Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-12, 23:13   #451
joanna2912
BAN stały

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

Droga CAROLL Ty to akurat najmniej masz do zglaszania bo ja Cie w zadnej wiadomosci nie obrazilam to jest po 1 a po 2 ja juz jedna odpowiedz dostalam i mam wyszukac wszystkie tematy gdzie jest poruszany moj temat i wlasnie to robie wiec mnie nie staraj sie zastraszyc bo niestety Ci sie to nie uda a po 2 mozesz swojej przyjacioleczce COSMIEEE powiedziec,ze niestety Ona jako 1 napisala BAAAARDZO CIEKAWA WIADOMOSC NA PRIVIE ktora zreszta tez juz zdazyla byc zgloszona wiec zycze powodzonka bo niedlugo bedziesz mogla zakladac nowy wateczek MILEJ NOCKI
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-12, 23:26   #452
marlenka0505
Zakorzenienie

Boże co za bagno, kiedy się to skończy....
Stary 2009-09-12, 23:34   #453
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
Boże co za bagno, kiedy się to skończy....
Jesli moge Ci powiedziec to ja to juz zakonczylam dawno,ale wspanialomyslna paniC zaczela znowu i jak zwykle stara sie byc swieta a to ona jako 1 wyslala mi swietna wiadomosc na privie,a ja sobie nie pozwole zeby szaragac moje imie wiec ja tez zglosilam ten zmudny temat tam gdzie trzeba ,i nie ja zaczelam ten temat a jak zwykle pewno padnie na mnie ale nie rusza mnie to
Stary 2009-09-12, 23:42   #454
marlenka0505
Zakorzenienie

Przepraszam, że się odezwę do Pani, ale czytałam Pani posty do kilku dziewczyn i trochę kiepsko u Pani z kontrolowaniem emocji. Ja rozumiem szczerość, ale można powiedzieć różne rzeczy w cywilizowany sposób i na poziomie.
Już nie jdno usłyszałam, że my fałszywe jesteśmy itp. Proszę nie kontynuujmy już tego tematu, bo szkoda sobie oczy niszczyć na głupie kłótnie. Czy Wy nie macie większych problemów w życiu???
A moje pytanie było skierowane do Boga.
Stary 2009-09-13, 00:21   #455
Carol77
Zakorzenienie

Joanno, nie mam zamiaru komentować Twoich zarzutów do mojej osoby. Po 1 nie masz prawa mnie obrażac, bo mnie nie znasz , a po 2 to robi się już śmieszne, wyluzuj moja droga, bo Ci jeszcze te nerwy zaszkodzą. Co do mojej świętości, to Ty już się o nią nie martw ja fałszywa nie jestem, nie byłam i nie będę. A nawiasem mówiąc co Cię to tak drażni w mojej świętości???? Zazdrościsz, że taka nie jesteś??? Proszę idź sobie juz stąd i nie zatruwaj wąteczku który naprawdę jest ŚWIĘTY
A jeszcze jedno, super jak zgłosiłaś moje wiadomości do admina
Pozdrawiam i zdrówka życzę!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-09-13 o 00:27
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 00:27   #456
hanjah
Zakorzenienie

To ja z innej beczki
Właśnie wróciliśmy z TŻ od tych znajomych-młodych rodziców. Chłopczyk jest cudny, choć już zdążył dać rodzicom w kość Znów mi się zatęskniło do takiego bejbika, choć trochę mnie to wszystko mimo wszystko przeraża (ale jak usłyszałam o porodzie w wodzie i opiece okołoporodowej, to w życiu nie zdecyduję się rodzić w Polsce ), ale mój Tż jest zachwycony Żeby już była sobota za tydzień i żeby @ nie nadeszła. Czego i Wam życzę Dobranoc
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 00:30   #457
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Joanno, nie mam zamiaru komentować Twoich zarzutów do mojej osoby. Po 1 nie masz prawa mnie obrażac, bo mnie nie znasz , a po 2 to robi się już śmieszne, wyluzuj moja droga, bo Ci jeszcze te nerwy zaszkodzą. Co do mojej świętości, to Ty już się o nią nie martw ja fałszywa nie jestem, nie byłam i nie będę. A nawiasem mówiąc co Cię to tak drażni w mojej świętości???? Zazdrościsz, że taka nie jesteś??? Proszę idź sobie juz stąd i nie zatruwaj wąteczku który naprawdę jest ŚWIĘTY
A jeszcze jedno, super jak zgłosiłaś moje wiadomości do admina
Pozdrawiam i zdrówka życzę!!
Kochanie nie obrazam Cie ale teraz wychodzi na jaw jaka jestes uwazna niestety,pani C to niestety nie jestes Ty tylko COSMAAA,bo o ile dobrze pamietam to ona mi wyslala super wiadomosc a nie Ty,i wiem,ze to robi sie smieszne ale na tym watku ten temat jest wiecznie rozgrzebywany przez was a nie na poprzednim tam kazdy wyluzowal,a o moje nerwy nie musisz sie martwic
Stary 2009-09-13, 00:39   #458
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2912 Pokaż wiadomość
Kochanie nie obrazam Cie ale teraz wychodzi na jaw jaka jestes uwazna niestety,pani C to niestety nie jestes Ty tylko COSMAAA,bo o ile dobrze pamietam to ona mi wyslala super wiadomosc a nie Ty,i wiem,ze to robi sie smieszne ale na tym watku ten temat jest wiecznie rozgrzebywany przez was a nie na poprzednim tam kazdy wyluzowal,a o moje nerwy nie musisz sie martwic
Ja nie lubię takich sytuacji i zawsze staram się żyć dobzre z innymi, nawet jak za kims nie przepadam. Nie widzę nic złego w byciu uważną, to dobra cecha i każdy powinien taki być. Ja już nic więcej na ten temat nie mam zamiaru pisać.
Ja nic nie rozgrzebuje i nie bedę rozgrzebywać. My mamy swoje sprawy, Wy macie swoje, więc rozejdźmy się w spokoju i nie piszmy do siebie więcej.

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To ja z innej beczki
Właśnie wróciliśmy z TŻ od tych znajomych-młodych rodziców. Chłopczyk jest cudny, choć już zdążył dać rodzicom w kość Znów mi się zatęskniło do takiego bejbika, choć trochę mnie to wszystko mimo wszystko przeraża (ale jak usłyszałam o porodzie w wodzie i opiece okołoporodowej, to w życiu nie zdecyduję się rodzić w Polsce ), ale mój Tż jest zachwycony Żeby już była sobota za tydzień i żeby @ nie nadeszła. Czego i Wam życzę Dobranoc
Wiesz, poród tutaj nie jest taki zły trzeba wybrać odpowiedni szpital, naprawdę można u nas rodzić po ludzku I nie martw się niczym, to samo przychodzi, ja tez bardzo się bałam, bolało, ale już nie pamiętam tego wszytskiego, widok bobaska wszystko wynagrodzi

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-09-13, 00:43   #459
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Ja nie lubię takich sytuacji i zawsze staram się żyć dobzre z innymi, nawet jak za kims nie przepadam. Nie widzę nic złego w byciu uważną, to dobra cecha i każdy powinien taki być. Ja już nic więcej na ten temat nie mam zamiaru pisać.
Ja nic nie rozgrzebuje i nie bedę rozgrzebywać. My mamy swoje sprawy, Wy macie swoje, więc rozejdźmy się w spokoju i nie piszmy do siebie więcej.

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Wiesz, poród tutaj nie jest taki zły trzeba wybrać odpowiedni szpital, naprawdę można u nas rodzić po ludzku I nie martw się niczym, to samo przychodzi, ja tez bardzo się bałam, bolało, ale już nie pamiętam tego wszytskiego, widok bobaska wszystko wynagrodzi
Nie ma problemu nie musimy i nie ma takiej potrzeby raczej zebysmy do siebie pisaly,ja napisalam,ze na tym watku jest poruszany moj temat a nie,ze Ty go poruszasz i ja tez nie mam zamiaru juz dluzej tego tematu drazyc,a co do zgloszenia do Admina to owszem zglosilam ale nie watek tylko wypowiedzi pani C,mam nadzieje,ze wszystko zostalo wyjasnione.
Stary 2009-09-13, 07:44   #460
Asiuulka89
Zakorzenienie

ojej dajmy juz temu spokoj... bbo watek tek nie zostal zalozon po to by wracac do tamtej klotni.. jest po to by sie wygadac pozalic pogadac poplotkowac..

wiec i ja juz koncze ten temat i zaczynam innhy
wczoraj padlam o 23 ja znajomi poszli ahhh ogladalam mam talent nie no ludzie sa niemozliwi w tym programie...

a tak poza tym to od wczoraj wkieczora ciagle mnie brzuch boli... nie wiem co to moze byc... ehhh
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 09:10   #461
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
ojej dajmy juz temu spokoj... bbo watek tek nie zostal zalozon po to by wracac do tamtej klotni.. jest po to by sie wygadac pozalic pogadac poplotkowac..

wiec i ja juz koncze ten temat i zaczynam innhy
wczoraj padlam o 23 ja znajomi poszli ahhh ogladalam mam talent nie no ludzie sa niemozliwi w tym programie...

a tak poza tym to od wczoraj wkieczora ciagle mnie brzuch boli... nie wiem co to moze byc... ehhh
Witam Mnie w ciąży totak ciągnął brzuch, miałam za mało teraz nie pamiętam, ale chyba magnezu. Brałam go taką końską dawkę
Co do porodu. Rodziłam u nas i było suuuuper. Super opieka, poród rodzinny i expresem. Ale wątpliwości zawsze się pojawiają, ja mimo, że miałam poród super, wczoraj na spacerku z córą zwątpiłam. Takiee schizy mam, czy ja na pewno chcę jeszcze raz rodzić, czy ja to wytrzymam?? Jakiegoś mam doła przedciążowego...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

z góry zaznaczam, że nie wracam do tematu, ale trochę się to jedno z drugim łączy. Moje pytanie jest techniczne. Jak ktoś dostał bana stałego, to mogą mu go zdjąć??? No i o co chodzi z tą cyfrą w nawiasie - w tym konkretnym przypadku jest to 11

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
ahhh ogladalam mam talent nie no ludzie sa niemozliwi w tym programie...
też oglądałam, niestety nie odpoczątku. Jak śpiewał ten 16 chłopak to mi włosy dęba stanęły. mogę sobie tylko wyobrazić jak to było słuchać go na żywo na takiej sali....
Stary 2009-09-13, 09:29   #462
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
też oglądałam, niestety nie odpoczątku. Jak śpiewał ten 16 chłopak to mi włosy dęba stanęły. mogę sobie tylko wyobrazić jak to było słuchać go na żywo na takiej sali....
Miałam wczoraj ochotę oglądać ten program (na szczęście mamy polish tv), ale poszliśmy do znajomych i tak nam prawie do północy u nich zeszło
Stary 2009-09-13, 09:32   #463
zebra666
Zakorzenienie

Mnie się to nie podoba!!! Jeżeli to ban za szczerość tylko i , że wczoraj z
Wami nadal dyskutowała... Skoro obydwie się obrażały na priwach to miedzy nimi powinno być rozstrzygane to, a tak to Asia trochę była jednak prowokowana ciągnięciem tematu, bo dotyczył jej. Ale nic się już nie wypowiem więcej o tej sytuacji. Temat zamknięty

A i nie chodzi mi o to,że chce żeby i Cosmaaaaa miała bana ale o to, że Asia nie powinna go mieć, po ostrzeżeniach wrzuciła nawet ona na luz , a na privy od innych jakby mnie atakowali też bym tak reagowała(mam an mysli to pisanie przez pare dziewczyn do niej w obronie Cosmy)

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-09-13 o 09:55
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 09:33   #464
hanjah
Zakorzenienie

Zapowiada się taki ładny dzień, a ja zaraz idę do pracy

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2009-09-13 o 09:34
Stary 2009-09-13, 09:52   #465
Asiuulka89
Zakorzenienie

ja sie tak ciesze ze wreszcie sie chlodnie zrobilo bo te upaly mnie starsznie meczyly... ja mam dzisiaj dzien odpoczynku.. zaraz na zakupki ide idem sie ogarnac
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 10:17   #466
aneczka555
Zadomowienie

dzis zapowiada sie nudny dzien
ehhh nawet temperatury juz nie chce mi sie mierzyc i odpuscilam w tym cyklu a tak wogole kobietki nie wiem czy wam mowilam ze to koniec moich staranek od pazdziernika (ale juz na 100 %) na jakies pol roku,bo w sierpniu slub i moj tz chce abysmy sie wstrzymali ze starankami do wiosny bo nie chce abym byla z duzym brzuchem na naszym slubie w razie jakby sie udalo jak ja wytrzymam te pol roku

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 10:41   #467
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Hej laseczki u mnie niestety pogoda do bani pada i strasznie zimno

Co do sytuacji to Joanna bana dostala za wiadomosc do mnie, o ktorej wczoraj napisalam. Zglosilam tego priva i moderator tak zdecydowal. Nawet na privach nie mozna nikogo tak obrazac...
No i nareszcie koniec tematu Juz nie chce tego walkowac

Jak sie dzisiaj czujecie?
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 11:03   #468
aneczka555
Zadomowienie

dziewczyny a co to jest ten BAN ??

Stary 2009-09-13, 11:19   #469
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co to jest ten BAN ??
Ban to zablokowanie uzytkownika... Nie moze sie wypowiadac juz na forum, ani nawet zalogowac... I moderator blokuje w ten sposob uzytkownikow, ktorzy np przeklinaja, naskakuja na innych, uzywaja niekulturalnego slownictwa ...
A nie na tych, ktorzy np przeciagaja jeden i ten sam temat non stop

I jak Aneczka, udalo sie ustawic ten opis?
Stary 2009-09-13, 11:23   #470
aneczka555
Zadomowienie

Tak Cosmaaaaaa mam juz ustawiony

Stary 2009-09-13, 11:32   #471
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cześć Laseczki!
A ja wpadłam do was by pochwalić się, że od dziś zaczynam staranka Czy jest ktoś jeszcze? Tak w parze, czy grupie jest jakoś tak raźniej. Na razie ochota taka jakaś dziwna jest, niby chcę, ale coś mi mówi by jeszcze poczekać - poczekać na pojawienie się dni płodnych. No, ale ta 13 jakoś tak mnie zachęca do dzisiejszych przytulanek i pewnie się skuszę
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 11:42   #472
aneczka555
Zadomowienie

Pepus ja tez sie staram ale to juz moj ostatni cykl,nawet nie wiem ktory mam dzis dzien cyklu jakos ostatnio przestalam na to zwracac uwage.

Stary 2009-09-13, 11:49   #473
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jami Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny-to moze i ja sie przylacze do plotkowania
Mam na imie Basia(24l) i jestem w 19tc. jestem z moim Tz dpoiero ponad rok, no i jak sie domyslacie dzidzia to 'wpadka'. Z Tz dobrze sie dogadaujem, mieszkamy u mnie razem i na razie slubu nie planujemy-jak juz to po slubie-moze razem z chrzcinami -wolimy teraz odlozyc troszk pieniazkow na przyjscie na swiat malenstwa

U mnie oprocz tego, ze okres sie spoznial i bolaly mnie piersi, mialam starszne nudnosci od samego poczatku ciazy. w pracy dziewczyny smialy sie, ze na pewno jestem a ja na to, ze 'gdzie tam'. No i wkoncu okazalo sie
Takie niespodzianki sa chyba najfajniejsze

Cytat:
Napisane przez latko Pokaż wiadomość
Witaj cieszymy się że się przyłączyłaś

Ja z moim TŻ wziełam ślub w zeszłym roku z miłości, przez jakiś czas wynajmowaliśmy mieszkanie, później trochę pomieszkaliśmy pod Wawą u babci bo zbieraliśmy na własne mieszkanko no i się udało od jakiś 3miesięcy mieszkamy sami i u siebie ale wykończenie mieszkania wykończyło mnie psychicznie i fizycznie Moje kochanie na początku już ustaliło kolejność studia,ślub, mieszkanie no i teraz dzidzia

Agniesiu jak tam u ciebie wszystkie się modlimy o Twoją dzidzię mamy nadziej że wszystko dobrze
To tak jak u mnie, TZ zaplanowal ja mialam sie dostosowac :p ale go przegadalam Tylko te czekanie dla mnie to porazka jakas, nienawidze czekac :P

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To ja z innej beczki
Ja tez jedyne czego sie boje to porod, reszta to sama przyjemnosc Mnie dzidzius bedzie mogl budzic co 15 minut przez cala noc a i tak bede cala w skowronkach Swoja droga jesli chodzi o porody w wodzie, to niby kobieta wtedy lepiej znosi bol, ale jak sobie wyobrazam ze mialabym lezec w tym wszystkim co ze mnie sie wylewa w tej chwili to hm jakos trace ochote na takie eksperymenty :P Jestem prawie pewna ze bede miala cc, bo mam tylozgiecie macicy i jesli bede rodzic w Niemczech to bez gadania mnie beda cieli, w Polsce czekaliby az padne chyba ....

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Mnie się to nie podoba!!! Jeżeli to ban za szczerość tylko i , że wczoraj z
Wami nadal dyskutowała... Skoro obydwie się obrażały na priwach to miedzy nimi powinno być rozstrzygane to, a tak to Asia trochę była jednak prowokowana ciągnięciem tematu, bo dotyczył jej. Ale nic się już nie wypowiem więcej o tej sytuacji. Temat zamknięty

A i nie chodzi mi o to,że chce żeby i Cosmaaaaa miała bana ale o to, że Asia nie powinna go mieć, po ostrzeżeniach wrzuciła nawet ona na luz , a na privy od innych jakby mnie atakowali też bym tak reagowała(mam an mysli to pisanie przez pare dziewczyn do niej w obronie Cosmy)
Kochanie, Joanna nie dostala bana za wczorajsze wypowiedzi na tym watku (tak mi sie wydaje przynajmniej) Ja zglosilam jej ublizanie (bo wybacz, ale nazywanie mnie prostytutka i szmata do podlogi nie bardzo mi sie spodobalo .... :/) Poza tym ja jej nie obrazilam, wymsknelo mi sie i nazwalam ja idiotka, ale nie posunelam sie do takiego slownictwa jakie ona zastosowala w moim kierunku ... To nie byla szczerosc, bo nie zna mnie a osmielila sie nazwac mnie w taki sposob, a dla mnie to niewyobrazalne, bo nie odnosze sie tak do ludzi- obojetnie czy ich znam czy nie.

I nie chcialam zeby dziewczyny wchodzily z Nia na sciezke wojenna, milo mi ze sie wstawily za mna, ale nie potrzebnie takim kosztem ze same musialy sie denerwowac

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki!
A ja wpadłam do was by pochwalić się, że od dziś zaczynam staranka Czy jest ktoś jeszcze? Tak w parze, czy grupie jest jakoś tak raźniej. Na razie ochota taka jakaś dziwna jest, niby chcę, ale coś mi mówi by jeszcze poczekać - poczekać na pojawienie się dni płodnych. No, ale ta 13 jakoś tak mnie zachęca do dzisiejszych przytulanek i pewnie się skuszę
Kochana, zaczynaj juz dzisiaj! Nie ma na co czekac Mamy ten sam dzien cyklu, tyle ze mi sie jeszcze nie skonczyla @ ;( Jeszcze plamie :/ A od wczoraj ciagle latam do kibelka i niby chce mi sie sisiu a poleci kropelka, bolal mnie pecherz i czulam jakby byl pelny :/ Potem rzucilo sie na lewy jajnik i wysiedziec nie moglam :/ Dzisiaj naszczescie juz nic nie boli, moze dlatego ze wygrzalam sie w lozeczku

Trzymam kciukasy za staranka

Kiciulka, a jak u Ciebie? Co z tym Twoim libido? Czemu spadlo? No, kochana, nie ma wymigiwania sie, trza sie starac

Edytowane przez Cosmaaaaaaa
Czas edycji: 2009-09-13 o 11:52
Stary 2009-09-13, 11:54   #474
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kobietki!!!
Ja tylko na chwilkę, bo pzrygotowania do imprezy pełną parą

Pepuś, ja zaczęłam kochana, także jesteśmy dwie bylebyśmy szybciutko zafasolkowały

Marlenka ja też się boję kolejnego porodu, ale myślę, ze damy radę jak raz dałyśmy, to i drugi damy.

Resztę nadrobię później, wybaczcie, robota czekamiłego dzionka!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-09-13, 11:58   #475
aneczka555
Zadomowienie

Cosmaaaaa ja tez mam tylozgiecie macicy i czytalam ze podobno to utrudnia zajscie w ciaze,czy to prawda?????

Stary 2009-09-13, 12:02   #476
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Ja tez biore sie za robote ... ech a tak mi sie nie chce ... ale musze, bo mieszkanie wyglada jak pobojowisko :P

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Cosmaaaaa ja tez mam tylozgiecie macicy i czytalam ze podobno to utrudnia zajscie w ciaze,czy to prawda?????
Z tego co wiem, po rozmowie z moja gin i po tym co przeczytalam w necie to nie robi to problemow z zajsciem w ciaze. Generalnie przy tylozgieciu @ sa o wiele bolesniejsze niz przy prawidlowym polozeniu macicy, a w ciazy moga bardziej doskwierac bole podbrzusza- kiedy miesnie i wiezadla sie rozciagaja, bardziej to czujemy. Poza tym moga tez bolec plecy w odcinku ledzwiowym, co u mnie jest nie do wytrzymania. No i w takiej sytuacji kobieta nie powinna rodzic silami natury.
Stary 2009-09-13, 12:12   #477
aneczka555
Zadomowienie

O kurcze a to nie wiedzialam,ja mam tylozgiecie a @ mam praktycznie bezbolesne i do obfitych na pewno nie naleza.... to mowisz ze przy tylozgieciu cc jest wskazane?? hmmm to chyba lepiej niz silami natury co?

Stary 2009-09-13, 12:18   #478
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Witajcie kobietki!!!
Ja tylko na chwilkę, bo pzrygotowania do imprezy pełną parą

Pepuś, ja zaczęłam kochana, także jesteśmy dwie bylebyśmy szybciutko zafasolkowały

Marlenka ja też się boję kolejnego porodu, ale myślę, ze damy radę jak raz dałyśmy, to i drugi damy.

Resztę nadrobię później, wybaczcie, robota czekamiłego dzionka!!!!!!
Ja jeszcze wyczytałam, że aneczka555 też jest z nami, więc we trójeczkę będzie raźniej! W takim razie działajmy dziewczyny Mam nadzieję, że wreszcie coś się ruszy i któraś tu wstawi fotkę testu z II krechami.
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 12:24   #479
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
O kurcze a to nie wiedzialam,ja mam tylozgiecie a @ mam praktycznie bezbolesne i do obfitych na pewno nie naleza.... to mowisz ze przy tylozgieciu cc jest wskazane?? hmmm to chyba lepiej niz silami natury co?
Podobno tak, bo hm jakby to powiedziec:p dzidzia nie meczy sie tak przy wydobywaniu sie. Kobieta z reszta tez. Moja znajoma, ktora ma ogromne tylozgiecie rodzila w PL i meczyla sie przez ponad 18 godzin, az w koncu lekarze sie zlitowali i zrobili cesarke ... Dla mnie to glupota tak meczyc kobiete i dziecko. Skoro wiadomo ze kobieta ma macice w zlym polozeniu i moga wystapic problemy podczas porodu silami natury to powinnió sie zadbac o jej komfort i komfort dziecka i odrazu wziac pod uwage tylko cc. Co z tego ze blizna, ze trzeba rozciac cale podbrzusze i sciane macicy- jest to owszem powiedzmy gorsze od naturalnego porodu, ale moim zdaniem kobieta ktora i tak nie ma szans na normalny naturalny porod nie powinna byc do niego zmuszana. Oczywiscie wykluczam przypadki gdy np narkoza nie moze byc podana, lub kobieta ma jakies inne problemy zdrowotne, ktore nie pozwalaja na operacje. Ja jestem jednak zdrowa.
A tylozgiecie to niestety taka przypadlosc ktorej sie nie leczy i niektorzy lekarze uwazaja ze ciaza moze je ''wyleczyc''.

Wiesz, kazda kobieta jest inna. Moze masz niewielkie tylozgiecie, dlatego masz bezbolesne@, ja mam spore i dla mnie @ to katorga, chociaz odtatnie 3 czy 4 cykle bylo ok, obylo sie bez srodkow przeciwbolowych ... A zawsze musiala lykac po kilka tabletek zeby moc wstac chocby z lozka :/

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Ja jeszcze wyczytałam, że aneczka555 też jest z nami, więc we trójeczkę będzie raźniej! W takim razie działajmy dziewczyny Mam nadzieję, że wreszcie coś się ruszy i któraś tu wstawi fotkę testu z II krechami.
Ja mam nadzieje, ze pojawia sie 3 takie foteczki albo nawet wiecej !!
Stary 2009-09-13, 12:29   #480
aneczka555
Zadomowienie

ojjjj super by bylo gdybysmy zafasolkowaly
Boze mam tylko nadzieje ze nie jestem bezplodna bo tego bym nie zniosla..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości