|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.
Cytat:
. Jeśli chodzi o skład, to jest całkiem ładny, ma jeden silikon - dimethicone bodajże gdzieś w środku składu. Wydaje mi się, że powinien być wpisany na KWC.
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
mialam go i byl fajny, jednak osobiscie wole inne specyfiki. Ładnie wygładzał włosy
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Ten olejek Himalaya ma jako główny składnik parafinę.
Ale ma też naprawdę pokaźne ilości ekstraktów. Chociaż ja bym go zrobiła na jakimś oleju roślinnym no i zapach wywaliła, bo po co on w składzie, skoro to prawie nie pachnie. Cytat:
Patrząc na ekstrakty też można wywnioskować, że przyspieszy... Ale czy naprawdę przyspiesza, tego niestety moje doświadczenia nie wykazały, ale ja też go używam na zmianę z kokosowym i naftą, a czasem nic nie nakładam, więc rzadko używanie wypada. |
|
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
wiem, że parafina może zatykać pory skóry, ale co może zrobić źle z włosami to niewiem
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorus dzięki, czyli jak tylko na włosy sie kładzie to jest ok
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mojej liście życzeń oprócz petrole figuruje lorys i bingo Dziewczyny, czy któraś mogłaby mi kupić i wysłać? Wszystkie koszty pokryje. Jak pomyśle, że mam przepłacać 10 zł na allegro, to wole już wam dać za fatygę. I narazie tyle. Jak zużyje joanne planuje olej kokosowy i petrole, nie wszystko naraz, bo nie mam gdzie tego trzymać!
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doruś już odpowiedziała, ale ja dodam od siebie, że włosom krzywdy na pewno nie zrobi. Nawet nie zawsze musi zapchać buzię, ale ja tam wolę nie ryzykować Na skórę głowy dziś ten olejek nakładam, bo mam strasznie suchą, do tego stopnia, że ostatnio mogłam myć co trzeci dzień A normalnie wytrzymują ledwo dwa i to związane. Wcierką sobie przesuszyłam Już wolę tłuste niż swędzące
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
motylek a ten kopres używałaś jako maseczki czy odżywki? Po każdym myciu stosowals go i np.później jeszcze jakąś maseczkę na tO?? Jest tani i myślę, że go kupię sobie, jak wypróbuję to napewno dam znać
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam u mnie w szafce opakowanie z serum z avonu
Macie skład : Cyclopentasiloxane, cyclomethicone, alcohol denat., dimethicone, phenoxyethanol, ethylhexyl methoxycinnamate, parfum, benzophenone-2, panthenol, phytantriol, aqua, propylene glycol, creatine, laminaria digitata extract, pelvetia canaliculata extract, methylparben, propylparaben, hexyl cinnamal, limonene, butylphenyl methylpropional, linalool, coumarin, hydroxycitronellal, amyl cinnamal, alpha-isomethyl ionone, geraniol, hydroxyisohexyl 3- cyclohexene carboxaldehyde. Uf Długie toto ;P 3/4 nie rozumiem, ale chciałyście ;PW czwartek mam sprawdzian
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi przesuszoną skórę głowy świetnie ukoił żel Palomy. Tylko zużywam go w zastraszającym tempie...jakoś nie potrafię mało nałożyć ![]() Co do listy życzeniowej to ja bym chciała Nano effect przeciw wypadaniu, zdrojową z DOZu i jakieś fajne psikadełko - może keratynę CHI, albo Johna Frieda (widziałam w Douglasie) i jeszcze Hair Okej i zmielone łupinki orzecha włoskiego.
"A że ją Pan Bóg stworzył, a Szatan opętał, więc będzie na wieki i grzeszna i święta..." Edytowane przez dymka Czas edycji: 2009-09-08 o 14:58 |
||
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żel palomy chciałam kupić, ale odpuściłam sobie, bo nie mogę do skóry głowy dotrzeć Wcierki też sobie odpuszczam, bo zbyt mozolna robota z przebijaniem się przez gęstwinęZmielone łupinki orzecha też bym chciała, mam suszone a mielenie jest prawie tak paskudne jak obieranie Szczególnie jak ma się przedpotopowy młynek, który po dwóch minutach tak się nagrzewa, że parzy
|
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcie dzisiaj rano, były w tak dobrej kondycji jak na nie że aż cykłam foto.
Włosy: 75/100 Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-09-08 o 15:16 |
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Też używam codziennie, nie wiedziałam nawet, że to na alkoholu jest..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie kondycja świetna.Nie przesadzajmy z tym alkoholem, on nie zawsze jest szkodliwy
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lorysa nie jestem w stanie Ci przesłać bo nie mam nigdzie w pobliży Auchana, a Petrole poproś by Ci zamówiła apteka w hurtowni, nie powinien być to dla nich problem. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- alkohol denat akurat zawsze jest szkodliwy, wysuszy - to tylko kwestia czasu.
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, miałam iść się uczyć z angielskiego, mam jutro sprawdzian. Kazał nam się nauczyć słówek z trzech stron. To pomyślałam, że będzie może z 10, których nie znam. A znalazłam piękne, okrągłe 0
![]() Nie ma to jak poziom intermediate w 3 klasie liceum
|
|
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
Planuję kupić na allegro Glorię i Kallosa mlecznego. Czy znacie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
odebrałam dzisiaj kasę, muszę się uśmiechnąć do TŻ, żeby zrobił przelew ( bo czekam na moją kartę) i zamawiam nisim
Dziewczyny jak sądzicie...skoro będę używała nisimu, to neril sobie odpuścić , czy mogę używać tego i tego ?
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
przy najbliższej okazji cyknę zdjęcie
![]() ja miałam iść dzisiaj na włosowe zakupy, ale taka byłam zmęczona po szkole, że nie dałam rady ![]() Chyba wrócę do Kallosa mlecznego Pamiętam jak rok temu nałogowo zamawiałam go na allegro, a teraz od kilku miesięcy jest u mnie w prawie każdej drogeri...:O
Edytowane przez desporadka Czas edycji: 2009-09-08 o 16:02 |
|
|
|
#3472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...acych-sie.html Stosuje na końce. Na zmianę z jedwabiem Wax.Cytat:
Cytat:
No właśnie ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Dymka, mozesz dac skłąd tego balsamu na końce Kadusa?
||||
|
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne. Cytat:
Jest dostępny w jakimś sieciowym sklepie?
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej ale nadrabiania.
Jestem WYKOŃCZONA, uczylam sie jesczze dzisiaj polskiego, matma, historia. Polski mnie przeraza, matma tez, a jeszcez MECZ LECI !! Wiec robie 10 rzeczy na raz. Mhmm ta lista CO CHCE miec bardzo mi sie podoba. No wiec(takie realne rzeczy, bo na nisim mnie nie stac) -odzywki Timotei - Seboradin Niger Lotion - olejek Himalaya - jakas wcierka na porost -Bingo - Mypa -Venita - Joanna Naturia z Miodem - petrole balsam -Garnier bez sylikonow - jedwab Marion - jedwab Tanita - jakas mgielka - Amla Loo jaka dluga Powoli probuje ja realizowac, ale nie wszystko po kolei.Nerchie co ty mowisz ze sie nie blyszczą?? Sa światne.
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okolo 6 zł kosztuje.Pochwalę się, ze dziś koleżanka, która siedziała za mną na lekcji powiedziała mi, ze mam pełno krótkich włosków na czubku głowy
||
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
a kto chce szampon i odzywke dolivy odkupic ode mnie za pare groszy i jeszcze mam wax zagraniczny nawet nie napoczęty???Bo ja tego wszystkiego nigdy nie zuzyje..kupiłam khadi i szkoda żeby ten doliva sie zmarnował...
![]() Nastepny mój włosowy zakup to bedzie NISIM..czyli może za rok ![]() Powiem wam że dziś przy myciu baardzo mało włosów mi wypadło...czyzby khadi i sesa to strzał w 10?????
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie Edytowane przez Klaudiczka997 Czas edycji: 2009-09-08 o 17:06 |
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
a ten szampon dolivy ma slsy w skladzie?
|
|
|
|
#3479 |
|
Rozeznanie
|
Ten szampon ma bardzo fajny skład...ja byle czego to do włosów nie kupuje nie ma sls ale ma taki poczatek składu:Aqua,MIPA laureth sulfate,cocomidopropyl betaine......itdhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?
Tu masz ocene składu post 2271 i 2272 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...a#post13547997 Dla moich włosów był bardzo fajny mimo ze użyłam 2-3 razy jednak musiałam koniecznie go zmienić bo uznałam że musze walczyc z wypadaniem na otro...
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie Edytowane przez Klaudiczka997 Czas edycji: 2009-09-08 o 17:14 |
|
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

o właśnie, pytałam wcześniej o to, jak sprawuje się kompres z Apteczki Babuni?? Jaest dobry? A jego skład? Bo na składach jeszcze nie za bardzo się znam
. Jeśli chodzi o skład, to jest całkiem ładny, ma jeden silikon - dimethicone bodajże gdzieś w środku składu. Wydaje mi się, że powinien być wpisany na KWC.

Dziewczyny, czy któraś mogłaby mi kupić i wysłać? Wszystkie koszty pokryje. Jak pomyśle, że mam przepłacać 10 zł na allegro, to wole już wam dać za fatygę. I narazie tyle. Jak zużyje joanne planuje olej kokosowy i petrole, nie wszystko naraz, bo nie mam gdzie tego trzymać!

A normalnie wytrzymują ledwo dwa i to związane. Wcierką sobie przesuszyłam
Już wolę tłuste niż swędzące

Jest dostępny w jakimś sieciowym sklepie?