Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-06, 18:18   #1351
syla39
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość
Cassandra 23, Ania0104, Miramej, mariolasl, syla39 dziękuje

Gabryś to mały krzykacz, i wczoraj i dzisiaj od 11 do ok 17 je i płacze na zmiane, nie wiem o co mu chodzi
Bylismy dzisiaj na pierwszym spacerze, niestety zamiast grzecznie zasnąć zaczął sie po 5 minutach drzeć i musieliśmy wrócić do domu nie lubi wózka chyba
Moja mala tez marudzi dzisiaj na potege. Udalo mi sie jz uspic po wielogodzinnej walce Oczywiscie spi czujnie i co chwila sie budzi, musze pobujac i dopiero wtedy spi dalej.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

A wczoraj wieczorem chyba się przejadł ... jak go chciałam odstawic od cyca to krzyczał ... potem possał troche i znów krzyczał ... aż w końcu mu go zabrałam ... i tak sobie leżał w huśtawce ... zrobił minkę i .... ... na mnie, na huśtawkę, na poduszke, i oczywiście on cały ochlapany ...
Umyłam go, przebrałam a on znów chciał jeśc ... a tu nie było co, bo zjadł wcześniej wszystko ...
Mialam dokladnie taka sama akcje. Udalo mi sie jednak wydusic cos z moich cyckow i dokarmic mala

Zjadlam dzisiaj troche czekolady. Juz nie moglam wytrzymac. Jak mala bedzie bolal brzuch to bedzie moja wina i chyba sie zaplacze. Mam wyrzuty sumienia. Z checia bym ta czekolade

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 19:15   #1352
majka versace
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Biedna jesteś i biedny Adrianek . Mam nadzieję, że Emolium pomoże i znajdziesz kosmetyki, które będą odpowiadaly Adriankowi.
Dużo mam, które mają problemy z maluszkami stosuje też
E45 Junior

Trzymam kciuki, aby dziś w nocy kolki nie było
Słyszałam też o tych specyfikach. Ale już kilka rzeczy testowałam i już nie chce kombinować...czekam na emolium.

NIE-dziękuje to był pierwszy taki powazny atak kolki a ja już sie stresuje co bedzie dalej....

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Mariola nareszcie obejrzałam zdjęcia twojego synka...cudny jest! i taki pogodny i usmiechnięty! widać że jest szczęśliwy że ma takich rodziców!!!

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 19:25   #1353
marysia_258
Zadomowienie

Witam mamusie
Przez cały weekend miałam gości... Fajnie było, ale troszkę męczące
Teraz mam troszkę czasu mała, wykąpana babcia bawi
Majka mojej małej strasznie schodzi skóra z całego ciałka, była u mnie w piątek pediatra i powiedziała, że najlepsze na suchą skórę jest Emalium.
Dwa razy wykąpałam małą i od razu lepiej
Kurcze mała płacze musze spadać...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 19:55   #1354
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

marysia z ta skorka to normalne - u nas po powrocie ze szpitala tez schodzila skora calymi platami ale po ok tygodniu przestala
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 20:14   #1355
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam dziewuszki
Dobrze, że dzisiaj niedziela, jak zwykle jestesmy mało aktywne i nie mam duzo do nadrabiania
U nas dzionek minał dobrze. Tż był w pracy a ja odpoczywałam z małym w domku. Kuba wstał juz o 6 i nie chciał usnać. Próbowałam go jeszcze uspać ale chcial sie bawic. Na szczescie mama przyszła i zabrała małego do drugiego pokoju a ja sie jeszcze zdrzemnełam

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a ja myslalam ze kleiki sa od 6miesiaca.Przynajmniej zakodowalam tak z kartonika bebiko R zielonego
Ja bede wprowadzac wszystko co nowe jak tylko bedzie mogla
Co do schematow to racja.Nie raz ciotki mowily cos w stylu "moje o tym czasie to juz kaszke jadly albo dawlam im juz to czy tamto"
Teraz mamy wiedze i jestesmy bardziej swiadome.
Kasiu kleiki np z Nestle, ryzowy i kukurydziany są po skonczonym 4 miesiącu. Zreszta z Bobvity chyba tez.
Jutro wybieram sie do miasta, mam wizyte u dermatologa, potem chce kupic strój na chrzciny, zajde tez do Rossmana i kupie ten kleik. Dam małemu tylko jedna płaska łyzeczke raz dziennie i zobacze jak zareaguje. Na watku mamus majowo-czerwcowych dziewczyny jakos wczesnie zaczeły rozszerzac diete i nic maluchom nie było.
Ale wiadomo, kazde dziecko inne, i trzeba ostrożnie wprowadzac nowe pokarmy.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
co do tych nowych pokarmow....ja Erykowi zaczelam dawac soczki w czwartym miesiacu a zaraz potem kaszke i przecierki z owocow

jak mial 4 miesiace to ssal sobie kabanosa albo ogorka kiszonego - powaznie bardzo lubil
Kubcio 20 wrzesnia zacznie 4 miesiac i tez zaczne wprowadzac soczek z jabłuszka, potem z marcheweczki, tarte jabłuszko itp.

Ogórek, kabanos

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
To widze że jakaś większa epidemia z tymi szorstkimi policzkami. Ja też już mam tą maść (właśnie dziś przyleciała z Polski) ale dostane ją dopiero w poniedziałek.

A powiedzcie mi dziewczyny jak zaczyna się ciemieniucha??? Bo mój mały ma suchą skóre na główce, jak go czesałam to mu skóra schodzi i wygląda jak łupież...i teraz nie wiem czy to tylko sucha skóra czy początki ciemieniuchy? Bo nigdy tego nie widziałam.
Mój synek tez miał suche policzki, szorstkie jak tarka ale ten krem Emolium zdziałał cuda, teraz ma buziunie gładka jak aksamit

Tak, to moze byc poczatek ciemieniuchy Ja nawet tym kremem smarowałam te suche miejsca bo Kuba prawie nie ma włosków. I oczywiscie krem pomogł

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Myślałam o 4 miesiącu, później wracam do pracy i pasuje, aby mały jadł już jeden stały posiłek, bo przecież będzie głodny a mnie nie będzie.

Dawniej faktycznie była inna wiedza, mój brat w 2 tygodniu jadł rozcieńczone mleko krowie z odrobiną rogalika – i żyje
Siostra swemu dziecku w 3 miesiącu dawała ziemniaczki ze śmietanką, a też karmiła piersią
Ja gdybym nie wracała do pracy to nie wprowadzałabym stałych pokarmów
Kiedys nie było tych mlek w proszku tylko od krówki Mama opowiadała, że babcia przywoziła mleko od "sprwdzonej" zdrowej krowy, rozcienczała je z wodą i mój brat takie pił.
Ale idziemy z postepem i teraz są o wiele lepsze mleczka, z odpowiednio dobranymi składnikami, jak najbardziej zblizone do mleka mamy.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
kurde nie wiem juz jaka diete zastosowac bo waga stoi w miejscu!!
nie jem slodyczy od dnia porodu i z tego jestem dumna, bo mam silna wole rano jest albo kanapke z szynkeczka albo platki pelnoziarniste z mlekiem......potem 2 sniadanko cos lekkiego, obiadek bez ziemniaczkow tylko miesko i surowka, potem jakis jogurt a na kolacje serek ziarnisty
tylko ze prawie codziennie wypijam wieczorem piwko i do tego jakies krakersy i tu chyba musze tez pocwiczyc silna wole!!
niedlugo sa moje urodziny i zawsze babcia daje mi spora sumke -juz postanowilam kupuje orbitreka!!!
Czekoladko, gratuluje silnej woli. Ja raz na dwa tyg. robie sobie "dyspensę" i zjadam coś słodkiego.
A jesli chodzi o piwko to w ciązy miałam taką ochotę, że jakby było mozna to chyba wypiłabym całą beczkę teraz mi wogole nie smakuje, czasami wypije dwa łyczki od TŻ i mnie wykręca jednym słowem mam wstręt do piwa, wogole do wszelkich alkoholi, nawet do wina

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 20:27   #1356
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

dziewczyny staram sie nadrabiac wątek, ale poki co srednio mi to idzie dlatego odpowiedzcie mi proszę:
kiedy bylyscie lub zamierzacie sie udac do gin po porodzie sn?
mnie troche krocze pobolewa, mam wrazenie ze gdy nie 'wietrze' jest dziwny zapach, krwi z czyms jeszcze.
nie wiem czy udac sie do ginekologa czy czekac, wyczytalam ze wizyta jest zalecana w 6 tyg po porodzie, jak wy robicie?

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 20:55   #1357
Cassandra 23
Zakorzenienie

Katarzynko, super foteczki Laurka jest słodziutka. A to zdjęcie z kotami, super To takie jej osobiste grzejniczki

Zmykam już spać, jutro pewnie tez o 6 Kubcio sie obudzi i nie da mamie pospać Dobranoc

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-09-06, 21:46   #1358
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Kasia śliczne zdjęcia
dziekuje

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
kiedy bylyscie lub zamierzacie sie udac do gin po porodzie sn?
mnie troche krocze pobolewa, mam wrazenie ze gdy nie 'wietrze' jest dziwny zapach, krwi z czyms jeszcze.
nie wiem czy udac sie do ginekologa czy czekac, wyczytalam ze wizyta jest zalecana w 6 tyg po porodzie, jak wy robicie?
mi minelo juz 6tygodni i wlasnie codziennie planuje sie zapisac i umyka to mojej uwadze.Moze w poniedzialek sie zapisze.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Katarzynko, super foteczki Laurka jest słodziutka. A to zdjęcie z kotami, super To takie jej osobiste grzejniczki
Kotki a szczegolnie wlasnie mala biala kotka(ona moze na duza wyglada ale 2kg nie przekracza) lubi razem w lezaczku z Laurka lezec.Oczywiscie pozwalam, bo jestem przy nich wtedy i mam je na oku.
Jeszcze jak troszke podrosnie to zlikwidujemy bramke w pokoju i koty beda mialy wszedzie dostep.

A po co idziesz do dermatologa? ja jutro tez sie wybieram, bo plecy mam brzydkie i dekolt tez troszeczke, no i chce cos na plamki ktore mi zostaly na twarzy.Jade z Laura bo mąż w pracy a nie chce wciaz tego przekladac i czekac az mezowi bedzie pasowac bo wtedy pani dr nie pasuje albo jej nie ma i tydzien za tygodniem ucieka.

Dobranoc
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 08:20   #1359
Miramej
Zakorzenienie

Bry

Nic mi się nie chce , pisać też jakoś nie

Więc życzę wszystkim miłego dnia , będę zaglądać

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 08:37   #1360
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry
Noc w miarę przespana, tylko Kindze nie chciało się spać od 24 do 2, a teraz odsypia nocne buszowanie

No i moja córeczka ma pierwszego przyjaciela Głośnik od wieży Położona na przewijaku od razu odwraca głowę w jego stronę i się w niego wpatruje nawet pół godziny, uspokojona, wyciszona no i zadowolona. Robimy z tż już tak, że w przypadkach jej marudzenia lub płaczu kładziemy ją na przewijak i od razu jest cisza . Ciekawe co będzie dalej.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 09:58   #1361
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesć!!ja dzis pelna humoru i zadowolenia bo wczoraj byly przytulanki i juz bez bólu!!! ale mialam odlot

Wczoraj bylismy z Weroniką na wyjeździe w gosci u tesciowej-mala byla bardzo grzeczna! pierwszy raz wczoraj nie zrobila kupki i juz sie balam ze bedzie ja brzuszek bolal, ale dzisiaj z ranca szczelila kupsko!!

moja Weroniczka juz usmiecha sie do mnie ten usmiech jest najcenniejszy!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 10:35   #1362
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Noc w miarę przespana, tylko Kindze nie chciało się spać od 24 do 2, a teraz odsypia nocne buszowanie

No i moja córeczka ma pierwszego przyjaciela Głośnik od wieży Położona na przewijaku od razu odwraca głowę w jego stronę i się w niego wpatruje nawet pół godziny, uspokojona, wyciszona no i zadowolona. Robimy z tż już tak, że w przypadkach jej marudzenia lub płaczu kładziemy ją na przewijak i od razu jest cisza . Ciekawe co będzie dalej.
ja mysle, ze to moze nie o glosnik chodzi tylko o przewijak

bo moj maly tez jakos tak dziwnie ma, ze jak klade go na przewijaku to sie od razu uspakaja, glowe kladzie na bok i sie spokojnie patrzy i lezy tak w bezruchu

nie wiem czym to jest spowodowane, moze dlatego, ze przwijak jest chlodny
Stary 2009-09-07, 11:39   #1363
syla39
Wtajemniczenie

A moja jak tylko klade na przewijak jest zupelnie odwrotnie. Ewidentnie nie lubi tam lezec, czasami jest tylko spokojna.
Pewnie jej sie zle kojarzy bo wlasnie na przewijaku miala robione wszystkie zabiegi, odkazania i smarowania krostek na buzce. Co ja pewnie bardzo bolalo. Krople do oczu, do nosa, nic przyjemnego. Mam nadzieje ze z czasem zapomnie.

O 12tej ma byc u mnie polozna. Pierwszy raz. teraz to jest mi juz zupelnie zbedna bo czego nie wiedzialam czy nie umialam zdazylam sie nauczyc przez te 3 tygodnie.

Stary 2009-09-07, 11:39   #1364
frida110
Zakorzenienie

Chyba jednak nie chodzi o przewijak, bo jak się jej zasłoni głośnik to się denerwuje.
Stary 2009-09-07, 12:02   #1365
katarzynka00
Zakorzenienie

hej dziewczeta
piek a pogoda u mnie
zaliczymy pozniej spacerek do apteki bo pani dermatolog zapisala antybiotyk na moje plecy.
Po drodze wpadlam do pracy pochwalic sie swoim cudem No i zapisalam sie na Benefit-system.Pewnie wiecie co to bo to ogolnopolski program.
Musze teraz zglebic w internecie z czego bede korzystac,co bedzie mi pasowac i w jakich godzinach.Najlepiej najblizej domu.No i wytaczam wojne kilogramom, bo u mnie juz tez stanelo w miejscu i 10kg mam do zgubienia.

Stary 2009-09-07, 12:04   #1366
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hej dziewczyny mam pare podstawowych pytan wiem ze mogły sie pojawic lub ze sa głupie ale początkuje w temacie i wole wiedziec wczesniej niz maluszek bedzie z nami w domku zeby uniknąć zbednego chaosu.

Moje pytanka:
Ile butelek macie i o jakich pojemnosciach?
Lepiej zaopatrzyc sie w szklane czy plastikowe?
Jak sterylizujecie je? tzn. gotujecie czy uzywacie sterylizatora? Jesli to pierwsze to w jaki sposob postepujecie?
jakie mleczko modyfikowane jest najlepsze dla "małego alergika"? (ale nie drogie)
I wogole o czym jeszcze powinnam wiedziec pytam bo byc moze jutro mały bedzie z nami a ja jestem zielona w temacie karmienia butelka i karmienia piersia ( tzn. diety i przechowywania swojego pokarmu).

A i czy potrzebna jest jakas specjalna woda do mleka modyfikowanego czy moze byc przegotowana kranowa?

RATUNKU

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Edytowane przez viki_22_83
Czas edycji: 2009-09-07 o 12:25
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 12:43   #1367
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc Mamusie

U nas dobrze, kolek brak. Ale czasami Mały ma problem z zrobieniem kupy i wtedy placze

Dziewczyny jak wygladaja wasze brzuchy? ja jestem prawie 3vtyg po porodzie i dalej mam kawal brzuszka a kg od razu po porodzie zeszlo tylko 6, a teraz 4, no i waga zatrzymala sie na 66, a przed ciążą bylo 60
Stary 2009-09-07, 12:54   #1368
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam pare podstawowych pytan wiem ze mogły sie pojawic lub ze sa głupie ale początkuje w temacie i wole wiedziec wczesniej niz maluszek bedzie z nami w domku zeby uniknąć zbednego chaosu.

Moje pytanka:
Jak sterylizujecie je? tzn. gotujecie czy uzywacie sterylizatora? Jesli to pierwsze to w jaki sposob postepujecie?
jakie mleczko modyfikowane jest najlepsze dla "małego alergika"? (ale nie drogie)
I wogole o czym jeszcze powinnam wiedziec pytam bo byc moze jutro mały bedzie z nami a ja jestem zielona w temacie karmienia butelka i karmienia piersia ( tzn. diety i przechowywania swojego pokarmu).

A i czy potrzebna jest jakas specjalna woda do mleka modyfikowanego czy moze byc przegotowana kranowa?

RATUNKU
my aktualnie mamy 3 wszystkie do 125ml plastikowe.Gdyby nie to to juz wszystkie bylyby potluczone.
Czasem przeleje je wrzatkiem, raz na tydzien wsadzam do garka, zalewam woda i gotuje.
A wody roznej uzywam.Staram sie mineralna ale jak akurat nie ma to przegtowana.
Alergikiem nie jest wiec nie pomoge.
Zaopatrz sie w cos na kolki jesli dziecko mialoby je miec lepiej byc przygotowana.Od 2tyg zycia plantex,potem mozesz podac infacol,espumisan,esputic on,bobotic,sabsimplex- w zaleznosci co bedzie najlepiej skutkowalo

Stary 2009-09-07, 12:56   #1369
Wojtusia
Zakorzenienie

jesli chodzi i wage to mi zostało 2 kg do wagi sprzed ciąży, brzucha w ogole prawnie nie mam po ciązy, jest taki jaki był przed, no moze troche mniej jędrny no i pępek mam wiekszy

groszkolino, u mnie wlasnie leci 6 tydzien po porodzie i mam zamiar wlasnie w tym tygodniu isc do ginki.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 13:02   #1370
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Moje pytanka:

RATUNKU
na poczatek wystarcza Ci dwie butelki na zmiane - pojemnosc 125 albo 150ml
ja zawsze mialam i mam plastikowe

butelki wystarczy wygotowywac 5min we wrzacej wodzie
aczkolwiek ja tak robie tylko na poczatku, pozniej juz nie

mleko dla alergikow to bebilon pepti - ok 22zl bez recepty, z recepta ok 10zl

woda moze byc zwykla przegotowana albo woda mineralna z butelki

jezeli bedziesz karmic piersia to swoj pokarm mozesz przechowywac w lodowce do 48godzin a w zamrazalce do dwoch tygodni
nie jesc wtedy potraw smazonych, tlustych, mocno przyprawionych, unikac potraw wzdymajacych typu kapusta czy fasola, nie pic gazowanego, nie jesc owocow cytrusowych ani pestkowych

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

ja do ginki ide dzis na 14.40

co do brzucha...niestety odstaje jak w czwartym miesiacu po pierwszej ciazy tez bylo mi ciezko sie go pozbyc a teraz to juz w ogole - a najgorsze jest to, ze po cc brzuszki mozna dopiero po pol roku robic - ale zapytam ginki jeszcze dzis co o tym sadzi
Stary 2009-09-07, 13:37   #1371
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

dziekuje wam dziewczyny za odpowiedzi z tego co widze jednak musze restrykcyjnie stosowac wode niskozmineralizowana ze wzgledu na nerki mlodego zeby sie nie powtorzyło to co na poczatku w szpitalu (odwodnienie i problem z nerkami).

Co do mojego brzusia i wagi to was pociesze

- przed ciąża moja waga 64kg
- waga z dzidziusiem przed porodem około 85kg (moja waga jest dziwna gdzie jej sie nie postawi to ma odchył około 1 kg mniej lub wiecej)
- teraz waze okolo 74kg jestem 3 tyg po porodzie
co do brzucha wygladam jakbym byla nadal w ciazy około 20 tygodnia wanciąłek i rozstepy zostały ale teraz najwazniejszy jest dla mnie syn i by zdrowy był w domu - narazie jestesmy na dobrej drodze by jutro był z nami to dzieki waszym kciukom i wsparciu rodziny oraz DOBREJ OPIECE w drugim szpitalu i tfu tfu zeby niezapeszyc -(nie) dziekuje WAm dziewczyny - uciekam papa

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 13:42   #1372
Cassandra 23
Zakorzenienie

witam
Wróciłam juz do domku. Babcia nakarmiła i uspała malego, wiec mam wolną chwilkę.
Zakupy ubraniowe sie średnio udały bo kupiłam tylko bluzke i buty. A potrzebuje jeszcze jakiegos zakietu i spodni
Kubiłam Kubusiowi w Pepco bluze 68 cm, w Textil Market spioszki i 2 pary body tez 68 cm. A w Roosmanie płyn do kąpieli z Cleanica i kleik kukurydziany Jednym słowem jak ide do miasta to zawsze kupuje głownie dla Kuby...o sobie jakis nie mysle

Cytat:
Napisane przez katarzynka00;14111351A[B
po co idziesz do dermatologa[/B]? ja jutro tez sie wybieram, bo plecy mam brzydkie i dekolt tez troszeczke, no i chce cos na plamki ktore mi zostaly na twarzy.Jade z Laura bo mąż w pracy a nie chce wciaz tego przekladac i czekac az mezowi bedzie pasowac bo wtedy pani dr nie pasuje albo jej nie ma i tydzien za tygodniem ucieka.
A musiałam pojsc bo cos mi wyskoczyło centralnie na srodku czoła juz pod koniec ciązy miałam jakiegos pryszcza i to rozdrapywałam. Teraz krosta narosła i okazało sie, że to kurzajka Że tez nie miała gdzie wyskoczyc urosła do tego stropnia, że nawet fluidem jej nie przykryje. Pani dermatolog wymrazała mi azotem. Nie sadze, żeby do niedzieli zgineła a mam chrzciny Teraz wyglada okropnie bo troszke mi to skrobała i leciała krew Za tydzien mam isc na kontrole.

Cytat:
Moje pytanka:

RATUNKU
- Ja mam 5 butelek ale uzywam tylko 2. Małą Lovi z Canpola i małą Avent. Lovi do mleka, avent do picia.
- Wg mnie najlepsze są plastikowe.
- codziennie wieczorem wrzucam butle do garnka z woda i gotuje tak ok 5 min.
- Mój mały miał stwierdzoną alergie (krostki na ciele) i lekarka przepisała Bebilon Pepti.
- My uzwyamy wody specjalnej dla dzieci, np. Nestle, dobrawa, Żywiec, Mama i Ja. Ale np. gdy sie skonczy do uzywam przegotowanej wody.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wygladaja wasze brzuchy? ja jestem prawie 3vtyg po porodzie i dalej mam kawal brzuszka a kg od razu po porodzie zeszlo tylko 6, a teraz 4, no i waga zatrzymala sie na 66, a przed ciążą bylo 60
mój brzuch jest wstrętny, okropny... tak jak w 5 miesiacu. Ale i tak juz zdecydowanie lepiej wygląda niz miesiac wczesniej.
codziennie smaruje go po kilka razy roznymi balsamami i skóra zaczyna sie ujędrniać.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-09-07 o 13:43
Stary 2009-09-07, 14:07   #1373
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc Mamusie

U nas dobrze, kolek brak. Ale czasami Mały ma problem z zrobieniem kupy i wtedy placze

Ja po 3 tyg. od porodu waze o jakies 4kg mniej niz przed ciaza i brzuch tez mam mniejszy niz przed. Moze wiecej mam skory ale mniej na nim tluszczyku. Na poczatku myslalamze moze cos ze mna nie tak, ale czuje sie dobrze wiec....oby tak dalej

Stary 2009-09-07, 16:12   #1374
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Syla pozazdroscic...

Ja jak mam luzna bluzke to wygladam dobrze,ale obcisle ciuchy odpadaja...Brzuch nie jest obwisly tylko taki twardy jakby macica sie jeszcze nie obkurczyla.
Nie martwilabym sie gdyby nie to ze musze zaczac sie rozglasdac za suknia slubna..,..
Stary 2009-09-07, 16:56   #1375
frida110
Zakorzenienie

Ja jestem 6 tygodni po porodzie i brzucha prawie brak (widać trochę po południu i wieczorem) za to uda i biodra trochę mam przymasowane No i waga zatrzymała się na 65 kg a powinno być 60. Liczę na to że jak zrzucę te 5 kg to spadną mi uda i bioderka.
Stary 2009-09-07, 17:10   #1376
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

a czy karmiac piersia uzywacie balsamow wyszczuplajacych brzuch? mozna?
Stary 2009-09-07, 18:33   #1377
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Syla pozazdroscic...

Ja jak mam luzna bluzke to wygladam dobrze,ale obcisle ciuchy odpadaja...Brzuch nie jest obwisly tylko taki twardy jakby macica sie jeszcze nie obkurczyla.
Nie martwilabym sie gdyby nie to ze musze zaczac sie rozglasdac za suknia slubna..,..
To kiedy slub??? Nie martw sie napewno jeszcze zrzucisz do slubu.
Zakladaj sobie do przymiarki jakies obciskajace majtasy albo pas wyszczuplajacy.

Cytat:
Ja karmie i narazie uzywam tych samych balsamow co w ciazy. Przeciw rozstepom. Balam sie ze mi wyjda jak zacznie brzuch spadac, czasami tak bywa. na szczescie narazie nic nie widac.
Uzywam Musteli i Ziajki.

Dziewczyny poleccie jakis dobry film Obejrzalabym cos fajnego. Mam tylko norweska tv na ktorej leca filmy z przed 10 lat Sciagamy troche z netu, ale juz sami nie wiemy co jest fajne a co nie. Moze ktoras ogladala ostatnio cos fajnego?

Stary 2009-09-07, 18:34   #1378
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie używam, bo nie wiem który jest dobry, a nie chce mi sie testowac wiekszości, chyba ze jakiś polecacie. Na pewno musi byc bez kofeiny, bo przy karmieniu piersią to niewskazane chyba jest.....

moze jakis ujędrniajacy polecacie?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 19:52   #1379
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poleccie jakis dobry film Obejrzalabym cos fajnego. Mam tylko norweska tv na ktorej leca filmy z przed 10 lat Sciagamy troche z netu, ale juz sami nie wiemy co jest fajne a co nie. Moze ktoras ogladala ostatnio cos fajnego?
Ale jakie gatunki lubisz? Mam kilka ulubionych, ktore warto obejrzec ale nie wiem czy lubisz akurat takie filmy.

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

A co tutaj takie pustki?? Gdzie sie podziewacie?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-09-07, 22:30   #1380
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Syla ślub jest 24 padziernikano ale wiadomo sukienke musze juz jak najszybciej kupic, a majtasy to nosze i teraz, ale i w nich brzuszek odstaje niestety

Bylismy dzis z Tż na zakupach i Tomuś został w z babcią i strasznie sie wsciekał, dopiero jak ja wrocilam to polozylam go na brzuszku na moim brzuchalu i sie uspokoił i zasnął

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości