|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Właśnie wypiłam chuba za 2 litry wody i czuje się jak mały balonik. Myślę, że może piję za dużo coli i może ona tak na mnie działa, a raczej na moje nerki
|
|
|
|
#512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
ja jestem na diecie 3 dni, niby faza uderzeniowa powinna być ale podjadam owoce więc tak jakby kolejny etap już bo nie mam za dużej nadwagi dzisiaj natomiast dumnie wyrzekłam się wafelka principolo, a byyyło ciężko
|
|
|
|
#514 |
|
Przyczajenie
|
Witam, chciałam się dowiedzieć czym się różni etap I diety od etapu II. W pierwszym etapie do 10 dni je się same proteiny. Czy po tych 10 dniach przechodzi się na 5 dni proteiny+warzywa i 5 dni same proteiny i taka zmienna dieta trwa do czasu osiągnięcia upragnionej wagi? Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
#515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam!Proponowałabym przeczytanie bardzo dokładne książki,bo to jest bardzo ważne |
|
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Wyciągnęłam z zamrażalnika mięso o nazwie 'kark wołowy'. To jest jadalne na tej diecie? Bo nie wiem, czy to karkówka, czy 'kark wołowy' może być równie dobrze rozbratlem, który jest tuż obok :P
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pupuru gdzieś mi się obiło o uszy, że ogólnie tzw. "górka" (górne partie mięsa) wołowego należą do tłustszych, więc ja bym odradzała ten kark ale może ktoś tu się zna lepiej i mnie poprawi
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-09-09 o 20:38 |
|
|
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ser biały nie jest za tłusty? Ok. będe jadła więcej warzyw
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję w POLO chudy twaróg który ma na 100 gr tylko 0,2 gr tłuszczu
Takie normalne kostki 250 gr i kosztuje chyba ze 2 zł. Jest jeszcze inny który ma 0,02 gr tłuszczu,ale jest droższy. U mnie jutro rano ważenie po 5/5 zobaczymy co powie waga. Pochwalę się rano
|
|
|
|
#520 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie babeczki
![]() Pierwszy raz zapomniałam dziś o tym, że zaczęła mi się właśnie 5-tka z warzywami. Zwykle czekam na ten dzień z utęsknieniem a tu proszę, gdyby nie kalendarz na lodówce, w którym z góry, na cały miesiąc mam dni podzielone na 5-cio dniowe okresy, to pewnie pomidory w lodówce zdążyłyby zakwitnąć zanim bym je zjadła ![]() Albo, co bardziej prawdopodobne - wykończyła się wytworami mojej fantazji kulinarnej Dziś usiłowałam zjeść stek z woła, który wyszedł mi twardy jak podeszwa Jak przyrządzać to mięso, żeby było zjadliwe?! Zwykle wychodzi mi tak twarde, że posiłek zajmuje około godziny, zanim wszystko się przeżuje ![]() A może to właśnie dobry sposób na odchudzanie?! W końcu zjem go mało, bo żuję bardzo długo, szybciej czuję nasycenie...i po pół godzinie zaczynam się już nudzić przy stole
|
|
|
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja intensywnie zastanawiam się co by powiedział nasz doktor na polski bigos ,bo napisał że kapusta jest dozwolona ,nie określił nic jaki rodzaj bo chyba nie zna kiszonej,do bigosu ja dodaję wołowinę więc jak najbardziej ok ,no i koncentrat pomidorowy plus zioła więc generalnie wszystko z listy prawda ,więc jak myślicie można czy nie ??????
|
|
|
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
Witam drogie Panie!
Ja dziś pierwszy raz zrobiłam sobie Dukanowe placuszki z otrębów i wbrew moim obawom okazały sie bardzo zjadliwe. Jutro sobie zafunduję na śniadanie jakieś barziej przyziołowione Niestety w kwestii wypróżniania otręby nic nie dały i o ile ganiam do kibelka co i rusz od tego picia, to żadna powżniejsza sprawa się z tego nie rodzi Może na P+W, jak sobie dorzucę błonnika?Jutro ostatni dzień uderzeniówki i w nagrodę pojdę sobie do sklepu kupić rukolę, brokuły, pora, ogórki i wielkie mnóstwo małych pomidorków
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png |
|
|
|
#523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja polecam ręcami i nogami I jeśli jeszcz dodatki sątakie jak powinny być na naszej dietce, to jeszcze raz mówię TAK U mnie dziś ciężki a raczej stresujący dzień dlatego dopiero teraz odzywam się. W końcu wykończyłam swoje gołąbki , drugi raz zrobiłam sobie placki z cukinii (no bo została połówka z wczoraj) a na kolację wrąbałam sałatkę z pomidora, papryki i kapusty pekińskiej z jogurtem.Od jutra znów same P i też od jutra najprawdopodobniej @, ale myślę, że w końcu kg zaczną spadać, bo jak dotąd to raczej waga pokazywała codziennie mały wzrost |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja dziś po ważeniu i po 5/5 jest tylko 1,1 kg mniej i nie wiem jak to jest ,że wczoraj rano było -1.8 kg I o co tu chodzi ![]() Nie jestem przed @ ani nie grzeszyłam. |
|
|
|
#525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tej diecie-poniewaz sa konsewowane w soli,a tej powinnysmy unikac. Zatrzymuje wode w organizmie,spowalnia proces chudniecia. Chude mieso jest malo zjadliwe dla mniezwlaszcza to w folli lub rekawie. Ja dusze w cebuli lub z warzywami paski piersi kurczaka,wolowiny podsmazywszy uprzednio lekko na parafinie.Parafina nie rozgrzewa sie tak jak olej czy inny tluszcz ale zawsze podsmazy troche,a potem dodaje warzywa i dusze. Wolowina tylko mielona w postaci pulpetow lub frykadelek. Pozdrawiam wszystkie Dukanki |
|
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny!
O Boże! Jakie tu szaleństwo! Ile nowych osób! Mnie to już powoli nikt nei będzie pamiętał Ja mam tyle pracy, że nie zdąże tu nawet zaglądnąc nie mówiąc już o nadrabianiu lektury...A czasmi mi brakuje rozmowy z wami i podtzrymania na duchu....Alemimo wszystko trzymam się dzielnie - dieta trwa, kg powoli, bo powoli (jednak te grzeszki nei pozwalaja na szybki spadek Poniedzialek i wtorek może byc ciężki bo jade do Łodzi na szkolenie...i nie wiadomo co za jedzenie będą mi w hotelu serwowali... ![]() Bogaczko - napewno zaczną ci te paskudnie kg spadać - ja tez tak miałam, trzymało mnie do połowy okresu. A tym bardziej jak jesteś teraz na warzywach! Będzie dobrze - tylko to przetrzymaj!
|
|
#527 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Czy tylko raz spożyłaś otręby?Bo żeby one zadziałały to też trzeba je spożyć kilka razy ,przynajmniej w moim przypadku tak było |
||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta waga tak ma, wczoraj pokazalo mniej, dzisiaj wiecej, ale i tak pokazuje -5kg sprzed diety wiec nastawiam sie pozytywnie. bo juz dla tej piatki warto bylo. Dzis ostatni zabieg depilacji laserowej. Paczka ibuprofenu przygotowana, chociaz wiem ze i tak nei zadziala. Faceic nie maja pojecia jak my sie maltretujemy zeby tylko zdobyc ich uznanie, ehh
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
witam
dawno nic nie pisałam,jestem na diecie od 30 lipca i zgubiłam już 11 kg teraz już coraz mniej chudnę ale cieszę się z tego bo tak zdrowiej zakupiłam 2 pary spodni i się cieszę jak głupia bo rozmiar zleciał o 3 numerki w dół kurczę jakie to jest przyjemne chociaż uderza po portfelu trzymam kciuki za wszystkie proteinki pozdrawiam czwartkowo |
|
|
|
#530 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Twoja biżuteria jest przepiękna .Może ktoś jeszcze wypowie się w tym temacie,na razie nie ruszam tych produktów.Moja waga też skacze ,ale to tak widocznie musi być,ja robię swoje już więcej nic nie mogę zrobić jak trzymać się diety---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Kochana jak ty to robisz?Ja jestem od 3 sierpnia ,ale zgubiłam tylko 6,900 i nie popełniłam żadnych grzeszków ,a zmiany garderoby ci bardzo zazdroszczę,moje ubrania są lużne,ale jeszcze czekam może jak zgubię tyle co ty to też pójdę na zakupy nowych rozmiarów.
|
||
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
sama się dziwię jak ,ale taka jest prawda
chociaż wiem ,że tak łatwo już nie będzie ale cel osiągnę wcześniej czy pózniej nie przejmuj się betti5 widocznie miałam mnóstwooooooo wody
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Slow kilka do dziewczyn narzekajacych na powolny spadek wagi w fazie uderzeniowej. Przez kilka pierwszych dni tracimy tylko nadmiar wody nagromadzony w tkankach. I dlatego jezeli ktos ma duzo kg do zrzucenia, a tym samym sporo tkanek i tym wiecej wody w nich nagromadzonych, to moze starcic i 5kg. To nie tluszcz. Jezeli nie mamy duzo wody, wtedy spadek kg bedzie naprawde niewielki. To indywidualna sprawa kazdego organizmu dlatego nei ma co rozpaczac ze komus udalo sie zrzucic 6kg a mi tylko 2. To tylko swiadczy o tym ze mialas malo nadprogramowej wody. wlasciwe chudniecie zaczyna sie dopiero na drugiej fazie.
probowalam znalezc wiecej informacji na temat kapusty i ogorkow. Niestety nigdzie nie ma ile dokladnie soli zawieraja. JEzeli przygotowujemy jakiekolwiek danie z kiszonej kapusty to zazwyczaj jest ona wczesniej plukana, prawda? A tym samym wyplukiwana jest wiekszosc soli. Poza tym kiszona kapusta zawiera bardzo duzo witamin, ktore sie nam przydadza. Mysle ze raz na jakis czas mozna sobei na nia pozwolic. Troche gorzej z ogorkami bo nie sposob ich wyplukac, ale jeden czasem do posilku nie powinien wyrzadzic wielkiej szkody. Sol, owszem wiaze wode i zatrzymuje ja w organizmie, ale wystrczy wtedy wiecej pic. To tyle moich przemyslen.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do kapusty, to rzeczywiście ze względu na sól jest problem . Natomiast kiszone ogórki wg mnie są bardziej pożądane niż korniszony, ponieważ zawierają tylko sól i różne fajne przyprawy, a korniszony mają śól i cukier. Zatem z dwojga złego wybrałabym kiszonego ale też z takim zaleceniem jak korniszona: tylko jako przyprawa ).A tak poza tematem to jakoś nie służy mi powrót z urlopu Wyspać się nie mogę , chociaż nie chodzę spać nad ranem (jak to czasem zdarzało się ), za robotę ciężko się zabrać a chałupa stoi zapuszczona........ Inne ważne sprawy też leżą odłogiem.... Co się dzieje ![]() Acha, jeszcze co do kilogramów moich sprawa ma się następująco: po ostatnich 5 dniach P+W bilans wyszedł 0,0kg, czyli z jaką wagą zaczęłam z taką zakończyłam Całe szczęście nie jest więcej...
|
|
|
|
|
#534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Jak zwykle można na ciebie liczyć |
||
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny właśnie jestem z siebie bardzo dumna. W firmie zamówili pyyszny catering, który ja poprostu uwielbiam. Zapach i wygląd tego jedzenia, nie mówiąc o smaku. PYCHA. Ciastka, kosz pełen tortill przeróżnych. Wziełam cole light i stałam, piłam i rozmawiałam z koleżankami które jadły, jakby mnie to nie ruszalo. A powiem Wam że ruszało.
a ja od dziś znów tylko P. I narodzilo się pytanie... ma któraś z was pomysł na placki/naleśniki do tortilli takie dukanowskie? Tak kombinuje - chude mleko, jajo, może odrobina mąki kukurydzianej...oteby? Pomóżcie. Wyczaruje sobie coś dobrego jak wróce na P+W. Z góry wielkie dzięki za wszelkie rady.
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-09-10 o 13:25 |
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mój ostatni dzień 3dniowej uderzeniówki. Czuję się paskudnie, strasznie mi słabo. Rozpoznaje ten stan (raz tak miałam jak przeszłam na SB, faza pierwsza, jadłam nie wystarczająco dużo i niezbyt smacznie, potem spałam dłuuugo i chyba poziom cukru spadł do minusa, ech - no i rano po drodze do łazienki wywinęłam orła waląc głową w kafelki tak, że do dzisiaj czuję
).Nie mam w ogóle apetytu - czuję się tak jakbym miała grypę. Na myśl o serze, jajach, mięsie - ale też i czekoladzie i ciastkach - mdli mnie. Wmusiłam jajecznicę z 2 jaj i drobiowej szynki, teraz zrobię kolejny wielki kubek herbaty z cytryną. Mam nadzieję, że mi się polepszy. Syb, co do tortilli to nie pomogę ale gratuluje samozaparcia i silnej woli!
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
ja się tak słabo czułam wczoraj, tylko o pójściu spać myślałam, ale dziś już ok, pełna energii
planuje zrobić 8 dni I fazy czyli od niedzieli warzywa![]() ahhh już mi się marzą pomidorki z cebulką w jogurcie naturalnym
|
|
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję jestem z ciebie dumna![]() ![]() klaski:.Niestety ja też nie mam pomysłu na tortillę .Trzyma j tak dalej |
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Syb tu znalazłam jakieś przepisy na te placki i myślę, że jakby je zmodyfikować odpowiednio (nie mąka a skrobia kukurydziana, nie mąką pszenna a otręby zmiksowane/rozdrobnione, no i oczywiście z tą solą to nie przesadzać
to i może by coś wyszło :P). Daj znać jak coś wymyślisz, bo to świetny pomysł!!!![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=105988 Karton Dukan pisał w książce kilka razy, że niestety pierwsze 3dni uderzeniówki baaardzo często jest nieprzyjemne. Osłabienie, zmęczenie, bóle głowy, senność. Obiecuje też, że od 4 dnia jest już tylko lepiej. Napisz jutro czy to prawda. A ja już zrobiłam trochę zakupów na Dukana, wyzbywam się grzeszków typu żółty ser z domu Książkę skończyłam dziś, więc mogę spokojnie i świadomie przejść na Dukana w przyszłym tygodniu tak jak planowałam
|
|
|
|
#540 |
|
Przyczajenie
|
a ja musze się pochwalić.. wczoraj robiłam gofry i wyszły po prostu przepyszne!!!
od razu się dowartościowałam jeśli chodzi o gotowanie, bo mnie to zawsze tak średnio wszystko wychodzi:P ale ciesze się, że przez tą diete uczę się gotować, a robię to z przyjemnością, co kiedyś było nie do pomyślenia co do gofrów- szybko i naprawde smacznie!! także jakby któraś miała słodkie smaki to polecam <mniam> |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

ja jestem na diecie 3 dni, niby faza uderzeniowa powinna być ale podjadam owoce więc tak jakby kolejny etap już bo nie mam za dużej nadwagi dzisiaj natomiast dumnie wyrzekłam się wafelka principolo, a byyyło ciężko 

Kochana jak ty to robisz?Ja jestem od 3 sierpnia ,ale zgubiłam tylko 6,900 i nie popełniłam żadnych grzeszków
. Natomiast kiszone ogórki wg mnie są bardziej pożądane niż korniszony, ponieważ zawierają tylko sól i różne fajne przyprawy, a korniszony mają śól i cukier. Zatem z dwojga złego wybrałabym kiszonego ale też z takim zaleceniem jak korniszona: tylko jako przyprawa
, chociaż nie chodzę spać nad ranem (jak to czasem zdarzało się
), za robotę ciężko się zabrać a chałupa stoi zapuszczona........
Całe szczęście nie jest więcej... 
klaski:.Niestety ja też nie mam pomysłu na tortillę
.Trzyma j tak dalej