Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-12, 16:34   #1351
gabryssiaa
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość
gabryssiaa, pierwszy raz słyszę o nr drutów nie wiedziałam że są jakieś nr, rodzaje itp. kurde zapytam swojej orto

guga003
, pewnie każda jest ciekawa efektów końcowych co do wyciągów dostane je zapewne dopiero jak dół mi się wyprostuje czyli przy kolejnej wizycie 4 listopada

a co do kolczyka w języku tak mam a co?
tak. 18 jest chyba najgrubsza . Ja mam chyba 16/16 albo 17/25 czy cos takiego ale nie wiem co to znaczy. Są też rodzaje.. kwadratowe te takie a ten na poczatku to byl chyba okrągły
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 16:37   #1352
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj założyłam aparat stały na górę i dół. Dziś natomiast mam ogromnego doła-wydaje mi się, że aparat strasznie mnie zeszpecił, ale nie to jest najgorsze-okropnie bolą mnie wszystkie zęby i to tak,że zaraz zwariuję. Nie ma mowy o gryzieniu, nawet miękkich rzeczy. Błagam napiszcie, że ten ból kiedyś przejdzie. Siedzę i ryczę-na co mi to było, tym bardziej, że mam już 29 lat A tak nie mogłam się doczekać aparatu, teraz trochę żałuję.Jak ja przeżyję te 2 lata...
eej nos do góry! wszystko minie, daje ci jakiś tydzień-dwa na taki nastrój jeszcze ja mam 27 lat więc się nie stresuj, że niewiadomo jaką staruchą tu jesteś tez się czułam brzydka, pierwszy weekend przesiedziałam pod kocem, ale z każdym dniem było lepiej. pomagają pozytywne reakcje znajomych no i widok efektów boleć też bolało, no może nie tak hardcorowo, ale przez pierwsze 2 tygodnie mamlałam gerberki i inne miękkie serki. jak dla mnie ten ból na początku był najsilniejszy, przy kolejnych podkręceniach już tak źle nie było (max 2-3 dni gerberków).
perspektywa 2 lat kijowa, każda z nas podejrzewam sporo by dała żeby to skrócić, ale co tam, damy radę i ty też dasz, nie rycz

Cytat:
Napisane przez domiluk Pokaż wiadomość
ale wiesz co tak jak już pisałam tutaj wcześniej- ten wątek pomaga, żałuję że znalazłam go tak późno zobaczysz będzie łatwiej przez to przetrwać bo w końcu siedzimy w tym wszystkim razem
hehe masz rację ale pomijając aspekt wsparciowy, jak dla mnie najlepsze jest to, że wszystkiego się dowiedzieć można i nie czekać, aż łaskawie orto cos wyburczy myślę, że jakby nas posklejać do kupy to ze 3 profesjonalnych ortodontów by wyszło

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Ale to jest stanowczo za mało Widziałaś zdjęcia moich zębów?
na pewno widziałam, tylko tyle tych fot tu jest, że ja już nie kojarzę które czyje

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

Edytowane przez sincarne
Czas edycji: 2009-09-12 o 16:53
sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 16:41   #1353
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Kochana ja miałam to samo mam 30 lat i aparat byłam jedyną pacjentką u mojej orto, która popłakała się na swój widok
tak sobie myślę że jak dziewczyny są młode to inaczej do tego podchodzą a ja sobie tak mówiłam że ostatnie lata świetności spędzę z metalem na zębach
ale wiesz co tak jak już pisałam tutaj wcześniej- ten wątek pomaga, żałuję że znalazłam go tak późno zobaczysz będzie łatwiej przez to przetrwać bo w końcu siedzimy w tym wszystkim razem
trzymaj się!!!
a ból minie
ja nie mam 30 lat, lecz mam 14 więc trochę dla was nie będą pocieszające moje słowa, ale spróbuję.. A więc ja też popłakałam się po tym jak założyła mi aparat. Gdy tylko go poczułam w buzi to miałam świeczki w oczach a jak wyszłam od orto to już w ogóle. beczałam w samochodzie. To było okropne uczucie.. COŚ w buzi i jeszcze ciągnie. Ale potem mi przeszło, przyzwycziłam się i wolę go teraz mieć na zębach niż żeby widziano moje krzywulce, które już po 3 miesiącach się wyprostowały. Więc głowa do góry a ból przejdzie i jeszcze będziesz HAPPY! na prawdę, uwierz. Ja też byłam strasznie zrozpaczona a na dodatek mam ten bardziej odstające zamki- bez gumek aparat

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
eej nos do góry! wszystko minie, daje ci jakiś tydzień-dwa na taki nastrój jeszcze ja mam 27 lat więc się nie stresuj, że niewiadomo jaką staruchą tu jesteś tez się czułam brzydka, pierwszy weekend przesiedziałam pod kocem, ale z każdym dniem było lepiej. pomagają pozytywne reakcje znajomych no i widok efektów boleć też bolało, no może nie tak hardcorowo, ale przez pierwsze 2 tygodnie mamlałam gerberki i inne miękkie serki. jak dla mnie ten ból na początku był najsilniejszy, przy kolejnych podkręceniach już tak źle nie było (max 2-3 dni gerberków).
perspektywa 2 lat kijowa, każda z nas podejrzewam sporo by dała żeby to skrócić, ale co tam, damy radę i ty też dasz, nie rycz
jakie gerbeki? ja jadłam od razu kanapeczki bez skórek pokrojone na kosteczki a po zmianie druta jadłam też wszystko ale nie odgryzałam. Bez przesaaady
Stary 2009-09-12, 16:43   #1354
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
heeh zdjęcie porównawcze z różnych etapów rozszerzania szczęki
ku przestrodze tych, którzy maja rozpocząć noszenie HYRAXA zartuje oczywiście

zwiększyły się także szpary miedzy jedynką a trójką i trójką a czwórką
Prosze sie nie smiać hehe :brzy dal:
Cytat:
guga003, ja język przekuwałam 7 lat temu - bez znieczulenia i nie pamiętam aby mnie bolało.

Teraz sama zajmuje się Body Piercingiem i robię wszystkie przekłucia ze znieczuleniem, przy przekłuciu języka stosuję się Lidocaine taką jaką stosują stomatolodzy, i powiem że mało kto mówi że coś boli ja osobiście nie pamiętam aby mnie bolało a więc sama osobiście uważam że ból na temat przekłucia języka to jednak jakiś zabobon samo przekłucie jest mało bolesne - ale po odejściu znieczulenia i w trakcie gojenia pierwsze 3 dni mogą być nieprzyjemne;p

Morfina, nie ma się z czego smiac dla mnie się podobają szczerby między zębami sama bym chciała mieć taką na stałe tylko nie taką na 0.5 cm ale taka na 1-2mm dla mnie wygląda to super
Dobrze wiedzieć. Ale jak się człowiek ugryzie w język to boli jak cholera i może to stąd wyobrażenia o wielkim bólu.
A co do szpary po hyraxie, to u Morfiny sytuacja jest szczególna, gdyż Ona nie ma dwójek. Przy pełnym garniturze zębów to będzie wyglądało zupełnie inaczej.
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 16:55   #1355
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć. Ale jak się człowiek ugryzie w język to boli jak cholera i może to stąd wyobrażenia o wielkim bólu.
A co do szpary po hyraxie, to u Morfiny sytuacja jest szczególna, gdyż Ona nie ma dwójek. Przy pełnym garniturze zębów to będzie wyglądało zupełnie inaczej.
nom nie mam dwójek u innych pewnie ta szpara jest mniejsza....

A kochane powiedzcie szczerze, bo ja sie strasznie wstydze iść na studia w tym roku zaczynam i jak poznam nowych ludzi... zapamietaja tylko moją szpare między zębami wstydzę się strasznie....

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 16:55   #1356
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość

jakie gerbeki? ja jadłam od razu kanapeczki bez skórek pokrojone na kosteczki a po zmianie druta jadłam też wszystko ale nie odgryzałam. Bez przesaaady
ha cwaniara mała! nie no, nie dało się niestety nic gryźć a i z myciem były problemy. łykałam jak gęś

Cytat:
A kochane powiedzcie szczerze, bo ja sie strasznie wstydze iść na studia w tym roku zaczynam i jak poznam nowych ludzi... zapamietaja tylko moją szpare między zębami wstydzę się strasznie....
moja droga. ja skończyłam studia 3 lata temu i uwierz mi - nie pamiętam imion, nazwisk, twarzy 70% ludzi z roku a co dopiero ich zębów ok, pierwsze wrażenie ważna sprawa, będziesz musiała czarować urokiem osobistym a nie uśmiechem ale przecież już na 2 roku będzie pięknie, a na 3 to już w ogóle nie wstydź się, nie ma czego

Edytowane przez sincarne
Czas edycji: 2009-09-12 o 17:02
Stary 2009-09-12, 16:59   #1357
gabryssiaa
Zakorzenienie

ja to miałam horror przy myciu zębów na początku
heh myłam tak powoli i 15 minut na dodatek odczuwałam jakby aparat się uwydatnił
ja też połykałam jak gęś! te mikro kanapeczki jezykiem o podniebienie i do gardła
nawet bobu nie mogłam ugryźć, ale po zmianie drutu jak najbardziej wszystko w porządku, może pierwsze dwa dni troszeczke

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-12, 17:07   #1358
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:

Rzeczywiście spora ta szpara. W ogóle mam wrażenie, że na górze masz mało zębów. No, ale jak orto zacznie układać ząbki to się wszystko ładnie zejdzie

Na zdjęciu nie widać, żeby górna szczęka była dużo mniejsza (na początku) od dolnej...

Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Czas edycji: 2009-09-12 o 17:09
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 17:13   #1359
sQuaara
Zakorzenienie

ej hej laseczki! tak jak mnie tu 100lat nie bylo bo nie mam w ogole dolegliwosci itp itd z aparatem tak teraz potrzebuje pomocy..
zauwazylam od 2-3 dni ze mam coraz mniej odstepu od zamka na zebie a dziasla. a dzsiiaj ze w zasadzie jest dziaslo i od razu zameczek;/ kurde opadaja mi dziasla i krwawia;O
czy da sie temu zaradzic? jak nie to trudno poczekam do wizyty za 2tygodnie ale jak tak to byloby fajnie bo inaczej to moje prostowanie okaze sie bez sensu skoro zebow mi nie widac

z gory dziekuije;D
Stary 2009-09-12, 17:33   #1360
201610241259
Konto usunięte

squarra, ja mam podobnie i też nie wiem o co chodzi.
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 18:07   #1361
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
squarra, ja mam podobnie i też nie wiem o co chodzi.
A ja mam znowu pytanie

Czy jest ktos tutaj ze slaska co leczy sie moze w Jastrzebiu/Rybniku ??

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-12, 18:18   #1362
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
ha cwaniara mała! nie no, nie dało się niestety nic gryźć a i z myciem były problemy. łykałam jak gęś

moja droga. ja skończyłam studia 3 lata temu i uwierz mi - nie pamiętam imion, nazwisk, twarzy 70% ludzi z roku a co dopiero ich zębów ok, pierwsze wrażenie ważna sprawa, będziesz musiała czarować urokiem osobistym a nie uśmiechem ale przecież już na 2 roku będzie pięknie, a na 3 to już w ogóle nie wstydź się, nie ma czego
tylko mi wlasnie chodzi o to pierwsze wrażenie kurcze.. naprawdę sie wstdzę potwornie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14205168]Rzeczywiście spora ta szpara. W ogóle mam wrażenie, że na górze masz mało zębów. No, ale jak orto zacznie układać ząbki to się wszystko ładnie zejdzie

Na zdjęciu nie widać, żeby górna szczęka była dużo mniejsza (na początku) od dolnej...[/QUOTE]

Nie mam 2 dwójek bo nie miałam zawiązków, pozostale ząbki wszystkie mam
A górna szczęka byla od dolnej napraawdę mniejsza. Teraz już sie powiekszyła

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-09-12, 18:31   #1363
Szynszyla81
Raczkowanie

Ja dzisiaj miałam 11-naste przekręcenie...narazie jest ok...tzn. nie ma szpary...chociaż dzisiaj jakoś tak dziwnie się czuję....cała szczęka napięta....

I właściwie mogę już powiedzieć że się przyzwyczaiłam....jem wszystko..no może poza orzechami...
Tak więc wszystkim nowym aparatkom życzę przede wszystkim wytrwałości na początku....bo później jest lepiej...
Prawda?
Szynszyla81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 18:41   #1364
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj założyłam aparat stały na górę i dół. Dziś natomiast mam ogromnego doła-wydaje mi się, że aparat strasznie mnie zeszpecił, ale nie to jest najgorsze-okropnie bolą mnie wszystkie zęby i to tak,że zaraz zwariuję. Nie ma mowy o gryzieniu, nawet miękkich rzeczy. Błagam napiszcie, że ten ból kiedyś przejdzie. Siedzę i ryczę-na co mi to było, tym bardziej, że mam już 29 lat A tak nie mogłam się doczekać aparatu, teraz trochę żałuję.Jak ja przeżyję te 2 lata...
Dopisuję się niniejszym do grona aparatek:
Małgosia791-->góra porcelana+metal-->dół, metal-->oba łuki założone 11.09.2009-->Koszalin
Jutro postaram się wrzucić fotki.
Kochana jesteśmy z Tobą dasz radę wszystko przezwyciężyć, a my ci w tym pomożemy. Zapewne po założeniu aparatu wargi ci odstają i wydaje ci się że to cię szpeci, ale to minie jak tylko zaczną ząbki się przesuwać. Jeżeli chodzi o ból to z czasem będzie słabszy, a później w ogóle zniknie. Mogę ci polecić lek przeciwbólowy (jest dostępny na receptę Nimesil, dostałam go od swojej orto.) Ja po założeniu aparatu nie jadłam normalnie przez prawie miesiąc, gdzieś tak przez 2-3tyg. jadłam jogurty i miksowałam sobie zupy. Co do wieku to nigdy nie jest za późno na "poprawienie" swego uśmiechu. Wystarczy że zaczniesz zauważać efekty leczenia i nie będziesz żałować założenia aparatu.
Idę namierzyć obcierający mnie zamek

P.S sprawa do innych brał ktoś z was Ketonal??

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam 11-naste przekręcenie...narazie jest ok...tzn. nie ma szpary...chociaż dzisiaj jakoś tak dziwnie się czuję....cała szczęka napięta....

I właściwie mogę już powiedzieć że się przyzwyczaiłam....jem wszystko..no może poza orzechami...
Tak więc wszystkim nowym aparatkom życzę przede wszystkim wytrwałości na początku....bo później jest lepiej...
Prawda?
No jasne że prawda

Edytowane przez elinka20
Czas edycji: 2009-09-12 o 19:10
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 18:45   #1365
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
Prawda?
Prawda

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Kochana jesteśmy z Tobą dasz radę wszystko przezwyciężyć, a my ci w tym pomożemy. Zapewne po założeniu aparatu wargi ci odstają i wydaje ci się że to cię szpeci, ale to minie jak tylko zaczną ząbki się przesuwać. Jeżeli chodzi o ból to z czasem będzie słabszy, a później w ogóle zniknie. Mogę ci polecić lek przeciwbólowy (jest dostępny na receptę Nimesil, dostałam go od swojej orto. możesz jeszcze brać Ketonal) Ja po założeniu aparatu nie jadłam normalnie przez prawie miesiąc, gdzieś tak przez 2-3tyg. jadłam jogurty i miksowałam sobie zupy. Co do wieku to nigdy nie jest za późno na "poprawienie" swego uśmiechu. Wystarczy że zaczniesz zauważać efekty leczenia i nie będziesz żałować założenia aparatu.
Idę namierzyć obcierający mnie zamek

P.S sprawa do innych brał ktoś z was Ketonal??

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

No jasne że prawda
ketonal jest bardzo silnym lekiem przeciwbólowym i strasznie siada na wątrobę, więc jeżeli tylko ból nie jest jakoś masakrycznie nie do wytrzymania to zdecydowanie odradzałabym stosowanie tego leku

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 18:58   #1366
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
Prawda

ketonal jest bardzo silnym lekiem przeciwbólowym i strasznie siada na wątrobę, więc jeżeli tylko ból nie jest jakoś masakrycznie nie do wytrzymania to zdecydowanie odradzałabym stosowanie tego leku
Ja również odradzam wszelkiej maści piguły, może lepiej pokombinować z lodami? Pomagają na bóle aparatowe, są smaczne, mają same plusy..
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 19:08   #1367
domiluk
Zadomowienie

Ja jadam wszystko Ketonal, Nimesil - jestem lekomanką ale nie jadam z powodu aparatu bo ten akurat nie boli mnie aż tak żeby brać, ja biorę wszystko z powodu migren

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 19:09   #1368
elinka20
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Ja również odradzam wszelkiej maści piguły, może lepiej pokombinować z lodami? Pomagają na bóle aparatowe, są smaczne, mają same plusy..
Bo właśnie po jego wypiciu strasznie źle się poczułam rozbolał mnie brzuch i wymiotowałam. Powiedziałam o tym zdarzeniu orto. wiec ona wypisała mi ten Nimesil
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 19:20   #1369
domiluk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Bo właśnie po jego wypiciu strasznie źle się poczułam rozbolał mnie brzuch i wymiotowałam. Powiedziałam o tym zdarzeniu orto. wiec ona wypisała mi ten Nimesil
ja nie mam z tym problemu bo jak pisałam ja przyjmuję wszystko, ale też nie polecam- bo podejrzewam że moje wnętrzności są w masakrycznym stanie

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 19:33   #1370
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Ja jadam wszystko Ketonal, Nimesil - jestem lekomanką ale nie jadam z powodu aparatu bo ten akurat nie boli mnie aż tak żeby brać, ja biorę wszystko z powodu migren
ha, to witam w klubie. znaczy ja chyba migren nie mam, bo żadnego światłowstrętu itd. ale co jakiś czas jak mnie ból glowy chwyci to 3 dni trzyma i nic nie pomaga
tak, tak, offtop, wiem, już mnie nie ma..

Stary 2009-09-12, 19:53   #1371
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

ale szparsko

ale to dobrze

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 20:25   #1372
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też wyliczałam... ale @ tak sie przesunęła, że szok a ja już w sumie sie nmastawiłam na to wyrywanie.... ciesz się kochana, że to już ostatnia ósemka jaką mialas wyrwać gratuluje wytrwalosci i mam nadzieję, że ten dyskomfort po zabiegu będzie się szybko zmniejszał
ach, nie dziękuję, żeby nie zapeszać mam nadzieję, że wyleczę się w miarę szybko, bo dopiero pierwsza doba mija, więc nie jest zbyt rewelacyjnie.
I ogromnie się cieszę, że to już ostatnia ósemka!

Tobie również życzę powodzenia z tymi paskudnymi potworkami ósemkowymi
Stary 2009-09-12, 20:34   #1373
cozaczka
Raczkowanie

Cytat:
nom nie mam dwójek u innych pewnie ta szpara jest mniejsza....

Oj ja Cię rozumiem, że się wstydzisz. Ja jeszcze nie mam szpary, a jak mam gadać z ludźmi, którzy mnie jeszcze nie słyszeli w aparacie to się masakrycznie boje. Ogólnie odkąd mam hyrax to jakaś spokojniejsza jestem i taka cicha w towarzystwie ( a zwykle to ja przez cały czas gadam i się śmieje). Mam nadzieję, że to przejdzie bo teraz jakaś taka ogólnie smutna i ponura sie zrobiłam. Ja myślę, że właśnie fajnie, że poznasz ludzi jak będziesz miała aparat, a jak go zdejmiesz to będzie takie łaaał. ^ ^ W sumie to myślę, że my na te swoje wszystkie szparki, nie szparki o wiele bardziej zwracamy uwagę niż nasi znajomi. ) I tym pozytywnym akcentem zakończę swoją wypowiedź.

|jeszcze jedyne 115 dni do zdjęcia mojego hyrax'a|
cozaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 21:25   #1374
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
ach, nie dziękuję, żeby nie zapeszać mam nadzieję, że wyleczę się w miarę szybko, bo dopiero pierwsza doba mija, więc nie jest zbyt rewelacyjnie.
I ogromnie się cieszę, że to już ostatnia ósemka!

Tobie również życzę powodzenia z tymi paskudnymi potworkami ósemkowymi
dziekuję w czwartek bedzie juz u mnie po wszystkim

Cytat:
Napisane przez cozaczka Pokaż wiadomość
Oj ja Cię rozumiem, że się wstydzisz. Ja jeszcze nie mam szpary, a jak mam gadać z ludźmi, którzy mnie jeszcze nie słyszeli w aparacie to się masakrycznie boje. Ogólnie odkąd mam hyrax to jakaś spokojniejsza jestem i taka cicha w towarzystwie ( a zwykle to ja przez cały czas gadam i się śmieje). Mam nadzieję, że to przejdzie bo teraz jakaś taka ogólnie smutna i ponura sie zrobiłam. Ja myślę, że właśnie fajnie, że poznasz ludzi jak będziesz miała aparat, a jak go zdejmiesz to będzie takie łaaał. ^ ^ W sumie to myślę, że my na te swoje wszystkie szparki, nie szparki o wiele bardziej zwracamy uwagę niż nasi znajomi. ) I tym pozytywnym akcentem zakończę swoją wypowiedź.

|jeszcze jedyne 115 dni do zdjęcia mojego hyrax'a|
ja też mnie mówię, bo w aparacie troszke seplenie, a przez ta szpare to jeszcze bardziej... bo wiadomo artykulacja inna i w ogóle... dykcja straszna
mam nadzieje, ze kiedys bedzie to "łaaał"

Cytat:
guga003, ja język przekuwałam 7 lat temu - bez znieczulenia i nie pamiętam aby mnie bolało.

Teraz sama zajmuje się Body Piercingiem i robię wszystkie przekłucia ze znieczuleniem, przy przekłuciu języka stosuję się Lidocaine taką jaką stosują stomatolodzy, i powiem że mało kto mówi że coś boli ja osobiście nie pamiętam aby mnie bolało a więc sama osobiście uważam że ból na temat przekłucia języka to jednak jakiś zabobon samo przekłucie jest mało bolesne - ale po odejściu znieczulenia i w trakcie gojenia pierwsze 3 dni mogą być nieprzyjemne;p

Morfina, nie ma się z czego smiac dla mnie się podobają szczerby między zębami sama bym chciała mieć taką na stałe tylko nie taką na 0.5 cm ale taka na 1-2mm dla mnie wygląda to super
mi sie podoba szpara u T.Karolaka ale u mnie to

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-09-12, 21:39   #1375
hotgirl
Raczkowanie

Morfina , no mi też u Karolaka podoba się ta szpara a on ma naprawdę ją sporą (tzn ostanio czytałam gdzieś że już jej nie ma), mój narzeczony tesz ma taką szparę między jedynkami siostra moja też taką ma wogóle dużo moich znajomych ma takie szczerby między zębami, ja z chęcia bym taką chciała - ciekawe czy moja orto by się na to zgodziła żeby mi taką szpare zostawić:P

a co do twojej to ta z 1 fotki jest w sam raz no ale ta ostatnia to już gigantyczna, ale co do reakcji ludzi na studiach itd nie masz co się przejmować - teraz ludzie zrobili się bardziej tolerancyjni i wyrozumiali

gabryssiaa,
dobrze że zapytałaś o te nr drutów aż z ciekawości zapytam swoją orto jak to jest i po co

guga003, wiele osób przekłucie języka porównuje do zastrzyku bo jedyne co czujesz to to ukłucie - no a reszta bólu tak jak mówiłam po przekłuciu jak znieczulenie odejdzie i język napuchnie;p ale każdy reaguje inaczej tak jak z aparatami - mnie znajomi straszyli że to taki wielki ból itd, jeść się nie da i wogóle, przy aparacie na górze nie odczuwałam żadnego bólu lekki nacisk przez pierwsze 5 dni jadłam co chciałam mc donalda, orzeszki, batony itd. a przy dole powiem że po wczorajszym założeniu bolało mnie niesamowicie, naciskały zęby na zęby takie dziwne uczucie a dzisiaj już jest lepiej a więc co człowiek to inny ból

nie które rzeczy trzeba przeżyć na własnej skórze;p

Edytowane przez hotgirl
Czas edycji: 2009-09-12 o 21:44
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 21:50   #1376
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
no mi też u Karolaka podoba się ta szpara a on ma naprawdę ją sporą (tzn ostanio czytałam gdzieś że już jej nie ma)
ma, ma - tylko na potrzeby filmu przez jakiś czas nie miał (taka charakteryzacja)

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 23:37   #1377
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:

na pewno widziałam, tylko tyle tych fot tu jest, że ja już nie kojarzę które czyje
No tak Dlatego dodaję link odsyłający;P https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1092

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 00:16   #1378
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
No tak Dlatego dodaję link odsyłający;P https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1092
To troche wyglada jakby twoja cala gorna prawa polowa byla troche nizej Ale roznicy chyba jeszcze nie ma... wogole gdzie ty tam masz krzywe zeby? Chyba moich nie widzieliscie

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 08:16   #1379
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Morfina , no mi też u Karolaka podoba się ta szpara a on ma naprawdę ją sporą (tzn ostanio czytałam gdzieś że już jej nie ma), mój narzeczony tesz ma taką szparę między jedynkami siostra moja też taką ma wogóle dużo moich znajomych ma takie szczerby między zębami, ja z chęcia bym taką chciała - ciekawe czy moja orto by się na to zgodziła żeby mi taką szpare zostawić:P

a co do twojej to ta z 1 fotki jest w sam raz no ale ta ostatnia to już gigantyczna, ale co do reakcji ludzi na studiach itd nie masz co się przejmować - teraz ludzie zrobili się bardziej tolerancyjni i wyrozumiali

gabryssiaa,
dobrze że zapytałaś o te nr drutów aż z ciekawości zapytam swoją orto jak to jest i po co

guga003, wiele osób przekłucie języka porównuje do zastrzyku bo jedyne co czujesz to to ukłucie - no a reszta bólu tak jak mówiłam po przekłuciu jak znieczulenie odejdzie i język napuchnie;p ale każdy reaguje inaczej tak jak z aparatami - mnie znajomi straszyli że to taki wielki ból itd, jeść się nie da i wogóle, przy aparacie na górze nie odczuwałam żadnego bólu lekki nacisk przez pierwsze 5 dni jadłam co chciałam mc donalda, orzeszki, batony itd. a przy dole powiem że po wczorajszym założeniu bolało mnie niesamowicie, naciskały zęby na zęby takie dziwne uczucie a dzisiaj już jest lepiej a więc co człowiek to inny ból

nie które rzeczy trzeba przeżyć na własnej skórze;p
hehe to w Twoim środowisku dużo takich szpar Ja z chęcią bym sie mojej pozbyła....

Cytat:
ma, ma - tylko na potrzeby filmu przez jakiś czas nie miał (taka charakteryzacja)
ja też o tym czytałam, że to tylko na potrzeby filmu. Ta jego szpara jest sexi hehe

paznokcie; włosy; skóra
Stary 2009-09-13, 09:27   #1380
rozgwiazda
Rozeznanie

jeśli chodzi o wiek w jakim nosi się aparat to naprawdę nie ma to znaczenia.. a tym bardziej w dzisiejszych czasach.., gdzie te nasze całe aparatki stały się modne!!!! a te pierwsze dni z nim na zębach to oczywiście pewnie dla każdego nie są proste.. ja pamiętam, że gdybym mała zdejmowan yto bym go w cholere w kąt rzuciła!!!!! okropnoś! bl zębów itd.. ale już po 2-ch tyg się tego nie pamięta.. chcemy żeby bolały zęby hihihi i z dolnym się też tak okropnie nacierpiałam bo oczywiście idiota nie dał mi wosku (a ja nawet nieiwedziałąm, że jest coś takiego - bo nie czytałam jeszcze forum) więc było strasznie do potęgi n!!!! ale teraz.... to tylko wspomnienia, z których jestem dumna, że tyle przetrwałąm Bo w końcu nie wszyscy mają ten dar noszenia aparatku hiihih

redrose89 nie mogę znaleźc linka.. więc porobię galerię i wkleję wszystko na raz
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości