Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-10, 19:17   #541
Ulinka_24
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

a ja mam jeszcze pytanie bo ja sie tak nie orientuje w tych chudych miesach ktore to sa dokladnie?? to te wszytskie na ktorych nie widac tłuszczyku?? bo np.na takiej karkowce widac i to jest tłuste.. a nie wystarczy np. od takiej karkowi czy lopatki odciac tylko miesko czy to nadal bedzie tłuste??

i jeszcze serek biały.. ze chudy to wiem ale czy moge se do niego dodac slodzik??co wy jeszcze dodajecie do serka zeby było dobre??
Ulinka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 19:23   #542
tracy
Przyczajenie

witajcie dziewczyny,

dawno się nie odzywałam, ale niestety po prawie rocznym urlopie macierzyńsko wychowawczym musiałam wrócić do pracy i narazie nie mogę się zorganizować .

jeśli chodzi o dietę - to u mnie priorytet, od 27 lipca spadło mi już 8 kilo, czuje się świetnie, a najbardziej motywuje mnie to, że już widać moje wysiłki.

motywacja mi wzrosła, a bycie na diecie traktuję jako "normalny" styl żywienia,
nie rusza mnie , że ktoś obok siedzi i je "zakazane" produkty , a w pracy jak ktoś częstuje cukierkami , to ja chętnie, ale chowam do szuflady. Ciekawe ile się ich uzbiera

tak więc trzymajcie się i nie dawajcie pokusom
tracy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 20:53   #543
Donna_Wr
Przyczajenie

Witajcie babeczki
Wciąż na P+W i jak na złość warzyw jem bardzo mało a jak tylko P się zaczną, to będę sobie w brodę pluła, że tego nie robiłam
Dziś słodkie mnie naszło okrutnie, więc odpowiadajac przy okazji na pytanie Ulinki w sprawie twarogu, opowiem jak montuje go w chwilach słodkiego natchnienia
Kupuję chudy twaróg 0% tłuszczu, wrzucam do miksera, dorzucam trochę jogurtu naturalnego, rozpuszczam kilkanaście tabletek słodzika i już mam dobrą, słodką papkę do posmarowania placuszków otrębowych (czasem dorzucam jeszcze odtłuszczone kakao)
Oprócz tego w przypływie kuchennego szału, wymodziłam sernik na zimno, standardowo byłam głodna po powrocie z pracy i narobiłam furę jedzenia, które będę musiała wyrzucić ( nikogo ze znajomych nie moge namówić na wspólne MOJE posiłki ...ciekawe dlaczego ? ). Pocieszajace jest to, że objętościowo coraz mniej jedzenia pochłaniam, ale jeszcze mentalnie muszę nauczyc się, że nie potrzebuję mieć zawsze lodówki wypełnionej po brzegi . To będzie moje czwartokwartalne postanowienie
Donna_Wr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 21:00   #544
Ulinka_24
Raczkowanie

dajcie przepis na gofry po dukanowsku
Stary 2009-09-10, 21:10   #545
karton
Zakorzenienie

Dzięki, czytałam książkę także niestety wiem, że osłabienie jest często nieuniknione.
Już jest lepiej, apetyt wrócił i jak na złość myśli krążą niebezpiecznie... maliny, borówki, czekolady czy lody rodzinki wystawiają na ciężką próbę. Próbuję sobie nabijać głowę myślami, że jeśli chcę wyglądać jak jeszcze niecałe 2 lata temu to wystarczy przecierpieć, wytrzymać - przynajmniej wtedy kiedy okoliczności są sprzyjające (tzn nie ma np imprezy rodzinnej...).
Coś mało mnie ubywa na uderzeniówce, też nie mam AŻ tak dużo do zrzucenia (ok 7kg), ale pocieszam się myślą - tak jak Wy - że w końcu musi waga ruszyć
Stary 2009-09-10, 21:23   #546
Ewelain1987
Zadomowienie

jestem nowa i potrzebuje pomocy..chcialabym tez zrobic ten test ale niewiem gdzie on jest?? czy ktos mi pomoze??

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-10, 21:53   #547
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez znaszmnie9 Pokaż wiadomość
a ja musze się pochwalić.. wczoraj robiłam gofry i wyszły po prostu przepyszne!!! od razu się dowartościowałam jeśli chodzi o gotowanie, bo mnie to zawsze tak średnio wszystko wychodzi:P ale ciesze się, że przez tą diete uczę się gotować, a robię to z przyjemnością, co kiedyś było nie do pomyślenia
co do gofrów- szybko i naprawde smacznie!! także jakby któraś miała słodkie smaki to polecam <mniam>
Ja ja czy mogę prosić o przepis??

syb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-10, 23:54   #548
znaszmnie9
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Ja ja czy mogę prosić o przepis??
Gofry
1 szklanka mąki kukurydzianej
3 jajka
1 szklanka wody
słodzik
Żółtka odzielic, dodac wody i zmiksowac,powoli dodając mąkę. Białka ubić ze słodzikiem na sztywna pianę.Wymieszac wyszystko razem i do gofrownicy.

niech wam dobrze służą! <mniam>
znaszmnie9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 01:00   #549
pupuru
Raczkowanie

A można aż tyle mąki kukurydzianej na samych P?
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 06:56   #550
Ulinka_24
Raczkowanie

kochane a co z tym mieskiem ?? odpowie mi ktoras ??

_________________________ ______

"Każdego dnia budzę się piękniejsza ale dziś to już przesadziłam "
Stary 2009-09-11, 07:55   #551
margaretkaat
Raczkowanie

Nie wiem czy juz ktos odpowiedzial na pytanie o cukier trzcinowy zamiast slodzika, bo jestem dopiero w trakcie nadrabiania zaleglosci, ale najwyzej sie powtorze.
Poszperalam troche i znalazlam cos takiego na http://zadajpytanie.pl/pytanie/3713

Cytat:
cukier otrzymywany z buraków cukrowych i ten otrzymywany z trzciny cukrowej niczym się nie róznią - jest to po prostu sacharoza. Cukier (bez względu na to czy jest to cukier trzcinowy czy buraczany) w nadmiarze jest szkodliwy dla zdrowia. Inny skład ma natomiast melasa czyli produkt odpadowy przy produkcji cukru (jest to ciemnobrązowy syrop). Melasa to oczywiście nie cukier! Wyróznia sie melasę buraczaną (odpad przy produkcji cukru z buraków) i melasę rtrzcinową (tą z trzciny cukrowej).
Melasa trzcinowa zawiera mniej sacharozy natomiast posiada więcej cukrów redukujących (glukoza, fruktoza), rafinozy. Zawiera też różne tlenki (potasu, sodu). Lepiej słodzić melasą niż czystym cukrem bo melasa zawiera mniej disacharydów i zawiera monosacharydy więc nie dostarcza aż tylu pustych kalorii.
15.07.09
\/
34 33 32 3130 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20.... 1 0
------------------------/\ 26.10.09 (ruszylo!!)
margaretkaat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 08:18   #552
cocci
Zakorzenienie

Witam!

dziewczyny, też chcę zacząć, moze nawet już od dzisiaj, ale mam kilka pytań, które na pewno już tu padły. Nie mam neistety czasu na czytanie tyyyyyyyyylu postów (przyczyna widoczna w podpisie ). Mozecie mi napisać odp?
1. mleko - ciutka do kawy, takie 0.5%, może być? bo ja bez kawy nie funkcjonyję, a kawy bez mleka nie da rady...
2. otręby - czym to można zastapić? bo nie wiem, czy mi siew niemczech uda je znaleść
3. co z ryżem i kaszą? ziemniaki już doczytałąm, ze zakazane... a ja nei umiem jeśc mięsa, czy czegokolwiek innego bez zapełniacza. Zamula mnie :?
coś jeszcze miałam.... acha...
4. ten test, ile powinny trwaćfazy, macie gdzieś zapisane?
5. co z sokami owocowymi?

ło, to tak na szybko...
dzięi za pomoc!

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

Edytowane przez cocci
Czas edycji: 2009-09-11 o 08:39
cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 08:48   #553
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
Witam!

dziewczyny, też chcę zacząć, moze nawet już od dzisiaj, ale mam kilka pytań, które na pewno już tu padły. Nie mam neistety czasu na czytanie tyyyyyyyyylu postów (przyczyna widoczna w podpisie ). Mozecie mi napisać odp?
1. mleko - ciutka do kawy, takie 0.5%, może być? bo ja bez kawy nie funkcjonyję, a kawy bez mleka nie da rady...
2. otręby - czym to można zastapić? bo nie wiem, czy mi siew niemczech uda je znaleść
3. co z ryżem i kaszą? ziemniaki już doczytałąm, ze zakazane... a ja nei umiem jeśc mięsa, czy czegokolwiek innego bez zapełniacza. Zamula mnie :?
coś jeszcze miałam.... acha...
4. ten test, ile powinny trwaćfazy, macie gdzieś zapisane?

ło, to tak na szybko...
dzięi za pomoc!
WITAMY W NASZYM GRONIE.Mam tylko jedną prożbę przeczytaj najpierw książkę to jest podstawa.Więc tak mleko jak najbardziej,otręby raczej chyba niczym nie zastąpisz,ale z nich piecze się placki ,chlebki są jadalne naprawdę.O ryżu i ziemniakach zapomnij na bardzo długo,bo są dozwolone w czwartej fazie ale też chyba 2 razy w tygodniu.Testu nie mam ,ale przejzyj posty niedawno dziewczyny drukowały.Przepraszam ,ale wydaje mi się że nie jesteś przygotowana do tej diety,a żeby ją zacząć trzeba wiedzieć troszkę więcej na jej temat.Dziewczyny z chęcią odpowidzą na twoje pytania ja również,ale jednak książka to podstawa.Pozdrawiam!

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Ulinka_24 Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze pytanie bo ja sie tak nie orientuje w tych chudych miesach ktore to sa dokladnie?? to te wszytskie na ktorych nie widac tłuszczyku?? bo np.na takiej karkowce widac i to jest tłuste.. a nie wystarczy np. od takiej karkowi czy lopatki odciac tylko miesko czy to nadal bedzie tłuste??

i jeszcze serek biały.. ze chudy to wiem ale czy moge se do niego dodac slodzik??co wy jeszcze dodajecie do serka zeby było dobre??
Mięsa chude to oczywiście konina ,wołowina pieczeniowa,cielęcina filety i pieczeń,wieprzowina oczywiście zakazana,drób pierś i łudko oczywiście bez skóry ,indyk.wszystko najlepiej pieczone w folii lub grilu.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 09:15   #554
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margaretkaat Pokaż wiadomość
Nie wiem czy juz ktos odpowiedzial na pytanie o cukier trzcinowy zamiast slodzika, bo jestem dopiero w trakcie nadrabiania zaleglosci, ale najwyzej sie powtorze.
Poszperalam troche i znalazlam cos takiego na http://zadajpytanie.pl/pytanie/3713
"cukier otrzymywany z buraków cukrowych i ten otrzymywany z trzciny cukrowej niczym się nie róznią - jest to po prostu sacharoza. Cukier (bez względu na to czy jest to cukier trzcinowy czy buraczany) w nadmiarze jest szkodliwy dla zdrowia. Inny skład ma natomiast melasa czyli produkt odpadowy przy produkcji cukru (jest to ciemnobrązowy syrop). Melasa to oczywiście nie cukier! Wyróznia sie melasę buraczaną (odpad przy produkcji cukru z buraków) i melasę rtrzcinową (tą z trzciny cukrowej).
Melasa trzcinowa zawiera mniej sacharozy natomiast posiada więcej cukrów redukujących (glukoza, fruktoza), rafinozy. Zawiera też różne tlenki (potasu, sodu). Lepiej słodzić melasą niż czystym cukrem bo melasa zawiera mniej disacharydów i zawiera monosacharydy więc nie dostarcza aż tylu pustych kalorii."

Ciekawe jest to co znalazłaś Tylko dlaczego drDukan nic na ten temat nie wspomina Przecież powinien wiedzieć co jest zdrowsze a co nie... Jak my się mamy w tym wszystkim połapać

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 09:40   #555
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
jestem nowa i potrzebuje pomocy..chcialabym tez zrobic ten test ale niewiem gdzie on jest?? czy ktos mi pomoze??
kilka stron wczesniej podalam link i tlumaczenie, poszukaj

Cytat:
Napisane przez Ulinka_24 Pokaż wiadomość
kochane a co z tym mieskiem ?? odpowie mi ktoras ??
WItam nowe dziewczyny, fajnie ze chcecie do nas dolaczyc, ale...
Ja rozumiem ze ciezko jest przebrnac przez kilkaset postow w poszukiwaniu waznych informacji, zwlaszcza ze plotkujemy tu duzo i moga takie rzeczy umknac.
Podstawowe zasady diety sa w pierwszym poscie watku (w pierwszej czesci niestety) we wpisie Nataplo. Jezeli nie mozecie tam zajrzec to w moim podpisie jest link do ksiazek Dukana. Sciagnijcie przynajmniej "Nie potrafie schudnac". Jezeli myslicie powaznie o tej diecie to przeczytanie ksiazki to podstawa. Nie chodzi o to ze nam sie nie chce odpowiadac, ale podstawowe pytania sa zadawane tyle razy, a wystarczy zajrzec do ksiazki.
Zeby nei bylo ze od rana jestem niedobra, to wybralam wam mementum fazy proteinowej z dozwolonymi produktami i opisem ktore miesko jest chude.
Dziewczyny prosze odrobic prace domowa i przeczytac ksiazke. Dla wlasnego dobra. Bo zanim rozpoczniecie diete warto zrozumiec jak i dlaczego ona dziala i co jest wazne. Bez tej wiedzy mozecie sobie tyko zaszkodzic. Ja juz nawet nei wiem ile razy ja czytalam.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 10:49   #556
karton
Zakorzenienie

Hej!
Dzisiaj pierwszy dzień p+w, cieszę się bo kocham warzywa
ps. żujecie gumę? jeśli tak to znalazłyście jakąś, która jest słodzona tylko aspartamem?
Stary 2009-09-11, 12:21   #557
cocci
Zakorzenienie

no jasne, znowu zostałam źle zrozumiana...

książki w całości nei przeczytałam, ale główne, najważniejsze ząłożenia diety znam. Myslę, że to wystarczy, by rozpocząć dietę, a w międzyczasie ksiażkę się przeczyta. Tym bardziej, ze mam lekko napięte terminy CIĄGLE
póki co poczytam. a na razie jeszcze dzisiaj i tak nic nie miałam czasu zjeść. a zobaczcie, która godzina......

Stary 2009-09-11, 12:44   #558
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
no jasne, znowu zostałam źle zrozumiana...

książki w całości nei przeczytałam, ale główne, najważniejsze ząłożenia diety znam. Myslę, że to wystarczy, by rozpocząć dietę, a w międzyczasie ksiażkę się przeczyta. Tym bardziej, ze mam lekko napięte terminy CIĄGLE
póki co poczytam. a na razie jeszcze dzisiaj i tak nic nie miałam czasu zjeść. a zobaczcie, która godzina......
Pomimo Twojego braku czasu ja również namawiam cię: NIE ZACZYNAJ DIETY ZANIM NIE PRZECZYTASZ KSIĄŻKI!!!
Poza tym to nie jest dieta głodówkowa, że nic rano nie zjesz. Tu chodzi o to, żeby jeść. Trzeba też DOKŁADNIE wiedzieć CO jeść i DLACZEGO, i jakie są mechanizmy tej diety.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 12:45   #559
Ewelain1987
Zadomowienie

dolaczam sie...zrobilam test i wyszlo ze musze schudnac 20 kg ale tez tak myslalam..w ciazy mi sie przytylo..ksiazke juz mam i zabieram sie za jej przeczytanie..

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 13:01   #560
agus30
Raczkowanie

Słuchajcie dziewczyny,czy w waszych miastach w sklepach lub marketach są jakieś konserwy rybne w sosie własnym lub innym które można jeść?Nie licząc tuńczyka bo tego pod dostatkiem.
Jeśli chodzi o serek naturalny homogenizowany 0% to w moim mieście w sklepie Stokrotka znalazłam taki właśnie 120g z Ostrowi .Zawartość białka 12 g, węglowodny3 g, tłuszczu 0%.Myślę,że taki spokojnie można wcinać.
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 13:20   #561
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Pomimo Twojego braku czasu ja również namawiam cię: NIE ZACZYNAJ DIETY ZANIM NIE PRZECZYTASZ KSIĄŻKI!!!
Poza tym to nie jest dieta głodówkowa, że nic rano nie zjesz. Tu chodzi o to, żeby jeść. Trzeba też DOKŁADNIE wiedzieć CO jeść i DLACZEGO, i jakie są mechanizmy tej diety.
temat pt "brak czasu" nei przeskoczę. niestety. Czas dla siebie mam w nocy.
co do głodówki - to nie jest jednorazowy wyczyn, bo ja mam tak codziennie. albo prawie codziennie.

z resztą nie ważne.

Stary 2009-09-11, 14:14   #562
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

sniadanie to najwazniejszy posilek dnia, opuszczajac je spowalnia sie metabolizm, rozleniwia zoladek i je sie o wiele wiecej w ciagu dnia a zwlaszcza wieczorem. Przy diecie sniadanie jest podstawa i koniecznoscia

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 14:58   #563
Madziuniek22
Przyczajenie

hej kochane ja juz jakies 16 dni na dietce, i wczoraj niestety zgrzeszylam, wieczorem u kolezanki na drinka sie zgluszylam, ale tylko jednego, brendy z cola light, myslicie ze wielka zbrodnia?? balam sie rano na wage wejsc ale o dziwo bylo kg mniej, ale okaze sie jutro jak bedzie, a ogolnie to przez te 16 dni zeszlo mi okolo 4,5kg da dieta jest naprawde rewelacyjna, i wcale nie jest tak ciezko, buziaki
Madziuniek22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 15:35   #564
Parvati
Zakorzenienie

cocci co do soków owocowych - owoce są zabronione w pierwszych 2 fazach, więc ergo - soki owocowe także
Otręby znajdziesz w każdym dużym hipermarkecie (nawet, a może nawet szczególnie za granicą, gdzie zdrowe odżywianie się jest modniejsze niż u nas).
Ryż, kasza - zakazana. Mleko 0.5 do kawy ok.

Ulinka_24 mięso z górnych partii krówek, także mięsko ze świnki jest TŁUSTE nie chodzi tu o tłuste kawałki, żyłki etc a o CAŁOŚĆ.
betii5 wypisała Ci mięska, które są chude

karton póki co znalazłam tylko słodzone aspartamem i sorbitolem na raz (bądź cukrem oczywiście ).

Ponadto oczywiście popieram starsze stażem na tym gronie koleżanki - książka, książka, książka Jeśli ktoś nie lubi czytać/nie ma czasu, to niech przynajmniej podstawy z tej książki poczyta. To baza, bardzo ważna. Ja czytałam ją powolutku po nocach z braku czasu - wszystko się da jak się chce

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2009-09-11 o 15:39
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 15:55   #565
syb
Raczkowanie

Cytat:
temat pt "brak czasu" nei przeskoczę. niestety. Czas dla siebie mam w nocy.
co do głodówki - to nie jest jednorazowy wyczyn, bo ja mam tak codziennie. albo prawie codziennie.

z resztą nie ważne.
Cocci.. uwierz, że my naprawdę chcemy dobrze. Ta dieta jest dobra, jest skuteczna, ale też jest moim zdaniem wymagająca. Bo wymaga zrozumienia na jakiej zasadzie działa. Kilka haseł rzuconych: czy mogę jeść to i to? pomoże na chwile w dylemacie: co mam teraz zjeść, ale nie ułatwi np. zakupów czy świadomości dlaczego chudnę itp. To nie jest dieta gdzie listek sałaty ma starczyć na tydzień.
Chyba nawet nie potrafię sobie wyobrazić ile ma się pracy przy 4 skarbach z Twojego podpisu, ale myślę, że dobrze jest jednak znaleźć odpowiedni moment na tą dietę i przemyśleć ją. Bo ode mnie wymaga dobrej organizacji gotowanie dla 2 (ja i mąż), więc dla Ciebie pewnie będzie też sporym wyzwaniem organizacja posiłków tak żeby nie zwariować, a równocześnie przestrzegać diety.
Takie jest moje skromne zdanie...

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 16:01   #566
candy1991
Raczkowanie

zakochałam się w twarożku ze słodzikiem
a tak w ogole to w niedziele zaczynam II faze i będzie ważenieboję sie trochę, ale cóż muszę sprawdzić czy coś się dzieje, a tak na serio nawet jak nic nie schudłam, to przynajmniej nie mam kompulsów a to już ogromny plus
candy1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 17:33   #567
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczyny,czy w waszych miastach w sklepach lub marketach są jakieś konserwy rybne w sosie własnym lub innym które można jeść?Nie licząc tuńczyka bo tego pod dostatkiem.
Jeśli chodzi o serek naturalny homogenizowany 0% to w moim mieście w sklepie Stokrotka znalazłam taki właśnie 120g z Ostrowi .Zawartość białka 12 g, węglowodny3 g, tłuszczu 0%.Myślę,że taki spokojnie można wcinać.
Ja kupuję łososia alaskiego w sosie własnym,bo jakoś na tuńczyka nie moge patrzeć.Ja też jestem ciekawa czy inne gatunki ryb można dostać oczywiście w sosie własnym?

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez znaszmnie9 Pokaż wiadomość
Gofry
1 szklanka mąki kukurydzianej
3 jajka
1 szklanka wody
słodzik
Żółtka odzielic, dodac wody i zmiksowac,powoli dodając mąkę. Białka ubić ze słodzikiem na sztywna pianę.Wymieszac wyszystko razem i do gofrownicy.

niech wam dobrze służą! <mniam>
Pewnie te gofry są pyszne ,ale ja się zastanawiam co z tą mąką?Szkalanka to bardzo dużo,więc może ktoś mi wyjaśni jak to jest,ja uważam że to za dużo.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-11, 19:39   #568
eliza40
Zakorzenienie

Witam.
Ja dzisiaj spotkałam znajomą z,którą dawno się nie widziałam a ona się mną zachwycała Twierdzi,że połowe mnie nie ma (mam za sobą już w sumie 8 kg) to było bardzo miłe

Ja myślę,że te gofry można zrobić tylko należy się nimi podzielić z rodzinką

Candy na pewno coś schudłaś,jeśli trzymałaś oczywiście dietkę.

Ewelain sporo masz do zrzucenia,ale z nami pójdzie Ci łatwo.Powodzenia
Cocci nie obrażaj się i nie opuszczaj nas.Dziewczyny na prawdę Ci dobrze radzą.
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 20:56   #569
Parvati
Zakorzenienie

eliza40 , 8kg piękny wynik

Szklanka to dużo, Dukan wspominał o tej mące raczej w ilościach 1 łyżka (do sosu).
Myślę, że tak jak mówi eliza40 - można się nimi po prostu podzielić BĄDŹ można po prostu nie zjeść wszystkich w 1 dzień
Ja bym nie ryzykowała z jedzeniem 1 szklanki mąki kukurydzianej dziennie. Myślę, że może to osłabić zrzucanie kg.

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-11, 21:03   #570
eliza40
Zakorzenienie

Na Dukanie mam 4,4kg a resztę wcześniej

Czy ktoś wie jaki ser można by było dać do pizzy zamiast mozzarelli.
W mojej mieścinie są markety mniejsze Biedronka,Polo i tam niestety nie ma.
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości