Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-09, 18:02   #511
Ancymon24
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Właśnie wypiłam chuba za 2 litry wody i czuje się jak mały balonik. Myślę, że może piję za dużo coli i może ona tak na mnie działa, a raczej na moje nerki
Ancymon24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 18:44   #512
neura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ancymon24 Pokaż wiadomość
Właśnie wypiłam chuba za 2 litry wody i czuje się jak mały balonik. Myślę, że może piję za dużo coli i może ona tak na mnie działa, a raczej na moje nerki
u mnie picie herbaty oczyszczającej zamiast coli zero faktycznie dużo pomogło
powodzenia
o3.09-65,80
06.o9-64,90
09.09-64,20
13.09-63,50
20.09-62,9
neura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:08   #513
cafeine
Raczkowanie

cześć dziewczynki ja jestem na diecie 3 dni, niby faza uderzeniowa powinna być ale podjadam owoce więc tak jakby kolejny etap już bo nie mam za dużej nadwagi dzisiaj natomiast dumnie wyrzekłam się wafelka principolo, a byyyło ciężko
cafeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 19:18   #514
mila29
Przyczajenie

Witam, chciałam się dowiedzieć czym się różni etap I diety od etapu II. W pierwszym etapie do 10 dni je się same proteiny. Czy po tych 10 dniach przechodzi się na 5 dni proteiny+warzywa i 5 dni same proteiny i taka zmienna dieta trwa do czasu osiągnięcia upragnionej wagi? Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
mila29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:02   #515
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mila29 Pokaż wiadomość
Witam, chciałam się dowiedzieć czym się różni etap I diety od etapu II. W pierwszym etapie do 10 dni je się same proteiny. Czy po tych 10 dniach przechodzi się na 5 dni proteiny+warzywa i 5 dni same proteiny i taka zmienna dieta trwa do czasu osiągnięcia upragnionej wagi? Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Witam!Proponowałabym przeczytanie bardzo dokładne książki,bo to jest bardzo ważne.I ETAP TO UDERZNIÓWKA- która trwa od 1 do 10 dni w zależności od tego ile musimy stracić.II ETAP TO FAZA NAPRZEMIENNA i tu też jest różnie,najlepsze rozwiązanie to 5/5.Tak ,naprzemienna trwa aż do uzyskania chcianej wagi.Ale to wszystko jest dość skąplikowane i trzeba przeczytać książkę żeby móc zacząć stosować dietę.No i jednak z najważniejszych zasad picie dużej ilości wody.Życzę powodzenia,dieta jest skuteczna i bardzo jestem wdzięczna za nią dukanowi.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:17   #516
pupuru
Raczkowanie

Wyciągnęłam z zamrażalnika mięso o nazwie 'kark wołowy'. To jest jadalne na tej diecie? Bo nie wiem, czy to karkówka, czy 'kark wołowy' może być równie dobrze rozbratlem, który jest tuż obok :P
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 20:37   #517
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cafeine Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki ja jestem na diecie 3 dni, niby faza uderzeniowa powinna być ale podjadam owoce więc tak jakby kolejny etap już bo nie mam za dużej nadwagi dzisiaj natomiast dumnie wyrzekłam się wafelka principolo, a byyyło ciężko
Owoce są dozwolone dopiero w III etapie

pupuru gdzieś mi się obiło o uszy, że ogólnie tzw. "górka" (górne partie mięsa) wołowego należą do tłustszych, więc ja bym odradzała ten kark ale może ktoś tu się zna lepiej i mnie poprawi

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2009-09-09 o 20:38
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 21:38   #518
kuleczka18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neura Pokaż wiadomość
jadłospis jak najbardziej dukanowski ale proponowała bym jak masz chwilę czasu zamiast serka wiejskiego kupić chudy twaróg czyli ser biały -ma 3 razy tyle białka , jest tani i 0 węglowodanów , kiedy dodasz do niego trochę jogurtu i soli bedzie jak wiejski ale bardziej wartościowy i ''Dukanowy''

a ser biały nie jest za tłusty?
Ok. będe jadła więcej warzyw
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 22:07   #519
eliza40
Zakorzenienie

Ja kupuję w POLO chudy twaróg który ma na 100 gr tylko 0,2 gr tłuszczu
Takie normalne kostki 250 gr i kosztuje chyba ze 2 zł.
Jest jeszcze inny który ma 0,02 gr tłuszczu,ale jest droższy.
U mnie jutro rano ważenie po 5/5 zobaczymy co powie waga. Pochwalę się rano
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 22:14   #520
Donna_Wr
Przyczajenie

Witajcie babeczki
Pierwszy raz zapomniałam dziś o tym, że zaczęła mi się właśnie 5-tka z warzywami. Zwykle czekam na ten dzień z utęsknieniem a tu proszę, gdyby nie kalendarz na lodówce, w którym z góry, na cały miesiąc mam dni podzielone na 5-cio dniowe okresy, to pewnie pomidory w lodówce zdążyłyby zakwitnąć zanim bym je zjadła
Albo, co bardziej prawdopodobne - wykończyła się wytworami mojej fantazji kulinarnej Dziś usiłowałam zjeść stek z woła, który wyszedł mi twardy jak podeszwa Jak przyrządzać to mięso, żeby było zjadliwe?! Zwykle wychodzi mi tak twarde, że posiłek zajmuje około godziny, zanim wszystko się przeżuje
A może to właśnie dobry sposób na odchudzanie?! W końcu zjem go mało, bo żuję bardzo długo, szybciej czuję nasycenie...i po pół godzinie zaczynam się już nudzić przy stole
Donna_Wr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 22:46   #521
pani_sylwia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Donna_Wr Pokaż wiadomość
Witajcie babeczki
Pierwszy raz zapomniałam dziś o tym, że zaczęła mi się właśnie 5-tka z warzywami. Zwykle czekam na ten dzień z utęsknieniem a tu proszę, gdyby nie kalendarz na lodówce, w którym z góry, na cały miesiąc mam dni podzielone na 5-cio dniowe okresy, to pewnie pomidory w lodówce zdążyłyby zakwitnąć zanim bym je zjadła
Albo, co bardziej prawdopodobne - wykończyła się wytworami mojej fantazji kulinarnej Dziś usiłowałam zjeść stek z woła, który wyszedł mi twardy jak podeszwa Jak przyrządzać to mięso, żeby było zjadliwe?! Zwykle wychodzi mi tak twarde, że posiłek zajmuje około godziny, zanim wszystko się przeżuje
A może to właśnie dobry sposób na odchudzanie?! W końcu zjem go mało, bo żuję bardzo długo, szybciej czuję nasycenie...i po pół godzinie zaczynam się już nudzić przy stole
He he to całkiem niezła metoda a ja intensywnie zastanawiam się co by powiedział nasz doktor na polski bigos ,bo napisał że kapusta jest dozwolona ,nie określił nic jaki rodzaj bo chyba nie zna kiszonej,do bigosu ja dodaję wołowinę więc jak najbardziej ok ,no i koncentrat pomidorowy plus zioła więc generalnie wszystko z listy prawda ,więc jak myślicie można czy nie ??????
pani_sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 23:26   #522
Dianae
Raczkowanie

Witam drogie Panie!

Ja dziś pierwszy raz zrobiłam sobie Dukanowe placuszki z otrębów i wbrew moim obawom okazały sie bardzo zjadliwe. Jutro sobie zafunduję na śniadanie jakieś barziej przyziołowione Niestety w kwestii wypróżniania otręby nic nie dały i o ile ganiam do kibelka co i rusz od tego picia, to żadna powżniejsza sprawa się z tego nie rodzi Może na P+W, jak sobie dorzucę błonnika?
Jutro ostatni dzień uderzeniówki i w nagrodę pojdę sobie do sklepu kupić rukolę, brokuły, pora, ogórki i wielkie mnóstwo małych pomidorków

Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm
Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009
Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg
Aktualnie: 75,8 kg

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png
Dianae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-09, 23:36   #523
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_sylwia Pokaż wiadomość
He he to całkiem niezła metoda a ja intensywnie zastanawiam się co by powiedział nasz doktor na polski bigos ,bo napisał że kapusta jest dozwolona ,nie określił nic jaki rodzaj bo chyba nie zna kiszonej,do bigosu ja dodaję wołowinę więc jak najbardziej ok ,no i koncentrat pomidorowy plus zioła więc generalnie wszystko z listy prawda ,więc jak myślicie można czy nie ??????
osobiście uważam, że kiszona kapusta JAK NAJBARDZIEJ !!! Przecież w niej nie ma ani grama tłuszczu ani cukru . Ja polecam ręcami i nogami I jeśli jeszcz dodatki sątakie jak powinny być na naszej dietce, to jeszcze raz mówię TAK

U mnie dziś ciężki a raczej stresujący dzień dlatego dopiero teraz odzywam się.

W końcu wykończyłam swoje gołąbki , drugi raz zrobiłam sobie placki z cukinii (no bo została połówka z wczoraj) a na kolację wrąbałam sałatkę z pomidora, papryki i kapusty pekińskiej z jogurtem.

Od jutra znów same P i też od jutra najprawdopodobniej @, ale myślę, że w końcu kg zaczną spadać, bo jak dotąd to raczej waga pokazywała codziennie mały wzrost

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 07:53   #524
eliza40
Zakorzenienie

Witam.

Ja dziś po ważeniu i po 5/5 jest tylko 1,1 kg mniej i nie wiem jak to jest ,że wczoraj rano było -1.8 kg

I o co tu chodzi

Nie jestem przed @ ani nie grzeszyłam.
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 08:23   #525
ewik1962
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
osobiście uważam, że kiszona kapusta JAK NAJBARDZIEJ !!! Przecież w niej nie ma ani grama tłuszczu ani cukru . Ja polecam ręcami i nogami I jeśli jeszcz dodatki sątakie jak powinny być na naszej dietce, to jeszcze raz mówię TAK

W końcu wykończyłam swoje gołąbki , drugi raz zrobiłam sobie placki z cukinii (no bo została połówka z wczoraj) a na kolację wrąbałam sałatkę z pomidora, papryki i kapusty pekińskiej z jogurtem.

Od jutra znów same P i też od jutra najprawdopodobniej @, ale myślę, że w końcu kg zaczną spadać, bo jak dotąd to raczej waga pokazywała codziennie mały wzrost
Jesli chodzi o kapuste czy ogorki kiszone,uwazam,ze nie sa one dobre
w tej diecie-poniewaz sa konsewowane w soli,a tej powinnysmy unikac.
Zatrzymuje wode w organizmie,spowalnia proces chudniecia.

Chude mieso jest malo zjadliwe dla mniezwlaszcza to w folli lub rekawie.
Ja dusze w cebuli lub z warzywami paski piersi kurczaka,wolowiny podsmazywszy uprzednio lekko na parafinie.Parafina nie rozgrzewa sie tak jak olej czy inny tluszcz ale zawsze podsmazy troche,a potem dodaje warzywa i dusze.
Wolowina tylko mielona w postaci pulpetow lub frykadelek.

Pozdrawiam wszystkie Dukanki
ewik1962 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 09:11   #526
AJKB
Raczkowanie

Cześc dziewczyny!
O Boże! Jakie tu szaleństwo! Ile nowych osób! Mnie to już powoli nikt nei będzie pamiętał
Ja mam tyle pracy, że nie zdąże tu nawet zaglądnąc nie mówiąc już o nadrabianiu lektury...A czasmi mi brakuje rozmowy z wami i podtzrymania na duchu....Alemimo wszystko trzymam się dzielnie - dieta trwa, kg powoli, bo powoli (jednak te grzeszki nei pozwalaja na szybki spadek ) ale lecą w dół.
Poniedzialek i wtorek może byc ciężki bo jade do Łodzi na szkolenie...i nie wiadomo co za jedzenie będą mi w hotelu serwowali...

Bogaczko - napewno zaczną ci te paskudnie kg spadać - ja tez tak miałam, trzymało mnie do połowy okresu. A tym bardziej jak jesteś teraz na warzywach! Będzie dobrze - tylko to przetrzymaj!
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 09:39   #527
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Witam.

Ja dziś po ważeniu i po 5/5 jest tylko 1,1 kg mniej i nie wiem jak to jest ,że wczoraj rano było -1.8 kg

I o co tu chodzi

Nie jestem przed @ ani nie grzeszyłam.
Ja też tak miałam było 78,300,na drugi dzień,było77,200,a następnego dnia 77,900,a potem znów skoczyło na 76,500.Więc jak widzisz waga skacze jak chce,a ważę się codziennie rano.Ja już sobie wbiłam do głowy że niema sensu się tym przejmować,teraz też stoi,no ale będę miałą lada dzień@.Tak wogóle to jest bardzo dobrze jestem naprawdę zadowolona z tego co utraciłam i jestem pełna optymizmu że dojdziemy skarbie do upragnionej wagi,tylko musi to trochę potrwać,nabieranie masy też nam zajęło trochę czasu nie?.Miłego dnia życzę

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Dianae Pokaż wiadomość
Witam drogie Panie!

Ja dziś pierwszy raz zrobiłam sobie Dukanowe placuszki z otrębów i wbrew moim obawom okazały sie bardzo zjadliwe. Jutro sobie zafunduję na śniadanie jakieś barziej przyziołowione Niestety w kwestii wypróżniania otręby nic nie dały i o ile ganiam do kibelka co i rusz od tego picia, to żadna powżniejsza sprawa się z tego nie rodzi Może na P+W, jak sobie dorzucę błonnika?
Jutro ostatni dzień uderzeniówki i w nagrodę pojdę sobie do sklepu kupić rukolę, brokuły, pora, ogórki i wielkie mnóstwo małych pomidorków
Czy tylko raz spożyłaś otręby?Bo żeby one zadziałały to też trzeba je spożyć kilka razy ,przynajmniej w moim przypadku tak było.Ja odkąd pamięcią sięgam zawsze miałąm zaparcia ,odkąd jem otręby chodzę codziennie,problem znikł.
Stary 2009-09-10, 09:54   #528
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny!
O Boże! Jakie tu szaleństwo! Ile nowych osób! Mnie to już powoli nikt nei będzie pamiętał
ja bede

ta waga tak ma, wczoraj pokazalo mniej, dzisiaj wiecej, ale i tak pokazuje -5kg sprzed diety wiec nastawiam sie pozytywnie. bo juz dla tej piatki warto bylo.

Dzis ostatni zabieg depilacji laserowej. Paczka ibuprofenu przygotowana, chociaz wiem ze i tak nei zadziala. Faceic nie maja pojecia jak my sie maltretujemy zeby tylko zdobyc ich uznanie, ehh

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 09:56   #529
fatamorgana35
Raczkowanie

witam
dawno nic nie pisałam,jestem na diecie od 30 lipca i zgubiłam już 11 kg teraz już coraz mniej chudnę ale cieszę się z tego bo tak zdrowiej
zakupiłam 2 pary spodni i się cieszę jak głupia bo rozmiar zleciał o 3 numerki w dół kurczę jakie to jest przyjemne chociaż uderza po portfelu
trzymam kciuki za wszystkie proteinki
pozdrawiam czwartkowo
fatamorgana35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 10:06   #530
betii5
Rozeznanie

Cytat:

Twoja biżuteria jest przepiękna,dopiero dzisiaj zobaczyłam,masz talent dziewczyno.Co do tej kapusty kiszonej i ogórków to mam mętlik w głowie,nie pamietam gdzie ,ale czytałam żeby nie jeść bo chodzi właśnie o sól.Może ktoś jeszcze wypowie się w tym temacie,na razie nie ruszam tych produktów.Moja waga też skacze ,ale to tak widocznie musi być,ja robię swoje już więcej nic nie mogę zrobić jak trzymać się diety.Może będziemy musiały być dłużej na diecie,a może potem ruszy tak szybko że się zdziwimy.Pozdrawiam !

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez fatamorgana35 Pokaż wiadomość
witam
dawno nic nie pisałam,jestem na diecie od 30 lipca i zgubiłam już 11 kg teraz już coraz mniej chudnę ale cieszę się z tego bo tak zdrowiej
zakupiłam 2 pary spodni i się cieszę jak głupia bo rozmiar zleciał o 3 numerki w dół kurczę jakie to jest przyjemne chociaż uderza po portfelu
trzymam kciuki za wszystkie proteinki
pozdrawiam czwartkowo
Kochana jak ty to robisz?Ja jestem od 3 sierpnia ,ale zgubiłam tylko 6,900 i nie popełniłam żadnych grzeszków.Oczywiści e cieszę się bardzo z tego że udało mi się zgubić aż tyle.Jestem pełna podziwu gratuluję.Gratuluję ,a zmiany garderoby ci bardzo zazdroszczę,moje ubrania są lużne,ale jeszcze czekam może jak zgubię tyle co ty to też pójdę na zakupy nowych rozmiarów.
Stary 2009-09-10, 10:24   #531
fatamorgana35
Raczkowanie

sama się dziwię jak ,ale taka jest prawda
chociaż wiem ,że tak łatwo już nie będzie ale cel osiągnę wcześniej czy pózniej
nie przejmuj się betti5 widocznie miałam mnóstwooooooo wody
fatamorgana35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 11:19   #532
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Slow kilka do dziewczyn narzekajacych na powolny spadek wagi w fazie uderzeniowej. Przez kilka pierwszych dni tracimy tylko nadmiar wody nagromadzony w tkankach. I dlatego jezeli ktos ma duzo kg do zrzucenia, a tym samym sporo tkanek i tym wiecej wody w nich nagromadzonych, to moze starcic i 5kg. To nie tluszcz. Jezeli nie mamy duzo wody, wtedy spadek kg bedzie naprawde niewielki. To indywidualna sprawa kazdego organizmu dlatego nei ma co rozpaczac ze komus udalo sie zrzucic 6kg a mi tylko 2. To tylko swiadczy o tym ze mialas malo nadprogramowej wody. wlasciwe chudniecie zaczyna sie dopiero na drugiej fazie.

probowalam znalezc wiecej informacji na temat kapusty i ogorkow. Niestety nigdzie nie ma ile dokladnie soli zawieraja. JEzeli przygotowujemy jakiekolwiek danie z kiszonej kapusty to zazwyczaj jest ona wczesniej plukana, prawda? A tym samym wyplukiwana jest wiekszosc soli. Poza tym kiszona kapusta zawiera bardzo duzo witamin, ktore sie nam przydadza. Mysle ze raz na jakis czas mozna sobei na nia pozwolic. Troche gorzej z ogorkami bo nie sposob ich wyplukac, ale jeden czasem do posilku nie powinien wyrzadzic wielkiej szkody. Sol, owszem wiaze wode i zatrzymuje ja w organizmie, ale wystrczy wtedy wiecej pic. To tyle moich przemyslen.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 11:20   #533
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość

Twoja biżuteria jest przepiękna,dopiero dzisiaj zobaczyłam,masz talent dziewczyno.Co do tej kapusty kiszonej i ogórków to mam mętlik w głowie,nie pamietam gdzie ,ale czytałam żeby nie jeść bo chodzi właśnie o sól.Może ktoś jeszcze wypowie się w tym temacie,na razie nie ruszam tych produktów.
Dzięki Betii5

A co do kapusty, to rzeczywiście ze względu na sól jest problem . Natomiast kiszone ogórki wg mnie są bardziej pożądane niż korniszony, ponieważ zawierają tylko sól i różne fajne przyprawy, a korniszony mają śól i cukier. Zatem z dwojga złego wybrałabym kiszonego ale też z takim zaleceniem jak korniszona: tylko jako przyprawa . Kiszona kapusta w zasadzie na tych samych warunkach też mogłaby przejść (chyba ).

A tak poza tematem to jakoś nie służy mi powrót z urlopu . Jakaś taka śnięta ryba jestem Wyspać się nie mogę , chociaż nie chodzę spać nad ranem (jak to czasem zdarzało się ), za robotę ciężko się zabrać a chałupa stoi zapuszczona........ Inne ważne sprawy też leżą odłogiem.... Co się dzieje

Acha, jeszcze co do kilogramów moich sprawa ma się następująco: po ostatnich 5 dniach P+W bilans wyszedł 0,0kg, czyli z jaką wagą zaczęłam z taką zakończyłam Całe szczęście nie jest więcej...

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 11:52   #534
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Betii5

A co do kapusty, to rzeczywiście ze względu na sól jest problem . Natomiast kiszone ogórki wg mnie są bardziej pożądane niż korniszony, ponieważ zawierają tylko sól i różne fajne przyprawy, a korniszony mają śól i cukier. Zatem z dwojga złego wybrałabym kiszonego ale też z takim zaleceniem jak korniszona: tylko jako przyprawa . Kiszona kapusta w zasadzie na tych samych warunkach też mogłaby przejść (chyba ).

A tak poza tematem to jakoś nie służy mi powrót z urlopu . Jakaś taka śnięta ryba jestem Wyspać się nie mogę , chociaż nie chodzę spać nad ranem (jak to czasem zdarzało się ), za robotę ciężko się zabrać a chałupa stoi zapuszczona........ Inne ważne sprawy też leżą odłogiem.... Co się dzieje

Acha, jeszcze co do kilogramów moich sprawa ma się następująco: po ostatnich 5 dniach P+W bilans wyszedł 0,0kg, czyli z jaką wagą zaczęłam z taką zakończyłam Całe szczęście nie jest więcej...
No to ja też pozwolę sobie od czasu do czasu na tą kapustkę,a może to już przesilenie letnio -jesienne?Pozatym są takie dni że człowiekowi brakuje energi ,siły do czegokolwiek.Życze miłego dnia

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Slow kilka do dziewczyn narzekajacych na powolny spadek wagi w fazie uderzeniowej. Przez kilka pierwszych dni tracimy tylko nadmiar wody nagromadzony w tkankach. I dlatego jezeli ktos ma duzo kg do zrzucenia, a tym samym sporo tkanek i tym wiecej wody w nich nagromadzonych, to moze starcic i 5kg. To nie tluszcz. Jezeli nie mamy duzo wody, wtedy spadek kg bedzie naprawde niewielki. To indywidualna sprawa kazdego organizmu dlatego nei ma co rozpaczac ze komus udalo sie zrzucic 6kg a mi tylko 2. To tylko swiadczy o tym ze mialas malo nadprogramowej wody. wlasciwe chudniecie zaczyna sie dopiero na drugiej fazie.

probowalam znalezc wiecej informacji na temat kapusty i ogorkow. Niestety nigdzie nie ma ile dokladnie soli zawieraja. JEzeli przygotowujemy jakiekolwiek danie z kiszonej kapusty to zazwyczaj jest ona wczesniej plukana, prawda? A tym samym wyplukiwana jest wiekszosc soli. Poza tym kiszona kapusta zawiera bardzo duzo witamin, ktore sie nam przydadza. Mysle ze raz na jakis czas mozna sobei na nia pozwolic. Troche gorzej z ogorkami bo nie sposob ich wyplukac, ale jeden czasem do posilku nie powinien wyrzadzic wielkiej szkody. Sol, owszem wiaze wode i zatrzymuje ja w organizmie, ale wystrczy wtedy wiecej pic. To tyle moich przemyslen.
Jak zwykle można na ciebie liczyć,ja się nie przejmuję że chudnę mniej niż inne osoby,bo wiem że i tak dojdę do celu.Tylko zastanawiam się dlaczego to tak jest,no i oczywiście masz rację,zapomniałam o tej wodzie w organiżmie.Prawda jest taka że każdemu organizmowi służy coś bardziej drugiemu mniej,każdy jest inny i potrzebujemy różnego czasu żeby dojść do celu.Ja naprawdę jestem pełna optymizmu.
Stary 2009-09-10, 13:23   #535
syb
Raczkowanie

Dziewczyny właśnie jestem z siebie bardzo dumna. W firmie zamówili pyyszny catering, który ja poprostu uwielbiam. Zapach i wygląd tego jedzenia, nie mówiąc o smaku. PYCHA. Ciastka, kosz pełen tortill przeróżnych. Wziełam cole light i stałam, piłam i rozmawiałam z koleżankami które jadły, jakby mnie to nie ruszalo. A powiem Wam że ruszało.
a ja od dziś znów tylko P.
I narodzilo się pytanie... ma któraś z was pomysł na placki/naleśniki do tortilli takie dukanowskie?
Tak kombinuje - chude mleko, jajo, może odrobina mąki kukurydzianej...oteby?

Pomóżcie. Wyczaruje sobie coś dobrego jak wróce na P+W.
Z góry wielkie dzięki za wszelkie rady.

Edytowane przez syb
Czas edycji: 2009-09-10 o 13:25
syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 13:44   #536
karton
Zakorzenienie

Dzisiaj mój ostatni dzień 3dniowej uderzeniówki. Czuję się paskudnie, strasznie mi słabo. Rozpoznaje ten stan (raz tak miałam jak przeszłam na SB, faza pierwsza, jadłam nie wystarczająco dużo i niezbyt smacznie, potem spałam dłuuugo i chyba poziom cukru spadł do minusa, ech - no i rano po drodze do łazienki wywinęłam orła waląc głową w kafelki tak, że do dzisiaj czuję ).
Nie mam w ogóle apetytu - czuję się tak jakbym miała grypę. Na myśl o serze, jajach, mięsie - ale też i czekoladzie i ciastkach - mdli mnie.

Wmusiłam jajecznicę z 2 jaj i drobiowej szynki, teraz zrobię kolejny wielki kubek herbaty z cytryną. Mam nadzieję, że mi się polepszy.

Syb
, co do tortilli to nie pomogę ale gratuluje samozaparcia i silnej woli!
Stary 2009-09-10, 15:19   #537
candy1991
Raczkowanie

ja się tak słabo czułam wczoraj, tylko o pójściu spać myślałam, ale dziś już ok, pełna energii planuje zrobić 8 dni I fazy czyli od niedzieli warzywa
ahhh już mi się marzą pomidorki z cebulką w jogurcie naturalnym
candy1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 15:59   #538
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie jestem z siebie bardzo dumna. W firmie zamówili pyyszny catering, który ja poprostu uwielbiam. Zapach i wygląd tego jedzenia, nie mówiąc o smaku. PYCHA. Ciastka, kosz pełen tortill przeróżnych. Wziełam cole light i stałam, piłam i rozmawiałam z koleżankami które jadły, jakby mnie to nie ruszalo. A powiem Wam że ruszało.
a ja od dziś znów tylko P.
I narodzilo się pytanie... ma któraś z was pomysł na placki/naleśniki do tortilli takie dukanowskie?
Tak kombinuje - chude mleko, jajo, może odrobina mąki kukurydzianej...oteby?

Pomóżcie. Wyczaruje sobie coś dobrego jak wróce na P+W.
Z góry wielkie dzięki za wszelkie rady.
Gratuluję jestem z ciebie dumna klaski:.Niestety ja też nie mam pomysłu na tortillę.J aupiekłąm sobie chlebek i na kolacje zjem kanapeczki ,a mam dni p/w więc moge coś smacznego wyczarować.Trzyma j tak dalej.
Stary 2009-09-10, 16:12   #539
Parvati
Zakorzenienie

Syb tu znalazłam jakieś przepisy na te placki i myślę, że jakby je zmodyfikować odpowiednio (nie mąka a skrobia kukurydziana, nie mąką pszenna a otręby zmiksowane/rozdrobnione, no i oczywiście z tą solą to nie przesadzać to i może by coś wyszło :P). Daj znać jak coś wymyślisz, bo to świetny pomysł!!!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=105988

Karton Dukan pisał w książce kilka razy, że niestety pierwsze 3dni uderzeniówki baaardzo często jest nieprzyjemne. Osłabienie, zmęczenie, bóle głowy, senność. Obiecuje też, że od 4 dnia jest już tylko lepiej. Napisz jutro czy to prawda.

A ja już zrobiłam trochę zakupów na Dukana, wyzbywam się grzeszków typu żółty ser z domu Książkę skończyłam dziś, więc mogę spokojnie i świadomie przejść na Dukana w przyszłym tygodniu tak jak planowałam

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 20:05   #540
znaszmnie9
Przyczajenie

a ja musze się pochwalić.. wczoraj robiłam gofry i wyszły po prostu przepyszne!!! od razu się dowartościowałam jeśli chodzi o gotowanie, bo mnie to zawsze tak średnio wszystko wychodzi:P ale ciesze się, że przez tą diete uczę się gotować, a robię to z przyjemnością, co kiedyś było nie do pomyślenia
co do gofrów- szybko i naprawde smacznie!! także jakby któraś miała słodkie smaki to polecam <mniam>
znaszmnie9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości