Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-08, 10:13   #421
BogaczKa22
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Dzień dobry wszystkim

U mnie waga idzie lekko w górę ale na razie nie panikuję Zwalam to na nadchodzącą @ i na to, że obżeram się póki mogę warzywkami .

Za chwilkę przyrządzę sobie placuszki z cukinii, a tam chyba mąka kukurydziana jest, i ja nadal nie wiem ile tej mąki mogę dziennie zjeść Liczę na jakąś konkretną odpowiedź, bo nie chciałabym popełnić jakiegoś błędu i opóźnić spadku wagi

Pozdrawiam

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:25   #422
eliza40
Zakorzenienie

Witam.U mnie słoneczko piękne dzisiaj

Ja właśnie po wczorajszym zamieszaniu z mąką też bym chciała wiedzieć ile można.

BogaczKo waga na pewno wariuje przed @ jak zawsze z resztą

Ja jutro ostatni dzień p a potem p/w ale wcale mi się nie tęskni bo waga fajnie sobie spada
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:33   #423
Veaa
Rozeznanie

Hej
od dzisiaj jestem na diecie proteinowej jest to moje 2 podejscie, za 1 razem schudlam 7 kg ale przyznaje sie ze 3 faze zaniedbalam. Wprawdzie nie bylo efetu jojo bo nie wrocilam do wagi która miałam przed dieta ale troche mi sie od tego czasu przytylo. Dzisiaj zaczynam z waga 65kg i wg testu powinnam na poczatku pazdziernika wazyc 61,46 kg Bede zdawac realacje co i jak watek z przepisami jest bardzo przydatny. Trzyamam za Was kciuki i prosze o trzymanie kciukow za mnie
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:51   #424
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veaa Pokaż wiadomość
Hej
od dzisiaj jestem na diecie proteinowej jest to moje 2 podejscie, za 1 razem schudlam 7 kg ale przyznaje sie ze 3 faze zaniedbalam. Wprawdzie nie bylo efetu jojo bo nie wrocilam do wagi która miałam przed dieta ale troche mi sie od tego czasu przytylo. Dzisiaj zaczynam z waga 65kg i wg testu powinnam na poczatku pazdziernika wazyc 61,46 kg Bede zdawac realacje co i jak watek z przepisami jest bardzo przydatny. Trzyamam za Was kciuki i prosze o trzymanie kciukow za mnie
Witaj Veaa Gratuluję i życzę powodzenia tym razem również

Właśnie jestem po konsumpcji śniadanka. I moje refleksje są takie... Placuszki z cukinii same w sobie są troszkę mdłe w smaku. Jednego zjadłam z sosem czosnkowym (ale to nie to) a resztę z ketchupem niestety ale w ilości mikroskopijnej Jeśli któraś z Was będzie je robić, to należałoby je mocniej przyprawić ale, że nie jestem dobrą kucharką to nie powiem Wam czym Sama chciałabym to wiedzieć Albo jakiś fajny sos, może pomidorowy, może jakiś inny... Jakieś propozycje

Dukan

Stary 2009-09-08, 10:51   #425
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Ok najpierw praca domowa:

Cytat:
Napisane przez BeataMi Pokaż wiadomość

Wiolqn wypróbowałam Twój przepis na chrupiące bułeczki. REWELACJA Ale mam do Ciebie pytanie czy one faktycznie powinny być kruche czy takie są tylko z nazwy (próbowałam je piec w różnych temperaturach, czasie z termoobiegiem, bez, z funkcją pizzy i innymi i nic) czy faktycznie powinny być chrupiące, bo mnie za diabła takie nie wychodzą
dziwna sprawa, za pierwszym razem wyszly super chrupiace, a wczoraj specjalnie upieklam je jeszcze raz aby sprawdzic i wyszly calkiem inne. Skorka sie spiekla ale nie chrupiala i w smaku byly tez inne. Tak wiec nei wiem czemu. Wieczorem upieke jeszcze raz i zobaczymy co wyjdzie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość

Mam natomiast pytanie o mąkę kukurydzianą: Czy jest jakiś dzienny limit spożywania tej mąki ??? Jakoś nie kojarzę, żeby w książce było napisane na ten temat
Cytat:
Napisane przez Donna_Wr Pokaż wiadomość
Tylko mazeina, to nie jest mąka kukurydziana a skrobia kukurydziana. Czym się różnią? Pojęcia nie mam Ale myślę, że maizena jest "uszlachetnioną" wersją mąki kukurydzianej, dlatego możemy zjeść jej trochę więcej.
Z tego co pamietam dzienna dawka to lyzka.
Zolta maka kukurydziana jest zmielona kukurydza, a biala skrobia kukurydzina jest skrobia wytwarzaną z (podobno) wysuszenia osadu jaki powstaje w procesie płukania ziaren kukurydzy. Skrobia kukurydziana podobnie zresztą jak i kartoflana służy w kuchni do żelowania płynów. Roznica taka jak miedzy zwykla maka a skrobia ziemniaczana mneij wiecej.
Z tego co sie doczytalam to skrobia kukurydziana jest bezglutenowa i moze wlasnie dlatego jest dostepna dla nas?

Cytat:
Napisane przez Mysz_ka Pokaż wiadomość
Cześć!

Powiedzcie mi czy można jeść owocowe jogurty ligt?
aha... nie mogę znaleźć odnośnika do sprawdzenia wagi wg Dukana. Możecie mi podać.
Dukan dopuszcza 1 maly jogurt owocowy dziennie, jezeli musisz.
Link i tlumaczenie do testu bylo gdzies wczesniej.
na tej stronce http://www.regimedukan.com/je-minscris.html masz test.
Tlumaczenie wyglada tak:
Votre prénom* : IMIE
Quel poids souhaitez-vous peser ?* : WYMARZONA WAGA
Vous êtes* JESTES: Une Femme KOBIETA Un homme FACETEM
Êtes-vous pressé(e) ?* : CZY ZYJESZ W POSPIECHU Oui TAK Non NIE
Quel est votre poids actuel ?* :A jeun et sans vêtements JAka JEST TWOJA AKTUALNA WAGA NA CZCZO BEZ UBRANIA W kg
Quelle est votre taille ?* : TWOJ WZROST W CM
Quel poids maximum avez-vous pesé ?* :Hors grossesse pour les femmes ILE NAJWIECEJ WAZYLAS? W KG
Quel poids minimum avez-vous pesé après 18 ans, et en dehors de toute maladie ?* : ILE WAZYLAS NAJWIECEJ PO 18 ROKU ZYCIA, NIE LICZAC CHOROB W KG
Quel est votre poids de croisière ?* :Il s'agit du poids maintenu sans effort particulier avec une alimentation spontanée JAKA JEST TWOJA NORMALNA WAGA (JAKA WAGE UTRZYMUJESZ GDY NIE STOSUJESZ ZADNYCH DIET) W KG
Avez-vous déjà suivi
des régimes pour maigrir ?* CZY STOSOWALAS JAKAS DIETE?: Aucun ZADNA 1 2 3 Plus WIECEJ
Quel âge avez-vous ?* : ILE MASZ LAT (2 CYFRY)
Y-a-t-il une tendance à grossir dans votre famille ?* : Oui Non CZY W RODZINIE JEST TENDENCJA DO OTYLOSCI?
Apprécions votre ossature* : Ceinturez votre poignet gauche
entre votre pouce et votre index droits OCEN GRUBOSC KOSCI, ZLAP NADGARSTEK PROBUJAC ZLACZYC KCIUK I PALEC WSKAZUJACY
Ossature fine :
vos bouts de doigts se chevauchent CIENKIE - Z LATWOSCIA LACZYSZ PALCE
Ossature normale :
vos bouts de doigts se touchent juste NORMALNE LEDWIE STYKASZ PALCE
Ossature lourde :
vos bouts de doigts sont éloignés CIEZKIE TWOJE PALCE NIE STYKAJA SIE

Quel est le nombre de vos grossesses ?ILE RAZY BYLAS W CIAZY

* : Aucun 0 1 2 3 Plus WIECEJ
Avez-vous l'impression de maigrir facilement lorsque vous surveillez votre alimentation ?*CZY WYDAJE CI SIE ZE CHUDNIESZ Z LATWOSCIA JEZELI PILNUJESZ CO JESZ?: Plutôt facilement RACZEJ LATWO Difficilement TRUDNO
Manger moins vous fatigue-t-il ?* : Oui Non MECZY CIE JEDZENIE MNIEJ?
Votre email* : Choisissez une adresse email valide PODAJ ADRES EMAIL
Choisissez votre pseudo* : WYBIERZ LOGIN
Votre mot de passe* : HASLO

zaznacz ten kwadracik (ale to nie konieczne) jezeli chcesz dostac znizke na konsultacje (haha i tak wychodza pieronsko drogie), wpisz kod jaki sie pojawia na obrazku i GO. Wyswietli ci sie plan chudniecia z datami itd i dostaniesz potwierdzenie na maila.

Po pierwszym dniu protein czuje sie o niebo lzejsza, waga zreszta tez mi pokazala 800g mniej, wiec od rana znowu wlewam w siebie hektolitry wody i herbatek przeroznych.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2009-09-08 o 11:09
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 10:53   #426
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

To ja, pomalkontencić Bo musze przedłużyć sobie drugą fazę.... Nie wzięłam pod uwagę faktu, że dążę do konkretnych wymiarów, a nie wagi. Owszem wymiary osiągnęłam, ale na protalu, teraz jak jem warzywa wróciło mi po cm wszędzie - prawie (najwięcej w zienawidzonych miejscach). W związku z czym chyba jeszcze po tych warzywkach dorzuce 5 dni białek.

W zasadzie to ponawiam pytanie - chocć nikogo tu chyba na trzeciej nie ma, ale w książce nie ma odpowiedzi, więc może..:: Jak Wy byście skończyły drugą fazę? koniecznie po p+w, czy może po samym p?

Strasznie trudno mi sobie wyobvrazioć wstanie rano po dniu białkowym i zaaplikowanie sobie kromki chleba. Wydaje mi się, że ona się cała we mnie wchłonie :/

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 11:01   #427
ewik1962
Raczkowanie

Witam drogie Dukanki,
chce sie Wam pochwalic,ze schudlam juz 8 kilo od 20 lipca.
Poniewaz wszystko juz na mnie wisialo,kupilam pare nowych ciuchow m.in.
dzinsy rurki rozmiar 28(yes!yes!yes!) biale,wygladam w nich super szczuplo.
Nie widac mojego cellulitu nic a nic.
Drugie spodnie rozmiar 36 i troche na mnie wisza.
Niestety to co mi najbardziej doskwiera to brzuch a nad nim to chyba trzeba inaczej popracowac...
Poza tym przeszlam na rytm 3/3 bo 5/5 meczylo mnie okropnie.
Do wymarzonej wagi brakuje mi juz tylko 4 kilo,a potem znow wyzerka...
ZARTUJE!!!
Mam pytanko,czy macie jakies sposoby na ujedrnienie skory-wisi mi troche na
udach i brzuchu.
Pozdrawiam
ewik1962 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 11:29   #428
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez ewik1962 Pokaż wiadomość
Mam pytanko,czy macie jakies sposoby na ujedrnienie skory-wisi mi troche na
udach i brzuchu.
Pozdrawiam
masaze, masaze, masaze
Masaz oliwka (ziaja z tej serii cell block czy jakos tak jest bardzo dobra i tania) codzien rano, masaz masazerkiem (do dostania w chinskich marketach lub rossmanie), masaz szorstka rekawica podczas kapieli.

Brzuch: zataczaj kolka wokol pepka zgodnie z ruchem wskazowek zegarka, "szczyp" - lap faldki od dolu do gory, poloz obie dlonie na dole brzucha i prowadz je ku gorze lekko napinajac skore, zataczaj osemki wokol pepka.

Uda: zawsze z dolu do gory by poprawic przeplyw limfy. Poloz obie dlonie nad kolanem i prowadz ku gorze napinajac skore, "szczypanie"

5 minut dziennie a pomaga

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-09-08, 11:29   #429
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Witam.U mnie słoneczko piękne dzisiaj

Ja właśnie po wczorajszym zamieszaniu z mąką też bym chciała wiedzieć ile można.

BogaczKo waga na pewno wariuje przed @ jak zawsze z resztą

Ja jutro ostatni dzień p a potem p/w ale wcale mi się nie tęskni bo waga fajnie sobie spada
Cześć dziewczynki! U mnie też piękna pogoda.Czytam jak sobie dogadzacie i ślinka mi leci,a szczególnie te gołąbki Bogaczki.Postanowił am też zrobić sobie coś słodkiego bo jestem przed@ i bardzo mi się chce,choć tak naprawdę to niewiem czego.Moja waga znów się zatrzymała,ale ja jestem cierpliwa poczekam,aż jej sie znudzi .Witam również wszystkie nowe dziewczyny.Jutro zaczynam p/w już się cieszę na te gołąbki.Pozdrawiam i życzę codziennych małych sukcesów.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 12:02   #430
ewik1962
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
masaze, masaze, masaze
Masaz oliwka (ziaja z tej serii cell block czy jakos tak jest bardzo dobra i tania) codzien rano, masaz masazerkiem (do dostania w chinskich marketach lub rossmanie), masaz szorstka rekawica podczas kapieli.

Brzuch: zataczaj kolka wokol pepka zgodnie z ruchem wskazowek zegarka, "szczyp" - lap faldki od dolu do gory, poloz obie dlonie na dole brzucha i prowadz je ku gorze lekko napinajac skore, zataczaj osemki wokol pepka.

Uda: zawsze z dolu do gory by poprawic przeplyw limfy. Poloz obie dlonie nad kolanem i prowadz ku gorze napinajac skore, "szczypanie"

5 minut dziennie a pomaga
Dzieki Wiolqn ,
ja nawet robie takie masaze,uzywam taniego kremu antycell
ale myslalam,zeby szarpnac sie na cos lepszego,ale co?
Tyle tego jest i rozne cenowo.
A ja sie juz troche "wypstrykalam" na ciuchy.
Stary 2009-09-08, 12:09   #431
Mysz_ka
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki Wiolqn ,
ja nawet robie takie masaze,uzywam taniego kremu antycell
ale myslalam,zeby szarpnac sie na cos lepszego,ale co?
Tyle tego jest i rozne cenowo.
A ja sie juz troche "wypstrykalam" na ciuchy.
Ja polecam Ci drenaże limfatyczne. To są rewelacyjne masaże na zbicie właśnie takich problemów. Ja brałam sobie serię przed ślubem. I kurczę - wyglądała skóra bosko! Żadnego celulitu i żadnego obwisłego ciałak. Tyle że wtedy waga pokazywała z 62 kg
Mysz_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 12:09   #432
ewik1962
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
To ja, pomalkontencić Bo musze przedłużyć sobie drugą fazę.... Nie wzięłam pod uwagę faktu, że dążę do konkretnych wymiarów, a nie wagi. Owszem wymiary osiągnęłam, ale na protalu, teraz jak jem warzywa wróciło mi po cm wszędzie - prawie (najwięcej w zienawidzonych miejscach). W związku z czym chyba jeszcze po tych warzywkach dorzuce 5 dni białek.

W zasadzie to ponawiam pytanie - chocć nikogo tu chyba na trzeciej nie ma, ale w książce nie ma odpowiedzi, więc może..:: Jak Wy byście skończyły drugą fazę? koniecznie po p+w, czy może po samym p?

Strasznie trudno mi sobie wyobvrazioć wstanie rano po dniu białkowym i zaaplikowanie sobie kromki chleba. Wydaje mi się, że ona się cała we mnie wchłonie :/
Ja bym zaczela III faze po P+W zeby stopniowo wprowadzac
weglowodany.
Ciekawe co by sie stalo,gdybysmy zamiast 1 dnia P zrobili 2 w trzeciej fazie?
Stary 2009-09-08, 12:18   #433
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Ja bym zaczela III faze po P+W zeby stopniowo wprowadzac
weglowodany.
Ciekawe co by sie stalo,gdybysmy zamiast 1 dnia P zrobili 2 w trzeciej fazie?

Hm... chyba Cię posłucham. Cały czas się też zastanawiam nad tym, co Ty napisałaś, ale dwa dni P, to już jest powolna dieta - dukan wspomniał o normalnym jedzeniu przez 5 dni w tygodniu i o dwóch dniach na P jako delikatnie odchudzającej diecie...

A odnośnie obwisłości - to ja polecam szczotkę. Albo taką jak do włosów (był o tym wątek), która ma druciki zakończone takimi jakby kuleczkami plastikowymi, albo taką do kąpieli, ja swoją mam z ikei za 19,90 już bardzo długo, na długiej rączce. I nawet po jednym ostrym masażu w trakcie prysznica (naprawdę ostrym) jestem cała czerwona, a rano widać różnicę. Tydzień i zupełnie inna skóra. I jeszcze czasami Tż zaprzęgam do roboty jak coś oglądamy, to ja leżę na brzuchu, a on mi uda masuje

neitka
Stary 2009-09-08, 12:26   #434
Mysz_ka
Raczkowanie

dziewczyny dziś okropie boli mnie głowa. Pomijam fakt, że strasznie chce mi się jeść ale ten ból głowy i zębów aż jest nie do zniesienia. Też tak miałyście na początku?
Mysz_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 12:43   #435
moniczorek
Podróżniczka

czesc kobietki dukanowki!

Ja dzis 9 dzien na uderzeniowej...jeszcze tylko do jutra i bede mogla jesc swoje ukochane warzywka To moje drugie podejscie do Dukana i jest o wiele bardziej dojrzale i przemyslane. Nie grzesze...i widze, ze to naprawde dziala
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 12:46   #436
ewik1962
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny dziś okropie boli mnie głowa. Pomijam fakt, że strasznie chce mi się jeść ale ten ból głowy i zębów aż jest nie do zniesienia. Też tak miałyście na początku?
Tak,ja mialam tak samo.
Bol glowy,ogolne otepienie i oslabienie.Poczucie skurczu w calym ciele.
Minelo po 3 -cim dniu,a potem bylo tylko lepiej.
Stary 2009-09-08, 13:03   #437
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
I jeszcze czasami Tż zaprzęgam do roboty jak coś oglądamy, to ja leżę na brzuchu, a on mi uda masuje
to masz fajnie, moj, byle sie kolo niego polozyc to od razu mruczy: pomiziaj mnie i juz. A moja kolej jakos nie nadchodzi

Cytat:
glowa owszem, bolala przez pierwszy dzien czy dwa, ale zeby? Boli moze wlasnie z glodu?

odkad jestem na dukanie to wieksza uwage zwracam na etykietki i na to co jem. Dzis probowalam znalezc jogurt dla siebie. Niesamowite ile cukru jest dodawane do potraw. Male opakowanie 150g a cukru 25g. Ja tu wyczuwam spisek dentystow (moj nowy ulubiony emotikon)

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-09-08, 13:12   #438
candy1991
Raczkowanie

a znacie jakieś tabletki do ssania na przeziębienie bez cukru?
candy1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 13:56   #439
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
to masz fajnie, moj, byle sie kolo niego polozyc to od razu mruczy: pomiziaj mnie i juz. A moja kolej jakos nie nadchodzi

glowa owszem, bolala przez pierwszy dzien czy dwa, ale zeby? Boli moze wlasnie z glodu?
A jeśli chodzi o masowanie, mizianie, smyranie to mam raj na ziemi On mi nawet stopy kremem smaruje. Powoli zaczynam myśleć, że to czubek

Ja się ogólnie źle czułam, słabo strasznie i zjadłam wtedy jedną kromkę chleba z masłem i sola - mój niezawodny sposób na bolączki brzuszne Kiedy to było

Cytat:
Napisane przez candy1991 Pokaż wiadomość
a znacie jakieś tabletki do ssania na przeziębienie bez cukru?
Nie pamiętam nazwy, ale na pewno coś jest dla diabetyków. Jakiś strepsils nowy czy coś?

Mam: http://farmako.pl/p,pl,1148,strepsil...+pastylki.html

neitka
Stary 2009-09-08, 14:02   #440
candy1991
Raczkowanie

neitka dziękuje ci bardzo
grypa mnie bierze, gardło boli a w domu same zwykłe proszki z cukrem i syropy, nie mam jak tego łączyć z proteinówką
Stary 2009-09-08, 14:10   #441
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez candy1991 Pokaż wiadomość
neitka dziękuje ci bardzo
grypa mnie bierze, gardło boli a w domu same zwykłe proszki z cukrem i syropy, nie mam jak tego łączyć z proteinówką
przeplucz sobie gardlo sokiem wycisnietym z cytryny. Paskudne straszliwie ale pomaga i na drugi dzien jak reka odjal.

U mnie istnie londynska pogoda. Rano bylo zimno i pochmurno wiec sie naubieralam, a teraz slonce grzeje tak ze mozna sie opalac.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-09-08, 14:23   #442
buddha.b
Raczkowanie

Witam
Widzę,że tu od rana ruch.Motywujecie mnie
Dziś mój 2 dzień 1 fazy.
Na śniadanie zjadłam 2 jajka,na drugie śniadanie kilka szprotek wędzonych.
Teraz mam ochotę na jakiś serek.Na obiad chyba zrobię pierś z kurczaka.

Mam nadzieję,że to dobre menu

Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie.
Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze.
buddha.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 15:02   #443
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam wręcz odwrotnie odkąd jestem na diecie głowa mnie nie boli wcale.Piszesz że bolą cię też zęby,może to poprostu ból od zęba,no i nie rozumię dlaczego jesteś głodna?Nie możesz jeść z bólu?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
czesc kobietki dukanowki!

Ja dzis 9 dzien na uderzeniowej...jeszcze tylko do jutra i bede mogla jesc swoje ukochane warzywka To moje drugie podejscie do Dukana i jest o wiele bardziej dojrzale i przemyslane. Nie grzesze...i widze, ze to naprawde dziala
Trzymaj tak dalej,ja też od jutra na warzywkach,tylko że ja już 35 dni na dukanie i jestem duma bo jeszcze nie zgrzeszyłam,ale wszystko przedemną i nie wiadomo co się wydarzy,choć jestem pełna optymizmu.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 15:22   #444
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Hm podobno wrażenie bólu zębów może mieć podłoże w braku witamin i minerałów m.in., w trakcie mocnego osłabienia. Może bolą Cię dziąsła i masz wrażenie, że zęby....
Poleciłabym Ci kupić jakieś preparaty witaminowe nie słodzone cukrem i zażywać, ponadto koniecznie idź do dentysty - może masz chory ząb i stąd promieniujący na całą głowę ból.

Co do placuszków z cukinii - ja kiedyś "przyprawiłam" je jak placki ziemniaczane po prostu pieprzem, no i dodałam cebulke bardzo drobno pokrojoną

Nie ma co emotka świetna wiolqn

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2009-09-08 o 15:24
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 15:57   #445
BogaczKa22
Zadomowienie

Hm, mnie też dziś boli głowa ale na pewno nie z głodu i na pewno nie z powodu diety... Może ciśnienie ?

Poza tym strasznie mi dziś wydęło oponę . Od wczoraj jem sporo kapusty, może to to mnie tak nadyma???

Ogólnie jestem dziś jakaś nie halo

Dukan

Stary 2009-09-08, 17:10   #446
candy1991
Raczkowanie

a ja trochę zdołowana się czuję kurcze chyba wyłapywałam podczas czytania waszych postów tylko te większe spadki wagi w I fazie i jakoś mi się w pamięć wryło że chudniecie po 4-5 kg w 5 dni. Hehe wiem, że często jest to tylko 1 kg na I faze, no ale nastawiłam się że tak ładnie od razu schudne a tu chyba nic się nie dzieje. Na wagę nie weszłam bo obiecałam sobie zrobić to dopiero po 10 dniach I fazy ale nie czuje się w ogole mniejsza. Dziś już skończę 4 dzień, wiem, ze jestem na samusieńkim stracie i sie nie mam zamiaru poddawać ale jakoś motywacji trochę ze mnie uleciało. Staram się, moje jedyne grzechy to dwa łyki syropu na kaszel dziś rano i dwa strepsilsy a efektów chyba brak
Stary 2009-09-08, 17:31   #447
Nordic
Przyczajenie

cześć dziewczynki jestem juz 14 dzień z Wami i mam tylko 4 kg mniej ale czuje sie swietnie, brzuszek spadł i jetem zachwycona tą dietą fakt że mecza mnie dni samych protein bo mam dość ryb, mięsa :/ ale mam pytanko można stosować majonez Omega 3:6 ma tłuszcze ale pochodzenia rybiego :P ? a jak mozna jeść wszystkie rodzaje ryb to zastanawiam się czy to też można?Na proto majonez mnie nie namówice hehehe juz wole w ogóle nie jeść ... ale pytam o ten omega jak możecie to napiszcie czy ewentualnie w+p mozna sobie pozwolić na łyżkę majonezu.
Nordic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 17:39   #448
buddha.b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nordic Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki jestem juz 14 dzień z Wami i mam tylko 4 kg mniej ale czuje sie swietnie, brzuszek spadł i jetem zachwycona tą dietą fakt że mecza mnie dni samych protein bo mam dość ryb, mięsa :/ ale mam pytanko można stosować majonez Omega 3:6 ma tłuszcze ale pochodzenia rybiego :P ? a jak mozna jeść wszystkie rodzaje ryb to zastanawiam się czy to też można?Na proto majonez mnie nie namówice hehehe juz wole w ogóle nie jeść ... ale pytam o ten omega jak możecie to napiszcie czy ewentualnie w+p mozna sobie pozwolić na łyżkę majonezu.
4 kg w 14 dni to bardzo dobry rezultat moim zdaniem Gratuluję,sama bym tak chciała
Mogę spytać jak dużo jeszcze chcesz zgubić?

Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie.
Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze.
buddha.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 17:43   #449
Nordic
Przyczajenie

jeszcze 3 kg ale dodatkowo ćwiczę, nie chce zeby skóra pozostała taka wiotka heheh bo tłuszczyk odpływa aaa pozostaje skóra mało sprężysta.
Ale te moje 4 kg to jeszcze nic :P namówiłam chłopaka na tą dietę on zgubił 6 kg
Nordic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-08, 17:44   #450
candy1991
Raczkowanie

ja też bym tak chciała;p zobacze co wyjdzie za 10 dni;p oby to samo
buuu osiemnastka nie długo... dawno nie miałam lepszej motywacji
pocieszam się tym, że do studniówki to choćbym okropnie wolno chudła i tak schudnę, w końcu mam ponad 4 miesiące
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości