|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |||||
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
Cytat:
![]() Martwią mnie te Twoje zdrowotne problemy. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję też Hosence, bo otworzyła mi wczoraj oczy na kilka spraw. ![]() Koshatko, dziękuję za propozycję. ![]() ![]() Muszę jakoś przestać myśleć o tym wszystkim, więc od samego rana znalazłam sobie pracę w domu, potem pojechałam zrobić zakupy, odwiozłam brata do szkoły. Teraz zrobiłam sobie kawę i powizażuję trochę. ![]() W trakcie mojej nieobecności zużyłam maskę błotną Himalaya i waniliowy krem do rąk Joanny. Dziś powinnam pozbyć się także żelu peelingującego Adidasa i kremu nagietkowego Ziai (zużywam go do stóp, bo do twarzy się nie nadaje). Rozstałam się też z grafitowym cieniem Inglota (kolor mi nie pasuje po przefarbowaniu włosów) i różem L'Oreala - miałam go już końcówkę, góra na 2 miesiące używania i potwornie mnie uczulił. ![]() Postanowiłam też, że we wrześniu nie kupię nic ani z pielęgnacji, ani z kolorówki - tutaj wyjątkiem jest jedynie pojawienie się limitowanki Essence. Z pielęgnacji mam wszystko czego potrzebuję, przy okazji pewnie zużyję sporo, więc będę mogła spokojnie, bez wyrzutów sumienia zrobić nowe zakupy. Obym wytrwała. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
|
dubel.
![]() Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2009-09-04 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zadomowienie
|
Karolinko, wszystkiego najlepszego w dniu twojego święta, obyś zawsze była szczęśliwa i uśmiechnięta
![]() ![]() ![]() ![]()
#3454 |
Zadomowienie
|
Karolinko, wszystkiego najlepszego w dniu twojego święta, obyś zawsze była szczęśliwa i uśmiechnięta
![]() ![]() ![]() ![]() Ups, coś się na wizażu niedobrego dzieje :/ dubel
Trust the lust. Go deeper. Edytowane przez lizzie Czas edycji: 2009-09-04 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
|
Karolino, ode mnie również wszystkiego dobrego.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
po prostu Em :)
|
Pierwszy dzień w pracy po kilkumiesięcznej przerwie.. Miało mnie tu nie być do końca września, ale jak wiadomo plany się trochę pokrzyżowały.
![]() Ciężko jest mi się tu znów wkręcić, w ogóle nie jestem w temacie.. Kiedyś potrafiłam odpowiedzieć na każde pytanie klienta, a teraz za każdym razem czuję się jak idiotka. ![]()
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
Karolinko: dużo uśmiechu, radości, miłości i ... kosmetycznych piękności
![]() Ice: Jumpy są w drogerii pod przejściem na dworzec Fuksja: ![]() Em: domyślam się, że ciężko znowu wejść w to wszystko, ale 2-3 dni i będzie ok ![]() Mnie już w domu &*$#%^ trafia ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-09-04 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |||||
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Spróbuj toniku fizjologicznego LRP to zmienisz zdanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Karolinko powiem krótko ![]() ![]() ![]() No i jeszcze się pochwalę, dziś po raz drugi zostanę ciocią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Zadomowienie
|
Nosku, gratulacje
![]() ![]() ![]()
#3460 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Karolinko, wszystkiego co najlepsze! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A można spytać, jak "wykryli" Ci te choroby oczu? Miałaś jakieś objawy, czy masz mądrego lekarza? Ja mam wadę wzroku dosyć sporą (ok. -2) i nie noszę okularów ani soczewek. Po prostu przyzwyczaiłam się, że czegoś nie widzę i tyle, nie przeszkadza mi to w oógle. Ale jak czytam o Twoich problemach, to może powinnam przejść się do okulisty... Cytat:
![]() ![]() A do twarzy nie używam kosmetyków z drogerii bo albo mnie zapychały, albo podrażniały, albo nic nie robiły ![]() ![]() Ja pierwszego września uznałam, że już jesień i użyłam Lysanelu ![]() ![]() ![]() Ale przecież to koleżanka Ci kupuje tego Diora, Ty osobiście tego nie robisz, więc wcale się nie liczy ![]() Dobra, w ten weekend chcę napisać 10 stron pracy, proszę o baty, jak mi się nie uda ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Nosku, gratulacje! Zgubiło mi wcześniej cytat: Nino, wszystko będzie dobrze, TŻ na pewno się wybroni ![]()
![]() |
#3462 | ||
|
Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że mój zapał do pracy aktualnie czołga się gdzieś po podłodze.. Chcę już rok akademicki. Jednak te studenckie wrześnie nie działają na mnie dobrze. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() Z oczami to było tak, że jako klientka VE dostałam kupon na darmowe badanie, więc postanowiłam skorzystać (nosząc soczewki na kontrolę powinno się chodzić co pół roku). Ja wadę mam prawie dwa razy większą niż Ty, także ja bez soczewek nie potrafię normalnie funkcjonować. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
|
Iza a jak będziesz używać Lysanelu? tzn. jak często i czy na całą twarz?
![]() em a może powinnaś pójść do innego okulisty? zawsze warto takie rzeczy potwierdzić...
![]() |
#3464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czyli komputer to wykrywa, myślałam, że potrzeba jeszcze jakieś specjalne badania robić. Oczywiście źle, że coś jest nie tak, ale wiesz - lepiej to leczyć, niż gdyby miały Ci się od tych niewykrytych wad bardziej psuć oczy ![]() Ja nie znoszę okularów, a soczewki nie dość że dosyć drogie to jeszcze ciągle słyszę o problemach z nimi. Dlatego się przyzwyczaiłam do tego, że widzę świat jak impresjonista - jest dużo ładniej ![]() ![]()
![]() |
#3465 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale super ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gdyby nie poszedł do tego okulisty podobno mógłby mieć np. zeza.. także zdrowia lepiej nie bagatelizować Cytat:
![]() ![]() teraz siedzę w prawie pustym pokoju, zostawili mi biurko, komputer, łóżko i telewizor ![]() ![]()
![]() |
#3466 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki! Nadrobiłam was od wczoraj
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Estello, trzymam kciuki za tak radykalne postanowienie. Ja muszę zrobić takie samo, moje zapasy wołają o pomstę do nieba. Wprawdzie już tyle nie kupuję co kiedyś, ale nie mogę się całkiem pozbawić przyjemności i czasem skusze się na kilka kosmetyków na miesiąc, ale wydaję zdecydowanie mniej. Ja mam czas do sierpnia przyszłego roku, bo wtedy wyprowadzam się do TŻta i muszę całkowicie zminimalizować zbiory- po pierwsze z braku miejsca a po drugie byłoby mi wstyd przed jego rodziną, bo uznaliby, że jestem nienormalna ![]() ![]() No a jak będziemy mieć już swój domek, to nałóg pewnie powróci... Cytat:
![]() Cytat:
Estella, świetnie ci idzie zużywanie ![]() No i maseczek też mam stanowczo za dużo, muszę zacząć używać regularnie- dziś zrobiłam błotną z Avonu i rozświetlająco-nawilżającą i mam super gładką buzię ![]() Cytat:
![]() Muszę zrobić tak jak piszesz z tymi maskami, zazwyczaj to używam za każdym razem innej, na jaką mam ochotę i czego potrzebuje skóra. No a maseczek mam 16: 1 himalaya, 1 YR, 10 Avon, 1 Oriflame, 2 Galenic po 15ml i Soraya na wykończeniu. A ta recenzja ![]() Cytat:
![]() Ja też muszę dać spokój z żelami bo mam ich 21 ![]() No i balsamy i masła i inne smarowidła do ciała: 31 szt. ![]() Perfymy już mocno ograniczyłam i zostawiłam sobie porządniejsze flaszki, które lubię, no i z wymian mam sporo odleweczek i próbek. Z 44 zostało 27 w tym kilka po 10-15ml. Cytat:
Mi dziś przyszedł brązujący tester Guerlain Terracotta 03- śliczny jest! malutki, ale i tak mi starczy na długo. Cytat:
Nie smutaj się, na pewno TŻtowi się ułoży w szkole, tylko go wspieraj i mobilizuj do nauki, ale czasem nie miej do siebie pretensji, bo to nie Twoja wina. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A w ciągu dnia pod filtr albo serum nawilżające z Silk Naturals albo też tę emulsję ![]() Lysanelu będę używać już czwarty sezon (dla mnie sezon to jesień, zima i wiosna, bo ciężko mi bez kwasów ![]()
![]() |
#3468 | |
|
Cytat:
![]() kochanie, ja soczewki noszę już siódmy rok i większych problemów nigdy z nimi nie miałam - poza przyzwyczajaniem się na początku. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale pewnie się wybiorę za jakiś czas do okulisty - tak na wszelki wypadek ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, czuję, że też zawiniłam.. no ale już się czasu nie cofnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Karolinko, ode mnie też życzenia urodzinowe- spelnienia marzeń i samych miłych chwil, no i kosmetycznego szaleństwa
![]() ![]() Iza, to masz sporą wadę, ja na początku miałam minimalną -0,25 i strasznie mi przeszkadzała, potem co pół roku miałam powiększane okulary, aż teraz mam -3,00 i drugie oko -3,25. Jakiś ponad rok temu przeszłam na soczewki, najpierw Focus-byly beznadziejne, a teraz J&J Oasys i jestem z nich bardzo zadowolona, w ogóle ich nie czuć i oczy za bardzo nie wysychają. Ale noszę i nie mam żadnych problemów no i nie chodzę na kontrole co pół roku. Jak zdejmę, to jestem prawie ślepa, widzę dobrze na odleglośc pół metra i nie wyobrażam sobie chodzenia bez...
#3472 |
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tych wadach wzroku a ja się czasem zastanawiam, że chyba mam na prawdę dobre oczy skoro od dziecka całymi dnami wgapiam się w monitor komputera po kilka godzin non-stop albo w TV a widzę bez problemów. A nie raz mnie rodzice gonili mówiąc, że mi się oczy popsują od komputera itp.
Mam tylko nadzieję, że któregoś dnia nie oślepnę nagle, bo póki co nawet najdrobniejszej wady wzroku nie mam.
#3473 |
|
ja mam soczewki od 5 lat i też wydaje mi się, że nie ma na świecie lepszego wynalazku
![]() ![]() nie mam problemu z wysuszaniem, mimo że noszę je po 16h/dobę i biorę anty, co teoretycznie może wzmóc dyskomfort. luskap zastanów się czy nie lepiej kupić profesjonalną maskę zamiast szamponu, moja fryzjerka sama przyznała, że szampon ma kontakt z włosami przed kilkadziesiąt sekund i niewiele może przez ten czas może zdziałać. Lepiej chyba skupić się na szamponie, który porządnie oczyści włosy a zainwestować w porządne nawilżenie ![]() Mała jest już na świecie! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
Nosku, właściwie masz racje z tą maską, szampon zaraz się spłukuje, ale jak myłam włosy normalnym drogeryjnym szamponem i potem kładłam maskę, to włosy były ładne, ale na drugi dzień tłuste, a jak umyłam dobrym szamponem +maskę czy odżywkę, to wyglądały super przez 2 dni, na 3 już myłam. Nie wiem, może kwestia tego, że nie miałam jeszcze dobrego drogeryjnego szamponu, który nie obciążałby włosów.
#3475 |
|
rozumiem
![]() ![]()
![]() |
#3476 |
|
nosku, super!
![]() ![]()
![]() |
#3477 |
|
![]() |
#3478 |
|
luskap, dziękuję.
![]() nosku, gratuluję. ![]() ![]() A co do szamponu Himalaya, miałam ten do suchych i byłam bardzo zadowolona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
|
No ale Tobie to chyba jeszcze do tego daleko..
![]()
![]() |
#3480 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.