|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. VI
Sag etwas, miss_piggy, sylabud, madzioonia18w dzięki Dziewczyny
iza_wiosenna no faktycznie szczęściary z nas z tym sygnałem dźwiękowym! Jak to usłyszałam to normalnie taki uśmiech ---> w ogóle te nasze egzaminy bliźniaczo podobne Mam nadzieję, że Tobie uda się zdać za 2-gim razem i u mnie będzie tak samo![]() sideritis tego pieszego to bym najchętniej oklepała
|
|
#4142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co moja koleżanka na egzaminie zrobiła? Trafił jej się egzaminator, który bardzo rzadko się uśmiecha i ogólnie uchodzi za niezbyt miłego. Gdy powiedział jej, że ma do pokazania klakson i św. awaryjne to powiedziała, że spełnił jej marzenie Ten się do niej uśmiechnął i zapytał ile ma jeszcze tych marzeń Powiedziała, że jeszcze jedno Wiadomo jakie ![]() I zdała za pierwszym ![]() Cytat:
Szybki termin masz. Następnym razem się uda ![]() Cytat:
|
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
szkoda,ale skoro dotarłaś tak daleko to następny egzamin pójdzie jak z płatka i zakończysz go z wynikiem pozytywnym
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
Ech, Ci piesi to nawet nie mają pojęcia, jak wielką krzywdę czasami wyrządzają nam zdającym przez takie zachowanie ;/
Ja miałam raz sytuację, że chłopak podjeżdżał już rowerem do przejścia [ja oczywiście już przyhamowałam] ale gdy zobaczył elkę, to momentalnie odjechał z powrotem, żeby tylko mi nie przeszkadzać. Komicznie to wyglądało confused women następnym razem na pewno zdasz! ![]() sideritis no stress! Będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze!
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes140489 dziękuję, mam nadzieję, że tak będzie
![]() enigmatyczna to prawda, piesi są bardzo różni... Dziś jak przepuszczałam ludzi na pasach(taką dużą grupę chyba z 20 osób) i zauważyli, że mam egzamin to zaczęli przebiegać przez pasy żebym mogła sobie spokojnie jechać
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny hamowanie awaryjne polega na typ że szybko mam wdepnąć sprzęgło i hamulec?
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej ja tak robiłam aż musi Cie wgiąć w fotel![]()
|
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
ok, mam nadzieje że dobrze robię, najpierw szybko sprzęgło i hamulec? Taka kolejność?
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzęgło --->hamulec Jeśli zrobisz odwrotnie auto Ci zgaśnie:P bo musisz hamulec do dechy wcisnąć
|
|
#4150 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4151 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo to super udalo sie dzisiejsze dziewiątki przyniosly ci szczesciejeszcze raz gratuluje Cytat:
normalnie przez takiego pieszego idzie sie zalamac, wychodza nie w te pore co trzeba, uda ci sie nastepnym razem
|
|
#4152 |
|
Raczkowanie
|
syyluusiuu ja zdawałam wczoraj, tylko nie miałam siły napisać relacji
Dzięki za gratulacje |
|
|
|
#4153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadza sie przepraszam pokercilo mi sie cos ![]() ![]() ale i tak gratuluje bo teraz tylko czekac na plasticzek i juz ![]() a tak w ogole to ja juz nie moge doczekac sie tego plasticzku te dnii mi sie dluza i dluza codzien wchodze na ta strone internetowa gdzie sprawdza sie te prawko i oczekuje na napisa "dokument do odbioru w urzedzie" cos takiego moze w piatek juz bedzie do odbioru albo dopiero po niedzieli
|
|
#4154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skrzyzowanie rzeczywiscie kiepskie, zazwyczaj pada polecenie 'jechac tak jak prowadzi droga' no i wtedy trzeba po prostu wjechac w hubską (moje rejony )edit: widze ze juz sie dogadałyście ![]() co do hamowania awaryjnego - wcisniecie sprzegla podobno wydłuza droge hamowania, a wiec nie powinno sie go wciskac jesli sytuacja jest grozna - zgasnac na egzaminie może i nie jest to wtedy błąd. ja na swoim egzaminie hamowałam awaryjnie ze sprzegłem i też błędu nie było, bo i predkośc nie byla duza to autko sie szybko zatrzymalo. Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2009-09-09 o 15:58 |
|
|
|
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
a gdzie reszta zdajacych ???
|
#4156 | ||
|
Raczkowanie
|
miss_piggy jeszcze raz gratulejszyn
super relacja, a tekst z Mikołajem boskiCytat:
I też zbytnio się nie łudzę że zdam za pierwszym razem, niby jazda mi ładnie idzie ale podobnie jak Ty zdawałam 2 razy wewnętrzny bo miałam takiego stresa że aż się trzęsłam w tym samochodzie ![]() Jakbyś miała jeszcze jakieś cenne wskazówki dot. tras egzaminacyjnych to będę wdzięczna za podzielenie się nimi Ja jak sobie coś przypomnę to oczywiście też napiszę, trzeba się wspierać, hehe Cytat:
|
|
#4157 |
|
Konto usunięte
|
a ja zapytam Was (bo jutro mam spotkanie 1sze) i jak to wygląda mniej więcej: najpierw są wykłady [3mies??] , później wewnętrzny teoria i praktyka (po zdaniu obu) następnie egzamin w WORDzie (jednego dnia jest teoria i prakt.) ? głupie pytanie...
|
|
|
|
#4158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdajesz wewnętrzny teoretyczny i zaczynasz jazdy. Możesz mieć potem egzamin wewnętrzny praktyczny. Potem zapisujesz się na egzamin państwowy, który może być łączony bądź nie. O to musisz zapytać w Wordzie ![]() ---------------- kasiekasiek powodzenia jutro
|
|
|
#4160 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No z Mikołajem pojechałam ostro Ale koleś się roześmiał tak na głos z tego i życzył miłego dnia i powodzenia na drodze, więc nie ma tragedii Cytat:
W WORDzie możesz sobie wybrać jak chcesz zdawać, bo jeśli chcesz zdawać osobno teorie i praktyke, to musisz najpierw ustalić termin egzaminu teoretycznego (lub zdać go w ten sam dzień co ustalasz, jeśli są wolne miejsca) i dopiero wtedy, po zdaniu możesz się umówić na egzamin praktyczny... (tzn. mówię jak jest u mnie- sama chciałam tak zrobić, ale jak Pan z okienka wytłumaczył mi te zasady to wolałam wziąć kombo ) No i oczywiście można wziąć teorię i praktykę razem
|
||
|
|
|
#4161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i ostatnie: czy w ciągu tych wykładów mogę mieć normalne jazdy? np. na 4 spotkaniu mogę z instruktorem jechać na miasto? sory za
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
piggy kochana super relajca dokladnie
) i fajowy egzaminatorconfused woman-piesi potrafia zrobic psikusa, ale gdybys spytala egzaminatora czy mozesz jechac bo jak mowisz pieszy ci sutepuje to by Cie nie oblał...takie jest moje zdanie, mnie w osk tak uczyli ze gdy bedzie mnie ktos puszczal-KONIECZNIE spytac egzaminatora,.. aaanet to zlaezy od szkoly-jedne jazdy wprowadzaja od razu z teorią, inne wpolowie teorii a jeszcze inne po wychodzeniu 30 godz teorii. ja jak bmialam za soba 3/4 wykladow poszlam na jazdy, zapisano mnie przy zapisywaniu sie na kurs.. ajj tesknie za wykladami, eLka....moj instr jjz o mnie zapomniał;(
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2009-09-09 o 16:33 |
|
|
|
#4163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w 3 miesiące to raczej zrobisz cały kurs(w zależności od dyspozycyjności oczywiście)
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeść Wam..
ZDAŁAM lemonka jest dziś nawet bardzo HAPPY LEMON ![]() opowiem Wam wsio jutro, bo teraz idę do wanny i lecę oblewać- znajomi czekaja z winkiem ![]()
Ja To Ja.... jestem księżniczką.. ![]() ...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć Edytowane przez lemonka Czas edycji: 2009-09-09 o 16:44 |
|
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
ha! Gratuluje
średnia zdawalność idzie w górę. Po cichu zazdroszczę i czekam na swój sądny dzień
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
lemonka, Gratuluję Kochana!
![]() confused women, Przykro mi, że Ci się nie udało, ale następne podejście na pewno będzie ostatnim. Trochę dziwna sytuacja z tym wymuszeniem, no ale cóż poradzić. ![]() BeaS sideritis, trzymam kciuki. będzie dobrze! ![]() Ja dzisiaj miałam jeszcze dwie godziny jazd. Ciągle mam wrażenie, że wymuszam na rondach :|
|
#4168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozostało tylko 8 dni i ....
Edytowane przez sylabud Czas edycji: 2009-09-09 o 17:14 |
|
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
lemonka super!
Gratulacje!kasiekasiek dajesz jutro czadu! powodzenia geerl!
|
|
|
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

w ogóle te nasze egzaminy bliźniaczo podobne
Mam nadzieję, że Tobie uda się zdać za 2-gim razem i u mnie będzie tak samo

Górka - bez problemu.
bo nigdy nie jechalam tam prosto, glownie z tego wzgledu, ze WSZYSTKIE egzaminacyjne eLki jada w lewo! No ale jade, luzik, wszystko ok, kazał zawrócić na nastepnym skrzyżowaniu. Zawrocilam... Nie zdążyłam się dobrze rozpędzić a tam korek... chyba z 15 minut stałam w korku, ale egzaminator rozgadał się jak by był moim kumplem, o studiach, chłopakach, samochodach, o komunie, pracy za granicą. Nawet o polityce zaczął nadawać, ale asekuracyjnie- wszystko co mówiłam, było raczej przytakiwaniem jego poglądom, bo wiadomo, temat może być drażliwy hehehe. I poczułam się mega swobodnie w tej eLce, nawet lepiej jak z instruktorem! Jadąc do centrum Szczecina przeżyłam jeszcze chwile grozy, bo ciągnęłam się w takim powolnym ciągu samochodów, ulicą pod górę. I kierowcy zaczęli pajacować i wpuszczać samochody z podporządkowanej, i musiałam kilka razy zatrzymywać się i ruszać w tym w korku pod stromą górkę i za którymś razem mi zgasł i jak chciałam ruszyć podskoczył mi samochodzio i ponownie zgasł , a on do mnie 'proszę się nie denerwować, wiem co stres egzaminacyjny robi z człowiekiem, a przecież widziałem jak Pani ładnie rusza z ręcznego' Dałam radę. Dojechałam do centrum Szczecina, przy strzałce warunkowej widziałam już jego nogę na hamulcu, ale akurat zawsze pamiętam, żeby się zatrzymać, więc luzik... pojechalam dalej, wywiózł mnie w dość dobrze znane mi okolice i mówi "no to zawracamy, jak Pani chce, może byc z wykorzystaniem infrastruktury, moze byc na raz dwa trzy" A ja spodziewałam się jakiejś małej uliczki, a tamta była mega obszerna. chyba z 4 długości clio by się upchnęło. No i trochę spartaczylam, bo wjechałam w bramę po lewej, zamiast sobie zrobić po prawej, w ogóle manewr wykonałam średnio ładnie ale powiedział, że "no można by to zrobić ładniej, ale sobie pani poradziła".. Ujechaliśmy troszkę dalej, mam pustkę któredy, ale dojechaliśmy w okolice urządu miasta, parkowanie skośne, wyszło idealnie. No i tam kazał mi jeszcze jakąś uliczką przejechać i mówi do mnie 'no i tym sposobem program egzaminu został wyczerpany' a ja
przytakiwałam tylko ale moje myśli skupione były na jednej rzeczy.. no i pytam 'ale zdałam?' a on 'no tak, przecież super pani jeżdzi'
Byłam lekko zamroczona i wiem ze powiedzialam do niego 'coprawda jest wrzesień, ale jest Pan moim świętym Mikołajem' hahaha ale to już zwalam na karb emocji... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

obie wymusiłyśmy pierwszeństwo, choć wg mnie Ty nie powinnaś za to nie zdać, skoro chłopak stał
]

Chłopak wchodzi na jezdnię, ja jadę a on zatrzymuje się i czeka a więc myślałam, że mnie przepuszcza-ale egzaminator uznał to za wymuszenie. Jak wracaliśmy to powiedział, że bardzo fajnie jeździłam, ale musiał mnie na tym oblać i że każdy egzaminator by tak zrobił.