|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
. Udalo mi sie jz uspic po wielogodzinnej walce Oczywiscie spi czujnie i co chwila sie budzi, musze pobujac i dopiero wtedy spi dalej.Cytat:
. Udalo mi sie jednak wydusic cos z moich cyckow i dokarmic mala![]() Zjadlam dzisiaj troche czekolady . Juz nie moglam wytrzymac. Jak mala bedzie bolal brzuch to bedzie moja wina i chyba sie zaplacze. Mam wyrzuty sumienia . Z checia bym ta czekolade
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
NIE-dziękuje to był pierwszy taki powazny atak kolki a ja już sie stresuje co bedzie dalej....---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Mariola nareszcie obejrzałam zdjęcia twojego synka...cudny jest! i taki pogodny i usmiechnięty! widać że jest szczęśliwy że ma takich rodziców!!! |
|
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Przez cały weekend miałam gości... Fajnie było, ale troszkę męczące ![]() Teraz mam troszkę czasu mała, wykąpana babcia bawi Majka mojej małej strasznie schodzi skóra z całego ciałka , była u mnie w piątek pediatra i powiedziała, że najlepsze na suchą skórę jest Emalium. Dwa razy wykąpałam małą i od razu lepiej ![]() Kurcze mała płacze musze spadać...
|
#1354 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
marysia z ta skorka to normalne - u nas po powrocie ze szpitala tez schodzila skora calymi platami ale po ok tygodniu przestala
|
|
#1355 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewuszki
Dobrze, że dzisiaj niedziela, jak zwykle jestesmy mało aktywne i nie mam duzo do nadrabiania ![]() U nas dzionek minał dobrze. Tż był w pracy a ja odpoczywałam z małym w domku. Kuba wstał juz o 6 i nie chciał usnać. Próbowałam go jeszcze uspać ale chcial sie bawic. Na szczescie mama przyszła i zabrała małego do drugiego pokoju a ja sie jeszcze zdrzemnełam Cytat:
Jutro wybieram sie do miasta, mam wizyte u dermatologa, potem chce kupic strój na chrzciny, zajde tez do Rossmana i kupie ten kleik. Dam małemu tylko jedna płaska łyzeczke raz dziennie i zobacze jak zareaguje. Na watku mamus majowo-czerwcowych dziewczyny jakos wczesnie zaczeły rozszerzac diete i nic maluchom nie było. Ale wiadomo, kazde dziecko inne, i trzeba ostrożnie wprowadzac nowe pokarmy. Cytat:
![]() Ogórek, kabanos Cytat:
ale ten krem Emolium zdziałał cuda, teraz ma buziunie gładka jak aksamit ![]() Tak, to moze byc poczatek ciemieniuchy Cytat:
Mama opowiadała, że babcia przywoziła mleko od "sprwdzonej" zdrowej krowy, rozcienczała je z wodą i mój brat takie pił. Ale idziemy z postepem i teraz są o wiele lepsze mleczka, z odpowiednio dobranymi składnikami, jak najbardziej zblizone do mleka mamy. Cytat:
A jesli chodzi o piwko to w ciązy miałam taką ochotę, że jakby było mozna to chyba wypiłabym całą beczkę teraz mi wogole nie smakuje, czasami wypije dwa łyczki od TŻ i mnie wykręca jednym słowem mam wstręt do piwa, wogole do wszelkich alkoholi, nawet do wina
|
|
|
#1356 | |
|
celebriti
|
dziewczyny staram sie nadrabiac wątek, ale poki co srednio mi to idzie dlatego odpowiedzcie mi proszę:
kiedy bylyscie lub zamierzacie sie udac do gin po porodzie sn? mnie troche krocze pobolewa, mam wrazenie ze gdy nie 'wietrze' jest dziwny zapach, krwi z czyms jeszcze. nie wiem czy udac sie do ginekologa czy czekac, wyczytalam ze wizyta jest zalecana w 6 tyg po porodzie, jak wy robicie?
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, super foteczki
To takie jej osobiste grzejniczki Zmykam już spać, jutro pewnie tez o 6 Kubcio sie obudzi i nie da mamie pospać Dobranoc
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekujeCytat:
Cytat:
Jeszcze jak troszke podrosnie to zlikwidujemy bramke w pokoju i koty beda mialy wszedzie dostep. A po co idziesz do dermatologa? ja jutro tez sie wybieram, bo plecy mam brzydkie i dekolt tez troszeczke, no i chce cos na plamki ktore mi zostaly na twarzy.Jade z Laura bo mąż w pracy a nie chce wciaz tego przekladac i czekac az mezowi bedzie pasowac bo wtedy pani dr nie pasuje albo jej nie ma i tydzien za tygodniem ucieka. Dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Nic mi się nie chce , pisać też jakoś nie ![]() Więc życzę wszystkim miłego dnia
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Noc w miarę przespana, ![]() No i moja córeczka ma pierwszego przyjaciela Głośnik od wieży Położona na przewijaku od razu odwraca głowę w jego stronę i się w niego wpatruje nawet pół godziny, uspokojona, wyciszona no i zadowolona. Robimy z tż już tak, że w przypadkach jej marudzenia lub płaczu kładziemy ją na przewijak i od razu jest cisza . Ciekawe co będzie dalej.
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć!!
ja dzis pelna humoru i zadowolenia bo wczoraj byly przytulanki i juz bez bólu!!! ale mialam odlot![]() Wczoraj bylismy z Weroniką na wyjeździe w gosci u tesciowej-mala byla bardzo grzeczna! pierwszy raz wczoraj nie zrobila kupki i juz sie balam ze bedzie ja brzuszek bolal, ale dzisiaj z ranca szczelila kupsko!! moja Weroniczka juz usmiecha sie do mnie
|
#1362 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
bo moj maly tez jakos tak dziwnie ma, ze jak klade go na przewijaku to sie od razu uspakaja, glowe kladzie na bok i sie spokojnie patrzy i lezy tak w bezruchu nie wiem czym to jest spowodowane, moze dlatego, ze przwijak jest chlodny
|
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja jak tylko klade na przewijak jest zupelnie odwrotnie. Ewidentnie nie lubi tam lezec, czasami jest tylko spokojna.
Pewnie jej sie zle kojarzy bo wlasnie na przewijaku miala robione wszystkie zabiegi, odkazania i smarowania krostek na buzce. Co ja pewnie bardzo bolalo . Krople do oczu, do nosa, nic przyjemnego. Mam nadzieje ze z czasem zapomnieO 12tej ma byc u mnie polozna. Pierwszy raz . teraz to jest mi juz zupelnie zbedna bo czego nie wiedzialam czy nie umialam zdazylam sie nauczyc przez te 3 tygodnie.
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jednak nie chodzi o przewijak, bo jak się jej zasłoni głośnik to się denerwuje.
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczeta
piek a pogoda u mnie zaliczymy pozniej spacerek do apteki bo pani dermatolog zapisala antybiotyk na moje plecy. Po drodze wpadlam do pracy pochwalic sie swoim cudem No i zapisalam sie na Benefit-system.Pewnie wiecie co to bo to ogolnopolski program.Musze teraz zglebic w internecie z czego bede korzystac,co bedzie mi pasowac i w jakich godzinach.Najlepiej najblizej domu.No i wytaczam wojne kilogramom, bo u mnie juz tez stanelo w miejscu i 10kg mam do zgubienia.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny mam pare podstawowych pytan wiem ze mogły sie pojawic lub ze sa głupie ale początkuje w temacie i wole wiedziec wczesniej niz maluszek bedzie z nami w domku zeby uniknąć zbednego chaosu.
Moje pytanka: Ile butelek macie i o jakich pojemnosciach? Lepiej zaopatrzyc sie w szklane czy plastikowe? Jak sterylizujecie je? tzn. gotujecie czy uzywacie sterylizatora? Jesli to pierwsze to w jaki sposob postepujecie? jakie mleczko modyfikowane jest najlepsze dla "małego alergika"? (ale nie drogie) I wogole o czym jeszcze powinnam wiedziec pytam bo byc moze jutro mały bedzie z nami a ja jestem zielona w temacie karmienia butelka i karmienia piersia ( tzn. diety i przechowywania swojego pokarmu). A i czy potrzebna jest jakas specjalna woda do mleka modyfikowanego czy moze byc przegotowana kranowa? RATUNKU
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2009-09-07 o 12:25 |
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie
![]() U nas dobrze, kolek brak. Ale czasami Mały ma problem z zrobieniem kupy i wtedy placze ![]() Dziewczyny jak wygladaja wasze brzuchy? ja jestem prawie 3vtyg po porodzie i dalej mam kawal brzuszka a kg od razu po porodzie zeszlo tylko 6, a teraz 4, no i waga zatrzymala sie na 66, a przed ciążą bylo 60
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem przeleje je wrzatkiem, raz na tydzien wsadzam do garka, zalewam woda i gotuje. A wody roznej uzywam.Staram sie mineralna ale jak akurat nie ma to przegtowana. Alergikiem nie jest wiec nie pomoge. Zaopatrz sie w cos na kolki jesli dziecko mialoby je miec lepiej byc przygotowana.Od 2tyg zycia plantex,potem mozesz podac infacol,espumisan,esputic on,bobotic,sabsimplex- w zaleznosci co bedzie najlepiej skutkowalo
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi i wage to mi zostało 2 kg do wagi sprzed ciąży, brzucha w ogole prawnie nie mam po ciązy, jest taki jaki był przed, no moze troche mniej jędrny no i pępek mam wiekszy
groszkolino, u mnie wlasnie leci 6 tydzien po porodzie i mam zamiar wlasnie w tym tygodniu isc do ginki. |
|
|
|
#1370 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja zawsze mialam i mam plastikowe butelki wystarczy wygotowywac 5min we wrzacej wodzie aczkolwiek ja tak robie tylko na poczatku, pozniej juz nie mleko dla alergikow to bebilon pepti - ok 22zl bez recepty, z recepta ok 10zl woda moze byc zwykla przegotowana albo woda mineralna z butelki jezeli bedziesz karmic piersia to swoj pokarm mozesz przechowywac w lodowce do 48godzin a w zamrazalce do dwoch tygodni nie jesc wtedy potraw smazonych, tlustych, mocno przyprawionych, unikac potraw wzdymajacych typu kapusta czy fasola, nie pic gazowanego, nie jesc owocow cytrusowych ani pestkowych ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- ja do ginki ide dzis na 14.40 ![]() co do brzucha...niestety odstaje jak w czwartym miesiacu po pierwszej ciazy tez bylo mi ciezko sie go pozbyc a teraz to juz w ogole - a najgorsze jest to, ze po cc brzuszki mozna dopiero po pol roku robic - ale zapytam ginki jeszcze dzis co o tym sadzi
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje wam dziewczyny za odpowiedzi z tego co widze jednak musze restrykcyjnie stosowac wode niskozmineralizowana ze wzgledu na nerki mlodego zeby sie nie powtorzyło to co na poczatku w szpitalu (odwodnienie i problem z nerkami).
Co do mojego brzusia i wagi to was pociesze - przed ciąża moja waga 64kg - waga z dzidziusiem przed porodem około 85kg (moja waga jest dziwna gdzie jej sie nie postawi to ma odchył około 1 kg mniej lub wiecej) - teraz waze okolo 74kg jestem 3 tyg po porodzie co do brzucha wygladam jakbym byla nadal w ciazy około 20 tygodnia wanciąłek i rozstepy zostały ale teraz najwazniejszy jest dla mnie syn i by zdrowy był w domu - narazie jestesmy na dobrej drodze by jutro był z nami to dzieki waszym kciukom i wsparciu rodziny oraz DOBREJ OPIECE w drugim szpitalu i tfu tfu zeby niezapeszyc -(nie) dziekuje WAm dziewczyny - uciekam papa
|
#1372 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
Wróciłam juz do domku. Babcia nakarmiła i uspała malego, wiec mam wolną chwilkę. Zakupy ubraniowe sie średnio udały bo kupiłam tylko bluzke i buty. A potrzebuje jeszcze jakiegos zakietu i spodni Kubiłam Kubusiowi w Pepco bluze 68 cm, w Textil Market spioszki i 2 pary body tez 68 cm. A w Roosmanie płyn do kąpieli z Cleanica i kleik kukurydziany Jednym słowem jak ide do miasta to zawsze kupuje głownie dla Kuby...o sobie jakis nie mysle ![]() Cytat:
juz pod koniec ciązy miałam jakiegos pryszcza i to rozdrapywałam. Teraz krosta narosła i okazało sie, że to kurzajka Że tez nie miała gdzie wyskoczyc urosła do tego stropnia, że nawet fluidem jej nie przykryje. Teraz wyglada okropnie bo troszke mi to skrobała i leciała krew Za tydzien mam isc na kontrole. Cytat:
- Wg mnie najlepsze są plastikowe. - codziennie wieczorem wrzucam butle do garnka z woda i gotuje tak ok 5 min. - Mój mały miał stwierdzoną alergie (krostki na ciele) i lekarka przepisała Bebilon Pepti. - My uzwyamy wody specjalnej dla dzieci, np. Nestle, dobrawa, Żywiec, Mama i Ja. Ale np. gdy sie skonczy do uzywam przegotowanej wody. Cytat:
tak jak w 5 miesiacu. Ale i tak juz zdecydowanie lepiej wygląda niz miesiac wczesniej. codziennie smaruje go po kilka razy roznymi balsamami i skóra zaczyna sie ujędrniać.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2009-09-07 o 13:43 |
|||
|
|
|
#1373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po 3 tyg. od porodu waze o jakies 4kg mniej niz przed ciaza i brzuch tez mam mniejszy niz przed . Moze wiecej mam skory ale mniej na nim tluszczyku . Na poczatku myslalamze moze cos ze mna nie tak, ale czuje sie dobrze wiec....oby tak dalej
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
Syla pozazdroscic...
Ja jak mam luzna bluzke to wygladam dobrze,ale obcisle ciuchy odpadaja...Brzuch nie jest obwisly tylko taki twardy jakby macica sie jeszcze nie obkurczyla. Nie martwilabym sie gdyby nie to ze musze zaczac sie rozglasdac za suknia slubna..,..
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem 6 tygodni po porodzie i brzucha prawie brak (widać trochę po południu i wieczorem) za to uda i biodra trochę mam przymasowane
No i waga zatrzymała się na 65 kg a powinno być 60. Liczę na to że jak zrzucę te 5 kg to spadną mi uda i bioderka.
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
a czy karmiac piersia uzywacie balsamow wyszczuplajacych brzuch? mozna?
|
|
#1377 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakladaj sobie do przymiarki jakies obciskajace majtasy albo pas wyszczuplajacy. Cytat:
. Balam sie ze mi wyjda jak zacznie brzuch spadac, czasami tak bywaUzywam Musteli i Ziajki. Dziewczyny poleccie jakis dobry film Obejrzalabym cos fajnego. Mam tylko norweska tv na ktorej leca filmy z przed 10 lat Sciagamy troche z netu, ale juz sami nie wiemy co jest fajne a co nie. Moze ktoras ogladala ostatnio cos fajnego?
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jakis ujędrniajacy polecacie? |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- A co tutaj takie pustki?? Gdzie sie podziewacie?
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Syla ślub jest 24 padziernika
no ale wiadomo sukienke musze juz jak najszybciej kupic, a majtasy to nosze i teraz, ale i w nich brzuszek odstaje niestetyBylismy dzis z Tż na zakupach i Tomuś został w z babcią i strasznie sie wsciekał, dopiero jak ja wrocilam to polozylam go na brzuszku na moim brzuchalu i sie uspokoił i zasnął
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

nie lubi wózka chyba
Oczywiscie spi czujnie i co chwila sie budzi, musze pobujac i dopiero wtedy spi dalej.
... jak go chciałam odstawic od cyca to krzyczał ... potem possał troche i znów krzyczał ... aż w końcu mu go zabrałam ... i tak sobie leżał w huśtawce ... zrobił minkę i ....
... na mnie, na huśtawkę, na poduszke, i oczywiście on cały ochlapany ...
...
. Udalo mi sie jednak wydusic cos z moich cyckow i dokarmic mala
. Mam nadzieję, że Emolium pomoże 
to był pierwszy taki powazny atak kolki a ja już sie stresuje co bedzie dalej....
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dziekuje

juz pod koniec ciązy miałam jakiegos pryszcza i to rozdrapywałam. Teraz krosta narosła i okazało sie, że to kurzajka
No i waga zatrzymała się na 65 kg a powinno być 60. Liczę na to że jak zrzucę te 5 kg to spadną mi uda i bioderka.