|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
a ja mam jeszcze pytanie
![]() ![]() i jeszcze serek biały.. ze chudy to wiem ale czy moge se do niego dodac slodzik??co wy jeszcze dodajecie do serka zeby było dobre?? |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny,
dawno się nie odzywałam, ale niestety po prawie rocznym urlopie macierzyńsko wychowawczym musiałam wrócić do pracy i narazie nie mogę się zorganizować . jeśli chodzi o dietę - to u mnie priorytet, od 27 lipca spadło mi już 8 kilo, czuje się świetnie, a najbardziej motywuje mnie to, że już widać moje wysiłki. motywacja mi wzrosła, a bycie na diecie traktuję jako "normalny" styl żywienia, nie rusza mnie , że ktoś obok siedzi i je "zakazane" produkty , a w pracy jak ktoś częstuje cukierkami , to ja chętnie, ale chowam do szuflady. Ciekawe ile się ich uzbiera ![]() tak więc trzymajcie się i nie dawajcie pokusom |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Przyczajenie
|
Witajcie babeczki
![]() Wciąż na P+W i jak na złość warzyw jem bardzo mało a jak tylko P się zaczną, to będę sobie w brodę pluła, że tego nie robiłam ![]() Dziś słodkie mnie naszło okrutnie, więc odpowiadajac przy okazji na pytanie Ulinki w sprawie twarogu, opowiem jak montuje go w chwilach słodkiego natchnienia ![]() Kupuję chudy twaróg 0% tłuszczu, wrzucam do miksera, dorzucam trochę jogurtu naturalnego, rozpuszczam kilkanaście tabletek słodzika i już mam dobrą, słodką papkę do posmarowania placuszków otrębowych (czasem dorzucam jeszcze odtłuszczone kakao) ![]() Oprócz tego w przypływie kuchennego szału, wymodziłam sernik na zimno, standardowo byłam głodna po powrocie z pracy i narobiłam furę jedzenia, które będę musiała wyrzucić ( nikogo ze znajomych nie moge namówić na wspólne MOJE posiłki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
dajcie przepis na gofry po dukanowsku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, czytałam książkę także niestety wiem, że osłabienie jest często nieuniknione.
Już jest lepiej, apetyt wrócił i jak na złość myśli krążą niebezpiecznie... maliny, borówki, czekolady czy lody rodzinki wystawiają na ciężką próbę. Próbuję sobie nabijać głowę myślami, że jeśli chcę wyglądać jak jeszcze niecałe 2 lata temu to wystarczy przecierpieć, wytrzymać - przynajmniej wtedy kiedy okoliczności są sprzyjające (tzn nie ma np imprezy rodzinnej...). Coś mało mnie ubywa na uderzeniówce, też nie mam AŻ tak dużo do zrzucenia (ok 7kg), ale pocieszam się myślą - tak jak Wy - że w końcu musi waga ruszyć ![]()
#546 |
Zadomowienie
|
jestem nowa i potrzebuje pomocy..chcialabym tez zrobic ten test ale niewiem gdzie on jest?? czy ktos mi pomoze??
#547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#548 |
Przyczajenie
|
Gofry
1 szklanka mąki kukurydzianej 3 jajka 1 szklanka wody słodzik Żółtka odzielic, dodac wody i zmiksowac,powoli dodając mąkę. Białka ubić ze słodzikiem na sztywna pianę.Wymieszac wyszystko razem i do gofrownicy. niech wam dobrze służą! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
A można aż tyle mąki kukurydzianej na samych P?
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
kochane a co z tym mieskiem ?? odpowie mi ktoras ??
![]()
#551 | |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy juz ktos odpowiedzial na pytanie o cukier trzcinowy zamiast slodzika, bo jestem dopiero w trakcie nadrabiania zaleglosci, ale najwyzej sie powtorze.
Poszperalam troche i znalazlam cos takiego na http://zadajpytanie.pl/pytanie/3713 Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Witam!
dziewczyny, też chcę zacząć, moze nawet już od dzisiaj, ale mam kilka pytań, które na pewno już tu padły. Nie mam neistety czasu na czytanie tyyyyyyyyylu postów (przyczyna widoczna w podpisie ![]() 1. mleko - ciutka do kawy, takie 0.5%, może być? bo ja bez kawy nie funkcjonyję, a kawy bez mleka nie da rady... 2. otręby - czym to można zastapić? bo nie wiem, czy mi siew niemczech uda je znaleść ![]() 3. co z ryżem i kaszą? ziemniaki już doczytałąm, ze zakazane... a ja nei umiem jeśc mięsa, czy czegokolwiek innego bez zapełniacza. Zamula mnie :? coś jeszcze miałam.... acha... 4. ten test, ile powinny trwaćfazy, macie gdzieś zapisane? 5. co z sokami owocowymi? ło, to tak na szybko... dzięi za pomoc!
Edytowane przez cocci Czas edycji: 2009-09-11 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Melasa trzcinowa zawiera mniej sacharozy natomiast posiada więcej cukrów redukujących (glukoza, fruktoza), rafinozy. Zawiera też różne tlenki (potasu, sodu). Lepiej słodzić melasą niż czystym cukrem bo melasa zawiera mniej disacharydów i zawiera monosacharydy więc nie dostarcza aż tylu pustych kalorii." Ciekawe jest to co znalazłaś ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WItam nowe dziewczyny, fajnie ze chcecie do nas dolaczyc, ale... Ja rozumiem ze ciezko jest przebrnac przez kilkaset postow w poszukiwaniu waznych informacji, zwlaszcza ze plotkujemy tu duzo i moga takie rzeczy umknac. Podstawowe zasady diety sa w pierwszym poscie watku (w pierwszej czesci niestety) we wpisie Nataplo. Jezeli nie mozecie tam zajrzec to w moim podpisie jest link do ksiazek Dukana. Sciagnijcie przynajmniej "Nie potrafie schudnac". Jezeli myslicie powaznie o tej diecie to przeczytanie ksiazki to podstawa. Nie chodzi o to ze nam sie nie chce odpowiadac, ale podstawowe pytania sa zadawane tyle razy, a wystarczy zajrzec do ksiazki. Zeby nei bylo ze od rana jestem niedobra, to wybralam wam mementum fazy proteinowej z dozwolonymi produktami i opisem ktore miesko jest chude. Dziewczyny prosze odrobic prace domowa i przeczytac ksiazke. Dla wlasnego dobra. Bo zanim rozpoczniecie diete warto zrozumiec jak i dlaczego ona dziala i co jest wazne. Bez tej wiedzy mozecie sobie tyko zaszkodzic. Ja juz nawet nei wiem ile razy ja czytalam.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Dzisiaj pierwszy dzień p+w, cieszę się bo kocham warzywa ![]() ps. żujecie gumę? jeśli tak to znalazłyście jakąś, która jest słodzona tylko aspartamem? ![]()
#557 |
Zakorzenienie
|
no jasne, znowu zostałam źle zrozumiana...
![]() książki w całości nei przeczytałam, ale główne, najważniejsze ząłożenia diety znam. Myslę, że to wystarczy, by rozpocząć dietę, a w międzyczasie ksiażkę się przeczyta. Tym bardziej, ze mam lekko napięte terminy ![]() póki co poczytam. a na razie jeszcze dzisiaj i tak nic nie miałam czasu zjeść. a zobaczcie, która godzina......
![]() |
#558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym to nie jest dieta głodówkowa, że nic rano nie zjesz. Tu chodzi o to, żeby jeść. Trzeba też DOKŁADNIE wiedzieć CO jeść i DLACZEGO, i jakie są mechanizmy tej diety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
dolaczam sie...zrobilam test i wyszlo ze musze schudnac 20 kg ale tez tak myslalam..w ciazy mi sie przytylo..ksiazke juz mam i zabieram sie za jej przeczytanie..
#560 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie dziewczyny,czy w waszych miastach w sklepach lub marketach są jakieś konserwy rybne w sosie własnym lub innym które można jeść
![]() Jeśli chodzi o serek naturalny homogenizowany 0% to w moim mieście w sklepie Stokrotka znalazłam taki właśnie 120g z Ostrowi .Zawartość białka 12 g, węglowodny3 g, tłuszczu 0%.Myślę,że taki spokojnie można wcinać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do głodówki - to nie jest jednorazowy wyczyn, bo ja mam tak codziennie. albo prawie codziennie. z resztą nie ważne.
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
sniadanie to najwazniejszy posilek dnia, opuszczajac je spowalnia sie metabolizm, rozleniwia zoladek i je sie o wiele wiecej w ciagu dnia a zwlaszcza wieczorem. Przy diecie sniadanie jest podstawa i koniecznoscia
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Przyczajenie
|
hej kochane ja juz jakies 16 dni na dietce, i wczoraj niestety zgrzeszylam, wieczorem u kolezanki na drinka sie zgluszylam, ale tylko jednego, brendy z cola light, myslicie ze wielka zbrodnia?? balam sie rano na wage wejsc ale o dziwo bylo kg mniej, ale okaze sie jutro jak bedzie, a ogolnie to przez te 16 dni zeszlo mi okolo 4,5kg
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
cocci co do soków owocowych - owoce są zabronione w pierwszych 2 fazach, więc ergo - soki owocowe także
![]() Otręby znajdziesz w każdym dużym hipermarkecie (nawet, a może nawet szczególnie za granicą, gdzie zdrowe odżywianie się jest modniejsze niż u nas). Ryż, kasza - zakazana. Mleko 0.5 do kawy ok. Ulinka_24 mięso z górnych partii krówek, także mięsko ze świnki jest TŁUSTE ![]() betii5 wypisała Ci mięska, które są chude ![]() karton póki co znalazłam tylko słodzone aspartamem i sorbitolem na raz (bądź cukrem oczywiście ![]() Ponadto oczywiście popieram starsze stażem na tym gronie koleżanki - książka, książka, książka ![]() ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2009-09-11 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba nawet nie potrafię sobie wyobrazić ile ma się pracy przy 4 skarbach z Twojego podpisu, ale myślę, że dobrze jest jednak znaleźć odpowiedni moment na tą dietę i przemyśleć ją. Bo ode mnie wymaga dobrej organizacji gotowanie dla 2 (ja i mąż), więc dla Ciebie pewnie będzie też sporym wyzwaniem organizacja posiłków tak żeby nie zwariować, a równocześnie przestrzegać diety. Takie jest moje skromne zdanie...
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
zakochałam się w twarożku ze słodzikiem
![]() a tak w ogole to w niedziele zaczynam II faze i będzie ważenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja dzisiaj spotkałam znajomą z,którą dawno się nie widziałam a ona się mną zachwycała ![]() ![]() Ja myślę,że te gofry można zrobić tylko należy się nimi podzielić z rodzinką ![]() Candy na pewno coś schudłaś,jeśli trzymałaś oczywiście dietkę. Ewelain sporo masz do zrzucenia,ale z nami pójdzie Ci łatwo.Powodzenia ![]() Cocci nie obrażaj się i nie opuszczaj nas.Dziewczyny na prawdę Ci dobrze radzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Szklanka to dużo, Dukan wspominał o tej mące raczej w ilościach 1 łyżka (do sosu). Myślę, że tak jak mówi eliza40 - można się nimi po prostu podzielić BĄDŹ można po prostu nie zjeść wszystkich w 1 dzień ![]() Ja bym nie ryzykowała z jedzeniem 1 szklanki mąki kukurydzianej dziennie. Myślę, że może to osłabić zrzucanie kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
Na Dukanie mam 4,4kg a resztę wcześniej
![]() Czy ktoś wie jaki ser można by było dać do pizzy zamiast mozzarelli. W mojej mieścinie są markety mniejsze Biedronka,Polo i tam niestety nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.