jak znaleźć siłe na walke z rakiem - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-05, 18:46   #1921
suszarka
Buc

Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
nie popieram by wyciagac od Ady dkokumenty i zamieszczac gdzies ich scany
dokumentacja, opinie lekarskie i inne rzeczy tego typu - to przesada

nie mam tu na mysli teorii spisku, raczej kulture osobistą, jesli ktos sie nie zgadza nie naciskam i tyle, nie przekonuje swoimi "rozsadnymi" słowami, ze tak bedzie lepiej, bo to pomoze, kogos przekona

pisałam, suszarka co zrobiłam dla Ady w mojej miejscowości (a raczej wsi), robie to samo co Ty, rozsyłam maile, smsy, dzownie do rodziny i znajomych, namawiam do zainteresowania się, rozdawałam wydruki z informacjami o blogu i koncie we wszystkich urzedach i miejsach publicznych, imiennie prosilam kazda z napotkanych osob, ktore mnie znaja i nie znają - tego nie uwazam za przesade - to uwazam za koniecznosc

sprawa nie moze byc fejkiem czy wyłudzaniem ponieważ fundacja w jakiej Ada ma konto nie jest fikcyjna, to mozna sprawdzić, a scany dokumentów moim zdaniem nie licza sie tu w ogole

powtarzam, że to przesada i prosze nie cytowac mojego postu jęsli sie nie rozumie słow w nim zawartych, z góry dziekuje.

przepraszam, mój błąd, źle się wyraziłam.
Dla mnie przesadą nie jest prosić Adę o dokumenty potwierdzające jej historię choroby. Pomijam Wizaż, gdyż sama widzisz ile osób w to jest zaangażowanych. Dokumenty są potrzebne, dla osób spoza Wizażu, dla ludzi nie znających mnie, Ciebie, Ady czy innych dziewczyn z forum.
Potrzebne są dla osób 'przypadkiem' wchodzących na Ady bloga, widzących jej historię na plakacie, ulotce czy informowanych o tym emailem czy inną drogą. To chodzi o zwiększenie wiarygodności i pokazanie ludziom, że ich pomoc jest naprawdę niezbędna a nie o chore podjudzanie dewiacji jak "mądrze" napisała, któraś z dziewczyn .

Prawda jest taka, że jeśli liczymy na to, że same Wizażanki uzbierają potrzebną kwotę na leczenie i rehabilitacje to jesteśmy w błędzie. Dużym.
Stary 2009-09-05, 18:49   #1922
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
nie będę tworzyć póki co kolejnej wersji filmu, myślę, że lepiej zająć się rozpowszechnianiem wersji już istniejących. Za jakiś czas mogę stworzyć drugi, w którym będzie ile się uzbierało już pieniędzy na operację i dodatkowe informacje itd.

nadal nie wiemy nic jak ma się kwestia praw autorskich. Wolałabym to wiedzieć.

do tego ja nie jestem w stanie dogodzić wszystkim. Każda osoba czego innego chce i co innego jej się podoba.

Z tego co mi wiadomo dziewczyny chciały tylko zmienić kilka zdań..."Ada ma raka" zamiast zdiagnozowano, etc.Wystarczyło się skupić tylko na tych zasadniczych poprawkach. Muyka sprawa drugorzędna, chociaż gdybym miała wybierać wybrałabym z drugiego filmiku

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Agna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:00   #1923
Ratatuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość

...............Blog powinien byc aktualizowany co kilka dni, z dodawaniem nowych postów, nie tylko info o koncie, ale i o samopoczuciu, gdzie dzisiaj Ada "uderzyła" o pieniądze, jak instytucja/program/firma odmówiła pomocy, a kto pomógł chętnie, i oczywiscie link do tego forum (ale to wcześniej już pisałam)................. ...
.
Dokładnie o to chodzi.
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:06   #1924
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ratatuj Pokaż wiadomość
.
Dokładnie o to chodzi.
też tak uważam, ale się nie czepiam, akurat w tej kwestii, bo rozumiem, że Ada po prostu nie ma na to teraz za wiele czasu. Jak znajdzie czas to na pewno nadrobi zaległości

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2009-09-05, 19:06   #1925
ptysza
Zadomowienie

Ada - ja też uważam, że WARTO wrzucić na bloga dokumentację
Chodzi tu praktycznie tylko o samą diagnozę, tak aby było widać jaki to szpital wydał, kto podpisał

nikt nie chce twoich dokładnych danych, wystarczy jak bedzie widac imie i nazwisko i mysle, ze date urodzenia

jest Ci ciezko - i dlatego wybaczamy, ale pamietaj - dzieki temu wiecej ludzi szybciej wpłaci pieniadze = szybciej na koncie bedzie te min 30 tysiaków i szybciej bedzie operacja

pamietaj - jak ktos wplaca po kilka zlotych to raczej nie bedzie tego sprawdzal, ale moze sie trafic ze twojego bloga zobaczy ktos kto bedzie chcial ci wplacic wieksza sumie i wtedy moze chciec np zadzwonic do szpitala, czy twojego lekarza prowadzacego i upewnic sie ze istniejesz - bo to bedzie jego wolna wola i jego kasa

aha, co do fundacji to ja jakas niekumata jestem, moze mnie ktoras oswiecic jak znalesc na stronie, ze Ada jest ich podopieczna?

no i tak jak tu ktoras MĄDRA napisała:
trezba zrobic wszystko, zeby potem nie załowac, ze jest za pozno czy ze nie mialo sie odwagi podjac jakis krokow

najgorsze to szyba przegrac walke przez brak pieniedzy

edit: co do bloga to faktycznie fajnie jakbys go probowala pisac na cos w rodzaju pamietnika
czytam ten watek na wizazu na biezaco, ale czasem trudno sie odnalesc w wypowiedziach Ady jak wizazanki macie tak 100 pomyslow na minute (zeby nie bylo, to sie chwali )

cos na zasadzie - to jest takie forum ze tak napisze techniczne - co i jak zrobic, jakie spomysly sugestie jak dzialac szybciej i sprawniej - a na blogu wszystko co sie da o samopoczuciu

Edytowane przez ptysza
Czas edycji: 2009-09-05 o 19:10
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:07   #1926
Ryfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
przepraszam, mój błąd, źle się wyraziłam.
Dla mnie przesadą nie jest prosić Adę o dokumenty potwierdzające jej historię choroby. Pomijam Wizaż, gdyż sama widzisz ile osób w to jest zaangażowanych. Dokumenty są potrzebne, dla osób spoza Wizażu, dla ludzi nie znających mnie, Ciebie, Ady czy innych dziewczyn z forum.
Potrzebne są dla osób 'przypadkiem' wchodzących na Ady bloga, widzących jej historię na plakacie, ulotce czy informowanych o tym emailem czy inną drogą. To chodzi o zwiększenie wiarygodności i pokazanie ludziom, że ich pomoc jest naprawdę niezbędna a nie o chore podjudzanie dewiacji jak "mądrze" napisała, któraś z dziewczyn .

Prawda jest taka, że jeśli liczymy na to, że same Wizażanki uzbierają potrzebną kwotę na leczenie i rehabilitacje to jesteśmy w błędzie. Dużym.

Ja równiez jestem tego zdania. Żeby uzbierać naprawdę większą sumę potrzebny Nam albo sponsor, albo porządne nagłośnienie sprawy w mediach i walka na kilku frontach- zbiórki smsowe, aukcje charytatywne, przesyłanie sobie informacji przez portale społecznościowe itp. Dobrze byłoby znaleźć medialnego patrona naszej akcji. Jednak kluczem do całej historii i punktem, gdzie krzyżują się wszystkie te drogi jest blog. I ten blog musi żyć, tam się musi coś dziać. Dobrze byłoby pisać notki nie "kilka razy w miesiącu", ale co drugi dzień, nawet codziennie. O samopoczuciu, postępach, na bieżąco informować o zebranej sumie. Pisać o tym co czujesz- nawet jeśli to smutek i zmęczenie. Wtedy ludzie się wciągną, zobaczą Twoje prawdziwe emocje i to jaka jesteś. Nie tylko apel o pomoc, ale prawdziwą żywą osobę która walczy z całych sił.

A co do dokumentacji, choć wcale nie dziwię się oporom Ady dotyczącym jej ujawnienia, to wydaje mi się że to znakomicie podniesie wiarygodność. Dokumentacja medyczna to wyjątkowo intymna sprawa, dlatego oczywiście nie mówimy o wszystkich zdjęciach itp, chodzi o jakiś dowód medyczny. Liczy się czas- to z pewnością przyspieszyłoby zbiórkę. Przemyśl to sobie Ada na spokojnie, pogadaj z mężem.
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:19   #1927
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Ja na Allegro widziałam ostatnio jakieś aukcje "charytatywne dla Adriany" i zastanawiam się ile w tym prawdy, bo kasa powinna iść na konto Ady.

Przykład:

http://www.allegro.pl/item730903655_...vid_bowie.html

pozwolenia na charytatywne nie ma więc...
Bardzo dziękuje za wyłapanie tej aukcji. Zostało już to zgłoszone na allegro. Nie mam żadnych uprawnień do aukcji charytatywnych, ponieważ jeszcze nie kontaktowałam się z allegro w tej sprawie. Aukcja jest oszustwem.
Dziewczyny, jeśli zobaczycie, że gdziekolwiek wykorzystywane są moje dane, prosze o kontakt!
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:22   #1928
Wenila
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tego nie popieram
uwazam, że to przesada

wyniki badan, dokumentacje, opinie lekarzy - przesada

Adriana tyle razy Wam dziekowała za pomoc, tyle razy wyrażała swoją radość, że jesteście
tyle razy pisała o swoim starchu, obawach, a teraz o tym co jest jej niemiłe i nie na rękę..
myślę, że kogo jak kogo.. ale Ady nie powinno się zmuszać do niczego takimi "rozsądnymi" słowami
ale tu nie chodzi o nas, tylko o tych którzy nie znają tej historii dobrze. Teraz kasa na koncie rośnie bo Wizażanki wpłacają, ale czy to wystarczy??Potrzeba sporo kasy a skoro teraz jest taki booom to warto. Ktoś dostanie linka->wejdzie, przeczyta, uzna ze apel jakich tysiące...i sobie pójdzie. Tyle ludzi umieszcza dokumentacje i jakoś jest.
Jeśli papiery są prawdziwe to dlaczego ich nie pokazać. Przecież nie trzeba od razu pokazywać adresu. Chodzi o zwykłe potwierdzenie choroby przez lekarzy.

Wolny wybór
Stary 2009-09-05, 19:24   #1929
Agna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuje za wyłapanie tej aukcji. Zostało już to zgłoszone na allegro. Nie mam żadnych uprawnień do aukcji charytatywnych, ponieważ jeszcze nie kontaktowałam się z allegro w tej sprawie. Aukcja jest oszustwem.
Dziewczyny, jeśli zobaczycie, że gdziekolwiek wykorzystywane są moje dane, prosze o kontakt!
czasmi rozpowszechnianie informacji nie koniecznie przynosi zamierzony skutek...szkoda, że są tacy ludzie, którzy wprost żerują na ludzki nieszczęściu!
przykre

JEST 70kg
MA BYĆ 60kg

~25.06.2012~

Stary 2009-09-05, 19:34   #1930
an.ka
Zadomowienie

Ada, moim zdaniem opinia lekarzy byłaby na tyle istotna, że jeśli ktoś czyta Twój blog, to napisałaś na nim, że lekarze w Polsce zaproponowali Ci darmowe leczenie - radioterapię.
Ty napisałaś, że jest to leczenie mało skuteczne i dlatego decydujesz się na operację za granicą. Dobrze by było, jakbyś zamieściła opinię lekarza prowadzącego w tej kwestii. Czy na razie korzystasz z radioterapii?
Czy skoro operacja jest niezbędna, a w Polsce się jej nigdzie nie wykonuje, to czy NFZ nie refunduje w tym przypadku przynajmniej częściowo leczenia za granicą? Bo to zawsze jakaś pomoc finansowa by była i łatwiej byłoby uzbierać całą sumę. Może już była o tym mowa, przepraszam, jeśli nie doczytałam.

Edytowane przez an.ka
Czas edycji: 2009-09-05 o 19:36
an.ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:34   #1931
Ratatuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość

..............edit: co do bloga to faktycznie fajnie jakbys go probowala pisac na cos w rodzaju pamietnika..........
świetny pomysł

Ado co Ty na to?
Krótkie notki z życia codziennego, jak się czujesz kiedy wstajesz,co porabiasz,jak wspiera Cię mąż,rodzina....Twoje odczucia,lęki,obawy związane z chorobą.
Osobiscie jestem bardzo emocjonalna i zwracam uwagę na takie szczegóły.
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:39   #1932
an.ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez an.ka Pokaż wiadomość
Ada, moim zdaniem opinia lekarzy byłaby na tyle istotna, że jeśli ktoś czyta Twój blog, to napisałaś na nim, że lekarze w Polsce zaproponowali Ci darmowe leczenie - radioterapię.
Ty napisałaś, że jest to leczenie mało skuteczne i dlatego decydujesz się na operację za granicą. Dobrze by było, jakbyś zamieściła opinię lekarza prowadzącego w tej kwestii. Czy na razie korzystasz z radioterapii?
Już chyba sama zrozumiałam... W Polsce nie chcą się podjąć operacji ze względu na umiejscowienie nowotworu W Bolonii są w stanie to zrobić.
Ale co w takim razie na to NFZ?
an.ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:39   #1933
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
to moj brat ten od bowiego...
za co przepraszam

to nie ejst jedyna jego GAFA, za ktora musze przepraszac

bardzo przepraszam ide go o tym powiadomic
...

suszarka
rozumiem Twoje stanowisko, ale po prostu nie widuje na blogach scanow dokumentacji i uwazam to za przesade, stad moje zdanie jest takie a nie inne

Ada przepraszam za brata! on zarowno nie zna netykiety, jak i nie wie co mozna na poszczegolnych portalach, forach i sklepach netowych

przepraszam

ja wiem, Wenila, ze nie chodzi o nas, ale takich informacji nie ma potrzeby umieszczac wszedzie,
wiarygodnosc Ady potwierdza jej fundacja, czytanie czyich dokumentsacji jest dla mnie przesada

Edytowane przez Silwena
Czas edycji: 2009-09-05 o 19:41
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:39   #1934
enii
Wtajemniczenie

Cytat:

Przegladalas komentarze na blogu ? Chyba nie skoro jestes zdziwiona.

Tam wlasnie chlopak Tobie napisal o tej aukcji

Silwena - ubieglas mnie / ale ja nie wiedzialm, ze to Twoj brat/

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)

Edytowane przez enii
Czas edycji: 2009-09-05 o 19:41
enii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:50   #1935
Silwena
Wtajemniczenie

zbierał dla Ady pieniadze, chcial cos sprzedac by moc jej wpłacic
nie zna sie na prawach tego typu itp
po prostu przepraszam

załozył tez niezgrabnie temat a forum Antydepresja, również w nietypowy sposób, za to tez mi wstyd i źle sie z tym czuje, ale mój brat jest zaburzony, ma depresje i jego działania sa czasem odmienne od norm ktore sie wymaga w spoleczenstwie

przepraszam jeszcze raz

Ada wybacz te gafy
Stary 2009-09-05, 19:50   #1936
Candy Killer
Zakorzenienie

a ja ciagle sie nie dowiedzialam czy Ada sie kontaktowala z mediami...

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 19:52   #1937
Wenila
Wtajemniczenie

ups, skoro zgłoszone to może mieć problemy...skoda bo miał same pozytywne opinie
Stary 2009-09-05, 19:59   #1938
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
Ada zlituj sie, jesli mozesz poswiecic mi chwile..
napisz prosze, ze sie wyjasnilo, ze to niewiedza... niech za nią zapłaci - niech mu zdejma ta aukcje skoro popelnił bład, ale nie jest oszustem niech allegro nie zgłasza tego na policje, błagam

przepraszam Cie, wstyd mi starsznie za to

sram na to konto, ale niech mi tu policji nie przysyłaja boze

Edytowane przez Silwena
Czas edycji: 2009-09-05 o 20:01
Stary 2009-09-05, 20:02   #1939
Candy Killer
Zakorzenienie

a sam nie moze zdjac aukcjii?

Stary 2009-09-05, 20:04   #1940
enii
Wtajemniczenie

Oczywiscie ze moze ja sam sciagnac

A policja takimi blachymi sprawami sie nie zajmuje- niska szkodliwosc czynu, zreszta Allegro nie zglasza spraw na policje

Stary 2009-09-05, 20:05   #1941
Silwena
Wtajemniczenie

jesli Ada go zgłosiła, to wolę nic nie zdejmować

jesli Ada to odkręci, to wtedy i ja powiem bratu zeby napisał maila do administracji z przerpsinami

zdejmie, czy wyedytuje aukcje, nie wiem co sie robi w takim wypadku wiecej
Stary 2009-09-05, 20:05   #1942
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
to moj brat ten od bowiego...
za co przepraszam

to nie ejst jedyna jego GAFA, za ktora musze przepraszac

bardzo przepraszam ide go o tym powiadomic
...

suszarka
rozumiem Twoje stanowisko, ale po prostu nie widuje na blogach scanow dokumentacji i uwazam to za przesade, stad moje zdanie jest takie a nie inne

Ada przepraszam za brata! on zarowno nie zna netykiety, jak i nie wie co mozna na poszczegolnych portalach, forach i sklepach netowych

przepraszam

ja wiem, Wenila, ze nie chodzi o nas, ale takich informacji nie ma potrzeby umieszczac wszedzie,
wiarygodnosc Ady potwierdza jej fundacja, czytanie czyich dokumentsacji jest dla mnie przesada
Silwena, bardzo przepraszam!!! Jak zobaczyłam tą aukcje, to po prostu się przeraziłam i niestety od razu zgłosiłam na allegro. Jeśli twój brat będzie miał jakieś problemy z allegro, to oczywiście spróbujemy wspólnie to jakoś wyjaśnić. Podziękuj bardzo bratu, ze chciał mi pomóc.

Dziewczyny, boje sie nie tylko wykorzystania moich danych do złych celów, ale również boje się, ze ktoś chcąc mi pomóc, naruszy jakieś przepisy. Bardzo prosze o zgłaszanie tutaj podejrzanych aukcji, oraz informacji.

Co do bloga, macie racje. Spróbuje go częściej aktualizować. Nigdy nie uważałam, że pomoc wizażanek będzie jedyną pomocą. Staram sie robić dużo sama. Obecnie rozwieszamy plakaty w mieście (mąż, rodzina, znajomi) piszemy listy do dużych firm, korporacji z prośbą o pomoc, w moim mieście będą organizowane zbiórki, koncerty charytatywne, codziennie dostaje kilkadziesiąt wiadomości, na które staram sie zawsze odpowiadać, mimo, że czasem robie to z opóźnieniem. Siedze od 6..0 do 24.00 na internecie, cały czas robiac coś w tej sprawie. Dlatego też mam pewne zaległości dot. wpisów na blogu, czytaniu komentarzy itp. Naprawde robie co moge i absolutnie nie liczę tylko i wyłącznie na waszą pomoc!

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2009-09-05 o 20:07
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 20:08   #1943
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
Silwena, bardzo przepraszam!!! Jak zobaczyłam tą aukcje, to po prostu się przeraziłam i niestety od razu zgłosiłam na allegro. Jeśli twój brat będzie miał jakieś problemy z allegro, to oczywiście spróbujemy wspólnie to jakoś wyjaśnić. Podziękuj bardzo bratu, ze chciał mi pomóc.

Dziewczyny, boje sie nie tylko wykorzystania moich danych do złych celów, ale również boje się, ze ktoś chcąc mi pomóc, naruszy jakieś przepisy. Bardzo prosze o zgłaszanie tutaj podejrzanych aukcji, oraz informacji.

Co do bloga, macie racje. Spróbuje go częściej aktualizować. Nigdy nie uważałam, że pomoc wizażanek będzie jedyną pomocą. Staram sie robić dużo sama. Obecnie rozwieszamy plakaty w mieście (mąż, rodzina, znajomi) piszemy listy do dużych firm, korporacji z prośbą o pomoc, w moim mieście będą organizowane zbiórki, koncerty charytatywne, codziennie dostaje kilkadziesiąt wiadomości, na które staram sie zawsze odpowiadać, mimo, że czasem robie to z opóźnieniem. Siedze od 6..0 do 24.00 na internecie, cały czas robiac coś w tej sprawie. Dlatego też mam pewne zaległości dot. wpisów na blogu, czytaniu komentarzy itp. Naprawde robie co moge i absolutnie nie liczę tylko i wyłącznie na waszą pomoc!

tak, takich gaf moze byc wiecej takze inni "znajomi" i "znajomi znajomych" moga cos natworzyc

poprosze go zeby wyedytował aukcje i napisał do administratorow allegro

MAdziu, nie masz mnie za co rpzeproaszac, to ja przepraszam Ciebie, jakby był wówczas w domu i zrobił to przy mnie wiedzialabym jakie przepisy mu pod nos przedstawic, ale to bylo zorbione bez mojej wiedzy

przerpaszam po stokroc

Edytowane przez Silwena
Czas edycji: 2009-09-05 o 20:09
Stary 2009-09-05, 20:08   #1944
Candy Killer
Zakorzenienie

Ada..mi sie wydaje ze Ty powinnas do allegro napisac bo inaczej faktycznie zglosza na policje i bedzie za pozno na wyjasnienia...lepiej od razu wytlumaczyc co sie stalo..

fajnie ze koncerty beda bo na takich imprezach mozna sporo funduszy zebrac.

Stary 2009-09-05, 20:11   #1945
enii
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, takich gaf moze byc wiecej takze inni "znajomi" i "znajomi znajomych" moga cos natworzyc

poprosze go zeby wyedytował aukcje i napisał do administratorow allegro

MAdziu, nie masz mnie za co rpzeproaszac, to ja przepraszam Ciebie, jakby był wówczas w domu i zrobił to przy mnie wiedzialabym jakie przepisy mu pod nos przedstawic, ale to bylo zorbione bez mojej wiedzy

przerpaszam po stokroc
Nie stresuj sie - po prostu niech wcisnie zakon aukcje przed czasem

ALE Pozniej

1. musi odwolac oferte , wtedy kupujacy nic nie placi - bo nie ma mocy prawnej ta aukcja

2. jesli zakonczy bez odwolania aukcji musi sprzedac towar - ma moc prawna

mam nadzieje ze mnie zrozumialas

Stary 2009-09-05, 20:12   #1946
stasiek
Wtajemniczenie

moim zdaniem tego typu informacja powinna się znaleźć na blogu, wkleić byś to tam mogła:

Cytat:
Obecnie rozwieszamy plakaty w mieście (mąż, rodzina, znajomi) piszemy listy do dużych firm, korporacji z prośbą o pomoc, w moim mieście będą organizowane zbiórki, koncerty charytatywne, codziennie dostaje kilkadziesiąt wiadomości, na które staram sie zawsze odpowiadać, mimo, że czasem robie to z opóźnieniem. Siedze od 6..0 do 24.00 na internecie, cały czas robiac coś w tej sprawie.
dzięki temu wiadomo co się dzieje w sprawie
Stary 2009-09-05, 20:17   #1947
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli dokumentacja też się pojawi, tak?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

A w sprawie tej aukcji to nie można skontaktować się z kupującym? i ją zakończyć przed czasem?
wysłać mu płytę za obecną cenę
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 20:23   #1948
Silwena
Wtajemniczenie

Madzia
jak możesz to proszę Cię byś napisała krotkiego miala do administratorów z tego maila co wysłałas zgłoszenie o oszustwie, ze sprawa sie wyjasnila, ze to tylko pomyłka jednego ze znajomych i ze juz znajomy zamknal tą aukcje

jak bede wiedziala, ze wyslałas takiego maila, wtedy brat bedzie mógł na legalu ja zamknać

bardzo Cie o to proszę
Stary 2009-09-05, 20:29   #1949
enii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Czyli dokumentacja też się pojawi, tak?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

A w sprawie tej aukcji to nie można skontaktować się z kupującym? i ją zakończyć przed czasem?
wysłać mu płytę za obecną cenę
Oczywiscie ze mozna

A wydaje mi sie ze jeszcze problemy beda dopiero jak jakies pisma beda wysylane do Alle..

Stary 2009-09-05, 20:36   #1950
KarlaN
Raczkowanie

Witam.
Od jakiegoś czasu podczytuję wątek, jednak dopiero dziś pozwoliłam sobie coś napisać.
Wielokrotnie na nk, w mailach na gg dostaję różnego rodzaju "apele", "prośby" itp o pomoc.
Wiele z tych informacji okazuje się niestety tylko i wyłącznie - oszustwem. Ostatnio np. krążyło po nk coś co okazało się nieprawdą http://plock.naszemiasto.pl/wydarzenia/911176.html przytaczam tą historię bo jest jedną z wielu które do mnie dotarły.
Nieco wcześniej dostałam coś podobnego, z prośbą o wsparcie i o umieszczenie apelu na nk, zrobiłam to i co się okazało? dostałam wiadomość od znajomego z linkiem który mówi o tym iż jest to kolejna próba wyłudzenia....
wobec niestety tak wielu oszustw , zwyczajnie nie reaguję na tego typu apele nie poparte wiarygodnymi informacjami - jak w/w nieszczęsna dokumentacja medyczna.
Jeśli teraz dociera do mnie jakiś apel odwiedzam podną stronę , czytam opis i przeglądam umieszczoną na stronie dokumentacje ( która na większości takich stron jest) , przeglądam stronę fundacji która opiekuje się daną osobą itp.
Niestety na słowo ufam tylko najbliższym jeśli sprawa ich dotyczy.
Myślę że to nie znieczulica, a tylko brak zaufania i naiwności wywołany wieloma próbami żerowania na nich.

Przechodząc do następnej sprawy- Media
Jeśli Madzia - Ada sama nie będzie kontaktowała się z mediami w sprawie nagłośnienia sprawy , są bardzo nikłe szanse na jakiekolwiek powodzenie w tej kwesii.
Osób potrzebujących finansowego wsparcia na leczenie jest szalenie dużo i proporcjonalnie wiele jest takich próśb kierowanych do mediów.
Tym bardziej jeśli zgłasza się tzw. osoba trzecia której sprawa bezpośrednio nie dotyczy a nie jest najbliższą rodziną samej zainteresowanej. Ponadto znów pojawia się problem w/w dokumentacji medycznej. Bez takich dokumentów zaden redaktor nie zainteresuje się tematem , mając pod ręką wiele podobnych i udokumentowanych histori.

Telewizja potrzebuje materiału który zwiększy zyski zwane oglądalnością .To niestety brutalna prawda. Niestety media to biznes i cała "zabawa" nie jest sama w sobie dyktowana potrzebą pomocy a kreowaniem jak najlepszego wizerunku stacji, programów itp , jak rówinież zdobywaniem widza itp. I tu rodzi się kolejny punkt - obawy Ady przed coraz większym upublicznieniem . A tu w pewnym sensie kończą się sentyment, dana osoba pokazana jest tak by widz czuł potrzebę niesienia pomocy, wpłacił na konto, wysłał sms'a czy kupił produkt którego producent część zysków przekazuje jakiejś fundacji.... ale niestety podstawowy warunek to dokumentacja i upublicznienie....

Serdecznie podrawiam Karla
KarlaN jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości