dlaczego jesteście singielkami?? - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-09, 13:31   #811
kaktus236
Zadomowienie

Dot.: dlaczego jesteście singielkami??

Singielka od zawsze...
Dlaczego? Bo wymagam wiele nie tylko od siebie, ale i od innych ludzi. Bo nie spotkałam nikogo, kto nie tylko spełniałby moje oczekiwania, a także nikogo, kto byłby w stanie zaakceptować mnie taką jaką mnie Pan Bóg stwożył. Bo przeszkadza mi moja kolczasta natura (nie bez powodu zwą mnie Kaktusem). Bo zbyt długo byłam skupiona tylko na sobie i to co chciał zaoferować mi pewien pan odtrąciłam, choć on sam jest wart więcej ode mnie i moich wygórowanych ideałów. Bo czekam na coś wielkiego, idealnego, na księcia na białym rumaku, który łamiącym się od łez głosem powie: bądź moja na wieki.... Bo prawidziwych książąt już nie ma. Nie mówiąc o białych rumakach w nieistniejących królewskich stajniach. Życie.
kaktus236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 17:11   #812
kiiku
Raczkowanie

A ja jestem singielką bo jestem brzydka
kiiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 19:46   #813
tutaj
Zakorzenienie

Bo na razie tak chcę i jest mi z tym bardzo dobrze. I nigdy więcej związków na pocieszenie lub "na raz", z którego wychodzi coś co niezbyt mi pasuje.

Jest dobrze
Stary 2009-07-09, 20:58   #814
Wertka
Raczkowanie

Jestem singielka, po części z wyboru.
Mam coś takiego w sobie,że odpycham każdego potencjalnego chłopaka. Po prostu ludzie się mnie boją..

Jan Twardowski

Wertka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 21:34   #815
kaktus236
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiiku Pokaż wiadomość
A ja jestem singielką bo jestem brzydka
Zdziwiłabyś się droga kiiku jak bardzo zdanie innych ludzi na nasz temat (bez względu na to czy chodzi o wygląd, czy chatakter, czy inne sprawy) potrafi być skrajnie różne od tego, co sami o sobie myślimy A wygląd jest chyba sztandarowym tego przykładem ja np uważam, że mam ładnych parę kilo nadwagi, a tu dzisiaj spotkałam koleżankę, której nie widziałam chyba ze trzy lata, i ona powiedziała do mnie "chudzielcu". byłam w siódmym niebie więc proszę mi tu nie mówić, że jesteś brzydka, bo Twoje zdanie tu akurat najmniej się liczy, bo nie jest obiektywne

ps. przepraszam jeśli uczyniłam zło zwane offtopem, mea culpa, ale nie mogłam się powstrzymać
Stary 2009-07-09, 22:36   #816
Vampirria
Raczkowanie

Od 2 miesiecy w wersji mono- raz ze 5letni zwiazek mnie wyczerpal i mam chwilowo dosyc chlopow, dwa ze mi dobrze samej- robie co jak i kiedy chce i nikt mi nie marudzi;D Mysle ze singlowanie to doskonaly czas na poznanie glebiej siebie- swoich pragnien, rozwijania hobby, spotkan, wypadow z przyjaciolmiW zwiazku to jednak nie to samo
Vampirria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 22:38   #817
Ola taka ja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wertka Pokaż wiadomość
Jestem singielka, po części z wyboru.
Mam coś takiego w sobie,że odpycham każdego potencjalnego chłopaka. Po prostu ludzie się mnie boją..

ja tez
bo wymyslilam sobie idalnego ksiecia ktorego nie ma..
Ola taka ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-10, 09:37   #818
kaktus236
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ola taka ja Pokaż wiadomość
ja tez
To czyli nie tylko ja żyję jakimiś mrzonkami... Eh ta nasza babska wyobraźnia. A najgorsze jest to, że rozglądamy się za ideałem a często nie widzimy, że mamy coś (a raczej kogoś) wartościowego pod nosem. Ale w sumie lepsze to niż bycie z byle kim, tylko po to by nie być samemu.
Stary 2009-07-10, 09:41   #819
-=Reyka=-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yes Pokaż wiadomość
bo chłopak, który cały czas mi chodzi po głowie i nie chcę żadnego innego tylko jego- jest zajęty....
mam tak samo ... ..chłopak który sam sprawił że nie mogę przestać o nim mysleć..
-=Reyka=- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-10, 10:47   #820
Ola taka ja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaktus236 Pokaż wiadomość
To czyli nie tylko ja żyję jakimiś mrzonkami... Eh ta nasza babska wyobraźnia. A najgorsze jest to, że rozglądamy się za ideałem a często nie widzimy, że mamy coś (a raczej kogoś) wartościowego pod nosem. Ale w sumie lepsze to niż bycie z byle kim, tylko po to by nie być samemu.

Mi w ostatnim czasie pewien chłopak ktory starał sie o moje wzgledy duzo uswiadomil..oczywiscie teraz jest juz za poźno na zmiane ale mimo wszystko już wiem jakich bledów unikac..ale jak bedzie w praktyce nie wiem
To fajny facet nie wiem czy wczoraj niechcacy (albo chcacy podswiadomie) za bardzo namieszałam mu w głowie,ale wiem tez ze to skonczona historia
Ola taka ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 23:27   #821
paula-zla
Zakorzenienie

Nie byłabym nią, gdyby ktoś na kim mi zależało (strach się przyznać przed sobą, ale nadal zależy) nie zniknąłby nagle z mojego życia bez słowa.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 07:01   #822
veiled
Rozeznanie

GG do veiled

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Nie byłabym nią, gdyby ktoś na kim mi zależało (strach się przyznać przed sobą, ale nadal zależy) nie zniknąłby nagle z mojego życia bez słowa.
mam dokładnie tak samo... wszystkich innych facetów porównuję do tego jednego... i przez to jestem sama- bo przeciez nie znajde drugiego takiego samego faceta....
Stary 2009-09-03, 12:32   #823
madzia9018
Raczkowanie

A ja jestem singielka 19 lat ( bo tyle mam ) i nigdy nie miałam faceta NIGDY!!!! przerażajace prawda? a jestem sama gdyż nie należe do szczupłych dziewczyn, nie jestem otyła (jeszcze) mam po prostu kilka kilo nadwagi i nikt mnie nie chce, nikt sie mną nie interesuje

Smutne takie zycie no ale coz przeciez sie nie zabiję....
Stary 2009-09-03, 12:45   #824
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez Wreeednia Pokaż wiadomość
Dlaczego jestem singielką? To pytanie zadaje mi spora liczba osób. Moja odpowiedź za każdym razem jest ta sama: bo nie chce aby mnie ktokolwiek ograniczał. W koło mnie kręci się sporo facetów i gdybym tylko chciała to mogłabym mieć chłopaka, ale po co ??? Żeby zadręczał mnie pytaniami: gdzie byłaś?? co robiłaś?? Od tego mam rodziców no helloł.
jeśli znajdziesz chłopaka, z którym stworzysz zdrowy związek nic nie będzie Cię ograniczać nadal można rozwijać swoje pasje, zainteresowania, spotykać się z koleżankami... i uwierz mi takie związki istnieją naprawdę

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
echh, smutne to, ale u mnie wygląda to wszystko identycznie.

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 12:48   #825
mandragona
Marudziara

Cytat:
Napisane przez madzia9018 Pokaż wiadomość
A ja jestem singielka 19 lat ( bo tyle mam ) i nigdy nie miałam faceta NIGDY!!!! przerażajace prawda? a jestem sama gdyż nie należe do szczupłych dziewczyn, nie jestem otyła (jeszcze) mam po prostu kilka kilo nadwagi i nikt mnie nie chce, nikt sie mną nie interesuje

Ja też jestem pulchna a mam 23 latka Jeśli znajdzie się ten właściwy zaakceptuje Ciebie w całej okazałość

Także jestem singielką raczej z wyboru

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 13:15   #826
Ivi 1988
Zakorzenienie

ja jestem singielka od przeszlo pol roku i bardzo mi z tym dobrze

fajnie jest miec chlopaka, moc sie przytulic, poczuc jego ramienia i takie tam, wiedziec,ze mozesz mu ufac i,ze cie kocha itp...

ale bedac sama masz tyle czasu dla siebie

nie cierpisz,bo nie zadzwonil
nie cierpisz,bo sie poklociliscie przed chwila (znowu)
nie cierpisz,gdy powie ci cos przykrego
nie cierpisz,bo widzisz,ze juz "sie tak nie stara o ciebie,bo jestes jego,zaklepana"

ogolnie psychicznie jest lzej

ja nie mam nic przeciwko byciu z kims jesli to jest odpowiedni czlowiek itp, ale szczerze powiem was, ze to chyba zalezy od charakteru!

ja np sama czuje sie bardzo dobrze

i to jest najlepsze! sama? ok! ktos fajny kiedys? ok!
i tak 3mac

i niech oni cierpia,ze nie moga nas zdobyc

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 16:30   #827
Combi
Raczkowanie

dawno mnie tu nie bylo ja rozstalam sie z facetem w polowie marca i w sumie do dzis nie dopadlo mnie takie prawdziwe uczucie i jak na razie wszelkie proby konczyly sie fiaskiem :P ale jakoś nie narzekam przez ten czas żyłam pełną parą wyszalałam sie i powiem Wam, że poki co dobrze mi tak. Wiadomo brakuje miłości :P ale myślę ze warto poczekać na takie mocne kopnięcie amora niż umawiać się z nadzieją, że może coś poczuje się do faceta z czasem :P
Combi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 17:24   #828
maryanna3
Zakorzenienie

Jestem singielką od 2 miesięcy. Nie, na pewno nie z wyboru, bo kochałam faceta który mnie zostawił. Nagle i niespodziewanie życie dało mi ostrego kopa i dzięki temu wiele się nauczyłam. Było źle, jest coraz lepiej i korzystam z tego że jestem sama bo taką mam naturę że w każdej sytuacji znajdę jakieś plusy dla siebie. Nie chcę być zawsze sama ale nie szukam jednak miłości na siłę i denerwuje mnie kiedy ktoś mówi: masz już kogoś na oku? dlaczego jesteś sama? taka młoda i ładna a sama dziwnee...no ludzie, litości, dajcie spokój poza tym czy to jakiś społeczny przymus i moda na to by mieć swojego naj naj misiaczka i oddać mu się całkowicie zatracając w miłości i tracąc przy okazji samą siebie! Tak niestety zrobiłam i widzę że to był błąd dopiero teraz. Myślę że mój stan doskonale opisuje piosenka Natashy Bedingfield-Single
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 18:33   #829
Ivi 1988
Zakorzenienie

mimo,ze jestem z kims juz 4 miesiace, to po tym, jak pewien chlopak dal mi kopa a inny b rozczarowal, to mimo,ze moj TZ jest kochany ,to ja nadal staram sie nie byc "za bardzo" zakochana. Pierwszy chlopak wykorzystywal to,ze jest dla mnie calym swiatem Wtedy bylo mi strasznie zle. Obiecalam sobie,ze nigdy zaden facet mi juz go nie zniszczy. Mysle,ze te zle doswiadczenia daly mi jaka taka madrosc,ze facet nie moze byc sensem twojego zycia -co jest niesamowicie wazne

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.

Edytowane przez Ivi 1988
Czas edycji: 2009-12-22 o 18:36
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 18:36   #830
irie18*
Wtajemniczenie

obecnie jestem singielka bo miesiac temu zakonczylam 4 latni zwiazek. Raz mi z tym dobrze, raz smutno. ale wiem, ze muszę nauczyć się być sama bo to zdrowe jest
Z checie przygarnę kiedyś jakiegoś ładnego i miłego chłopca ale nie w ciągu kilku najbliższych miesięcy
Stary 2009-12-22, 19:56   #831
Leara
Rozeznanie

ja natomiast jestem singielką bo...
ten z którym bym coś chciała [ jak już zaczynać coś ] jest zajęty...
jestem marzycielką xd i za dużo filmów z idealnymi facetami się naoglądałam
+ nie jestem pewna czy dojrzałam na to aby mieć kogoś [17 lat]
a ta bujna wyobraźnia nieźle może czasem uprzykrzyć życie ;o kiedy się poznaje chłopaka... tyle rozczarowań bo nie jest taki jak ten ' wyśniony ' hehe ^^

Leara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 20:37   #832
mimochodem
Raczkowanie

Dziewczyny, wiecej wiary w siebie
Byłam singielką od jakiś 17 miesięcy i myslalam ze juz nic sie nie moze zmienic, a tu proszę, od kilku dni ktoś mi wwiercił się w myśli i to z odwzajemnieniem

talia: 64->60
biodra: 90->85
udo: 52->49

mimochodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 21:48   #833
Martus16peach
Raczkowanie

GG do Martus16peach

jestem singielką bo już tak mam że zbyt szybko mi się moje ciacha nudzą , a nie chce ich ranić i stawiam sprawe jasno
Stary 2009-12-22, 21:53   #834
marcjannak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beyu Pokaż wiadomość
Singielką jestem z wyboru, bo za bardzo chciałam stałego związku, bo w każdym mężczyźnie który pojawi się w moim życiu znajdę jakiś 'defekt', bądź jak kto woli wadę.
Tak więc sama sobie jestem winna...

a bym zapomniała... singielką jestem odkąd pamiętam.
Z tych samych powodów ja jestem singielką.Muszę tylko dodać, że nie satysfakcjonował mnie związek z kimkolwiek. Rzadko się zakochuję, niekoniecznie w poważnych facetach. ale jak już się decydowalam na "coś" to miałam do tego bardzo poważne podejście. W przeciwieństwie do faceta.
Ale jednocześnie przez te nieprzyjemne zawody uczuciowe nabywałam dystansu do mężczyzn i pogłębiał się mój brak zaufania do nich.
Aha. i wreszcie teraz, gdy spotkałam faceta, któremu ufam, którego wady mi nie przeszkadzają, który działa na mnie kojąco i motywująco - słowem - pasuje mi jak ulal, to niestety, on mnie nie chce.
Część winy ponoszę ja, ale po części - po prostu nie mam szczęścia. I nie wiem, czego oczekują ode mnie faceci, bo nie miałam dobrych wzorców z dzieciństwa.

Edytowane przez marcjannak
Czas edycji: 2009-12-22 o 21:55
marcjannak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 21:56   #835
FallenAngel1990
Raczkowanie

GG do FallenAngel1990

Jestem singielką i szczerze mówiąc nie jest mi dobrze z tym. Wszystko ma swoje dobre i złe strony, ale taki stan nie jest dobry na dłuższą metę. Wiadomo że związek nas ogranicza w pewien sposób ale przecież nie jesteśmy do kogoś przywiązani sznurami tak że nic nie możemy robić samemu. To raczej kwestia dogadania się i kompromisów. Nic przecież nie dostarcza nam tylu wrażeń i przeżyć jak miłość i osoba którą kochamy przy naszym boku czyż nie?
FallenAngel1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-22, 22:48   #836
Combi
Raczkowanie

popieram...idealnie określiłaś to co w mojej głowie siedzi ...też mnie porzucono, też oddałam dużo...za dużo...to był szok, a teraz jedna wielka regeneracja
Combi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 22:25   #837
WithOrWithoutYou
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ola taka ja Pokaż wiadomość
ja tez
nie jesteście same... ach marzycielki z nas

Cytat:
Napisane przez madzia9018 Pokaż wiadomość

Ja mam 21 lat (już niedługo ) i w zasadzie nigdy nie byłam w poważnym związku. W dodatku facet na którym mi zależało z dnia na dzień zostawił mnie z moimi wszystkimi nadziejami. I nie mogę przestać o nim myśleć, a bardzo bym chciała się już nie zadręczać. Ale ciągle wierzę, że w końcu znajdę jakiegoś godnego uwagi mężczyznę

Rzeczy niemożliwe robię od ręki, Cuda - w ciągu trzech dni...

WithOrWithoutYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 20:32   #838
BlackSheWolf
Rozeznanie

a ja mam 19 lat i tez singielka od urodzenia

czasami bywa ciężko, że wzgledu, zewszystkie koleżanki kogoś mają... przychodzi sobota wieczór, wolny dzień, sylwester a ja nie mam co robić siedze przy kompie itd

ale nie szukam nikogo

BlackSheWolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 21:08   #839
WithOrWithoutYou
Przyczajenie

Tez nie szukam tzn. nie szukam na siłę. Trafi się jakiś to będzie fajne, a jeśli nie to... no cóż tyle wytrzymałam to dam radę

Pozdrawiam

Rzeczy niemożliwe robię od ręki, Cuda - w ciągu trzech dni...

WithOrWithoutYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 00:24   #840
caramels
Przyczajenie

brak odpowiednich kandydatów.

a tak poza tym życie bez faceta jest o wiele prostsze. i nie trzeba ciągle się stresować.
już nie pijam kawy rano, a wieczorem wódka nie jest moim tlenem. nie śpię po nocach i często włóczę się po ulicach szarego miasta.. szukam cząstki siebie na chodniku, chociaż wiem, że wcale nie tam ją zostawiłam.

caramels jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości