|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: W wolnym czasie rzucam szklankami - czyli wspólne picie meliski. Część 3
Fakt,moze byc duzo prawdy w tym,że chce zwrócić na siebie uwagę,może zazdrosna o brata jest albo cuś??
#182 |
Zakorzenienie
|
nie mowi tego glosno, ale chyba tak wlasnie jest.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
nie jest to takie proste na jakie wyglada. przyczyny tkwia glebiej, ale nie chce teraz o tym pisac.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam zaleglosci. Wybaczcie, ze nie napisze za madrze, ale jestem strasznie zmeczona.
Jesli chodzi o Werke to ja tez sie zgadzam. Napisalabym wiecej, ale szkoda slow, skoro i tak wszystko bylo juz napisane. Moj 6letni siostrzeniec ostatnio powiedzial do mojej siorki - "Jestes glupsza niz myslalem". Nie wiem skad sie to bierze. Tez rozkazuje, przechwala sie. Az mi czasem przykro, a przeciez jest taki maly dopiero. Nie wiem czy wlasnie z tego wyrosna te dzieciaki, czy moze bedzie jeszcze gorzej? Witchek a TY nerwowa w ciazy bylas? Czy to w ogole ma wplyw na rozwoj dziecka?
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nie potrafie okreslic jej zachowania, poza tym, ze wlasnie jest takie... takie.... blokersowe? dzieciaki czasem sie przechwalaja, ale w tych swoich opowiadaniach naprawde widac radosc z tego, o czym opowiadaja, wiec tego sie nie czepiam. bylam swiadkiem niedawno jak mloda chwalila sie pani, ze ma mate do tanca i gre high school musical i tanczy te wszystkie tance z filmu. opowiadala po angielsku, az mi szczeka opadla, ale nie traktowalam tego jako przechwalki, bo po prostu widac bylo, ze sie bardzo cieszy, ze chciala sie ta radoscia podzielic. czy bylam nerwowa w ciazy - tak. w obu ciazach przezywalam zalamanie. teoretycznie moze to miec wplyw na zachowanie dzieci, ale ile w tym prawdy - nie wiem. z ta zazdroscia o brata chodzilo mi o to, ze chodzic moze o nierowne traktowanie. wciaz mam problem z zaakceptowaniem, ze moje dzieci roznia sie od siebie jak ogien i woda. z mlodym jest prosciej, bo wiadomo jak mu okazac uczucie - gdy potrzebuje sie przytulic, to po prostu przyjdzie i to zrobi. mloda nie. mloda pojdzie w kacik i bedzie poplakiwac. ciezko do niej dotrzec, kazda krytyke, czy chocby chec doradzenia traktuje jak przytyk i placze. gdy spokojnym tonem, kompletnie na spokojnie probuje jej wyjasnic, ze lepiej 3 razy pomyslec, zanim sie cos powie, bo mozna komus sprawic przykrosc - on juz kuli sie w sobie i zaczyna poplakiwac. a przeciez nie chce jej nic zlego zrobic, staram sie wytlumaczyc. tak samo gdy uzywa slow czy zwrotow, ktorych nie rozumie. wtraca cos, plecie by tylko plesc. gdy zapytamy czy wie co mowi, odpowiada ze tak, ale jak prosimy o wyjasnienie, to juz zaczyna sie kulenie i placz. przerazaja mnie jej reakcje, bo zachowuje sie, jakbysmy ja krzywdzili sama rozmowa z nia. w szkole nie ma problemow. jest lubiana, juz sie odnalazla wsrod nowych koelzanek, pani nie zglasza zastrzezen, wrecz przeciwnie, jest zachwycona tym, jaka mloda jest inteligentna, ze lapie w lot, ze taka pomocna. a ona ta pomoca chce sobie zaskarbic czyje uczucia. widocznie naprawde jestem zla matka. odprowadzam marudzace dzieci do szkoly. przychodze po nie, panie sie rozplywaja z zachwytu jakie te moje dzieci grzeczne, mile i inteligentne, wychodze z nimi ze szkoly i juz zaczynaja sie jeki, placze, krzyki i fochy z ich strony. wynika z tego, ze to ja tak na nie dzialam. naprawde, musze byc zla matka. problem lezy o tyle gleboko, ze WIEM, ze moja mloda nie czuje sie kochana przez rodzicow, przez nas. otwarcie potrafi powiedziec, ze nie lubi brata i to nie w chwili gdy sie kloca i wtedy mozna by to tlumaczyc emocjami. nie. ona po prostu mowi, ze go nie lubi i nie kocha. chociaz caloksztalt jest taki, ze on ja bije, ciagnie za wlosy, rozkazuje, wykorzystuje. potem jest karany, bo to nie tak, ze on to moje oczko w glowie, a ona zakala. nie, nie. oboje sa moimi dziecmi. ale do mlodego latwiej dotrzec jesli chodzi o strefe uczuc.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2009-09-05 o 23:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
witch - to nie tak,bardzo sie mylisz.nie jestes zla matka.ja mam duzo do zynienia z dziecmi i jak tylko znajde czas dzis to Ci opisze na czym ta sytuacja polega.dzieci maja dwa swiaty.
lece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
bry.witch,tu chodzi o to,ze dzieci maja dwa swiaty,w skzole chca sie przypodobac-Pani,kolezankom,kolega, a u Ciebie są sobą.wiem,bo ucze taka dziewczynke - przy mnie jest anioł normlanie,usmiechnieta,gr zeczna ksiezniczka.a matka jej mi mowila ze zaraz jak przyjdzie z przedszkola czy z zajec ze mna to sie zamienia w diabelka,biega,krzyczy,it p... W domu odreagowuje napiecia ze szkoly, w ktorej nie ma moze odwagi ich wyrzucic z siebie? i robi to w domu dopiero
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
W tym , co pisze Intra moze byc duzo prawdy. To chyba tak jak ze zloscia czasami. Predzej wyzyjemy sie na bliskich sobie osobach, niz na kims obcym... Bo jednak sa te hamulce, ze na obcych ludziach nie wypada, ze w stosunku do nich nalezy byc milym i uprzejmym...
Ja jeszcze slyszalam taka wersje, ktora wprawdzie tyczy sie niemowlakow, ale moze mozna ja podpiac i pod starsze dzieci. Podobne dziecko czesto placze wieczorami, urzadza takie koncerty, ze trudno je uspokoic bo i tak nic nie pomaga- zadne noszenie, kolysanie, spiewanie itp. Ale podobno dziecku krzywda sie nie dzieje, tylko musi odreagowac w ten sposob caly swoj dzien. I dla malucha to cos w rodzaju nawet relaksu...
#193 |
Zakorzenienie
|
jeśli można..
jestem osobą nerwową, szybko można doprowadzić mnie do szału, a wtedy to lepiej uciekać ![]() a w chwili obecnej to chyba dołączył do tego PMS. ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2009-09-06 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
witamy
![]() hmm a chodziłaś/chodzisz na terapię czy sama walczysz z tym? |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
staram się sama, że tak powiem opanować, walczyć.
na chwilę obecną uważam, iż jest to jeszcze wada, tzw. trudny charakter.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
czyli np. w rozmowie z kimś najpierw rozmawiasz spokojnie, a potem jeśli ktoś Cię zdenerwuje to emocje biorą górę i nie panujesz nad nimi, nie możesz się uspokoić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
najpierw tłumacze na spokojnie, jeżeli ktoś nie rozumie to staram się powtórzyć to, co mówiłam równie spokojnie, jednak najczęściej nie potrafię tak
![]() emocje biorą górę.. mówie podniesionym głosem, potem przeradza się to w krzyk. na szczęście nie przechodzę do rękoczynów.. często jakieś drobnostki potrafią wyprowadzić mnie z równowagi. wtedy przychodzi pyskówka, jakieś dogryzanie, ironia.. w kontakcie z najbliższymi owocuje to fochem. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiedz, jak sie czujesz w czasie ataku i po nim? starasz sie jakos zapanowac nad soba? czy po ataku czujesz ulge i wyrzuty sumienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
nie napisałam na temat tego uspokojenia się..
najlepiej gdy odejdę od tego kogoś. na bok. samej ze sobą najlepiej mi się uspokoić. jednak czasem, gdy mam gorszy dzień, nie wystarczy bycie sam na sam. muszę sobie popłakać. tak z bezsilności.. że nie potrafię czegoś komuś wytłumaczyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie będzie, ale trzeba rozładować gniew, bo widocznie masz go za dużo nagromadzonego i po prostu znajduje ujście w kontaktach z ludźmi, choć pewnie po całym incydencie nie raz dochodziłaś do wniosku że nie było warto tak się na kogoś denerwować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
gdy jestem już sama od razu po ataku, świadoma tego, że zrobiłam źle, wrzeszcząc na kogoś, podnosząc głos, czuję w sobie wściekłość. jakby mnie jadła od środka.
potem, gdy się uspokoję, jest mi głupio. strasznie. ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- co do tego przepraszania, bo mam wrażenie, że wszystkiego nie napisałam.. przepraszam osoby, które są mi bliskie, które znaczą dla mnie więcej niż znajoma np. ze szkoły. |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
czyli widac, ze cos jest na rzeczy, nie kontrolujesz sie.
jak spedzasz czas? czy masz jakies zajecia, ktore pomoglyby w rozladowaniu gniewu? cwiczenia fizyczne, taniec, sztuki walki, aerobik? cos, co cie wymeczy fizycznie? czy probowalas medytacji lub innych technik relaksacyjnych?
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o ćwiczenia fizycze to niestety, ale nie. mam zwolnienie z wfu, już od 4lat. z racji tego nie chodzę również na żadne dodatkowe zajęcia fizyczne.
żadnych technik relaksujących też nie próbowałam, brak czasu. chociaż ostatnio, bo od tego roku szkolnego, codziennie dojeżdżam 50km, do szkoły. powinno mnie to wymęczyć i faktycznie tak jest, jednak mimo to nadal mam takie napady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
i tu tkwi odpowiedz.
szybki tryb zycia, brak czasu na relaksacje, niemoznosc wyladowania sie fizycznie. stres nie ma ujscia i wyladowujesz sie na innych. myle sie?
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
nie wszystko od razu
myślę że ćwiczenia typu joga mogłyby być pomocne a jeśli nie to może spróbujesz spisywać swoje negatywne uczucia? nawet jeśli miałyby to być same bluzgi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak tak jak pisałam wyżej, czasem wystarczy chwila i jakaś drobnostka, a colds znajduje się w fazie napięcia.. Kawa - z tym spisywaniem to nie wiem czy to dobry pomysł. martwiłabym się żeby to czasem nie wpadło w niepowołane ręce. może to co teraz napiszę będzie głupie, ale czasem mam ochotę pokrzyczeć na TŻa. gdy już mamy powód do kłótni to pokócić się, choćby podnieść głos, bo nie mam na myśli rękoczynów czy też wyzywania się wzajemnie. jednak to chyba niemożliwe, mianowicie dlatego, że TŻ stara się od razu wszystko wytłumaczyć, na spokojnie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
też tak mam,łatwo wyprowadzić mnie z równowagi,wtedy jest burza.. tyle,ze po wszystkim tylko czasem miewam wyrzuty sumienia jeśli wiem,że ktoś nie zasłużył aż na takie potraktowanie,a tak to mam to gdzieś.. nie przeszkadza mi to. nie wyładowuje się na kimś na darmo,widać są przyczyny. i może w tym tkwi mój problem,że nie widzę w tym problemu
![]()
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
co tu tak ucichlo?
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Czyzby wszyscy ogladali " Taniec z gwiazdami" ?????
![]()
#210 |
Zakorzenienie
|
eee... ja ogladalam private practice... i zeby mnie bola
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.