Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-06, 16:59   #331
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez paulina22 Pokaż wiadomość
WitamCo sądzicie o moim dzisiejszym jadłospisie
rano dosc poźno zjadłam sniadanie bo wczoraj najadłam sie tych rogalików(niedozwolonych oczywiscie) i do dzisiejszego poranka czułam sie pełna a na sniadanie:troche serka wiejskiego light kawałek szynki nazywa sie litewska(jest chuda ale soli to czuc)
obiad: ugotowanego indyka, miska pomidorów z ogórkami zalane jogurtem noi buraki gotowane nie przyprawiane

Noi mam pytanie odnosnie tych buraków czy sa dozwolone w tej diecie bo sa wsumie słodkie:-/a noi ciekawi mnie czy np jak zrobie zupe warzywna bez zasmazki, soli tylko takie przyprawy jak bazylia itd i nawet nie zjem tego rzadkiego tylko wyjem takie warzywa jak brukselka, kalafior, pietruszka to czy nic mi to nie zaszkodzi??
dla mnie jadlospis jak najbardziej w porzadku mozna jesc bez ograniczen a ze skladniki protalowe wiec jest okej
co do burakow to okazjonalnie mozna ale dopiero w III fazie, wiec lepiej wybrac sobie zurowke z marchewki z jog. naturalnym i chrzanem czy czosnkiem, tez bedzie slodkie
druga sprawa co do zup to przeciez sa dozwolone, to w koncu warzywa gotowane wiec jesli trzymasz sie naszej listy dozwolonych produktow to nie tylko mozesz wyjadac brukselke ale wszystkie pozostale skladniki tez, a jak ci sie zupa znudzi zmiksuj sobie i bedziesz miala zupe krem.. ja przynajmniej tak robie na drugi dzien jak gotuje. a dla meza od razu mam przygotowane ptysie albo grzanki i on jest tez zadowolony

Cytat:
Napisane przez candy1991 Pokaż wiadomość
u mnie też dziś chyba ok z jadłospisem
śniadanie to pierś z kurczaka z jogurtem naturalnym i kawa na drugie zjadłam troche wędzonego trewala na trzecie jajko i plasterek szynki z indyka
a na obiad wątróbka drobiowa i serek wiejski
hehe dużo tych śniadań jem małe porcje a często więc to chyba dobrze?

jeszcze raz zapytam której firmy jogurt naturalny jest według was najlepszy na te dietę?
jogurt naturalny kupuje Zott jogovita 1%tluszczu, 4,8g wegli

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
Przyłączam się i ja od jutro mam zamiar przejść na tą dietę mam nadzieję ze uda mi się zrzucić trochę kg
na pewno!! w necie jest wystarczajaco duzo informacji, a jak chcesz ksiazke to tez mozna sciagnac ebooka

A ja mam pytanie jakie kupujecie serki homogenizowane, jaka firme i ile maja bialka/wegli/tluszczu bo chcialabym zjjesc taki omlet na slodko.
czy na przyklad zamiast homogenizowanego moze byc Turek figura?
Stary 2009-09-06, 17:12   #332
pupuru
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tess27 Pokaż wiadomość
WITAM
pupuru--NIE ODKLADA ZAPASY TYLKO NIE WOLNO ZBYT DUZEGO WYSILKU BO ORGANIZM NIE MA SKAD BRAC ENERGII-ENERGIA W WIEKSZOSCI BIERZE SIE Z WEGLOWODANOW A TYCH BRAK W 1 FAZIE.MOZNA CZUC SIE OSLABIONYM..WARTO POCZYTAC KSIAZKE DUKANA A NIE 5PRZEZ 10 MIEC WIEDZE A SERIO TO NIC NIE WIEDZIEC O DIECIE
Spokojnie, wstrzymaj swoj caps lock ; ) Pytam, bo ta koleżanka, o której mówię, też czytała książkę, a mimo to twierdzi, że nie powinno się ćwiczyć, bo wolniej się chudnie. Też wydało mi się to dziwne, ale postanowiłam na wszelki wypadek zapytać szerszego grona. To, że przy samych proteinach trudno jest ćwiczyć, to wiem z autopsji.

Ja się dołączę w takim razie. Zaczynam z wagą 84kg. Mam książkę Dukana z przepisami i mogę pisać, co z tej książki robię, bo są tu nawet desery ^^

I jeszcze pytanie, bo ja się na kulinariach znam słabo. Produkty mleczne 'odtłuszczone', to takie, które mają 0% tłuszczu? Czy mogą być po prostu 'light' z małą zawartością? I twaróg chudy? Bo na samym początku szukałam w hipermarkecie produktów 0% tłuszczu i wyszłam z pustym koszykiem ; P

Teraz robię:
Filety z indyka w koszulkach
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 30 minut
Porcja dla 4 osób
- 4 filety z indyka (100g każdy)
- 4 łyżki stołowe musztardy
- 4 plasterki mięsa suszonego z Grisons [cokolwiek to jest ;P nie użyłam]
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Z każdego fileta odkrajamy kawałki tłuszczu. Układamy je na kawałkach folii. Każdy z nich smarujemy łyżką musztardy i owijamy w plaster mięsa z Grisons. Następnie przyprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą do smaku. Skrapiamy mięso odrobiną wody i do piekarnika je na 30 minut. I gotowe ^^
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 17:36   #333
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez jprasol Pokaż wiadomość

na pewno!! w necie jest wystarczajaco duzo informacji, a jak chcesz ksiazke to tez mozna sciagnac ebooka
mam taki zamiar

skusiło mnie w tej diecie to że praktycznie można jeść bez ograniczeń ( oczywiście tylko produkty z listy, ale ja uwielbiam np mięso i nie wyobrażam sobie życia bez niego ).

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 20:00   #334
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie jadlospis jak najbardziej w porzadku mozna jesc bez ograniczen a ze skladniki protalowe wiec jest okej
co do burakow to okazjonalnie mozna ale dopiero w III fazie, wiec lepiej wybrac sobie zurowke z marchewki z jog. naturalnym i chrzanem czy czosnkiem, tez bedzie slodkie

A ja mam pytanie jakie kupujecie serki homogenizowane, jaka firme i ile maja bialka/wegli/tluszczu bo chcialabym zjjesc taki omlet na slodko.
czy na przyklad zamiast homogenizowanego moze byc Turek figura?
Co do buraków to nie mogę się z Tobą zgodzić Otóż w fazie II jak najbardziej DOZWOLONE SĄ BURAKI oraz boćwina ale tak jak marchewka - nie dodajemy ich do każdego posiłku właśnie ze względu na zawartość cukrów. Książka str 83.

Natomiast przyłączam się do pytania o SERKI HOMOGENIZOWANE, ponieważ nigdzie ich znaleźć nie mogę (tych light-owych) a Lidla czy Biedronki nie mam niestety w pobliżu

Dukan

Edytowane przez BogaczKa22
Czas edycji: 2009-09-06 o 20:01
BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 20:25   #335
eliza40
Zakorzenienie

Ja też mam problem z serkami homo.Raz kupiłam w Polo ,ale był wstrętny.Już nie szukam ich.Jak mam w przepisie serek homo to zamiast tego daję jogurt naturalny.
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 20:38   #336
candy1991
Raczkowanie

a macie jakieś pomysły jak zjeść tuńczyka z puszki na I fazie? ma duzo białka nie jest drogii więc chciałam ich sporo zjadać;p no ale sam mi przez gardło nie prrzechodzi i nie mam pojęcia z czym go połączyć na I faziehelp
candy1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 20:46   #337
BogaczKa22
Zadomowienie

Raport ze stanu moich kg

Jak już wcześniej pisałam, ostatni tydzień sierpnia to tydzień totalnego grzeszenia na urlopie. Po powrocie okazało się, że waga zaniemogła. Wczoraj mój TŻ zakupił mi śliczna nową wagę, dziś rano zważyłam się, no i tak jak się spodziewałam musiałam nieźle przytyć, ponieważ waga wskazuje tylko 2 kg mniej od momentu wyjściowego , a było już 3 kg mniej w połowie sierpnia . Gdyby nie moje obżarstwo byłoby pewnie z 5kg mniej No cóż, to są właśnie efekty mojej głupoty

Teraz jednak nie planuję żadnych imprez i grzechów Muszę wziąść się ostro do roboty. Przyznam jednak, że coraz bardziej podoba mi się takie dietowanie, bo coraz więcej "odkrywam" nowych potraw, które mogę sobie jeść, szczególnie w fazie P+W, gdzie możliwości jest mnóstwo

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez candy1991 Pokaż wiadomość
a macie jakieś pomysły jak zjeść tuńczyka z puszki na I fazie? ma duzo białka nie jest drogii więc chciałam ich sporo zjadać;p no ale sam mi przez gardło nie prrzechodzi i nie mam pojęcia z czym go połączyć na I faziehelp
Dodaj do niego zgniecione lub pokrojone jajko na twardo , korniszona i ew. trochę jogurtu albo serka naturalnego homo. Można też dodać pietruszkę, czy koperek.

A może któraś z Was ma jeszcze jakąś fajną propozycję na tuńczyka z puszki, chętnie sama skorzystam

Dukan

Stary 2009-09-06, 20:49   #338
BeataMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Co do buraków to nie mogę się z Tobą zgodzić Otóż w fazie II jak najbardziej DOZWOLONE SĄ BURAKI oraz boćwina ale tak jak marchewka - nie dodajemy ich do każdego posiłku właśnie ze względu na zawartość cukrów. Książka str 83.

Natomiast przyłączam się do pytania o SERKI HOMOGENIZOWANE, ponieważ nigdzie ich znaleźć nie mogę (tych light-owych) a Lidla czy Biedronki nie mam niestety w pobliżu
A masz w pobliżu Tesco? Ja kupuję naturalne tescowskie albo, też mają tam Jogser, a w Carrefourze chyba Miechowskie czy coś takiego. Ostanio doszłam do wniosku, że wszyscy przeszli na "naszą" dietę, bo często nie można "uświadczyć" potrzebnych nam produktów
BeataMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 20:52   #339
eliza40
Zakorzenienie

A ja nauczyłam się odmawiać ciasta i innych smakołyków nie dozwolonych.
Bardzo się cieszę.Wcześniej nie odmawiałam żeby mnie nie brali za dziwaczkę,ale to już przeszłość
Stary 2009-09-06, 20:56   #340
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
A ja nauczyłam się odmawiać ciasta i innych smakołyków nie dozwolonych.
Bardzo się cieszę.Wcześniej nie odmawiałam żeby mnie nie brali za dziwaczkę,ale to już przeszłość
No to ja też się pochwalę , że ostatnio upiekłam mojej rodzince pyszne ciasto ze śliwkami i nawet go nie liznęłam Ale za to robię sobie jogurtowe ptasie mleczko, a jutro zamierzam zrobić puszysty sernik na spodzie czekoladowym (dukanowski oczywiście)

Dukan

Stary 2009-09-06, 20:58   #341
kuleczka18
Zadomowienie

Dziewczyny- mam pytanie do Was, jak radzicie: pozostać jeszcze jutro na samych proteinach? ??Czy już na warzywach, czy zacząć od nowa: bo w sobotę miałam grzeszki w MC donaldzie, ale dziś już byłam na samych proteinach. Dodam ,że chce stracić jakieś 7-9 kg.
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:03   #342
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny- mam pytanie do Was, jak radzicie: pozostać jeszcze jutro na samych proteinach? ??Czy już na warzywach, czy zacząć od nowa: bo w sobotę miałam grzeszki w MC donaldzie, ale dziś już byłam na samych proteinach. Dodam ,że chce stracić jakieś 7-9 kg.
Uważam, że powinnaś "lecieć" dalej wg wcześniej ustalonego planu.

Dukan

Stary 2009-09-06, 21:08   #343
pupuru
Raczkowanie

Kuleczka - ja raz zjadłam paczkę nerkowców i pistacji i zrezygnowałam z diety na jakiś tydzień. W ciągu tego tygodnia pojechałam na 3 dni nad morze, jadłam tam lody, grillowane mięso, maaaaasę słodyczy, tort... I jak wróciłam waga byla taka sama... Żadnego nagłego efektu jojo. Więc może nie rezygnuj tylko rób dalej wg planu?
Stary 2009-09-06, 21:13   #344
kuleczka18
Zadomowienie

Yhy, dobra, dzięki to jutro już proteiny z warzywkami
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:50   #345
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

BogaczKa22 zgadza sie, wlasnie przeczytalam
przepraszam za wprowadzenie w blad. bylam przekonana ze trzeba je ograniczac.. pomimo ze czytalam ksiazke 2 razy to ta fraza mi umknela.

powiedz mi prosze jak robisz to ptasie mleczko jogurtowe.. jogurt slodzik zelatyna i te sprawy? postanowilam jutro cos zrobic slodkiego zbey wystarczylo na wiecej niz jeden dzien. i oczywiscie zrobie jutro tez ta galaretke z kurczakiem i korniszonkiem. bo juz za mna chodzi cos na przekaski.
teraz poki co chodze do lodowki i wyjadam wedline drobiowa ale musze juz przestac bo nie bede codziennie jezdzila na zakupy bo mi maz zabierze portfel w koncu!
dzis drugi dzien fazy II i 0,3kg w gore.. ciekawe jak bedzie jutro jak ranos ie zwaze.. mam nadzieje ze codziennie nie bede takl przybierac na wadze <lol>

co do tuńczyka to oczywiscie zarowno do I jak i II fazy pasuje jajecznica!!
wprawdzie zawsze robilam ja z tunczykiem w oleju ale mozna zrobic ja w wersji light z tunczykiem w sosie wlasnym. najpierw podsmazyc tunczyka(mozna dodasc oleju parafinowego) zredukowac z niego wode, wbic jajka i mieszac aby sie sciely troche bialka, pozniej rozwalic zoltka pomieszac do sciecia i gotowe. a w II fazie mozna dodac cebulki i pomidorow.

mozna tez z tunczykiem zrobic fritate czyli rozbeltac 2-3 jajka dodac do nich tunczyk najlepiej w kawalkach lekko pomieszac aby rownomiernie podzielily sie skladniki wylac na teflonowa patelnie i smazyc na jednej stronie do sciecia calkowicie jajek.

Edytowane przez jprasol
Czas edycji: 2009-09-06 o 22:10
jprasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 22:25   #346
betii5
Rozeznanie

Cześć!Eliza gratuluję Ci silnej woli,to jest sztuka nauczyć się odmawiać.Od wczoraj byłam bardzo zajęta,zakupy ,gotowanie ,pieczenie itd...,co gorsza byłam tak zaganiana że zapomniałąm o jedzeniu dopiero o 17 przypomniałam sobie i zjadłam,ale dużo piłam jak zwykle.Dzisiaj miałam cały dzień gości,oni zajadali się wsuwali pyszne ciasta,popijali trunkmi%,a ja pierś z kurczaka i łudko,popijałam cocakolę i zajadałam się muflinkami.Były komentarze że tak długo nie wytrzymam,a po co to robię ,co to 10 kg w tą czy w tą,ale ja tym się nie przejmuję,każdy może mówić co tylko chce a ja wiem swoje i już.Tak mi się też wydaje że to przez niektórych przemawia zazdrość,że ja potrafię sobie tego wszystkiego odmówić a oni nie.W każdym razie moi synowie i mąż mnie wspierają i to jest dla mnie ważne.Jednak największą siłę czerpię z waszego wsparcia ,rad,a czasem trzeba porządnego szturchańca i na to mogę liczyć z Waszej strony za co bardzo dziękuję.Wiem że gdybym nie trafiła na to forum to niewiem czy bym wytrwała na tej diecie długo.Po prostu czerpię od Was siłę i wiarę w to że można i się uda,a ja ze swej strony też może komuś w jakiś sposób mogę pomóc,a może już pomogłam
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 22:50   #347
pupuru
Raczkowanie

Ja właśnie zrobiłam placuszki według Dukana i szczerze mówiąc są średnie w smaku :/ Może to dlatego, że użyłam serka lekko solonego, a one są na słodko.
Stary 2009-09-06, 23:31   #348
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
powiedz mi prosze jak robisz to ptasie mleczko jogurtowe.. jogurt slodzik zelatyna i te sprawy?
Ja robię to w maszynie. Wkładam końcówkę do ubijania, wlewam 2 duże jogurty naturalne i miksuję do uzyskania lekkiej piany. Dodaję słodzik, aromat i po trochę jeszcze ciepłą żelatynę (na pół szkl gorącej wody 1 i 1/2 łyżki żelatyny) i cały czas delikatnie miksuję. Dodając żelatynę robi się więcej pęcherzyków powietrza i powstaje tzw. ptasie mleczko. Wylewam to do 4 pucharków (można do 5,żeby było więcej ale mniejsze porcje) i do lodówki. Można dodać kawę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody albo kakao. Mnie zawsze wychodzi i mam fajny deserek
Acha, raz dodałam 1 albo 2 (już nie pamiętam) serki homo - naturalne, które udało mi się kupić jak byłam u moich rodziców, i wtedy wyszło takie bardziej srenikowe, troszkę jak sernik na zimno. Też mi smakowało ale teraz u siebie nie mogę znaleźć tych homo light lub 0%

Dukan

Stary 2009-09-07, 00:50   #349
karton
Zakorzenienie

Chyba nareszcie od jutra biorę się za siebie i zaczynam na nowo drogę ku starej wersji mnie.
Spróbuję z Dukanem, także cześć

Mam nadzieję, że będę dzielna i wytrwam w drodze do celu, chociaż pewnie ciężkich sytuacji nie zabraknie - tydzień temu wróciłam z 2 rocznej emigracji i liczne spotkania rodzinne mnie nie ominą, a wszyscy wiemy co się za tym zazwyczaj kryje...

ps. Bogaczko, już przy ostatniej wizycie na tym forum spojrzałam na Twojego bloga, piękne rzeczy tworzysz!

Edytowane przez karton
Czas edycji: 2009-09-07 o 00:52
karton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 08:37   #350
neura
Raczkowanie

Witajcie u mnie już nie wiem co się dzieje albo waga zwariowała albo lecę w dół z kilogramami na łeb na szyje dziś już mi pokazuje 64,4 , praktycznie w ciągu trzech- czterech dni poleciały mi piersi (oj szkoda że nie brzuszek ) al aż mi jest ciężko uwierzyć że w ostatnich dniach waga mi spada w takim szalonym tempie ( dziś mam ostatni dzień proteinek ) i pewnie na warzywkach trochę stanę
o3.09-65,80
06.o9-64,90
09.09-64,20
13.09-63,50
20.09-62,9
neura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 08:39   #351
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Witam dziewczyny przerobie cały wątek i przełącze się chyba do was bo mam do zrzucenia kilka zbędniaków
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 09:40   #352
betii5
Rozeznanie

Witam dziewczynki.Bogaczk o tak pięknie piszesz o ptasim mleczku że chyba je dzisiaj sobie takie zrobię.Widzę że Ty też potrafisz odmawiać,po prostu jestem z Ciebie dumana.Wiesz ja po wczorajszej imprezie mam w lodówce,ciasta,sałatki,pr zeróżne frykasy,a ja zrobiłam sobie placuszki i popiłam kefirem.Tak wogóle mamy piękny dzień słoneczko świeci od rana,a ja jestem bardzo pozytywnie nastawiona do życia,życzę Wam miłego dnia,bez grzeszków.Muszę jeszcze napisać że od przeszło miesiąca nie boli mnie głowa,po zjedzeniu posiłku miałam wzdęty brzuch,teraz tego niema,no i znów mam powód do radości.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 10:37   #353
eliza40
Zakorzenienie

Witam.
Betii ,naprawdę masz silną tą swoją silną wolę pełna lodówa i trzeba na to patrzeć,ale na pewno jakbyś pojadła to by Cię bolał brzuch

Neura tylko należy się cieszyć z lecących kilogramów

Wiecie,że ja muszę wszystkiego przygotowywać więcej.Chlebek,sernik na zimno,muffiny,moja rodzinka też chce to jeść

Leana witaj

Karton na pewno Ci się uda,byłaś na SB i dawałaś radę to nie będzie Ci trudno.

Miłego dnia.
Stary 2009-09-07, 10:58   #354
Dianae
Raczkowanie

Witam wszystkie Dukanki po weekendzie!

Dzisiaj będę się chwalić - sześć dni uderzeniówki za mną (robię 10 dni) i jedyny grzeszek, jaki mam na sumieniu, to liz sosu serowego (gotowałam dla przyjaciół, trzeba było sprawdzić, czy dobrze przyprawiłam ). Jestem z siebie dumna! Brzuch mi bardzo ładnie zleciał - zrobił sie zdecydowanie mniej wystający, co niezwykle mnie cieszy, bo należę do osób, które zjadłwszy cokolwiek wyglądają jak w ciąży (naprawdę, nawet kilka razy ustępowano mi miejsca w autobusie, gdy nałożyłam coś obcisłego ), mam generalnie jakieś gastryczne problemy. A tu jak ręką odjął!

W czwartek kończę I fazę i w piątek oficjalne ważenie - mam nadzieję, że będzie się z czego cieszyć. A potem ugotuję sobie brokuły... I zapiekę kurczaka z porami... I zrobię sałatkę z rukoli... Niezłe marzenia, nie?

Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm
Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009
Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg
Aktualnie: 75,8 kg

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png
Dianae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 11:02   #355
Ancymon24
Przyczajenie

Moja rodzinka wymusiła na mnie upieczenie drożdżaka ze śliweczkami, upiekłam im. Ale poraz pierwszy od niepamiętnych czasów nie zjadłam ani kruszynki

Moja waga stoi w miejscu, chyba przez warzywa, od jutra proteinki.
Pozdrawiam
Ancymon24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 11:40   #356
BogaczKa22
Zadomowienie

A ja tradycyjnie zaczynam pierwszym śniadaniem w południe Właśnie rośnie mi pizza, której jeszcze nie robiłam. Sama jestem ciekawa co wyjdzie Na upieczoną pizzę przygotowałam już sobie sosik czosnkowy na jogurcie i twarożku, już nie mogę się doczekać
A na obiadek będą gołąbki drobiowe z pieczarkami
Na kolację się zobaczy, ale pewnie wieśniak z jakimiś warzywkami albo tuńczyk

Waga na razie stoi ale to pewnie dlatego, że przede mną @ a też wiem, że na P+W trochę spadek się stopuje Nic się jednak tym nie przejmuję bo już od czwartku znów same P

Zauważyłam u siebie dziwną zależność. Jak jestem na P, to z utęsknieniem czekam na P+W (ze względu na urozmaicenie) ale jak już jestem na P+W to czekam na P bo wtedy lepiej "lecą" kg Czy to nie zabawne

Dukan

Stary 2009-09-07, 12:41   #357
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja mam dokładnie tak samo, żeb nie fakt, że tęsknię za pomidorami i jest to niezgodne z dieta dukana, to bym się zmusiła, żeby i po 10 dni na P lecieć, byle szybciej te kg Generalnie zbliżam się do końca drugiej fazy, jeszcze 5 dni na warzywach i ostatnie 5 na białkach, ale muszę się pochwalić, że ubywa mnie w oczach.Mierzyłam się wczoraj i dziś rano dla porównania i w niektórych miejscach był cm różnicy

Poza tym, muszę Wam powiedzieć, że moja mama również jest na diecie ze mną (ma 6 dyszek) i waga stoi, ale cm u niej lecą, że hej! I miała wcześniej dość wyraźnie zaznaczony cellulitis na nogach i ramionach - a już prawie tego nie ma! Cały czas mówiła, że efektów nie widzi po sobie, bo na wcześniejszych, byle jakich dietach najpierw jej ubywało z brzuszka, a nie z nóg i rąk. Aż kilka dni temu założyła lniane spodnie stare i okazało się, że w nogach jej ubyło tak na oko z 7 cm w obwodzie.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 13:22   #358
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

ufff przebrnelam. Wrocilam w przenosni i doslownie. Od rana w pracy probuje sie jakos ogarnac i od rana na proteinach. Drugie podejscie do diety jest latwiejsze. Zaczelam oczywiscie od ponownego przeczytania ksiazki - juz nawet nei pamietam ktory raz. I wcale nie czuje ze jest mi ciezko, ze glodna, ze jestem pozbawiona czegos. Absolutnie. Swiadoma decyzja, robie to bo chce a nie dlatego ze musze i o wiele latwiej mowic: nie na zakazane rzeczy.

A po urlopie jest z czego zrzucac. Istnie hedonistyczne rozpasanie bylo. Jadlam wszystko co mama gotowala (milo w koncu od garow odejsc), a a ze moja mama i babcia to kucharki wysmienite to bylo pysznie. Dodatkowo 3-dniowe wesele. Wiec nie zalowalam sobie niczego i dodatkowo wcale nie mam wyrzutow sumienia. A ze waga i centymetr smieja mi sie teraz w twarz, phi. Mialam swoje 2 tygodnie obzarstwa i od dzis grzecznie wracam na Dukana. Doswiadczenie to pozwolilo mi na wysnucie pewnych wnioskow. Nie ma mowy do powrotu do nawykow jedzeniowych sprzed diety bo automatycznie owocuja naborem kg. 3.5kg i kilka centymetrow. Tak czulam ze sie jakas mieciutka zrobilam po bokach. Chcialabym zwalic to na @ ale wiem ze to nie ona jest winna.

Od rana woda pod reka, pelna szuflada herbat ziolowych, czerwonych i zielonych. Trzymam sie.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 13:29   #359
BogaczKa22
Zadomowienie

Wiolqn, jak to miło wiedzieć, że nie tylko ja miałam "istnie hedonistyczne rozpasanie" podczas urlopu
Fajnie, że wóciłaś bo jakoś taki niepokój miałam jak nie pisałaś tu

No, więc na śniadanie zrobiłam sobie pizzę. Niezbyt mi urosła ale była całkiem smaczna i mocno czosnkowa, dzięki sosikowi Czy Wam to ciasto też nie rośnie???

I jeszcze jedno: Czy u nas można dostać mozarellę light ???

Dukan

Stary 2009-09-07, 13:30   #360
eliza40
Zakorzenienie

Neitka kończysz już drugą fazę,mogła byś przypomnieć ile zrzuciłaś
Pewnie pisałaś ale tyle jest tu dziewczyn.

Wiolqn to faktycznie po szalałaś,ale te kg szybko spadną

Moje ciasto też zbytnio nie rośnie,ale jest smaczne.Mozarelli light też nie dostałam.

Edytowane przez eliza40
Czas edycji: 2009-09-07 o 13:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości