Scent Bar X - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 14:21   #1771
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Scent Bar X

Melk, też się byczę, bo mam dziś wolne Czekam aż mi się pojawi wypłata na koncie i idę oglądać ceny Samsary EDP w necie. Chyba się skuszę na flaszkę w tym miesiącu, bo potem może być krucho z finansami.

Choć z nadgarstka nęci mnie Midnight Poison. Ale będę twarda i nie będę ulegać nagłym pokusom.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 14:22   #1772
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Ja byczenie kończę jutro z rana, brrr znaczy się, byczyć się nie lubię, ale do pracy nie chce mi się wracać

Melk, a na Twój "problem" jest jedyne wyjście - sio na zakupy!
No właśnie tak siedzę i się zastanawiam, których najbardziej pożądam i potrzebuję, i czy w ogóle są takie, bez których nie mogłabym się w tym momencie obejść Jakoś ostatnio miałam inne wydatki, a z drugiej strony i przypływ gotówki większy - i to jest właśnie ciekawe, bo im więcej mam ostatnio kasy do wydania na przyjemności, tym częściej myślę sobie "kurczę, znowu na perfumy mam wydać?
No i ostatecznie nie kupowałam perfum. Trochę uzupełniłam kolorówkę, poza tym wsiąkłam w biochemię, do tego parę koncertów, no i wyjazd sporo kasy pochłonął, a nie dysponuję megabudżetem
Nie mam nie wiadomo ilu flaszek, lista marzeń długa, a i tak myślę sobie, że to, co mam każdemu normalnemu człowiekowi powinno wystarczyć
Czynny perfumoholizm w zaniku. Niedobrze.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 16:35   #1773
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Pin Up Girl - mam nadzieję, że nie masz się czego obawiać. U mnie zaczęło się klasycznego przeziebienia - przemarzłam spedzając noc na powietrzu bez rękawków przy zimnym piwie i to na czczo. Nie mogłam się nie przeziębić przy tak durnych poczynaniach.
Zdrówka życzę.
No to faktycznie się popisałaś
Dziękuję za życzenia zdrówka i donoszę, że jedno z potencjalnych źródeł zostało dziś wyeliminowane - skończyłam praktyki

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Tylko nie pc... To sztandarowy deser tutaj - codziennie musze umyc jakies 5 milionow pucharkow
Hiehiehie To może jak Ci się tam znudzi, to do mnie przyjdziesz pozmywać?

Ahoj, macham do wszystkich zgromadzonych!
Koniec praktyk, życie jest piękne!

Edytowane przez Pin up girl
Czas edycji: 2009-09-14 o 16:37
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 17:22   #1774
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie siedzę i odkopuję się z recenzji książkowych, a potem powinnam chyba wziąć się z bloga, bo już mi go twister uśmiercił zaliczając do blogów wymarłych.
łee tam, nie słuchaj go posłuchaj Madzika

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Co do bloga - jaki tam wymarły???? Bez przesady. Nie sztuka smarować co chwilę posty, byle tylko coś nasmarować ;-). Liczy się jakość nie ilość.
Cytat:
Wlasnie uswiadomilem sobie, ze w tym roku nie jadlem jeszcze nic z grilla
jak mogłeś ale wiesz, pogoda się już kończy więc nie wiem czy w tym roku jeszcze zdążysz

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Mogłabym prosić o tytuł
ja również poproszę

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Nie mam nie wiadomo ilu flaszek, lista marzeń długa, a i tak myślę sobie, że to, co mam każdemu normalnemu człowiekowi powinno wystarczyć
Czynny perfumoholizm w zaniku. Niedobrze.
normalnemu tak
Co do perfum to mam podobnie do Ciebie Melk. Bardzo dawno nic nie kupiłam a wręcz się pozbywam, nie wiem czy się martwić

Jestem dzisiaj padnięta jak dętka
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 17:23   #1775
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sabb - Przyjadę I wezmę fistaszki - fistaszki są dobre na wszystkoChoć ostatatnimi czasy to ty mnie skusiłaś na dwa Zaczynam się obawiać następnej wizyty u ciebie, bo nie wiem, co mi "zapodasz" na ekranie
Tego jeszcze nie rostrzygnęłam. Za to zastanawianie się nad tym, co besdziemy piły w ogóle mnie nie zaprząta.
Cytat:
Szukam... półnagich zdjęć Allena - Escritora mi na ambicję wjechała, że każde moje Ciacho ma przynajmniej jedno zdjęcie z gołą klatą.
Mogłabyś te obsceniczne wizje jakoś zakamuflować? Bo...
Cytat:
Co do bloga - jaki tam wymarły???? Bez przesady. Nie sztuka smarować co chwilę posty, byle tylko coś nasmarować ;-). Liczy się jakość nie ilość.

Powiedziała ta co lubi dużo fistaszków albo ..... duże fistaszki
No tak, ale jakość niczego nie jest chyba najlepsza.
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
sab! witaj!

Cytat:
Sabbath
Hejka Melk. Ależ femme fatele w Twoim awatarze. Mrrrr...
Cytat:
Sabb, no nareszcie Duzo zdrowia i sil witalnych zycze

Cytat:
Macham znad szklany Bacardi z Red Bullem (swoja droga - miks pierwsza klasa )
Nie wyobrażam sobie, żeby COKOLWIEK z Red Bullem mogło być smaczne. Chyba, że ta pierwszoklaśność to pod względem działania.
U nas drinki Red Bull + wódka nazywało sie Małyszami kiedyś.
Cytat:
Btw - czytam wlasnie ksiazke o rodzinie (matka z synem i corka) mordercow- kanibali z Nowokuzniecka na Syberii, tragedia... Pamietam, ze pare lat temu ogladalem o tym reportaz w tv I pomyslec, ze gdyby nie awaria instalacji wodnej, liczba ofiar na pewno przekroczylaby 19 dziewczyn..
Tytuł?

Ja czytam zeznania gościa będącego ostatnim żywym członkiem sekty, która popełniła samobójstwo, porwał samolot i lecąc nim sam aż skończy się paliwo nagrywa na pomarańczową czarną skrzynkę opowieść o swoim życiu. Mniej emocjonujące, niż się spodziewałam.
Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
To jeszcze raz życzę szybkiego powrotu do pełni formy
Cieszę się, że próbka doszła, i przepraszam, że to tylko kropelka, ale pół kropelki musiałam sobie zostawić
A kuriera obiłabym albo zrobiłabym mu coć innego mało przyjemnego. Ja książki traktuję baaardzo osobiście.
Ależ absolutnie nie przepraszaj! Doceniam w pełni. Z resztą Montale mają takiego kopa, że kropelka w zupełności wystarczy.

A książki...? Ja już pisałam i nadal tak myślę, że perfumy to tylko któraś z kolei moja pasja życiowa. Wcale nie najważniejsza. Książki, muzyka, fantastyka (jako forma zobowiązania towarzyskiego ) i parę innych rzeczy zajmuje w moim życiu więcej miejsca. I tak jest dobrze - nie traktuję perfumeryjnego światka hiperpoważnie, nie mam ścisku zwieraczy przy każdym poście i komentarzu na blogu.
A wspominam o tym, bo zadziwia mnie, co pisze Twister na swoim blogu, o "środowisku", ambicjach, kreowaniu się etc. Jak rany, tu większość osób po prostu lubię. Gadałabym z Wami o czymkolwiek. W sumie... przecież gadam o czymkolwiek.
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
słusznie ode mnie też zdrówka

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
No to faktycznie się popisałaś
Dziękuję za życzenia zdrówka i donoszę, że jedno z potencjalnych źródeł zostało dziś wyeliminowane - skończyłam praktyki
No toż mówię, żem sama sobie winna.
A zakończenia praktyk gratuluję. Czasem to naprawdę uciążliwe bywa...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 17:37   #1776
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
A książki...? Ja już pisałam i nadal tak myślę, że perfumy to tylko któraś z kolei moja pasja życiowa. Wcale nie najważniejsza. Książki, muzyka, fantastyka (jako forma zobowiązania towarzyskiego ) i parę innych rzeczy zajmuje w moim życiu więcej miejsca. I tak jest dobrze - nie traktuję perfumeryjnego światka hiperpoważnie, nie mam ścisku zwieraczy przy każdym poście i komentarzu na blogu.
A wspominam o tym, bo zadziwia mnie, co pisze Twister na swoim blogu, o "środowisku", ambicjach, kreowaniu się etc. Jak rany, tu większość osób po prostu lubię. Gadałabym z Wami o czymkolwiek. W sumie... przecież gadam o czymkolwiek.

No toż mówię, żem sama sobie winna.
A zakończenia praktyk gratuluję. Czasem to naprawdę uciążliwe bywa...

To dobrze, bo mogłoby się to skończyć chronicznym zaparciem czy cuś...

A co do praktyk - otoczenie bardzo miłe, ale robota czyniła ze mnie dętkę...
No i na zakończenie dnia miałam super przygodę w 2 perfumeriach, myslałam, że trupem padnę
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 17:38   #1777
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Tego jeszcze nie rostrzygnęłam. Za to zastanawianie się nad tym, co besdziemy piły w ogóle mnie nie zaprząta.
A czekaj, bo cię zaskoczę w tej kwestiiA w kwestii seansu - może poszukaj zagnionego American Psycho?

Cytat:
Mogłabyś te obsceniczne wizje jakoś zakamuflować? Bo...
Już nie będę, dopsz.

Cytat:
No tak, ale jakość niczego nie jest chyba najlepsza.
Sabb, ale blog to ma być przyjemność, a nie przymus klepania obowiązkowego posta co tydzień. Owszem, ktoś czyta, czeka, ale to nie powód żeby zmuszać i mieć jakieś wątpliwości. Takie przestoje są normalne, czasem się nie ma ochoty, czasem weny, czasem materiału.... i to jest normalne

Cytat:
I tak jest dobrze - nie traktuję perfumeryjnego światka hiperpoważnie, nie mam ścisku zwieraczy przy każdym poście i komentarzu na blogu.
A wspominam o tym, bo zadziwia mnie, co pisze Twister na swoim blogu, o "środowisku", ambicjach, kreowaniu się etc. Jak rany, tu większość osób po prostu lubię.
I masz bardzo dobre podejście
Zawsze uważałam, że do wszystkiego warto mieć dystans, żeby nie uderzyć w patos, powagę, pompatyczność i zadęcie oraz nadęcie, własną wspaniałość, wielkość i nieomylność

Mi zostało jeszcze 2 tyg stażu, będę dzielna

Czemu Midnight Poison tak dziś pięknie na mnie pachną, jak jeszcze nie pachniały? Kufa soń...Nie chcę ich, nie chcę ich, nie chcę ich....

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-14 o 18:18
Stary 2009-09-14, 21:30   #1778
Polly_
grozi wypollizowaniem

znowu jest jakiś mecz?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:32   #1779
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Nic mi o tym nie wiadomo

Frank Zappa

Stary 2009-09-14, 21:36   #1780
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Nic mi o tym nie wiadomo

węc jednak ktos tu jest
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:38   #1781
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Dziewczyny, jest Chergui u nas w Douglasach? Bo widziałam w Holandii (niestety nie było testera), więc pewnie jest eksportem...
A tu nie mam lutkowego D. w promieniu 200 km, więc nie mam jak sprawdzić.
Stary 2009-09-14, 21:39   #1782
Madzikon85
Zakorzenienie

Przyszłam pomachać bo dawno tu nie zglądałam - kiedy ja to wszystko przeczytam to nie wiem

Ale się narobiło.... zostałam macochą dla kotów mojej siostry - wyjechała na pół roku do Anglii a ja zostałam z czwóreczką kotów + piąty mój i sobie tak mieszkamy
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:41   #1783
gwaihally
Zadomowienie

Witam. Wpadam, żeby troche pomarudzić... Bo ja tu zawsze wpadam, żeby pomarudzić. Ale wtedy jakoś raźniej.
Na ile jest normalne martwienie się problemami byłego męża? Na ile powinno sie matwić problemami byłego męża? Jesli to on cię skrzywdził, zostawił na lodzie itp. rzeczy, to czy można sobie powiedziec stanowczo: "już mnie jego problemy nie dotyczą". Czy można z czystym sumieniem tak sobie powiedzieć? Boję się, że jego problemy zdominują mi moje życie, bo ciągle się o niego martwię. A u niego źle się dzieje. Wiem, że jeśli bym tak sobie powiedziała (że nie dotyczą i nie obchodzą), to było by mi łatwiej. Bo jest mi ciężko. I mój sunny to widzi. A to już źle. Bardzo źle. Ale czy mogę z czystym sumieniem tak sobie powiedzieć? Czy będę wtedy "nieludzka", "bez serca"? A jesli to są duże problemy? Na ile się moge od nich odciąć? Jeśli koleś wylądował w szpitalu. Zdrowie mu się pogorszyło. Tzn. od dawna był chory, ale troszczyłam się o niego jak mogłam, walczyłam ze wszystkim co by poglębiało mu chorobę. Papierosy, alkohol, wysyłek fizyczny. Walczyłam z tym jak mogłam. Ile kłotni nawet o to nieraz było, że nie pozwalam na to czy tamto. I nawet polepszyło mu się bardzo to serce. No ale od rozstania zj***ł sobie zdrowie doszczętnie. Jeszcze ostatnio popił z kolegami na wyjeździe. A alkohol w kardiomiopatii jest najgorszy. I teraz powiedzieli, że jak się nie poprawi za jakiś czas to wszczepią mu rozrusznik i wpiszą na listę oczekujących na przeszczep. Kaplica. Tak źle jeszcze nie było. W dodatku lekarz nie dopuścił go do pracy. W ogóle nie moze pracować. A tonie w długach (które ma również u mnie). Wiem, że nie jest sam. Ma przyjaciół. Może naprawdę nie powinnam sobie tym tak mocno zawracać głowy. W końcu to on mi "podziękował za współpracę" i bujał sie z 20stką. Sam odebrał mi prawo do martwienia się o niego. Tak szukam usprawiedliwienia, żeby móc sie psychicznie od tego troche odciąć. Bo nie wydolę, normalnie nie wydolę, żeby jeszcze się czyms dołować. Tyle mnie złego w życiu spotkało. Smierć mamy, cięzka depresja taty, w końcu samobójstwo. Tyle w czasie moich studiów. W międzyczasie pojawił się on. To było wszystko co miałam. Wszystko najlepsze. Potem jego choroba. Ciągły lęk, walka. Jak się polepszyło, to, kuźwa, zakochał się w innej i zostałam sama zupełnie nagle, ciężko przerażona. Myślałam, że to koniec. Ale teraz jest sunny. Jest dobrze, cudownie. Czuję, że znowu kocham. Czy ja dam radę znowu cierpieć? Ale czy ja dam radę nie cierpieć widząc co się dzieje? A jak umrze? Co ja mam czuć jak on umrze? Kilka lat się bujałam z tym lękiem widzac jego chorobę. Czy ciagle mam życ w strachu myśląc o tym? Czy moge się odciąć? Czy to choroba i problemy zupełnie obcego człowieka, ewentualnie dalekiego znajomego, czy kogoś bardzo bliskiego? Jak jestem sama, to mam ochote zaryczec się na śmierć. A jak jestem z sunnym i zapominam o tym wszystkim, to jestem taka szczęśliwa. To jaka mam w końcu być, bo kuźwa, zeschizuję
gwaihally jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:43   #1784
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno sobie żadnych perfum nie kupiłam.
ja też nie. I na dodatek część już posiadanych postanowiłam wysłać w świat.

Męczący dzień mam za sobą. Byłam u chirurga-onkologa, w przyszłym tygodniu wycinają mi podejrzane znamię. Postanowiłam sobie,że jak wreszcie pozbędę się cholerstwa to wyjeżdżam z TŻ na dłuższy weekend. Tylko nie wiem jeszcze gdzie. Wytypowane mam trzy miejsca http://www.booking.com/hotel/nl/hem....out=2009-09-21 (Melk, świeżo po pobycie jesteś, to przyzwoita cena?), http://www.booking.com/hotel/de/scho...out=2009-09-27 , albo http://www.booking.com/hotel/cz/apol...out=2009-09-27 . Tylko nie mogę zdecydować się gdzie Macie pomysły, które z miast jest najfajniejsze na dłuższy weekend?
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:45   #1785
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

węc jednak ktos tu jest
Polly, ja tu zawsze jestem. To już choroba

Mnie się zaczyna wqrw.... przed jutrzejszą wizją powrotu do pracy. Ale jeszcze tylko 14 dni....

Kupiłam sobie właśnie perfumy Myślę, że cena okazyjna. Miałam kupić 30-tkę, ale koniec końców będę miała 100 ml Samsary I będę zabijać otoczenie, ha

Madzikon
- cześć

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-09-14 o 21:48
Stary 2009-09-14, 21:49   #1786
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
ja też nie. I na dodatek część już posiadanych postanowiłam wysłać w świat.

Męczący dzień mam za sobą. Byłam u chirurga-onkologa, w przyszłym tygodniu wycinają mi podejrzane znamię. Postanowiłam sobie,że jak wreszcie pozbędę się cholerstwa to wyjeżdżam z TŻ na dłuższy weekend. Tylko nie wiem jeszcze gdzie. Wytypowane mam trzy miejsca http://www.booking.com/hotel/nl/hem....out=2009-09-21 (Melk, świeżo po pobycie jesteś, to przyzwoita cena?), http://www.booking.com/hotel/de/scho...out=2009-09-27 , albo http://www.booking.com/hotel/cz/apol...out=2009-09-27 . Tylko nie mogę zdecydować się gdzie Macie pomysły, które z miast jest najfajniejsze na dłuższy weekend?
Podane ceny są za pokój, tak? No to w sumie nieźle Scisle centrum to nie jest, ale fajna lokalizacja - niedaleko Vondelparku Poza tym tam wszędzie jest blisko i wszędzie można dojść na piechotę. Oczywiście Amsterdam polecam, ale do Berlina i Pragi też bym chętnie wróciła Jak byście się zdecydowali na Amsterdam, to służę planami wycieczek, mapkami, adresami i w ogóle całym moim amsterdamskim zeszytem podróżniczym
Stary 2009-09-14, 21:56   #1787
skarbiatko
Zakorzenienie

Gwai to aż dziwne ale można rzec ,ze jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji i jak widzę podobne zdarzenia miały miejsce w naszym życiu toteż Ci powiem......że ja rozumiem bo też nie jest mi obojętne co się z Nim dzieje..każda rozmowa telefoniczna to krótkie co u mnie a dalej to już 40 minut jego zmartwień i problemów,ale fakt trzeba z tym trochę walczyć ....nie można dać się tak obarczać Jego zmartwieniami ,w końcu mógł mieć Ciebie ,mogłaś byc teraz przy Nim i go wspierać ,ale nie chciał,wolał Cię wymienić na Nowszy model ,który znając życie też prawdopodobnie jest już byłym nowszym modelem.Teraz należy Ci się wreszcie szczęście.....nie uważam ,ze masz powiedzieć spadaj i trzasnąć słuchawką ,ale nie daj się...bo im bardziej będziesz się zagłębiać w tą troskę i jego kłopoty,problemy tym mniej w Twoim życiu będzie miejsca na Twoje życie i coraz więcej rozterek w serduszku...A myślisz i się martwisz bo Ty dobry człowiek jesteś i ja też......przybij piątkę

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:56   #1788
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jest Chergui u nas w Douglasach? Bo widziałam w Holandii (niestety nie było testera), więc pewnie jest eksportem...
A tu nie mam lutkowego D. w promieniu 200 km, więc nie mam jak sprawdzić.
W którymś wątku obiło mi się o oczy,że są, ktoś pisał nawet o pełnym testerze.

Cytat:
Podane ceny są za pokój, tak? No to w sumie nieźle Scisle centrum to nie jest, ale fajna lokalizacja - niedaleko Vondelparku Poza tym tam wszędzie jest blisko i wszędzie można dojść na piechotę. Oczywiście Amsterdam polecam, ale do Berlina i Pragi też bym chętnie wróciła Jak byście się zdecydowali na Amsterdam, to służę planami wycieczek, mapkami, adresami i w ogóle całym moim amsterdamskim zeszytem podróżniczym
Ceny są za pokój Jeśli padnie na Amsterdam to się odezwę Chociaż Praga i Berlin też kuszą
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 21:58   #1789
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam sobie właśnie perfumy Myślę, że cena okazyjna. Miałam kupić 30-tkę, ale koniec końców będę miała 100 ml Samsary I będę zabijać otoczenie, ha
Gratuluję i zazdraszczam odrobinkę

Cytat:

Madzikon - cześć

Vesenko - Amsterdam, głosuję na Amsterdam - nigdy nie byłam ale kiedyś pojadę ewentualnie Praga bo Pragę uwielbiam i za każdym razem jest fajniej. Berlin raczej nie - miałam wrażenie że to wymarłe miasto - w sensie mało ludzi na ulicach ale muzea fajne

Gwai
Stary 2009-09-14, 21:59   #1790
gwaihally
Zadomowienie

chyba troche przesadziłam z publicznym wywlekaniem sie w spokojnym szczęśliwym towarzystwie Jakoś opamiętanie mnie naszło jak juz wysłałam post. Nie ma to, jak ktoś przylezie nagle i zrąbie cały nastrój, nasieje smrodu i pójdzie Dusza towarzystwa
Stary 2009-09-14, 22:00   #1791
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

A mnie dopadło dzisiaj przeziębienie
Impreza urodzinowa odpada,nie mam siły nic robić

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:00   #1792
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwaihally Pokaż wiadomość
Witam. Wpadam, żeby troche pomarudzić... Bo ja tu zawsze wpadam, żeby pomarudzić. Ale wtedy jakoś raźniej.
Gwai, ja pewnie nic nie doradzę... Martwić się będziesz zawsze, bo jakiś czas z nim przeżyłaś i były momenty, że było wspaniale. I to, że się martwisz, dobrze o Tobie świadczy (martwisz mimo tego wszystkiego, co wycierpiałaś). Ale nie możesz za kogoś dźwigać cieżaru jego życia. Nie możesz cały czas walczyć o zdrowie kogoś, kto sam się o to nie stara, a jak ty się starałaś, to jeszcze miał pretensje, że go ograniczasz (to w końcu jego życie, a można chyba przyjąć, że to osoba dorosła/dojrzała/świadoma i wie, co chce ze sobą zrobić; chyba jakiś instynkt samozachowawczy ma, a jak nie ma, to Ty nic nie pomożesz). Tobie teraz należy się szczęście i o to szczęście walcz. Według mnie o byłego możesz się martwić, owszem (z powodów wyżej wspomnianych), ale nie jak żona, najbliższa mu osoba, ale jak przyjaciel (specjalnie męska forma). I nie musisz tego robić, a właśnie możesz. Nie, absolutnie za nic nie czuj się winna, cokolwiek by się działo, bo Ty już swoje zrobiłaś. Teraz niech były weźmie swoje życie we własne ręce.
Stary 2009-09-14, 22:01   #1793
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Gwai - my spokojne?I nie pisz głupot, że psujesz nastrójTo nie są żadne głupoty.

Frank Zappa

Stary 2009-09-14, 22:02   #1794
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
chyba troche przesadziłam z publicznym wywlekaniem sie w spokojnym szczęśliwym towarzystwie Jakoś opamiętanie mnie naszło jak juz wysłałam post. Nie ma to, jak ktoś przylezie nagle i zrąbie cały nastrój, nasieje smrodu i pójdzie Dusza towarzystwa
Napiszę tylko-wcale nie przesadziłaś

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:02   #1795
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Gwai to po co ja sie produkowałam z odpowiedzią ,skoro Ty już się zacieszasz

Stary 2009-09-14, 22:04   #1796
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
Przestań, przecież po to jest ten wątek aby się wygadać A poza tym to dziewczyny mają rację - jesteś za dobra !
Stary 2009-09-14, 22:06   #1797
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Gwai - odniosę się tylko do jednej kwestii. Dorosły człowiek wie, że ma problemy ze zdrowiem, że pić mu nie wolno, a to robi. A ty się zamartwiasz Coś jest nie teges. Nie ty się powinnaś martwić.

Frank Zappa

Stary 2009-09-14, 22:21   #1798
gwaihally
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Gwai to po co ja sie produkowałam z odpowiedzią ,skoro Ty już się zacieszasz

Co to znaczy "zacieszasz"? Fajne słowo

Dzięki wszystkim.
A wiecie, mój sunny to tez taki nadwrażliwiec, jak ja. Strasznie to w nim lubię. Wiem, że podobny mamy poziom troszczenia sie o to żeby tej drugiej osoby nie zranić za żadne skarby. Dlatego mam nadzieję, że on mnie nie zrani. Boszsz, on jest taki inny od exa. Czasami nie moge się nim nazachwycać. Tylko myśl o tym co się dzieje z exem wszystko psuje. Naprawdę bym chciała, żeby jemu (exowi) sie układało, żeby był zdrowy, szczęśliwy i się realizował. Ale wszystko jest totalnie na odwrót, a mnie to boli.
Stary 2009-09-14, 22:27   #1799
skarbiatko
Zakorzenienie

Gwai " zacieszasz" ,znaczy....zacieszasz o tak:

No cóż ,nie da się uszczęśliwić wszystkich na siłę...a ex jak widać sam za bardzo się o to nie troszczy....ale normalne całkiem normalne są te Twoje odczucia Gwai tylko wiesz jak jest w życiu.....Jak toś ma miękkie serce to musi mieć twardą takie życie....Ja z tą cechą walczę bo nieustannie po owej niewymownej dostaję

Można ,se jeszcze powiedzieć ,ze nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu i w w ogóle różne rzeczy można sobie mówić.....

Stary 2009-09-14, 22:42   #1800
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Mogłabym prosić o tytuł
"Der Kannibalenclan", znalazlem na tutejszym regale z ksiazkami Ksiazka (a wlasciwie dokument) masakryczna - okazuje sie, ze w Rosji nikt nie interesuje sie losem zaginionych/bezdomnych dzieci (uprowadzane sa i usmiercane w celu zdobycia narzadow, sprzedawane przez zadluzonych rodzicow do burdeli, prostytuujace sie dziesieciolatki na porzadku dziennym, ba! zdarza sie, ze nawet policjanci korzystaja z takich uslug, ze o narkomanii nie wspomne). Nasze polskie realia okazuja sie byc rajem A co wyjatkowo wstrzasajace - Nadiezda, siostra mordercy, znajduje sie na wolnosci, mimo oczywistego wspoludzialu w tym horrorze (ba! nadal pracuje w sadzie...)

Cytat:
Wiecie co?
Dawno sobie żadnych perfum nie kupiłam.
Ja tez...

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Hiehiehie To może jak Ci się tam znudzi, to do mnie przyjdziesz pozmywać?
Ale, o ile dobrze pamietam, prowadzisz bezalkoholowe zycie, wiec poza zmywaniem co mialbym robic?

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
jak mogłeś ale wiesz, pogoda się już kończy więc nie wiem czy w tym roku jeszcze zdążysz
No wlasnie...

Ale, szczerze mowiac, nigdy nie jadlem potraw z grilla czesciej, niz 3 razy w sezonie, wiec roznicy to wielkiej nie robi

Cytat:
Nie wyobrażam sobie, żeby COKOLWIEK z Red Bullem mogło być smaczne. Chyba, że ta pierwszoklaśność to pod względem działania.
Ja nawet lubie ten specyficzny zapach witamin z grupy B (przypomina mi zolty proszek, ktory babcia rozpuszczala w cieplej wodzie i dawala malym kurczetom do picia, gdy bylem kilkuletnim dzeckiem) A poza tym drinki z Red Bullem (i innymi "energetykami") sa bardzo zdradliwe - maskuja smak alkoholu i bardzo latwo mozna zrobic sobie kuku

Cytat:
Witam. Wpadam, żeby troche pomarudzić...
To calkowiecie normalne, ze nie mozesz ot tak powiedziec sobie:"On mnie juz nie obchodzi" i wyprzec go z pamieci. Tym bardziej, gdy w gre wchodzi jego zdrowie, a nawet zycie. Musisz jednak pamietac, ze on wczesniej podjal juz decyzje, decydujac sie na zdrade i zostawienie Ciebie (a jest w koncu dorosla osoba przy zdrowych zmyslach). Nikt nie moze wiec oczekiwac od Ciebie, ze rzucisz wszystko i, jak wczesniej, bedziesz pochlonieta tylko nim. Piszesz, ze jestes szczesliwa, dlatego tez na pierwszym miejscu zajabym sie pielegnowaniem tego szczescia i mysleniem o sobie, a dopiero pozniej, oczywiscie jesli masz na to ochote, o nim. Przeszlas w swoim zyciu zbyt wiele, aby po raz kolejny narazac sie na "niepewnosc losu" i rezygnowac z tego, co sprawia, ze czujesz sie szczesliwa. Musisz zachowac dystans, nie angazowac sie za bardzo (wiem, wiem... to wszystko latwo sie pisze, ale takie jest po prostu moje zdanie).

Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
...Byłam u chirurga-onkologa, w przyszłym tygodniu wycinają mi podejrzane znamię
Ja tez mam ze trzy, ktorym nalezaloby sie przyjrzec (pomijajac dziesiatki zwyklych "pieprzykow")

A ceny w hotelach naprawde niczego sobie Tutaj, gdzie mieszkam, jest nieco drozej (mimo, ze to wies i niewielki pensjonat)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości