|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
jak to gdzie, do pustelni
Albo na pielgrzymkę![]() A poważnie to fajnie by było iść do spa, mam zamiar sobie na to odkładac kasę, bo tż chyba nie wpadnie na to, że to byłby fajny prezent Idź sobie na basen, posiedź sobie w jacuzzi, idź z kolezanką na piwko, zrób po prostu coś bez tż i poza domem, bo jak tak go widzisz codziennie i robicie to samo to sie nie dziwie, ze Ci odwala, bo ja tez bym wtedy problemów szukała czy tam bardziej bym roztrząsala te istniejące.O albo kup sobie jakąś fajna maseczkę, zrób peeling z oliwy i soli i sie zajmij sobą ![]() Chili weszłam na ten watek o tej dziewczynie co masz w podpisie, straszne, jeszcze długa droga przed nią...Dobrze, że go tam umieściłaś, bo bym nie weszła i nie pomogła a tak podziałało Ciekawe czy wizaż jej cos pomoże
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexi dzikie kociaki i ich z miejsca ruszające rumaki Panny Młode 2010 cz. 9
Cytat:
|
|
#4383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty faktycznie nie masz po co.Cytat:
Ale i tak chcemy sie tam wybrać, bo miło bedzie![]() Cytat:
Ale póki co ja Kasi radze odsapnąć od Tadzika przynajmneij jeden dzień a później sie zabrać za wspólne robienie różnych fajnych rzeczy. Kasia poczytaj sobie 11 minut Paulo Coelho, fajna ksiązka i daje do myślenia i może cos Ci rozjaśni Albo Bridę.---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Toś zapodała rozrywkęJa sobie dziś zafunduje peeling z oliwy, później hydromasaż z moja superową sola morską i mój ulubiony balsam od tż
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
uwierz, że było super, lałyśmy z niej
Samoa a są ebooki tych książek? mam! oby działało teraz będę miała zajęcie bo ja mało czytam bo sama nie umiem sobie znaleźć książek tylko jak mi ktoś poleci może napiszcie mi kilka pozycji proszę
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-09-03 o 15:58 |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co lubisz, ale ja ostatnio odkryłam własnie Paulo Coelho (na razie przeczytałam Bridę, Zahira i 11 minut(ta miażdzy) a kupiłam jeszcze kilka jego książek i czekaja w kolejce do czytania), bardzo fajny jest Carlos Ruiz Zafon Cień wiatru a druga Gra anioła. A z babskich Jane Austen Jak lubisz fantastyke to Sapkowski trylogia Narrenturm, Boży bojownicy i Lux perpetua i oczywiście Wiedźmin(fajne poczucie humoru ), z fantastyki polskiej jeszcze polecam Pilipiuka np. Kuzynki, Księzniczka i Dziedziczki i jeszcze on napisal Jakuba Wędrowycza, też ponoc beka(ja nie czytałam jeszcze)a a zagranicznej fantastyki Trudi Canavan Uczennica maga(to jest prequel) i dalsza część trylogia Gildia magów, Nowicjuszka i Wielki mistrz.To jest to co czytala ostatnio i bardzo mi sie podobało, tzn. poza Sapkowskim, bo jego juz dawno czytałam, ale za to po kilka razy
|
|
#4386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A fantastyki nie lubię więc i Sapkowskiego nie czytałam. Ale jak Samoa poleca i lubisz ten gatunek to przeczytaj. Ja teraz czytam Miłość w czasach zarazy Marqueza. Też polecam
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi dziś przyjaciółka przywiozła Bądź zdrowa Lizbono Any Veloso, ponoc super, więc jeszcze dziś zabieram się za czytanie ![]() Oooo i jeszcze mi się przypomniało super książka Mario Puzo Rodzina Borgiów.
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
heh tez lubie humor wiedzminowy
![]() za Coelho nie przepadam... dla mnie za duzo "madrosci zyciowych", tekstow jak aforyzmy, za duzo filozofowania... dla mnie to takie filozowanie hmmm pod publiczke... choc moze to takie tylko moje odczucia... wg mnie z braku laku mozna przeczytac takie 'Weronika postanawia umrzec' ![]() to jeszcze z Marqueza Sto lat samotności polecam ![]() i jak jeszcze nie czytalas to koniecznie "Lolita" Nabokova no i Orwell (jesli tez nie czytalas ) Rok 1984 i Folrwak zwierzęcy ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
takie poludniowoamerykanskie klimaty ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- oops zasiedzialam sie z farba na glowie ide zmywac
|
|
|
|
|
#4389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Coelho to fakt, że momentami przegina, ale ja mam o nim takie zdanie, że po prostu z każdą jego książką trzeba trafic na takim moemnt w życiu sie sie zrozumie o co mu chodzi i wtedy faktycznie to co pisze ma sens.Cytat:
Ale skoro mówisz, że dobre i Obca go czyta to też się skuszę Bo jednak na jakiejś podstawie jego nazwisko jest znane, jakby pisal głupie ksiązki to bym o nim nie słyszała![]() Ale Ci fajnie, będziesz miala nowe włoski Musze sie umówić do fryzjera jakos moze na przyszly tydzień albo za dwa tygodnie.
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
kupiłam materiał jednak stanęło na fiolecie ale nie takim zwykłym tylko delikatnie połyskującym na srebro (czyli połączyłam to co chciałam już mam pomysła na aplikację ![]() a i narobiłyście mi ochoty na Weronika postanawia umrzeć ide zobaczyć po ile na allegro jest
|
|
|
|
#4391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, że niedlugo w kinach ma byc ekranizacja? Ale nie obejrzę dopóki nie przeczytam książki.Cytat:
Ale jeszcze zbieram na Pratchetta
|
|
#4393 |
|
Raczkowanie
|
Weronika... fajna choc w niektorych momentach nużąca jak dla mnie.
A ja obecnie czytam harlequiny, uwilbiam takie romanse ![]() Znowu pozarłam się z Tżetem, bleeeeee...... i pije piffffffko, a co mi tam
|
|
|
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ta książka chodziłą już za mną dawno(wiele pozytywnych opinii słyszałam) i musiałam ją mieć. A Pratchetta też podobno świetne książki. Może na Gwiazdkę sobie sprezentuję-bo ze mnie taki straszny żul i szkoda mi kasy na książki.
|
|
#4395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() No i pomyliłam wątki. Kojarzę Cię chyba z wątku Avonowego, a nie filolożkek ![]() Moje marzenie, to zmieścić się w 1500 już z dodatkami. Ciekawe czy się uda ![]() Cytat:
![]() Posprzątasz mi też w pokoju??? Mam taki bałagan i zero chęci, żeby cokolwiek zrobić ![]() Co to się dzisiaj dzieje? To pogoda taka kijowa czy co ![]() A ja padam. Niby tylko kurs i 4 lekcje, ale i tak padam z nóg
|
||
|
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedzmina przeczytalam, bo mi kolezanka podrzucila cala serie, a ze smieszne bylo to tak sobie cala serie przeczytalam z fantastyki to jeszcze tylko Wladce pierscieni przeczytalam i na tym sie konczy moja "fantastyczna" przygoda z tego typu ksiazkami ooo i jeszcze Terry'ego Pratchetta ktoras przeczytalam z tej serii Świata dysku, bo moj brat jest namietnym czytelnikiem Prachetta jak ktos lubi fantastyke to powinien byc zachwycony ![]() Cytat:
ale mi juz dluuugasne urosly... chyba wypadaloby je troche skrocic (choc TZ pewno mocno zaprotestuje )edit: o widze, ze keidy pisalam posta juz dwie osoby zdazyly wspomniec o Pratchettcie ![]() Obca co do kasy na ksiazki to ja wychodze z zalozenia, ze jak cos jest w bibliotece to wypozyczam praktycznie nigdy nie mam czegos takiego jak powrot do jakiejs ksiazki i czytanie jej jeszcze raz, wiec bez sensu zeby potem lezaly na polce i sie kurzyly... z reszta juz tak moje polki cierpia na dramatyczny deficyt miejsca
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-09-03 o 17:07 |
||
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do weroniki to też nie objerze filmu przed książką. Tak samo zrobiłam ostatnio bo na odreagowanie czytania przez 5 ostatnich lat głównie literatury z zakresu pedagogiki/psychologii i takich tam to odmużdzałam się literaturą w spódnicy ![]() i bardzo maiałam ochotę na film zakupoholicza więc zakupiłam książkę i przeczytałam. Potem trafiłam na dziennik BJ i w pogoni za rozumem i też przeczytałam i teraz mogę spokojnie oglądac filmy
|
|
|
|
|
#4398 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to dobrze![]() Cytat:
Jak zaszaleję z jedną książką na miesiąc to tak bardzo nie odczuję Szkoda, ze rodzice nie są miłośnikami książek Wtedy miałabym raj na ziemii i może nawet biblioteczke, która jest moim marzeniem No ale nie mam
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz mi ledzwi siegaja... a uwazam ze przy moim niewielkim wzroscie az tak dlugich miec nie powinnam, bo to jeszcze bardziej skraca(TZ sadzi inaczej )dobra ja spadam, bo TZ wlasnie do mnie jedzie z pracy bedziemy robic spaghetti, a potem idziemy na nauki mam nadzieje, ze dzis znow bedzie godzinka a potem na 'randke' do TZa
|
|
|
|
|
#4400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też w sobotę Cytat:
super, a gdzie będziesz szyła? Lain osobom noszącym aparat ósemki mogą zepsuć zgryz, mi jedna się zbijała na siódemkę i ortodontka kazała wyrwać dwie, a pozbyłam się wszystkich tak w ogóle to ósemki się bardzo często psują i do szczęścia potrzebne nie są, ale jak nie masz potrzeby bo nie psują Ci zgryzu to nie ma co wyrywać ![]() o ja gadacie o książkach , lubię Coelho, ale np przez Pielgrzyma nie mogłam przebrnąć, a tak swoją drogą, wszystkie jego książki mam za sobą. Mi się najbardziej podobał Alchemik, 11 minut, Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam no i chyba Zahir. w domu mam "Zwycięzca jest sam" ale nie miałam kiedy przeczytać. Ja uwielbiam Whartona, Segala, Zafona,Llosa, z sensacji i kryminałów Erice Spindler z polskich Monikę szwaję, małgorzatę wardę ( niedawno odkryłam ) , manulelę gretkowską, zwłaszcza "sceny z życia..." no i nie lubię fantastyki, ani filmów ani książek A Weronikę to tak dawno czytałam... nie mam tej książki, muszę chyba się zaopatrzyć, no też coś słyszałam o ekranizacji...---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- obca jak bardzo chcesz biblioteczki to się kiedyś dorobisz mnie nie można wpuszczać do empiku bo kupuję co najmniej 2 książki, a już nie mam gdzie ich kłaść, bo 5 wielkich długich półek zajętych i chyba muszę się zaopatrzyć w nową szafę najgorsze że nie ma na nią miejsca w moim pokoju, bo jest długi i wąski, więc czekam na nasze mieszkanko kiedy już sobie z TŻcikiem zamieszkamy, no chyba że będziemy trochę mieszkać najpierw u mnie, ale w innym pokoju, to tam też jest więcej miejsca
|
||
|
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
witam was kochane dołaczam do was
![]()
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodiz o książki to jestem maniaczką
Coelho przeczytalam, ale już mnie znużył, ostanio czytałam dzieci bohaterów, a obecnie złodziejkę książekjestem w takim klubie czytelniczym i co miesiac nowa lektura, jak macie znajomych, którzy lubia czytać warto sie zorganizować, ja szaleje za kryminałami norewskimi i szwedzkimi- polecam goraco jak też political fiction czy inne trillery lubię jak krew sie leje i odważny, a czasami mniej odważny detektyw tropi okropnego seryjnego mordercę
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2009-09-03 o 17:35 |
|
|
|
#4404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wierzę, że moje marzenie się spełni![]() Witam bardzo serdecznie I napoisz coś o Was
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
Z moim Skarbeńkiem prawie już jesteśmy 6 lat poznalismy sie całkowicie przypakiem
slub byl zaplanowany na 2011 ale stwierdzilismy ze tak bardzo sie kochamy ze nie ma po co dłużej czekac teraz mam tylko sale i problem czy wszytko uda mi sie zorganizowac ![]() co jeszce chciałybyscie wiedziec
|
#4406 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Moniczka w naszych skromnych progach
|
|
|
|
#4408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy jest tu duuuużo więcej pmek które odliczaja tyle samo dni co Ty i Dżasta
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Dżasta87 to wiem że na pewno a która ślubuje którego??
|
#4410 |
|
Adwokat diabła
|
hej
![]() jejku szalejecie z tymi postami
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

nie mam kasy ani koncepcji gdzie bym mogła jechać
Albo na pielgrzymkę
Idź sobie na basen, posiedź sobie w jacuzzi, idź z kolezanką na piwko, zrób po prostu coś bez tż i poza domem, bo jak tak go widzisz codziennie i robicie to samo to sie nie dziwie, ze Ci odwala, bo ja tez bym wtedy problemów szukała czy tam bardziej bym roztrząsala te istniejące.

mam nadzieje, ze dzis znow bedzie godzinka