Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-15, 09:23   #4621
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Aspat i Alat wciaz mi rosnie pomimo lekow
Kropko, mam nadzieję że sie wszystko unormuje jakoś? A dolegliwości w zwiazku z tym też sie nasilają?

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Gucia trzymam kciuki

Sama też mam dzis wizytę więc również poprosze o trzymanie żebym nadal była "pozamykana":rolleyes :
Malinko za wizytę zebyś byla "na cztery spusty"

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Wspolczuje Ci tez w takim razie
ja wstalam bez humoru, Tz poszedl do pracy, ostatnio mu robilam kanapki a dzis mu nie zrobilam i poszedl bez kanapek. Jakos zła jestem tez na niego. Wczoraj jak one dzownily, to Tz powiedzial, ze sam po te pierogi przyjdzie, jakby nie mogł powiedziec, ze ma od gotowania mnie i nie potrzebuje łaski i udawania. Zreszta ja widze juz powod, czemu nagle taka zmiana. Tz brat sie wyprowadzil do tego mieszkania, ktore dal mu ojciec (jak pamietacie mojemu Tz nic nie dali i nawet zyczen na slub nei zlozyli, tylko stresowali tydzien przed) a one pewnie siedza caly czas i sie nudza i tez nie maja juz czyims zyciem zyc, więc wio! do nas! jeszcze mysla, ze skorzystaja. Juz nie pamietaja jak sie zachowywali?odkad jestem w ciazy, to ciagle przez nich byly probelmy, przez tych ludzi. Za wszelka cene chca sprawic, zebym w tej ciazy nie była!
Oj Domi niezdrowe sa takie zawirowania... staraj sie tylko abyście sie o to z TŻ nie kłócili,,, to jest najwazniejsze żeby im sie nie udalo Was poróżnić.... I tak jak Brombi napisała... Tz na pewno jest przykro że ma taką rodzinę, ale to jego matka w koncu... Ale w sumie też uważam ze taki tekst z ust Tż i podziękowanie za pierogi, byłby na miejscu...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A mnie dziś w nocy mój kochany obudził uderzeniem w głowę. Tak się przez sen ładnie tryknęliśmy, ale na szczęście nie mam siniaka na czole .

Nic to. żmykam na śniadanko i do lekarza.
Czyli po trykaniu wszystko dobrze
Za wizytę

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
dziewczyny dostałam skierowanie na zrobienie badania na WR. o co kaman?
Ja tez mam zrobić na następny raz.

Dziewczyny, jak to jest ze zwolnieniem i tym żeby macierzyński nie zaczął sie liczyc dwa tyg. przed porodem?

Ps. Kachula piekłam Twoje ciacho - ze śliwkami - pyyyycha
Tylko jak na moje oko te śliwki ma troszke za bardzo na dno poszły, ale nie calkiem na szczęście i wszystkim i tak smakowało.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:29   #4622
tarasia
Wtajemniczenie

kurcze ja coś ostatnio nie mam czasu pisać...
wpadam tylko podczytać i uciekam...
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie ja juz po wizycie. Z Kamilka wszystko dobrze rosnie sobie zdrowo wazy juz 1600 g
śuper wiadomość!

Dudziakowa trzymaj się!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:36   #4623
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
mam takie pytanie: mimo, że zyjecie dobrze z tesciowymi to ne was czesto nawiedzaja? i jak to bedzie po porodzie?beda przychodzic Wam pomagac?
Moja tesciowa jest bardzo fajna zawsze jak cos dobrego robi to daje mojemy tztowi zeby mi przywizl a nie nawiedza nas na razie w ogole ale po porodzie bedzie przychodzila mi pomagac bo ona ma wprawe mi ona nie przeszkadza Nie jest upierdliwa naszczescie Tylko jedyne co mnie denerwuje to to ze nie ma prawka i ciagle dzwoni ze mamy jej cos kupic i przywiesc ale to juz innsa sprawa

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A tak w innym temacie, jak często wasze maluszki miewają czkawkę? Moje ma średnio 3-4 razy na dzień po ok 15 minut.

Trzymajcie jutro rano kciuki. Mam wizytę i kolejne usg anatomiczne i mam nadzieję, że ten gin potwierdzi córcię
No moj synuś tez ma czesto czkawke praktycznie codziennie z 2 razy a jak dlugo? roznie raz 5 min a traz 15 a wtedy sie bardzo denerwuje i zaczyna sie wiercic jak szalony i kopac a wtedy to mamusie boli wszystko..

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 09:52   #4624
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Konspiracjo niestety objawy tez sie nasilaja.. no ale oby do 35-36tc i moge spokojnie rodzic..

Gucia Tomek nie miewa czkawki cieszy mnie to bo Adi mial codziennie po kilka razy i mnie to juz zaczynalo wkurzac

ach Konspiracjo z tym l4 i macierzynskim to sie nie przejmuj.. kiedys bylo tak ze ciezarna mogla byc okreslona ilosc dni na l4 a jesli przekroczyla ten czas to wtedy musiala sobie dobierac wolne z macierzynskiego. teraz wydluzono czas jaki mozna byc na l4 do chyba 270dni czyli praktycznie cale 9m-cy wiec macierzynski zostaje caly na po porodzie

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2009-09-15 o 09:55
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:14   #4625
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie wtorkowo

Ja nadal mecze sie z katarem juz mam dosc

Chcialam sie pochwalic ze dzis zaczynamy z Kamilka 32 tydzien czyli 8 miesiąc rany jak to wszystko szybko leci

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:24   #4626
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Witam mamusie ja juz po wizycie. Z Kamilka wszystko dobrze rosnie sobie zdrowo wazy juz 1600 g

Chyba dzis juz was nie zdaze nadrobic bo uciekam sie myc i do wyrka bo katar dalej mnie meczy i plecy cos bola, ale jutro mam wolny dzien od pracy wiec wszystko nadrobie

Aha i mam jeszcze prosbe, ktoras z was podawala link spodni co sobie zamowia na allegro tez bym je chciala zamowic jak aukcja jest jeszcze aktualna, to poprosilabym jeszcze raz o wklejenie tego linka
Piatrusia, oto te spodenki: http://allegro.pl/item729963677_729963677.html
polecam - są bardzo wygodne
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:35   #4627
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Piatrusia, oto te spodenki: http://allegro.pl/item729963677_729963677.html
polecam - są bardzo wygodne
Dziekuje bardzo co prawda aukcja juz sie skonczyla ale w innych aukcjach tego pana sobie zamowilam

Ja mam wlasnie od tego allegrowicza spodnice i rybaczki tez bardzo je lubie.

Aniołek[*]
Stary 2009-09-15, 10:37   #4628
domi7ks
Zakorzenienie

Dziekuje, że mnie rozumiecie moja mama twierdzi, ze niech przyjdzie, nawiedzac mnei nie bedzie, ale bez tej przyczepki (czyt. siostry). Ze jak raz przyjdzie to sie nic nie stanie, w koncu jeszcze nie byla na naszym mieszkaniu. Ale kurde ja nie umiem tak udawac, ze jest okej, tylko bym pewnie sedziala skawszona. A jak jej Tz by powiedzial, ze ma sama bez niej przyjsc, to znowu by pewnie sie fuczyli. A jak by przyszla z nia to bym jej przed nosem drzwiami trzasnela tak jak ona to robila
Ogólnie mam humor nie teges

Bylam na tej glukozie, jestem z babka umowiona na czwartek. Ile dziewczynki taka glukoza kosztuje w aptece?50g?

Dodatkowo jak wracalam z laboratorium weszlam do szmateksu, bo tam miala byc moja mama a potem do mnie przyjsc wiec ja odwiedzialm w szmateksie. I normalnie szok ile tam jest ciuszkow dla dziecki i to w slicznym stanie!!!nabralam sama troche!pochwale sie fotkami, jesli pozwolicie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:42   #4629
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Witam mamusie wtorkowo

Ja nadal mecze sie z katarem juz mam dosc

Chcialam sie pochwalic ze dzis zaczynamy z Kamilka 32 tydzien czyli 8 miesiąc rany jak to wszystko szybko leci
Gratuluje mamy tylko jeden dzień róznicy w terminach

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Domi czekam na fotki
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:45   #4630
2befree
Raczkowanie

Question Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:

Bylam na tej glukozie, jestem z babka umowiona na czwartek. Ile dziewczynki taka glukoza kosztuje w aptece?50g?
Ja się wybieram na glukozę jutro. Kupowałam w aptece wczoraj za całe 3 PLN
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 10:46   #4631
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Dodatkowo jak wracalam z laboratorium weszlam do szmateksu, bo tam miala byc moja mama a potem do mnie przyjsc wiec ja odwiedzialm w szmateksie. I normalnie szok ile tam jest ciuszkow dla dziecki i to w slicznym stanie!!!nabralam sama troche!pochwale sie fotkami, jesli pozwolicie
Pewnie ze chcemy zobaczyc cos tam ladnego wykupila, dawaj zdjecia i to juz

Aniołek[*]
Stary 2009-09-15, 11:02   #4632
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

poczytam później co napisałyście
mam masę roboty bo mi Iza złapała rotawirusa i w efekcie od niedzieli byłam z nią w szpitalu na kroplówkach, jesteśmy już w domu ale na przepustce bo jak sie coś wydarzy to mamy wracać szybko, a jak nie to w czwartek na kontrol, swoją droga to w grupie małej połowa dzieciaków nie chodzi włąśnie i w szpitalu też były z jej grupy, jest blada apatyczna i mi schudła - ale jak sie unormuje to może nadrobi.

Byłam dzis na usg i Lenka ma sie dobrze i waży prawie 2 kg
gin nie mógł spradzić czy na 100% to ona bo miała tam właśnie noge ale raczej tak
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:08   #4633
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

magda wspolczuje wam rota my z Adrianem zaliczylismy tez szpital z tego powodu tuz przed wielkanoca w tym roku wiec wiem jak to jest teraz dieta bezmleczna zupelnie..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:13   #4634
NadiaM
Raczkowanie

Witam wtorkowo Zgagi już na szczęście nie miałam, co za ulga. U nas od rana ciąg dalszy robót remontowo-budowlanych, wczoraj mąż do późna też pracował, nawet się nie doczekałam, poszłam spać.

Za wszystkie wizyty dzisiejsze trzymam mocno kciuki!

Mario, od początku śpię na lewym boku, czasem się przekręcam na prawy. A na plecach spać nie umiem, jakoś tak źle mi się leży ...

Konspiracjo, dzięki, faktycznie masz rację, najpierw zobaczę ów wynalazek w sklepie.

Domi, nie przejmuj się tak, niektórych rzeczy nie da się zmienić, trzeba czasem sobie odpuścić, bo denerwowanie się i tak nic nie zmieni. Sytuację masz beznadziejną, ale myśl o dziecku przede wszystkim. Trzymaj się cieplutko ....
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:20   #4635
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi czekam na fotki
Cytat:
Pewnie ze chcemy zobaczyc cos tam ladnego wykupila, dawaj zdjecia i to juz
Powiem szczerze, ze bylo tam tyle ladnych kombinzeoników, tych takich białych, ale z racji tego, ze juz mam to nei kupowałam. Poza tym mialam sliczna kurteczke taką sexi na jakies 0,5 roczku, ale co jak za pół roku beda wakacje ja chyba sie tam jeszcze przejde w jakis dzien

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Ja się wybieram na glukozę jutro. Kupowałam w aptece wczoraj za całe 3 PLN

o to fajnie, taniutko

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
mam masę roboty bo mi Iza złapała rotawirusa i w efekcie od niedzieli byłam z nią w szpitalu na kroplówkach, jesteśmy już w domu ale na przepustce bo jak sie coś wydarzy to mamy wracać szybko, a jak nie to w czwartek na kontrol, swoją droga to w grupie małej połowa dzieciaków nie chodzi włąśnie i w szpitalu też były z jej grupy, jest blada apatyczna i mi schudła - ale jak sie unormuje to może nadrobi.

gin nie mógł spradzić czy na 100% to ona bo miała tam właśnie noge ale raczej tak
Ojej, biedna ja nie wiem czy na te rotawirusy nie bede szczepiła własnie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Konspiracjo, dzięki, faktycznie masz rację, najpierw zobaczę ów wynalazek w sklepie.

Domi, nie przejmuj się tak, niektórych rzeczy nie da się zmienić, trzeba czasem sobie odpuścić, bo denerwowanie się i tak nic nie zmieni. Sytuację masz beznadziejną, ale myśl o dziecku przede wszystkim. Trzymaj się cieplutko ....
dziekuje

1- szlafrok do szpitala, bo szkoda mi bedzie brac mojego
osttanie zdjecie to reczniczek z kapturkiem, dostalam od kolezanki-wizazanki własnie

Stary 2009-09-15, 11:27   #4636
malina81
Zadomowienie

Cytat:

A ja sie własnie zastanawiałam gdzie ty sie podziewasz... Wspołczuje wirusa ale tak to juz jest z przedszkolem i tymi wszystkimi chorobami. Moj Kuba w trzechlatkach wiecej chorował niz chodził do przedszkola. Izunia na pewno szybko nadrobi stracone "kilogramy"
Stary 2009-09-15, 11:32   #4637
tarasia
Wtajemniczenie

twardo zamierzam przygotowywać swoje krocze do porodu! nacinaniu krocza mówię NIE!
czy któraś z was kupowała ten olejek migdałowy do masażu krocza?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:34   #4638
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:

Oj, biedna Iza. Mam nadzieję, że szybko z tego wyjdzie.
Dobrze, że z Lenką wszystko w porządku

Domi fajne ciuszki
Mówiłam, że warto zajrzeć, bo można coś ciekawego znaleźć

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:35   #4639
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Domi super zdobycze, bardzo ladne te ciuszki a ten sweterek z uszkami jest rewelacyjny

Aniołek[*]
Stary 2009-09-15, 11:35   #4640
malina81
Zadomowienie

Domi nabrałaś tego nawet więcej niż "trochę"- ale nie dziwię sie bo ciuszki słodziutkie
Stary 2009-09-15, 11:36   #4641
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
twardo zamierzam przygotowywać swoje krocze do porodu! nacinaniu krocza mówię NIE!
Ja też się przymierzam, ale nic nie kupiłam jeszcze.
Podobno ten jest dobry http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 11:39   #4642
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Biedna Iza napewno juz wszystko teraz bedzie dobrze i nie bedziecie musialy wracac do szpitala. Fajnie ze Lenka jest zdrowa i juz kawal kobitki z niej
A swoja droga to bardzo podoba mi sie imie Lena ale u mnie w rodzinie juz jedna jest i nie pasowalo mi teaz dac tak na imie

Aniołek[*]
Stary 2009-09-15, 11:40   #4643
domi7ks
Zakorzenienie

Dziewczyny ja nie wiedzialam, ze w szmateksach moga byc takie rzeczy. To jest ten Dyskont odzieżowy i niby dziś był nowy towar, ale dla dzieci bylo tego tyle, ze głowa mala. A ja za wszytsko dałam 26 zł (łacznie z szlafrokiem) jedynie to jedno body ma plamke od zapiecia a szlafrok naderwana kieszen. Nie zauwazylam wiecej defektow. Jedynie, ze zmięte, nawet skudłaczone nie sa
a tych kombinezoników bylo tyle, ze nawet pomyslalam, ze moglabym wam kupic, bo zal bylo zostawiac

Stary 2009-09-15, 11:45   #4644
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Cześc wam mamusie

Noc super była poza tym że Nikolka płakała bo coś jej było niewiem.Jeszcze dwie butle w nocy je.Kaszke jej robię taką dośc gęstą bo takto to niewiem czy niebudziła by mi się co godzine.:confus ed:
Już czasem mam dosyć jej w nocy bo sie niewysypiam w nocy a od 8 na nogach bo ona się tak budzi.Ostatnie tygodnie to wogóle daje popalić nam wszystkim drze sie o byle co już mam dosyć.Jestem niewyspana tak naprawdę.Wiktor tylko mnie pociesza tymi kopniakami cwaniak mały.Zaraz zaczynam sprzątać w pokoju a później zaczne prać w ręku moje spodnie od piżamy i takie dresowe.bo na dwie pary spodni nieopłaca mi sie włanczać pralki.

Jeszcze coś mnie napadło na wieczór już jak leżeliśmy w łóżku i Nikola już spała to kochałam się z grzeskiem potem miałam te skurcze to twardnienie brzucha.Aż się przestraszyłam
Przeszło mi i zaraz następny miałam ale puściło mnie.I tak usnęłam : jupi:.Mój Wiktor rzeczywiście musi już być duży bo jak kopie to boli mnie cały bok już jeju niewiem czy wytrwam do konca taka pokopana

To spadam kochane później zajrze do was
Stary 2009-09-15, 12:12   #4645
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Gucia trzymam kciuki za badanie my idziemy na 17
Bombrusia dzięki za kciuki
Domi śliczne ciuszki a teściową sie nie przejmuj
No to chyba jedyna jestem co nie umie leżeć na lewym boku.
Pietrusia gratuluje 32tc
magdawikp super że Lenka zdrowa. Ja mam nadzieje, że u nas się potwierdzi dziewczynka i nic nie będzie chować
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 12:13   #4646
kamilla123
Rozeznanie

Hej!!!

Dziewczyny nie rozpakowywać mi się jeszcze tu!! Dudziakowa, Karenina, Kolanosia, Kropka, Zaharia i inne trzymam kciuki żeby było lepiej:kc iuki:

I jeszcze za dzisiejsze wizyty:kc iuki:

Co do nacinania krocza to położna na SR mówiła, że lepiej jest "pęknąć" bo skóra pęka tam gdzie jest najsłabsza i jest to najbardziej naturalne i lepsze niż nacięcie Myślałam że jest odwrotnie Ale i tak tego właśnie boję się najbardziej przy porodzie. Nie tyle bólu co pęknięcia czy nacinania...... I też mam zamiar kupić olejek i się masować

Czy któraś z Was może polecić dobry przepis na leczo??

Domi ciuszki super
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 12:14   #4647
elalank
Zadomowienie

Witam Mamusie

Trzymam kciuki za wizyty!!!!

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Acha ten podgrzewcz to naprawde taki dobry? Bo cos za tani mi się wydaje, mowicie że jest porządny?
no właśnie wolałabym jakieś opinie na jego temat, bo też mi sie wydaje za tani i ta aukcja jest taka och i ech...

gucia-moja Córcia ma czkawkę raz na kilka dni, na pewno nie częściej.

Cytat:
teściowa żyje tylko naszym życiem i traktuje nas jak parę nastolatków których trzeba wypytać o każdą impreze, wyjście, wyjazd- czy " Piotruś był grzeczny" (Piotruś= moj TZ= 32lata)
straszne to jest!
moja mama jest podobna do Twojej teściowej. Do tego strasznie się ciećka, zdrabnia każde słowo, mówi do nas jak do 2-latków, wrr.....
Za to moja teściowa to brylant!

Cytat:
Aspat i Alat wciaz mi rosnie pomimo lekow
oj a co na to lekarz???

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Odczyn Wassermanna czyli badanie serologiczne na kiłę.
Chyba wszystkie ciężarne profilaktycznie mają zlecone to badanie.
Nie ma się czym martwić
hm... ja chyba nie dostałam skierowania na to badanie choć byłam dziś w laboratorium ale nie mogłam sie rozczytać w tym skierowaniu co tam będą mi badać...

Cytat:
Iza złapała rotawirusa i w efekcie od niedzieli byłam z nią w szpitalu na kroplówkach,
biedactwo!!! A czym się objawiają te rotawirusy???
Dobrze, że Lenka zdrowa i rośnie

Cytat:
jeszcze nie kupowałam,ale się przymierzam do masażu

Ja zasypiam lna lewym boku, ale budzę się na plecach

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-09-15 o 12:20
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 12:19   #4648
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspiracjo niestety objawy tez sie nasilaja.. no ale oby do 35-36tc i moge spokojnie rodzic..

ach Konspiracjo z tym l4 i macierzynskim to sie nie przejmuj.. kiedys bylo tak ze ciezarna mogla byc okreslona ilosc dni na l4 a jesli przekroczyla ten czas to wtedy musiala sobie dobierac wolne z macierzynskiego. teraz wydluzono czas jaki mozna byc na l4 do chyba 270dni czyli praktycznie cale 9m-cy wiec macierzynski zostaje caly na po porodzie
No to trzymam kciuki ze by trochę Ci zelżały te objawy
I dzieki za info z macierzyńskim, tak właśnie kiedys obiło mi się o uszy, ale lepiej sparwdzać wszystkie zasłyszne newsy od "życzliwych". ostatnio koleżanka z pracy upierała sie że czytała w Rzeczpospolitej że na pierwsze dziecko przysługuje 18 tyg. macierzyńskiego...:mdleje :

Cytat:

Magda, trzymajcie sie i kurujcie!

Cytat:
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja też się przymierzam, ale nic nie kupiłam jeszcze.
Podobno ten jest dobry http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml
Weleda ma w ogole bardzo dobre oleje ale tez sporo kosztują. Można popytać o olejek migdałowy w zielarskim albo w aptece.
A w ogóle to może być każdy olej naturalny. Ja mam np. olej jojoba i tez sie swietnie nadaje. Tylko laseczki to trzeba sie pospieszyc bo żeby był jakiś efekt to trzeba masować 2-3 m-ce przed tp, a w tym artukule co Minnie chyba wczoraj wkleiła było napisane że nawet od II trym.
Nie wiem dlaczego na strone weledy napisali ze od 34 tc, im wcześniej tym lepiej.

Cytat:
Dziewczyny ja nie wiedzialam, ze w szmateksach moga byc takie rzeczy. To jest ten Dyskont odzieżowy i niby dziś był nowy towar, ale dla dzieci bylo tego tyle, ze głowa mala. A ja za wszytsko dałam 26 zł (łacznie z szlafrokiem) jedynie to jedno body ma plamke od zapiecia a szlafrok naderwana kieszen. Nie zauwazylam wiecej defektow. Jedynie, ze zmięte, nawet skudłaczone nie sa
a tych kombinezoników bylo tyle, ze nawet pomyslalam, ze moglabym wam kupic, bo zal bylo zostawiac
fajne ciuszki Domi i super tanio. U mnie nie jest tak tanio

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 12:29   #4649
gucia6
Zakorzenienie

Magda, mam nadzieję, że Iza szybko wróci do zdrowia

Domi, ciuszki super

Kamilla, nam położna wczoraj mówiła, że jeśli już to nacinają jeśli jest taka potrzeba, bo niektóre pęknięcia są bardzo dalekie i są potem problemy w toalecie

Tarasiu, ja się masuję najzwyklejszym olejkiem jojoba

Elu, moja mama była podobna do kiedy mieszkałam jeszcze w Polsce, a brat był już w UK. ALe się uspokoiła w miarę jak wyjechałam. Za to mój tata, to czasem jak nie odpiszę od razu na jakiegoś smsa potrafi zadzwonic do tzta i dopytywać się czy wszystko u mnie ok

Właśnie wróciłam od gina i u córci wszystko ok, rozwija się prawidłowo, chociaż wg usg powinnam być już w 35tc a mała waży 2081g Anatomicznie wszystko w porządku, serce, wątroba, nerki na miejscu, przepływ krwi przez pępowinę ok, tylko tao moja nieszczęsna anemia
Płci niestety nie potwierdził, stwierdził, że skoro zostało to już ustalone, to on nie będzie robić tego po raz kolejny

Idę się położyć bo jakaś taka nie do życia jestem Zajrzę później
Stary 2009-09-15, 12:44   #4650
kamilla123
Rozeznanie

Gucia Super że dzidzia cała i zdrowa i jaka już duża
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości