|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
Cytat:
![]() I ciągle to mam. A Ridż się odwraca i mówi do ekrana ' dzięki babciu ' Cytat:
Zapomniałam, że Pan P. pozwala pisać tylko na czarno a ja wzięłam niebieski. Ale każdy piórnik 100 % wyposażania po kilka długopisów. Tylko ja taka luzem długopis w torbie. Kupiłam sobie zeszyciki dziś Cytat:
![]() To gratki :brawo: Dzień dobry ![]() Padam z nóg. Ale nas wymęczyli dziś. Angielski to chyba jakaś porażka, już nam dowaliła pracy domowej na jutro. Reszta w miarę, ale czuję, że dużo nauki będzie oj dużo. Już nam z polaka zaliczenia wyznaczyła. Cały antyk za 3 tygodnie ![]() ______________ Dobra, spadam ![]() Może wieczorkem wejdę, idę się 'uczyć'
|
|||
|
|
|
#1562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao (ja kupuję wedlowskie albo deco moreno) 165g cukru (ja daję tak raczej na oko.. 1/3 szkl.) cukier waniliowy (ja nie zawsze daję) 140g masła lub margaryny 2 jajka 170ml mleka 150g czekolady (ja daję więcej.. pół na pół gorzkiej albo białej i mlecznej ) pieczemy 30 minut w 200st (jak macie termoobiegi w piekarnikach to w około 180st.) i tak.. zasada jest taka, że "mokre" składniki dodajemy do "suchych" czyli najpierw mieszamy wszystko co sypkie, w drugim pojemniku wszystko co lejące. czyli : w misce 1, : mąka, proszek do piecz., kakao, cukier, cukier wanil., i czekolada pokrojona w male kosteczki. w 2 misce: rozpuszczona margaryna (ja rozpuszczam w mikrofali, ale mozna w garnku, tylko, zeby nie byla za gorąca), jajka i mleko.. zabełtać wszystko ). no iiii... formę smarujemy tłuszczem (albo tak jak ja robię, wkładamy te papierowe foremki) i nakładamy ciasto. wsadzamy do piekarnika i czekamy około 30minut przepis od Martyny
|
|
|
|
|
#1563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jutro już normalnie 6.30...Wysłać Ci? ![]() W szkole. Z drugiej klasy, to sami się pozgłaszali, że chcą kupić. Z 1 klasy geografię sprzedałam bratu kumpla, bo sam B. to z takich, co nie wiedzą, gdzie ta książki im przepadła a biologię na dwa lata, to jeszcze muszę znaleźć chętnego ![]() Te pierwszaki takie wystraszone, może o to chodziło U mnie sale są do 17, więc zawsze mogą się przejść i patrzeć po cyferkach xDJuż Wam jakoś tam podzielę, nie martw się Pięć... To nie wiem, tak to miałabym 4 czy co jakoś mało godzin wyszło... Ale może od października się pozmienia, jak już się zdeklarujemy. I też mają nam dać w tym tygodniu wych. listę temató maturalnych ![]() Cytat:
![]() Martyna ![]() A, i jeszcze chyba wszyscy trzecioklasiści przyjechali dzisiaj samochodami. xD mamy taki parking pod stadionem 50 m od szkoły, to 13.30 po 6tej lekcji pełno ludzi tam szło, bo przed szkołą za mało miejsca... Mnie też kumpel odwiózł, a rano Tż przyjechał jak jechał z mamą do pracy
|
||
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przestawiłam się jeszcze na tak wczesne wstawanie. U mnie też samochodami ![]() Taki lans
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w tym miesiącu czytanie ze zrozumieniem i wypracowanie z Ludzi bezdomnych chyba xD U mnie najlepsi są ludzi z miasta samochodami... Bo z okolicy to rozumiem, tymi gównianymi busami nikt nie chce jeździć... Mój kolega z klasy ma dokładnie 1500 m, ale hondę musi odpalić
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-09-02 o 16:50 |
|
|
|
|
#1566 |
|
Konto usunięte
|
u nas tez samochodami trzecioklasisci przyjechali.
w ogole tak dziwinie sie czuje w tj szkoel ![]() ide sie spakowac, a potem pojde biegac ![]() ![]() ![]() u nas kolesiowa od polskiego powiedziala ze testy z czytania na zrozumienie bedzie robila bez zapowiedzenia i duzo ale to w sumie dobrze.w ogole babka od matmy oddala nam te spr co pisalismy z calego roku w drugiej kalsie, i mialam najlepiej z klasy 60 % myslalam ze bedzie mniej
Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2009-09-02 o 16:52 |
|
|
|
#1567 |
|
Rozeznanie
|
Moja klasa ma duzo minusów i niektórych ludzi mam juz skrajnie dosyc, ale jak sie wymiksowac z lekcji to wiemy, jutro juz załatwilismy sobie wyjscie do teatru, wiec kilka godzin z głowy
A mój dyrektor zrobił dzisiaj akcje roku, jedna z moich kolezanek zaspala do szkoły i przyszła taka nieumalowana i rozwalona cała, a on złapał ją na korytarzu powiedział, ze " jest wymalowana, ma cos na ustach, na rzęsach" i zapytał czy ma jej wsadzic głowe pod kran. Szczerze mówiac to on sobie chyba naprawde za duzo wyobraża.... ![]() A no i oczywiscie ruszyłam dzisiaj do szkoły z samym piórem i zaraz okazało sie ze potrzeba ekierki, cienkopisu, ołówka bla bla bla i musiałam polegac na pełnym wyposarzeniu moich kolegow. I troche mnie dobiły te ich kolekcje, musze sobie na jutro skołowac cos wypasionego
|
|
|
|
#1568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaje.bistych ![]() Cytat:
Cytat:
Biorąc pod uwagę tego nauczyciela .Zajęcie maturzysty ![]() Cytat:
------------ Na siłce nie byłam. Chodziłam po mieście w poszukiwaniu butów i oczywiście jak zobaczyłam jakieś fajniejsze to nie było rozmiaru Wkurzyłam się, jestem wściekła i przeszła mi ochota na siłownię. Idę zaraz się wyżyć przy biologii
|
|
|
#1569 | |||||
|
Rozeznanie
|
hej
![]() Cytat:
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14028336]ja tak samo tego nie rozumie moje kolezanki tez chca isc na płatne studia, probowalam im to wyperswadować z głowy ale nie udało mi sie -.-. jak maja kase to niech ida sobie. tylko ze bez problemu dostana sie tam gdzie chca a ja bynajmniej bede miala satysfakcje ze dostalam sie na wymarzone studia nie dzieki kasy ale dzieki mojej wiedzy.w ogole czytajac co napisałyscie jadłam sobie sliwki i kurde w pewnym momencie poczułam w buzi jakies grudki , okazalo sie ze jadłam robaczywa sliwke kiedyś planowałam, żebyt iść na zaoczne studia, teraz zrezygnowałam z tej opcji, dzienne tylko i wyłącznie ![]() a co do śliwki top przypomniała mi się taka historia, że moja koleżanka sieziała z babcią na ławce w parku. Babcia jadła sobie śliwki. w pewnym momencie chciała wypluć pestką i wyleciała jej razem z pestką sztuczna szczęka ![]() ![]() zdam szczegółową relację ![]() a właśnie dziś instruktor dzwonił i mam wcześniej jazde, o 16 ![]() Cytat:
w moim mieście np. sa kierunki które mnie interesują, ale tylko na prywatnych uczelniach startuje jednak do innego miasta, jak sie nie dostane to zostane na czyms innym w mim mieście, ale na panstwowej uczelniCytat:
Cytat:
] i wieczorem chcę je przejrzac i na cos sie zdecydować.Cytat:
Jakoś przeżyłam pierwszy dzień. Miałam 4 godzinki także spokojnie dałam rade bez wiekszego zmęczenia![]() z biologii powtórzyc mamy kilka układów na poniedziałek, pewnie w nastepnym tyg. bedzie sprawdzian.
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14042447]przepis na muffiny czekoladowe:
300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao (ja kupuję wedlowskie albo deco moreno) 165g cukru (ja daję tak raczej na oko.. 1/3 szkl.) cukier waniliowy (ja nie zawsze daję) 140g masła lub margaryny 2 jajka 170ml mleka 150g czekolady (ja daję więcej.. pół na pół gorzkiej albo białej i mlecznej ) pieczemy 30 minut w 200st (jak macie termoobiegi w piekarnikach to w około 180st.) i tak.. zasada jest taka, że "mokre" składniki dodajemy do "suchych" czyli najpierw mieszamy wszystko co sypkie, w drugim pojemniku wszystko co lejące. czyli : w misce 1, : mąka, proszek do piecz., kakao, cukier, cukier wanil., i czekolada pokrojona w male kosteczki. w 2 misce: rozpuszczona margaryna (ja rozpuszczam w mikrofali, ale mozna w garnku, tylko, zeby nie byla za gorąca), jajka i mleko.. zabełtać wszystko ). no iiii... formę smarujemy tłuszczem (albo tak jak ja robię, wkładamy te papierowe foremki) i nakładamy ciasto. wsadzamy do piekarnika i czekamy około 30minut przepis od Martyny [/QUOTE]Dziękuję za przepis Tobie i Martynie Teraz już inne są w piekarniku, ale te będą następne w kolejce Zaraz wychodzę, bo się z TŻ-tem umówiłam
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co, mi się bardzo nie podoba jak jakiś nauczyciel chce robić sprawdziany powtórzeniowe, w sensie ze zapowiada np. za 2 tyg z jakiegos tam wielkiego działu.
bo ja mam swoje tempo, swoje plany i będę uczyła się wtedy kiedy chce i czego chce. to moja matura i w ten sposob mnie nie zacheci nikt i koniec. a moze akurat ja bym chciała uczyc sie teraz innego przedmiotu czy działu czy cokolwiek jestem dzis mega zła. ![]() nienawdze tych ludzi, nienawidzę nowej baby od polaka, boli mnie kręgosłup, jestem dalej glodna mimo ze zjadlam wlasnie wielki obiad (jem ciagle cos od godziny!), i jestem mega zmeczona, zaraz sie wkurze i ide spac. mialam jechac dzis po zeszyty ale tata sie rozchorował chyba i mnie nie zawiezie. znowu bede z jednym latac. poza tym nie stac mnie na te wszystkie repetytoria, vademeca, korki. do cholery czy to jest szkola prywatna? ps: ja tez nie nosze piórnika tylko dlugopis i ołowek. ps2: czy oplaca sie sprzedac ksiazki (podreczniki itp.) na allegro? aaach, ps3: u mnie tez duzo 3-klasistow zmotoryzowanych ale raczej malo kto jedzie do szkoly autem, bo nie ma gdzie parkowac, mamy niedaleko szkoly wiezowiec orange ![]() Martyna umknal mi Twoj post o tej dziewczynie, a jestes pewna ze 6%? moze to plotka?
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2009-09-02 o 17:25 |
|
|
|
#1573 |
|
Konto usunięte
|
wyprowadzcie mnie z bledu jesli sie myle... jak przegladalam 1 strone watku to duzo dziewczyn zdaje i chemie i biologie... nie oplaca sie samej chemii zdawac...? czy akurat takie przedmioty sie wam licza? chyba jednak zrezygnuje z tej chemii bo raczej nie dam rady...
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej byś się wyżyła na siłowni :P ja w tym tyg zluzowuje... nie zamierzam sie uczyc... ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- [1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;14043309]wyprowadzcie mnie z bledu jesli sie myle... jak przegladalam 1 strone watku to duzo dziewczyn zdaje i chemie i biologie... nie oplaca sie samej chemii zdawac...? czy akurat takie przedmioty sie wam licza? chyba jednak zrezygnuje z tej chemii bo raczej nie dam rady... [/QUOTE]no to wszystko zalezy od kierunku, na jaki się idzie, przecież. od wymagań na dany kierunek. sama chemia czy sama biologia się opłaca, jeśli tak można powiedzieć, jak idziesz np. na sggw na dietetykę. |
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
dopiero co wróciłam ze szkoły a z polaka zadane na poniedziałek "czytanie ze zrozumieniem" - test i z angola zadanie + cała 1 strona w podręczniku ;//
|
#1576 |
|
Raczkowanie
|
u mnie do szkoły tylko pare osób przyjeżdza samochodami-raczej tylko najwięksi lanserzy
![]() jak zwykle pierwszy dzień szkoły okazał sie wielkim NIC. same "lekcje organizacyjne" jak zwykle gadanie o maturze itp itd. i mnóstwo pierwszaków na korytarzach ;o hah czuje władze
|
#1577 |
|
Konto usunięte
|
extra wlasnie sie dowiedzialam (nie bylam dzis w szkole bo bylam w szpitalu na konsultacji... fajny termin no nie?
) ze na jutro mam przeczytac moralnosc pani dulskiej a w pon mam test z mlodej polski... ![]() |
|
|
|
#1578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostro :|. To najlepsza moja koleżanka hehe kobieta z biologii pyta się kto zdaje ją na maturze, a koleżanka że ona rozszerzoną, a dziewczyna ledwo 2 miała na podstawie ![]() U mnie dziś spokojnie, 4 luźne lekcje, nic zadanego Jutro to samo luz Ale pewnie od poniedziałku już się zacznie jaaaazda ...Dziewczyny a jakie tematy bierzecie z polskiego? Ja kiedyś myślałam coś o komentarzu sportowym w TV, pamiętam że coś takiego jest, ale jeszcze zobaczę . Chodzę po stronkach, czytam o kierunkach studiów i nie wiem ... Nic mnie nie interesuje tak na serio, a jeśli już to trzeba zdać np. biologię czy chemie na rozszerzeniu co teraz dla mnie jest niemożliwe . Więc chyba zostaje mi tylko iść na prawo, a później znów napisać maturę z tej np. biologii za rok. A pierwszaki są cudowni ahha. Chodzą tacy wystraszeni, patrzą na Ciebie jak na mutanta ![]() A Natalka z m jak miłość to nie w gimnazjum przypadkiem? Ojj Marek już mógł pozwolić na błyszczyk ![]() Ooo i wiecie Ostatnio zobaczyłam, że mój rower z komunii jest firmy "Forester" i ma taki napis na ramie HAhah "Moda na sukces" rządzi Tylko tam Forester to chyba przez dwa r
|
|
#1579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
spokojnie
kiedyś wtargniemy do ich sali i się zaprzyjaźnimy ale będę miała koleżanki!! będziemy na shopping latać xD one do Reserved Kids, a ja do zwykłego Reserved ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a chłopaki z mojego rocznika zrobili przy wejściach na poszczególne piętra 'bramki' i nie przepuszczali bez kocenia :P a z korytarzami u mnie jest tak samo... wąskie jak chole.ra, a ludzi masa ;] stoją te pierwszaki, nie wiedzą gdzie iść... ;] i się korek robi ;] Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ale byłam zmęczona lataniem po sklepach i nie chciało mi się wracać do domu po strój na siłkę (w jedną stronę pół godziny drogi
)
|
|
#1581 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1582 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powoli się muszę na coś decydować.Cytat:
--- A na pierwszaków nie zwróciłam uwagi, jeszcze mi się nie rzucili w oczy Ale pewnie też będą się szwędać tacy zagubieni tak jak obecni drugoklasiści w zeszłym roku, pamiętam zresztą jak sama miałam w pierwszej klasie problemy żeby się odnaleźć. Ale przez tę maturę i w ogóle fakt, że to ostatnia klasa i znam tę szkołę na pamięć to czuję się taka stara (ta emotka wymiata Ale mi się chce spać, normalnie oczy mi się zamykają Na szczęście jutro mniej lekcji i trochę luźniejszy dzień. Będę później
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14042428]
ja juz nie mam PP a jaki temat dostalas?[/QUOTE] coś o prawach konsumenta czy coś ;P ale u mnie na PP jest lajcik ;P robisz notatkę z tego co jest w książce, czytasz na lekcji i dyktujesz kilka zdań do zeszytu i tyle ;P co by nam się nie nudziło ![]() Cytat:
ale moja koleżanka to już lekko przesadza.. wyliczyła, że miesięcznie będzie jej schodzić 600zł na korki no gorzej niż w prywatnej..chemia 2x w tygodniu, ang 1x/tyg, matma 1x/tyg, polski 1x/tyg ale polski to tylko konsultacje do prezentacji, którą JUŻ chce zacząć pisać ;] ![]() a z tą matmą to mnie zabiła.. zawsze mówiła, że na lekcjach wszystko rozumie i rzeczywiście z matmą nie ma problemów.. no, ale idzie na korki... a zdaje podstawe -.- wg mnie to ona przesadza, ale cóż ;]
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszoklasiści też odprowadzają nas wzrokiem... i fakt. denerwujący są na przerwie. nie ma miejsca by przejść, a na ławkach pusto....
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będe miala fakultetow
(III klasa a taki numer odstawili ! zabrali nam 4 godziny fakultetow tygodniowo (cięcia w budrzecie) co roku byly fakultety, zreszta jak szlam do tej szkoly to mialam na wzgledzie glownie to że bede fakultety i bede mogla zdawac nawet przedmiot ktorego nie bede miala na rozszezeniu jesli bede chciala ![]() a teraz? jak zdam biologie? jestem podlamana ![]() sorki że nie odpowiadam, ale jakos chyba nawet nie mam nastroju żeby cokolwiek napisac
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#1587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a samemu się dowiedzieć nie łaska? ![]() Ja właśnie wrzuciłam jakieś z gimnazjum n forum mojej byłej szkoły. I kilka na allegro, ale nie wiem, czy pójdą... Po prostu tak bym je wywaliła, a za wystawienie jednego płacę 7 gr ![]() Ja na pewnoe będę przyjeżdżać, jak tylko będę miała taką możliwość... Za daleko. Cytat:
![]() Tak najlepiej
|
|||
|
|
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;14043678]extra wlasnie sie dowiedzialam (nie bylam dzis w szkole bo bylam w szpitalu na konsultacji... fajny termin no nie?
) ze na jutro mam przeczytac moralnosc pani dulskiej a w pon mam test z mlodej polski... ![]() o matko pogieło ich.Cytat:
U mnie w klasie biologia jest na bardzo niskim poziomie, a przecież materialu jest duzo, nie tylko kucia ale też trzeba zrozumieć sporo tam... A prawie cała klasa zdaje biologie a nie wiem czy ktokolwiek by zdał na wiecej niz 30% to rozszerzenie.Temat z polaka nie mam pojęcia jaki... nie wiem jak znajde bibliografie, skad to wytrzasnę, Bozęęę ![]() jeszce chcialam dzis poczytac te nasze tematy, to nie, pozyczylam do skserowania... aa! Moda na sukces wymiata... Cytat:
![]() no u nas też sie nikt nie przejmuje zaleglosciami i nasza baba tez sie nie przejmowała, tylko ta nowa sra po gaciach :/ może też popytam... :| |
||
|
|
|
#1589 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to was urządzili :| Pff ciecia w budżecie, może niech na czymś innym oszczędzą . Ehhh może jeszcze coś się zmieni.---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
No dokładnie, tym bardziej że ta dziewczyna chce zdawać jeszcze jeden przedmiot na rozszerzeniu, z którego też nie jest super dobra + matematyka dochodzi. Hehh chociaż ja bym chciała tak wierzyć w siebie. Bo np. ja mam świetnego nauczyciela, wymagającego z histy, poziom rozszerzony, mocna 4, dużo kuję tego, a i tak się bardzo boję jak sobie poradzę na maturze ...
|
|
#1590 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszoroczni zawsze tak samo wyglądają i chyba tym, że są tacy zagubieni się wyróżniają.Pamiętam, że swojej szkoły uczyłam się z miesiąc na pamięć... ![]() Cytat:
![]() ee, 600 zl? chcialabym tyle wydawac juz kiedys pisałam o tym ile ja wydaje. ale musze to ograniczyc. koniecznie. juz pewnie daruje sobie francuski bo go nie zdaję i może angielski póki się nie zdecydowałam czy P czy R i jak mi idą matury po Szkocji... (pewnie bez zmian....)Cytat:
![]() jest u nas we wtoerk spotkanie z dyr o maturze :| ![]() jak Ci pojda to daj znać |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

ale już mi przechodzi powoli 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tak na maksa, że o 10 mam ochotę zjeść obiad.

)
)
Na szczęście jutro mniej lekcji i trochę luźniejszy dzień.