|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: powiekszenie piersi!wazne pytania!
To ja oszalałam, że tyle dałam
A oni tak się cenią od 8000 do 12000 (mowa bez plastyki żadnej oczywiście)
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
#6842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i oby grosza więcej
|
|
#6843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
94 cm w -74 pod to już jest naprawde spory, ładny biust
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-09-13 o 00:01 |
|
|
|
|
#6844 |
|
Raczkowanie
|
teraz mam w biuście 84 cm...
|
#6845 |
|
Raczkowanie
|
MyaDiva
ty wiesz ze masz racje, ja sie o profil wcale nie zapytałam. o Boże ja nie mam o tym pojecia co i jak. Zadzwonie do nich i zapytam. A jakie są? Czy to chodzi o wysoko profilowane np.? Co do tego lipnego lekarza to nie ma o nim nic na forum bo szukalam. Mialam gdzies jego nazwisko, ale gdzie posialam to nie wiem. Napewno ma klinike na Tamce w Warszawie. Wczesniej miał na białołęce.
|
#6846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masza gdzie jesteś,odblokowali Cię to teraz powinnaś na okragło na forum być z nami
|
|
#6847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Masz więc bardzo podobne wymiary do moich przed op. Ja pod biustem miałam 72-w biuście 83. Wkładka o wymiarach 12-12,5 i projekcji 5.4 cm dała teraz w biuście 87cm.
Największe znaczenie w uzyskaniu obwodu ma projekcja - im wyższa wkładka tym więcejj cc się po niej rozłoży. Jeśli mierzysz się centymetrem w biuście, mierzysz się po brodawkach-im bedą dalej od klatki piersiowej tym obwód będzie wiekszy. Więc im projekcja wieksza tym obwód większy. A wszystko to co jest wkoło brodawki stanowi pojemność implantu i ma już mniejszy wpływ na obwód biustu. Optymalny efekt dają wkładki o najwyższym profilu w połaczeniu z dużą objętością (cc). Podejrzewam, że te wkładki, które wybrałś mają mniejsze wymiary od tych moich. Allergany są duże. Jeśli pamiętasz jaki to model to sprawdz w katalogu mentorków. A zakład podtrzymuje-o kawkę jak zwykle-stawiam, że nie wyjdzie Ci 94cm. Dobrze będzie jak będzie 90-91. ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#6848 |
|
Raczkowanie
|
Maszeńka miała mniej niż Ty w biuście
MYA ja z tej tabelki nic nie kumam To skoro Masza nie mała dużych wstępniaczków to mozliwe ze mi biuscik wyjdzie podobny? tzn mi chyba troszkę mniejszy bo ja mam niby mieć 300 a Masza ma 325.. jak tak to byłabym baaardzo zadowolona.Ciekwe ile Masza ma w biuście teraz... Teraz pewnie śpi i czkawki dostała bidulka
|
#6849 |
|
Zakorzenienie
|
MYA ja z tej tabelki nic nie kumam
To skoro Masza nie mała dużych wstępniaczków to mozliwe ze mi biuscik wyjdzie podobny? tzn mi chyba troszkę mniejszy bo ja mam niby mieć 300 a Masza ma 325.. jak tak to byłabym baaardzo zadowolona.Ciekwe ile Masza ma w biuście teraz... Teraz pewnie śpi i czkawki dostała bidulka [/QUOTE]Podaj mi dokładny model to zaraz sprawdzę Maszeńka ma zapewne 90-91cm
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2009-09-13 o 01:08 |
|
|
|
#6850 |
|
Raczkowanie
|
oj ja to chyba nie wiem dokładnie
wiem tylko tyle okragłe 300 cos usłyszałam wymiar 12,5 . Nie znam sie MYA aż wstyd!!! i pomysleć że za 9 dni kłade sie na stół i moje zycie sie odmieni(mam nadzieje że na lepsze) a ja do końca nie wiem nawet jakie wkładki mam mieć
|
#6851 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Więc tak szybko: Mya - mam zezwolenie na basen, a o podczerwieni pani dr nic nie wspominała , więc topless odpadaMasza - no fajno, że jesteś już z nami babo kochana Bankierka - bierz większe niż proponuje dr Gunia (mam nadzieję, że nie pomyliłam nicku ) - te 6tys. to raczej za sam zabieg bez implantów, ale swoją drogą przeczytaj na beauty historię Mmajeczki (i jej przebojach z dr Wilgusem )Któraś z dziewczyn pisała o guzku - ja też miałam taki problem, byłam po BAC (wykazała zmianę łagodną), a guzek został bez żadnego problemu usunięty podczas operacji powiększ. piersi i oddany do badania hist-pat. |
|
|
|
#6852 |
|
Raczkowanie
|
LISTOPADOWA rozumiem że na imprezce był duży dekold??? ja juz nie moge się doczekac ,wymienie garderobe na wszystko z dużym dekoldem
![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- dobranoc na mnie już pora...pa pa pa Dzięki Mya za cierpliwość
|
#6853 | ||
|
Zadomowienie
|
Witaj Rudasku
---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- [QUOTE=czekoladowa_sowa;14 209877]witaj maszka No witaj witaj Sówko słodka ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- [QUOTE=listopadowa80;14211 116] Masza - no fajno, że jesteś już z nami babo kochana Ja tez sie ciesze ze w koncu moge z Tobą pogadac...sąsiadko Dziewczynki, mam teraz całą mase pracy-z czego sie mega ciesze-w zwiazku z tym pewnie s,łabo mnie tu bedzie widac Ale obiecuje ze bede sie starac Przed op miałam ok 70/80 teraz gdy sa dziewczynki mam 70/94 HORO powinnas zmienic nicka...np na Pamela Wal Sie albo Dolly Czym Ty Sie Chwalisz ![]() Mykam na zajęcia a Wam zycze przeleniwej niedzieli Edytowane przez Masza711 Czas edycji: 2009-09-13 o 07:25 |
||
|
|
|
#6854 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje kochane dziewczynki
całkiem o tym zapomniałam.Będąc w ciąży smarowałam brzuszek 2 m-ce przed porodem i nigdzie żadnych rozstepów nie ma
|
#6855 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane,poswiecicie mi chwileczke? Bo ja nie ogarniam tylu info na temat rodzajów implantów-mogłybyscie mi pokrotce wyjasnic roznice miedzy wkładkami Mentor,Allergan,anatomy:c onfused: Czy przy wzroscie 165 i obwodu pod biustem 68 cm,400cc sa ogromne???Pewnie zalezy to od rodzaju implantów
|
|
#6856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GUNIAAA niestety ja Ci tego nie wytłumacze bo tez nie kumam bo posłucham dziewczynek i wezme chociaż o rozmiar większe niż dr. mi radzi
|
|
#6857 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe...ciekawe jakie implanty ciesza sie najwiekszym powoodzeniem
![]() A ja bym sie wahała miedzy 325cc do 400cc...ale rozbieznosc nie?
|
|
#6858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do tego czy 400 są ogromne to tylko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć jeśli okrągłe to przy twoich drobnych rozmiarach mogą wyjść spore najlepiej jeś;li powiesz dokłądnie dr jaki chcesz efekt osiągnąć i jego zadaniem jest dobrac odpowiedni wymiar wkładek jeszcze jedna sprawa istotna jest też projekcja i to ona w głównej mierze odpowieada za wielkość bo jeśli weżmiesz wkładki 400 ale o niskiej projekcji to będą one dużo mniej odstawały od klatki niż te z bardzo wysoką projekcją
Edytowane przez ruda Czas edycji: 2009-09-13 o 12:15 |
|
|
|
|
#6859 |
|
Raczkowanie
|
jak ja sie ciesze, ze do Was trafilam
orientacje w tym temacie. dziekuję zmykam szukac noclegu w gdyni na czawrtek a jak daleko od Skwiercz do jakiegos fajnego centrum handlowego jest. Polecicie mi cos ciekawego? |
|
|
|
#6860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dziekuje za pomocMam w planach zwiekszyc rozmiar biustu w obwodzie o jakies max.8 cm. Mam w 83,wiec do 90/91 starczy,nie chce wiekszych,zeby biustu nie miec pod broda
|
|
|
#6861 |
|
Raczkowanie
|
pytajcie się śmiało o wszystko co was nurtuje przecież po to jest to forum
a co do centrum handlowego to musisz poczekać na Listopadową albo Maszę bo one z tego fyrtla jedyne co mogę polecic to Galeria Baltycka ale to jest w Gdańsku a nie wiem gdzie Skwiercz przyjmuje
|
|
#6862 |
|
Raczkowanie
|
Masza witaj po długiej przerwie
Do dzis sie zastanawiam za co dokładnie dali ci przymusową przerwę I zdązyłam juz zapomniec jakie śliczne są Kasia i Basia ![]() guniaaa uwierz mi, teraz wiesz dużo więcej niz ja przed moim zabiegiem ja nie wiedziałam prawie nic poza tym co chce osiągnąć a o pojemnosci, projekcjach i całej masie rzeczy dowiedziałam sie na tym forum już po zabiegu trzeba byc niezłym oszołomem![]() apropo, nurtuje mnie jedna sprawa, Mya kochanie jak to jest z tymi torebkami ? wytłumacz mi prosze tak z biologicznego pktu widzenia.. kiedy się tworzy , jak to wygląda od środka itd... w sumie listopadowa mogłaby mi dac wykład tez bo jej wiedza jest ogromna Ja się zastanawiam czy u mnie już się wszystko poukładało jak nalezy i po czym to rozpoznać![]() Muszę powiedzieć że mnie dziewczynki wreszcie nie bolą Cudowne uczucie. Ale odczuwam dziwne ruchy w piersi gdy np sie pochylam, bądź biegnę (np do autobusu). Czy to oznacza że implant się przesuwa?? Czuję też jeszcze czasami takie mrowienie, lekkie kłucie no i brodawki niestety jeszcze cholernie wrażliwe. Ale.. śpię już na boku bo nie boli choć nie ukrywam że nie skonsultowałam tego z doktorkiem. Mam nadzieję ze nic sie od tego nie zrobi dziwnego ?
|
#6863 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mialam dreny, ale i tak przez pierwsze dni, to brzuch mialam jak mrowka![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Nie wiem jakiej budowy ciala jestes, ale u mnie na pierwszy raz nie dalo sie wiecej wcisnac , bo jestem drobniutka, wyjsciowka tez byla mini. Ogolnie 300cc mogloby zostac, ale ja chce miec odrobine wiecej w dekoldzie, wiec juz sa plany na zmianke na 400cc. Postaram sie wieczorem wstawic foteczki, to zobaczysz jak wygladaja 300cc przy 160cm wzrostu i 47kg ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez Agnessa30 Czas edycji: 2009-09-13 o 14:03 |
|||||||
|
|
|
#6864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
molinezja torebki tworzą się w krótkim czasie po op nasz organizm implanty traktuje jako ciało obce i dlatego je otarbia żeby odseparować je od naszego organizmu czasem następuje ich przerost i wtedy zaciskają one implant powodując jego zniekształcenia, ale czasem są one za słabe i w tedy implant ma tendencję do obwisania, zdarza się tak jak w przypadku Mya że torebka pęka najczęściej w skkutek urazu takiego jak wypadek samochodowy czy upadek na piersi , wttedy wskazane jest chodzenie w staniku takim jak pooperacyjny 24h\dobę no i zero wysiłku fizycznego i to wszystko co mogę powiedzieć w tym temacie ![]() odnośnie twoich dolegliwości w tak krótkim czasie od op są jak najbardziej normalne, mrowienie czy swędzenie świadczy o tym że odbudowują się wszystkie struktury które zostały naruszone podczas operacji połączenia nerwowe itd, a nadwrażliwość po jakimś czasie mija przynajmnniej tak było w moim przypadku
Edytowane przez ruda Czas edycji: 2009-09-13 o 14:12 |
|
|
|
|
#6865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem,że na pewno tysiac razy te [ytania sie przewijaly i dlatego milo,że i tak odp nam na [ytania
|
|
|
#6866 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- [QUOTE=molinezja75;1421477 6]Masza witaj po długiej przerwie Do dzis sie zastanawiam za co dokładnie dali ci przymusową przerwę I zdązyłam juz zapomniec jakie śliczne są Kasia i Basia ![]() Witaj Moli AGNESSA30 ja tez buziam Jesli chodzi o dziewczynki...no cóz mamusia stara sie jak moze by blizniaczki prezentowały sie nienagannie
Edytowane przez Masza711 Czas edycji: 2009-09-13 o 15:00 |
|||
|
|
|
#6867 |
|
Raczkowanie
|
Agnessa30
tak też zrobie, o ile nie pójde molestowac o troszke wiecej. Moją faworytką "biustową" jest horo. Podobaja mi sie duze biusty. Dzwonilam do kliniki, ale niestety w niedziele nie ma mi kto sprawdzić modelu i profilu. Ile dni przed zabiegiem, można dokonywać zmian w dokonanym wyborze rozmiaru?
|
#6868 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytalam miedzy wierszami zaleglosci. Przede wszystkim MyaDiva kochana naprawde az lezka kreci sie w oku na Twoje problemy z cycusiami, ehh dr wzial od Ciebie dosc duzo (ode mnie bierze 15 tys i mysle ze to duzo) a tu takie rzeczy sie dzieja.
Mialas miec op po mnie, teraz masz za 3 mce, trzymam kciuki ![]() Masza- Ty nasza 25 latko Zdjecia pierwsza klasa, szkoda tylko ze w sukience, a nie tak samopas![]() ![]() Kochane a mnie zastanawia pewna rzecz(moglam wczesniej pytac) - ostateczna konsultacje przed op mam w czerwcu albo lipcu, dr powiedzial ze wtedy dobierzemy rozmiar, ale tak jak juz pisalam moze byc nawet 500-600 tak powiedzial, do tego okragle, ale gdy zapytalam o profil powiedzial ze moze byc sredni, nie musi byc wysoki (ale moze) a ja glupia nie dopytalam czemu i teraz mysle czemu dla mnie ma byc niby sredni
|
|
|
|
#6869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...sie zesiusiałam Wiesz...one takie wstydliwe ![]() Co do Twojego pytania-proponuje je zadac(w te pedy, zreszta) dr |
|
|
|
|
#6870 |
|
Zakorzenienie
|
Masza, masz co pokazac to mi sie zachciewa, 25 latko
Ostateczny wybor ma byc w lipcu wiec wtedy dopytam i wtedy dopiero wszystko bedzie dobrane, jakos tak mi teraz to pytanie przyszlo do glowy, jak juz dr mnie pomierzy i dobrze wymaca to mysle ze dobierzemy co i jak trzeba. Hehe teraz przynajmniej konsultację mam gratis Bo zaliczka wplacona, jak zrezygnuje to doktorowi sie zwroci za konsultacje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

i oby grosza więcej
Masza gdzie jesteś,odblokowali Cię to teraz powinnaś na okragło na forum być z nami

wiem tylko tyle okragłe 300 cos usłyszałam wymiar 12,5 . Nie znam sie MYA aż wstyd!!! i pomysleć że za 9 dni kłade sie na stół i moje zycie sie odmieni(mam nadzieje że na lepsze) a ja do końca nie wiem nawet jakie wkładki mam mieć
) - te 6tys. to raczej za sam zabieg bez implantów, ale swoją drogą przeczytaj na beauty historię Mmajeczki (i jej przebojach z dr Wilgusem
)

-ja makaron jadłam dwie godziny bo nie mogłam się skupić na niczym innym poza Kasią i Basią
Ale obiecuje ze bede sie starac