![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko
Myśmy z TŻ dziś podjęli decyzję o dziecku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Hanjah, gratuluję decyzji i życzę owocnych staranek. Trzymam kciuki.
Bela, dziękuję ![]()
#213 |
Rozeznanie
|
![]() bo jakoś dziwnie niema co czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
hanjah trzymam kciuki za Was i wierze ze uda sie szybko
![]() bela14 ja jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Macocha, spójrz na to z drugiej strony, za kilka dni staranka, trzymam kciuki za twoją fasolkę, tak samo mocno, jak ty za moją trzymałąś.
Dziewczyny, słuchajcie, a czy jak się jest po odstawieniu tabletek, to jest większe prawdopodobieństwo mnogiej ciąży?
#216 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() czy przygarniecie do swojego grona kolejną "staraczkę"? ![]() Po dwóch latach przerwy (w 11 tc. straciliśmy naszą fasolkę), postanowiliśmy zacząć staranka. No i zaczęło się - badania etc. Ponieważ z moją prolaktyną nie jest ok - zbyt podwyższona, to dostałam od mojego lekarza lek o nazwie Cabergolin (wcześniej wcinałam Dostinex). Mija już 4 tydzień od zażywania (1/4 tabl.tyg.). Ponoć skutków ubocznych nie ma (jak np. po Dostinexie czy Bromergonie), ale... Czy któras z Was zażywa bądź zażywała ten lek? Jakie były reakcje organizmu? Bo ja nie chciałabym się nakręcać na fasolkę (co by nie być rozczarowaną), ale objawy mam jak przy pierwszej ciąży ![]() Pozdrawiam Was serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Myszolekk, witaj
![]() Niestety nie pomogę w sprawie tabletek, ale trzymam kciuki za fasolkę. To może zrób test, jak nie jest jeszcze z a wcześnie. ............... Chyba jednak jest większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej po tabletkach. ....już widzę czworaczki ![]()
#219 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem po odstawieniu tabletek i pytałam sie lekarza jak to własnie jest z tą ciążą mnogą. Powiedział,że po hormonach organizm troszke szaleje, najlepiej odczekać 3 miesiące żeby wszystko się unormowało.
Edytowane przez agnieszka1980 Czas edycji: 2009-09-03 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Agnieszka198o, to mnie pocieszyłaś, jak nic będę miała czworaczki. W przyszłym tyg idę do gina, mam nadzieję jednak, że będzie jedno
![]()
#221 |
Raczkowanie
|
Puma13, jeszcze 4 dni do spodziewanej (ale nie chcianej) @. Muszę uzbroić się w cierpliwość
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Myszolekk, to chyba za wcześnie na test, ja tez zrobiłam przed terminem @ i nic mi nie wyszło, a w dniu @ wyszła, ale bladziutka.
#223 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Bela jak samopoczucie? Ja mam wielkiego doła od wczoraj, juz nie wiezę w to że mogłam zafasolkować ![]() Byłam pełna nadziei i wiary ale mi przeszło. Nie dostałam jeszcze @, ale chyba dostanę. Nie wiem zresztą juz nic. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
asiulap-no ja licząc od jutra to jeszcze tydzień i będe wiedzieć.
ale właśnie jak wcześniej wkręcałam sobie tysiąc objawów tak teraz nie czuje nic kompletnie. ![]() a ty nie gadaj tu o żadnym dole puki niema @-jest nadzieja ![]() ![]() hej agnieszko to jesteśmy w podobnej sytuacji bo mój też na wyjazdach tylko dłuższych niestety 4-7tyg.więc staranka cholernie utrudnione. oj macocha zanim się pojawiłaś to ja znikłam ale nadrobimy. ![]() wszystkim oczekującym życzę ||i sobie też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Bardzo czekam na te dwie krechy
![]() Doła mam z powodu studiów, chociaż z ciąży też, ale tu jeszcze nic straconego. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() gratuluje wszytskim nowo zafasolkowanym staraczkom ![]() Puma gratuluje ![]() ![]() ![]() jak liczycie dni plodne ?? moze mi ktoras pomoze ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Ja jestem po terminie @ 5 dni i nic..beta zrobiona 2 września,negatywna, testy też. To 1 cykl po odstawieniu tabletek, miałam nadzieję, ze od razu się uda i zobaczę 2 krechy... Miała tak któras z Was dziewczyki i potem okazało się, że jednak jest w ciąży?? Bo ja już schizuje...
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierwszy cykl po odstawieniu tabsów nie miałam @ przez 50 dni, ale w ciąży nie byłam ![]()
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
a cha asiulap-więc
![]() sanderinka-ja korzystam z kalendarzyka małżeńskiego w piekiełku. mi sie podoba,sprawdz sobie. ![]() no nie wiem czemu to tak długo trzeba czekać do testowania ![]() ach trundne dni staraczek. |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Matko, ja się chyba nie doczekam dnia testu...
Czy można od razu poczuć, że jest się w ciąży, czy ja mam jakieś urojenia?? |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
hanjah, ja będąc w pierwszej ciąży czułam że zafasolkowałam
![]() ![]() ![]() Spokojnie, ja też nie mogę się doczekać dnia kiedy będę mogła zrobić test ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jakoś taka spokojna jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
W sumei ja również przez pare cykli nie miałam takiego uczucia jak wtedy keidy się udało... Myślałam, ze etst znowu pokazuje jedna kreseczkę ale przyjmowałam to and wyraz spokojnie bez emocji.... wewnętrznie czułam, że mam lokatora... no i po paru minutach pojawiła się ta druga kreska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Asiulap, trochę mnie uspokoiłaś, u nas w rodzinie nigdy nie było bliźniaków.
Sanderinka dziękuję ![]() ![]() My nie liczyliśmy dni płodnych, tylko od razu po zakończonej @ przutulaliśmy sie codziennie i moja metoda zadziałała ![]() Carol77, mnie po odstawieniu tabletek @ spóźniła się tydzień i też podejrzewałam ciążę(pomimo zabezpieczenia), ale nie było. Wiecie co wymyśliłam, że powinni zacząć produkować testy ciążowe, które od razu pokazują kolorem drugiej kreseczki czy będzie chłopiec czy dziewczynka. ![]()
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
No hej dziewczynki, już mi lepiej troszkę. Jutro mam ciężki egzamin, poprawkę zresztą, nic nie umiem więc szykuję się na warunek. Ale nie o tym.
Puma dzięki za wiadomość. Ja jestem pierwszy cykl po odstawieniu tabletek. Po zakończeniu @ co dzień się przytulaliśmy aż do owulacji. Może mi się też uda. ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Puma masz rację z tymi testami. Od razu powinny pokazywać czy jest się w ciąży i płeć dziecka. Byłoby świetnie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Sanderinka na stronie www.edziecko.pl jest kalkulator dni płodnych. Ja z tego nie bardzo korzystałam ale moja koleżanka wg niego zaszła w ciążę. Powodzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No wiem i ten kalkulator jest fajny ale u mnie sie nie sprawdza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
bella14 jasne ze nadrobimy
![]() Puma13 dzieki zę bedziesz trzymać kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myszolekk Witam Cie równiez ja na forum ![]() asiulap24 Zyczę Ci zeby Ci sie udało ![]() ![]() Sanderinka nie wiem czy korzystałaś z testu owulacyjnego, tam jest w ulotce wszystko pięknie przedstawione, jak sobie samemu obliczać dni płodne ![]() ![]() ![]() haniah nie chce straszyć, ale ja wtamtym cyklu robiłam test owulacyjny, wyszły II krechy przytulalaiśmy sie 5 dni pod rzad ( w trakcie były dwie krechy z testu) , nawet w dzien kiedy bolały mnie jajniki na owulację i.... przyszła @. Oczywiście trzymam kciuki ze sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
macocha19 nie próbowalam ale jak nie ma owulacji to co pokaze ?? mi moj gin nic nie mowi i sie stresuje... oby w tym cyklu jakas mala fasolka u mnie zamieszkala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.