|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Boze my znow dzis walczymy
![]() TZ pojechal jakis czas temu do apteki i byly kolejki i nie bylo go godzine, mnie rozbolala glowa a maly zaczal drzec sie w nieboglosy, usiadlam i zaczelam plakac razem z nim nie daje rady momentamilekarz dzis byl, wszystko jest ok - przepisal nam czopki uspokajajace dla malego, moze to pomoze aha mamy, ktorych dzieci robia rzadko kupki - sprobojcie jesc jablka i pic soki jablkowe to powoduje robienie kupek moj maly zaczal ostatnio robic na potege, nawet trzy razy w ciagu 5 min i lekarz powiedzial zeby odstawic wlasnie jablka i soki jablkowe ide spac bo umieram
|
|
#1262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Ja tylko na moment.........bylam dzisiaj w makro i jest promocja body snoopiego za 8.45zł!!! kupilam 3 pary na 68cm bo w tym rozmiarze nie mam jeszcze a pewnie niedlugo beda dobre, bo niektore ciuszki na 62 Weronika ma juz dobre
zrobilam zapas pampersow i mleczka tez.....a dla siebie kupilam kolejny balsam wyszczuplajacy![]() Goscie byli i kolejne ciuszki mala dostala - wszystkie sa super pierwsze slysze takie cos!! ale musialam na oczach cioci wlozyc do szuflady lozeczka![]() Cytat:
pieluch tetrowych tez nie prasuje![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Laura dobrze znosi szczepionke.Nie marudka, nie placze, nie ma tez temperatury.
Jedyny objaw to brak apetytu.Nie wypila mleczka po kąpieli, ale pewnie nocą sie zbudzi. Mysle ze to przez szczepionke bo wieczorne mleczko z apetytem wciagala w porywach do 12oml
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane, dziękuję za miłe słowa i wirtualne głaski
Cass, mój Niejadek wypija również około 400 ml na dobę, czasami dobija do 500ml. To już moje trzecie mleko i mimo że jest najbardziej niesmaczne, to zjada je najładniej. Przynajmniej nie histeryzuje po 30-40 ml i nie wypluwa smoka . Wizytę ma we wtorek, zobaczę co powie lekarz i ile Antoś przybierze. Nie wiem, może to skok rozwojowy, a może ma to po mamie, bo ja byłam strasznym niejadkiem podobno . Chyba muszę sobie powiedzieć: witaj w świecie rodziców, bo nie mogę przecież oczekiwać, żeby zawsze jadło na godzinę i według wzoru ![]() Jeśli chodzi o jedzenie pokarmów stałych... W UK wszystkie słoiczki, kaszki są niesłodkie i bez dodatku soli. Nie zalecają żadnych sklepowych soków z dodatkiem cukru, tylko mleko i wodę. Bardzo mi się to podoba i tak chciałabym, ale nie wiem, co i jak będzie jadł Antoś niejadek. Jeśli się nie poprawi, to będę dawać cokolwiek, byle mu smakowało (z cukrem też). ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Zapomniałam wspomnieć, że w albumie są nowe zdjęcia Antosia
|
#1265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Cytat:
Najważniejsze, że z Małym jest wszystko w porządku ![]() Co do tych jabłek i soku - chyba nie zawsze to pomaga, bo ja jem dużo jabłek a na kupkę dziś będziemy czekać 6-ty dzień ![]() Cytat:
Hehe ![]() Cytat:
![]() Oglądałam, oglądałam
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy sie po przespanej nocy
Mala istotka obudzila sie na mleczko 03:30 czyli jak zwykle.Obawialam sie troche tej nocki,a ona chyba dzielnie zniosla zastrzyk. Opuscila mleczko po kąpieli i kupa byla zielona, wiec moze jest w tym ziarnko prawdy ze kolor jest taki jak dziecko za malo je ![]() Ubralam ją w czapeczke,opatulilam kocykiem i w lezaczku zaczyna drzemac przy otwartym oknie.Boziuuu jak ja ją kocham
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-09-04 o 07:41 |
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Witam porannie
Za oknem mam właśnie oberwanie chmury, a Antoś po pięknie przespanej nocy zjadł dużo mleczka i poszedł jeszcze spać ![]() Nadrabiam więc zaleglości internetowe ![]() Katarzynko, zuch z Laurki, że tak ładnie zniosła szczepienie
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
jak zwykle sie wyspalam powiem wam ze wszyscy znajomi co na odwiedziny wpadaja mowia ze mam ciche dziecko bo nie placze- jak ja nic nie boli to czemu ma plakac ? ona tylko krzyczy jak chce mleko!!! teraz lezy u mamy na dole i ja zabawiaja, a chcialaby sie nosic bo jest ciekawa swiata -glowke to we wszystkie strony wykreca i nawet odpycha sie odemnie zeby mnie widziecnie dostalam jeszcze wyplaty za macierzynski!!! nie wiem czy oni to na nowo obliczaja czy jak? Cytat:
a boli go brzuszek??
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Nawet nie mam czasu Was poczytać Moją Księżniczkę pobolewa brzuszek, nie może zroić kupki pręży się wygina nie chce cycusia i płacze Biedctwo moje kochane tak mi jej szkoda. Wizyty położnej jeszcze się nie doczekałam Wkurza mnie to jak nie wiem co. Zamówiłam sobie na 15 panią doktor niech mi obajrzy małą powie czy wszystko oki, zwarzy, zmierzy i mnie uspokoi.Musze spróbować z tymi jabłkami może jej troszkę pomogę...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-09-04 o 11:07 |
|
|
|
#1270 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maly po nocnych przebojach jak zasnal to spal do 4.30 a potem jeszcze do 9 - a po 9 jeszcze do teraz a ja razem z nim
teraz lezy w lozeczku i gada do karuzeli czekoladko ja dostalam za macierzynski juz dawno i za lipiec i za sierpien a dowiozlas do zusu akt urodzenia dziecka?
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1272 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aha...to moze zadzwon do pracy i sie zapytaj
|
|
#1273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Jakie te noce u mnie są do siebie podobne Idę zaraz spać bo już tej nocy nie przeżyję ![]() Cytat:
No to duża z niej dziewczynka Każdy lekarz pyta jak się karmi i czepiają się czemu nie piersią, ale jak ktoś kto karmi piersią i ma jakiś problem to tak faktycznie nie ma się do kogo zwrócić o pomoc i poradę – szczególnie jak mieszka w mniejszym mieście, bądź na wsi ![]() Ja na początku też spałam przy lampce, ale dlatego, że miałam ją po drugiej stronie łóżka i nie chciało mi się wstawać za każdym razem żeby ją włączyć i wyłączyć. Teraz mąż zrobił mi przełącznik na długim kablu i wisi mi nad głową, więc śpimy przy zgaszonym świetle ![]() Gratuluję nocy bez kolki, A ja wczoraj po dużym smażonym schabowym, ziemniaczkach z koperkiem i sałatce z pomidorów i nie było krzyków ![]() Tylko to bekanie, a raczej jego brak nas wykańcza ![]() Cytat:
Szkoda że mój mąłż często o tym zapomina ![]() Cytat:
Widzę, że mamy podobnie chociaż Ty masz gorzej bo masz jeszcze jedno dziecko Spróbuję z tymi jabłkami bo pójdę z torbami przez te pampersy, co chwila jest kupa. Nieraz pampers suchy a tu kupa i trzeba zmienić ![]() Lecę oglądnąć ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Antonio śliczny i jaki z niego tłuścioszek
|
|
|
#1274 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
eleeri no wlasnie z tymi kupami u nas ostatnio masakra - najpierw mu sie unormowalo i robil 1-2 na dobe a ostatnio potrafi zrobic 3 w ciagu 5 minut i tak 3 suche pieluchy z kupa wedruja do kosza
od dzis nie jem jablek i nie pije sokow jablkowych - moze zacznie robic rzadziej w zasadzie to juz od wczoraj nie pije tych sokow i dzis w nocy byla tylko jedna kupa ale sie zle dzis czuje, slabo mi, w glowie mi sie kreci - chyba jestem oslabiona
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Dorwalam buteleczke canpol lovi.Pierwsze mleczko juz wychłeptane z niej
![]() Zaliczylysmy spacer.Bardzo slugi bo rown od 10 z przerwa u siostry na malej mleczko.Teraz pedze do obiadu ![]() Potem jeszcze jeden spacer z mezem zaliczymy.Planuje isc na solarium a oni za mna poczekaja
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem wykonczona
Mały placze od 9 rano z malymi przerwami a jest najedzony itd wiec to chyba te kolki. To mozliwe ze juz od 2 tygodnia zycia ma kolke?
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Laurunia wlasnie od 2tyg zaczela ratowalysmy sie plantexem-z apteki od 2tyg wlasniepotem reszta specyfikow.Najlepszy dla nas parzony owoc kopru wloskiego z glukoza na zalegajace gazy i bobotic.Duzo lezakowania na brzuchu i odbijanie po mleku czy herbatce.
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Przez ta naukę jedzenia z cyca nawet nie mam czasu Was poczytać ... ale czego sie ie robi dla synka ... nawet wizaz poszedł w odstawke ![]() Dzisiaj byliśmy na szczepieniu ... Bartuś dostał szczepionkę 6w1 ... zapłaciłam 160 zł. Ale był płacz straszliwy ... Bartuś jeszcze nigdy tak nie zachodził się od płaczu ... myślałam ze sama tez się rozrycze zaraz ... taka wielka igła w taką małą nóżke ... pielęgniarka kazała mi mu dać cyca zeby asię uspokoił i po chwili było ok! Wrócilismy do domu ,.,, zjał troszke i zasnął snem kamiennym ![]() i wiecie ile moje słoneczko wazy? 4900 ... w ciagu tygodnia - 400 g ... od dzisiaj jest Bartuś Pulchniutki ![]() Cytat:
... tak by mógł każdej nocy ![]() .................. lece cos na ząb wrzucić bo od rana kanapke tylko zjadłam ... ciasteczka mi sie skończyły
|
|
|
|
|
#1279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie bardziej niż zwykle
, no ale się doczekaliśmy Cytat:
![]() Małżowi trzeba przypominać Cytat:
Cytat:
![]() Ja się strasznie boję szczepienia przez to kłucie , tym bardziej, że my nie bierzemy skojarzonejUcałuj Bartusia Pulchniutkiego
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee Bartuś nie jest taki duży, moja Oliwka urodzona 30 lipca waży 4800! hmm. rośnie jak na drożdżach, a dostaje tylko pierś
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Wczoraj mi wizaż wyrzucało i nic nie mogłam pisać. Pamiętam tylko że chciałam zapytać Miramej czy twój Kubuś tylko raz w nocy wstaje? Bo tak wywnioskowałam z twojego opisu jak wstajecie w nocy z mężem
Móje maleństwo dzisiaj też walczyło nad ranem z kolką kurcze najgorsza pora z całej doby to dla mnie 4-5 nad ranem a on wtedy dostaje kolki Jestem wtedy maxymalnie spiąca i rozdrażniona.... No ale dziś to wogóle mój mały nie chciał spać...zasnął dopiero na spacerze i śpi jeszcze, chociaż juz pomrukuje.Czekam na to kiedy wreszcie zacznie sypiać dłużej w nocy... ale póki co to on coraz częściej je więc chyba nieprędko to nastąpi Pozatym ładnie sam zasypiał w łóżeczku i w nocy i w dzień a teraz już sam nie zaśnie... musze go od nowa nauczyć, tyle że wymiękam i po jego płaczu biore go na ręce...obiecując sobie że to ostatni raz... Czuje się wtedy jak wyrodna matka......
|
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie Oliwka rośnie Cytat:
Te kolki i wzdęcia są okropne , płakać się chce, Małż mnie pociesza, że Mały nie będzie pamiętał tego bólu, ale co to za pocieszenie teraz .Całe szczęście, że na razie Kubuś zasypia w łóżeczku i w dzień i w nocy, ale trzeba się do Niego przytulić, pogłaskać po główce. A jak płacze, to zawsze Go biorę na ręce
|
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
Mały jeszcze śpi.... to wrzuce zdjęcia z czwartego tygodnia życia (jutro skończymy miesiąc
Nie wiem jak was ale mnie strasznie stresuje noc.....zawsze sie boje że mały da koncert i wszyscy sąsiedzi będą myśleć że nie dbam dobrze o dziecko skoro płacze... Wiem że to nonsens ale nie moge sie pozbyć tych natrętnych myśli...... |
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak na nowo mój malutki urodził się 14 i wczoraj dzwoniłam do Zusu czemu nie mam jeszcze wypłaty tzn za 14 dni l4 a od 15 macierzyński i tam mi powiedzieli żę za l4 dostane 9.09 a za macierzyński oni wypłacają na koniec miesiąca za pełny miesiąc bo jakieś ubezpieczenia czy coś tam (dziwnie sie tłumaczyli) i bynajmniej dostanę na koniec września za połowę sierpnia i cały wrzesień. Wściekłam się bo niby nic sie nie zmieniło tylko nazwa zasiłku a ja mam wyżyć za połowe wypłaty cały miesiąc i do tego jeszcze z dzieckiem dobrze że tż zarabia bo inaczej to nie wiem jak by to miało być, to jest ta "polityka prorodzinna " w naszym kraju
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
jak na matke przystalo i z kupki dziecka mozna sie cieszyc
![]() Cytat:
![]() ja powinnam dostac za caly sierpien
|
|
#1286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tak samo. Jak tylko zbliza sie wieczor trace dobry nastroj. Mala jest marudna wieczorami i w nocy tez potrafi dac popalic. Np. wczoraj przeplakala wieczor ale za to w nocy ladnie spala. Nigdy nie wiem czego sie spodziewac w zwiazku z czym juz od popoludnia chodze zesteresowana. W dodatku dzisiaj zjadlam kotleta i mam wyrzuty sumienia . Boje sie ze bedzie ja bolal brzuszek![]() Miramej podziwiam za poranne wstawanie . ja o tej porze jestem nieprzytomna.Nauczylam mala usypiania na moich kolanach . po prostu super. Jak nie bujam to jest krzyk
Nasze szczęście Lenka ur.18.08.2009 Edytowane przez syla39 Czas edycji: 2009-09-04 o 19:10 |
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dzięki za nazwę, a używała któraś z was tej maści? Ps. zaopatrzyłam się w chustę i dzisiaj się zamotałyśmy, jutro wstawię zdjecia
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was wieczornie
widzę, że wszystkie dzieciaczki rosną na potęgę i czują się coraz lepie (dzieci i ich mamusie )my też radzimy sobie coraz lepiej (coraz dłużej mały śpi i można go zabawić w dzień, przerwy w karmieniu coraz dłuższe jesteśmy teraz sami, bo małż poleciał do Egiptu - kolegi żona nie mogła pojechać i małz poleciał w zastępstwie ;nic nie musiał płacić wystarczy, ze zdecydował się kilkanaście godzin przed wylotem no i pozwoliłam mu lecieć - szkoda, żeby taka okazja się zmarnowała, a poza tym może humor mu się poprawi, bo ostatnio był jakis niewyraźny... wiem, wiem - pójdę żywcem do nieba dobranoc - my już zmykamy spać z Tomaszkiem
|
|
#1289 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
rozumiem Was z tymi wieczorami i nocami - moj maly zawsze ok 15-16 zasypia jak idziemy na spacer i wtedy spi najdluzej w dzien bo nawet 3 godziny - no i gdy zbliza sie godzina kiedy ma wstac to juz jestem poddenerwowana bo wiem, ze pewnie zacznie sie krzyk i bedzie trwal do poznej nocy ![]() codziennie ludze sie, ze moze to juz ten dzien, w ktorym to sie skonczy ale nie
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie słowa, komentarze dotyczące zdjęć mojego Szczęścia
![]() Majko, słodki jest Twój Maluszek ![]() Szczerze mówiąc nigdy się nie spotkałam, aby ktoś stosował tą maść u tak małych dzieci (jedno- czy dwumiesięcznych), jest dosyć silna. Najlepiej zapytać farmaceuty llub lekarza . Pamiętam, jak odrywałam plastry Antosiowi w szpitalu , strasznie płakał ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Antonio był dzisiaj grzeczniutki, miałam więc czas, aby po raz kolejny przeczytać książkę Tracy Hogg "Język niemowląt" i zaczęłam "Zaklinaczkę dzieci". Bardzo lubię te książki, musiałam sobie przypomnieć, bo czytałam je już dosyć dawno.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

zrobilam zapas pampersow i mleczka tez.....a dla siebie kupilam kolejny balsam wyszczuplajacy
pierwsze slysze takie cos!! ale musialam na oczach cioci wlozyc do szuflady lozeczka

pieluch tetrowych tez nie prasuje![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a boli go brzuszek??

... taka wielka igła w taką małą nóżke

, tym bardziej, że my nie bierzemy skojarzonej