|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Witam wszystkie Panny Młode!!!!
Właśnie znalazłam to forum. W przyszłym roku też biorę ślub. tylko jeszcze nie mamy sali.... a widze ze tu same doswiadczone panny młode ![]() mam nadzieje ze posłuzycie mi rada w roznych kwestiach heheheheh czy slyszalyscie cos moze o gospodzie w dolnie w wierzchoniowie? albo o maciejowej chacie? ja jestem z kazimeirza dolnego dlatego potrzebuje sali gdzies w okolicy na jakies 200 osob. macie cos do zaproponowania? |
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
cd.
cz. 2 weszliśmy do kościoła i cały czas się uśmiechaliśmy (po Waszych relacjach widzę, że to wszyscy Państwo Młodzi mają taki odruch... hihihi...). minęła 18-ta, a tu księży ani widu, ani słychu. pisze w liczbie mnogiej, bo u nas było dwóch - wikary z mojej parafii, w której był ślub oraz zaproszony przez nas (katecheta TŻ z liceum, który potem pomógł moim rodzicom pokonać kryzys małżeński). troszkę się zaczęliśy bać, bo nie mieliśy w indeksach wpisów z "egzaminu" i już myśłiliśy, że śłubu nie będzie. ale wyszli księża. powitali nas. i poszliśy. czuliśy się cudownie. mieliśy na ślubie też i nieznajome osoby, bo to był ślub na normalnej mszy o 18-tej. właściwie całą msze poprowadził nasz gość. było pięne kazanie - bezpośrenio skierowane do nas, do "Magdy i Roberta" i były też słowa, które my odebraliśmy jako skierowane do moich rodziców. przysięgę składałam z zaciśniętym gardłem. nie mogłam mówić, tak byłam przejęta. już o tym pisałam na jakimś wątku, ale i Wam napiszę: w pewnym momencie się zamyśłiłam i nie usłyszałam co mam powtórzyć. mojemu mózgowi zajęło chwilkę zanim odebrał inf i odtworzył. niestety ten moment widac na filmie. ale trudno. "reszta będzie bez wpadek" - pomyśłałam, bo jak po prysiędze to już nie ma czego się bać. nie wiedziałm, jak bardzo się wtedy myliłam... na końcu mszy była litania (jak to u nas w parafii w czerwcu). życzenia przyjmowaliśy w kościele bo trochę kropiło i był wiatr. dla gości mój tata, kierowca MPK, wynajął solarisa. dorga do sali była króciutka, bo to blisko od moich rodziców i od kościoła. wysiedliśmy. powitanie. odwróciliśy kolejnośc ze względu na pogodę i najpierw mąż przeniósł mnie przez próg (bałam się, że się wywalimy). uff, udało się... chleb, sól, pan Młody, kieliszki i... i tu stało się to, o czym wspominałam w cz. 1.! mój kieliszek z nidopitym szampanem wylądował na czole męża. dzięowałam Bogu, że i w tym dniu miał okulary, a nei szkła o których zakupie myślał. kilka kropli krwi na garniturze i na mojej sukience. mój rozcięty palec i to biedne rozcięte czoło męża. popłakałam się. na szczęście, brat swiadkowej jest przyszłym lekarzem i zatamował nam te krwotoki. i tak w czasie kiedy goście jedli rosołek, ja pogryzałam chleb i przykładałam go do palca. potem wreszcie odbyło się prawdziwe powitanie przez orkiestrę i "Sto lat". przez całe wesele pytałam męża jak się czuje i było mi niesamiwcie wstyd. ale przejdźmy do przyjemniejszych kwestii. podczas kolejki na "jedzie pociąg z daleka" zaproponowałam mężowi, żeby wybiec z wężykiem na dwór. mąż otworzył drzwi i stanąłl. lało . cały wężyk się zatrzymał. konsternacja. i dopiero kiedy mężuś się odwrócił, nasz "pociąg" zauważył, że my nie wiedzieliśy, że pada. z zabaw były: zbieranie na wózek, musieliśmy wymyśleć i zaprezentować 12 pozycji pocałunków, odwracaliśmy się do siebie żeby powróżyć płec dzieci. zdziwiło mnie tylko, że oczepiny miałam jedynie ja - tylko ja rzucałam welonem. goście za to mieli "operację plastyczną" - 3 dziewczyny nakładały trzem chłopakom rajstopy na twarz. nie wiedzieliśy jakie zabawy będą, bo zdaliśmy się na zespół. był tort, który podobno wszystkim smakował. sensację wzbudziła płonąca szynka na szabli, wwieziona przy zgaszeniu światła (wsyscy się zdiziwli, a byłam przekonana, że nikt nie zwróci uwagi) a w tle leciał unowocześniony motyw z "Janosika". goście robili zdjęcia. moja koleżanka prowadziła wywiady z goścmi na temat wesela. dlaczego to własśnie ona dotarło do mnie calkiem niedawno, choć wiedziałam, że ona i mój teść pracują razem w banku, a pan z zespołu to ich szef. (i dzięku temu mieliśmy 300 zł taniej niż wynosiła cena w momencie pdopisywania umowy. teraz nie wiem ile sobie życzą). wszyscy chwalili zespół. nawet moja koleżanka fryzjerka i jej narzeczony, zamówili go na własne wesele w przyszłym roku. nasze wesele trwało do 5-tej, ale my zwialiśmy ok. 3-ciej, bo ja już zasypiałam. teściowa zadzwoniła po taksówkę dla nas. żebyście widziały zdziwienie taksówkarza, że wiezie Państwa Młodych!! policzył nam taksówkę 5 zł taniej, chociaz i tak jakoś nie za dużo zapłaciliśmy (mimo nocy i mimo niedzieli?!). w momencie kiedy wsiadaliśy do taksówki, przyjechał pierwszy kurs busika (też z MPK). drugi nie wiem, o której miał być. a potem była krótka noc poślubna... już bez udziału widowni... jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę. |
|
|
|
|
#573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
dżem dobry
Laski, piekne relacje az sobie milo poczytac do sniadania Zycze szczescia na nowej drodze zycia ![]() a ja zmykam do rzonnnkóf
|
|
|
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a na poważnie - dobrze, ze na sali był lekarz i nic poważnego się nie stało.
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a odbiera Twój Tata "medal" dziś czy tam jutro? |
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, tak mojego tatę kopnął ten zaszczyt
|
|
|
|
#578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się spotkają na "gali rozdania Oskarów".
|
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe, na pewno
![]() impreza na 102 pewnie będzie wiadomość na nk czeka na Ciebie
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2009-09-10 o 10:58 |
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
tak w sumie to i powinnyśmy świętować. w końcu trzeba się dzielić radością (i alkoholem). z dziecmi zwłaszcza.
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Maciejko dostałaś obie części relacji czy tylko ze ślubu?
![]() Jak się czujesz???
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, jak na ostatnim weselu polewał nam po pół kieliszka cały mój tata po prostuw ogóle zapomniałam napisać, że śliczna z Ciebie kobietka
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
mój wygląd na ślubie to niestety nie zasługa natury a: pani wizażystki, koleżanki fryzjerki, znajomej manikiurzystki, pań z salonu sukien, pani ze sklepu obuwniczego i pań ze sklepu z bielizną.
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Relacje też miło się czytało
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak biją, trzeba uciekać, jak chwalą pięknie się uśmiechnąć ![]() make up itd to jedno, ale z ropuchy królewny się nie zrobi, nawet za pomocą super eksta dodatków i makijażu więc jeszcze raz powiem, że jesteś bardzo ładna i masz taką delikatną urodę i koniec dyskusji
|
|
|
|
#588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy to tylko dla wybranych |
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
maggie123 w którym kościele bierzesz ślub?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#590 |
|
Rozeznanie
|
Witam WAS bardzo serdecznie
![]() trochę mnie tu nie było a tu zmian i zmian co nie miara ![]() Moje drogie coś tu wyczytałam o wątku dla żonek możecie mi linka podać, bo znaleźć nie moge ![]() Ja jestem jak najbardziej za spotkankiem i żonek i panienek ![]() Pomóżcie mi, wiem, że kilka z WAS czesało się u jakiegoś fryzjera fantastycznego <faceta> chciałabym jakiś namiar do niego a nie pamietam nazwiska, chce coś zrobić z moimi włosami po ślubie ![]() aha Dzieczyny super relacje ślubne pieknie
|
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny świetnie się czytało Wasze relacje, naprawdę super, chociaż nie obyło się bez paru wpadek to nie zmienia faktu że był to Wasz Najpiękniejszy Dzień w Życiu
![]() Diya a Twoją relacje tez chętnie bym przeczytała Bernadetko mi się podobała ta sukienka na ramiączkach co mierzyłaś. Fakt, może w biuście jakos Ci się dobrze nie ułożyła, ale sukienka sama w sobie naprawdę bardzo ładna i nieoklepana jak niektóre różniące się tylko drobnymi szczegółami. Laski czy któraś z Was była może kiedyś w Maximusie w Nadarzynie i widziała tam suknie ślubne ??? Bo tak mi się o uszy obiło,że są dosyć tanie i kupuje się od razu, a na miejscu ponoć wykonują poprawki. Słyszałyście cos może? ![]() |
|
|
|
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
Pastelaa ja niestety nic nie słyszałam także w tym temacie nie pomoge
![]() ponawiam moje pytanie o tego fryzjera - pomóżcie<prosi> |
|
|
|
|
#593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jeśli można chciałabym też o kontakt do dobrych makijażystek ![]() Magdalena zdjęcia śliczne i podoba mi się Twoja fryzura, tak myślę sobie że pasowałaby do mnie. |
|
|
|
|
|
#595 |
|
Rozeznanie
|
ten fryzjer to zapewne Karol Brzyski... Kilka dziewczyn się u niego czesało, ale nie pamiętam które dokładnie i on na tyłach hotelu....(czarna dziura) ma zakład razem z Olą Szymanek. A co to za hotel to trzeba sprawdzić,ale chyba Europa, na pewno na Krakowskim....
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Może warto przedzwonić (o ile się da? )
|
|
|
#597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Krakowskie przedmieście 56 (wejście od Kołłątaja). Ja zdecydowałam się tam robić fryzurkę, tym bardziej, że od razu makijaż na miejscu
|
|
|
|
|
|
#598 | |||
|
Rozeznanie
|
ja też
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też mam dziwne przeczucia, na nk nawet nie ma jej zdjęcia...Nie wiem, czy to wypada, ale chyba wypadałoby, żeby któraś z LPM2010,przejęła pałeczkę i wkleiła link z datami ślubów od Joasi... |
|||
|
|
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
Tak to napewno był Karol Brzyski wielkie dzięki Dziewczynki
a ma któraś z WAS jakiś namiar na niego?? i czy on tylko ładnie czesze czy też ścina i maluje fajnie?? bo szukam kogoś dobrego.Ja raz jeszcze zaznaczam, zę tym razem nie odpuszcze naszego spotkanka i już się na nie pisze )uuu... a ja nie mam żadnej z WAS na naszej-klasie, no poza Telka chyba wypadałoby to zmienić co Wy na to??
|
|
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
ja też bym poprosiła o ile można
![]() Małgosiu ja też poproszę o zdjęcia, maila wyślę na priv |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Czy to tylko dla wybranych
Bo tak mi się o uszy obiło,że są dosyć tanie i kupuje się od razu, a na miejscu ponoć wykonują poprawki. Słyszałyście cos może? 
. Może warto przedzwonić (o ile się da?