Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 08:54   #4741
flowerspower
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cześć dziewczyny
Mam problem...otóż od paru dni zaczęły mi puchnąć ręce i drętwieć w nocy a cały dzień mnie bolą i opuchlizna nie schodzi w ogóle, a co dziwne to nogi mi w ogóle nie puchną. Oprócz tego kiedyś lekarz mi mówił, żebym patrzała rano czy nie mam zażółconych białek oczu i wydaje mi się, że mam no i Tż też to potwierdził i kazał zadzwonić z tym wszystkim do lekarza ale ja się jakoś czuję jak panikara no i zdaje się, żę jakieś skurze znbowu mam w nocy a wczoraj jak wróciłam z uzelni bo musiałam parę spraw załatwić to miałam skurcze co 6 min ale wzięłam no-spe i po godzinie przeszło. Wizytę mam dopiero 30 września i zastanawiam się o zrobi ale chyba jednak zadzwonie do niego najwyżej mnie wyśmieje .
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:02   #4742
elalank
Zadomowienie

witam Mamusie

Czytając Wasze wczorajsze wieczorne posty prawie się popłakałam!

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
a tak szczerze to mi sie przypomnialo ze jakis czas temu ogladalam uwage czy cos takiego i bylo o lekarzach wlasnie.. jak pacjenci do lekarzy chodza niemyci i co z takimi pacjentami robic
najgorzej maja lekarze rodzinni
ohyda!!!

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie- zamknięta Moj Kubica waży prawie 1700 i wszystko dobrze. Termin cc mam na 4 listopada:drz wi-strach: Czyli jeszcze 7 tygodni...
o jak dobrze!!!! To możesz zacząć skreślać dni w kalendarzu

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! chciaałm wczoraj napisac, ,ale wizaż mnie nie wpuścił. ale miałam wczoraj dzień
wywalilam sie jak dluga! Jeszcze nigdy tak nie upadłam, chyba że na nartach... Normalnie na prostym chodniku, potknęłam sie i ryyyyps!mam obite kolano i wsparlam sie na ręce chyba troche bo mam podrapaną i boli, ale tak sie wystraszyłam o brzuszek.... Jezu, dziewczyny wszystko idzie dobrze, a tu tak niewiele trzeba... wczoraj sobie to wyraźnie uświadomilam Chyba nic sie nie stalo, czuje ruchy dzidzi, wody nie ma czyli pecherz płodowy chyba cały, ale straszne to przeżycie.... Rozmawialm z połozna powiedziala, zeby teraz tylko uważac i obserwowac wszystko, że jak pojde do gina to moze mi tylko niepotrzebnie brzuch ponaciskac i ze jakby cos sie miało stac to juz by sie stało, ale i tak czuje sie fatalnie... Dobrze że synek daje znaki.
najważniejsze, ze nic poważnego sie nie stało .

flowerspower- dzwoń do lekarza, po to jest!! lepiej dmuchać na zimne!!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-09-16 o 09:04
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:05   #4743
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam problem...otóż od paru dni zaczęły mi puchnąć ręce i drętwieć w nocy a cały dzień mnie bolą i opuchlizna nie schodzi w ogóle, a co dziwne to nogi mi w ogóle nie puchną. Oprócz tego kiedyś lekarz mi mówił, żebym patrzała rano czy nie mam zażółconych białek oczu i wydaje mi się, że mam no i Tż też to potwierdził i kazał zadzwonić z tym wszystkim do lekarza ale ja się jakoś czuję jak panikara no i zdaje się, żę jakieś skurze znbowu mam w nocy a wczoraj jak wróciłam z uzelni bo musiałam parę spraw załatwić to miałam skurcze co 6 min ale wzięłam no-spe i po godzinie przeszło. Wizytę mam dopiero 30 września i zastanawiam się o zrobi ale chyba jednak zadzwonie do niego najwyżej mnie wyśmieje .
Jeżeli jesteś tym zaniepokojona Koniecznie zadzwoń do lekarza.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:14   #4744
zmarzenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia
Nie mogę, bo mnie pseudokorzonek boli
Jak klęknę, to nie wstanę

Normalnie siedze i az monitor oplulam : hahaha:

Cytat:
Napisane przez domi7ks
albo na skraju łózka
bo 69 raczej nie nada

Mnie tu tak dawno nie było, a wy tu dyskutujecie o moich kombinacjach myślowych. Ja akurat mam ochotę, ale czuję, że coraz częściej mam pojedyńcze skurcze. i zupełnie nie mam energii.
Już drugi tydzień walczę z przeziębieniem i kaszlemi zupełnie nie mam energii. Znów wziełam serię antybiotyku Duomox ale to działa jak by chciało a nie mogło. Czyli jednym słowem chciałabym ale się boję.
Brak poczucia cudzego humoru.

Edytowane przez zmarzenka
Czas edycji: 2009-09-16 o 09:23
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:23   #4745
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Flower szybciorem do lekarza - należy to sprawdzić
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:24   #4746
martaN23
Zadomowienie

Witajcie ja tylko na chwilkę żeby Wam powiedzieć że jestem w domku ale cały czas leżę,brzuszek już nie boli jest już dobrze ale za to przeziębienie coraz więcej mnie bierze poleżę sobie dziś tak będzie najlepiejDziękuję ża wsze kciuki i że jesteście pozdrawiam
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:28   #4747
minnie
Raczkowanie

Hej,
no widzę,że się tu wczoraj wieczorem działo.Ale wesoło Wam było
Kropko cieszę się,że Cie w szpitalu nie zatrzymali i trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.
Malinko fajnie,że u Ciebie też dobrze.Juz nie mogę sie doczekać kiedy po kolei będziemy wklejały zdjęcia swoich pociech.
Flowerspower dzwoń do lekarza, w końcu od tego jest aby pomagać pacjentom.

a ja troszke ogarnęłam sie z praasowaniem ale dzis czekają mnie kolejne 3 praleczki, także bede miała co robić. oj sama nie wiedziałam,że aż tyle tego mam.
Zakupom ciuszkowym mówię już stanowczo nie,pora zabrac sie za butelki, pościele itp.
A powiedzcie mi czy na początku nie lepiej kłaśc dziecię w spiworku?
(gdzieś tak wyczytałam).
i jeszcze odnośnie masażu krocza, oczywiście u każdej dolegliwości ciązowe przebiegają inaczej.Najlepiej poradzić się lekarza bądź położnej.
Ja tam nie mam żadnych bóli ani skurczy(na szczęscie), dlatego myślę że bez obaw mogę stosować.A Wy dziewczynki ostrożnie, nie chcę mieć później źadnej na sumieniu.

Edytowane przez minnie
Czas edycji: 2009-09-16 o 09:33
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:47   #4748
zmarzenka
Raczkowanie

[QUOTE=kamilla123;14248469]Hej!!!

Dziewczyny nie rozpakowywać mi się jeszcze tu!! Dudziakowa, Karenina, Kolanosia, Kropka, Zaharia i inne trzymam kciuki żeby było lepiej:kc iuki:

I jeszcze za dzisiejsze wizyty:kc iuki:

Co do nacinania krocza to położna na SR mówiła, że lepiej jest "pęknąć" bo skóra pęka tam gdzie jest najsłabsza i jest to najbardziej naturalne i lepsze niż nacięcie Myślałam że jest odwrotnie Ale i tak tego właśnie boję się najbardziej przy porodzie. Nie tyle bólu co pęknięcia czy nacinania...... I też mam zamiar kupić olejek i się masować

Ja słyszłam że po nacięciu rana jest równa, lepiej do siebie przylegają obie strony przy gojeniu, a jak się porozrywasz na farfocle to jak to się ma zrosnąć równo. Wydaje mi się to logicznym tłumaczeniem, ale sama panikuję przed tym cięciem, a później zrastaniem się.

Zaczęłam już wrzucać do jednej szuflady rzeczy które są dla mnie do szpitala, a do drugiej te które są dla malutkiej.
Skąd mam wiedzieć czy jak wezmę ciuszki na rozmiar 56 to nie będą za małe. Poza tym na koniec listopada nie wiadomo jaka będzie pogoda, czy trzeba kupować bardzo ciepły kombinezon? Jak kupię taki malutki to ona zaraz z niego wyrośnie.
Brak poczucia cudzego humoru.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:56   #4749
brombusia
Zakorzenienie

Haj
U mnie dzisiaj słoneczko i fajnie ciepło jest, jedynie co mi przeszkadza, to to że sąsiad chyba kopci jakieś popularne na balkonie, bo smród tu do mnie dociera

Cytat:
Jestem po wizycie- zamknięta Moj Kubica waży prawie 1700 i wszystko dobrze. Termin cc mam na 4 listopada:drz wi-strach: Czyli jeszcze 7 tygodni...
No to super wiadomości
Malinko a Ty dlaczego będziesz miała cc, jeśli można spytać?

Cytat:
wywalilam sie jak dluga! Jeszcze nigdy tak nie upadłam, chyba że na nartach...
Kochana nie martw się, skoro synek daje znaki, to wszystko w porządku

Flowerspower lepiej zadzwoń do lekarza, przecież od tego on jest

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
Czyli jednym słowem chciałabym ale się boję.
Jeśli lekarz nie zabronił, to w czym problem

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Witajcie ja tylko na chwilkę żeby Wam powiedzieć że jestem w domku ale cały czas leżę,brzuszek już nie boli jest już dobrze ale za to przeziębienie coraz więcej mnie bierze poleżę sobie dziś tak będzie najlepiejDziękuję ża wsze kciuki i że jesteście pozdrawiam
Marta, dobrze, że jest lepiej. Leż, odpoczywaj i zgłaszaj się co jakiś czas, żebyśmy wiedziały, że jest ok.

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Zakupom ciuszkowym mówię już stanowczo nie,pora zabrac sie za butelki, pościele itp.
A powiedzcie mi czy na początku nie lepiej kłaśc dziecię w spiworku?
(gdzieś tak wyczytałam).
Ja na sam początek w ogóle nie kupuję pościeli, mam trzy śpiworki do spania i kupię jeszcze rożek. Czytałam, że nie powinno się dawać kołderki przez pierwsze pół roku, więc mam czas.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

I jeszcze jedno, dzisiaj zaczynam 33 tydzień ciąży

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:01   #4750
minnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Haj

Ja na sam początek w ogóle nie kupuję pościeli, mam trzy śpiworki do spania i kupię jeszcze rożek. Czytałam, że nie powinno się dawać kołderki przez pierwsze pół roku, więc mam czas.
dzieki za rade.
Chyba te tak zrobie, ja czytalam jeszcze ze na poczatku dziecko nie potrzebuje wogle poduszki.

kurcze nie wiem co ponaciskalam na kompie ale mam teraz przestawione z i y(znacyz jak naciskam y wzskakuje z i na odwrot), nie wiecie mozejak to naprawic.(polskich znakow tez nie ma a byly wczesniej)
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:16   #4751
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie Siedziałam wczoraj prawie do 12 w nocy i czekałam na wyniki. Oczywiście nic nie było więc poszłam spać. Całą noc mi się śniło otwieranie skrzynki pocztowej i że dostałam wiadomość. Umówiłyśmy się z koleżanką że wstaniemy przed 7 rano i jak nic nie będzie to pojedziemy na tą uczelnie. Rano okazało się że Pani Doktor niedługo po moim pójściu spać wysłała mailaOkazało się że zdałyśmy Rano zdążyłam jeszcze podrzucić koledze indeksy żeby nam zrobił wpis i w taki oto sposób zakończyłam sesję na mojej uczelni...Teraz mam niecałe dwa tygodnie przerwy bo od 26 września zaczynają się zajęcia Oczywiście cieszę się że nie muszę tam jechać ale jestem niewyspana, zmęczona, głowa mnie boli jak cholera i straciłam tydzień czasu A wystarczyło tylko wziąć dwie prace z 16 pytaniami i je sprawdzić po egzaminieI bym wiedziała już w zeszłą środę że zdałam i mam spokój........

Cytat:
Nie mogę, bo mnie pseudokorzonek boli
Jak klęknę, to nie wstanę
Fatalnie się czuję ale tym tekstem to mnie zabiłaś normalnie

Idę się położyć a potem zacznę robić liste co muszę kupić dla siebie i małego bo będąc w końcówce 33 tc to już chyba czas najwyższy

No i oczywiścię gratuluję rozpoczęcia nowych tygodni

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:18   #4752
flowerspower
Raczkowanie

Dzwoniłam do lekarza ale nie odbierał więc pomyślałam, że zadzwonię do położnej w końcu babka też coś nie coś wie, no i powiedziała, że lekarz na urlopie jest i żebym się z tym zgłosiła do szpitala jeśli mnie to niepokoi. Eh no i nie wiem teraz...
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:19   #4753
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
dzieki za rade.
Chyba te tak zrobie, ja czytalam jeszcze ze na poczatku dziecko nie potrzebuje wogle poduszki.

kurcze nie wiem co ponaciskalam na kompie ale mam teraz przestawione z i y(znacyz jak naciskam y wzskakuje z i na odwrot), nie wiecie mozejak to naprawic.(polskich znakow tez nie ma a byly wczesniej)
Nacisnij na raz lewy alt i lewy shift

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:21   #4754
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
dzieki za rade.
Co do poduszki to mi położna mówiła że na początku jest niepotrzebna, ale ja kupuje cały komplet pościeli razem z wypełnieniami, baldachimami itp więc to będę miała na potem. Widzę minnie że jesteśmy na podobnym etapie robienia zakupów. Jeśli masz jakieś pomysły to pisz na forum bo ja też jeszcze sama nie wiem dokładnie co i jak. A co do znaków to to jest chyba jakaś kombinacja alt, shift i ctrl naciśnij dwa razem tylko nie wiem który z którym

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:27   #4755
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
...już po wszystkim jestem żoną
gratulacje
Cytat:
Pamiętam, jak ostatnio byłam u mojego lekarza internisty, to wietrzył namiętnie gabinet po poprzednim pacjencie
jak ja raz zobaczyłam kobiete z brudnymi nogami czekającą do ginki to aż jej współczułam tej pacjentki nigdy nie zrozumię dlaczego ludzie myślą że mogą się nie myc i nie śmierdzą
Cytat:
to dobrze że wieści tak dobre może Twój Kubica na bolidzie wyjedzie z brzucha
Cytat:
wywalilam sie jak dluga! Jeszcze nigdy tak nie upadłam, chyba że na nartach... Normalnie na prostym chodniku, potknęłam sie i ryyyyps!.
uważaj na siebie kochana, ja też raz spadłam ze schodów ale na szczęscie na kolana i nie był to aż tak poważny upadek jak twój. może lepiej faktycznie poradzic się lekarza.
Cytat:
Cześć dziewczyny
Mam problem....
lepiej dmuchac na zimne i jeśli tak ci powiedziała położna to jedx. w końcu cie to przeceiż niepokoi. bedzie dobrze
Cytat:
[/COLOR]I jeszcze jedno, dzisiaj zaczynam 33 tydzień ciąży
Brombusiu dziekuję za wyjaśnienia w sprawie WR. no i gratuluje kolejnego tyg. juz coraz mniej zostaje
Katekatee współczuję tych uczelnianych zawirowań.i wielkie gratulacje z okazji ukończenia sesji
Sexy body ja też miałam problemy z ochotą na sex. ale teraz jest już ok. jak byliśmy nad Soliną było super myśle że nie masz się czym zamartwiac. przejdzie z czasem tak mi sie zdaje
Paczka ta sukieneczka baaaardzo ładniutka ja się właśnie dowiedziałam że czeka nas wesele 21 listopada ale chyba pójdziemy na sam ślub bo przecież wtedy to ja już będe porodem żyła chociaż moja mama pojechała ze mną na porodówkę właśnie prosto z wesela. mówi że zatańczyła poleczkę i chyba mi się spodobało i chciałam na żywo a w ogóle to ja bym chciała urodzic 12.12. bo to fajna data
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:52   #4756
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dobry własnie zabiertam sie za kawusie

konspiracjaoj jak dobrze że nic sie nie stało ...naprawde dużonie trzeba widze to tez po Sobie

Siedze sobie tera na all i szukam łóźia dla małej ..........,jeszcze z dobrych wiesci :juipi:............moja mamuśka mieszka w bloku a na przeciw miała taką super siąsiadke (przyjaciólke ) ale wyjechała z całą rodzinka do Chicago....a jej syn chwilowo jeszcze został ze swoja żoną bo kończyli studia tera on wyjechał a zona jeszcze konczy studia .....i ma zamiar z tego mieszkania sie wyprowadzić w maju i My tam zamieszkamy (szkoda ze dopiero w maju )

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-09-16 o 10:54
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:53   #4757
gissh
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Oj widzę, że tu od wczoraj bardzo wesoło było Pomysły na pozbycie się zgagi macie powalające

Malinka, cieszę się że z Malutkim wszystko dobrze i że nie spieszy się za bardzo na świat

Gucia, zdjęcie Twojej córeczki jest obłędne!!! Takiego pięknego ma tego buziolka że nie mogę się napatrzeć

Marta, fajnie ze jednak jesteś w domku

Kate, gratuluję zdanego egzaminu

Brombusiu, z okazji kolejnego tygodnia.

Domi, pytałaś o zakupy dla Dzidzi... Ja w sumie planowałam większość rzeczy kupić przez Internet bo jednak wychodzi taniej niż w sklepach, ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką i poradziła mi żebym się wybrała do takiej hurtowni z artykułami dla dzieci - nazywa się Sezam i jest w Kraczkowej (to gdzieś na trasie Rzeszów-Łańcut)... Ta moja koleżanka mówiła, że większość zakupów dla swojego synka tam właśnie zrobiła: wózek, łóżeczko, fotelik i mnóstwo innych drobiazgów. Ponoć wybór jest duży i ceny ok. No i tak sobie pomyślałam że może się tam z TŻ-tem przejedziemy i zobaczymy co i jak... Jeśli rzeczywiście fajny mają towar to może tam zrobimy zakupy, a jeśli się nam nie spodoba to zostaje Internet
Tak czy siak takie poważniejsze zakupy dla Małej (wózek, łóżeczko...) planujemy robić dopiero za jakiś miesiąc bo na razie zabieramy się w domu za poważny remont łazienki, więc nie będzie raczej czasu na zakupy dla Małej, no i poza tym musimy jakoś rozłożyć sobie wydatki

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:58   #4758
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
My tam zamieszkamy (szkoda ze dopiero w maju )
no to super do maja szybko Ci czas zleci
Stary 2009-09-16, 11:06   #4759
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

gisshto jak już objedziesz tą hurtownie daj znac co i jak moze My też sie przejedziemy
Stary 2009-09-16, 11:11   #4760
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc

Flower jesli masz te skurcze jedź do szpitala!nie wolno nic bagatelizowac. Wczoraj na SR polozna mowila, ze przy kazych niepokojacych skurczach nalezy sie zglosic do szpitala. Moga byc u Ciebie te skurcze przepowiadajace. One nie dzialaja na szyjke, nie rozwieraja jej ani sie nie nasilaja, ale musza to sprawdzi

Katee to super bedziesz miała spokoj, tylko szkoda, ze tyle czekania a w ogole to ktory to był rok?

U mnie położna mowila, ze lepiej nie popekac, bo własnie nei wiadomo jak sie peknie. Podobno u mnei nacinaja i mowila, zeby nie panikowac, bo pacjentki z reguly nawet nei wiedza czy byly nacinane i po porodzie sie pytaja wiec mnie to uspokoilo

Gissh dzieki

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-09-16 o 11:12
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 11:21   #4761
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

DZIEŃ DOBRY KOCHANE MAMUSIE

Cześc Wam kochane ja siedzę w domku i się nudzę jak zawsze.Oglądam film na axn fajny jest taki kryminalny.Wczoraj jakiś koleś kupił naszą kierownicę do xboxa 360,za 210zł.Nikola odwala coś jest z nią nietak bo płacze w nocy mi niewiem jak odstawie butle to niepójdzie spac niewiem co mam zrobić w końcu.Zaraz poczytam na necie jakie są objawy ADHD bo aż mnie to przeraża.W dzień każdego denerwuje krzyczy na każdego rzuca wsystkim czym popadnie jest złośliwa okropna jak mówię do niej spokojnie to krzyczy.:m ur:

Misiu robi całymi dniami tylko go widzę popołudniu jak je obiad i znów go niema dopiero jest w domu po 20.Ale robi bo potrzebujemy kasy.Już może w niedzielę pojedziemy do sklepu.Bardzo bym chciała ale w niedziele też mają pracować,Więc niewiem :conf used:.
Spadam kochane później zajrze kochane
Stary 2009-09-16, 11:31   #4762
gissh
Raczkowanie

Cytat:
gisshto jak już objedziesz tą hurtownie daj znac co i jak moze My też sie przejedziemy
Nie ma sprawy Ale to tak jak pisałam - raczej dopiero po połowie października się tam wybierzemy

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Gissh dzieki
Nie ma za co

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 11:37   #4763
simpatica
Zakorzenienie

rety to nacinanie, pękanie krocza... mnie przeraża

a teraz coś śmiesznego rozmawiam ostatnio z Tż-tem o porodzie no i mówię do niego: ja mam nadzieję, że nie będę bardzo krzyczała. ale zobacz miałam wyrywane 4 stałe zęby plus jedną ósemkę chirurgicznie i co krzyczałam? nie, byłam dzielna. A Tż do mnie: no nie wiem, ja Cię raz zawiozłem do dentysty (kiedyś w nocy mnie złapało) i wtedy się darłaś a ja na to - nie no ale wtedy to mnie bolało. ja na niego on na mnie i faktycznie, przy porodzie to będzie swedziało

rety jak mi się nie chce pisac tej pracy włączyc ten wizaz to od razu tysiąc ciekawszych artykułow do czytania się znajdzie

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2009-09-16 o 11:39
Stary 2009-09-16, 11:41   #4764
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Haj

No to super wiadomości
Malinko a Ty dlaczego będziesz miała cc, jeśli można spytać?

[/COLOR]I jeszcze jedno, dzisiaj zaczynam 33 tydzień ciąży
Brombri gratuluje kolejnego tygodnia 33 pięknie ten czas leci...
Jesli chodzi o cc to jest to moja decyzja która wynika z traumy po pierwszym porodzie SN. Wiem że cc to operacja i też boli, ale ja strasznie wspominam moj poród i cały miesiąc po porodzie i niewyobrażam sobie tego ponownie przechodzić...CC też sie panicznie boję Długo myslałam o tym porodzie- bo przy Kubie wogóle nie brałam pod uwagę cc i byłam zapartą zwolenniczką porodów sn- ale teraz psychicznie chyba nie jestem w stanie pokonać ten lęk.

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie Siedziałam wczoraj prawie do 12 w nocy i czekałam na wyniki. Oczywiście nic nie było więc poszłam spać. Całą noc mi się śniło otwieranie skrzynki pocztowej i że dostałam wiadomość. Umówiłyśmy się z koleżanką że wstaniemy przed 7 rano i jak nic nie będzie to pojedziemy na tą uczelnie. Rano okazało się że Pani Doktor niedługo po moim pójściu spać wysłała mailaOkazało się że zdałyśmy Rano zdążyłam jeszcze podrzucić koledze indeksy żeby nam zrobił wpis i w taki oto sposób zakończyłam sesję na mojej uczelni...Teraz mam niecałe dwa tygodnie przerwy bo od 26 września zaczynają się zajęcia Oczywiście cieszę się że nie muszę tam jechać ale jestem niewyspana, zmęczona, głowa mnie boli jak cholera i straciłam tydzień czasu A wystarczyło tylko wziąć dwie prace z 16 pytaniami i je sprawdzić po egzaminieI bym wiedziała już w zeszłą środę że zdałam i mam spokój........
katekatee gratuluje

Cytat:
Dzwoniłam do lekarza ale nie odbierał więc pomyślałam, że zadzwonię do położnej w końcu babka też coś nie coś wie, no i powiedziała, że lekarz na urlopie jest i żebym się z tym zgłosiła do szpitala jeśli mnie to niepokoi. Eh no i nie wiem teraz...
flowerspower jak masz sie stresować to jedź i skonsultuj to z lekarzem bo do 30 września jeszcze daleko...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

to dobrze że wieści tak dobre może Twój Kubica na bolidzie wyjedzie z brzucha

No i oby jego bolid był sprawny
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 11:53   #4765
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

podczytuje Was regularnie ale jakos mi pisanie nie idzie

Bylismy wczoraj na usg i lekarz potwierdzil ze bedziemy mieli corcie tak ze spokojnie moge teraz kupowac sukienusie Z malutka wszystko ok. wazy 1545g Teraz sie zastanawiam czy to duzo czy ok jak na 30 tc Powiedzial ze wszystko jest dobrze wiec chyba i waga ok.

Jejku jak ten czas leci jeszcze jakies 8-10 tygodni i bedziemy mieli nasz skarb przy sobie Zaczynam juz coraz to bardziej sie bac Ale najbardziej to porodu ...

Widze ze macie juz wszystko lub prawie wszystko pokupowane dla dzieciaczkow, a ja nadal w lesie czekalam na potwierdzenie plci ale teraz to juz moge spokojne kupowac

milego dnia
Stary 2009-09-16, 12:00   #4766
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
Widze ze macie juz wszystko lub prawie wszystko pokupowane :
Mamrotko, nie martw sie ja oprócz zakurzonego łożeczka na strychu nie mam jeszcze nic, nawet ani jednego śpioszka dla dzidzi ale od października zaczne poważnie kompletowac wszystko co będzie potrzebne myśle ze zdążę
Stary 2009-09-16, 12:00   #4767
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Podobno nie czuć nacinania bo z tego bólu to nic się nie czuje

U nas wszystko w porządku widzieliśmy małą płeć się potwierdziła, będzie dziewczynka mała się już obróciła.

Wczoraj przyszło łózio i materac dziś dresikjeszcze dwie paczki powinny przyjść
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 12:04   #4768
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za rade.
Ja gdzieś czytałam, że dziecko spokojnie do ukończenia 1 rż może się obejść bez poduszki, a nawet dłużej

Cytat:
Kochana, jeśli Cię to martwi, to jedź do szpitala, nie ma co ryzykować.

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Brombusiu dziekuję za wyjaśnienia w sprawie WR. no i gratuluje kolejnego tyg. juz coraz mniej zostaje
Dzięki

Cytat:
Siedze sobie tera na all i szukam łóźia dla małej ..........,jeszcze z dobrych wiesci :juipi:............moja mamuśka mieszka w bloku a na przeciw miała taką super siąsiadke (przyjaciólke ) ale wyjechała z całą rodzinka do Chicago....a jej syn chwilowo jeszcze został ze swoja żoną bo kończyli studia tera on wyjechał a zona jeszcze konczy studia .....i ma zamiar z tego mieszkania sie wyprowadzić w maju i My tam zamieszkamy (szkoda ze dopiero w maju )
No to rzeczywiście dobre wieści
I pochwal się, jak już się na jakieś łóżeczko zdecydujesz.

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Brombusiu, z okazji kolejnego tygodnia.

Cytat:
Brombri gratuluje kolejnego tygodnia 33 pięknie ten czas leci...
Jesli chodzi o cc to jest to moja decyzja która wynika z traumy po pierwszym porodzie SN. Wiem że cc to operacja i też boli, ale ja strasznie wspominam moj poród i cały miesiąc po porodzie i niewyobrażam sobie tego ponownie przechodzić...CC też sie panicznie boję Długo myslałam o tym porodzie- bo przy Kubie wogóle nie brałam pod uwagę cc i byłam zapartą zwolenniczką porodów sn- ale teraz psychicznie chyba nie jestem w stanie pokonać ten lęk.
Malinko, nie wiedziałam, że miałaś takie ciężkie przeżycia przy pierwszym porodzie
Ja, jak mi gin powiedział, że może będzie trzeba zrobić cc, to strasznie się przeraziłam, bo to operacja przecież. Ale jak myślę o SN, to też mam stracha
Człowiek stara sobie wytłumaczyć, że przecież jak wlazło to i musi wyjść ale strach jest.

Mamrotko super wiadomości i jeszcze raz gratuluję, teraz już potwierdzonej, córeczki

Stary 2009-09-16, 12:04   #4769
elalank
Zadomowienie

katekatee - gratuluję zdanego egzaminu!!!!

flowerspower - lepiej przejedź się do szpitala na badanie!

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Czesc
U mnie położna mowila, ze lepiej nie popekac, bo własnie nei wiadomo jak sie peknie. Podobno u mnei nacinaja i mowila, zeby nie panikowac, bo pacjentki z reguly nawet nei wiedza czy byly nacinane i po porodzie sie pytaja wiec mnie to uspokoilo
czyli jak zawsze: co lekarz/położna to inna opinia ja tam nie wiem co bym wolała, trzeba się poddać i zaufać tym rzeźnikom, innego wyjścia nie ma

malina - nie strasz z przeżyciami z porodu mogłaś skłamać i napisać że masz wadę wzroku

simpatica - poród w porównaniu z bólem zęba to pikuś

mamrotka - super że Córcia zdrowa

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-09-16 o 12:07
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 12:07   #4770
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość

U nas wszystko w porządku widzieliśmy małą płeć się potwierdziła, będzie dziewczynka mała się już obróciła.

Wczoraj przyszło łózio i materac dziś dresikjeszcze dwie paczki powinny przyjść
Możesz wrzucić jakieś zdjęcia Małej ?

A materacyk jaki kupiłaś? Bo ja właśnie chcę zamówić, ale nie wiem u kogo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości