Starania o dziecko - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-02, 21:43   #211
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko

Myśmy z TŻ dziś podjęli decyzję o dziecku Nie mogę doczekać się staranek, choć to tylko kilka dni do owulacji Ciągle o tym myślę i boję się, że przez taką ilość myślenia o tym coś nam nie wyjdzie...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 22:04   #212
Puma13
Zadomowienie

Hanjah, gratuluję decyzji i życzę owocnych staranek. Trzymam kciuki.
Bela, dziękuję

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 09:45   #213
bela14
Rozeznanie

gdzie jesteście.
bo jakoś dziwnie niema co czytać
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 11:49   #214
macocha19
Raczkowanie

hanjah trzymam kciuki za Was i wierze ze uda sie szybko
bela14 ja jestem , rzuć jakiś temat to popiszemy, ja narzie sie nie udzielam, bo jestem zawiedziona w tym cyklyu -własnie konczy mi sie @..........
macocha19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 12:54   #215
Puma13
Zadomowienie

Macocha, spójrz na to z drugiej strony, za kilka dni staranka, trzymam kciuki za twoją fasolkę, tak samo mocno, jak ty za moją trzymałąś.

Dziewczyny, słuchajcie, a czy jak się jest po odstawieniu tabletek, to jest większe prawdopodobieństwo mnogiej ciąży?

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-09-03, 13:34   #216
Myszolekk
Raczkowanie

Witajcie
czy przygarniecie do swojego grona kolejną "staraczkę"?

Po dwóch latach przerwy (w 11 tc. straciliśmy naszą fasolkę), postanowiliśmy zacząć staranka. No i zaczęło się - badania etc. Ponieważ z moją prolaktyną nie jest ok - zbyt podwyższona, to dostałam od mojego lekarza lek o nazwie Cabergolin (wcześniej wcinałam Dostinex). Mija już 4 tydzień od zażywania (1/4 tabl.tyg.).
Ponoć skutków ubocznych nie ma (jak np. po Dostinexie czy Bromergonie), ale... Czy któras z Was zażywa bądź zażywała ten lek? Jakie były reakcje organizmu? Bo ja nie chciałabym się nakręcać na fasolkę (co by nie być rozczarowaną), ale objawy mam jak przy pierwszej ciąży

Pozdrawiam Was serdecznie
Myszolekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 13:46   #217
agnieszka1980
Raczkowanie

Cześć dziewczynyja tez właśnie jestem po@ i teraz już muszę atakować męża bo akurat wyjeżdża na delegacje i wpada co weekand a teraz moze co dwa i tak do końca rokutak więc już go uprzedziłam,że jakby co to będę do niego wpadac żartuje.
agnieszka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 13:51   #218
Puma13
Zadomowienie

Myszolekk, witaj
Niestety nie pomogę w sprawie tabletek, ale trzymam kciuki za fasolkę. To może zrób test, jak nie jest jeszcze z a wcześnie.
...............
Chyba jednak jest większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej po tabletkach. ....już widzę czworaczki

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-09-03, 13:51   #219
agnieszka1980
Raczkowanie

Ja też jestem po odstawieniu tabletek i pytałam sie lekarza jak to własnie jest z tą ciążą mnogą. Powiedział,że po hormonach organizm troszke szaleje, najlepiej odczekać 3 miesiące żeby wszystko się unormowało.

Edytowane przez agnieszka1980
Czas edycji: 2009-09-03 o 13:52
Stary 2009-09-03, 13:56   #220
Puma13
Zadomowienie

Agnieszka198o, to mnie pocieszyłaś, jak nic będę miała czworaczki. W przyszłym tyg idę do gina, mam nadzieję jednak, że będzie jedno

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-09-03, 13:58   #221
Myszolekk
Raczkowanie

Puma13, jeszcze 4 dni do spodziewanej (ale nie chcianej) @. Muszę uzbroić się w cierpliwość
Stary 2009-09-03, 14:27   #222
Puma13
Zadomowienie

Myszolekk, to chyba za wcześnie na test, ja tez zrobiłam przed terminem @ i nic mi nie wyszło, a w dniu @ wyszła, ale bladziutka.

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-09-03, 17:17   #223
asiulap24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Macocha, spójrz na to z drugiej strony, za kilka dni staranka, trzymam kciuki za twoją fasolkę, tak samo mocno, jak ty za moją trzymałąś.

Dziewczyny, słuchajcie, a czy jak się jest po odstawieniu tabletek, to jest większe prawdopodobieństwo mnogiej ciąży?
Puma kiedyś tak było. Do ciąży mnogiej potrzebne są zupełnie inne uwarunkowania, m.in. genetyczne. Dzisiejsze tabletki są już bardziej nowoczesne. Ciążę mnogą możesz mieć po tabletkach wywołujących owulację bo one pomagają wytworzyć dwa albo więcej jajeczka. Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka1980 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynyja tez właśnie jestem po@ i teraz już muszę atakować męża bo akurat wyjeżdża na delegacje i wpada co weekand a teraz moze co dwa i tak do końca rokutak więc już go uprzedziłam,że jakby co to będę do niego wpadac żartuje.
No to powodzonka obyś szybko zafasolkowała.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Bela jak samopoczucie? Ja mam wielkiego doła od wczoraj, juz nie wiezę w to że mogłam zafasolkować.
Byłam pełna nadziei i wiary ale mi przeszło. Nie dostałam jeszcze @, ale chyba dostanę. Nie wiem zresztą juz nic.
asiulap24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 18:38   #224
bela14
Rozeznanie

asiulap-no ja licząc od jutra to jeszcze tydzień i będe wiedzieć.
ale właśnie jak wcześniej wkręcałam sobie tysiąc objawów
tak teraz nie czuje nic kompletnie.
a ty nie gadaj tu o żadnym dole
puki niema @-jest nadzieja

hej agnieszko to jesteśmy w podobnej sytuacji bo mój też na wyjazdach tylko dłuższych niestety 4-7tyg.więc staranka cholernie utrudnione.
oj macocha zanim się pojawiłaś to ja znikłam ale nadrobimy.
wszystkim oczekującym życzę ||i sobie też
Stary 2009-09-03, 19:28   #225
asiulap24
Raczkowanie

Bardzo czekam na te dwie krechy .
Doła mam z powodu studiów, chociaż z ciąży też, ale tu jeszcze nic straconego. @ za tydzień więc jeszcze czekam, a tak bardzo bym chciała. Pa.
Stary 2009-09-03, 22:20   #226
sanderinka
Zakorzenienie

czesc dziewczyny troszke mnie nie bylo bo malo mam ostatnio czasu ale juz jestem co tam slychac ?? bo pooooowoli nadrabiam
gratuluje wszytskim nowo zafasolkowanym staraczkom

Puma gratuluje a ty tez po tabletkach ?? ja tak i od razu zaszlas po nich ?? bo mi maja pomoc ponoc zobaczym, choc wcale nie mam ochoty na przytulanki jej ?? pumka zaraz mnie taka ciaza bo powoli sie lamie

jak liczycie dni plodne ?? moze mi ktoras pomoze ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 07:29   #227
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie,
Ja jestem po terminie @ 5 dni i nic..beta zrobiona 2 września,negatywna, testy też. To 1 cykl po odstawieniu tabletek, miałam nadzieję, ze od razu się uda i zobaczę 2 krechy... Miała tak któras z Was dziewczyki i potem okazało się, że jednak jest w ciąży?? Bo ja już schizuje...

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 08:07   #228
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Ja jestem po terminie @ 5 dni i nic..beta zrobiona 2 września,negatywna, testy też. To 1 cykl po odstawieniu tabletek, miałam nadzieję, ze od razu się uda i zobaczę 2 krechy... Miała tak któras z Was dziewczyki i potem okazało się, że jednak jest w ciąży?? Bo ja już schizuje...

Ja pierwszy cykl po odstawieniu tabsów nie miałam @ przez 50 dni, ale w ciąży nie byłam
Stary 2009-09-04, 08:51   #229
bela14
Rozeznanie

a cha asiulap-więc za pomyłeczke.
sanderinka-ja korzystam z kalendarzyka małżeńskiego w piekiełku.
mi sie podoba,sprawdz sobie.
no nie wiem czemu to tak długo trzeba czekać do testowania
ach trundne dni staraczek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 09:15   #230
hanjah
Zakorzenienie

Matko, ja się chyba nie doczekam dnia testu...
Czy można od razu poczuć, że jest się w ciąży, czy ja mam jakieś urojenia??
Stary 2009-09-04, 09:20   #231
Myszolekk
Raczkowanie

hanjah, ja będąc w pierwszej ciąży czułam że zafasolkowałam to było takie dziwne odczucie, trudne do opisania, po prostu wiedziałam w dniu spodziewanej @ zrobiłam test i wyszły II krechy

Spokojnie, ja też nie mogę się doczekać dnia kiedy będę mogła zrobić test
Stary 2009-09-04, 09:30   #232
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolekk Pokaż wiadomość
hanjah, ja będąc w pierwszej ciąży czułam że zafasolkowałam to było takie dziwne odczucie, trudne do opisania, po prostu wiedziałam w dniu spodziewanej @ zrobiłam test i wyszły II krechy

No właśnie ja się tak od wczoraj dziwnie czuję. A wczoraj na bank miałam owulację (zawsze boli mniej jajnik) i spróbowaliśmy Wydaje mi się nawet, że miałam krwawienie okołowulacyjne.
No i jakoś taka spokojna jestem Nawet nie chcę myśleć, że się nie uda...
Stary 2009-09-04, 09:51   #233
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Matko, ja się chyba nie doczekam dnia testu...
Czy można od razu poczuć, że jest się w ciąży, czy ja mam jakieś urojenia??
Hejja przy pierwszej ciąży zanim zrobiłam test to czułam,że coś jest na rzeczy ponieważ piersi powiekszyły mi się chyba o 2 rozm.poza tym chciało mi się cały czas spać i byłam strasznie zmierzła,tak więc myślałam,że jestem przed@ ale piersi nigdy nie miałam tak wrażliwych jak wtedy
Stary 2009-09-04, 10:02   #234
zebra666
Zakorzenienie

W sumei ja również przez pare cykli nie miałam takiego uczucia jak wtedy keidy się udało... Myślałam, ze etst znowu pokazuje jedna kreseczkę ale przyjmowałam to and wyraz spokojnie bez emocji.... wewnętrznie czułam, że mam lokatora... no i po paru minutach pojawiła się ta druga kreska Jasna ale była.. a teraz już półmetek

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 13:34   #235
Puma13
Zadomowienie

Asiulap, trochę mnie uspokoiłaś, u nas w rodzinie nigdy nie było bliźniaków.
Sanderinka dziękuję mam nadzieję, że się ode mnie zarazisz jestem drugi cykl bez tabletek, tylko, że w pierwszym się zabezpieczaliśmy, bo dopiero później się zdecydowaliśmy na dziecko i udało się od razu, za pierwszym podejściem.
My nie liczyliśmy dni płodnych, tylko od razu po zakończonej @ przutulaliśmy sie codziennie i moja metoda zadziałała
Carol77, mnie po odstawieniu tabletek @ spóźniła się tydzień i też podejrzewałam ciążę(pomimo zabezpieczenia), ale nie było.

Wiecie co wymyśliłam, że powinni zacząć produkować testy ciążowe, które od razu pokazują kolorem drugiej kreseczki czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Trzymam kciuki dziewczyny, nie mogę się doczekać waszych testów.

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-09-04, 16:38   #236
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Sanderinka dziękuję mam nadzieję, że się ode mnie zarazisz jestem drugi cykl bez tabletek, tylko, że w pierwszym się zabezpieczaliśmy, bo dopiero później się zdecydowaliśmy na dziecko i udało się od razu, za pierwszym podejściem.
My nie liczyliśmy dni płodnych, tylko od razu po zakończonej @ przutulaliśmy sie codziennie i moja metoda zadziałała
Carol77, mnie po odstawieniu tabletek @ spóźniła się tydzień i też podejrzewałam ciążę(pomimo zabezpieczenia), ale nie było.

Wiecie co wymyśliłam, że powinni zacząć produkować testy ciążowe, które od razu pokazują kolorem drugiej kreseczki czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Trzymam kciuki dziewczyny, nie mogę się doczekać waszych testów.
Dziękuję za odpowiedzi,no nic trzeba dalej się starać

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 18:08   #237
asiulap24
Raczkowanie

No hej dziewczynki, już mi lepiej troszkę. Jutro mam ciężki egzamin, poprawkę zresztą, nic nie umiem więc szykuję się na warunek. Ale nie o tym.
Puma dzięki za wiadomość. Ja jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek. Po zakończeniu @ co dzień się przytulaliśmy aż do owulacji. Może mi się też uda.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Puma masz rację z tymi testami. Od razu powinny pokazywać czy jest się w ciąży i płeć dziecka. Byłoby świetnie. A tak tu czekaj człowieku tyle dni,a co do płci to nawet miesięcy. Zgłupiec można tyle o tym myśląc

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Sanderinka na stronie www.edziecko.pl jest kalkulator dni płodnych. Ja z tego nie bardzo korzystałam ale moja koleżanka wg niego zaszła w ciążę. Powodzenia.
Stary 2009-09-05, 09:53   #238
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolekk Pokaż wiadomość

tez bym chciała wiedziec ze ten cykl to TEN zobaczymy pod koniec

Cytat:

U mnie 1 cykl bez tab i oby owocny

Cytat:
Napisane przez asiulap24 Pokaż wiadomość
No hej dziewczynki, już mi lepiej troszkę. Jutro mam ciężki egzamin, poprawkę zresztą, nic nie umiem więc szykuję się na warunek. Ale nie o tym.
Puma dzięki za wiadomość. Ja jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek. Po zakończeniu @ co dzień się przytulaliśmy aż do owulacji. Może mi się też uda.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Puma masz rację z tymi testami. Od razu powinny pokazywać czy jest się w ciąży i płeć dziecka. Byłoby świetnie. A tak tu czekaj człowieku tyle dni,a co do płci to nawet miesięcy. Zgłupiec można tyle o tym myśląc

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Sanderinka na stronie www.edziecko.pl jest kalkulator dni płodnych. Ja z tego nie bardzo korzystałam ale moja koleżanka wg niego zaszła w ciążę. Powodzenia.

No wiem i ten kalkulator jest fajny ale u mnie sie nie sprawdza

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2009-09-05, 10:12   #239
macocha19
Raczkowanie

bella14 jasne ze nadrobimy ja jestem bezrobotna, także praktycznie cały czas sieze przed kompem, kiedy mój mężuś w pracy...

Puma13 dzieki zę bedziesz trzymać kciuki mam ogromną nadzieje ze sie uda ale w tym cyklu zdystansuje na maxa i bałagam Was jak bede coś zaczynać pisać ze chyba jestem to zróbcie tak żebym oprzytomniała Chociąz myśle ze fajnie by było, jakby dzidzi przyszło na świat w sierpniu, bo w tym miesiacu zareczalismy sie i braliśmy ślub, no ale cóż nie bede jeszcze tego wymagać od losu... zeby mi tylko dał zafasolkować to już by było super

Myszolekk Witam Cie równiez ja na forum a własnie gdzie robiłas te testy na prolaktyne?? I jak takie badanie wyglada?? Bo ost kolezanka wystarszyła mnie ze przez to wąłsnie nie mozemy zajść wiec bede musiała sie udać tez na takie badanka....

asiulap24 Zyczę Ci zeby Ci sie udało Trzymam moooooooocno kciuki

Sanderinka nie wiem czy korzystałaś z testu owulacyjnego, tam jest w ulotce wszystko pięknie przedstawione, jak sobie samemu obliczać dni płodne świetna sprawa, polecam! A jesli nie to faktycznie kalendarzyk internetowy tez nie jest zły.... Tylko pamietaj zawsze jak wyjdzie konkretna data to dolicz ze trzy dni w tył i w przód i do dzieła Powodzenia

haniah nie chce straszyć, ale ja wtamtym cyklu robiłam test owulacyjny, wyszły II krechy przytulalaiśmy sie 5 dni pod rzad ( w trakcie były dwie krechy z testu) , nawet w dzien kiedy bolały mnie jajniki na owulację i.... przyszła @. Oczywiście trzymam kciuki ze sie uda bo wiem jak bardzo tego pragniesz, ale lepiej zdystansowac.... ja mam do dzis doła, bo byłam pewna ze sie udało i tak jak Ty nawet nie śmialam myślec ze mogło nam sie nie udać, a pozniej rozczarowanie.... ale trzymam kciuki i mówie Wam wszytskim zaniedługo wszytskie bedziemy jzu zafasolkowane i to forum zniknie bo powstanie nowe w zamian: "mamsie.(...)2010" POWODZENIA!!!
macocha19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 12:14   #240
sanderinka
Zakorzenienie

macocha19 nie próbowalam ale jak nie ma owulacji to co pokaze ?? mi moj gin nic nie mowi i sie stresuje... oby w tym cyklu jakas mala fasolka u mnie zamieszkala zobaczymy... niby mam owu 7.o9 ale juz i tak staranka ida pelna para . A jak u lekarza mozna sprawdzic czy wogole jest owu ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości