|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
W zasadzie Kubuś też jakoś nie woła smoka, ale jak już się przyssie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
eleeri szampon zapowiada się rewelacyjnie, wczoraj pierwszy raz umyłam Kubusiowi nim główkę i po jakichś 90% ciemieniuchy, którą miał ani śladu , normalnie jestem w szoku
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Czekoladko
Dziewczynki przepraszam, że ja znów o to samo pytam ale jakie kupki robia wasze dzieci? To głównie pytanie do dzieci "butelkowych". Pisałam już, że Kuba robi zielone. Zmieniłam mleko na Bebilon Pepti i kupki sa takie same. A w dodatku rzadkie i brzydko pachną. Ale to nie wygląda na biegunkę. Ten Bebilon ma mniej żelaza od Nana wiec myslałam, że kupki bedą juz zółte. Kurcze, juz nie wiem czy specjalnie z tym mam isc do lekarza? a moze taki kolor kupek i konsystencja są normelne
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uzywalam wyciagu z kasztanowca-escevan czy jakos tak teraz dopiero ci wyszly? po czym ?po takim czasie od porodu tez wychodza?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jest cos w tych mleczkach czego Kubus nie toleruje
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Cassandra 23, Ania0104, Miramej, mariolasl, syla39 dziękuje
Gabryś to mały krzykacz, i wczoraj i dzisiaj od 11 do ok 17 je i płacze na zmiane, nie wiem o co mu chodzi Bylismy dzisiaj na pierwszym spacerze, niestety zamiast grzecznie zasnąć zaczął sie po 5 minutach drzeć i musieliśmy wrócić do domu nie lubi wózka chyba
|
#1327 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cass nie smutaj sie
na pocieszenie powiem Ci, ze ja tez ostatnio z TZ sie dogadac nie moge - wczoraj to prawie sie pozabijalismy, oboje sobie mowilismy jak bardzo mamy sie dosc Cytat:
![]() widze, ze humorek dzis dopisuje ![]() Cytat:
![]() TZ byl z gosciem robic wieszak z szafka w przedpokoju i mam teraz jeden wielki syf i caly przedpokoj w narzedziach itp czekam az TZ wroci i to posprzata ![]() dzieki ![]() Cytat:
a Marcel mimo odbijania i tak ulewa, najczesciej w trakcie odbicia i potem jeszcze tez, no i ciagle kolki ![]() Cytat:
gorzej jesli sa bardzo ciemne
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Cass-i ja o kupce kilka słow.Jako ze Laurka miewa z nia problemy to jestem zadowolona jak zrobi jedna dziennie.
Nie wywnioskowalam zaleznosci, ale niekiedy ma coś zielonego w kupce.Nie niteczki,a takie malutkie grudki zielonkawe, że ta kupka jest taka ni to zolta ni to zielona. Są tez kupy żadsze-zolte no i kilka razy zapach rzeczywiście byl hmmm kwaśny. No i ostatnio zielona jak nie wypila mleka-po szczepionce. A ze my niedlugo bedziemy mieli rocznice slubu to juz dzis ją obchodzimy i wybieramy sie do kina. Dziecko juz wykąpane, nakarmione spi. Ja wystrojona z perfekcyjnym make-upem czekamy na babcie i w droge ![]() Idziemy na "milosc na wybiegu"Typowy odmóżdżacz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1329 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynko ale Ci dobrze
ja rocznice spedzilam sama na kanapie przed telewizorem
|
|
#1330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
TŻ niedawno wrócił z pracy i sobie porozmawialiśmy, wyjasniłam mu co mi na sercu leży Ale wszystko na spokojnie, bez kłótni ![]() Cytat:
Jak pojdziemy 23 wrzesnia na szczepienie to zapytam o to dokladnie pediatre. Dziewczynki, kiedy zaczniecie wprowadzac maluchom jakies nowe posiłki? Będziecie sie trzymac schematów? Tak sobie pomyslałam, że skoro mój Kuba taki niejadek to moze powinnam wczesniej np. dodawac do mleczka chociazby kleik ryzowy lub kukurydziany i nie czekac do skonczonych 4 miesiecy? Troszke to mleczko zageści i bedzie bardziej sycące. Dzisiaj rozmawiałam z mamą i podobno ja juz jak miałam 3 miesiace jadłam kasze manna na mleku samego mleczka nie chciałam jesc, tak mi ta kaszka smakowała. Brzuszek nie bolał, byłam najedzona i zadowolona Kiedys nie bylo tych schematów, matki karmiły wg uznania a dzieciaczki były zdrowe. Co o tym myslicie??
|
|
|
#1331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój przez pierwszy miesiąc jadł bez przerwy, bo był zbyt leniwy, zeby sie najeść do syta - zaspokajał tylko pierwszy głód i po kilku chwilach był znów głodny - myślałam, ze jest jakiś chory potem zaczęłam dawać butelkę, zeby sprawdzić ile zjada i też butle starczała mu na godzinę, a nie na 4 jak piszą w książkach a teraz je coraz rzadziej i ma dłuższe przerwy, ale czasem też nie wiem czy jest głodny czy nie, bo jak zaczyna płakać to nie złapie cyca -muszę go najpierw uspokoić choć troszkę, żeby złapał i wtedy zjada i jest zadowolony, dopiero jak jest w miarę spokojny i nie chce złapać to wiem, że nie jest głodny i szukam dalej przyczyny płaczu, ale kiedyś tego nie wiedziałam i jak nie łapał od razu to tą przyczynę wykluczałam i były wrzaski jak sinusoida mój też nie wezmie cyca do ust jak nie chce - odpycha się ze wszystkich sił inna sprawa, ze jak się karmi piersią to nie wiadomo ile maluch zjadł i czy po godzinie nie jest faktycznie głodny poznajemy swoje dzieci i trzeba łączyć wiedzę "książkową" z praktyką ale się rozpisałam
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Eleeri, znasz swoje dziecko od urodzenia, patrzysz na nie codziennie, uczysz się go. Jestem przekonana, że potrafisz rozpoznać jego potrzeby. Każde dziecko jest inne, tak samo, jak każda matka jest inna, ma inne zapatrywania, odpowiada jej inny model macierzyństwa i wychowania. Grunt, że i mama i dziecko są zadowolone.
Tak, jak pisała p4w- ważna jest intuicja i poznanie własnego dziecka, które, dodam, rzadko jest takie, jak sobie wyobrażaliśmy ![]() Trudne to wszystko. -------- Cass, mój Antonio robi różne kupki- zielone i żółte. Nie myślę jeszcze nad wprowadzaniem pokarmów, bo Antoś tego jeszcze nie potrzebuje, mimo, iż niedługo skończy 16 tygodni. Śpi dobrze, najada się, więc nie widzę powodu, aby wprowadzać pokarmy stałe tak wcześnie. Zresztą mój pediatra również nie.
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepne moze tez na kanapie przyjdzie mi spedzic-kto wie ![]() Jutro do mamy na obiad z mała wózeczkiem.Zostawie ją mamie a my na przejażdżke motorem ![]() Cytat:
Ja bede wprowadzac wszystko co nowe jak tylko bedzie mogla ![]() Co do schematow to racja.Nie raz ciotki mowily cos w stylu "moje o tym czasie to juz kaszke jadly albo dawlam im juz to czy tamto" Teraz mamy wiedze i jestesmy bardziej swiadome. Corunia przespala wyjscie rodzicow.Ani sie spostrzegla jak wrocilismy zadowoleni i zrelaxowani.Idzimy do wyrka... dobranoc p.s Unholy, Karolinka-slad po was zaginął ![]() AnnGe tez nie udziela sie co z nia, kto wie? Poszerzyłam galerie o kilka zdjęc ze studia i domowe
||
|
|
|
#1334 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no i z mojego wyjscia nici - maly dopiero zasnal
kurcze nie da sie tak funkcjonowac - on codziennie zasypia 12-1 albo i 2 ja nie wiem Cytat:
jak mial 4 miesiace to ssal sobie kabanosa albo ogorka kiszonego - powaznie bardzo lubil teraz mysle, ze bede probowac nowosci tak gdzies od 4 miesiaca tez....o ile przejda malemu kolki do tego czasu dobranoc
|
|
|
#1335 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ale sie rozpisałyście...a ja dopiero moge usiąść do kompa....mały dziś strasznie płakał ale raczej z nerwów bo chciał żeby go nosić na rękach a ja nie chce go uczyć że krzykiem załatwi sobie ten przywilej....więc w sumie wieczorem był zmęczony to zasnął na 4 godziny! Szok bo jeszcze nigdy tyle nie spał...zwłaszcza że spał w salonie gdzie mielismy gości
![]() Cytat:
skoro zdążyłaś przeczytać całą książke...ja czytam od paru miesięcy na raty i jeszcze nie skończyłam....a szkoda....Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tymi szorstkimi policzkami. Ja też już mam tą maść (właśnie dziś przyleciała z Polski) ale dostane ją dopiero w poniedziałek.A powiedzcie mi dziewczyny jak zaczyna się ciemieniucha??? Bo mój mały ma suchą skóre na główce, jak go czesałam to mu skóra schodzi i wygląda jak łupież...i teraz nie wiem czy to tylko sucha skóra czy początki ciemieniuchy? Bo nigdy tego nie widziałam. |
||||
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Obudziła się dopiero rano przed 7 ![]() Wczoraj ubawiła mnie moja siostrzenica (4 latka), która przyglądając się jak karmię Kingę piersią zapytała - a kaszka też Ci leci??? Mam pytanie do mam karmiących piersią. Czy szczepicie się przeciwko grypie? ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Uprzejmie donoszę, że już mamy w wątku 50 rozpakowanych mam
|
|
|
|
#1337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Miramej podaj dokładną nazwę tego szamponu, jeszcze dzisiaj wyślę małża niech kupi. W aptece powinien być, prawda? Cytat:
Myślałam o 4 miesiącu, później wracam do pracy i pasuje, aby mały jadł już jeden stały posiłek, bo przecież będzie głodny a mnie nie będzie. Dawniej faktycznie była inna wiedza, mój brat w 2 tygodniu jadł rozcieńczone mleko krowie z odrobiną rogalika – i żyje ![]() Siostra swemu dziecku w 3 miesiącu dawała ziemniaczki ze śmietanką, a też karmiła piersią ![]() Ja gdybym nie wracała do pracy to nie wprowadzałabym stałych pokarmów Cytat:
Ja też czytam na raty, a teraz zaczęłam inną książkę „Warto karmić piersią” i też jeszcze nie skończyłam, ale książka ciekawa i dużo problemów jest poruszanych Małż wczoraj kupił ten krem i dzisiaj po raz pierwszy posmarowałam małemu buzię, zobaczymy jakie będą efekty, pisze, żeby smarować minimum 2 razy dziennie więc ja będę smarować rano i wieczorem. Wydaje mi się że zaczyna się właśnie od suchej skóry, która później przechodzi w żółte łuski Cytat:
W przyszłym tygodniu idę do lekarza więc się spytam, bo też jestem ciekawa, ja szczepię się co roku już od kilku lat i nie chciałabym przerywać
|
|
|
#1338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze to pozno zasypia a spi przed kapiela?? bo Weronika nie spi i chyba dlatego zaraz po mleczku zasypia i tak dzis spala 6 godzin!! o 4 rano dostala mleczko i spala do 8 ![]() Cytat:
![]() Weronika narazie nie ma, ale ma za uszami cos takiego podobne do ciemieniuchy i smaruje tez to oliwka
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia śliczne zdjęcia
|
|
#1340 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
roznie - czasami spi a czasami nie spi - ale to przez te kolki tak wojuje, jeden dzien nie mial kolek to ladnie spal
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weronika jak spi po poludniu i wstanie gdzies o 18.00 to daje jej mleczko i potem ja zabawiam zeby nie spala bo o 20.00 jest kapanko......raz tak dalam jej pospac i potem nie chciala zasnac po kapieli ![]() teraz nie spala 4 godziny-dalam mleko ale jakos malo wypila bo tylko 60ml i zasnela ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- kurde nie wiem juz jaka diete zastosowac bo waga stoi w miejscu!! nie jem slodyczy od dnia porodu i z tego jestem dumna, bo mam silna wole tylko ze prawie codziennie wypijam wieczorem piwko i do tego jakies krakersy niedlugo sa moje urodziny i zawsze babcia daje mi spora sumke -juz postanowilam kupuje orbitreka!!!
|
|
#1342 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
piwko
![]() zazdroszcze
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmm, piwko ![]() co do orbiterka to mój od ciąży został przeniesiony do piwnicy, bo w pokoju troszkę zawadzał i pokrywał się kurzem ![]() powiem Ci, że mało jesz ja to pożeram 3 razy tyle
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny życzę miłej niedzieli. Mąż na spacerze z Antonio, a ja ogłądam jednym okiem "Sex w wielkim mieście", a drugim wizażuję
![]() Majko, ja szybko czytam ![]() Faktem jest jednak to, że Antonio jest grzeczniutki Jeśli będziesz szukała później jakiegoś kremu na policzki, to bardzo dobry i delikatny jest Aqueous cream, do dostania w aptece. Można go używać jako kremu, a także nim myć ).
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Cytat:
Szampon nazywa się Mustela Bebe, Szampon w piance: http://www.aptekaeskulap.pl/mustela-...ml-p-1631.html
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Małż śpi ... Bartek śpi ... a ja nareszcie na wizażu ![]() Zapomniałam napisać ze po szczepionce przespał całą noc ... tzn obudził sie standardowo o 3.05 i o 6 rano ... ale bez marudzenia zjadł i spał dalej A wczoraj wieczorem chyba się przejadł ... jak go chciałam odstawic od cyca to krzyczał ... potem possał troche i znów krzyczał ... aż w końcu mu go zabrałam ... i tak sobie leżał w huśtawce ... zrobił minkę i .... ... na mnie, na huśtawkę, na poduszke, i oczywiście on cały ochlapany ... Umyłam go, przebrałam a on znów chciał jeśc ... a tu nie było co, bo zjadł wcześniej wszystko ... Cytat:
... ja kiedyś tez chciałam wyjść wieczorem, to Bartek jadł i marudził przez diwe godziny - i nigdzie nie poszlismy ![]() A jak nigdzie się nie wybieram to on zasypia zaraz po kąpieli w ciagu 20 minut - czasami kabanosa????? ![]() Cytat:
![]() może wrzucisz też liste na nasz wątek ................... ooooooooo .......... kupa ... chyba wielka
|
||
|
|
|
#1347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po tym kremie jest poprawa. No ale jak smarowałam mu buzie tym kremem to zaraz był jeszcze bardziej czerwony dlatego przestałam i czekam na ten specjalny Emolium...U nas dzisiaj pierwszy raz okropna kolka ok. 5 rano Już nie takie pojedyńcze skurcze tylko kilkunastominutowy płacz Już pisałam że to najgorsza pora dla mnie...
|
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam nadzieję, że Emolium pomoże Dużo mam, które mają problemy z maluszkami stosuje też E45 Junior Trzymam kciuki, aby dziś w nocy kolki nie było
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się czy kupić szampon czy ten Stelaker, ale skoro szampon działa to kupię Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

W koncu dawno nikt nie zagladal "tam" 
... ale ja go zabieram dopiero rano jak nie chce mi się wstawać o 7 ... i tak sobie pośpimy czasem do 9 
nie wiem, moze to przez pogode...lato sie konczy, za oknem pochmurno, pada. A na dodatek jakos ostatnio nie moge dogadac sie z TŻ-tem. Czesto sie kłocimy, zrobił sie dziwny... ah nie będę Wam smucić 
... kluski z rosołem
... i smok tez juz wylądaował w szufladzie 

, normalnie jestem w szoku
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... na mnie, na huśtawkę, na poduszke, i oczywiście on cały ochlapany ...
Już pisałam że to najgorsza pora dla mnie...