Wszystko o Avonie - część 7 :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 21:56   #1891
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag
Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14242232]Ja dostaję średnio 5 smsów dziennie od OMS... Nie przesadzam... Z czego 80% mnie nie dotyczy, a ona wysyła to hurtowo liderom.[/QUOTE]

Witaj w klubie że im kasy nie szkoda na te sms'y
Stary 2009-09-14, 22:03   #1892
nowaczka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
Witaj w klubie że im kasy nie szkoda na te sms'y
spokojnie, maja na to odpowiednie srodki, darmowki itd w koncu to OMSki firma o nich dba na pewno i dostarcza gratisy z myAvon, tak mysle. ja na swoja nie narzekam wporzadku babka i liderka tez ok, nie narzucaja się hehe a jak trzeba to i pomoga
nowaczka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:17   #1893
8mmadziaa8
Raczkowanie

GG do 8mmadziaa8

Kochane, ja troszkę z innej beczki, czy jak zamówienie jest już pobrane do realizacji to mogę dzwonić i spróbować zmienić rodzaj dostawy z kuriera na cok? Troszkę mi się namieszało i nie bedzie mnie w tym dniu a zalezy mi na paczce w tym tygodniu. Da się coś takiego zalatwic?

http://www.suwaczek.pl/cache/52360acda8.png

[vichy]369174[/vichy]
8mmadziaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:26   #1894
nowaczka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8mmadziaa8 Pokaż wiadomość
Kochane, ja troszkę z innej beczki, czy jak zamówienie jest już pobrane do realizacji to mogę dzwonić i spróbować zmienić rodzaj dostawy z kuriera na cok? Troszkę mi się namieszało i nie bedzie mnie w tym dniu a zalezy mi na paczce w tym tygodniu. Da się coś takiego zalatwic?
a kiedy skladalas zamowienie? dzisiaj? w sumie to ja nie do konca wiem ale zadzwon jutro to Ci powiedza co i jak i co mozna z tym jeszcze zrobic
Stary 2009-09-14, 22:32   #1895
8mmadziaa8
Raczkowanie

GG do 8mmadziaa8

Cytat:
Napisane przez nowaczka1990 Pokaż wiadomość
a kiedy skladalas zamowienie? dzisiaj? w sumie to ja nie do konca wiem ale zadzwon jutro to Ci powiedza co i jak i co mozna z tym jeszcze zrobic
Dzisiaj rano, ale za późno sie zorientowalam ze namieszalam i juz bok bylo nieczynne. Bede probowac z samego rana, moze sie uda.

http://www.suwaczek.pl/cache/52360acda8.png

[vichy]369174[/vichy]
8mmadziaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 22:41   #1896
nowaczka1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8mmadziaa8 Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano, ale za późno sie zorientowalam ze namieszalam i juz bok bylo nieczynne. Bede probowac z samego rana, moze sie uda.
Probowac zawsze trzeba nauczylam sie tego od dziewczy z forum bo wczesniej to jakos nie sadzilam ze mozna cos wskorac dzwoniac do nich. Trzymam kciuki za Twoj jutrzejszy tel
Stary 2009-09-14, 22:56   #1897
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

dziewczyny!! pytanie czysto techniczne z serii dostawa
otóż: zakładam, że część z Was, poza avonem, jest czynna zawodowo tj. ma stałą pracę - i właśnie do Was kieruję to pytanie: jak to w Waszym przypadku wygląda z dostawami paczek?? nie ma Was z w domu, bo jesteście w pracy, nikt nie może odebrać, i?? w jaki magiczny sposób paczka trafia w Wasze ręce?

bo kurcze od przyszłego tygodnia wracam do pracy (wiem, wiem pisałam to już ) i martwię się kwestią dostaw

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 23:02   #1898
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
otóż: zakładam, że część z Was, poza avonem, jest czynna zawodowo tj. ma stałą pracę - i właśnie do Was kieruję to pytanie: jak to w Waszym przypadku wygląda z dostawami paczek?? nie ma Was z w domu, bo jesteście w pracy, nikt nie może odebrać, i?? w jaki magiczny sposób paczka trafia w Wasze ręce?

bo kurcze od przyszłego tygodnia wracam do pracy (wiem, wiem pisałam to już ) i martwię się kwestią dostaw
u mnie w bloku a wlasciwie w mojej klatce sa jeszcze oprocz mnie 3 konsultantki, jesni nie ma paczki u jednej to jest u drugiej albo u trzeciej. zaczynam sie martwic jak nie ma u zadnej hihi.
elffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-14, 23:05   #1899
emza
Rozeznanie

ja mam większy problem, bo od października wracam do szczecina i będę w domu tylko w weekendy, a u mnie w domu ktoś jest po 17 dopiero(nigdy kurier i tak wczesniej nie przyjechał i mam nadzieje, że nie będzie tego zmieniał). w piątek będę musiała z nim pogadać...
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 00:32   #1900
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
ja mam większy problem, bo od października wracam do szczecina i będę w domu tylko w weekendy, a u mnie w domu ktoś jest po 17 dopiero(nigdy kurier i tak wczesniej nie przyjechał i mam nadzieje, że nie będzie tego zmieniał). w piątek będę musiała z nim pogadać...
zmieniłam adres na adres teściowej i właśnie teściowa pełni "dyżur" raz na trzy tygodnie (zamawiam tylko na pierwszy termin)

w podziękowaniu ma gratis kosmetyki (do 30 zł z katalogu) lub płaci cenę z faktury, pokazuję jej też wszystkie oferty (demo, netto, z internetu)

dodatkowy plus jest taki, że mam dodatkowo zawsze jakieś zamówienie od koleżanek teściowej

Edytowane przez marta_md
Czas edycji: 2009-09-15 o 00:33
marta_md jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 06:59   #1901
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez marta_md Pokaż wiadomość
zmieniłam adres na adres teściowej i właśnie teściowa pełni "dyżur" raz na trzy tygodnie (zamawiam tylko na pierwszy termin)

w podziękowaniu ma gratis kosmetyki (do 30 zł z katalogu) lub płaci cenę z faktury, pokazuję jej też wszystkie oferty (demo, netto, z internetu)

dodatkowy plus jest taki, że mam dodatkowo zawsze jakieś zamówienie od koleżanek teściowej

u mnie nie ma niestety kto pełnic dyzuru

Stary 2009-09-15, 08:21   #1902
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Exclamation Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)

Cytat:

mi przywozi miły pan do biura i wnosi na 3 piętro i pięknie ustawia abym sobie paznokci nie połamała

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
ja mimo że na torbe sie załapałam ponad 2 miesiace temu nie dostałam i po co się starać skoro nagrody beznadziejne ale i tak ich nawet nie dostajemy Pisze tu o sobie.
kochana to jest twoja nagroda-pamiętaj-jesli jej nie dostaniesz to tak jakby ci ją ktoś ukradł,a torebka jest bardzo fajna...
jak raz narobisz dymów to potem będą się z tobą liczyli
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 08:37   #1903
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
Odebrałam dzisiaj paczkę, zamawiałam zestaw z Morza Martwego a zamiast dostać krem do stóp i rąk dostałam 2 kremy do rąk :/ muszę do nich pisać :/
Dopiero przed chwilą zaczęłam dzielić na kupki zamówienie i też odkryłam, że zdublowali mi krem do rąk, a nie ma droższego kremu do stóp. Wysłałam reklamację ze strefy, ciekawe jak zareagują

Wreszcie w świetle dziennym oglądnęłam ten naszyjnik Eternal Love (niestety nie mam jak zrobić zdjęcia) i jestem negatywnie zaskoczona. Niby za 1 zł nie powinnam się zbyt wiele spodziewać, ale de facto całość wymagała zamówienia za min. 250 zł, co też się do jego ceny liczy.

Pudełeczko zwykłe, białe, jak ostatnio pakowano np. kolczyki Vivien, tyle że z napisem ETERNAL love, a w środku aluminium - takie pierwsze skojarzenie. Łańczuszek wygląda jak miniaturka takiego od krów, bardzo ciężkie, nieproporcjonalnie duże koła z zatyczką, jako zapięcie. Gwiazdka jest dopięta jakby to był breloczek/zawieszka, od spodu pusta, jak najgorsza biżuteria robiona taśmowo.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 08:55   #1904
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość

Wreszcie w świetle dziennym oglądnęłam ten naszyjnik Eternal Love (niestety nie mam jak zrobić zdjęcia) i jestem negatywnie zaskoczona. Niby za 1 zł nie powinnam się zbyt wiele spodziewać, ale de facto całość wymagała zamówienia za min. 250 zł, co też się do jego ceny liczy.

Pudełeczko zwykłe, białe, jak ostatnio pakowano np. kolczyki Vivien, tyle że z napisem ETERNAL love, a w środku aluminium - takie pierwsze skojarzenie. Łańczuszek wygląda jak miniaturka takiego od krów, bardzo ciężkie, nieproporcjonalnie duże koła z zatyczką, jako zapięcie. Gwiazdka jest dopięta jakby to był breloczek/zawieszka, od spodu pusta, jak najgorsza biżuteria robiona taśmowo.
W zeszłym tygodniu widziałam na zywo tę biżuterię Eternal Love a konkretnie bransoletkę i kolczyki , te ostatnie to w miarę ładne ,jednak bransoletka brzydka ,wrazenie szalenie negatywne, też mi kojarzyło sie z kawałkiem łańcucha od krowy , przepraszam za określenie , jednak takie miałam złudzenie.
Będę łańcuszek bedę miała w czwartek....
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 08:59   #1905
nightsong
Rozeznanie

Cytat:

u mnie paczki przychodzą do mamy, która też pracuje i w domu jest zwykle ok. 16.00. A kurier i tak zwykle przychodzi później. Jeśli nie ma nikogo w domu, to zostawia paczkę u sąsiadki - mi to akurat nie przeszkadza. Wolę tak, niż jakbym miała szukać potem i jeździć za kurierem :P
nightsong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:06   #1906
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w dniu otrzymania paczek zawsze dzwonie do kuriera i wiem ok. której godziny przyjedzie i wówczas często odbieram paczki moich i nie tylko moich konsultantek , przekierowanych na mój adres ,dziewczyny pracują i często nie ma nikogo u nich w domu....
I jak im pasuje ,przychodzą do mnie i odbieraja i podobnie , przynosza kase za swoje rachunki i ja je oplacam kartą.
Dlatego zawsze mówie ,wole mieć konsultantki z mojej dzielnicy...
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:32   #1907
Eustomka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nightsong Pokaż wiadomość
u mnie paczki przychodzą do mamy, która też pracuje i w domu jest zwykle ok. 16.00. A kurier i tak zwykle przychodzi później. Jeśli nie ma nikogo w domu, to zostawia paczkę u sąsiadki - mi to akurat nie przeszkadza. Wolę tak, niż jakbym miała szukać potem i jeździć za kurierem :P
U mnie jest tak samo
Eustomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:33   #1908
porzeczka2602
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;14245231]
kochana to jest twoja nagroda-pamiętaj-jesli jej nie dostaniesz to tak jakby ci ją ktoś ukradł,a torebka jest bardzo fajna...
jak raz narobisz dymów to potem będą się z tobą liczyli[/QUOTE]
wiem ale mi az głupio prosic się o swoje bo to żenujace
Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
W zeszłym tygodniu widziałam na zywo tę biżuterię Eternal Love a konkretnie bransoletkę i kolczyki , te ostatnie to w miarę ładne ,jednak bransoletka brzydka ,wrazenie szalenie negatywne, też mi kojarzyło sie z kawałkiem łańcucha od krowy , przepraszam za określenie , jednak takie miałam złudzenie.
Dostałam paczke tuż przed wyjściem do pracy i szybko ją otworzyłam aby własnie ten naszyjnik obejrzeć bo byłam strasznie ciekawa.
Mam niestety skojarzenia takie jak wy . Nie warto dobijać sobie zamówienia dla tego krowiego łańcucha. Jest strasznie tandetny, jak od krowy. A ta gwiazdka ... lepiej nie komentować wcale. I do tego strasznie krótki.
Ja i tak mam zamówienia powyżej 250 zł ale specjalnie bym nie dobijała. Może bransoletka i kolczyki będą ładniejsze

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:46   #1909
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

właśnie dzwonił do mnie kurier UPS, że mają dużo paczek do rozwiezienia i że mam sobie do bazy przyjechać sama po avon odebrać!! wiedziałam że prędzej czy później tak będzie...
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:49   #1910
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez nowaczka1990 Pokaż wiadomość
spokojnie, maja na to odpowiednie srodki, darmowki itd w koncu to OMSki firma o nich dba na pewno i dostarcza gratisy z myAvon, tak mysle. ja na swoja nie narzekam wporzadku babka i liderka tez ok, nie narzucaja się hehe a jak trzeba to i pomoga
No moja OMS wysyła z Orange, z myAvon bardzo żadko korzysta. Fakt, bardzo lubię moją OMS i mam z nią świetny kontakt, zawsze mogę na nią liczyć a ona na mnie za to, jak już pisałam, mój Lider to tylko liczy na zyski

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
No masakryczna ta biżuteria... gdyby była staranniej wykonana, to by była ładna... mi się podobają takie łańcuchy, ale niestety mój łańcuszek ma skazy i wygląda jak kupiony za 3 zł na bazarku

Chamstwo... teraz to na pewno pendrive nie kupię, bo się okaże, że po 2 urzyciach wysiada a miałam na niego ochotę... bo mi akurat jest potrzebny

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
właśnie dzwonił do mnie kurier UPS, że mają dużo paczek do rozwiezienia i że mam sobie do bazy przyjechać sama po avon odebrać!! wiedziałam że prędzej czy później tak będzie...
Myszko, ale on NIE MA PRAWA tak robić, dzwoń do Avon i to zgłoś !! !! !!
Stary 2009-09-15, 09:51   #1911
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

wiem - tak też mam zamiar zrobić... powiedziałam, że guzik mnie obchodzi paczka ma być dostarczona pod mój adres
Stary 2009-09-15, 10:49   #1912
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:

Odbiera babcia, która jest zawsze w domu Raz czy dwa zdarzyło się, że zostawili u sąsiadów i w skrzynce zostawili kartkę gdzie paczka jest(raz nie mieliśmy akurat prądu i nie mogli się dodzwonić, a raz babcia była z nami i nikogo w domu nie był0).
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:54   #1913
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
no brak mi słów poprostu

Stary 2009-09-15, 11:21   #1914
ilussia
Wtajemniczenie

A ja jestem w dołku, już jestem zawiedziona moim kurierem...
Za "tamtych" było lepiej, zawsze paczki miałam wcześniej...
A teraz co? Dzisiaj ostateczny dzień rozwożenia, a nikt do drzwi nie puka..
Coś czuję że kurier za 9.90 będzie mi TYLKO paczki dowoził...

Powiedzcie mi, jest jakaś możliwość spr.co się dzieje w danym momencie z moją paczką...??

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Jestem w szoku
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:32   #1915
emza
Rozeznanie

no u nas jeździ firma opek czy jakoś tak i też jest tragedia. dzwonisz do dyspozytora,a on rzuca słuchawką...kiedys miałam taką sytuację, że koleżanka w niedzielę wyjeżdżała do Niemiec do pracy, a ja miałam kosmetyki dostać w piątek wieczorem najpóźniej w sobote. przyszłam w niedzielę z pracy, a ojciec mówi, że nikogo nie było. jak tam zadzwoniłam, nawrzeszczałam na nich to za pół godziny paczka była u mnie w domu
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:39   #1916
ilussia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
no u nas jeździ firma opek czy jakoś tak i też jest tragedia. dzwonisz do dyspozytora,a on rzuca słuchawką...kiedys miałam taką sytuację, że koleżanka w niedzielę wyjeżdżała do Niemiec do pracy, a ja miałam kosmetyki dostać w piątek wieczorem najpóźniej w sobote. przyszłam w niedzielę z pracy, a ojciec mówi, że nikogo nie było. jak tam zadzwoniłam, nawrzeszczałam na nich to za pół godziny paczka była u mnie w domu
A ja myślałam, że wszędzie jest UPS??
Patrzyłam w necie na filie UPS, ale nigdzie w mojej bliskiej okolicy nie ma...
I teraz nie wiem....
Stary 2009-09-15, 12:25   #1917
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

faktycznie ten naszyjnik eternal love to masakra...choć gwiazdka nawet nawet <bynajmiej moja > ale za to zapięcie okropne- typowo krowie :/
Stary 2009-09-15, 12:28   #1918
ankoro
Wtajemniczenie

Właśnie dostałam paczkę i miałam wyładować swoją żółć na temat naszyjnika E.Love, ale widzę,że już wcześiej doskonale opisałyście go.
Badziewie, że wstyd.A to zapięcie na belkę.......
Znowu w paczce gratis za złotówkę czyli nie zamawiany przewodnik.Niczego po naszych wcześniejszych interwencjach się nie nauczyli. Znowu muszę napisać, bo mnie aż mierzi.
Bransoletka Carmen taka sobie, rzecz gustu klientka zamowiła, zobaczymy czy jej się na żywo spodoba. Koszmarne jednak jest pudełeczko zwykłe, białe tekturowe i do tego za małe.Więc całe rozwalone, bo bransoletka się w nim nie mieści. Ani od góry, ani z boku, nie da się domknąć. Wstyd dać coś takiego.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 12:36   #1919
ilussia
Wtajemniczenie

Pamiętacie, jak pisałam o tym:
"Uwaga! Firma UPS będzie wysyłać do Konsultantów maile i smsy z numerem listu przewozowego danej paczki. Koniecznie zaktualizuj swoje Dane Kontaktowe w Avon: numer telefonu komórkowego i adres email. "

Dzisiaj dzwoniłam do W-wy, i Pani mnie pytała czy dane są zgodne i pytałam ją właśnie o to, że po co taka informacja jak jest inaczej, to odpowiedziała mi, że tak za 3 tyg.wszystko wejdzie w życie, bo oni(nie wiem czy UPS czy AVON) muszą wszystko przygotować...
Stary 2009-09-15, 12:40   #1920
ankoro
Wtajemniczenie

Zapomniałam jeszcze dodać,że zdenerwował mnie następny, podstępny sposób zarabianie przez firmę kasy i wyciągania jej z portfeli konsultantek. Mam na myśli tą płatność za formularz zamowień i to nie chodzi znowu, o te głupie 50 gr, ale o sam pomysł na takie żebranie.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości