![]() |
#1081 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
Cytat:
Widać różnicę, są pod mniejszym skosem i dwójka się wysunęła ![]() ![]() Ja też widzę tą różnicę w jedynkach i dwójkach ![]() ![]() I zdjęcie z 16 lipca II zdjęcie z 7 września Widzicie tu jakieś różnice???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
jestem po wizycie u orto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
fotki
![]()
#1086 |
Zadomowienie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14127938]Będziesz miała zakładany aparat na dół?[/QUOTE]
Raczej nie ma takiej konieczności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Rozeznanie
|
zdążyłaś
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Póki co okazało się, że mój dentysta jest [aghr!] Tydzień temu powiedział, że mam całą górę wyleczoną i że nie ma już co ze mną robić, a orto dziś stwierdziła, że siódemka jest do leczenia... Już nie mówić o tym, że poświęcił 4 wizyty na leczenie szóstki kanałowo, na które mnie namówił, odbudowywał mi ścianę zęba, po czym stwierdził, że dalej nie ma sensu leczyć i trzeba wyrwać.... Normalnie jestem tak na niego wściekła. Jeszcze na urlopie jest teraz i nie wiem gdzie ja wyleczę tą siódemkę do wtorku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Rozeznanie
|
może zmien dentyste, skoro jestes niezadowolona
![]() a z tymi dentystami to faktycnzie utrapienie ![]() ja rok temu chodzilam do jednej takiej, co stwierdzila, ze wszystko zdrowe prócz 1 zęba, ale nie leczyla go tylko zatruwala czy cos tam i kazala co jakis czas przychodzic z nim go pokazac. potem poszla na L4 i poszlam do innej dentystki, ktora sie za głowe złapala jak mozna bylo tak dlugo z tym zebem czekac i ledwo zdążyła mi go uratowac, bo inaczej kanałowe, albo wyrwanie:/ i prócz tego znalazla jeszcze kilka innych do leczenia..
#1090 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, nie było mnie tutaj bardzo długo
![]() Byłam za granicą dłuższy czas i od lipca nie miałam dostępu do internetu ![]() ![]() a więc krótkie przypomnienie założyłam aparat (damona 3) górny łuk 30 kwietnia 2009, wstawiam przy okazji zdjęcia z przed aparatu i po (1 i 2 zdjęcie) 3 zdjęcie jest po miesiącu - 1.5 miesiąca noszenia. Jak pisałam miałam mieć wyrywane 4, jednak nie będe ich wyrywała z tego powodu że pojawiła się u mnie ponownie przewlekła pokrzywka z obrzękami (chorowałam na nią 2 lata temu, leżałam w szpitalu itd. ) No i ogólnie siedziałam już na fotelu u stomatologa aby wyrwać te 4, ale po wywiadze z dr, doszły do wniosku że w związku z tym pojawieniem się uczulenia mam iść do dermatolog swojej zrobić testy na Lidocaine i inne środki znieczulające, udałam sie do swojej dermatolog a ta powiedziała że zrobi mi te tetsy itd. ale ona radziła by mi tych zębów nie wyrywać z tego powodu że mam nawrót choroby - a pokrzywka to jest takie przekleństwo że się nie dojdzie co ją wywołuje - i że mogę być na znieczulenie nie uczulona, ale po wyrwaniu zęba mogę dostać wstrząsu anafilaktycznego (gdyż np. pokrzywka może mi siąść na j. ustną podniebienie, krtań itd. a jeśli tak się stanie to nawet mogę się od tego udusić). Od razu powiedziałam o tym swojej Orto a ona na to że pewnie dermatolog chciała mnie nastraszyć itd. Że napewno napewno itd. Nie sądze aby moją dermatolog chciała dla mnie źle skoro zna przypadek mojej choroby leczyła mnie itd, robiła wszytskie testy (oczywiście testy na pokarmy metale itd. nic nie wykazały) a udałam się na leczenie do dr Wrońskiego i on też ponawiał badania itd. z czego się okazało że ta porzywka jest po prostu na tle nerwowym bo żadne tetsy, badania nic nie wykazywały. I owszem wtedy 2 lata temu miałam powody aby się denerwować itd. ale teraz nie mam takich powodów a to przekleństwo czasem wyskakuje tyle że już nie w takim stopniu jak kiedyś) Ogólnie moja orto nie jest zbyt zadowolona tym faktem, że nie wyrwę tych zębów, ale jej powiedziałam że nie muszę mieć uśmiechu jak te gwiazdy z Hollywood wystarczy aby ząbki były proste. No i w piątek nakładam już aparat na dół także Damona3, wklejam zdjęcia jak widać mam tyłozgryz dość spory, ale za to górna szczęka jest prościutka ![]() całe leczenie od początku na fotkach ![]() ![]() Pozdrowienia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak serio to widac poprawę, ładnie zabki sie wyprostowały, z przodu efekt super, widze jeszcze z boku dwojka ucieka,ale to juz tylko formalność ![]() a co do wstrzasów itp. ja takowy miałam i nie polecam, a miałam od zwykłego paracetamolu ![]() ![]()
![]() |
#1094 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Rozeznanie
|
hotgirl
![]() ![]() ![]() juz wydaje mi sie, ze szpara miedzy jedynkami jakby troche mniejsza, ale to raczej niemozliwe zeby od wczoraj mi sie zmniejszyla ![]()
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1099 |
Wtajemniczenie
|
hotgirl, ja Cię pamiętam, bo miałyśmy zakładany aparat w podobnym czasie. u mnie jednak nie ma tak ładnych efektów. ale niedawno wyrwałam górne piątki, więc mam nadzieję, że teraz coś ruszy.
aha i chyba bym nie zamieniła mojego tyłozgryzu na przodozgryz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Rozeznanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14133757]Dzięki dziewczyny, więc ostatecznie: Hass
![]() Póki co okazało się, że mój dentysta jest [aghr!] Tydzień temu powiedział, że mam całą górę wyleczoną i że nie ma już co ze mną robić, a orto dziś stwierdziła, że siódemka jest do leczenia... Już nie mówić o tym, że poświęcił 4 wizyty na leczenie szóstki kanałowo, na które mnie namówił, odbudowywał mi ścianę zęba, po czym stwierdził, że dalej nie ma sensu leczyć i trzeba wyrwać.... Normalnie jestem tak na niego wściekła. Jeszcze na urlopie jest teraz i nie wiem gdzie ja wyleczę tą siódemkę do wtorku ![]() super, że sie zdecydowsłaś na hassa ![]() ![]() A co do dentystów.... wrrrrr ![]() ![]() Cytat:
![]() A ząbki się pieknie prostują! ![]() ![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1102 |
Raczkowanie
|
witajcie wlasnie wrocilam od orto [pojechalam bo mi sie zsunal pierscien hyraxy] no i sciagnela mi hyrax[ dodam ze popłakalm sie na fotelu jak to 'cudo' przestalo mi rozszerzac szczeke] potem zalozyli od nowa. mam jechac za meisiac i wtedy mi prawdopodobnie zdejma calkiem to w sumie bede tylko nosic 1,5 miesiaca hyrax wiec czy tak mozna? ogolnie orto jest zadowolona z rozszerzania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To poszukam ich i trzeba się do Łodzi wybrać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - każda wada zgryzu jest brzydka, czy to tyłozgryz czy przodozgryz czy zgryz otwarty, krzyżowy itd. Dlatego trzeba z tym walczyć! ![]() Możliwe, że moje zęby tak strasznie wyglądają bo są 'obdarte' ze skóry na tym zdjęciu ![]() ![]() Mogłabym zostawić to tak jak jest. Ja niestety patrzę na swoje zęby okiem ortodonty i miałabym i wyrzuty sumienia i jakąś nerwicę na tym punkcie ,że nic nie zrobiłam z tym ![]() ![]() Tyłozgryz mam po mamie, prawidłowe ustawienie bródki po ojcu więc nie mam syndromu 'short face' itd. ![]() Wydaje mi się, że dla wielu ludzi bardziej 'naturalny' jest układ zębów 'górne przed, dolne w tyle' - tak poprostu jest bardziej normalnie; dlatego łatwiej jest tyłozgryzowcom, bo ich wadę niejednokrotnie mniej widać. Widok przodozgryzowca bardziej przyciąga uwagę ![]() A tutaj wszystko bierzmy na żarty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie mi. Nie wiem co robić.
Byłam dzisiaj u ortodonty po raz pierwszy. Gabinet istnieję od kilku miesięcy, poszłam, że tak powiem 'od ulicy' nikt mi go nie polecał, lekarze bardzo młodzi. Pisałam już w tym wątku o moim zębie - górna trójka jest wyżej niż inne. Ortodonta powiedział, że muszę wyrwać obydwie czwórki górne (zdrowe są), a potem założyć aparat na dól i na górę mimo, że jak sam powiedział że na dole są zęby bardzo ładne, proste. Druga sprawa, że robili mi wycisk (chyba tak to się nazywa, nie jestem pewna). Na początku mi dobierali te formy metalowe do szczęki. Później kiedy już wypełnili tą masą formę zapakowali mi do dziuba no i heja. Od razu mi łzy zaczęły lecieć ciurczkiem.. ta metalowa forma wbila mi się w dziąsła. Musiałam trzymać to minute, po wyjściu z gabinetu bolało jeszcze kilka godziń, do teraz mam ślady no i leciała mi krew. Usłyszałam tyle, że się pomylili ![]() Leczenie miało by trwać półtora roku, wizyty kontrolne co 4 tyg. No i myślałam o tym żeby iść do innego lekarza, tyle że musiałabym czekać do nowego roku, bo u mnie w mieście nigdzie sie już w tym roku nie można umówić (właśnie ten gabinet w którym byłam jako jedyny mi zaproponował wizyte za dwa tyg. od telefonu). Ceny nie mam pojęcia jakie w porównianiu do innych gabinetów: Aparat na góre 1500zł, na dół tyle samo, wizyty kontrolne (już jak bym była w aparacie) 100zł, dzisiaj zapłaciłam za wizyte, ten wycisk i prześwietlenie 150zł. Czekać czy chodzić do tego, u którego byłam ![]()
#1107 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
hehe ja biorę na zarty ![]() ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ceny są normalne, gdzie indziej będą podobne. Na Twoim miejscu udałabym się na konsultacje też gdzieś indziej. Zabierz wyciski (zapłaciłaś za nie, są twoje), żeby w innym miejscu nie robili Ci jeszcze raz i posłuchaj opinii ortodontów. Masz bardzo nierówny zgryz? Bo w jakim celu ten aparat na dół ma być skoro mówisz, że zęby są tam proste? Czy ortodonta Ci to wyjaśnił? Bo powinien (a nie żadne "góra i dół, ma być, bo tak"). EDIT: Aż do nowego roku? To strasznie długo. Może udałoby Ci się gdzieś wcisnąć na samą konsultację. Skąd jesteś? Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 Czas edycji: 2009-09-08 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a te zdjęcia to tak robione dnia zamieszczenia czyli prawie 3 lata z górą i prawie 2 lata z dołem ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.