|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
mialam go i byl fajny, jednak osobiscie wole inne specyfiki. Ładnie wygładzał włosy
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Ten olejek Himalaya ma jako główny składnik parafinę.
Ale ma też naprawdę pokaźne ilości ekstraktów. Chociaż ja bym go zrobiła na jakimś oleju roślinnym no i zapach wywaliła, bo po co on w składzie, skoro to prawie nie pachnie. Cytat:
Patrząc na ekstrakty też można wywnioskować, że przyspieszy... Ale czy naprawdę przyspiesza, tego niestety moje doświadczenia nie wykazały, ale ja też go używam na zmianę z kokosowym i naftą, a czasem nic nie nakładam, więc rzadko używanie wypada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zadomowienie
|
wiem, że parafina może zatykać pory skóry, ale co może zrobić źle z włosami to niewiem
![]()
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorus dzięki, czyli jak tylko na włosy sie kładzie to jest ok ![]()
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mojej liście życzeń oprócz petrole figuruje lorys i bingo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doruś już odpowiedziała, ale ja dodam od siebie, że włosom krzywdy na pewno nie zrobi. Nawet nie zawsze musi zapchać buzię, ale ja tam wolę nie ryzykować ![]() Na skórę głowy dziś ten olejek nakładam, bo mam strasznie suchą, do tego stopnia, że ostatnio mogłam myć co trzeci dzień ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3460 |
Zakorzenienie
|
motylek a ten kopres używałaś jako maseczki czy odżywki? Po każdym myciu stosowals go i np.później jeszcze jakąś maseczkę na tO?? Jest tani i myślę, że go kupię sobie, jak wypróbuję to napewno dam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam u mnie w szafce opakowanie z serum z avonu
![]() Cyclopentasiloxane, cyclomethicone, alcohol denat., dimethicone, phenoxyethanol, ethylhexyl methoxycinnamate, parfum, benzophenone-2, panthenol, phytantriol, aqua, propylene glycol, creatine, laminaria digitata extract, pelvetia canaliculata extract, methylparben, propylparaben, hexyl cinnamal, limonene, butylphenyl methylpropional, linalool, coumarin, hydroxycitronellal, amyl cinnamal, alpha-isomethyl ionone, geraniol, hydroxyisohexyl 3- cyclohexene carboxaldehyde. Uf ![]() W czwartek mam sprawdzian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi przesuszoną skórę głowy świetnie ukoił żel Palomy. Tylko zużywam go w zastraszającym tempie...jakoś nie potrafię mało nałożyć ![]() Co do listy życzeniowej to ja bym chciała Nano effect przeciw wypadaniu, zdrojową z DOZu i jakieś fajne psikadełko - może keratynę CHI, albo Johna Frieda (widziałam w Douglasie) i jeszcze Hair Okej i zmielone łupinki orzecha włoskiego.
"A że ją Pan Bóg stworzył, a Szatan opętał, więc będzie na wieki i grzeszna i święta..." Edytowane przez dymka Czas edycji: 2009-09-08 o 14:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żel palomy chciałam kupić, ale odpuściłam sobie, bo nie mogę do skóry głowy dotrzeć ![]() ![]() Zmielone łupinki orzecha też bym chciała, mam suszone a mielenie jest prawie tak paskudne jak obieranie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcie dzisiaj rano, były w tak dobrej kondycji jak na nie że aż cykłam foto.
Włosy: 75/100 ![]() Waga: 68/55 ![]() „Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.” Edytowane przez Nerchie Czas edycji: 2009-09-08 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
Też używam codziennie, nie wiedziałam nawet, że to na alkoholu jest..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przesadzajmy z tym alkoholem, on nie zawsze jest szkodliwy ![]()
![]() |
#3467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lorysa nie jestem w stanie Ci przesłać bo nie mam nigdzie w pobliży Auchana, a Petrole poproś by Ci zamówiła apteka w hurtowni, nie powinien być to dla nich problem. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- alkohol denat akurat zawsze jest szkodliwy, wysuszy - to tylko kwestia czasu.
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, miałam iść się uczyć z angielskiego, mam jutro sprawdzian. Kazał nam się nauczyć słówek z trzech stron. To pomyślałam, że będzie może z 10, których nie znam. A znalazłam piękne, okrągłe 0
![]() Nie ma to jak poziom intermediate w 3 klasie liceum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Rozeznanie
|
Planuję kupić na allegro Glorię i Kallosa mlecznego. Czy znacie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?
![]()
#3470 |
Zadomowienie
|
odebrałam dzisiaj kasę, muszę się uśmiechnąć do TŻ, żeby zrobił przelew ( bo czekam na moją kartę) i zamawiam nisim
![]() Dziewczyny jak sądzicie...skoro będę używała nisimu, to neril sobie odpuścić , czy mogę używać tego i tego ?
#3471 |
Zadomowienie
|
przy najbliższej okazji cyknę zdjęcie
![]() ja miałam iść dzisiaj na włosowe zakupy, ale taka byłam zmęczona po szkole, że nie dałam rady ![]() Chyba wrócę do Kallosa mlecznego ![]() Edytowane przez desporadka Czas edycji: 2009-09-08 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Dymka, mozesz dac skłąd tego balsamu na końce Kadusa?
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
Ojej ale nadrabiania.
Jestem WYKOŃCZONA, uczylam sie jesczze dzisiaj polskiego, matma, historia. Polski mnie przeraza, matma tez, a jeszcez MECZ LECI !! Wiec robie 10 rzeczy na raz. Mhmm ta lista CO CHCE miec bardzo mi sie podoba. No wiec(takie realne rzeczy, bo na nisim mnie nie stac) -odzywki Timotei - Seboradin Niger Lotion - olejek Himalaya - jakas wcierka na porost -Bingo - Mypa -Venita - Joanna Naturia z Miodem - petrole balsam -Garnier bez sylikonow - jedwab Marion - jedwab Tanita - jakas mgielka - Amla Loo jaka dluga ![]() Nerchie co ty mowisz ze sie nie blyszczą?? Sa światne.
![]() |
#3475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwalę się, ze dziś koleżanka, która siedziała za mną na lekcji powiedziała mi, ze mam pełno krótkich włosków na czubku głowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Rozeznanie
|
a kto chce szampon i odzywke dolivy odkupic ode mnie za pare groszy i jeszcze mam wax zagraniczny nawet nie napoczęty???Bo ja tego wszystkiego nigdy nie zuzyje..kupiłam khadi i szkoda żeby ten doliva sie zmarnował...
![]() Nastepny mój włosowy zakup to bedzie NISIM..czyli może za rok ![]() Powiem wam że dziś przy myciu baardzo mało włosów mi wypadło...czyzby khadi i sesa to strzał w 10????? ![]()
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie Edytowane przez Klaudiczka997 Czas edycji: 2009-09-08 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
a ten szampon dolivy ma slsy w skladzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Rozeznanie
|
Ten szampon ma bardzo fajny skład...ja byle czego to do włosów nie kupuje nie ma sls ale ma taki poczatek składu:Aqua,MIPA laureth sulfate,cocomidopropyl betaine......itdhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?
Tu masz ocene składu post 2271 i 2272 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...a#post13547997 Dla moich włosów był bardzo fajny mimo ze użyłam 2-3 razy jednak musiałam koniecznie go zmienić bo uznałam że musze walczyc z wypadaniem na otro...
Długość włosów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianę: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie Edytowane przez Klaudiczka997 Czas edycji: 2009-09-08 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.