![]() |
#151 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Plociuchy i gaduły na diecie: nothing can stop us now!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aha, miałam nic nie mówić, i wiele nie powiem, ale komu jak komu - Wam muszę! ![]() ![]() Zmykam, zaraz będzie teściowa z jakąś ciotką.. Pa ![]()
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Dostałam mailem projekt ogłoszeń i naklejek - co myślicie?
Aha, co do zakładki 'o mnie' na stronce. Naskrobałam kiedyś takie coś, ale to tylko brudnopis, i już mi się nie podoba... Stworzenie tej szkoły jest realizacją jednego z marzeń jej właścicielki – magistra filologii angielskiej, absolwentki Uniwersytetu Gdańskiego, doświadczonej nauczycielki i lektorki. Wcześniej pracowałam już w gimnazjum, LO, szkole prywatnej i szkole wyższej, stąd szeroki wachlarz oferty kursów. Uczę tylko sposobami i metodami, które sama dobrze znam i sprawdziłam, które już stosowałam i pod względem których, oprócz wykształcenia i wiedzy teoretycznej, przeszłam odpowiednie szkolenia. Służę pomocą przy wyborze metody/kursu. Lubię angielski, i lubię uczyć, robię więc to, co lubię i staram się to robić jak najlepiej. Stawiam sobie wysoko poprzeczkę, możesz więc być pewny, co do jakości nauczania. Ponadto po prostu lubię ludzi, a dzielenie się swoją wiedzą daje mi niesamowitą satysfakcję. Oferta jest w zasadzie ciągle otwarta, dlatego, że i ja jestem wciąż pełna pomysłów i ciągle wymyślam nowe kursy J. Sama zresztą też ciągle się uczę i doskonalę.
#153 |
Zakorzenienie
|
Virginio.... ulotki swietne
![]() Co do zakladki o mnie.... Nie powinnas pisac tekstem ciaglym bo to malo zacheca... Najlepiej jesli podzielisz to mniejwiecej na Twoje doswiadczenie/Twoja wiedza/ Najwazniejsi klienci i wypunktujesz... Co do tekstow...to kosteczka ma racje, ze powinnas promowac indywidualne lekcje. Powinnas tez pisac o tym, o programie dostowanym do potrzeb klientow, o indywidualnym toku nauczania i o profitach z tego tytulu ![]() No i pomysl o promocjach... np z kazdym semestrem 5% taniej... Dla ludzi majacych numer z ulotki 10%taniej(albo i 20%) (oczywiscie nie musi byc taniej chodzi o male marketingowe pranie mozgu)
#154 |
Zakorzenienie
|
dobre te ulotki
![]() ![]() a ja dzis to spotkanie mam po 19 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
virginio - ulotki fajne, bo przejrzyscie napisane i wiadomo o co chodzi, a co do zakladki o mnie to malinn ma racje, wypunktuj to co najważniejsze, i stawial na oryginalnosci i to, zeby chcieli uczys sie u Ciebie, krótko i tresciwie to przyciąga, tak jak i te wszytskie chwyty marketingowe
![]() no i napewno jesteś wyjatkowa babka jak my tu wszystkie ![]() fioluśku - nie histeryzuj az tak to tylko spotkanie na kawie ![]() ![]() ja musze leciec na zakupki bo w srode zaprosilam znajomych na kolacje a okazuje się ze pracuje codziennie po poludniu i nie wiem kiedy ja to wszystko przygotuje ![]() do wieczorka skarby |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
no ja juz troche sie uspokoilam powoli zaczelam robic makijaz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do ludzi idacych na doktorat to coś w tym jest, tym bardziej, że ta koleżanka powiedziała mi że od niej 1/3 roku poszła tylko dlatego że na dzien dzisiejszy nie znaleźli pracy a wiadomo tak mają na kolejne 3-4 lata problem rozwiązany....oczywiście ja nie krytykuje, bo każdy robi tak jak uważa ![]() Cytat:
![]() hehe bedzie dobrze zobaczysz ![]() a tak poważnie to jestem baaardzo ciekawa jakie będziesz mała wrażenia ![]() Cytat:
![]() Malinn trzymam kciuki za byc może nową prace ![]() ![]() ![]() Virginio widze, że dajesz sobie śiwetnie radę z tymi ulotkami itd ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Cześć robaczki
![]() Wystarczy zostawić Was na jeden dzień i już człowiek nie może się ogarnąć z odpowiedzią na wszystkie poruszane przez Was tematy ![]() Virginio- w zasadzie dziewczyny powiedziały już wszystko co chciałam powiedzieć ja. Ulotki i naklejki są świetne, ale stronkę jeszcze bym dopracowała, podkreślając co jest w Twojej szkole na prawdę wyjątkowego. Rozumiem jednak,że to pierwsza wersja, a pierwsze wersje mają to do siebie,że często są niedoskonałe ![]() Pytałaś jak funkcjonuję po takich bezsennych nocach. Dzięki nieprzyzwoicie dużym ilościom kawy jakoś ![]() ![]() A jeśli chodzi o brak cierpliwości możemy sobie podać łapki. Ja też wszystko chciałabym mieć już, teraz, natychmiast. Niestety, tak się nie da ![]() A trzymanie kciuków masz jak w banku ![]() Malinnko- nie wiem skąd się biorą Twoje kompleksy i ogólne poczucie bezsensu ![]() ![]() Chyba każda z nas obwinia czasem nadwagę o brak powodzenia w życiu czy jakiejś konkretnej sprawie. Niestety jest to pójście na łatwiznę. Łatwiej powiedzieć "nie udało mi się, bo jestem gruba" niż "bo jestem nieśmiała, brak mi przebojowości, nie mam wystarczających kwalifikacji etc." Nie zasłaniajmy się swoją nadwagą i nie odkładajmy z jej powodów swoich marzeń, ambicji czy ważnych decyzji. Ja przez jakiś czas tak robiłam i do dziś żałuję wielu straconych bezpowrotnie okazji, wielu imprez na które nie poszłam, wielu ludzi, których nie poznałam. Jesteśmy jakie jesteśmy, a gdy zrzucimy już te zbędne kilogramy (co przy odrobinie szczęścia będzie w końcu miało miejsce ![]() Koniecznie napisz coś więcej o tej propozycji, jak już będziesz znała szczegóły! Ines- to chyba Ty radziłaś mi, żeby zwolnić, prawda? Sęk w tym, że nie wiem czy potrafię... Świat jest taki fascynujący, tyle jest rzeczy do zrobienia, tyle miejsc do zobaczenia, tylu ludzi, których chciałoby się poznać, że nie wiem czy potrafiłabym żyć wolniej, spokojniej. Taka już jestem... Wciąż za czymś gonię, wciąż szukam nowych wrażeń i nowych doznań. Nie lubię się nudzić i stale poszukuję nowych bodźców. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to do końca ani dobre ani zdrowe, ale jak już mówiłam chyba nie potrafiłabym inaczej. Cieszę się, że zajęcia masażu Ci się podobają i czekam na dalsze relacje ![]() A jeśli chodzi o nową pracę... To będzie dla Ciebie prawdziwy sprawdzian silnej woli. Ja chybabym poległa ![]() Kosteczko- jeśli o mnie chodzi to traktuję wątek już wyłącznie jako plotkowy ![]() ![]() ![]() Joyce- przede wszystkim życzę powodzenia w walce z problemami z przeszłości ![]() ![]() Jeśli chodzi o proszki nasenne... Jak często je bierzesz? Czy zawsze jesteś później tak rozbita jak wspominałaś dzisiaj? Sama zastanawiałam się czy się po takie nie pofatygować do lekarza, ale trochę się boję... Pytałaś o dobre sposoby na zniszczone włosy. U mnie sprawdziła się maska WAX i jedwab tej samej firmy. Na prawdę widać różnicę, a nie kosztują majątku. Właśnie dotarłam do domu po pracy i szybkim shoppingu. Weszłam do sklepu rozejrzeć się za jakąś klasyczną, czarną spódniczką na obronę, a wyszłam z turkusowo-beżowo-czarną mini bombeczką w dmuchawce ![]() ![]() Poza tym czytałam dziś bardzo ciekawy artykuł, którego autor przekonywał, że napięcie erotyczne i flirty w pracy świetnie wpływają na naszą efektywność, bo żeby zrobić wrażenie na płci przeciwnej staramy się o wiele bardziej niż normalnie. W związku z tym oznajmiłam Mr Szefowi, że jeśli chce widzieć lepsze efekty mojej pracy powinien w trybie natychmiastowym zatrudnić dwóch do trzech przystojnych adonisów przed którymi będę się mogła popisywać intelektualnie ![]() ![]() Heh, a w ogóle Mr Szef powiedział, że nie wyobraża sobie jak mogli tyle lat pracować tu beze mnie i nie zanudzić się na śmierć ![]() ![]() Ponieważ rozpisałam się bez umiaru na razie kończę, ale jeszcze tu wrócę ![]()
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym byłam na mieście i kupiłam sobie adidasy na w-f i nie tylko ![]() Nawet dziś się nie objadłam.... ale do końca zdrowo też się nie odzywiałam.... mam za dużą słabośc do pieczywa, które muszę raczej koniecznie ograniczyc no i rzecz jasna do słodyczy, których dziś jednak nie uniknełam i pokusiłam się na 3 kruche ciasteczka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam od ginekologa. Czekałam 2 godziny, a chciałam tylko receptę
![]() ![]() Malinn - 10h tygodniowo? nienormowany czas pracy? Hm... podejrzewam, że to jakaś ściema or sth... mam nadzieję, że się mylę i że to jakaś fajna oferta. Będę trzymała kciuki! Virginia - ulotki bardzo profesjonalne ![]() ![]() fiolusiek - mam nadzieję, że właśnie świetnie się bawisz i że facet wart jest Twojego czasu. Limonko - szef Cię uwielbia i wcale mu się nie dziwię. Jesteś najzabawniejszą i najbardziej elokwentną osobą jaką znam. I ciągle czekam na Twoją powieśc! Co do leków, to ja nie biorę stricte nasennych - w chwilach kiedy jest mi bardzo ciężko biorę xanax - on ma działanie silnie antylękowe a przy okazji trochę nasenne i mi pomaga. Oczywiście biorę tylko od czasu do czasu, jak już jest naprawdę źle , bo to lek uzależniający. Z bardziej nasennych brałam Trittico przez półtora roku, ale znowu jego główne działanie jest antydepresyjne (z tej samej grupy leków co Prozac), ale wywołuje także sennosc. Z tymże Tobie potrzebaby czegoś zdecydowanie łagodniejszego. Słyszałam o melatoninie, ale najlepiej będzie jak przedyskutujesz wszystko ze swoim lekarzem. A co do Waxu - to gdzie to mogę kupic? |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() limonko - no,no wpadłaś mu w oko ja nic ![]() ![]() fiolusku - czekamy na relację i ja tez mam nadzieję, ze dobrze sie bawisz i nie jest to stracony czas ![]() ines - fajnie, że szkola przypadła Ci do gustu ![]() ![]() malinn - tez mi to coś dziwne...kierownicze stanowisko, 10h...itp..masz rację, ze to smierdzi na odleglosc jakas piramidą finansową...ale mam nadzieję,ze to jednak bedzie jakaś super praca ![]() joyce - u lekarza wiadomo, trzeba uzbroic sie w cierpliwość ![]() ![]() WAX - kupisz w aptece ![]() a gdzie tysia, blokerka, virginia, mamrotka...??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ines masz rozgrzeszenie ![]() U mnie jakoś po malutku leci w pracy atmosfera się po mału oczyszcza i nawet lepiej mi się do niej wstaje ![]() W pażdzierniku idę na wesele do kuzynki i już zostałam poinformowana przez tz ze pójde sama, bo jemu już się zajęcia zaczynają w Wiedniu i chyba raczej nie przyjedzie... ![]() Limonka, ale masz superowego szefa, ze tak cię chwali..... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na etapie korespondencji ze słowackim włascicielem penzionu gdzie chcemy sie wybrać w najblizszy weekend, w celu zdobycia kilku szczytów wysokich tatr nie w tłoku - jak to jest na porzadku dziennym w zakopanym...
ale zwroty typu "Kuchyna ma lodovku a kuchinske riadi" mnie przerastaja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz udam sie cos przekasic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | ||||
Zakorzenienie
|
Powodzenia
![]() ![]() Jakie, jakie? Pokażesz? Przy okazji- słyszałyście o tych nowych adidasach reebocka, które to podobno modelują uda i pośladki? Zastanawia mnie jak daleko producenci posuną się we wciskaniu kobietom kitu. Czy oni naprawdę mają nas za takie naiwne istotki, którym można wmówić wszystko? Cytat:
![]() Jeśli chodzi o masaż odchudzający to zdaję sobie sprawę, że najbardziej chudnie przy nim pewnie masażysta jako ten, który wkłada w to najwięcej wysiłku ![]() Po słowach szefa rzeczywiście zrobiło mi się miło. Jeśli nie ceni mnie jako profesjonalistki (bądźmy szczerzy, w księgowości nigdy nie będę na prawdę dobra; mogę być całkiem niezła -zakładając, że księgując te nudne faktury przestanę bujać w obłokach-ale prochu nigdy nie wymyślę) to miło, że lubi mnie przynajmniej jako osobę ![]() Cytat:
![]() ![]() Kto wie, kto wie... ![]() Cytat:
Na pewno na allegro. I w niektórych aptekach. Cytat:
![]()
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Limonko butów nie pokaże bo mam popsuty aparat i poki się nie dorobię nowego to pewnie żadnych zdjęc już Wam nie wkleję
![]() ![]() Co do programu w tej szkole to moge Ci podac jakie mam przedmioty w tym semestrze, bo na pozostałe dokładnie jeszcze nie wiem, ale chyba będą się powtarzac, a więc mam w-f (grrrrrr ![]() ![]() Powiem szczerze, że mam chyba troche łatwiej, gdyż z tego co widze dużo rzeczy miałam na studiach a więc wiele wiadomosci będzie tylko kwestią przypomnienia ![]() ![]() ![]() aaa pytałaś tylko o teorię ![]() ![]() A co do Twojego szefa - jak to mowią nie znasz dnia ani godziny ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ines85 Czas edycji: 2009-09-14 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
przyznaje się bez bicia ze was nei czytalam przez di i nei mam mocy chwilowo by nadrobic!
a wiec POPRAWKA ZDANA ![]() a wesele i poprawiny....hm jak dal mnei to byly dwa wesela....jedyne czym sie różniło to tym ze na poprawinach byłam ubrana w koncujak czloweik "czyt w spodnie i bluzie" no wiec wapdałam do ali przes kosciolem, w domu zameiszane lekkie, potem przyszedl narzeczony z rodzina przywitalismy seie i poejchalismy pod kosciol, tak slub w chyba milion letnim kosciele, balam sie ze zaraz kawałek sciany odpadnie;d noi wyszli z kosciola sypalysmy z dziewczynkami platkami róz czerwonymi, roztymi, rozowymi i pieniazkamiiiiiiii;D i superow wygladali, spod kosicola psozlismy na sale nogami bo nei bylo nawet daleko i tam weszlismy, byly zyczenia, obiad noi pierwszy taniec, mlodziki wygladali wrecz jak do schrupania;D noi potem zaczelasie alkoholizacja, co aby rozkluxnic napiecie no i tannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnce;D tak mnei ngoi bolaly ze mialam milion bombli na nożętach, co sugruje ze en isiedzialm przy stoliku za wiele hihihi;D do domu wroćiłam 6.30-40 jakos tak;D wykompalam sie szybko do spania i o 18 bylam juz na poprawinach;d na poprawimy pojechalam juz bez os tow bo mnei wkurzyl na akonczenie samo i go juz nei zabralam! i bardzo dobrze! bo bawailam sie jeszcze leiej ![]() na poprawinach juz kazdy sie znal, i wogle, na wesle u kazdy bardziej sie trzymal teog z kim przyszled a na poprawinach to juz byl mix taneczny i wróciłam do domu przed 2 noca, dosc konkretnei wstanioan eehheh i obolała;d a o 6 musialam stac zlozyc zamowienei hahaha, ale zaraz psozlam spac i wstalam o 12 i jestem dzs nei przytomna, caly dzien w ****amie, i najdalej bylam lazience;d no tak w skrocie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#168 | ||||||
Raczkowanie
|
Bry wzystkim
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że z tym uczuciem słabości to normalne, choć teraz już jest lepiej ![]() Cytat:
Polecam. Cytat:
![]() A z tą szkołą to faktycznie trochę patowa sytuacja. Nie wiem co Ci poradzić. Tak szczerze - ja nie chodziłam do szkoły rodzenia i wcale nie odczuwałam takiej potrzeby. Moja lekarka zastąpiła mi szkołę rodzenia w 200% i wcale nie żałuję. Dzięki wielkie. Cierpliwości. Ty też będziesz miała taki skarb. Cytat:
Zobaczymy co z tego wyjdzie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyjęłaś mi to z ust kochana... Hmm, ktoś tu narzekał, że nie piszecie, a mnie nie było dwa dni i nie umiem się odnaleźć AAAAAAA ![]() Fiolusku jak tam spotkanie? Tysia nic nie pisze o wynikach ani o weselu... ![]() Malinn ciekawa jestem tej Twojej oferty. Trzymam kciuki co by to było coś ciekawego (może a'la Limonkowy szef ![]() Virginia ulotki super. Strona jeszcze troszkę wymaga dopracowania, ale teraz to już tylko szczegół. Pamiętaj ważne jest też pozycjonowanie w wyszukiwarce. W końcu im więcej ludzi wejdzie na stronę, tym większe szanse na powodzenie. Swoją drogą trzymam kciuki i naprawdę gratuluję działania. Powinnam to napisać do siebie, ale zawsze najłatwiej jest narzekać, Ty postanowiłaś cośz tym zrobić zamiast gadać i wpędzać się z doły i tu jesteś moją idolką ![]() ![]() ![]() Dziewczyny - tak odnośnie naszego tytułowego odchudznia - Wytzymałam 2 tygodnie I fazy SB, schudłam całe 2 kilo, ale postanowiłam zafundować sobie jeszcze tydzień ![]() Co prawda wczoraj z racji wizyty niedzielnej u rodziców i najazdu rodzinki zjadłam jeden malutki kawałeczek ciasta ze śliwkami, ale to proszę o rozgrzeszenie - głodna byłam, a nie bardzo miałam jak sobie coś przygotować. Nawet pysznego kompotu sie nie napiłam. A tak a'propos bezsenności, to chyba coś jest w powietrzu - może to przez zmianę aury na jesinną - ja wczoraj też nie mogłam kompletnie spać. Zresztą moja Niunia też budziła się średnio co pół godziny. I tak do 4.30. Masakra. Wstałam rano nieprzytomna. Poza tym - stagnacja kompletna. Dobija mnie już powoli. Buziole. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
![]() Tysiu- cieszę się, że wesele tak się udało, chociaż nie jest to dla mnie żadnym zaskoczeniem ![]() ![]() Poza tym gratuluję zdania poprawki ![]() Olciu- gratuluję 2 kg mniej ![]() ![]() Tylko nie przedłużaj I fazy dłużej niż dwa tygodnie, dobrze? To już byłoby niezdrowe, tym bardziej, że przy swoim małym skarbie potrzebujesz energii. Miłego dnia ![]() ![]() ![]()
#170 |
Zakorzenienie
|
Bry malenkie
![]() Tysia - fajnie, że weselicho takie fajne, ja to nie trafilam jeszcze na fajne wesele dlatego nie przepadam zupelnie za takimi imprezami ![]() ![]() ![]() ![]() Fioluśku - gdzie obiecana relacja ze spotkania ![]() ![]() Olcia - i tak jesteś wielka, że wytrzymałas dwa tygodnie ![]() ![]() Wyspałam sie dzisiaj w końcu a tu za oknem jakoś buro i ponuro, a ja kicham strasznie i cieknie mi z nosa CZY COS JESZCZE PYLI ![]() ![]() zaraz musze sie brac do sprzątania a po południu jade do stajni, potem odbieram mame z pociągu (wraca z nad morza)a potem to już chyba padne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
ja Ci dam zime
![]() ![]() ![]() Tsyia a może jakieś foteczki ....???Twojej sukni i nie tylko ...???? ![]() ![]() A ja wstałam i pociwczyłam całe 10 minut ![]() ![]() MIŁEGO DNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Paniom,
Jakoś ciężko mi się wbić w wątek - chyba tak to jest po jakiś wyjazdach. Ogólnie to mam nastrój kiepski, bo znowu się okazało dzisiaj rano, że krucho z kasą stoimy, a ja się właśnie zaczęłam leczyć u gina, więc na pewno trochę kasiory znowu na to wyrzucę. Tak więc piję aktualnie kawkę i rozważam nikłe uroki swojej egzystencji ;/ Na wadze w ogóle jakiś horror się odbywa, a ja nie umiem się oderwać od jedzenia... No nie piszę, bo dupiato się czuję i nie chcę marudzić. Mam nadzieję, że szybko mi to przejdzie. Tak tylko mi się rzuciło w oczy przeglądając stronkę Virginii, że nie ma tam informacji o tym jakiego miasta/okolicy tyczą się zajęcia. Jak ktoś będzie np. korzystał z googla i wpisze zapytanie: język angielski, Suwałki, to czy ta stronka mu się w ogóle wyświetli, nawet na którejś z kolei odsłonie? Pozdrawiam Was bebeczki i podczytuję. ![]()
#173 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() opowiem ale w sumie nie ma co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do niego to wiecie.... zly to on nie jest ale raczej nie dla mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do mnie to ubalam sie w jeansy i tunike bo stwierdzilam ze nie ma sensu sie stroic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Tysiu gratuluję zdanej poprawki i cieszę się, że zabawa była przednia. Choć jak już ktoś wspomniał- to nie było żadne zaskoczenie ![]() Fiolusku - wiesz, zaskoczyłaś mnie troszkę. Bo jak się tak z boku czyta to, co napisałaś, to bardzo pozytywnie piszesz o tym koledze - że taki kulturalny i w ogóle. A Ty go tak drastycznie skreślasz. Kompletnie nie wiem czemu. Czyżbyś szukała ideału? Limonko dzięki za gratki - na szczęście już mi nie jest słabo. A I faza podobno nie może trwać dłużej niż trzy tygodnie, więc postanowiłam wytrwać jeszcze ten tydzień, ale tylko tydzień ![]() Blokerko nic się nie stresuj, bo za chwilę ja wpadnę w taki sam marazm. Oj, ta jedna wypłata... Brakuje jej straszliwie. Kosteczko kochana - obyś miała rację... ![]() ![]() Zmykam, bo kawa się kończy ![]() Buziole. |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
olcia_czwa wiem ze to moze dziwnie brzmi ale nie szukam idealu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potem Wam odpisze, musze na zakupy w koncu, zaczytalam sie a tu juz 13... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej słońca,
Coś się przestawiłam na późne chodzenie spać i późne wstawanie i średnio mi się to podoba - nie lubię budzić się i uświadamiać sobie, że pół dnia już za mną ![]() Dzisiaj mam korki, więc wpadnie trochę kaski ![]() Revolutionary Road mi się podobał, chociaż jest to bardzo dołujący film, więc rozumiem dlaczego Virginii nie przypadł do gustu. Oprócz tego kolejny dzień słodkiego lenistwa po oddaniu pracy mgr ![]() A propos herbat to kupiłam te 3 nowe smaki piramidek Liptona i są booooskie. Ja w ogóle jestem miłośnikiem herbat i kaw, a piramidki Liptona szczególnie sobie upodobałam. Na szczególną uwagę zasługuje zielona herbata Asian Temple z płatkami róży, fiołka i jaśminu i Kashmir Valley z cynamonem i płatkami róży. Kosztują 7zł, ale powiem Wam, że naprawdę warto, bo ja już pijałam nie raz importowane angielskie herbaty białe, zielone i jakie tam jeszcze i płaciłam nawet po 20zł za opakowanie, a te Liptona są o niebo lepsze i o wiele tańsze. Ok, kończę reklamę ![]() Poza tym przez moją nerwicę zaczęłam się poważnie zastanwiac nad tym wyjazdem na Pomorze. Tu na Śląsku mamy z narzeczonym małe mieszkanko w centrum miasta, nie mamy pracy, chociaż wysyłaliśmy CV w sumie od czerwca i to po kilka dziennie i nic, więc perspektywy są średnie. Na Pomorzu mamy zagwarantowaną dobrze płatną pracę, przez pierwsze dwa lata będziemy musieli mieszkac z moimi rodzicami, ale dom jest bardzo duży, plus mamy piękny i spory kawał ziemii przy lesie pod budowę domu, więc logicznie na to patrząc nie ma się nad czym zastanwiac. Ale tak jak Wam wczoraj pisałam przyczyną mojej nerwicy (która w najgorszym stadium uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie, jedzenie i wychodzenie z domu) są moje relacje z rodzicami. Dlatego tak bardzo się boję tam jechac. Narzeczony, jednak, wczoraj przekonał mnie żebyśmy jechali i on mi pomoże się z tym wszystkim uporac. Do wyjazdu będę na Xanaxie (codziennie), a jak już tam będziemy to od razu idę na terapię (już nawet znalazłam psychiatrę). Co o tym wszystkim myślicie dziewczyny? Wiem, że nie znacie całej historii, więc ciężko doradzac cokolwiek, ale chętnie posłucham Waszych opinii. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Hey girls
Wróciłam z tego spotkania, ale póki nie będę znać wszystkich szczegółów na 100%, nie puszczę pary z ust, więc musicie się uzbroić jeszcze w cierpliwość. Dzięki Wam za komentarze odnośnie ulotek, ogłoszeń, stronki, i jak już pisałam, stronka była robiona na łapu-capu, chcemy ją oczywiście dopracować, i wezmę wtedy pod uwagę Wasz sugestie (zresztą większość z wymienionych przez Was błędów oczywiście wyłapałam sama wcześniej - jeśli nie wszystkie ![]() Limonko, Ty jesteś truly blessed z tym Twoim szefem, wiesz o tym? Chyba nic nas tak nie podbudowuje jak fakt docenienia naszych starań/pracy, i już przez kogo ale przez kogo, ale samego przełożonego! Czekam oczywiście na zdjęcia bombki! Kostko, od słowackiego jest jeszcze lepszy czeski - taka np. 'bytka albo nebytka to je zapytka' (być albo nie być...) ![]() ![]() Inesko, plan Twoich studiów brzmi całkiem obiecująco, no i niezaprzeczalnym atutem jest fakt, że będziesz później miała uprawnienia do wykonywania zawodu w całej Unii Europejskiej. Nie pleć więc już, że się cofasz. I pamiętaj, co napisała wcześniej Limonka - że nie zawsze marzenia innych są naszymi marzeniami. A zresztą ja w ogóle staram się nie porównywać z innymi, bo zawsze znajdą się lepsi i gorsi ![]() Tysiu, gratki z powodu zdanej poprawki!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję utraconych 2 kilo, ślę też buziaki dla Twojej królewny!! Fiolusiu, podobnie jak Olcia, myślę, że mogłabyś dać jeszcze szansę temu delikwentowi ![]() JoyceSky, jeśli chodzi o Revolutionary Road, to nie to, ze mi się nie spodobał, ale gł. bohaterka wydała mi się po prostu oderwaną od rzeczywistości idealistką. Nie rozumiem też, dlaczego aż tak bardzo akurat dzieci przeszkadzały jej w realizacji marzeń? Aż tak, że jedynym wyjściem wydawała jej się aborcja? I co to zmieniło? Gdyby naprawdę oboje chcieli zmienić swoje życie, to by to zrobili, bez względu na jedno dziecko więcej czy mniej. Co do Twojego mieszkaniowego dylematu - wszystko rzeczywiście brzmi super do momentu Twoich problemów z rodzicami, i tu naprawdę nie wiem, co Ci doradzić. Nie chciałabym, żebyś jeszcze raz przechodziła przez jakąś traumę z tego powodu, jeśli jednak myślisz, że z pomocą TŻeta dasz radę, to może jednak warto? Poza tym zawsze możecie na początek coś wynając, jeśli wolałabyś nie mieszkać u rodziców? Zmykam przygotować się do korków - dziś mam ich całą godzinę, co za szaleństwo.... ![]() ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2009-09-15 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
fiolusiek powiem Ci ze ja mialam podobną sytuacje z moim byłym TŻ. W sumie to koleżanka nas poznała z tym, że ja sie z nim umówiłam w ciemno...poszliśmy do kina i sok
![]() a tak w ogóle to jakie są według Ciebie jego wrażenia co do TWOJEJ osoby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moim idealem jest pan M ![]() ![]() ![]() wiem wiem wiem dziwna jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.