Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 00:13   #2281
parodia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji

Grzecznie było
Tylko musiałam cały czas mówić "nie mamrocz", "nie gadaj, co piszesz, bo mi się myśl urywa"

Idę, bo muszę wstać 6.30. Na 7 jazda ale mama mnie podrzuci

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 06:25   #2282
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Macie już deklaracje?
mamy dyrektor nam przyniosl w poniedziałek.

Cytat:
Napisane przez visionario Pokaż wiadomość
U mnie też się zaczęło z angielskim, będę nad nim siedzieć bardzo dużo, więc łączę się w bólu
I jeszcze muszę go zdać na jakieś dziewięćdziesiąt kilka procent
A Tobie jest potrzebny angielski na studia?
oj ja tez juz przysiadłam do angielskiego i nawet kolega mi zaoferowal pomoc takze bedzie dobrzeee

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Dobranoc Karkówki z Grilla

[
Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
aaa niespodzianki
jak też chcesz to wyślij mi swój adres na PW
niech Ci Beata powie co ładnego ode mnie dostała
haha.

a nie wiem, bo w ogóle o tym mi tato opowiadał (ktoś u niego w pracy opowiadał, że u syna w klasie.. potem chyba gościu chodził przepraszać tego nauczyciela, że nie wiedział, że on tu pracuje xD)
ja tez chce niespodzianke

a z tym nauczycielem to niezła beka

Cytat:
Napisane przez aga3304 Pokaż wiadomość
Hej Mogę dołączyć
Matura już mi spędza sen z powiek, bo nie wiem co zdawać (!)
Na pewno angielski na podstawi, polski tak samo, z tego co sie dowiedzialam to z matmy chcąc pisać rozszerzenie i tak muszę napisać podstawę
I tu się zaczyna moj problem, wybieram sie raczej na politechnikę gdańską, zarzadzanie, ekonomia - te klimaty. I nie wiem, czy wybierac dodatkowy przedmiot, bo z tą matmą wszystko jest zamotane, jesli sie nie dostane, to zeby isc na UWM musze zdac cos jeszcze.... zastanawiam się nad geografią, ael ilość materiału mnie przeraża

W naszej szkole napisali jakis program unijny i będę miała 7 godz polskich, 8 matematyk - ogólnie masakra jakies 31-32 godz tygodniowo i 3 klasa to podobno luzy.... Juz wole swoją mękę w II czy I gdzie nie mialam w perspektywie żadnego egzaminu
Fakultety u nas masakra- wspomniana geo.: nasza klasa jest z materialem o polowe dalej...., angielski musimy chodzic na rozsz, bo i tak mielismy kontynuacje w LO, tiaaaa matura
czescc u nas tez przez ten projekt unijny dorzucili nam wiecej godzin polskiego i matmy.
Cytat:
Powiedzmy, ze z Elbląga, więc do Gdańska i olsztyna mam podobną odległość
Od nas z okolic prawie wszyscy idą właśnie na UWM. (kortowiada)
Mnie osobiście marzy się gdańsk, bardzo podoba mi się klimat tego miasta Boję się tylko, żeby nie dorzucili czegoś do wymaganych przedmiotów...
a Gdansk jest cudowny
Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Dojazdy są straszne... Ja mając na 8.10 w tamtym roku miałam busa o 7.15 - musiałam wstać 6.30 a dojazd busem to 10 minut, resztę musiałam czekać w szkole...
W tym roku odpukać, jeszcze nie musiałam jechać busem w żadną stronę
oj straszne. wczoraj z dziewczynami bylysmy tak zmeczone . ze nie chcialo nam sie isc na dworzec i pojechalysmy specjalnym autobusem dla pracownikow

Cytat:
Napisane przez see Pokaż wiadomość
To i ja dołączę .

Jestem na etapie wybieranie wszystkiego - od tematu prezentacji maturalnej, poprzez przedmioty, jakie mam zdawać. No i kończąc na sukience na studniówkę.

Mam na razie w głowie mętlik, bo sama nie wiem co chcę robić. Najchętniej wzięłabym gap year...
czesc a co lubisz?
Cytat:
właśnie tatko do mnie wpadł i pytał czy mam coś przeciwko temu, żeby mnie zostawili na tydzień w październiku samą w domu

a niech jadą, na zdrowie.
chętnie pomieszkam sama przez tydzień
ale bedziesz miala labe

--------
dzien dobry
wszystko mi sie nie zacytowało.
Marta pytalas sie o studniowke. Rok temu taka dziewczyna sie pozadnie upila ze az wymiotowala w łazience, w ogole karetke wezwali do niej i byla niezła akcja. no i ustalili regulamin, ze nie mozna nic a nic pic , nie mozna wychodzic na dwor... , jakas firma ochroniarska bedzie. masakra.

dzis mam niestety 8 lekcji
milego dnia
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 07:11   #2283
BeaS
Zakorzenienie

Dobry ;*

Cytat:
To i ja dołączę .

Jestem na etapie wybieranie wszystkiego - od tematu prezentacji maturalnej, poprzez przedmioty, jakie mam zdawać. No i kończąc na sukience na studniówkę.

Mam na razie w głowie mętlik, bo sama nie wiem co chcę robić. Najchętniej wzięłabym gap year...
Hej

Cytat:
dziewczyny czy mogłaby któraś polecić dobre repetytorium do matmy i ewentualnie geografii?? Nie mam pojęcia co wybrać
Do geografii wszyscy zachwalają z operonu, więc chyba dobre jest

Cytat:
dziewczyny polecały zbiory zadań Kiełbasy.

Cytat:
Napisane przez maaril Pokaż wiadomość
Dobranoc... Szyneczki
Czuję się dotknięta

Cytat:
idę spać Wy Moje Wieprzowinki ;***
dobranoc;*

----------------------

Skończyły mi się pomysły na mięso xD
Idę do szkoły

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 07:23   #2284
mtynai
Zakorzenienie

dzieeeen dobry bardzoo-o-o-o. ;*

wróciłam z bieganka
dzisiaj spałam niecałe 4h ale nie jestem [jeszcze] zmęczona.
pewnie będę jak tylko wejdę do szkoły

Kamila, jak też chcesz niespodziankę ode mnie to wyślij mi swój adres na PW ;]

Beata
, Szyneczko moja ;**

miłego dnia Konserwy Turystyczne ;*

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 07:27   #2285
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, że się dopytuję, ale mnie to ciekawi
Czyli chodzisz do lo wieczorowego, płatnego, tak?
Tak...
Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
SGGW faktycznie ma duzo ciekawych zaocznych kierunków
poza tym, to dobra uczelnia, ma dobre pracownie
a nie mogłaś mieć wtedy nauczania indywidualnego?
serio żadnych podręczników nie macie? to liceum wieczorowe?
też bym tego nienawidziła w zimę br, starczy, że nienawidzę, jak jest zimno i ciemno.!
Nie moglam, szkola miala kase na nauczanie dla uczennic w ciazy. Wszystkie nastoletnie matki mialy indywidualne, osoba chora nie :/
Podrecznikow jako takich nie mamy, od czasu do czasu jakis nauczyciel cos poleci, a pozniej zapomina korzystac. Samemu trzeba sie ogarnac z pomocami naukowymi. Ja korzystam z kilku kompediow, podrecznikow po bracie tz, podrecznikow do starego liceum, do fizyki to feynmana mam...

Jestem wkurzona, matematyk poradzil mi sie nie pchac na rozszerzone (bo nie chodze do tablicy? bo sie nie wyrywam z odpowiedziami? halo! on sam robi zadania na tablicy, wiec czego oczekuje? ze bede szybsza od niego? mam prawie taki sam poziom reakcji jak on, przy okazji robiac zadania tlumacze je kolezance z lawki bo ta nie radzi sobie z rownaniami, ma nawet problem z x + 5 = 7, i tak zadanie koncze w tym samym czasie, mimo ze sztuka jest go sluchac, samej rozwiazywac i jeszcze tlumaczyc :/)... a poza tym zab mnie rozbolal w szkole, zwolnilam sie po wielkich trudach i mekach,... i mi zeba wyrwali... cholerne 8mki. Czuje sie fatalnie, nie wiem czy do szkoly pojade.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 07:29   #2286
star15
Zakorzenienie

Hej Przysmaki Mięsne Majora (no co.. w Biedronce coś takiego widziałam)

Z grubsza przejrzałam, co tu naspamowałyście, wyjdzie człowiek na pół dnia, a już 2 strony.. ;D
Martyna- jesteś moim boss'em, powieszę sobie Twoje zdjęcie nad łóżkiem, ja bym się nie zmobilizowała do rannego biegania

Miłego dnia, zajrzę do Was wieczorem, bo dziś po lekcjach od razu idę na obiad do babci i mam trening
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 07:54   #2287
PaLLitQa
żona

Ale dużoooo piszecie
nie da sie nadgonić za wami

mtynai super masz sytuacje w szkole

Dziewczyny a wy wszystkie juz wiecie z czego zdajecie? czy tylko ja jestem taka lewa
nie moge sie zdecydowac czy wos czy geografie i oczywiscie ani z wosu ani z geografii nic kompletnie nie umiem, wiec cala nauka od podstaw
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 08:58   #2288
s4bin4
Rozeznanie

Dzien dobry wątpie ze ktoras z Was tu siedzi o tej porze ja mam na 9.50 wiec wpadlam sie przywitac bo po poludniu moge nie miec czas jutro mam spr z chemii....;/ milego dnia

Maturzystka 2010

Jestem Kierowcą! od 3.09.09

Konsultantka Oriflame 6%
s4bin4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 10:06   #2289
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktoras z was pisala o zakresie materialu z matematyki. Wklejam wiec informator z zakresem materialu http://www.oke.waw.pl/new/download/f...matematyka.pdf

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 12:47   #2290
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
no wlasnie, samodzielne mieszkanie to nie tylko wiecej czasu na nauke
wlasnie nie mam pojecia jak takie wynajecie jakiegos kąta wyglada, a nie chcialabym mieszkac w jednym mieszkaniu z innymi ludzmi chcialabym miec cos malego, ale sama
no wlasnie nic nie zarobie, bo przeprowadzic sie chce juz teraz - w liceum

na studia to pewnie że sie przeprowadze,
ale teraz w LO nie wiem co robic, czy to dobry pomysl i wogole, z kieszonkowego moglabym odlozyc z 300zl (gdyby mi bardzooo zalezalo to 400zl) miesiecznie, reszte by musieli rodzice dokladac tak jeszcze ponad to kieszonkowe... a ile to "reszte" by ich wynioslo to nie wiem
niezle naciagnac musialabym rodzicow dla wlasnej wygody (glownie chodzi mi o wiecej czasu na nauke )

Aaa to chodzi o LO, wybacz, nie doczytałam W takim razie: siedziałabym z rodzicami

Cytat:

Dojazdy są straszne... Ja mając na 8.10 w tamtym roku miałam busa o 7.15 - musiałam wstać 6.30 a dojazd busem to 10 minut, resztę musiałam czekać w szkole...
W tym roku odpukać, jeszcze nie musiałam jechać busem w żadną stronę
Mój facet musiał wstawać o 5:50 Teraz już ma trochę lżej...

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Ale dużoooo piszecie
mtynai super masz sytuacje w szkole
Dziewczyny a wy wszystkie juz wiecie z czego zdajecie? czy tylko ja jestem taka lewa
nie moge sie zdecydowac czy wos czy geografie i oczywiscie ani z wosu ani z geografii nic kompletnie nie umiem, wiec cala nauka od podstaw

Zgadzam się! Piszą i piszą!
Ja jestem pewna na 100%, że jako dodatkowy przedmiot biorę WOS. Chciałabym na rozszerzeniu,ale chyba aż w takim stopniu sobie nie poradzę. Więc chociaż podstawa
Pomyśl, czy bardziej jesteś w stanie przyłożyć się do geo czy do WOSu A w WOS-ie jest też trochę historii no i tej geografii.

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:41   #2291
BeaS
Zakorzenienie

Cześć, Wędzone Boczki
(Nie mogę już z tych określeń )

Cytat:

Beata
, Szyneczko moja ;**
A czemu tak krótko?

;*

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Tak...Nie moglam, szkola miala kase na nauczanie dla uczennic w ciazy. Wszystkie nastoletnie matki mialy indywidualne, osoba chora nie :/
Podrecznikow jako takich nie mamy, od czasu do czasu jakis nauczyciel cos poleci, a pozniej zapomina korzystac. Samemu trzeba sie ogarnac z pomocami naukowymi. Ja korzystam z kilku kompediow, podrecznikow po bracie tz, podrecznikow do starego liceum, do fizyki to feynmana mam...

Jestem wkurzona, matematyk poradzil mi sie nie pchac na rozszerzone (bo nie chodze do tablicy? bo sie nie wyrywam z odpowiedziami? halo! on sam robi zadania na tablicy, wiec czego oczekuje? ze bede szybsza od niego? mam prawie taki sam poziom reakcji jak on, przy okazji robiac zadania tlumacze je kolezance z lawki bo ta nie radzi sobie z rownaniami, ma nawet problem z x + 5 = 7, i tak zadanie koncze w tym samym czasie, mimo ze sztuka jest go sluchac, samej rozwiazywac i jeszcze tlumaczyc :/)... a poza tym zab mnie rozbolal w szkole, zwolnilam sie po wielkich trudach i mekach,... i mi zeba wyrwali... cholerne 8mki. Czuje sie fatalnie, nie wiem czy do szkoly pojade.

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Hej Przysmaki Mięsne Majora (no co.. w Biedronce coś takiego widziałam)

Miłego dnia, zajrzę do Was wieczorem, bo dziś po lekcjach od razu idę na obiad do babci i mam trening

I znowu będziesz machać pałką

Cytat:
Tak

A co do wosu czy geografii to Ci nie pomogę, bo nie jestem w tym wypadku obiektywna. Ja wybrałabym geografię xD

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 13:48   #2292
martus9191
Zakorzenienie

Widzę że wegetarianki to by sie tu załamały Więc spóźnione dzień dobry Kaszeneczki
Ja dzisiaj znów bez cytatów :P Ale nie mam czasu po prostu, gdyz zapisałam się już na korki i mi dnia nie starcza :P A tak w ogóle to dostaliśmy listę tematów maturalnych i wybrałam : "Przedstaw literackie portrety lekarzy, odwołując sie do wybranych przykładów". Był jeszcze jeden nad którym się zastanawiałam a mianowicie komentarz sportowy, ale dotyczył tylko prasy więc zrezygnowałam...

Dobra idę się uczyc...
Chociaż to masochistyczne bo dopiero dobry humor załapałam...

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:02   #2293
Naciaaa1991
Zadomowienie

http://www.testy.wos.org.pl/

Co myślicie? Warto zakupić? Może któraś z was już to posiada i się wypowie?

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:31   #2294
the_kasias
Zadomowienie

jejku dzis się dowiedziałam że zdając rozszerzony angielski ustny musze rowniez zdawac na roszerzeniu (na podstawie tez)...
the_kasias jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:33   #2295
effciaa16
Zakorzenienie

skoro witacie się tak mięsnie to Dzień dobry polędwiczki ze śliwkami

wczoraj nie miałam siły tu wejść, ale czytałam co piszecie. Ogólnie mam chol.erne zakwasy po wf'ie. Tak tak wychodzi teraz brak ćwiczeń. Dzisiaj ledwo co snułam się po tej szkole. Ale się cieszę, bo nie mam jutro pk z polskiego, przełożyła na nast. czwartek. !!
dzisiaj chyba sobie odpocznę od tego wszystkiego.

i zauważyłam, że wiele pytań tutaj się powiela typu "wiecie już co zdajecie?". Na pierwszej str. jest lista i przedmioty jakie zdajemy. no.

Naciaa wydaje mi się, że każda forma testów będzie dobra. Najważniejsze, żeby rozwiązywać, rozwiązywać i jeszcze raz rozwiązywać.
dzisiaj przyszły do mnie testy z biologii, które zamówiłam.

Edytowane przez effciaa16
Czas edycji: 2009-09-09 o 14:35
effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:39   #2296
synesthesia
Zakorzenienie

Jestem wkurzona. Chciałam dziś podać babce swój temat (bo mogliśmy jeszcze dziś podawać) ale się okazało że druga polonistka oddała listę tematów własnych dyrkowi więc już nie można podawać. Wrrr. Przez to babsko będę musiała wybrać temat z listy ;/
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:47   #2297
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam z bieganka
Ja po 5,5 h wyglądałam i czułam się tak:
Cytat:
W sumie to na 100%, nie będę zmieniała
Popatrz po stronach uczelni, zdecyduj się na co chcesz iść. A może to i to?
Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Mój facet musiał wstawać o 5:50 Teraz już ma trochę lżej...
U mnie jedna dziewczyna jedzie autobusem od 6.30 do 7.30 i potem czeka 35 min w szkole
Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość
jejku dzis się dowiedziałam że zdając rozszerzony angielski ustny musze rowniez zdawac na roszerzeniu (na podstawie tez)...
A nie mówiłyśmy o tym przed 2,5 wątku?
Ciekawe, kiedy u nas to załapią
Zapisałam się dzisiaj na angielski, jak mi babka będzie znowu wmawiała, że muszę zdawać podstawę...

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
wczoraj nie miałam siły tu wejść, ale czytałam co piszecie. Ogólnie mam chol.erne zakwasy po wf'ie. Tak tak wychodzi teraz brak ćwiczeń. Dzisiaj ledwo co snułam się po tej szkole. Ale się cieszę, bo nie mam jutro pk z polskiego, przełożyła na nast. czwartek. !!
dzisiaj chyba sobie odpocznę od tego wszystkiego.
A mnie po wczorajszym bieganiu na wfie bolą... ramiona, jakbym się namachała pompek
Nie wiem skąd, ale mam dobrą kondycję bo sama oczywiście już nie biegam...
Cytat:
Napisane przez synesthesia Pokaż wiadomość
Jestem wkurzona. Chciałam dziś podać babce swój temat (bo mogliśmy jeszcze dziś podawać) ale się okazało że druga polonistka oddała listę tematów własnych dyrkowi więc już nie można podawać. Wrrr. Przez to babsko będę musiała wybrać temat z listy ;/
U nas swoje tematy można było podawać chyba do maja czy jakoś tak. Ale nikt nie skorzystał
Czy ktoś tu wspominał kiedyś o osobach, które nigdy nie czytają, co inni piszą, byle tylko napisać o sobie?

A rano miałam jazdę i w czasie lekcji kolejną. Instruktor się pyta, czy mam dzisiaj okienko, a ja, że wf i później religię w środku, to miałam jazdę a we wtorek do Sieradza

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-09 o 14:44
Stary 2009-09-09, 14:48   #2298
wibovit
Raczkowanie

Witam maturzystki Mogę się przyłączyć?
Kiedyś w pierwszej części coś tam chyba skrobnęłam, ale teraz chciałabym oficjalnie dołączyć do Waszego grona, jeśli mnie przyjmiecie, oczywiście

No to może się przedstawię: jestem Ania, na maturze zdaję geografię, nie wiem jeszcze jaki poziom, a o temacie z polskiego to wolę nie wspominać. Ale dam radę, może
wibovit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 14:48   #2299
parodia
Zakorzenienie

A jutro mam na 11! Matma odrobiona we wtorek, babka od PP ma dzień integracji ze swoją klasą 1, a fizyki nie ma w tym tygodniu... i mm tylko dwa angole , polski i wos

Hej, Ania Ooo, przypomniało mi się, że przejrzałam te tematy dzisiaj, one są jakieś Tż jak zobaczył 44 z Języka "coś tam coś tam języka żeglarzy", to 10 minut się brechał nie wiadomo z czego

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-09-09 o 14:50
Stary 2009-09-09, 15:13   #2300
onaaa333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wibovit Pokaż wiadomość
Kiedyś w pierwszej części coś tam chyba skrobnęłam, ale teraz chciałabym oficjalnie dołączyć do Waszego grona, jeśli mnie przyjmiecie, oczywiście

No to może się przedstawię: jestem Ania, na maturze zdaję geografię, nie wiem jeszcze jaki poziom, a o temacie z polskiego to wolę nie wspominać. Ale dam radę, może

hej ;*

a ja dziś pisałam kolejna pracę z polskiego. 1 dnia szkoły ( 2 września ) na start pisaliśmy wypracowanie :| a dziś sprawdzian z lektury...
i oczywiście już zostałam zapytana z WOS-u mogliby odpuścić z tych przedmiotów co nie zdajemy matury...
onaaa333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:14   #2301
elajna888
Rozeznanie

hej
Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Założyłam sobie wczoraj taki zeszyt A4 i będę w nim prowadzić notatki z wosu, wklejać testy, itp. i robić w nim powtórki. Łudzę się, że ładnie prowadzony regularnie zeszyt mi pomoże Na razie mam motywację, powtórzyłam spory fragment o społeczeństwie, politykę i prawo zostawię na razie, nie chcę się zniechęcać
wiesz co, mnie takie rpowadzenie zeszytu jakoś mobilizuje i uspokaja, że skoro tyle w nim rzeczy jest [które przerobiłam] to chyba cos umiem. I też własnie musze założyć zeszyt na ten rok.

Cytat:
Napisane przez onaaa333 Pokaż wiadomość
a u nas standardowo w szkole pewnie... bo ciezko jest z taka duza sala, zeby wszystkie klasy moglby byc...
my mamy ogromną hale, ale oczywiście zakaz na robienie jakichkolwiek imprez na niej

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
squirrelqa-Agnieszka woj. lubelskie polski PR, matematyka PP, j. angielski PP, wos PR Plan: pedagogika/dziennikarstwo/INiB (?) UMCS

Pozdrawiam
widzę, że to samo zdajemy, tez bym chciała iść na dziennikarstwo

Cytat:
miłego dnia Konserwy Turystyczne ;*
to wymyśliłaś

eeh, pierwszy sprawdzian za mną. Dzisiaj przysiąde chyba nad WOSem, musze się wziąść za siebie.
Wczoraj miałam kolejną jazdę i chce już następną!

miłego popołudnia
Stary 2009-09-09, 15:23   #2302
Karmenka
Zakorzenienie

Hejka Gulasze Angielskie ;***

Cytat:

aaa niespodzianki
jak też chcesz to wyślij mi swój adres na PW
niech Ci Beata powie co ładnego ode mnie dostała
haha.
Ja też chcę.
Zaraz Ci adres podeśle
Cytat:
Hej Mogę dołączyć
Hej, jasne
Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość

Idę dalej do biologii

Dobranoc, Paróweczki
Ja też się muszę za nią wsiąść, sama.
Bo fakultety czarno widzę. Z dyrką mają być a ona wiecznie czasu nie ma.
Cytat:
To i ja dołączę .

Heej
Cytat:

Ja wiem.
Cytat:

Czy ktoś tu wspominał kiedyś o osobach, które nigdy nie czytają, co inni piszą, byle tylko napisać o sobie?

A no ciągle się wspomina.

W szkole nudy. Nawet opowiadać mi się nie chce. Na wosie śmiesznie było . Na każdej lekcji ktoś robi 5 minutową prasówkę. Jakiś wybrany artykuł omawia na dowolny temat. I taka dziewczyna mówiła o maszynie do produkcji oleju napędowego z biomasy. Ciekawe jak ... . No i pan słucha, słucha i pił Nestea. I nagle taka fontanna . Prawie dziewczynę opluł, a stała ze 3 metry od niego .
Stary 2009-09-09, 15:26   #2303
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
A jutro mam na 11! Matma odrobiona we wtorek, babka od PP ma dzień integracji ze swoją klasą 1, a fizyki nie ma w tym tygodniu... i mm tylko dwa angole , polski i wos

Hej, Ania Ooo, przypomniało mi się, że przejrzałam te tematy dzisiaj, one są jakieś Tż jak zobaczył 44 z Języka "coś tam coś tam języka żeglarzy", to 10 minut się brechał nie wiadomo z czego
aż muszę zerknąć na liste

u nas chyba teoria o 'wybieraniu przedmiotu dodatkowego tylko na R' lub 'nic poza obowiązkowymi' upadła. Zatem chyba można wybrać podstawę, nie wierzę żeby wszystkie szkoły miały "normalną" maturę a nasza była jako jedyna wyjątkowa. Już się ciesze bo na R. wos to już za późno (jak dla mnie) by się uczyć, gdybym tak się przygotowywała od 1szej klasy...

PS. Czy jest ktos kto nie idzie na studniówkę ??

i skończcie już mięsożercy ! Tu są wegetarianie na miłosć Boską !
hahaha

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2009-09-09 o 15:29
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:31   #2304
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
aż muszę zerknąć na liste

i skończcie już mięsożercy ! Tu są wegetarianie na miłosć Boską !
hahaha
Każda szkoła ma inne tematy.

No to hej Kotlecie Sojowy

Coś dziwnego stało się z nk
Stary 2009-09-09, 15:33   #2305
visionario
Rozeznanie

Cześć Wędlinki

Wasza inwencja twórcza dotycząca mięsa jest godna podziwu Moi faworyci to Konserwy Turystyczne, Wędzone Boczki i Przysmaki Mięsne Majora

Cytat:
http://www.testy.wos.org.pl/

Co myślicie? Warto zakupić? Może któraś z was już to posiada i się wypowie?
Nie mam tych testów, ale myślę, że warto rozwiązywać jak najwięcej, żeby się dobrze przygotować. Ale na pewno podstawa to dobry podręcznik + repetytorium, potem można się zająć testami

Cytat:
Napisane przez wibovit Pokaż wiadomość

Cześć Ania, jasne, że przyjmiemy

---
Nie wyspałam się dzisiaj i snuję się od rana jak ostatnia ofiara. Pewnie wyglądam jak śnięta ryba, aż mi samej siebie żal Chyba muszę się kawą poratować, bo na jutro znowu sporo nauki. Na szczęście coraz bliżej do weekendu

visionario jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:33   #2306
201604200942
Konto usunięte

cześć dziewczyny, muszę się pochwalić, że dzisiaj dostałam listę tematów maturalnych.
Kurczę, kurczę, kurczę, nie ma żadnego, który powaliłby mnei na kolana i którego mogłabym z przyjemnością omawiać.

jeden, którego mogłabym się podjać jest temat: "Porównaj obraz wojny w znanych Ci filmach i w literaturze, odwołując się do wybranych przykładów."
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:37   #2307
wibovit
Raczkowanie

parodio, zerknęłam na listę i nie mam w dziale Język aż 44 tematów hm- ok, już doczytałam wcześniejsze wątki
mnie dzisiaj już spytała z polskiego.. powiem, że nawet przejrzałam sobie zeszyt i myslałam, że w razie czego bedzie ok, ale nie było
Poza tym już tydzień czytam "Zbrodnię i karę", jeszcze ostatnia część mnie czeka, a jutro omawiamy.

A, dostałam od koleżanki testy maturalne i jakieś książki z geografii, tyle, że z 2006 roku(z Operona i WSiP) myślicie, że będą ok do powtórek?

Edytowane przez wibovit
Czas edycji: 2009-09-09 o 15:48
wibovit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:38   #2308
PaLLitQa
żona

Jejku to zazdroszcze tym co wiedza co zdawac;D
Chyba bardziej by mi sie na studia wos przydał.. ale nie wiem czy sobie poradze.. Bo z polityki to jestem calkiem ciemna!!! Co innego jeszcze idzie wykuc
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:44   #2309
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:
Każda szkoła ma inne tematy.

No to hej Kotlecie Sojowy

jakieś śledzie są czy coś
A nawet nie wiem
Tak , każda szkoła ma inne tematy .. Szkoda że w klasie nie może się powtarzać
A tak to dzień dobry wszystkim;d
ale upal za oknem ;d aż się uczyć nie chce;pd
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 15:44   #2310
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Cytat:
Ale dużoooo piszecie

Cytat:

Zgadzam się! Piszą i piszą!
Ja jestem pewna na 100%, że jako dodatkowy przedmiot biorę WOS. Chciałabym na rozszerzeniu,ale chyba aż w takim stopniu sobie nie poradzę. Więc chociaż podstawa
Pomyśl, czy bardziej jesteś w stanie przyłożyć się do geo czy do WOSu A w WOS-ie jest też trochę historii no i tej geografii.
też się zgadzam, ciężko nadrobić jak się ma zaległości

też biorę wos, jeszcze niedawno zastanawiałam się czy na rozszerzeniu czy podstawę ale jednak zdecyduję się na podst. bo nie wierzę aż tak bardzo w swoje możliwości

Cytat:

zamienia się w coś.... co mi się osobiście przestaje podobać

Dziewuchy przepraszam że jestem raz na jakieś 20 stron ale czasu jak same pewnie wiecie mało strasznie się za nas wzięli, sprawdziany kartkówki wypracowania i lektury....
Coś czuję że ten rok szkolny dłuuugo zapamiętamy

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości