|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
a ten na poczatku to byl chyba okrągły
|
|
|
|
|
#1352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam 27 lat więc się nie stresuj, że niewiadomo jaką staruchą tu jesteś tez się czułam brzydka, pierwszy weekend przesiedziałam pod kocem, ale z każdym dniem było lepiej. pomagają pozytywne reakcje znajomych no i widok efektów boleć też bolało, no może nie tak hardcorowo, ale przez pierwsze 2 tygodnie mamlałam gerberki i inne miękkie serki. jak dla mnie ten ból na początku był najsilniejszy, przy kolejnych podkręceniach już tak źle nie było (max 2-3 dni gerberków ).perspektywa 2 lat kijowa, każda z nas podejrzewam sporo by dała żeby to skrócić, ale co tam, damy radę i ty też dasz, nie ryczCytat:
ale pomijając aspekt wsparciowy, jak dla mnie najlepsze jest to, że wszystkiego się dowiedzieć można i nie czekać, aż łaskawie orto cos wyburczy myślę, że jakby nas posklejać do kupy to ze 3 profesjonalnych ortodontów by wyszło![]() ![]() ![]() na pewno widziałam, tylko tyle tych fot tu jest, że ja już nie kojarzę które czyje
Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość... Edytowane przez sincarne Czas edycji: 2009-09-12 o 17:53 |
||
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na prawdę, uwierz. Ja też byłam strasznie zrozpaczona a na dodatek mam ten bardziej odstające zamki- bez gumek aparat---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1354 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do szpary po hyraxie, to u Morfiny sytuacja jest szczególna, gdyż Ona nie ma dwójek. Przy pełnym garniturze zębów to będzie wyglądało zupełnie inaczej. |
||
|
|
|
#1355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kochane powiedzcie szczerze, bo ja sie strasznie wstydze iść na studia w tym roku zaczynam i jak poznam nowych ludzi... zapamietaja tylko moją szpare między zębami wstydzę się strasznie....
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie no, nie dało się niestety nic gryźć a i z myciem były problemy. łykałam jak gęś![]() Cytat:
![]() ok, pierwsze wrażenie ważna sprawa, będziesz musiała czarować urokiem osobistym a nie uśmiechem ale przecież już na 2 roku będzie pięknie, a na 3 to już w ogóle nie wstydź się, nie ma czego
Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość... Edytowane przez sincarne Czas edycji: 2009-09-12 o 18:02 |
||
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
ja to miałam horror przy myciu zębów na początku
![]() heh myłam tak powoli i 15 minut na dodatek odczuwałam jakby aparat się uwydatnił ja też połykałam jak gęś! te mikro kanapeczki jezykiem o podniebienie i do gardła ![]() nawet bobu nie mogłam ugryźć, ale po zmianie drutu jak najbardziej wszystko w porządku, może pierwsze dwa dni troszeczke |
|
|
|
#1358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na zdjęciu nie widać, żeby górna szczęka była dużo mniejsza (na początku) od dolnej... Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 Czas edycji: 2009-09-12 o 18:09 |
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
ej hej laseczki!
tak jak mnie tu 100lat nie bylo bo nie mam w ogole dolegliwosci itp itd z aparatem tak teraz potrzebuje pomocy..zauwazylam od 2-3 dni ze mam coraz mniej odstepu od zamka na zebie a dziasla. a dzsiiaj ze w zasadzie jest dziaslo i od razu zameczek;/ kurde opadaja mi dziasla i krwawia;O czy da sie temu zaradzic? jak nie to trudno poczekam do wizyty za 2tygodnie ale jak tak to byloby fajnie bo inaczej to moje prostowanie okaze sie bez sensu skoro zebow mi nie widac ![]() z gory dziekuije;D
|
#1360 |
|
Konto usunięte
|
squarra, ja mam podobnie i też nie wiem o co chodzi.
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam znowu pytanie
![]() Czy jest ktos tutaj ze slaska co leczy sie moze w Jastrzebiu/Rybniku ??
|
#1362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze.. naprawdę sie wstdzę potwornie ![]() [1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14205168]Rzeczywiście spora ta szpara. W ogóle mam wrażenie, że na górze masz mało zębów. No, ale jak orto zacznie układać ząbki to się wszystko ładnie zejdzie ![]() Na zdjęciu nie widać, żeby górna szczęka była dużo mniejsza (na początku) od dolnej...[/QUOTE] Nie mam 2 dwójek bo nie miałam zawiązków, pozostale ząbki wszystkie mam ![]() A górna szczęka byla od dolnej napraawdę mniejsza. Teraz już sie powiekszyła
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj miałam 11-naste przekręcenie...narazie jest ok...tzn. nie ma szpary...chociaż dzisiaj jakoś tak dziwnie się czuję....cała szczęka napięta....
I właściwie mogę już powiedzieć że się przyzwyczaiłam....jem wszystko..no może poza orzechami ...Tak więc wszystkim nowym aparatkom życzę przede wszystkim wytrwałości na początku....bo później jest lepiej... Prawda? |
|
|
|
#1364 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idę namierzyć obcierający mnie zamek ![]() P.S sprawa do innych brał ktoś z was Ketonal?? ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-09-12 o 20:10 |
||
|
|
|
#1365 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Ja również odradzam wszelkiej maści piguły, może lepiej pokombinować z lodami? Pomagają na bóle aparatowe, są smaczne, mają same plusy..
|
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Ja jadam wszystko Ketonal, Nimesil - jestem lekomanką
ale nie jadam z powodu aparatu bo ten akurat nie boli mnie aż tak żeby brać, ja biorę wszystko z powodu migren![]()
|
#1368 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
rozbolał mnie brzuch i wymiotowałam. Powiedziałam o tym zdarzeniu orto. wiec ona wypisała mi ten Nimesil
|
||
|
|
|
#1369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak, tak, offtop, wiem, już mnie nie ma..
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to dobrze
|
|
#1372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wyleczę się w miarę szybko, bo dopiero pierwsza doba mija, więc nie jest zbyt rewelacyjnie.I ogromnie się cieszę, że to już ostatnia ósemka! Tobie również życzę powodzenia z tymi paskudnymi potworkami ósemkowymi
|
|
|
#1373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) I tym pozytywnym akcentem zakończę swoją wypowiedź. |jeszcze jedyne 115 dni do zdjęcia mojego hyrax'a| |
|
|
|
|
#1374 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze kiedys bedzie to "łaaał" ![]() Cytat:
ale u mnie to
|
|||
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Morfina , no mi też u Karolaka podoba się ta szpara a on ma naprawdę ją sporą (tzn ostanio czytałam gdzieś że już jej nie ma), mój narzeczony tesz ma taką szparę między jedynkami
siostra moja też taką ma wogóle dużo moich znajomych ma takie szczerby między zębami, ja z chęcia bym taką chciała - ciekawe czy moja orto by się na to zgodziła żeby mi taką szpare zostawić:P a co do twojej to ta z 1 fotki jest w sam raz no ale ta ostatnia to już gigantyczna, ale co do reakcji ludzi na studiach itd nie masz co się przejmować - teraz ludzie zrobili się bardziej tolerancyjni i wyrozumiali ![]() gabryssiaa, dobrze że zapytałaś o te nr drutów aż z ciekawości zapytam swoją orto jak to jest i po co ![]() guga003, wiele osób przekłucie języka porównuje do zastrzyku bo jedyne co czujesz to to ukłucie - no a reszta bólu tak jak mówiłam po przekłuciu jak znieczulenie odejdzie i język napuchnie;p ale każdy reaguje inaczej tak jak z aparatami - mnie znajomi straszyli że to taki wielki ból itd, jeść się nie da i wogóle, przy aparacie na górze nie odczuwałam żadnego bólu lekki nacisk przez pierwsze 5 dni jadłam co chciałam mc donalda, orzeszki, batony itd. a przy dole powiem że po wczorajszym założeniu bolało mnie niesamowicie, naciskały zęby na zęby takie dziwne uczucie a dzisiaj już jest lepiej a więc co człowiek to inny ból![]() nie które rzeczy trzeba przeżyć na własnej skórze;p Edytowane przez hotgirl Czas edycji: 2009-09-12 o 22:44 |
|
|
|
#1376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego dodaję link odsyłający;P https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1092
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale roznicy chyba jeszcze nie ma... wogole gdzie ty tam masz krzywe zeby? Chyba moich nie widzieliscie
|
|
#1379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z chęcią bym sie mojej pozbyła....Cytat:
|
||
|
|
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o wiek w jakim nosi się aparat to naprawdę nie ma to znaczenia.. a tym bardziej w dzisiejszych czasach.., gdzie te nasze całe aparatki stały się modne!!!! a te pierwsze dni z nim na zębach to oczywiście pewnie dla każdego nie są proste.. ja pamiętam, że gdybym mała zdejmowan yto bym go w cholere w kąt rzuciła!!!!! okropnoś! bl zębów itd.. ale już po 2-ch tyg się tego nie pamięta.. chcemy żeby bolały zęby hihihi
i z dolnym się też tak okropnie nacierpiałam bo oczywiście idiota nie dał mi wosku (a ja nawet nieiwedziałąm, że jest coś takiego - bo nie czytałam jeszcze forum ) więc było strasznie do potęgi n!!!! ale teraz.... to tylko wspomnienia, z których jestem dumna, że tyle przetrwałąm Bo w końcu nie wszyscy mają ten dar noszenia aparatku hiihih![]() ![]() redrose89 nie mogę znaleźc linka.. więc porobię galerię i wkleję wszystko na raz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

nie wiedziałam że są jakieś nr, rodzaje itp. kurde zapytam swojej orto
a ten na poczatku to byl chyba okrągły

-wydaje mi się, że aparat strasznie mnie zeszpecił, ale nie to jest najgorsze-okropnie bolą mnie wszystkie zęby i to tak,że zaraz zwariuję. Nie ma mowy o gryzieniu, nawet miękkich rzeczy. Błagam napiszcie, że ten ból kiedyś przejdzie. Siedzę i ryczę-na co mi to było, tym bardziej, że mam już 29 lat
ja mam 27 lat więc się nie stresuj, że niewiadomo jaką staruchą tu jesteś
mam 30 lat i aparat

rozbolał mnie brzuch i wymiotowałam. Powiedziałam o tym zdarzeniu orto. wiec ona wypisała mi ten Nimesil

mam nadzieję, że wyleczę się w miarę szybko, bo dopiero pierwsza doba mija, więc nie jest zbyt rewelacyjnie.