|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Nie mam pojęcia dlaczego Dukan nie pisze o otrębach orkiszowych i żytnich
![]() Edytowane przez BogaczKa22 Czas edycji: 2009-09-14 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
BogaczKa22 ->Startuje z waga 64kg a chce zejść do 56-57kg
![]() Jestem nastawiona jakoś optymistycznie zobaczymy co będzie dalej. Jutro napisze coś więcej jak zacznę stosować się do zaleceń Dukana. Jeszcze mam pytanie jak długo stosowałyście fazę uderzeniowa?? |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
platki i otreby to cos kompletnie innego. Platki sa zrobione ze srodeczka zboza, natomiast otreby to lupinka. Otreby sa zdrowsze, maja wiecej blonnika i lepszy efekt wymiatajacy (jak miotelka dla przewodu pokarmowego). Platki sa niedozwolone. Dukan prawdopodobnie nie zna zytnich i orkiszowych. Francja, pomimo wspanialej kuchni nie zna wielu fajowych produktow. wlasnie znalazlam ciekawa liste dozwolonych produktow na francuskim forum. Autorka podobno spotkala sie z doktorkiem wiec lista powinna byc w miare wiarygodna: PRODUKTY DOZWOLONE (DZIENNA DAWKA) 2 owocowe jogurty 0% ze slodzikiem (oni maja male 100-150g opakowania dlatego 2) 1 szklanka mleka sojowego 1 lyzka skrobi kukurydzianej 2 male jogurty sojowe 2 lyzki smietany 3% (tez takiej uzywam, ma mniej tluszczu niz jogurt naturalny i mala ilosc wegli) 1 lyzeczka odtluszczonego kakao No to juz wiemy ile tej skrobii przynajmniej. Produktow bylo troche wiecej ale niektore dostepne tylko we Francji i nawet nie wiem jaki polski zamiennik dac wiec nie wpisywalam/
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczęta
![]() Tak sie zastanwiam, dlaczego narzucacie sobie te 3 łyżki otrąb owsianych (czy pszennych) skoro nie są obowiązkowe w fazie I, II czy III. Pierwsza wzmianka o otrębach, które OBOWIĄZKOWO nalezy spożywać w ilości 3 łyżki dziennie do końca życia, to faza IV. Otręby mają błonnik który poprawia persytaltykę jelit oraz wchłaniają część węglowodanów z jelita cienkiego, które zostają wydalone (te węglowodany ![]() Przez okres 5 miesięcy (gdy schudłam 19 kilo), nie jadłam otrąb... jakoś nie czułam potrzeby ![]() No oczywiście nie są zakazane, ale nie są te obowiązkowe ![]() Obowiązek jest wprowadzony dopiero w IV fazie... przeryłam w tym celu całą ksiązkę by sie upewnić ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Przyczajenie
|
HEJ DZIEWCZYNKI zaczelam dzisiaj I faze za bardzo nie wiem jak moge sobie urozmaicac sniadanka i kolacje oprocz serka wiejskiego jajek czy jogurtow... jest cos jeszcze co moge wlaczyc do jadlospisu??
mam ksiazke dr dukana ale chyba jakas mniejsza wersje bo cos malo tam tych potraw... |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no, mialam nadzieje ze sie odezwiesz ![]() jak mozna budyn to jak bez mleka hm??? no i w sumie ile mozna chciec wypic takiego mleka ktore nie smakuje jak mleko co? a o platkach pisalam ze nie wolno bo doktorek o nich nie pisze tylko o otrebach ![]() no ale mamy jasnosc natomiast co do soi to chyba jakies pomieszanie ze mozna... a na pw mozna soje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- No, i te potrawy możesz sobie sama wg własnych przepisów i kombinacji tworzyć ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja stosowałam faze uderzeniowa 5 dni.
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
się zastanawiam, jak sobie ustawić IIą fazę. Można tylko tak jak doktorek pisał, czy jak mi wygodniej? Bo 10go czeka nas duuuża impra w PL i wolałabym być wtedy na P+. Jak myślicie?
![]() |
#701 | |
Zadomowienie
|
Na pewno można wędzone rybki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Ja właśnie sobie zrobiłam makrelę z jajkiem, cebulką pieprzem , koperkiem i z kilkoma łyżkami jogurtu ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że jeszcze daleko mi do fazy stabilizacji ale się już się zastanawiam...
co zrobić jeśli wpadają grzechy - np ja już wiem, że będą Święta (Wigilia wypada w proteinowy czwartek, super ![]() czy wtedy powinno się przedłużyć fazę stabilizacji?
#704 |
Raczkowanie
|
oo to jak nie mozna przecieru to trudno przeczekam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wędlinka chyba dobra, ja też taką mam, ale moze dziewczyny się wypowiedzą u mnie sprawa z piciem wygląda ciut inaczej, bo ja od pierwszej ciąży piję okropnie dużo. w sumie nie schodzę poniżej 2 litrów, ale zwykle wypijam koło 3. Do tego po ostatniej ciąży ciągle mam ochotę na mięso, mięso i jeszcze raz mięso. (no, przegryzane goframi, bo w biegu cieżko złapać coś wartościowego). więc w sumei ta dietka dla mnei jest jak znalazł. mam za dużo ryby rozmrożonej...
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Wróciłam po trochę grzesznym weekendzie, ale generalnie waga jakoś nie pogroziła mi palcem ![]() ![]() Trochę tęsknie za pieczywem. dziś mija dokładnie 14 dzień mojej diety. Niestety tylko-2,5kg. Choć mnie to cieszy i głęboko wierzę, że po @ dalej będzie sukcesywnie mniej. Prawda? ![]()
#708 |
Raczkowanie
|
a jak wy robicie te mielone ?? tzn jak gotujecie?? pieczecie?? a mozna zrobic je jak na pulpety?? ugotowac w rosołku takim z mniejsza ilosci soli i tłuszczu :P??
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A drugi sposób to małe kulki wrzucam na wodę. Może być odrobina soli i gotuję przez kilkanaście minut. Jem zawsze z jogurtem lub serkiem wymieszanym np. z przyprawą czosnkową. Dziewczyny... pytanie o warzywa. Czy można zieloną fasolkę? Chodzi mi generalnie o warzywa strączkowe. Pomożecie?
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
syb-> jestem po przeczytaniu książki i fasole zielona szparagowa można, nie można fasoli flażoletki choć nie wiem jaka to
![]()
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja nie zaglądając do książki powiedziałabym, że jest zabroniona, ponieważ soja, kukurydza, groch, bób i takie tam są niedozwolone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że już smęciłam ale jeszcze raz...
Mam do Was pytanie. Dietę rozpoczęłam 8 września - jestem po 3 dniach uderzeniówki i 4 dniach p+w. Dzień wczorajszy, dziejszy i prawdopodobnie jutrzejszy (wróciłam do kraju po 2 latach emigracji i czeka mnie wyprawa do dziadków, chyba rozumiemy co to znaczy, zwłaszcza, że dziadkowie mają dość radykalne zdanie o wszelkim odchudzaniu i tak dalej... ech) - miały bardzo mało wspólnego z odchudzaniem. Z mojej winy, był i chleb, ciastka, czekolada, lody. Coś co pojawiło się u mnie dopiero kiedy zaczęłam walczyć z kg - rzucanie się "hurtowo" na wszystko co zakazane, niezdrowe i be... Chore podejście.Powinnam powrócić do początku czy brnąć dalej? Jakie jest Wasze zdanie? Mam do zrzucenia około 7kg.
#713 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ojej!!! Zapomniałabym, że jutro zaczynam znowu P+W ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() Tak jak już nie raz tu pisłayśmy faza uderzeniowa (faza I) jest tylko raz w życiu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny zaczelam diete dzisiaj a na sniadanie jak sobie zrobie twarozek z tunczykiem to moge posmarowac na jakies pieczywo czy bez niczego ????
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
Cholera, ja zrobiłam muffinki wg przepisu z wątku z przepisami i są pyszne i zjadłam już połowe i mam ochotę na jeszcze więcej _-_ a tam jest za dużo otrąb :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
4 jajka 4 lyzki otrab pszennych 8 lyzek otrab owsianych 4 lyzki beztluszcowgo twarozku ( ja dalam serek homogenizowany ) pol lyzeczki slodziku aromoat wedle uznania, badz skorka cytrynowa pomaranczowa Rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Bialka ubic na piane, pozostale skaldniki wymieszac i dodac do nich piane. ciasto rozlozyc do foremek piec 20-30 minut
![]() |
#719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Przyczajenie
|
A ten chlebek ducanowski jak sie robi dokaldnie??
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- dzieki za rady mam nadzieje ze przetrwam ta I faze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.