Offtopowe zapuszczanie cz IV. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-13, 11:10   #4351
aanika
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz IV.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
ehhh ... wiesz jak czytam takie wypowiedzi to stwierdzam ze naprawdę edukacja seksualna w szkołach to jakaś porażka
Przede wszystkim zaczyna się za późno, bo planowana jest dopiero na trzecią klasę gimnazjum. Dwa pierwsze lata wychowania do życia w rodzinie to jakaś porażka, na przykład dyskutowanie o tym, co robi mamusia a co tatuś w domu . A potem nauczyciele się dziwią, że dziewczyna w pierwszej albo drugiej klasie gimnazjum zachodzi w ciążę...
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 11:20   #4352
astra85
Zakorzenienie

moim zdaniem to nie ma co liczyc na szkole,tylko rodzice powinni z dzieckiem rozmawaic o seksie,uswiadamiac ale wiadomo ,ze nie we wszystkich domach tak jest a byc powinno
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 11:26   #4353
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Też już o ogłoszeniach myślałam - w sumie nie miała obróżki, bo bardzo nie lubi. Zdjęcia Coco mam to zrobię ogłoszenie. Jak myślicie - napisać o nagrodzie? To chyba ludzi motywuje ile powinna wynosić?
Kurcze...nakręcamy się z mamą i przed to bardziej się denerwuję
Najlepiej dać zdjęcie całego kota, gdzie widać też pyszczek, żeby wszyscy mogli zobaczyć, jak Twoja Coco wygląda
Nagroda bardzo motywuje ludzi Szczerze, to nie wiem, ile mogłaby wynosić. Porozmawiaj z rodzicami, na ile ewentualnie Was stać w tym momencie, a w ogłoszeniu napisać, że za znalezienie jest nagroda.
Wiem, co przeżywasz Ale zobaczysz, wszystko dobrze się skończy

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Przede wszystkim zaczyna się za późno, bo planowana jest dopiero na trzecią klasę gimnazjum. Dwa pierwsze lata wychowania do życia w rodzinie to jakaś porażka, na przykład dyskutowanie o tym, co robi mamusia a co tatuś w domu . A potem nauczyciele się dziwią, że dziewczyna w pierwszej albo drugiej klasie gimnazjum zachodzi w ciążę...
Ha, u mnie na seksie robimy tabelkę i piszemy w niej, co lubimy, czego nie lubimy, co chcemy robić w przyszłości i co jest naszą mocną stroną
Od takiej lekcji w ogóle powinien być nauczyciel, który zna się na rzeczy i nie boi się mówić. Mnie uczy biologiczka- niby wszystko cacy, ale to stara panna jest i wieczna dziewica, więc czasami zastanawiam się, czy przypadkiem uczniowie nie mają większej wiedzy od niej

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 11:29   #4354
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
moim zdaniem to nie ma co liczyc na szkole,tylko rodzice powinni z dzieckiem rozmawaic o seksie,uswiadamiac ale wiadomo ,ze nie we wszystkich domach tak jest a byc powinno
Jasne, zgadzam się w 100% z Tobą , ale niestety niektórzy rodzice tego nie robią i uważam ze szkoła powinna wtedy zapewnić jakieś minimum wiedzy na ten temat...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ha, u mnie na seksie robimy tabelkę i piszemy w niej, co lubimy, czego nie lubimy, co chcemy robić w przyszłości i co jest naszą mocną stroną
Od takiej lekcji w ogóle powinien być nauczyciel, który zna się na rzeczy i nie boi się mówić. Mnie uczy biologiczka- niby wszystko cacy, ale to stara panna jest i wieczna dziewica, więc czasami zastanawiam się, czy przypadkiem uczniowie nie mają większej wiedzy od niej
No włąśnie, osoba nauczycielki też ma tu dość duże znaczenie Ja powiem szczerze ze zwykle na te zjęcia nie chodziłam bo nigdy mi na nich nikt nie powiedział czegoś czego bym nie wiedziała
Stary 2009-09-13, 11:40   #4355
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Cytat:
nie obraź się ale aż mi się nóż w kieszeni otwiera jak to czytam Za młoda do tabletek ale do seksu to nie? no bez jaj... Ja zaczęłam brać tabletki jak miałam 16 lat i nic mi nie jest... Jak nie wiesz co i jak z tabsami to do GINEKOLOGA!
Ja na Twoim miejscu bałabym sie niechcianej ciaży a nie brania tabletek...
spoko ale ja się na tych tabletkach w ogóle nie znam więc dlatego boję się ich brać, nie bierz mnie za jakąś gimnazjalistkę która nie wie co robi bo już jestem dorosła i mam od zawsze tylko jednego partera seksualnego, narazie boję się iść po te tabletki ale jeśli okaże się że faktycznie mam na latex uczulenie to sprubuję z tabsami anty lub plastrami ale narazie muszę się dowiedzieć o co kaman...
ps. przeraża mnie ta emotikona
Stary 2009-09-13, 11:42   #4356
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeszcze lepiej - mamy wychowanie do życia w rodzinie z nauczycielką historii i wosu, bo jest to jeden z działów na wosie . W książce do biologii też widziałam jeden temat o antykoncepcji.
Moim zdaniem takie lekcje powinny być prowadzone przez ginekologa albo chociażby pielęgniarkę, byleby by była w miarę nowoczesna (nasza twierdzi, że depilacja nie jest potrzebna ).
Cytat:
No włąśnie, osoba nauczycielki też ma tu dość duże znaczenie Ja powiem szczerze ze zwykle na te zjęcia nie chodziłam bo nigdy mi na nich nikt nie powiedział czegoś czego bym nie wiedziała
U mnie te zajęcia są obowiązkowe, bo są w ramach lekcji wosu. Chodzę na nie, ale nic nowego się na nich nie dowiaduję . No ale może ktoś ma jakieś braki i mu się to przyda
Stary 2009-09-13, 11:43   #4357
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
spoko ale ja się na tych tabletkach w ogóle nie znam więc dlatego boję się ich brać, nie bierz mnie za jakąś gimnazjalistkę która nie wie co robi bo już jestem dorosła i mam od zawsze tylko jednego partera seksualnego, narazie boję się iść po te tabletki ale jeśli okaże się że faktycznie mam na latex uczulenie to sprubuję z tabsami anty lub plastrami ale narazie muszę się dowiedzieć o co kaman...
ps. przeraża mnie ta emotikona
Czemu boisz sie iść po tabletki? szczerze móiąc nie wiem co tu jest do znania sie bo i tak dobiera Ci je lekarza a nie ty sama ....
Stary 2009-09-13, 11:43   #4358
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej dać zdjęcie całego kota, gdzie widać też pyszczek, żeby wszyscy mogli zobaczyć, jak Twoja Coco wygląda
Nagroda bardzo motywuje ludzi Szczerze, to nie wiem, ile mogłaby wynosić. Porozmawiaj z rodzicami, na ile ewentualnie Was stać w tym momencie, a w ogłoszeniu napisać, że za znalezienie jest nagroda.
Wiem, co przeżywasz Ale zobaczysz, wszystko dobrze się skończy
Dzieki No kasa nie jest jakiś dużym problemem...na ważne rzeczy zawsze się znajdzie. 100zł będzie wystarczającą motywacją czy wyższa powinna być?

Co do edukacji seksualnej - w naszych realiach w szkole zawsze będzie beznadziejna, popierająca tylko naturalne metody i propagująca seks po ślubie. Mnie wyedukowała moja mama, w sumie odkąd pamiętam, odkąd mnie to interesowało zawsze rozmawiałyśmy o tym co się dzieje z moim ciałem, o pocałunkach, o seksie. W wieku 15 lat chyba pierwszy raz zabrała mnie do ginekologa - na długo zanim zaczęłam współżycie.I myślę, że ze swoimi dziećmi też będę po prostu rozmawiać.
Stary 2009-09-13, 11:48   #4359
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeszcze lepiej - mamy wychowanie do życia w rodzinie z nauczycielką historii i wosu, bo jest to jeden z działów na wosie . W książce do biologii też widziałam jeden temat o antykoncepcji.
Moim zdaniem takie lekcje powinny być prowadzone przez ginekologa albo chociażby pielęgniarkę, byleby by była w miarę nowoczesna (nasza twierdzi, że depilacja nie jest potrzebna ).
W gimnazjum też tak miałam Nauczycielka od historii i wosu puszczała nam jakiś przedpotopowy film i tyle Za to w pierwszej gimnazjum facet od wosu i PO puścił nam film rysunkowy z postaciami z kreskówek(Królik Buggs, Kaczor Duffy i inni ) o narkotykach

Cytat:
Dzieki No kasa nie jest jakiś dużym problemem...na ważne rzeczy zawsze się znajdzie. 100zł będzie wystarczającą motywacją czy wyższa powinna być?
Myślę, że 100 zł w zupełności wystarczy

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 11:49   #4360
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Co do edukacji seksualnej - w naszych realiach w szkole zawsze będzie beznadziejna, popierająca tylko naturalne metody i propagująca seks po ślubie. Mnie wyedukowała moja mama, w sumie odkąd pamiętam, odkąd mnie to interesowało zawsze rozmawiałyśmy o tym co się dzieje z moim ciałem, o pocałunkach, o seksie. W wieku 15 lat chyba pierwszy raz zabrała mnie do ginekologa - na długo zanim zaczęłam współżycie.I myślę, że ze swoimi dziećmi też będę po prostu rozmawiać.
Moja nauczycielka byla wzburzona tym, że na filmie o antykoncepcji ginekolog krytykował naturalne metody . Ten film jeszcze przede mną, aż ciekawa jestem :p
Stary 2009-09-13, 11:49   #4361
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie te zajęcia są obowiązkowe, bo są w ramach lekcji wosu. Chodzę na nie, ale nic nowego się na nich nie dowiaduję . No ale może ktoś ma jakieś braki i mu się to przyda
U mnie wychowanie prowadzi nauczycielka chemii. Nic dodac nic ujac.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 11:50   #4362
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu boisz sie iść po tabletki? szczerze móiąc nie wiem co tu jest do znania sie bo i tak dobiera Ci je lekarza a nie ty sama ....
Wiesz, jak dla mnie narazie to czarna magia..... muszę poczytać o tym chociażby tu, na wizażu
przekonałaś mnie, idę w następnym tygodniu do Gina o ilę znajdę czas bo ostatnio mam urwanie duuuuuuuu
Stary 2009-09-13, 12:02   #4363
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, jak dla mnie narazie to czarna magia..... muszę poczytać o tym chociażby tu, na wizażu
przekonałaś mnie, idę w następnym tygodniu do Gina o ilę znajdę czas bo ostatnio mam urwanie duuuuuuuu
To śmigaj na podforum Ginekologiczne wierz mi tabletki to pewniejszy i hmmm bardziej przyjemny środek antykoncepcji

Cytat:
Napisane przez magdzia94 Pokaż wiadomość
u mnie wychowanie prowadzi nauczycielka chemii. Nic dodac nic ujac.

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2009-09-13 o 12:03
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 12:05   #4364
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiesz ile chemia moze miec wspolnych rzeczy z antykoncepcją

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 12:06   #4365
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za to jakie ma brwi i w ogóle całą oprawę oczu naprawdę do pozazdroszczenia poza tym lubi koty i przywiózł Ciebie do mnie - ideał
az nie wiem co powiedziec

Cytat:
Motylku : 24-25 października są targi fryzjerskie w Starym Browarze
http://www.polfryz.pl/

Cytat:
Lody czekoladowe...nie rób mi tego...ja mam schudnąć, a przez wczorajsze fazy krówkowe wieczorem wciągnęłam budyń
z czego chesz schudnąc?

Cytat:

A mi zginęła kotka krowiasta...wyszła wczoraj na noc i do tej pory nie wróciła...a to pieszczoch, który zwykle w łóżku śpi...do tego ciekawskie toto...może gdzieś weszła i ktoś ją zamknął w jakimś garażu albo piwnicy... Niemożliwe, żeby z własnej woli tak długo odseparowała się od miski... Strasznie się martwimy
napisz jak przyjdzie, bo na pewno wróci...

Cytat:

Jasię dzisiaj będę się lorysować Motylkową próbką chyba shea wezmę.
Motylku i jak Himalaya się spisała?
dopiero ją zmyłam i siedze z Kallosem naprawde łatwo schodzi z włosów, plus nie pachnie mocno i to sie baaaaardzo podoba TZ
miekkie mialam wlosy po niej

dzis nawet jechalam we włosach naolejowanych, bo robiliśmy zakupy do mieszkania nie wiem jak wyszlam do ludzi, naparwde nie wiem

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 12:09   #4366
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mądra i dojrzała decyzja
O suchości i pieczeniu tez powiedz - na pewno coś doradzi

Motylku mam z czego czarny po prostu wyszczupla
Cieszę się, że się Himalaya spodobał
A jak Coco wróci to na pewno powiem - będzie jeden wielki uśmiechnięty post

Edytowane przez dymka
Czas edycji: 2009-09-13 o 12:29
dymka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 12:47   #4367
Jagoda90
Zadomowienie

Jestem chora ale kupiłam sobie 3 pary spodni i balerinki

a co do ginekologa...ja powinnam iść i zdaję sobie z tego sprawę, ale bardzo się boję, myślę, że przez mamę, która nie rozmawiała ze mną na takie tematy...
jeśli idzie się na tzn. kasę chorych to za żadne badania się nie płaci?

Jagoda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 13:14   #4368
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagoda90 Pokaż wiadomość
jeśli idzie się na tzn. kasę chorych to za żadne badania się nie płaci?
dokładnie, wszystko jest za darmo, ALE jak ja pomysle o lekarzu na NFZ to mi cisnienie skacze chodzi o traktowanie pacjenta.....

na pierwszy raz poszlam prywatnie do ginekologa, bo przynajmniej wiedzialam ze beda w miare mili...

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 13:30   #4369
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
dokładnie, wszystko jest za darmo, ALE jak ja pomysle o lekarzu na NFZ to mi cisnienie skacze chodzi o traktowanie pacjenta.....

na pierwszy raz poszlam prywatnie do ginekologa, bo przynajmniej wiedzialam ze beda w miare mili...
No niestety NFZtowscy ginekolodzy różni są - nigdy nie zapomnę jak mi kiedyś pani podciągnęła zapięty stanik pod brodę i zaczęła badać piersi powtarzając:szybko szybko Ale pierwszy raz byłam u państwowego i było OK. Teraz chodzę prywatnie, nie muszę czekać w miesięcznych kolejkach, a gin ma wszystkie narzędzia plastikowe-jednorazowe, więc badanie jest dużo przyjemniejsze
Ale jeśli powiesz Jagódko że jesteś pierwszy raz, to na pewno inaczej Cię gin potraktuje w końcu zdaje sobie sprawę, że dla młodej dziewczyny jest to spore przeżycie. Naprawdę nie ma się czego bać
Stary 2009-09-13, 13:45   #4370
astra85
Zakorzenienie

olejek Himalaya dajecie na cale wlosy?czy tylko na sklap?tak jak jest napisane na opakowaniu

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

dymka wczorajsze fazy krówkowe to ja zaczęlam
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 14:14   #4371
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość

Ja co prawda chodzę prywatnie, ale często jest tak ze lekarz który przyjmuje prywatnie także pracuje w publicznej placówce generalnie to najlepiej iść do jakiegoś ginekologa "z polecenia" koleżanki itp.
Stary 2009-09-13, 14:40   #4372
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
olejek Himalaya dajecie na cale wlosy?czy tylko na sklap?tak jak jest napisane na opakowaniu

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

dymka wczorajsze fazy krówkowe to ja zaczęlam
Ja raz dałam na całość, a wczoraj tylko na skalp, a na resztę winogrono - po każdej wersji włoski bbb fajne
Wiem Astra, że krówkowe fazy to Twoja sprawka.
Oj nie zapomnę Ci tego
Stary 2009-09-13, 15:02   #4373
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie bałam dopoki nie zmienilam lekarza (prywatnie chodze, bo nieprywatnie trzeba czekac na wizyte po 3 miesiace, tak ta babeczka jest swietna ^^), moja poprzednia byla taka ze nie wiadomo bylo, jak zareaguje. ja biorę cilest płacę około 12 złotych i tez nie narzekam

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
u nas z biologi - ale to nie ma znaczenia, bo na to są kursy i szkolenia może nim być nawet babka z wfu. Nigdy na nich nie chodzilam, nawet w podstawowce mieliśmy, to facet na organ żeński mowił kuciapka...

@dymka napisz nagroda, nie pisz ile wynosi, dacie potem jakoś minimalną kwotę.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-09-13 o 15:07
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 15:18   #4374
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Dymka napisz nagroda, nie pisz ile wynosi, dacie potem jakoś minimalną kwotę.
Dymko, ja w takiej sytuacji dawałam 50 zł. Myślę, że właśnie przedział 50-100 zł jest najlepszy. W zależności od tego ile ktoś się napracował by Kota znaleźć, dowieźć itd. [ tj, czy Kot sam do niego przyszedł, czy np. zobaczył na ulicy ogłoszenie, potem Kota i musiał go łapać itd. ]
Stary 2009-09-13, 15:39   #4375
dymka
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za rady i słowa otuchy
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dymko, ja w takiej sytuacji dawałam 50 zł. Myślę, że właśnie przedział 50-100 zł jest najlepszy. W zależności od tego ile ktoś się napracował by Kota znaleźć, dowieźć itd. [ tj, czy Kot sam do niego przyszedł, czy np. zobaczył na ulicy ogłoszenie, potem Kota i musiał go łapać itd. ]
No to myślę, że 100zł przeznaczę na nagrodę - więcej bym dała - byle się Coco znalazła...:mur :
Stary 2009-09-13, 15:42   #4376
Anariel
Wtajemniczenie

Ja juz po zakupach
I... taka bylam zazdrosna,ze macie tyle maseczek,ze sobie sprawilam jedna z rumiankiem i miodem. Musze tylko dac sklad do przeanalizowania
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 15:43   #4377
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie od oliwki Babydream, tej dzieciaczkowej też na początku swędzi skóra, ale żadne uczulenie nie wyskakuje
Ja mam jakieś krostki
Cytat:
Anariel jak dla mnie te tabletki to czarna magia a poza tym boję się narazie... Wiecie co? Ten seboradin faktycznie zmniejsza lojotok świetny jest. Nie dość że wpływa na łojotok, łupież to jeszcze na porost. No lepiej być nie może tylko ten zapach....
Mnie nei zmniejsza łojotoku, robiła top za to Rzepa Joanny
Cytat:
Dokładnie to samo miałam napisać. Ja co prawda późno zaczynałam bo na pierwszym roku studiów, ale najpierw był ginekolog i tabletki, a dopiero później pierwszy raz. Bo za młoda to jesteś na to, żeby mamusią zostać
Teraz są nowoczesne tabletki z małą ilością hormonów, coraz lepszych jakościowo - niektóre przeznaczone specjalnie dla młodych dziewczyn i naprawdę nie ma co ryzykować!!! Na mnie już czeka yasminelle
Czy ja wiem,czy tak późno Mi n razie do seksu nie śpieszno, zawsze byłam tez przeciwna dawaniu tabletek hormonalnych w młodym wieku, ale jeśli już zacznę to najpierw gin i tabletki. Do bycia mamą mi nie spieszno. Seks jest dla ludzi, ale trzeba być przy tym odpowiedzialnym.

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
No wiesz, prezerwatywa to prawie sama chemia

U mnie był katecheta, ale spoko gośc. Mówił tylko, ze prezerwatywa może nie chronić przed ciążą, czy HIV. Ma tam takie dziurki, przez które plemniki i wirusy są w stanie przejść.

Poleciłybyście mi jakiś dobry korektor do twarzy? Chodzi o zakrywanie pryszczy. No i najlepiej żeby był niedrogi..

Z tatą już ok.

Nadal nie wiem jak się uczesać na 18. co sądzicie o tych fryzurkach? Jak myślicie, ile będzie kosztowało zrobienie na głowie czegoś takiego ?
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2009-09-13 o 15:45
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 15:45   #4378
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Witajcie Ale naprodukowałyście postów od wczoraj Własnie skończyłam nadrabiać uff. Wesele było na 220 osób, wybawiłam się za wszystkie czasy, dzisiaj nie czuję nóg. Orkiestra była boska tak pięknie śpiewali i bawili gości, chyba wezme ich w przyszłości na swoje wesele. Nie mam żadnego zdjęcia fryzury bo nie miałam czasu zrobić w domu a ze sobą aparatu nie brałam. Pokłóciłam się też pod koniec z Tż bo stanowczo przesadził z alkoholem Koło 2.00 zniknął mi z oczu i nie było go godzine a ja jak idiotka siedziałam sama przy stole nie wiedząc co się z nim dzieje bo nie odbierał telefonu, okazało się że uciął sobie drzemke na dworze Jak już raczył przyjść powiedziałam że jestem zmęczona i chcę wracać do domu to ten do mnie że on nigdzie się nie rusza bo się świetnie bawi i że dopiero impreza się rozkręciła więc zadzwoniłam po ojca bo padał deszcz żeby po mnie przyjechał. Tż został jeszcze na weselu a ja pojechałam do domu i tak to się skończyło, zobaczymy kto do kogo teraz się pierwszy odezwie liczę że mnie przeprosi bo ma za co, jednak pewnie tylko się przeliczę. Narazie cisza z mojej i jego strony... Musiałam się wyżalić

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-13, 15:51   #4379
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

"Ciężkie jest życie kobiety". - powiedzial tz. Odkrył amerykę!
Stary 2009-09-13, 15:53   #4380
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Na edukację seksualną w szkołach nie ma co liczyć. Zwykle uczą, że od antykoncepcji się umiera, a od seksu przedmałżeńskiego biorą się choroby. Oczywiście od seksu dla przyjemności także.
Nie wiem, czy to w całej Polsce tak jest, czy tylko w tej mojej postkomunistycznej dziurze, ale panuje straszny szowinizm. Szczególnie w szkołach. Więc jeśli dziewczynce wpoją przekonanie, że mężczyzna to jej pan i władca, to nie dziwię się, że da chłopakowi "dowód miłości" w postaci seksu bez zabezpieczenia w wieku 14 lat.

Najgorszy przypadek dla mnie to moja 18-letnia znajoma. Ona była z facetem, z którym planowała się zestarzeć (oczywiście teraz poznała kolejnego księcia z bajki i tamten poszedł w odstawkę). I ona nie będzie się zabezpieczać, bo misiu nie lubi przez gumkę, a do gina nie pójdzie, bo misiu jest zazdrosny... To jest dopiero przesada.

Ania, ja też uważam, że skoro nie jesteś za młoda na seks, to na tabletki też nie jesteś, ale też Cię trochę rozumiem, bo mnie też tabletki hormonalne przerażały, jak niczego o nich nie wiedziałam. Dobrze, że przynajmniej nie wierzysz w bajeczkę o dniach niepłodnych
I ja od siebie polecam plastry - u mnie zero skutków ubocznych. Niestety, czy pierwotne przeznaczenie też spełniają, nie wiem

Wróciłam z targów Wydałam ponad 6 dych Ale dużo nie kupiłam. Karton yerby mate, parę kamieni półszlachetnych i szampon jakiśtam odżywczy z rokitnikiem i czymś jeszcze. Chciałam odżywkę, ale babka mnie tak zakręciła, że wzięłam szampon. Nie dziwię się, że dałam się nabrać, bo mam temperaturę prawie 38, jak na mnie to dużo

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości