|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6691 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: powiekszenie piersi!wazne pytania!
horo, nie forsuj się tak, bo aż się martwię o Ciebie i chyba bardziej niż Ty sama. Odkurzanie, mycie podłóg ogranicz do jak najmniejszej liczby w tygodniu i poproś męża, żeby Cię chociaż przez 3-4 tygodnie w tym wyręczał, przecież się nie przemęczy jak po pracy odkurzy, to zajmuje 10 minut.
Tak samo z dzieciaczkami, przeraziłam się, że na raz bierzesz po 14 kg na każdą rękę, czy dzieciaczki są na tyle duże, że możesz je za rączkę sprowadzić po schodach? Bo to byłoby lepsze rozwiązanie i z mniejszym ryzykiem, że coś się stanie z piersiami. No ale skoro nie da się inaczej, to ja to rozumiem, więc pozostaje się tylko modlić, żeby nic się nie stało.
|
|
|
|
#6692 |
|
Raczkowanie
|
HORO ślicznotko ty
podobały mi sie twoje piersi z przed miesiaca ale teraz jak je zobaczylam to ja sie normalnie w nich zakochałam nawet Pamela A.sie chowa przy twoich nowych przepieknych nabytkach tez bym takie chciala ale moj mężus nie pozwolil mi na takie duze sliczne cycusie dzwonilam do mojego lekarza i prosilam o zmiane terminu na 23wrzesnia bo juz od listopada wracam do pracy i musze sie wykurowac mam nadzieje ze dojde do siebie bardzo szybko chociaz bardzo sie boje tego bólu kolezanka robila sobie 3tyg temu i mowila ze to najgorszy ból jakikolwiek miala mam nadzieje ze moje maluchy dadza mi troszke odpoczać bo synus ma 4latka a córcia dzisiaj konczy 5 miesiecy a tak wogole to wy wszystkie macie piekne piersiatka i jestescie juz po zabiegach czego wam wszytskim zazdroszcze....pozdrawiam was dziewczynki
|
|
|
|
#6693 |
|
Raczkowanie
|
przypuszczam że rzadna kobitka po przeczytaniu naszego wątku nie zrobi sobie piersi u dr. SANKOWSKIEGO, i nie dlatego że sknocił sprawę, bo kazdemu się może zdarzyć, ale że tak traktuje byłe pacjentki.
MyaD a ty będziesz poprawiała 2 piersi czy jedną? nie widziałam zdjecia z dwoma piersiami PS. HORO to pewnie kajdankami by sie przypieła w klinice!!!! Edytowane przez KUBUŚ Czas edycji: 2009-09-10 o 11:05 |
|
|
|
#6694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro, że cała ta sytuacja dotknęła MyaDivę , ale niech jej przykra i bulwersująca historia będzie przestrogą dla innych potencjalnych pacjentek tego lekarzaAle teraz trzeba odliczać dni do grudnia, bo na forum znowu zawitało słońce Mya - ja coś wczoraj czułam, że miałaś zawiechę nad frytkami Horo - skarbie uważaj na żelki, ja wszystko rozumiem, że obowiązki są ... ale wykonuj te czynności uważnie i w zwolnionym tempie Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-09-10 o 12:45 |
|
|
|
|
#6695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście robię "ciut" za duzo, ale takie są uroki bycia mamą i zoną A maluchy, no niestety... mala zeszlaby sama, ale jak widzi, ze niosę małego, to ona też chce i kończy się na 28 kg na rękach
|
|
#6696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ból bólem, każda z nas inaczej go odczuwała - to zależy od progu bólowego każdego człowieka. Ja szczerze powiedziawszy bardzo go odczułam - najgorsze były 3-4 dni, ale później było z każdym dniem tylko lepiej, a po 2 tyg. ból ustąpił całkowicie U kogo robisz? |
|
|
|
|
#6697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jestem w nich zakochana A co do męża to się nie przejmuj... mój też nie pozwolił na "za duze" i o rozmiarze dowiedział sie dopiero po operacji Wprawdzie usłyszałam, ze "doktorka poniosło" ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
siebie??? kajdankami to ja bym doktorka przypięla... nie powiem za co ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
macie rację Kasiulka, trzymam kciuki za Twoje cycusie
Allergan Inspira TRX 615g (14 cm x 6,5 cm) 1.09.2009 - dr Andrzej Krajewski ![]() Edytowane przez horo Czas edycji: 2009-09-10 o 13:30 |
|||
|
|
|
#6698 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja mam nadzieje ze mnie nie bedzie bolalo az tak bardzo bo mam malusią córeczke i bede sobie musiala dac rade bo syneczek do przedszkola chodzi...Ja moja droga ide do doktora Ottó Guðjónsson w Islandi bo tutaj mieszkam i place tylko ok 8tys złotych.jeszcze mysle o rozmiarze chcialabym miec duze pełne i piekniusie piersi mysle ze 410 ale jak pojde na sale to chyba powiem doktorkowi ze 450 bo moj mezus nie chce za duzych....jeszcze tylko 13dni i dołacze do pieknych pan z biustem takim jak wy macie buziaczki dla was![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
pozdrowionka aha a ile twoje malenstwa maja latek??chodzi mi o dzieciatka???
|
|
#6699 |
|
Raczkowanie
|
KASIULKA prawie w jednym terminie będziemy miały nowe cycusie
|
#6700 |
|
Raczkowanie
|
hejka
to fajnie oby dwie bedziemy umierac w tym czasie z bólu ![]() ![]() ale damy rade a boisz sie??bo ja cholernie sie boje..ale wiem ze dam rade ![]() pozdrowionka
|
#6701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam 168 a waga chyba 55 dawno sie nie ważyłam.Boję się bardzo ale juz nie mogę sie doczekać nowych nabytków tak się zastanawiam nad 300,jutro jestem umówiona na jeszcze jedna wizyte,pomierze sobie znowu i już ostatecznie się zdecyduje
|
|
#6702 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam ten sam problem co wy laski, nie wiem jaki zrobic rozmiar mysle o 300-350cc, ale ostatecznie kazda z nas bedzie musi ustalic to z Dr.
Nie jest to latwy wybo9r- prawda~? zeby nie wygladac glupio i sztucznie. pozdro/Agnes.
|
#6703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ja właśnie dlatego namówiłam doktorka na jeszcze jedna wizyte... no ale cóż ten wybór jest kosztowny i dlatego musimy się porządnie zastanowić ![]() :roll eyes:![]()
|
|
#6704 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nnie bede miala takiej mozliwosci na kolejna wizyte tuz przed... mieszkam w UK i mam wszystko utrudnione w zwiazku z nadchodzaca operacja, wyniki, odbior, wyslanie ich do kliniki....nieakceptujacy rodzice mojego wyboru......
|
#6705 |
|
Raczkowanie
|
a ciecie gdzie bedziecie miały???
|
#6706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dzieciaczki to 11 lat, 2,5 roku i najmlodszy 16 miesięcy ... kochane dzieciaczki
|
|
#6707 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiulka nowa
pod piersia;-)))z tego co wiem to najlatwiejszy dla Dr. bezpieczny w miare, chrzanic ciecie ja chce miec jedrne, w miare duze C, bez autostrady i jakich kolwiek probolemow potem hheee no i szybko wrocic do zdrowia by je eksponowac;-))p.s to malo placisz okolo £2 tys ?? ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- p.s z czemu Kasiu zdecydowalas sie nie robic zabiegu w PL? wiesz taniej, lepsza opieka i chyba efekt co? ktos ci polecil twojego Dr?
|
#6708 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
|
|
#6709 |
|
Wtajemniczenie
|
takie maja podejscie, ze nie chca mi zrobic USG gruczolow, ;-))) jak nie zaplacisz to nie masz nic, poza tym dziwnie patrza na mnie ehhh w Pl w przychodni juz wogole patrzeli na mnie jak na ufo;-))) wiesz zazdrosc nadeal przemawia przez Polski narod.A jak na wiesc o op.biustu zareagowal twoj facet??;-))
|
#6710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#6711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mowil mi tylko ze jak jego zostawie to przebije mi cycusie![]() ![]()
|
|
#6712 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=horo;14164033]KOchana,
teraz to trzymamy kciuki za Twoje nowe piersi I wszystkie szukamy "sposobu", zeby to dr Sankowski pokrył koszty Twojej kolejnej operacji A z tym sposobem to myślmy, myślmy-co kilka rozumów to nie jeden Horo Słońce, ale Ty naprawdę się tak nie forsuj przynajmniej przez te trzy pierwsze tygodnie-niech torebka się zawiąże, bo u Ciebie ma co dzwigać. A jak się będzie co chwilka nadrywać i naciągać zanim jeszcze powstanie to z tego same kłopoty potem-jestem mądra bo wczoraj miałam wykład u pani dr ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
wow są tacy faceci?? no dziewczyno, gratuluje że go spotkałaś
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
|
#6713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#6714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#6715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak im powiedziałam, że dwuch lekarzy stwierdziło, że implanty za małe są to tak mnie wyśmieli że poczułam się jak jakaś szmata, kóra chce mieć wielkie cyce. Wydali sobie takie świdectwo, że nie wyobrażam sobie poprawki u nich, w życiu!!!! Oj nie żałuj , że tylko jedną widziałaś Poprawiać będę obie piersi-bo one obie nawet przed tym zerwaniem tylko do poprawki się nadawały.Jak będziesz na forum to wkleję na chwilkę fotkę. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Listopadowa Mya - ja coś wczoraj czułam, że miałaś zawiechę nad frytkami oj dzięki, dzięki że mnie odwiesiłaś, bo inaczej musieli by mnie mopami wyganiać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#6716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj facet mnie namowil, tzn ja od zawsze chcialam sobie powiekszyc biust,nikt o tym nie wiedzial, zapytal mnie kiedys o to i sie przyznalam,ze to moje skryte marzenie
21.10.2009 Kolasinski, Poznan, 350 hp ![]() " W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac" Edytowane przez agnes281 Czas edycji: 2009-09-10 o 23:38 |
|
|
|
|
#6717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do facetów i rozmiarów (biustu rzecz jasna ![]() , choć jak piersi były jeszcze silnie obrzęknięte i wyglądałam jak cyborg ). A dziś zabronił mi (ze śmiechem![]() Ale tak - mężczyźni raczej lubią duże biusty, choć nie zawsze się do tego przyznają Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2009-09-11 o 00:17 |
|
|
|
|
#6718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:brzyda l:a ja i powiem jeszcze jedno ze jak urodzilam synka to mialam zaledwie 18lat....ja przez te moje cycusie nie moge spac az mi sie snia nocami i przed spaniem sobie wyobrazam jak bede wygladalam moja mama i moj facet juz nie maja sily sluchac tego cisaglego gadania o nich...a ty moja droga mozesz powiedziec na ktorej stroce sa foteczki twoich piersi???
|
|
#6719 |
|
Raczkowanie
|
Oj - nie miałam możliwości czytania w ciągu dnia ...
smutne, Diva - nie wierzę, że dr mógł Cię tak potraktować - bezwzględnie musisz walczyć o odszkodowanie... jak można w żywe oczy wciskać kit, nie martwiąc się o Twoje konsekwencje zdrowotne (odbiegając nawet od wizualnych obiekcji)... szmaciarze! To przecież lekarz - plastyk ale wciąż lekarz i to on powinien teraz troszczyć się o Ciebie, sprawdzać co jest nie tak, dlaczego ... i ogólnie. Trudno to pojąć... Decyzję o dr Skwiercz rozumiem i popieram (podziwiam kobietę - gdzie Masza?? wciąż w niełasce??). Mam nadzieję, że poprawi po partaczu, a efekt przerośnie Twoje najpiękniejsze marzenia... Nie wierzę w Boże Narodzenie (poroniłam w Wigilię i straciłam wiarę) ale życzę Ci z całego serca takiego prezentu za Twoje cierpienie i zawiedzione zaufanie! |
|
|
|
#6720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mnie to i ja nie mogę pojąć tego co się stało A pierś boli nadal i uwiera, najlepiej jest mi na leżąco. Myślę jednak, że już będzie coraz lepiej. Wrzesień zleci i juz będę miała z górki Trzymam kciuki za Twoją wrześniową konsultacje i mądrość Twojego doktora Widziałam dziś jak wygląda wynik rezonansu magnetycznego piersi - wow, robi wrażenie. To najlepsza metoda diagnozowania piersi z implantami,przy użyciu sekwencji STIR widać nawet otorbienie, przerwanie torebki czy przesunięcie implantu.Są niestety trzy wady: po pierwsze cena-około 700zł po drugie dostępność-RM piersi robi kilka placówek w Polsce ![]() po trzecie-radiolodzy nie bardzo potrafią je opisywać. Nie ma w Polsce szkoleń RMw zakresie plastyki, nawet w specjalizacjach nie uczą tego. I liczy się tu głównie praktyka radiologa. Tak więc rozejrzę się chyba za tym badaniem. Najlepiej by było zrbic je teraz i za 2 msc-ale to kupa kasy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

dzwonilam do mojego lekarza i prosilam o zmiane terminu na 23wrzesnia bo juz od listopada wracam do pracy i musze sie wykurowac mam nadzieje ze dojde do siebie bardzo szybko
, ale niech jej przykra i bulwersująca historia będzie przestrogą dla innych potencjalnych pacjentek tego lekarza

dawno sie nie ważyłam.Boję się bardzo ale juz nie mogę sie doczekać nowych nabytków
tak się zastanawiam nad 300,jutro jestem umówiona na jeszcze jedna wizyte,pomierze sobie znowu i już ostatecznie się zdecyduje