|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)
Cytat:
czyżby w związku z tym Avon myślał, że my, konsultantki nie umiemy liczyć? |
|
|
|
|
#1772 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1773 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale przyjela moja reklamacje co do produktow ktore oddalam bo byl zalane...tydz pozniej mialam te produkty gratis przyslane przez firme ![]() a zwrocona przeze mnie paczka została mi odjęta od salda a co do 5 zł to nie daj sie wpakowac od razu dzwon do obslugi klienta bo musi byc uzasadnione dlaczego ci naliczają... mi sie jeszcze nigdy nie zdarzylo cos takiego-bo bym zrobila taka jazde zeby wszyscy tam powylatywali z pracy ![]() nie daj sie ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1774 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie/ich Wizażystki/tów . Jak już pisałem Na forum ''Katalogi i zdjęcia kosmetyków avonu '' Z avonem współpracuje od katalogu 5 jednak moja liderka sprzedaży mnie olewa i nie pomaga mi się rozwinąć
Czy jak bym miał jakieś problemy to czy mógł bym do was pisać ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#1775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Przyczajenie
|
glazed almond jest bardzo jasna ja zamowilam dla cioci i sie przerazila ze taka jasna
|
|
|
|
#1777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam podobny problem - moja liderka w ogóle się mną nie interesuje i przyznam, że to forum jest bardzo pomocne
|
|
#1778 |
|
Rozeznanie
|
moja też nie jest fair...zastanawiam się nawet nad zmianą...jak byłam w TPS zapisała mnie na jedno szkolenie, za które zapłaciłam, a następne miało być darmowe, jednak powiedziała mi, że narazie tych szkoleń nie ma i dopiero jak skończyłam TPS zadzwoniła, że mogę iść na to szkolenie, ale muszę zapłacić. poza tym nigdy mnie nie pinformowała o żadnej promocji. wszystkiego dowiaduje się, albo ze strefy albo z forum
|
|
|
|
#1779 |
|
Przyczajenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;14213801]raz mi sie zdarzyło że mialam wylany żel, to rozpakowałam paczke przy kurierze, wyjęłam produkty ktore dalby sie opchnąc a reszte oddalam panu wraz z wypelnionym formularzem reklamacyjnym/kopia u mnie/zadzwonilam do avonu, a tam baba mi mowi zebym tak nie robila bo oni nie poniosa odpowiedzialnosci jak ta paczka do nich nie wroci...
ale przyjela moja reklamacje co do produktow ktore oddalam bo byl zalane...tydz pozniej mialam te produkty gratis przyslane przez firme ![]() a zwrocona przeze mnie paczka została mi odjęta od salda a co do 5 zł to nie daj sie wpakowac od razu dzwon do obslugi klienta bo musi byc uzasadnione dlaczego ci naliczają... mi sie jeszcze nigdy nie zdarzylo cos takiego-bo bym zrobila taka jazde zeby wszyscy tam powylatywali z pracy ![]() nie daj sie ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- kazde zamowienie na 250zł bo inaczej nie oplaca sie im wyslac kuriera... [/QUOTE]Ja tam zadzwonie jutro i takich dymów narobie że hej za te 5 zł co oni myśla ze da sie ludzi w balona robić....(nie ze mną takie numery) A co do kosmetykow to otworzylam paczke dopiero w domu i nie oddalam jej kurierowi zadzwonie do nich i zapytam sie czy mam im zwrocic te prawie puste kosmetyki i zalane wiadomosci od nich ,jak myslisz dostane nowe od nich bo nie wiem co mam powiedziec klientce.... |
|
|
|
#1780 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Również witam![]() Mam pierwszy problem otóż: Mój syn ma bardzo Denerwującą przypadłość ![]() Oczywiście że chodzi o trądzik I tu pierwsze pytanie: Co oprócz serii Cleraskin polecacie na przetłuszczającą się skóre oraz oczywiście na ten podły trądzik ? Z góry dziękuje |
|
|
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że bez problemu powinni Ci przysłać nowe kosmetyki. Sporo dziewczyn pisało, że miały podobne sytuacje, np. z uszkodzonym opakowaniem itd i przysyłali bezpłatnie z następnym zamówieniem, a tamte prosili zatrzymać
|
#1782 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam nadzieje dzieki |
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Do tłustej cery jeszcze jest dobra zielona seria z Solution(teraz taka biało zielona:P). Albo coś z serii dla mężczyzn? Ale to już nie wiem.
|
|
|
|
#1784 |
|
Raczkowanie
|
a propo Tego tematu z tymi uszkodzonymi paczkami .
Ja jak składałem 3 zamówienie to Na fakturze miałem wszystkie kosmetyki wypisane i żadnych braków nie było.dostałem paczkę była zaklejona taśmą . Kurier powiedział że widocznie w avonie coś sie pomylili Powiedziałem ok . Zaglądam do paczki a tam co naj droższe tego w paczce nie ma . A faktura była bez zmian . Nie wiedziałem co robić Okazało się to że kurierek się poczestował ;/ . Napisałem skargę do DHL wyżucili go na brug . A ja ani kosmetyków ani pieniędzy nie odzsykalem no cóż byłem nie doświadczony
|
|
|
|
#1785 |
|
Zadomowienie
|
hej ma ktos? juz oferte internetowa dfo katalogu 13?
|
|
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
No własnie jakieś dwa dni temu trafiłam że wyskoczyła mi nowa oferta, a teraz znów jest ta poprzednia...Nie wiem co jest grane :/
|
|
#1787 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
widaomsci przesla ci listem pocztą ![]() powodzenia ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
i skladac reklamacje-jak nie zareklamujecie to avon nie wie ze cos jest nie tak . w razie kradziezy kosmetykow trzeba od razu do avonu ze w paczce czogos nie ma, oni przysylaja do ciebie/abys mogl sybko sprzedac/ a sami sobie to wyjasnią z dostawcą.co do lidera-jesli niezadowolony to moze zapisac sie na nową osobę u kogos kto sie bedzie interesowal??? lub zgłosic sprawe OMS???
|
||
|
|
|
#1788 |
|
Rozeznanie
|
Używała któraś z Was tego podkładu bezbarwnego magix? Na kwc jest napisane, ze można go używać jako bazy.. pod cienie by dało rade? Jak myślicie?
Edytowane przez aqqA Czas edycji: 2009-09-13 o 15:18 |
|
|
|
#1789 |
|
Raczkowanie
|
ten pierwszy kosztuje 250,50 zl a drugi 350,20 zl dokładnie i sa chyba dla tych konsultantek(moze tych nowych), ktore chca dostac prezety: za 250 bizuterie a za 350 torebke a nie maja zamowien i zamawiaja to a pozniej musza to gdzies opchnac, takie mam przeczucie
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jako baza pod podkład jest słabiutki. Bardzo słabiutki. Ale jako baza pod cienie, nie jest zły. Zdecydowanie bardziej preferuje Inglot, ale ten podkład też się nadaje. Pozdrawiam
|
|
|
#1791 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;14217205]oczywiscie, kolejny sposob firmy na zwiekszenie obrotow-narzucic produkty na ktorych sprzedazy im najbardziej zależy
[/QUOTE]![]() myszka1313 właśnie wrzuciłam na mojego chomika; link poniżej ja też tak mam, że czasami już jest nowa a potem wskakuje stara
|
#1793 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
Jak już wcześniej pisałem jestem porzucony przez liderkę ![]() Byłem u pierwszej brak kontaktu Najfajniejsze jest to że adres zameldowania podała swój a nie mój I sprytnie to sobie zakombinowała Napisałem z prośbą aby przepisali mnie do innej a ta druga tak samo
|
|
|
|
#1794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Rozeznanie
|
Chyba większość liderek takich jest. Ja ze swoja miałam tylko raz kontakt. Jak na samym początku potrzebowałam się o coś zapytać i dzwoniłam to nigdy nie odbierała tel.
Po co są te liderki? Czerpią z nas zyski a same od siebie nic nie dają. |
|
|
|
#1796 |
|
Raczkowanie
|
Jamapi dziękuję
![]() Ponawiam moje pytanie o cień z CT,może któraś mi pomoże?: "Czy któraś używała Cienia do powiek Juicy z CT? Czy ja nie potrafię go obsługiwac czy jest jakiś dziwny? Według mnie nijak nie da się uzyskać efektu jaki pokazali w katalogu... Mnie, jak nakładam to zostaje tylko jasna powłoczka, jak wezmę więcej cienia na szczoteczkę to wygląda jeszcze gorzej bo on się rozprowadza tak nierównomiernie i zostają jaśniejsze i ciemniejsze smugi, jest taki jakby za "wodnisty". Liczę na waszą pomoc. Nie trawię cieni sypkich bo dla mnie za szybko się osypują i schodzą Myślałam że to będzie coś idealnie dla mnie a tu dupa..."
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powszechnie wiadomo że KR 2009 właśnie się skończył, fajnie. Ja nie dostałam jeszcze nagrody z 2008 - ekspresu. Dzwoniłam, pisałam do wawy w tej sprawie i ciagle sie dowiadywałam że wszystkie nagrody zostały przekazane LIderką albo OMSka. Dzwoniłam wiec do liderki a ta powiedziała że skontaktuje się z OMSką bo ona nic nie wie. (wszystko było ok lutego tego roku). Obiecała że oddzwoni następnego dnia, czekałam 3 tyg ale nie oddzwoniła, sama zadzwoniłam i co usłyszałam - że już za późno na nagrode. Na moje pytanie dlaczego nikt mi nie powiedział że mam sama gdzieś dzwonić i zgłaszać co wybieram (ekspres czy coś innego) odpowiedziała że OMS nie miała do mnie kontaktu (miesiąć później dzwoniła i pytała czy na spotkanie wigiline ide - wtedy miała). Jakoś w maju czy czerwcu po coś dzoniła liderka powiedziała że załatwianie "mojego" ekspresu jest na dobrej drodze i chyba był "obiazd" bo ekspresu nie mam. A jak zadzwoniłam do OMSki to przywitała mnie tekstem - I co myśli Pani że własnie sobie kawke pije z Pani ekspresu? wyżaliłam się ... ale jakoś mnie to dalej wkurza |
|
|
|
|
#1798 |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny za rady dotyczące podkładu
|
|
|
|
#1799 |
|
Raczkowanie
|
To ja może napiszę na jakich zasadach są naliczane opłaty 5 zł.
Jeżeli Konsultantka nie zapłaci za zakupione produkty lub dokona niepełnej wpłaty wówczas zostanie do niej wysłane wezwanie do zapłaty. Za każde wysłane wezwanie Konsultantka jest obciążona kwotą 5 zł. Pierwsze wezwanie jest wysyłane po 28 dniach od dnia wystawienia faktury - tj. ok. 10 dni po terminie płatności (oczywiście jeżeli wpłata w tym dniu nie jest zaksięgowana lub jest zaksięgowana niepełna wpłata). W takim przypadku należy wpłacić zaległość wraz z naliczoną karą 5 zł. Jeżeli Konsultantka nadal nie zapłaci, to drugie wezwanie jest wysyłane za 14 dni (czyli po 42 dniach od dnia wystawienia FV). Trzecie ponaglenie jest wysyłane za 21 dni, czyli po 62 dniach od wystawienia FV. A dalej nie wiem, bo z reguły po trzecim ponagleniu Konsultantka ma już wszystko zapłacone, ale słyszałam, że potem ściąganiem długów zajmuje się już jakaś firma windykacyjna. Kiedyś miałam taki przypadek, że moja Konsultantka zapłaciła o 2 gr, za mało i też wysłano jej ponaglenie. Tego nikt nie sprawdza ręcznie. System komputerowy po prostu automatycznie drukuje ponaglenia i są wysyłane. A jeżeli chodzi o Liderów - no cóż... są ludzie i ludziska. Ja utrzymuję kontakt nawet z Konsultantkami, które zostały mi zabrane i są obecnie "pod" innym Liderem. |
|
|
|
#1800 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez ashiva Czas edycji: 2009-09-13 o 19:57 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

tez troche wylany.... 

. w razie kradziezy kosmetykow trzeba od razu do avonu ze w paczce czogos nie ma, oni przysylaja do ciebie/abys mogl sybko sprzedac/ a sami sobie to wyjasnią z dostawcą.