Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-15, 12:48   #4651
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Fajnie, że Wanm sie moje łowe podobaja a ja zawsze myslalam, ze w szmaateksach trzeba umiec szukac. Ale przy dzieciecym stoisku tam malo ludzi bylo, a tych ciuchow bylo tyle, że szok. Ewentualnie jakies babki szukaly dla wnukow, ale takie wieszke rzeczy. jestem z siebie dumna

Konspiracjo to jest chyba sieć szmateksowa, bo widzialam juz w innych miastach, nazywa sie Dyskont Odzieżowy. Zazwyczaj na takich duzych halach

Moj Tz dzwonil, zwolni sie z kursu, chyba sie zmartwil tym, ze jestem taka udasana. Powiedzial, ze mam sie takimi telefonami nie porzejmowac jak wczoraj i takim gadaniem.

Co do masażu to ja po wczorajszych linkach od Nadii bodajze, mam zamiar równiez sobie kupic taki olejek i masowac

Dzis na 16 do szkoly rodzenia, wieczorem przychodzi moja mamuska, pomoze mi zmierzyc zaslony ile musze podgiac, bo z Tz nie wiem czy dobrze liczymy:P

Gucia jaka coreczka juz duza, wow, gratuluje
Pietrusia Tobie gratuluje kolejnego tygodnia

A ja rano zjadlam tylko platki, potem wypilam kawe ale tak po cappucino, co od Cioci dostalam i Dzidza mnie malo kopie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 12:58   #4652
minnie
Raczkowanie

czesc

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja też się przymierzam, ale nic nie kupiłam jeszcze.
Podobno ten jest dobry http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml

mam zamiar kupic dokładnie ten sam olejek.

Domi ładne te ciuszki, a sytuacji z teściową współczuje, jak widać nie da Wam tak szybko o sobie zaponiemnieć.Moja teściowa jest spoko,ale na szczęście mam ją na odległośc, nie wiadomo jak by to było jakbyśmy mieszkały bliżej siebie.Niebawem się przekonam bo w sobote przylatuje w odwiedziny na tydzień,zobaczymy jak to będzie...
Guciu spora ta Twoja pannica
Kropko trzymajcie się dzielnie.

ja niestety nie potrafię stwierdzić kiedy moje dziecię ma czkawke, a może wcale jej nie ma -nie wiem.

pozdrawiam
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 12:59   #4653
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
A ja rano zjadlam tylko platki, potem wypilam kawe ale tak po cappucino, co od Cioci dostalam i Dzidza mnie malo kopie
Mnie też malo dzis kopie a zjadlam juz dwie bułki

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:19   #4654
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Hej!!!
Czy któraś z Was może polecić dobry przepis na leczo??
Ja w leczo lubię paprykę, pomidory, cebulę i cukinie. Często robię bez żadnej kiełbaski. Po prostu wrzuć te warzywa, które lubisz, przypraw trochę oregano i papryką, ewentualnie można dodać przecier pomidorowy i już

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Tylko laseczki to trzeba sie pospieszyc bo żeby był jakiś efekt to trzeba masować 2-3 m-ce przed tp, a w tym artukule co Minnie chyba wczoraj wkleiła było napisane że nawet od II trym.
Nie wiem dlaczego na strone weledy napisali ze od 34 tc, im wcześniej tym lepiej.
Może chodzi o to żeby najpóźniej zacząć w 34 tc?

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam od gina i u córci wszystko ok, rozwija się prawidłowo, chociaż wg usg powinnam być już w 35tc a mała waży 2081g Anatomicznie wszystko w porządku, serce, wątroba, nerki na miejscu, przepływ krwi przez pępowinę ok, tylko tao moja nieszczęsna anemia
Płci niestety nie potwierdził, stwierdził, że skoro zostało to już ustalone, to on nie będzie robić tego po raz kolejny
To Twoja Mała wcale już nie taka mała
Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:23   #4655
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Gucia trzymam kciuki

Sama też mam dzis wizytę więc również poprosze o trzymanie żebym nadal była "pozamykana":rolleyes :
Kciuki zacisniete

Cytat:
Mam nadzieje, ze rozumiecie moją frustracje i że teraz takiego udawania z ich strony nie chce. I szczerze nie chce, żeby do mnie przychodziły. Po co mi takie osoby. Tym bardziej wiem, że przyjda i bedzie panoszenie i zagladanie wszedzie, a tego to bym już całkiem nie zniosła. Kazałam Tz powiedziec, ze jakby poszedl do nich albo ich spotkal na miescie, w ogole jakie kontakt by mial, to jak sie beda pytac czy mamy cos dla dziecka, ma powiedziec, ze nic. Bo ja nie mam zamiaru sie chwalic.Od obcych osob dostalismy, od nich nic, wiec co ich to obchodzimoze sie wydaje dla kogos niewtajemniczonego glupie, co pisze, ale takie sytuacje potrafia wyprowadzic z równowagi.
Moglabym sie tak nie przejmowac nimi, ale wolalabym, żeby tz im cos powiedzial a nie zbywał. Oni mogli nam rozne rzeczy mowic, wiec czemu on im nie moze pwoeidziec

Ide zaraz do laboratorium zapytac o badanie glukozy, bo juz 28 tydz prawie, w tym tyg konieznie musze to badanie zrobic.

Domi nie przejmuj sie tesciowa,zmartwienia nie sa dla Ciebie i maluszka dobre

Cytat:
Dzień dobry mamusie.
Chiciaż widzę, że nie dla wszystkich jest on taki dobry.

Malina, za dzisiejszą wizytę.

Kropka, współczuję Mam jadnak nadzieję, że się coś poprawi.

Domi, normalni brak mi słów na teściową I wpsółczuję takich chorych układów. Pewnie tak jak powiedziała Malina, będziesz musiała się przyzwyczaić do ich wybryków. Ewentualnie jest z tego wyjście, dość co prawda drastyczne - przeprowadzić się daleko, żeby nie mieli jak zawracać wam głowy

A mnie dziś w nocy mój kochany obudził uderzeniem w głowę. Tak się przez sen ładnie tryknęliśmy, ale na szczęście nie mam siniaka na czole .

Nic to. żmykam na śniadanko i do lekarza.
Gucia to u nas dzis podobnie tylko ze dzis to ja tz uderzylam łokciem w czolo az sie biedny obudzil a ja nawet nie wiedzialam ze go uderzylam

Cytat:
Kropko, mam nadzieję że sie wszystko unormuje jakoś? A dolegliwości w zwiazku z tym też sie nasilają?

Malinko za wizytę zebyś byla "na cztery spusty"

Oj Domi niezdrowe sa takie zawirowania... staraj sie tylko abyście sie o to z TŻ nie kłócili,,, to jest najwazniejsze żeby im sie nie udalo Was poróżnić.... I tak jak Brombi napisała... Tz na pewno jest przykro że ma taką rodzinę, ale to jego matka w koncu... Ale w sumie też uważam ze taki tekst z ust Tż i podziękowanie za pierogi, byłby na miejscu...

Czyli po trykaniu wszystko dobrze
Za wizytę

Ja tez mam zrobić na następny raz.

Dziewczyny, jak to jest ze zwolnieniem i tym żeby macierzyński nie zaczął sie liczyc dwa tyg. przed porodem?

Ps. Kachula piekłam Twoje ciacho - ze śliwkami - pyyyycha
Tylko jak na moje oko te śliwki ma troszke za bardzo na dno poszły, ale nie calkiem na szczęście i wszystkim i tak smakowało.
Ciesze sie Konspi ze ciacho smakowalo,tez je w niedziele robilam i chwila moment znikneło

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie wtorkowo

Ja nadal mecze sie z katarem juz mam dosc

Chcialam sie pochwalic ze dzis zaczynamy z Kamilka 32 tydzien czyli 8 miesiąc rany jak to wszystko szybko leci

Gratuluje kochana 8 miesiaca i 32 tygodnia
Mnie dzis tez cos katar zaczał meczyc

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Piatrusia, oto te spodenki: http://allegro.pl/item729963677_729963677.html
polecam - są bardzo wygodne
Chyba tez zamowie sobie te spodenki bo sa fajne ale z drugiej strony sie zastanawiam czy mi warto bo to juz 34 tydzien a mam kilka par spodni jeszcze

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
poczytam później co napisałyście
mam masę roboty bo mi Iza złapała rotawirusa i w efekcie od niedzieli byłam z nią w szpitalu na kroplówkach, jesteśmy już w domu ale na przepustce bo jak sie coś wydarzy to mamy wracać szybko, a jak nie to w czwartek na kontrol, swoją droga to w grupie małej połowa dzieciaków nie chodzi włąśnie i w szpitalu też były z jej grupy, jest blada apatyczna i mi schudła - ale jak sie unormuje to może nadrobi.

Byłam dzis na usg i Lenka ma sie dobrze i waży prawie 2 kg
gin nie mógł spradzić czy na 100% to ona bo miała tam właśnie noge ale raczej tak

Biedna Izulka niech szybko wraca do zdrowia
A Lenka to juz duza pannica,ciesze sie ze wszystko dobrze

Cytat:
Magda, mam nadzieję, że Iza szybko wróci do zdrowia

Domi, ciuszki super

Kamilla, nam położna wczoraj mówiła, że jeśli już to nacinają jeśli jest taka potrzeba, bo niektóre pęknięcia są bardzo dalekie i są potem problemy w toalecie

Tarasiu, ja się masuję najzwyklejszym olejkiem jojoba

Elu, moja mama była podobna do kiedy mieszkałam jeszcze w Polsce, a brat był już w UK. ALe się uspokoiła w miarę jak wyjechałam. Za to mój tata, to czasem jak nie odpiszę od razu na jakiegoś smsa potrafi zadzwonic do tzta i dopytywać się czy wszystko u mnie ok

Właśnie wróciłam od gina i u córci wszystko ok, rozwija się prawidłowo, chociaż wg usg powinnam być już w 35tc a mała waży 2081g Anatomicznie wszystko w porządku, serce, wątroba, nerki na miejscu, przepływ krwi przez pępowinę ok, tylko tao moja nieszczęsna anemia
Płci niestety nie potwierdził, stwierdził, że skoro zostało to już ustalone, to on nie będzie robić tego po raz kolejny

Idę się położyć bo jakaś taka nie do życia jestem Zajrzę później

Super ze wszystko dobrze Guciu!!!!!!

Cytat:

A mnie dzis kopie strasznie juz od 6 rano jakby ADHD mial

Domi ciuszki super!!!!!Dlatego wlasnie ja tez lubie po lumpkach chodzic,czasem mozna naprawde super ciuszki znależc

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2009-09-15 o 13:24
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:23   #4656
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Kropka w tamtym roku w wielkanoc to my z rotawirusa mieliśmy powikłania - zapalenie płuc i dróg moczowych - teraz to było pikuś
Elalank generalnie to tak zwane jelitówki ale wirusów wywołujacych takie objawy tzn biegunka, bole brzucha i wymioty jest sporo i Domi te szczepienia to tylko na kilka typów wirusów (my tez sie zastanawi my przy drugim, przy małej nawet o tym nie wiedziałam) tak więc nie wiadomo czy akurat się uda całkiem ominąć takie choroby, bo jak piszę szczepisz na kilka a jest ich cała masa
Maria co do Lenki to nie mógł zdjagnozować czy aby to na pewno dziewczynka bo akurat była tam noga ale raczej niunia
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:23   #4657
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też się teraz uspokoił, może to taki dzień?
Zaraz sobie zjem biały serek z miodem, może się ożywi

Stary 2009-09-15, 13:34   #4658
elalank
Zadomowienie

Gucia- duża Córcia super
A z tym smsem to mam to samo, czasem też jak dzwoni do mnie i nie odbieram, to wszczyna jakieś alarmy! Okropni są ci rodzice. Ciekawe jakimi my będziemy

Cytat:
Ja w leczo lubię paprykę, pomidory, cebulę i cukinie. Często robię bez żadnej kiełbaski. Po prostu wrzuć te warzywa, które lubisz, przypraw trochę oregano i papryką, ewentualnie można dodać przecier pomidorowy i już
dokładnie tez takie leczo robię ( ostatnio dodałam zamiast przecieru 2 saszetki LECZO Knorra i było pyszne, taki fajny smaczek nadało)

A jeśli chodzi o masaże, to gdzieś czytałam że własnie miesiąc przed porodem powinno wystarczyć, ale wiadomo, że różne opinie. Myślęże jak teraz zaczniemy to będzie ok. Tylko ten olejek trzeba kupić,

A ja zapomniałam się pochwalić, że byliśmy wczoraj po wózek!! Dostaliśmy od kuzynki, fotki wkleję, jak juz będzie z powrotem złożony, bo teraz wszystko sie pierze, TZ smarował kółka, czyścił, polerował itp itd
A przed chwilką odebrałam paczkę z kołderką

pozostało mi jeszcze do kupienia: nawilżacz ( chyba), podgrzewacz, kosmetyki, 1 prześcieradło na materac, i chyba to wszystko

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 13:58   #4659
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka w tamtym roku w wielkanoc to my z rotawirusa mieliśmy powikłania - zapalenie płuc i dróg moczowych - teraz to było pikuś
Elalank generalnie to tak zwane jelitówki ale wirusów wywołujacych takie objawy tzn biegunka, bole brzucha i wymioty jest sporo i Domi te szczepienia to tylko na kilka typów wirusów (my tez sie zastanawi my przy drugim, przy małej nawet o tym nie wiedziałam) tak więc nie wiadomo czy akurat się uda całkiem ominąć takie choroby, bo jak piszę szczepisz na kilka a jest ich cała masa
Maria co do Lenki to nie mógł zdjagnozować czy aby to na pewno dziewczynka bo akurat była tam noga ale raczej niunia
No wlasnie dziewczyny jak u Was bedzie ze szczepieniami?Bedziecie szczepic te dodatkowe szczepienia?i bedziecie braly te standardowe darmowe czy zeby dzieciaczka mniej kłuli i te platne wtedy?

Cytat:
Zaraz sobie zjem biały serek z miodem, może się ożywi

A ja sobie dzis zrobilam pierwszy raz od x czasu taka slabiutka kawe rozpuszczalna z duza iloscia mleka i maly szaleje mi tak jakby chcial wyskoczyc,juz chyba takich atrakcji jak kawa nie bede mu serwowac bo mi przez skore wylezie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Gucia- duża Córcia super
A z tym smsem to mam to samo, czasem też jak dzwoni do mnie i nie odbieram, to wszczyna jakieś alarmy! Okropni są ci rodzice. Ciekawe jakimi my będziemy

dokładnie tez takie leczo robię ( ostatnio dodałam zamiast przecieru 2 saszetki LECZO Knorra i było pyszne, taki fajny smaczek nadało)

A jeśli chodzi o masaże, to gdzieś czytałam że własnie miesiąc przed porodem powinno wystarczyć, ale wiadomo, że różne opinie. Myślęże jak teraz zaczniemy to będzie ok. Tylko ten olejek trzeba kupić,

A ja zapomniałam się pochwalić, że byliśmy wczoraj po wózek!! Dostaliśmy od kuzynki, fotki wkleję, jak juz będzie z powrotem złożony, bo teraz wszystko sie pierze, TZ smarował kółka, czyścił, polerował itp itd

pozostało mi jeszcze do kupienia: nawilżacz ( chyba), podgrzewacz, kosmetyki, 1 prześcieradło na materac, i chyba to wszystko

Elu to jednak dostaliscie wozek a nie kupiliscie?Fajnie,wklejaj fotki poogladamy

A u mnie wlasnie pierwsza tura prania kolorowych ciuszkow poszla no i az cala pralka wypelniona po brzegi a to jeszcze nie wszystkie kolorowe takze jutro albo wieczorkiem nastepna tura a pozniej to wszystko prasowac a ja tego tak nie lubie ale takie malusie ciuszeczki pewnie bedzie mi sie milo prasowalo bo wiem ze to dla synusia wiec trzeba sie postarac

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-15, 14:00   #4660
malina81
Zadomowienie

Gucia super wieści. I jaka ona duża Gratuluje zdrowej dzidzi.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 14:17   #4661
martaN23
Zadomowienie

u nas kochane nie ciekawie ból brzucha utrzymuje się od wczoraj jadę dziś albo jutro do szpitalapewnie położą mnie na oddziałtrzymajcie kciuki pozdrawiam
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 14:22   #4662
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

super czekamy na focie bardzo duzo rzeczy juz masz, praktycznie wszystko

dziewczyny pościel zamawiacie 60x120? bo chyba głownie ten rozmiar jest, prawda?
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
u nas kochane nie ciekawie ból brzucha utrzymuje się od wczoraj jadę dziś albo jutro do szpitalapewnie położą mnie na oddziałtrzymajcie kciuki pozdrawiam
TRZYMAM KCIUKI MOCNO oby Ci przeszlo i nie kładli na oddzial

Stary 2009-09-15, 14:24   #4663
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie Ja tylko na chwilkę się wyżalić bo już normalnie nie mam siły. Zaraz się rozpłaczę albo czymś rzucę Kochana Pani Doktor wyników nie przesłała także jutro mnie czeka wycieczka na uczelnie na ewentualny egzamin poprawkowy. Oczywiście będąc w 8 miesiącu ciąży nie mam co robić tylko jeździć sobie 60 km w jedną stronę żeby się dowiedzieć czy zdałam egzamin....

Gucia gratuluję dobrych wiadomości Duża już ta Twoja córcia.

Za pozostałe wizyty też trzymam kciuki. Wy trzymajcie za mój jutrzejszy wyjazd na uczelnie, mimo iż jestem wkurzona że muszę jechać to i tak wolałabym żeby na miejscu okazało się że jednak zdałam i nie potrzebnie przyjechałam. Życzę miłego dnia i lepszych humorów niż mój

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 14:30   #4664
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Martus uwazaj na siebie i trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Cytat:
super czekamy na focie bardzo duzo rzeczy juz masz, praktycznie wszystko

dziewczyny pościel zamawiacie 60x120? bo chyba głownie ten rozmiar jest, prawda?

TRZYMAM KCIUKI MOCNO oby Ci przeszlo i nie kładli na oddzial

Tak Domi ja biore posciel 60*120

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie Ja tylko na chwilkę się wyżalić bo już normalnie nie mam siły. Zaraz się rozpłaczę albo czymś rzucę Kochana Pani Doktor wyników nie przesłała także jutro mnie czeka wycieczka na uczelnie na ewentualny egzamin poprawkowy. Oczywiście będąc w 8 miesiącu ciąży nie mam co robić tylko jeździć sobie 60 km w jedną stronę żeby się dowiedzieć czy zdałam egzamin....

Za pozostałe wizyty też trzymam kciuki. Wy trzymajcie za mój jutrzejszy wyjazd na uczelnie, mimo iż jestem wkurzona że muszę jechać to i tak wolałabym żeby na miejscu okazało się że jednak zdałam i nie potrzebnie przyjechałam. Życzę miłego dnia i lepszych humorów niż mój

Normalnie porazka Kejti,Pani Doktor jakas nie powazna !!
Kochana nie stresuj sie i wierze w to ze jutro nie bedziesz musiala miec poprawki tylko bedzie pieknie zaliczone
Pania Doktor pewnie nie obchodzi to ze ktos musi jechac taki kawal zeby sie wyniku dowiedziec..echhhhhhhh sa ludzie i ludziska

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-15, 14:34   #4665
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Katee a Wasza starościna nie mu numeru do niej?bo u nas jak bylo cos nie tak, to staroscina zawsze załątwiala, zeby nikt nie byl poszkodowany. A w Twoim stanie zadna z nich łaski by nie zrobila, gdyby Cie poinformowano czy zdalas...Bo to jest bez sensu faktycznie. Jednak w razie czego jak tam pojedziesz to lepiej żebyś zdała, jak juz beda te wyniki

Stary 2009-09-15, 14:50   #4666
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
No wlasnie dziewczyny jak u Was bedzie ze szczepieniami?Bedziecie szczepic te dodatkowe szczepienia?i bedziecie braly te standardowe darmowe czy zeby dzieciaczka mniej kłuli i te platne wtedy?

A ja sobie dzis zrobilam pierwszy raz od x czasu taka slabiutka kawe rozpuszczalna z duza iloscia mleka i maly szaleje mi tak jakby chcial wyskoczyc,juz chyba takich atrakcji jak kawa nie bede mu serwowac bo mi przez skore wylezie

Elu to jednak dostaliscie wozek a nie kupiliscie?Fajnie,wklejaj fotki poogladamy

A u mnie wlasnie pierwsza tura prania kolorowych ciuszkow poszla
no jeszcze nie myślałam o szczepieniach oj te rodzicielskiedylematy sie zaczną!
Nie pij więcej kawy bo tego byśmy nie chciały-poród przez skórę!
Jednak nie kupiliśmy, bo ten V-max na zywo to porażka,reszta wózków jakie oglądaliśmy to miało to, a tamtego nie i na odwrót, więc sie poddałam i przypomniało się nam, że kuzynka TZa ma córkę w wieku 2,5 roku, zadzwoniliśmy i bez problemu nam dała, a teraz jeszcze ciuszki szykuje dla Małej! Tylko gdzie ja to wszystko pochowam w tej naszej kawalerce nic tylko będę Córcię 16x n dzień przebierać
Także pochwalę się jak już będzie wózek oprany i czyściutki!

Kachula te małe ciuszki bardzo szybko i fajnie sie prasuje Sama przyjemność!

Cytat:
oj!!!to trzymamy kciuki, żeby było dobrze!!!!! dałaś swój numer Kropce w razie czego??????

Cytat:
co za zołza wredna!!!! aż szkoda komentować taką wredziznę! Trzymamy kciuki, żeby egzamin był zdany !!!!

Domi
- ja pościel mam 100x135

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-09-15 o 14:53
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 14:57   #4667
minnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

A u mnie wlasnie pierwsza tura prania kolorowych ciuszkow poszla no i az cala pralka wypelniona po brzegi a to jeszcze nie wszystkie kolorowe takze jutro albo wieczorkiem nastepna tura a pozniej to wszystko prasowac a ja tego tak nie lubie ale takie malusie ciuszeczki pewnie bedzie mi sie milo prasowalo bo wiem ze to dla synusia wiec trzeba sie postarac

Ja przez całą ciążę kawy unikam, jakoś niedobrze mi po niej.
A co do ciuszków to u mnie 3 prania, wysuszone czekają i jakoś się zabrać za to nie mogę.

Cytat:
Marta trzymam aby było lepiej.Wiedz,że jeśli nawet wylądujesz w szpitalu to jest to tylko dla Twojego i dziecka dobra-zawsze to mają Cię na oku jakby się coś działo(oby nie).Trzymaj się kochana

Cytat:

Kate Twoja profesor jest bezlitosna,ale cóż widocznie ona z takich co to jej przedmiot najważniejszy...Niektórzy to wogóle nie do zycia są...
szkoda słów.
Mam nadzieję, że jednak okaże się,że zdałaś i będzie to ^tylko^ wycieczka a nie jeszcze dodatkowo egzamin.Powodzenia

Zabieraam się za to moje nieszczęsne prasowanie,wpadnę jak to trochę ogarnę.
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 14:57   #4668
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
no jeszcze nie myślałam o szczepieniach oj te rodzicielskiedylematy sie zaczną!
Jednak nie kupiliśmy, bo ten V-max na zywo to porażka,reszta wózków jakie oglądaliśmy to miało to, a tamtego nie i na odwrót, więc sie poddałam i przypomniało się nam, że kuzynka TZa ma córkę w wieku 2,5 roku, zadzwoniliśmy i bez problemu nam dała, a teraz jeszcze ciuszki szykuje dla Małej! Tylko gdzie ja to wszystko pochowam w tej naszej kawalerce nic tylko będę Córcię 16x n dzień przebierać
Także pochwalę się jak już będzie wózek oprany i czyściutki!

Kachula te małe ciuszki bardzo szybko i fajnie sie prasuje Sama przyjemność!

To fajnie sie złozyło ze kuzynka dała Wam ten wozek,powiem szczerze ze ja tez mialam problem z wozkiem az tz tylko sie wkurzal i sam zaczał szukac wozka,wiecznie w kazdym cos mi nie pasowalo a to gondolka a to cena a to znowu kolor,kółka,raczka i tak wszystko po kolei

Elus to Twoja cora i moj syn beda modnisie przebierane tyle razy dziennie bo ja tez mam tyle ciuszkow ze szok,sama sie zdziwilam wkladajac je dzis do pralki ile tego wszystkiego jest,powiedzialam sobie dzis STOP ZAKUPOM CIUSZKOWYM!!!!!!!

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-15, 14:58   #4669
konspiracja
Zakorzenienie

Gucia, ale masz dużą fajną córeczkę!

Cytat:
Gucia- duża Córcia super

Słuchajcie co do rodzicow, to my kiedyś wieczorem poszliśmy do teatru, a mama w tym czasie dzwoniła i rozpetała taki alarm,ze nie odbieramy telefonu, ze na pewno coś sie stało i kazała ojcu jechać do nas... maskara...

Ela dawaj ten wozek

A co do masażu to ja po miesiącu cudow bym nie oczekiwala, ale lepiej późno niż wcale. W kazdym razie te co nie zaczęly jeszcze, a mają zamiar to masować już, szybciutko!

Cytat:
Trzmamy!

Kate - normalnie brak słów

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-09-15, 15:04   #4670
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Marta
Katekateezobaczysz będzie dobrze - a przez telefon Ci nie poda ta dokto małpa jak dla mnie
Kachula ja Izę szczepiłam normalnie, nad rota się teraz zastanawiamy, ale nasza pediatra właśnie to ona mi powiedziała, ze ta szczepionka nie daje ochrony przed wszystkimi wirusami, i zastanawiamy się
a co do ilości kłucia to chyba tylko raz jest 3 a tak 2 i nie wiem czy jest sens maluch tego nie pamięta - gorzej jest z większym dzieckiem bardziej świadomym, moze wychodzę na sadystkę ale my chyba zrobimy tak jak przy Izie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 15:05   #4671
gucia6
Zakorzenienie

Właśnie mnie mój mąż brutalnie wybudził z drzemki No ale też pora już wstać Ale wypiję sobie słabej kawusi, żeby trochę się rozbudzić

Kate, , żeby egzamin był zdany

Marta, trzymaj się kochana i wytłumacz maleństwu, że nie czas jeszcze się na ten świat pchać

Elu, właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze stertę ubrań do prasowania

Mam też wieści od Kareniny:
"U nas bez kroplówki nie jest na razie źle, skurcze są, ale jeszcze nie tak dużo. Lekarz coś mówi, że jak do jutra nic się nie pogorszy, to puści mnie do domu... sama nie wiem-trochę się tego boję...:|"

Odpisałam jej jeszcze co się dzieje na forum i 2 sms:
"Widzę, że się dzieje. Ja jak przyszłam do szpitala, to usg pokazało, że moja jedna nerka calkiem była zapchana i nie działa... podobno tak czasami bywa. A jak tak będę jadła i tylko leżała to wyjdę stąd szersza niż dłuższa "

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-15 o 15:13
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 15:06   #4672
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Ja przez całą ciążę kawy unikam, jakoś niedobrze mi po niej.
A co do ciuszków to u mnie 3 prania, wysuszone czekają i jakoś się zabrać za to nie mogę.

Marta trzymam aby było lepiej.Wiedz,że jeśli nawet wylądujesz w szpitalu to jest to tylko dla Twojego i dziecka dobra-zawsze to mają Cię na oku jakby się coś działo(oby nie).Trzymaj się kochana

Kate Twoja profesor jest bezlitosna,ale cóż widocznie ona z takich co to jej przedmiot najważniejszy...Niektórzy to wogóle nie do zycia są...
szkoda słów.
Mam nadzieję, że jednak okaże się,że zdałaś i będzie to ^tylko^ wycieczka a nie jeszcze dodatkowo egzamin.Powodzenia

Zabieraam się za to moje nieszczęsne prasowanie,wpadnę jak to trochę ogarnę.

No to powodzenia zycze mnie czeka prasowanko za jakies kilka godzinek jak juz wszystko ładnie sie wysuszy

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-15, 15:07   #4673
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
oj a co na to lekarz???
dzis ide na 18:00 i ma byc decyzja: dom czy szpital.. nie ukrywam ze wole lezec w domu bo: jak nie moge spac to zawsze cos wstane, zrobie sobie herbaty, poczytam, jak mnie pieka stopy to mocze w wodzie z lodem.. mam swoje wielkie skarpety w ktore wkladam bloki lodowe i nosze je na stopach i to pomaga zasnac i zapomniec o swedzeniu.. w szpitalu tego wszystkiego nie bedzie..

co do spania to mam tak samo

Cytat:
hmm... przyjemniaczek.. ciekawe czy jakby to bylo jego dziecko to nie chcial by sie upewnic..

Cytat:
a z czym??

Cytat:
biedna Izunia
ale to taki czas.. wczesna wiosna i wczesna jesien.. paskudne te wirusy..

Cytat:
moj sie tylko przeciaga od czasu do czasu

Cytat:
oj niedobrze..

Cytat:
rozumiem ze jestes zla.. pani profesor a tak niepowaznie podchodzi do ludzi

Cytat:
wyobrazilam to sobie

no nic.. ide sie szykowac na wizyte.. z okazji spotkania z moim ginem kupilam sobie nowe majtki bezszwowe jak szalec to szalec, a co

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 15:09   #4674
domi7ks
Zakorzenienie

nie uciekajacie tak do szpitala nagle

ciekawe co zaharią?

Stary 2009-09-15, 15:17   #4675
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Marta
Katekateezobaczysz będzie dobrze - a przez telefon Ci nie poda ta dokto małpa jak dla mnie
Kachula ja Izę szczepiłam normalnie, nad rota się teraz zastanawiamy, ale nasza pediatra właśnie to ona mi powiedziała, ze ta szczepionka nie daje ochrony przed wszystkimi wirusami, i zastanawiamy się
a co do ilości kłucia to chyba tylko raz jest 3 a tak 2 i nie wiem czy jest sens maluch tego nie pamięta - gorzej jest z większym dzieckiem bardziej świadomym, moze wychodzę na sadystkę ale my chyba zrobimy tak jak przy Izie
No wlasnie my tez sie zastanawiamy co do szczepien,tz sie smieje ze maly musi byc twardy ale jak go znam to przed samym szczepieniem bedzie chcial zeby go tyle nie kłuli ,zobaczymy jak to wyjdzie "w praniu"

Cytat:
Właśnie mnie mój mąż brutalnie wybudził z drzemki No ale też pora już wstać Ale wypiję sobie słabej kawusi, żeby trochę się rozbudzić

Kate, , żeby egzamin był zdany

Marta, trzymaj się kochana i wytłumacz maleństwu, że nie czas jeszcze się na ten świat pchać

Elu, właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze stertę ubrań do prasowania

"U nas bez kroplówki nie jest na razie źle, skurcze są, ale jeszcze nie tak dużo. Lekarz coś mówi, że jak do jutra nic się nie pogorszy, to puści mnie do domu... sama nie wiem-trochę się tego boję...:|"

Fajnie ze u Kareninki lepiej,niech te skurcze ustapia wkoncu i Kamilka idzie do domu z Andre jeszcze w brzucholu u mamy

Gucia to widze ze wiekszosc dzis prasuje

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Kropciu : kciuki:za wizyte

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-09-15, 15:33   #4676
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Marta trzymam żeby było lepiej. Leż i odpoczywaj.

Katekatee mam nadzieję, że jednak okaże się, że zdałaś

Cytat:

No to dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
no nic.. ide sie szykowac na wizyte.. z okazji spotkania z moim ginem kupilam sobie nowe majtki bezszwowe jak szalec to szalec, a co
Mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała iść do szpitala
A z tymi majtasami toś poszalała
Czy Twój TŻ wie o tym że Twój gin ma u Ciebie specjalne względy ?
Dzięki za PW

Cytat:

ciekawe co zaharią?
No właśnie.
Zaharia proszę się zgłaszać codziennie, bo my tu się o Was martwimy.

Stary 2009-09-15, 15:35   #4677
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
dzis ide na 18:00 i ma byc decyzja: dom czy szpital.. nie ukrywam ze wole lezec w domu bo: jak nie moge spac to zawsze cos wstane, zrobie sobie herbaty, poczytam, jak mnie pieka stopy to mocze w wodzie z lodem.. mam swoje wielkie skarpety w ktore wkladam bloki lodowe i nosze je na stopach i to pomaga zasnac i zapomniec o swedzeniu.. w szpitalu tego wszystkiego nie bedzie..

a z czym??

No zbyt duzego wybory to tu nie mam - z sąłatą (hemoglobina!!!) i wędliną... Brombi zrobiła mi smaka na serek z miodem

Kurcze Kropka, nie wiedziałam że to AZ tak swędzi...

Cytat:
nie uciekajacie tak do szpitala nagle

ciekawe co zaharią?
właśnie...

fajnie ze od Kareniny i Andre dobre wieści...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-09-15, 15:42   #4678
brombusia
Zakorzenienie

Co do szczepień, to w ogóle śliska sprawa.
Naczytałam się trochę na temat powikłań i mnie to nieco przeraża.
Także, ja raczej tak jak Magda tych skojarzonych robić nie będę, może zainwestuję za to w te przeciw rotawirusom
Jeszcze nie wiem, bo to jak dla mnie bardzo poważne decyzje, więc będę musiała się dobrze zastanowić, zanim na coś się zdecyduję.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Brombi zrobiła mi smaka na serek z miodem
A to nie taki byle jaki miód z marketu, tylko taki ekologiczny, z pasieki,
gryczany

Stary 2009-09-15, 15:45   #4679
bravurka
BAN stały

właśnie wróciłam z wizyty ale nic konkretnego się nie dowiedziałam pozatym że mam niski poziom prolaktyny więc ciąza jestem możliwa.
wiec chyba zrobie test chociaz wydaje mi się to nierealne
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 15:47   #4680
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki, właśnie zjadłam, a za 2 h muszę sobie cukier zmierzyć. Najgorsze, że trzeba się tego zegarka trzymać i jeść o stałych porach, a nie wtedy kiedy ma się ochotę. Ale może mi to na zdrowie wyjdzie

Cytat:
Moj Tz dzwonil, zwolni sie z kursu, chyba sie zmartwil tym, ze jestem taka udasana. Powiedzial, ze mam sie takimi telefonami nie porzejmowac jak wczoraj i takim gadaniem.
Twój Tż ma rację, nie przejmuj się tak i myśl o czymś przyjemnym, żeby dzidzi nie stresować

Ja jak na razie na moją teściową nie mogę narzekać, co prawda to taki świeży nabytek, bo 2miesięczny, ale póki co jest bardzo ok. I chociaż mieszkają blisko to nie nachodzą, nie męczą, nie narzucają się.

Cytat:

Zazdraszczam tego dobytku wózek jakiej firmy? Czekam na fotki

Cytat:
kochana trzymaj się!!

Cytat:

jutrzejszy wyjazd na uczelnie, mimo iż jestem wkurzona że muszę jechać to i tak wolałabym żeby na miejscu okazało się że jednak zdałam i nie potrzebnie przyjechałam. Życzę miłego dnia i lepszych humorów niż mój
No oby tak byłoa ta pani "doktor" to jakaś niepoważna...

Cytat:

Odpisałam jej jeszcze co się dzieje na forum i 2 sms:
"Widzę, że się dzieje. Ja jak przyszłam do szpitala, to usg pokazało, że moja jedna nerka calkiem była zapchana i nie działa... podobno tak czasami bywa. A jak tak będę jadła i tylko leżała to wyjdę stąd szersza niż dłuższa "
Niech wraca do domu w dwupaku, a Andre niech spokojnie jeszcze miesiąc posiedzi w brzuszku

A z tym masażem krocza to położna mi mówiła, że masować dopiero od 32 tygodnia czyli wychodzi jakieś 2 miechy przed terminem każdy inaczej mówi, ale jutro się będę z nią widzieć to się dokładnie zapytam dlaczego.
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości