Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 13:36   #691
BogaczKa22
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Nie mam pojęcia dlaczego Dukan nie pisze o otrębach orkiszowych i żytnich Może ich nie zna ??? Ja tam sobie serwuję żytnie otręby. Orkiszowych jeszcze nie widziałam w sklepach ale jak będą to napewno kupię.

Dukan

Edytowane przez BogaczKa22
Czas edycji: 2009-09-14 o 13:37
BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:28   #692
agus8609
Raczkowanie

GG do agus8609

BogaczKa22 ->Startuje z waga 64kg a chce zejść do 56-57kg
Jestem nastawiona jakoś optymistycznie zobaczymy co będzie dalej.
Jutro napisze coś więcej jak zacznę stosować się do zaleceń Dukana.

Jeszcze mam pytanie jak długo stosowałyście fazę uderzeniowa??
agus8609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:30   #693
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
witaj w naszym gronie

dlaczego upierasz sie przy platkach? otreby to to samo tylko zmielone

chude mleko pij do woli
no z tym mlekiem to ostroznie, Dukan pozwala troche do kawy wiec raczej do woli nei mozemy (chociaz i tak smakuje jak popluczyny z butelki a nie mleko)

platki i otreby to cos kompletnie innego. Platki sa zrobione ze srodeczka zboza, natomiast otreby to lupinka. Otreby sa zdrowsze, maja wiecej blonnika i lepszy efekt wymiatajacy (jak miotelka dla przewodu pokarmowego). Platki sa niedozwolone.

Dukan prawdopodobnie nie zna zytnich i orkiszowych. Francja, pomimo wspanialej kuchni nie zna wielu fajowych produktow.

wlasnie znalazlam ciekawa liste dozwolonych produktow na francuskim forum. Autorka podobno spotkala sie z doktorkiem wiec lista powinna byc w miare wiarygodna:

PRODUKTY DOZWOLONE (DZIENNA DAWKA)
2 owocowe jogurty 0% ze slodzikiem (oni maja male 100-150g opakowania dlatego 2)
1 szklanka mleka sojowego
1 lyzka skrobi kukurydzianej
2 male jogurty sojowe
2 lyzki smietany 3% (tez takiej uzywam, ma mniej tluszczu niz jogurt naturalny i mala ilosc wegli)
1 lyzeczka odtluszczonego kakao

No to juz wiemy ile tej skrobii przynajmniej. Produktow bylo troche wiecej ale niektore dostepne tylko we Francji i nawet nie wiem jaki polski zamiennik dac wiec nie wpisywalam/

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:33   #694
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Hej Dziewczęta

Tak sie zastanwiam, dlaczego narzucacie sobie te 3 łyżki otrąb owsianych (czy pszennych) skoro nie są obowiązkowe w fazie I, II czy III.
Pierwsza wzmianka o otrębach, które OBOWIĄZKOWO nalezy spożywać w ilości 3 łyżki dziennie do końca życia, to faza IV.

Otręby mają błonnik który poprawia persytaltykę jelit oraz wchłaniają część węglowodanów z jelita cienkiego, które zostają wydalone (te węglowodany ).

Przez okres 5 miesięcy (gdy schudłam 19 kilo), nie jadłam otrąb... jakoś nie czułam potrzeby
No oczywiście nie są zakazane, ale nie są te obowiązkowe

Obowiązek jest wprowadzony dopiero w IV fazie... przeryłam w tym celu całą ksiązkę by sie upewnić

Pozdrawiam
kredka131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:45   #695
magda875
Przyczajenie

HEJ DZIEWCZYNKI zaczelam dzisiaj I faze za bardzo nie wiem jak moge sobie urozmaicac sniadanka i kolacje oprocz serka wiejskiego jajek czy jogurtow... jest cos jeszcze co moge wlaczyc do jadlospisu??
mam ksiazke dr dukana ale chyba jakas mniejsza wersje bo cos malo tam tych potraw...
magda875 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:04   #696
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
no z tym mlekiem to ostroznie, Dukan pozwala troche do kawy wiec raczej do woli nei mozemy (chociaz i tak smakuje jak popluczyny z butelki a nie mleko)

platki i otreby to cos kompletnie innego. Platki sa zrobione ze srodeczka zboza, natomiast otreby to lupinka. Otreby sa zdrowsze, maja wiecej blonnika i lepszy efekt wymiatajacy (jak miotelka dla przewodu pokarmowego). Platki sa niedozwolone.

Dukan prawdopodobnie nie zna zytnich i orkiszowych. Francja, pomimo wspanialej kuchni nie zna wielu fajowych produktow.

wlasnie znalazlam ciekawa liste dozwolonych produktow na francuskim forum. Autorka podobno spotkala sie z doktorkiem wiec lista powinna byc w miare wiarygodna:

PRODUKTY DOZWOLONE (DZIENNA DAWKA)
2 owocowe jogurty 0% ze slodzikiem (oni maja male 100-150g opakowania dlatego 2)
1 szklanka mleka sojowego
1 lyzka skrobi kukurydzianej
2 male jogurty sojowe
2 lyzki smietany 3% (tez takiej uzywam, ma mniej tluszczu niz jogurt naturalny i mala ilosc wegli)
1 lyzeczka odtluszczonego kakao

No to juz wiemy ile tej skrobii przynajmniej. Produktow bylo troche wiecej ale niektore dostepne tylko we Francji i nawet nie wiem jaki polski zamiennik dac wiec nie wpisywalam/

no, mialam nadzieje ze sie odezwiesz

jak mozna budyn to jak bez mleka hm???
no i w sumie ile mozna chciec wypic takiego mleka ktore nie smakuje jak mleko co?
a o platkach pisalam ze nie wolno bo doktorek o nich nie pisze tylko o otrebach

no ale mamy jasnosc

natomiast co do soi to chyba jakies pomieszanie ze mozna... a na pw mozna soje?
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 15:16   #697
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda875 Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNKI zaczelam dzisiaj I faze za bardzo nie wiem jak moge sobie urozmaicac sniadanka i kolacje oprocz serka wiejskiego jajek czy jogurtow... jest cos jeszcze co moge wlaczyc do jadlospisu??
mam ksiazke dr dukana ale chyba jakas mniejsza wersje bo cos malo tam tych potraw...
Możesz chudą (TYLKO) wędlinkę. możesz ją sobie dodawać do wieśniaka, do jajecznicy, możesz samą. Tuńczyk w sosie własnym z puszki też w jakiejś kombinacji, np z jajkiem , łosoś wędzony, makrelka wędzona... Jest troszkę tego. Można przez te kilka dni jakoś sobie poradzić

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

No, i te potrawy możesz sobie sama wg własnych przepisów i kombinacji tworzyć

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
no, mialam nadzieje ze sie odezwiesz

jak mozna budyn to jak bez mleka hm???
no i w sumie ile mozna chciec wypic takiego mleka ktore nie smakuje jak mleko co?
a o platkach pisalam ze nie wolno bo doktorek o nich nie pisze tylko o otrebach

no ale mamy jasnosc

natomiast co do soi to chyba jakies pomieszanie ze mozna... a na pw mozna soje?
Wiolqn pisze o mleku sojowym i jogurtach sojowych a nie o samej soi

Dukan

Stary 2009-09-14, 15:34   #698
magda875
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Możesz chudą (TYLKO) wędlinkę. możesz ją sobie dodawać do wieśniaka, do jajecznicy, możesz samą. Tuńczyk w sosie własnym z puszki też w jakiejś kombinacji, np z jajkiem , łosoś wędzony, makrelka wędzona... Jest troszkę tego. Można przez te kilka dni jakoś sobie poradzić

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

No, i te potrawy możesz sobie sama wg własnych przepisów i kombinacji tworzyć

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Wiolqn pisze o mleku sojowym i jogurtach sojowych a nie o samej soi
dzieki wielkie a na pewno mozna wedzone rybki??
Stary 2009-09-14, 15:38   #699
kuleczka18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus8609 Pokaż wiadomość
BogaczKa22 ->Startuje z waga 64kg a chce zejść do 56-57kg
Jestem nastawiona jakoś optymistycznie zobaczymy co będzie dalej.
Jutro napisze coś więcej jak zacznę stosować się do zaleceń Dukana.

Jeszcze mam pytanie jak długo stosowałyście fazę uderzeniowa??
Witam. Waga taka jak moja i cele podobne
Ja stosowałam faze uderzeniowa 5 dni.
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 16:08   #700
cocci
Zakorzenienie

się zastanawiam, jak sobie ustawić IIą fazę. Można tylko tak jak doktorek pisał, czy jak mi wygodniej? Bo 10go czeka nas duuuża impra w PL i wolałabym być wtedy na P+. Jak myślicie?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 16:11   #701
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
dzieki wielkie a na pewno mozna wedzone rybki??
Na pewno można wędzone rybki

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Ja właśnie sobie zrobiłam makrelę z jajkiem, cebulką pieprzem , koperkiem i z kilkoma łyżkami jogurtu

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
się zastanawiam, jak sobie ustawić IIą fazę. Można tylko tak jak doktorek pisał, czy jak mi wygodniej? Bo 10go czeka nas duuuża impra w PL i wolałabym być wtedy na P+. Jak myślicie?
Niektóre dziewczyny ustawiają sobie 4/3: 4 dni P i w weekend 3 dni P+W. Jeśli ktoś ma sporo imprez w weekendy , to tak jest łatwiej

Dukan

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 16:15   #702
betii5
Rozeznanie

Cytat:
no, no jest nie fair

wszystkie bedziemy ci bardzo wdzieczne za urozmaicenie jadlospisu nowymi produktami yhy, dostaniesz medal
Przyłączam się do proszących:pl iz:.Będę bardzo wdzięczna za jakieś nowości,w Tobie nowa nadzieja na coś pysznego.Ja bym sobie chętnie wykupiła ,ale co z tego jak języka nie znam.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 16:16   #703
karton
Zakorzenienie

Wiem, że jeszcze daleko mi do fazy stabilizacji ale się już się zastanawiam...
co zrobić jeśli wpadają grzechy - np ja już wiem, że będą Święta (Wigilia wypada w proteinowy czwartek, super ), będzie duża impreza u dziadków, zaczynam studia także same rozumiecie co się za tym kryje, wszelkie imprezy studenckie integracyjne i nie tylko.
czy wtedy powinno się przedłużyć fazę stabilizacji?
Stary 2009-09-14, 16:45   #704
Ulinka_24
Raczkowanie

oo to jak nie mozna przecieru to trudno przeczekam dzisiaj miałam pyszny obiadek usmazyłam kawałeczki filetu z kurczaka w przyprawach bez tłuszcyku do tego 3 jajka bez tłuszczyku sadzone i polałam to serkiem homogenizowanym naturalnym zmiksowanym z czosnkiem i cebluką dymką (mam nadzieje ze mozna dymke ) dobre było tylko jedzac to cały czas myslałam ze robie cos zle to to wygladało kalorycznie starsznie a na kolacje mam biały serek z cebulka dymką sobie zrobie do tego moze jajko jescze i szyneczke kupiłam sobie w lidlu ale nie wiem czy dobra wybrałam :Białgko 19g Wegliki 1g i tłuszcz 3 g chyba dobra nie ?? do tego mecze sie z woda gazowaną :P narazie wypiłam 2 kubki herbaty czerwonej poł litra wody i jeszcze pwenie w miedzyczasie bedzie herbatka do kolacji i jeszcze postaram sie pare szklanek wody wypic i jak moj pierwszy dzien ?? dobrze ??

_________________________ ______

"Każdego dnia budzę się piękniejsza ale dziś to już przesadziłam "
Ulinka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 17:00   #705
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulinka_24 Pokaż wiadomość
oo to jak nie mozna przecieru to trudno przeczekam dzisiaj miałam pyszny obiadek usmazyłam kawałeczki filetu z kurczaka w przyprawach bez tłuszcyku do tego 3 jajka bez tłuszczyku sadzone i polałam to serkiem homogenizowanym naturalnym zmiksowanym z czosnkiem i cebluką dymką (mam nadzieje ze mozna dymke ) dobre było tylko jedzac to cały czas myslałam ze robie cos zle to to wygladało kalorycznie starsznie a na kolacje mam biały serek z cebulka dymką sobie zrobie do tego moze jajko jescze i szyneczke kupiłam sobie w lidlu ale nie wiem czy dobra wybrałam :Białgko 19g Wegliki 1g i tłuszcz 3 g chyba dobra nie ?? do tego mecze sie z woda gazowaną :P narazie wypiłam 2 kubki herbaty czerwonej poł litra wody i jeszcze pwenie w miedzyczasie bedzie herbatka do kolacji i jeszcze postaram sie pare szklanek wody wypic i jak moj pierwszy dzien ?? dobrze ??
hihi, ja miałam mielone z wołowiny (z ogórkiem i cebulką, tylko bez bułki tarte i ciut dziwną konsystencję miąły), 3 jajka sadzone i sos czosnkowy (jogurt, czosnek, zioła prowansalskie) i też miałam wrażenie, ze to niedietetyczne a przedwczoraj np pól dnia wcinałam pierś indyczą z grilla, też z sosem czosnkowym, bo byli znajomi i jakosprzy tym stole siedzieliśmy dłuuugo
a wędlinka chyba dobra, ja też taką mam, ale moze dziewczyny się wypowiedzą

u mnie sprawa z piciem wygląda ciut inaczej, bo ja od pierwszej ciąży piję okropnie dużo. w sumie nie schodzę poniżej 2 litrów, ale zwykle wypijam koło 3. Do tego po ostatniej ciąży ciągle mam ochotę na mięso, mięso i jeszcze raz mięso. (no, przegryzane goframi, bo w biegu cieżko złapać coś wartościowego). więc w sumei ta dietka dla mnei jest jak znalazł.

mam za dużo ryby rozmrożonej...

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 17:19   #706
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
hihi, ja miałam mielone z wołowiny (z ogórkiem i cebulką, tylko bez bułki tarte i ciut dziwną konsystencję miąły), 3 jajka sadzone i sos czosnkowy (jogurt, czosnek, zioła prowansalskie) i też miałam wrażenie, ze to niedietetyczne
Ja dodaję do mielonego zamiast bułki troszkę otrąb i wtedy konsystencja jest ok. I nie mam wrażenia, że jem niedietetycznie Jest wprost przeciwnie. Jestem zadowolona, że się najadam, jem smaczne dania i desery a kilogramy idą w dół Cóż więcej chcieć

Dukan

Stary 2009-09-14, 17:45   #707
syb
Raczkowanie

hej dziewczyny
Wróciłam po trochę grzesznym weekendzie, ale generalnie waga jakoś nie pogroziła mi palcem Jestem w @ i po prostu kubki smakowe zwariowały. Ale mamy poniedziałek i obiecuję poprawę. Znów tylko białko i warzywa od jutra i zeeero słabości.

Trochę tęsknie za pieczywem.

dziś mija dokładnie 14 dzień mojej diety. Niestety tylko-2,5kg. Choć mnie to cieszy i głęboko wierzę, że po @ dalej będzie sukcesywnie mniej. Prawda?

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:28   #708
Ulinka_24
Raczkowanie

a jak wy robicie te mielone ?? tzn jak gotujecie?? pieczecie?? a mozna zrobic je jak na pulpety?? ugotowac w rosołku takim z mniejsza ilosci soli i tłuszczu :P??

_________________________ ______

"Każdego dnia budzę się piękniejsza ale dziś to już przesadziłam "
Ulinka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 18:48   #709
syb
Raczkowanie

Cytat:
a jak wy robicie te mielone ?? tzn jak gotujecie?? pieczecie?? a mozna zrobic je jak na pulpety?? ugotowac w rosołku takim z mniejsza ilosci soli i tłuszczu :P??
Ja biorę mięso mielone drobiowe + jajko + cebulka + przyprawy. I robię na dwa sposoby. Niezbyt grube kotlety piekę na teflonie. Gdy się za bardzo przypieką podlewam wodą.
A drugi sposób to małe kulki wrzucam na wodę. Może być odrobina soli i gotuję przez kilkanaście minut. Jem zawsze z jogurtem lub serkiem wymieszanym np. z przyprawą czosnkową.

Dziewczyny... pytanie o warzywa. Czy można zieloną fasolkę? Chodzi mi generalnie o warzywa strączkowe. Pomożecie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 19:05   #710
agus8609
Raczkowanie

GG do agus8609

syb-> jestem po przeczytaniu książki i fasole zielona szparagowa można, nie można fasoli flażoletki choć nie wiem jaka to
15.09.2009-9:15- 63kg
Faza I zakończona
20.09.2009- 61kg
Faza II
23.09.2009-60kg
06.10.2009-59kg

15.10.2009- 58kg miesiąc diety

agus8609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 19:36   #711
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus8609 Pokaż wiadomość
syb-> jestem po przeczytaniu książki i fasole zielona szparagowa można, nie można fasoli flażoletki choć nie wiem jaka to
Brawo agus Jest dokładnie tak jak mówisz.
A ja nie zaglądając do książki powiedziałabym, że jest zabroniona, ponieważ soja, kukurydza, groch, bób i takie tam są niedozwolone

Dukan

Stary 2009-09-14, 19:37   #712
karton
Zakorzenienie

Wiem, że już smęciłam ale jeszcze raz...
Mam do Was pytanie. Dietę rozpoczęłam 8 września - jestem po 3 dniach uderzeniówki i 4 dniach p+w. Dzień wczorajszy, dziejszy i prawdopodobnie jutrzejszy (wróciłam do kraju po 2 latach emigracji i czeka mnie wyprawa do dziadków, chyba rozumiemy co to znaczy, zwłaszcza, że dziadkowie mają dość radykalne zdanie o wszelkim odchudzaniu i tak dalej... ech) - miały bardzo mało wspólnego z odchudzaniem.
Z mojej winy, był i chleb, ciastka, czekolada, lody. Coś co pojawiło się u mnie dopiero kiedy zaczęłam walczyć z kg - rzucanie się "hurtowo" na wszystko co zakazane, niezdrowe i be... Chore podejście.
Powinnam powrócić do początku czy brnąć dalej? Jakie jest Wasze zdanie?
Mam do zrzucenia około 7kg.
Stary 2009-09-14, 19:45   #713
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze do mielonych czasem dodaję pieczarki (ponieważ np mięso z indyka lubi być suche a pieczarki nadają mu wilgoci) i zamiast bułki tartej troszkę otrębów . I tak jak koleżanka wcześniej pisała smażę i pod koniec podlewam wodą a jutro mam zamiar zrobić na obiad pulpeciki w sosie koperkowym

Ojej!!! Zapomniałabym, że jutro zaczynam znowu P+W No, to do pulpecików zaserwuję sobie buraczki

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
Wiem, że już smęciłam ale jeszcze raz...

Mam do Was pytanie. Dietę rozpoczęłam 8 września - jestem po 3 dniach uderzeniówki i 4 dniach p+w. Dzień wczorajszy, dziejszy i prawdopodobnie jutrzejszy (wróciłam do kraju po 2 latach emigracji i czeka mnie wyprawa do dziadków, chyba rozumiemy co to znaczy, zwłaszcza, że dziadkowie mają dość radykalne zdanie o wszelkim odchudzaniu i tak dalej... ech) - miały bardzo mało wspólnego z odchudzaniem.

Z mojej winy, był i chleb, ciastka, czekolada, lody. Coś co pojawiło się u mnie dopiero kiedy zaczęłam walczyć z kg - rzucanie się "hurtowo" na wszystko co zakazane, niezdrowe i be... Chore podejście.
Powinnam powrócić do początku czy brnąć dalej? Jakie jest Wasze zdanie?
Mam do zrzucenia około 7kg.
Uważam, że po powrocie powinnaś iść dalej, czyli faza P (tyle dni ile sobie ustaliłaś) i znowu P+W i robić swoje, i nie załamywać się takimi wypadami. Ja też po urlopie odzyskałam ciężko utracone kilogramy sprzed wyjazdu. Wróciłam i jestem dalej na diecie
Tak jak już nie raz tu pisłayśmy faza uderzeniowa (faza I) jest tylko raz w życiu

Dukan

Stary 2009-09-14, 20:19   #714
magda875
Przyczajenie

Dziewczyny zaczelam diete dzisiaj a na sniadanie jak sobie zrobie twarozek z tunczykiem to moge posmarowac na jakies pieczywo czy bez niczego ????
Stary 2009-09-14, 20:30   #715
pupuru
Raczkowanie

Cholera, ja zrobiłam muffinki wg przepisu z wątku z przepisami i są pyszne i zjadłam już połowe i mam ochotę na jeszcze więcej _-_ a tam jest za dużo otrąb :/
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 20:35   #716
magda875
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pupuru Pokaż wiadomość
Cholera, ja zrobiłam muffinki wg przepisu z wątku z przepisami i są pyszne i zjadłam już połowe i mam ochotę na jeszcze więcej _-_ a tam jest za dużo otrąb :/

Mozesz podac mi dokladny przepis?? A nie wiesz czy na sniadanie w I fazie mozna jakies piueczywo?
Stary 2009-09-14, 20:43   #717
agus30
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny zaczelam diete dzisiaj a na sniadanie jak sobie zrobie twarozek z tunczykiem to moge posmarowac na jakies pieczywo czy bez niczego ????
Niestety chleba tradycyjnego,ani żadnych bułek nie można,ale możesz upiec sobie chlebek dukanowski lub placuszki otrębowe.Ja właśnie je traktuje jako pieczywo.Dopiero w fazie III można sobie pozwolić na dwie kromki pieczywa pełnoziarnistego dziennie. Najlepiej poczytać sobie książkę.Głowa do góry
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 20:53   #718
syb
Raczkowanie

Cytat:
Mozesz podac mi dokladny przepis?? A nie wiesz czy na sniadanie w I fazie mozna jakies piueczywo?
Mi muffiny zastępują pieczywo.
4 jajka
4 lyzki otrab pszennych
8 lyzek otrab owsianych
4 lyzki beztluszcowgo twarozku ( ja dalam serek homogenizowany )
pol lyzeczki slodziku
aromoat wedle uznania, badz skorka cytrynowa pomaranczowa

Rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Bialka ubic na piane, pozostale skaldniki wymieszac i dodac do nich piane. ciasto rozlozyc do foremek piec 20-30 minut

Stary 2009-09-14, 20:58   #719
pupuru
Raczkowanie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667&page=2 tu są. Pieczywa takiego, które by zadowoliło, to raczej nie :P Ja za pierwszym razem przerwałam diete, bo mama kupiła świeży, pachnący chleb _-_ na początku tylko skubalam skórke, a potem rzuciłam się na niego i zrobiłam kanapki z serem :P Można jeść chlebek dunkana itd., ale to nie to samo co prawdzowy chleb :P Poszukaj w linku z przepisami.
pupuru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:11   #720
magda875
Przyczajenie

A ten chlebek ducanowski jak sie robi dokaldnie??

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

dzieki za rady mam nadzieje ze przetrwam ta I faze jakbyscie mialy jakies ciekawe przepisy na snaidanko lub z mieskiem to poprosze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości