|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
można używac ostrej papryki? bo jakoś nie wyobrażam sobie smazonej piersi z kurczaka bez tej przyprawy...
|
|
|
|
#302 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#303 |
|
Przyczajenie
|
Witam, witam ;D
Dziś dzień pierwszy ![]() Jakiś czas temu byłam na tej diecie tzn jakoś na początku wakacji i w 4 dni schudłam 3 kg ;D ważyłam 58 kg, ale poległam na grillu :P i później jakos przez 2 miesiace nie wróciłam do diety ;D i wcale kg nie wracały az do sierpnia :P zaczęły się kebaby, hamburgery i alko :P no i 3kg wróciło hehe ![]() więc znów się biorę za siebie ![]() ale teraz nie tylko 3kg chcę zrzucić ![]() jakies 5kg ;D no i 3mam kciuki za Was wszystkie ;*
|
#304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#305 |
|
Raczkowanie
|
a co myślicie o kotletach sojowych? na pierwszej fazie wiem, że nie wolno bo nie ma na liście, ale na drugiej? w końcu mają dużo białka
|
|
|
|
#306 |
|
Podróżniczka
|
Witam!
Ja ma 6 dniu uderzniowki , bez grzeszkow ![]() Zastanawiam mnie jedna rzecz...dlaczego w przepisach do fazy uderzeniowej sa rzeczy ktorych tak naprawde nie ma na liscie? I juz troszke zglupialam. Jakies warzywka, cebula, dziwne przyprawy, pietruszka itd. Nie wiem czy to mozna dodawac czy nie
|
|
|
|
#307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie jesz chude mięso, chudy nabiał, jajka z dodatkiem otrąb i ew. mąką kukurydzianą (również w małych ilościach). Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
no szkoda, na obiad dziś zjadłam pierś z kurczaka w carry i ostrej papryce z jajkiem i jogurtem naturalnym a na podwieczorek znów troche jogurtu na kolację planuję twarożek 0%
eheh muszę być twarda bo menu na serio bardzo ograniczone jest na tej dietce, ale czego się nie robi żeby ładnie wyglądać
|
|
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam niestety dzisiaj mały grzeszek zjadłam WieśMaca i Shake truskawkowego- wcale mi nie smakował!:/ nie wiem po co kupiłam;/ jutro już od nowa na uderzeniówce.
|
#310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możesz jeść kurczaka na różne sposoby, indyka, rybę smażoną, rybę wędzoną, łososia, tuńczyka z puszki w sosie własnym, twarogi, jogurty, jajka na wiele sposobów, a wszystko to w przeróżnych kombinacjach i z różnymi dodatkami (przyprawy, protomajonez, korniszony, sosy jogurtowe, dipy itd., itp.) Zajrzyj chociażby do forumowej przepisowni z naszymi propozycjami ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
potem to już jest faza naprzemienna: P i P+W, i tak na zmianę, jak sama nazwa wskazuje
|
||
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Chciałam się pochwalić ,że po 5 dniach p/w -1,1 bardzo się cieszę i mam nadzieję,że na samych proteinkach też dobrze pujdzie. Miłego wieczorku
|
|
|
|
#312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
No a ja dobrze się trzymałam w tym tygodniu nawet na proteinach az nadszedł weekend....noi wszystko zepsuł!!!!!!!!!Moje kłopoty nad ktorymi nie panuje i brak juz wiary przez te tabletki powoduja ze znowu sie poddaje;-( dzisiaj zawaliłam ciasteczkami które mama piekla z makiem i rogaliki bez nadzienia noi stała i co chwila żarłam juz nie mówie ze jadłam bo to wcale tak nie wygladało...a teraz czuje sie tak źle tak mi ciezko brzuch mam pełny a zanim sie to strawi..:-(pewnie przez to 1kg w góre pojdzie ale w tygodniu znowu ostro proteiny ciągne bo w weekend zawsze robie p+w.Chociaz pomimo tego ze stosowałam cały tydzien to nawet kg chyba nie chudłam...:-/nie wiem moze dla tego ze za mało jem?? Pozdrawiam i zycze miłego weekendu bez grzeszenia;-)Badźcie wytrzymałe i nie poddawajcie sie tak jak ja zaczynam:-(Jeszcze dodam ze tych rogalików to zjadłam chyba a 50sztuk:-/
Edytowane przez paulina22 Czas edycji: 2009-09-05 o 19:10 |
|
|
|
#314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super!. Przede mną teraz 5 dni P+W. A ja właśnie byłam ciekawa czy na P+W też się chudnie, bo generelanie wszysycy mówią, że tylko na P, tak jak zresztą napisał Ducan.
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-09-05 o 19:18 |
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, powiedzcie mi czy kupujac otreby wybieralyscie te ktore maja najmniej wegli czy najwiecej blonnika?
bo ja mam produkty Symbio http://www.symbio.pl/?id=7&page=3#thumb i niestety na etykiecie nic nie napisali ile czego jest. mam tez platki owsiane gorskie symbio i tam jest prawie 70g wegliwodanow na 100g produktu!! i jestem zalamana ze te nie posiadajace etykiety tez mnie bombarduja weglowodanami a ja o tym nie wiem zmienic te produkty czy zostawic?
|
#316 | |
|
Podróżniczka
|
[QUOTE=BogaczKa22;14090434]Nie kieruj się tymi przepisami. Na uderzeniówce nie wolno jeść warzyw. Można jedynie korniszony w małych ilościach jako przyprawa (ja stosuję w dniach proteinowych 1 szt dziennie), ew. troszkę soku cytrynowego, ząbek czosnku, odrobina cebulki, pietruszki, koperku...
Generalnie jesz chude mięso, chudy nabiał, jajka z dodatkiem otrąb i ew. mąką kukurydzianą (również w małych ilościach). Powodzenia ![]() QUOTE] Ale to ksiazka samego Dukana wiec jak mam sie nie kierowac? Tak czy siak dzieki za rady ...nie zamierzam tego wprowadzac tylko sie zastanawialam....jedynie cebulka do watrobki dalam i rybe w koperku. Im mniej odstepst od tej podstawowej listy tym lepiej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam już wcześniej,że ja chyba trochę za mało jem tych warzyw,może to dlatego ![]() Jprasol ja nie patrzę na to ,ale nie kupuj płatków owsianych tylko otręby.U mnie chwilowo brakło otrębów owsianych(pewnie wszystkie wykupiłam ) i kupiłam sobie pszenne i żytnie.
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, mam pytanie. Długo byłam na SB, ale wrzuciłam na luz i włączył mi się tryb rzucania się na wszystko co dobre i takie zakazane...
Teraz ważę 60kg/163cm. A było już lepiej, dużo lepiej. Za głupotę się płaci. Myślałam nad Dukanem, bo korcą mnie widoczne, szybkie efekty diety ale jeśli któraś z Was była na SB to pewnie zrozumie - ciężko mi sobie wyobrazić życie na dłuższą metę - bez chociażby kasz, mąki razowej - wypieki, naleśniki, placuszki no i nawet bez niektórych z warzyw, ogórki małosolne chociażby. Zastanawiam się co się stanie z moim ciałem jeśli przeprowadziłabym fazę uderzeniową 3 dniową a następnie przeszła na delikatną Redukcję czy I fazę SB (brak węgli, warzywa, białko, tłuszcze), potem drugą... albo Montignac? Pewnie będzie wielkie jojo, co? Próbuję sobie obmyślić plan działania, ech... ![]() Pozdrawiam!
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
A jak jest z ćwiczeniami podczas tej diety? Mogę spokojnie chodzić na siłownie? Koleżanka, ktora poleciła mi tę dietę, powiedziała, że nie powinno się, bo przy wzmożonym wysilku organizm odkłada sobie zapasy.
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM
pupuru--NIE ODKLADA ZAPASY TYLKO NIE WOLNO ZBYT DUZEGO WYSILKU BO ORGANIZM NIE MA SKAD BRAC ENERGII-ENERGIA W WIEKSZOSCI BIERZE SIE Z WEGLOWODANOW A TYCH BRAK W 1 FAZIE.MOZNA CZUC SIE OSLABIONYM..WARTO POCZYTAC KSIAZKE DUKANA A NIE 5PRZEZ 10 MIEC WIEDZE A SERIO TO NIC NIE WIEDZIEC O DIECIE
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Po wczorajszych grzeszkach znowu wracam do diety. Zobaczyłam dziś rano na wadze -1,5 kg po 3 dniach diety więc działa chyba
zobaczymy co będzie dalej dzisiaj znowu faza z białkiem, od jutra do czwartku proteiny muszę zrzucić jakieś 7 kg . Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli bez pokus i grzeszków ;*
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Karton pewnie bardziej doświadczone koleżanki Ci coś doradzą. Ja mam od wczoraj na wadze -0,7 kg może schowam wagę bo coś podskoczy to się lekko wkurzę. A i jeszcze się wam pochwalę,że wczoraj weszłyśmy z koleżankami na kebab ale ja nie jadłam,czekałam spokojnie jak sobie zjedzą i popijałam wodę.Tak na prawdę to wcale nie miałam na niego ochoty i byłam z siebie dumna,a koleżanka powiedziała,że mam jakieś skrzywienie ![]() Słowo "koleżanka" to już dla jej osoby za dużo,będzie tylko znajomą Miłej niedzieli. |
|
|
|
#323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz gratuluje. U mnie wczoraj byli znajomi na meczu i co? Dwie miski chipsów, paluszki itp. ale zrobiłam też coś "dukanowskiego" i bez problemu przetrwałam wieczór. Trochę było prościej, bo koleżanka też jest na diecie. Miłej niedzieli
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Moja waga uparcie wskazuje od wczoraj 64,9 to by znaczyło że w ciągu trzech dni nagle ubyło mi prawie kg
. Nie wiem czym to jest spowodowane ale podejrzewam o cudowne działanie czerwoną herbatę PU-ERH . Piję jej jakieś 4-5 dziennie .Dziś sobie wymyśliłam na obiadek dorsza , kupiłam całego ponad 1 kg , przyprawiłam i dochodzi w przyprawach w rękawie ...zamierzam go udusić na ruszcie w całości... już mi ślinka cieknie
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Syb mimo wszystko nie miałaś prościej,bo mieć przed sobą michę chipsów i nie sięgnąć po nie ,to nie lada wyczyn.Przynajmniej dla mnie bo bardzo lubię
Ja mam wsparcie w rodzince,mąż i dzieci,chociaż mąż uważa,że nie muszę się odchudzać,ale jak widzi efekty to chwali ![]() Dzisiaj muszę upiec córce chlebek dukana,bo inaczej będzie mnie z mojego obżerać
|
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie to prawdziwą sztuką jest odmówić sobie % w czasie diety, wiadomo- imprezy robią swoje, każdy pije a alkohol to same węglowodany:/
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Co sądzicie o moim dzisiejszym jadłospisierano dosc poźno zjadłam sniadanie bo wczoraj najadłam sie tych rogalików(niedozwolonych oczywiscie) i do dzisiejszego poranka czułam sie pełna a na sniadanie:troche serka wiejskiego light kawałek szynki nazywa sie litewska(jest chuda ale soli to czuc) obiad: ugotowanego indyka, miska pomidorów z ogórkami zalane jogurtem noi buraki gotowane nie przyprawiane Noi mam pytanie odnosnie tych buraków czy sa dozwolone w tej diecie bo sa wsumie słodkie:-/a noi ciekawi mnie czy np jak zrobie zupe warzywna bez zasmazki, soli tylko takie przyprawy jak bazylia itd i nawet nie zjem tego rzadkiego tylko wyjem takie warzywa jak brukselka, kalafior, pietruszka to czy nic mi to nie zaszkodzi?? |
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
u mnie też dziś chyba ok z jadłospisemśniadanie to pierś z kurczaka z jogurtem naturalnym i kawa na drugie zjadłam troche wędzonego trewala na trzecie jajko i plasterek szynki z indykaa na obiad wątróbka drobiowa i serek wiejski hehe dużo tych śniadań jem małe porcje a często więc to chyba dobrze?jeszcze raz zapytam której firmy jogurt naturalny jest według was najlepszy na te dietę? |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się i ja
od jutro mam zamiar przejść na tą dietę mam nadzieję ze uda mi się zrzucić trochę kg
|
#330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobry jako przekąska, albo do zrobienia sosu koperkowego czy czosnkowego....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

hehe