|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co myślicie na temat trawki?
Cześć dziewczyny. Widzę, że nurtuje Was ten sam problem co mnie. Chciałabym znać Wasza opinie na ten temat. Jestem z chłopakiem od 1,5 roku. Zanim zaczął ze mną być podpalał trawke. Ja niestety jakoś jestem do tego uprzedzona i całkiem przeciwna. Wiem, że teraz też czasem podpala bo mi się do tego przyznał. Strasznie mi z tym ciężko, i nie wiem co z tym całkowicie robić. Wiem, że związek to sztuka kompromisów. Nie mogę mu tak poprostu zabronić jak małemu dziecku bo moim zdaniem to nic nie da... Nie ma to wpływu na Nasz związek. Nie widzę też żeby przez to zachowywał się jakoś inaczej. Nie wiem co powinnam robić
. Doradźcie mi proszę. Być może zabardzo przesadzam. Chyba zabardzo wczułam się w rolę matki, niż dziewczyny... proszę o odpowiedź. Liczę bardziej na Waszą pomoc, aniżeli krytykę
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co myślicie na temat trawki?
1. to jest w polsce nielegalne
![]() 2. zalóżmy, że gdybyśmy byli w Holandii, to... sama nie wiem. nie zaliczam się do zwolenników, ale nie zwalczam też zbyt ostro. każdy niszczy swoje zwoje mózgowe . gdyby chodzilo o TŻ - zachwycona bym nie była (powiedziala mu o tym), ale dzikich awantur za jakies okazyjne popalanie tez by nie było3. niecierpie sytuacji, kiedy znajduję się w gronie ludzi upalonych, którzy zawzięcie tłumaczą mi swoją "trzeźwość umysłową", której oczywiście wówczas nie ma.. trudniej mi się wtedy z nimi porozumieć. 4. aha - moja przyjaciółka miała kiedyś po trawie dość poważne komplikacje. nie stwierdzę, czy to była zapaść (bo nie wiem), ale długotrwałe omdlenie na pewno. dodatkowo poprzedzone jakimiś strasznymi wizjami. osobiście wlasnie takie rzeczy zniechęcają mnie do marihuany. nie jest mi potrzebna w życiu 5. gdybym miała raka, a ona uśmierzałaby ból... to kto wie?
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
"Trawka" nie wywołuje halucynacji i żadnych wizji, po niej poprostu chce się śmiać. W każdym karaju jest grupa zwolenników, którzy palą. W Stanach robią to nawet gwiazdy. Wg mnie lepiej żeby człowiek sobie zapalił niż napił się alkoholu, ponieważ po alkoholu człowiek zachowuje się jak zwierze i jest agresywny. Po "trawce" tego nie ma. A że jest nielegalna? Wiele rzeczy w Polsce jest nie legalnych a ludzie z tego korzystają...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
również nie jestem tego wielkim zwolenniniem
, ale być może nie jest to rzeczywiście, aż takie złe. Jeśli nie robi sie tego często. Wszystko jest chyba dla ludzi. Napewno też nie chciała bym znaleść sie wśród ludzi upalonych. I tak nie jest. W sumie to nigdy nie widziałam po TŻ że pali. Dzięki dziewczyny za odpowiedź
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sadze aby argumentem na plus dla trawki byl wybor miedzy alkoholem a trawką ,i to i to moze byc nałogiem ,a kazdy nalog moze niszczyc samego palacza jak i jego rodzine. nie jest to zwyczajnie zdrowe. nie chcialabym aby moi bliscy palili itp. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie każdy po alkoholu robi się agresywny. Jedni się bawią wtedy inni śmieją a inni grzecznie idą spać. Każdy jest inny, nie generalizujmy. Co do marihuany to nie wiem jakbym zareagowała. Nie podobałoby mi się to bo od używek to lepiej się trzymać daleko. Jedni na trawce skończą inni pójdą o krok dalej. I nie chodzi tu tylko o trawkę. Natomiast teraz sprawa jest prostsza bo póki co to u nas nielegalne (wprowadzili już tą ustawę o posiadaniu na własny użytek?). Ja bym porozmawiała z chłopakiem w końcu jesteście już długo razem więc to nie jest chyba "szczeniackie" zauroczenie. Edytowane przez Madia Czas edycji: 2009-09-14 o 11:00 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Zioło jest o niebo lepsze od alkoholu i fajek razem wziętych
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak słów na komentarz za takie myślenie
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam- nie podnieca mnie to zupełnie.
U innych nie mam nic przeciw. Jak ktoś pali jego sprawa, ale na pewno u swojego TŻa bym tego nie popierała. Raz na rok spoko, ale nie częściej ![]() Mój ex palił zanim sie poznaliśmy i przez pierwsze pół roku naszego związku naprawde często(prawie codziennie:/). Kiedy to rzucił zaczął być agresywny wobec mnie... Nie wiem czy miało to jakiś związek z trawką, wyciszała go(?) czy tylko zbieg okoliczności.
|
|
|
#10 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a człowiek po odstawianiu po wieloletnim paleniu jest agresywny, drażliwy
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Uważam, że to badziewie lasuje mózgownicę tak samo jak inne narkotyki. Nie cierpię przebywać w towarzystwie upalonych ludzi. Zresztą wolę naturalny śmiech i zabawę od tego sztucznie sprowokowanego bo nie lubię zamaskowanych sztywniaków
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Buc
|
Cytat:
to raczej nie czysta trawka wywołuje a domieszki do niej dodawane. dla mnie trawka jest obojętna, a jeśli ktoś ma ochotę palić, niech pali, na zdrowie.
|
|
|
#14 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[/QUOTE]A że jest nielegalna? Wiele rzeczy w Polsce jest nie legalnych a ludzie z tego korzystają...[/QUOTE] To, że jest nielegalna to akurat najmniejszy problem...
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bzdurne uogolnienie z tym alkoholem; no i w ogole 0 wspomnienia o negatywnych efektach palenia trawy - ot, po prostu chce sie smiac
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
nie tylko Tobie
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie nie lubię jak głos w jakiejkolwiek sprawie zabierają osoby, które nie maja o tym zielonego pojęcia
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
A ja strasznie nie lubię jak ktoś zabiera głos, coś tam mówi ale nic z tego nie wynika
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-09-14 o 13:44 |
|
|
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do trawki, to jestem przeciwna. Nie chciałabym, żeby mój chłopak popalał.
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu to już co innego.
Winona Ryder kradnie, chodź coś skubniemy z marketu.
|
|
#21 | |
|
Buc
|
Cytat:
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawy tok rozumowania.
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam pojecie i dalej uwazam, ze to syf. No i co teraz ?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Ja również jakieś tam pojęcie mam (choć sam nie palę, żeby nie było), widziałem, co trawka robi z ludźmi i też jestem zdania, że to bagno do kwadratu, bo niby niewinne i nieszkodliwe, a wcale tak nie jest.
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
a moim niniejszym,skromnym zdaniem
to:od "niewinnej"trawki może się to wszystko zacząć... jak się skończy? nie wiadomo
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro to taka świetna zabawa, może ktoś zapragnie lepszej, jak ta mu się znudzi ? Coś w tym jest.
|
|
#27 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość osób, które wypowiada się w tym wątku nie spotkały nikogo palącego, więc wypowiadanie się na temat, którego tak naprawdę zna się z opowieści nie powinno być w ogóle brane pod uwagę przy decyzji. A co do zmiany narkotyków na te cięższe. Jeden ma silną wolę i zapali sobie raz na jakiś czas, a drugi zacznie wciągać. Spotkałam się też z takimi sytuacjami. To zależy poprostu od człowieka. Tak jakbyście porównały osobę pijącą piwo raz na jakiś czas z alkoholikiem... Edit. prawie każdy, żeby znowu nie było, że łapiecie za słówka ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Wiadomo na to trzeba czasu.Z tego co wiem bardzo mało osób ma halucynajcje, najczęściej są po salvii, ale bardzo łatwo ją pomylić. Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2009-09-14 o 14:37 |
||
|
|
|
|
#28 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przestan pisac, ze wiekszosc to czy tamto, bo sila rzeczy nie mozesz miec pojecia - na jakiej niby podstawie wiesz, co robila i z czym sie spotkala lub nie wiekszosc osob piszacych w tym watku ?Cytat:
Przestan takie rzeczy pisac - prawie kazdy, wiekszosc itd., albo przedstaw jakies podstawy to uzasadniajace.
|||
|
|
|
|
#29 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Pozdrów TŻa. Ma chłopak problem. I dobrze mu tak. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-09-14 o 14:56 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
myslisz sie, nie każdy
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

. Doradźcie mi proszę. Być może zabardzo przesadzam. Chyba zabardzo wczułam się w rolę matki, niż dziewczyny... proszę o odpowiedź. Liczę bardziej na Waszą pomoc, aniżeli krytykę 

. gdyby chodzilo o TŻ - zachwycona bym nie była (powiedziala mu o tym), ale dzikich awantur za jakies okazyjne popalanie tez by nie było

Ciekawy tok rozumowania.
A ja mam pojecie i dalej uwazam, ze to syf. No i co teraz
to: