|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Cytat:
Wlasnie spakowalam torbe do szpitala jeszcze ttylko kilka niezbednych rzeczy i bedzie juz wszystko.. eh coraz blizej a ja sie coraz bardziej boje
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
Widzę, że wczoraj humorek dopisywał U nas kolejny dzień remontów ... eh to się nigdy nie skończy ...Katekate gratuluję egzaminu ![]() Mamrotka super, że wszystko w porządku i gratuluję córki ![]() Flowers moim zdaniem lepiej pójść do szpitala, wszystko sprawdzą nie ma co ryzykować Maria gratuluję udanej wizyty I dołączam się do grona "bez wyprawki "AsicccCCCa wszystkiego najlepszego !!!! Konspiracjo uważaj na siebie, całe szczęście nic się nie stało ... Bravurko może faktycznie powtórz test z rana No i czekamy z niecierpliwością na wyniki ... Wracając do wątku łożeczkowego, któraś z dziewczyn pytała ... Na razie mam upatrzone łóżeczko z funkcją kołyski takie coś: http://allegro.pl/item735399350_klup...a_materac.html |
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem ciekawa materacyka bo równiez mamy zamiar kupic nowy wiec byłabym wdzieczna za info
![]() Elalank ja iwem ze to nie to samo ale próbowałam sobie wmówic że jestem dzielna z związku z czym przypomniałam sobie najbardziej traumatyczne przeżycia ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Nadia moja koleżanka takie ma. jest zadowolona. łóżeczko stoi obok ich łóżka i jak mały płakał w nocy to podobno wystarczyło wyciagnąc rękę i pobujac łożeczko i przestwał. no chyba że płakał bo był głdony
|
|
|
|
#4774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to łóżeczka to moja koleżanka też miała z funkcją kołyski i bardzo chwaliła więc się mocno nad tym zastanawiam. Zwłaszcza, że funkcję kołyski można zablokować na stałe Przyznam, że też mnie nurtuje pytanie jaki rozmiar ubranek dla dzidziusia brać 56 czy 62? W ogóle co raz częściej dopada mnie myśl, że przecież nic o dzieciach nie wiem ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zaraz ci podam linka tylko znajde http://allegro.pl/item743008195_mate...ka_120x60.html
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2009-09-16 o 12:55 |
|
|
|
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
helol mamusie
![]() juz sie zglaszam, nadrobienie dwoch dni zajelo mi godzine oczywiscie musze wspomniec, ze jestem zbulwersowana tym co dzieje sie z tak powaznymi mamusiami, czytajac co kawalek musialam oczy zakrywac i uszy zatykac i zgorszona do granic, zmuszona wylaczyc te strony wizazu, i teraz zastanawiam sie jak mam dalej z tym zyc ![]() ![]() :b rzydal:oj, oj te hormony wywoluja rowniez kuku-ruku ![]() ![]() a z tymi co poraz drugi z brzuszkiem paraduja..... te majteczki, koroneczki, stringi....????? kochane dzieki za mily poczatek dnia ![]() :rot fl:a teraz juz powaznie: kropeczku -dz za pw, uwazaj na siebie i prosze tych metod z zyleta nie stosowac. wspolczuje ci z tym swedzeniem, ale ciesze sie, ze nie nie musisz lezec w szpitalu. malina - nasz kubica to juz kawal chlopa. super, ze wszystko z malym ok. brombi - jestes dla mnie hirol - dentysta bez znieczulenia , ikareninka - ciesze sie, ze juz u was lepiej. trzymam za andre i mamuske katekatee - gratki za zdany egzamin - ty to jednak zdolniara jestes ![]() Marta, fajnie ze jesteś w domku, i ze czujesz sie lepiej mamrotka - super że Córcia zdrowa, moja w 30 wazyla tyle samo 1550 ![]() dla wszystkich kochanych mamus,ktore rozpoczynaja nowe tygodnie ![]() ![]() ![]() za wszystkie wizyty ![]() :kc iuki:![]() kochane ja czuje sie srednio, skurcze sa ale nie regularne, wiec jestem spokojna. miriam fika, tanczy i rowerek cwiczy prawie non stop dzisiaj zaczynamy 32 tydzien ![]() ![]() nie pamietam ktora, ale jedna z was piecze dzisiaj kruszona z owocami lesnymi - chce przepis PROSZE!!! kochane wy tutaj takie smaki wyzwalacie, ze czlowiek to by mial ochote tylko siedziec i kosztowac wszystkiego , a ja nie pamietam kiedy to ostatnio obiad gotowalam..????? chyba poczatek maja. oooo to juz prawie 5 miesiecy![]() ![]()
|
|
#4777 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewuszki za wsparcie w tej mojej oziębłości
Ale na to to i sweterek robiony na drutach nie pomoże, chyba że jakis kombinezon z termoforem Może jakbym sie zgrzała to chociaż striptiz temu mojemu bidnemu TŻtowi bym zrobiła![]() brombusia za mną chodzi wata cukrowa Asia najserdeczniejsze gratulacje z okazji ślubu!!!!!!!!!!!! Ja w dniu mojego byłam wyluzowana, ale w trakcie przysiegi dopadł mnie taki stres, że mało co z tego pamiętam. A na filmie widac tylko jak z tych nerwów strzelam oczami po suficie zamiast patrzeć TŻtowi w oczy... No i gratuluję też mieszkanka, do maja czas szybko zleci bravurka powtórz test albi zrób HCG, żebyś miała święty spokój malinka a ile godzin rodziłaś jeśli wolno spytać? Oczywiście współczuję tych przeżyć i nie dziwie sie, że teraz wybierasz cc. konspiracja dobrze, że z Maluszkiem wszystko w porządku i nadal dokazuje. Musimy na siebie uważać. Ja wiem, ze przesadzam czasem z bieganiem po schodach... flowerspower to idź do tego szpitala i dowiesz się co i jak. Ja bym się nawet chwili nie zastanawiała Marta odpoczywaj sobie i dbaj o siebie i swojego małego lokatora kate gratuluję zdanego egzaminu Maria fajnie napisałaś o tym nacinaniu, że z tego bólu to już nic się nie czuje. Fajnie by było jakby się jeszcze z tego bólu nie czuło bólu ![]() My wczoraj zaczęliśmy 27 tydzień No i wczoraj też postanowiłam zmierzyć się z wrogiem naszego domowego ogniska, jak mówię o łowieniu ryb Polazłam nad jakiś staw i łowiłam, ale ze nic nie złapałam, to mnie nie wciagnęło i nie widze w tym nic nadzwyczajnego Tylko TŻ był wniebowzięty, że z nim poszłam.I wczoraj przywieźli nam mebelki do pokju Małego A co do zgagi, to już pisałam wcześniej, że dla mnie rewelacyjny jest Alugastrin w płynie Dzisiaj idę do gina. Nie wiem czy będziemy podglądać Szkrabika bo chcę tylko zwolnienie z pracy, bo w koncu chcę przejsc na L4. Myslicie, że bez problemu takie zwolnienie dostanę? Trzymajcie kciuki ok? PS. Ło matko, alem naskrobała!!! PS2. Ja bym była za stworzeniem naszej książki kulinarnej mamuś zimowych, bo mam zamiar sie wziąć za gotowanie i pieczenie i nie wiem gdzie tych Waszych pyszności później szukać!
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-09-16 o 13:04 |
|
|
|
#4778 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakieś na sam początek też trzeba mieć ![]() No to czekam ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
I ja przyłączam się do prośby o przepis ![]() Jak to obiadów nie robisz ![]() Ktoś Ci gotuje czy jadacie na "mieście" ? Tam u Was, to takie smaczne rzeczy i w każdej restauracji mi smakowało ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
(postaram się nie ugniatać) ![]() Gratulacje
|
|
#4779 |
|
Wtajemniczenie
|
Sympatica właśnie myślałam dziś o Tobie, ze jakoś długo się nie odzywasz
ja tez przyznam, ze ubawiłam sie czytając wczorajsze Wasze wariacje na temat ![]() dziś mam gorszy dzień - po tym szpitalu jestem połamana boli mnie kregosłup napuchnieta i dziś mnie mdli, Iza ma sie znacznie lepiej i nawet dziś zjadła dwie kromeczki parówki z wędlinką - zostawiła tylko trochę skorki, zaraz powalczymy z krupnikiem, ciekawe ile zje co do porodu - tylko raz rodziłam i miałam cesarkę więc nie mam porównania - ale z rozmów z innymi kobitkami to szczerze polecam SN - szybciej i łatwiej dochodzi sie po porodzie do formy, a po cc tez boli szew więc nic przyjemnego Kate GRATULACJE |
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski
![]() pojechalam dzisiaj na te konsultacje i co?? ![]() Flowers ja bym na twoim miejscu jechala do szpitala.. z tego co opisujesz to moze byc zatrucie ciazowe wiec nie bagatelizuj tego.. Konspiracja ale mnie wystraszylas.. lez, nie gniec brzuszka i czekaj.. oby wszystko bylo dobrze a zdarte kolanko daj tz do wycalowania ![]() Kate no to was przetrzymala gnida jedna (sorki ale sie nie moglam powstrzymac) Paczka taki wiek. napewno to nie ADHD tylko moze Nikola za malo czasu spedza z innymi dziecmi?? jak sie wybiega, wybawi to bedzie szczesliwsza.. ja tez mam w domu 2latka i wiem ze dzieci w tym wieku sa meczace i wymagajace ale pamietaj ze dzieciaki duzo szybciej ucza sie zlego niz dobrego. dlatego tylko spokojnie.. bez krzykow, bez klapsow tez sie da wychowac. wiesz ile razy ja wynosilam Adriana ze sklepu np bo rzucal sie na podloge z krzykiem jak cos bylo nie po jego mysli?? ile razy wkladalam go do samochodu zapinalam w fotelik i musialam zamknac drzwi, poczekac az mi przejdzie zlosc i dopiero z nim rozmawiac, tlumaczyc?? Nikola napewno wyrosnie z tego ![]() Zaharia a ty lezysz w domu?? ja dzis nie gotuje. ostatnie 2 tyg tylko ja gotowalam wiec dzis kolej tzta ![]() ach co do porodu to ja juz powiedzialam mojemu ginkowi: ja chetnie urodze sn ale tylko jesli bede miala mozliwosc aby dostac zzo. jesli nie to mam gdzies takie rodzenie jak ostatnim razem (16godzin skurczy i bolu - bo akcja porodowa sie zatrzymala przy 8cm rozwarciu i tak mnie trzymali przez kilka ladnych godzin- a potem i tak cesarka) i poprosze cc
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-09-16 o 13:21 |
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() osobiście myśle że ze zwolnieniem nie powinno byc problemu. to przecież już prawie 7 m-c
|
|
|
|
|
#4782 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te maleńkie sukieniusie są takie słodziachne Ja na razie płci jeszcze potwierdzonej nie mam bo na ostatnim USG dzidzia się zasłoniła, ale po USG 3D na którym było wszystko ładnie widać jestem już całkowicie nastawiona na dziewczynkę i szczerze mówiąc byłabym w lekkim szoku gdyby się okazało że to jednak chłopczyk Większość kupionych ciuszków dziewczyńska lub różowa... No cóż, jakby co to synek będzie chodził w różowych śpioszkach w kwiatuszki i trudno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym gratuluję rozpoczętego tygodnia! Gratulacje
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę zdrówka Twojej Izuni i Tobie powortu do formy |
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Przede wszystkim dziękuję za komplementy nt mojej córci Maria, co do tego nacinania, to jeśli położna tnie jak się prze, to pnoć rzeczywiście nie boli. Jeśli nie trafi, to ponoć boli jak diabli Flowerspower, idź do lekarza. Wątpię, żeby ktokolwiek miał cię wyśmiać i lepiej jest dmuchać na zimne Kate, mimo wszystkiech nerwów gratuluję zdania egzaminu Brombusia, gratuluję rozpoczęcia kolejnego tygodnia Zahario, to ja piekłam kruszona, oto przepis: 5 jajek (2 całe, 3 rozdzielić żółtka od białek) 600g mąki proszek do pieczenia kostka masła/margaryny (250g) 1 szkl. cukru do ciasta 1 szkl. cukru do białek 3 łyżki kakao 0,5 kg owocu (surowy lub mrozony) 2 jajka i 3 żółtka wbić do miski, rozbełtać (nie miksować). Do jajek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę roztopić na małym ogniu (żeby nie wrzała), po przestygnięciu wlać powoli do mąki. Całość delikatnie wymieszać łyżką (najlepiej drewnianą), na końcu dodać cukier i całość wymieszać. Wszystko wysypać na stół/stolnicę i wyrabiać jak kruszankę (nie zagniatać, ciasto powinno być w postaci raczej sypkiej -łatwiej się później rozkłada). Podzielić całość na 3 części. 1wszą biała wysypać równomiernie na blachę. 2gą część wymieszać z kakao i wysypać na 1wszą część. Na część kakaową położyć owoc. Na owoc położyć białka ubite wcześniej na pianę z cukrem. Pianę posypać pozostałą częścią jasnego ciasta. Piec w 180st C do uzyskania złocistego koloru. Po przestygnięciu można polać lukrem Co zaś się tyczy samego porodu, to ja już się zdecydowałam, że chcę rodzić w wodzie. Jakoś cesarka przeraża mnie nie samą operacją, ale tym gojeniem się. Na razie mi wystarczy, że mi raz cięli nadgarstek i potem szew bolał niemiłosiernie. Zresztą pewnie w samym nadgarstku pełnej sprawności już nie odzyskam
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-16 o 13:31 |
|
|
|
#4785 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec kazdego dnia (no chyba, ze jemy na miescie, lub w gosciach)mykam do chlopakow, sprawdzam co w garach i obiad gotowy![]() wiec sama nie wiem jak to bedzie po sezonie, bo hotel i restauracja otwarte tylko do 31 pazdziernika , i w jednym momencie wszystko na m,nie spadnie i z siedzenia zamienie sie w kuchareczke z dzieckiem uwiazanym na boku w chuscie![]() juz sie boje tak drastycznej zmiany.ale zapowiedzialam tesciowej, ze obiady beda w jej kwestii a tz bedzie do niej po nie jezdzil , i kobieta cala szczesliwa, bo ona to cale zycie w kuchni by spedzala.---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
a moze tak jeszcze fotke dolaczysz??
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
I za przepis też dziękuję Cytat:
I fajnie mieć taką teściową ![]() ![]() Nie smuć się. Twój TŻ na pewno ma wiele zalet, które Ci rekompensują pewne braki w jego rodzinie
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodam, że wyszło na jakieś 4 cm wysokości.
|
|
#4789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() prosze tutaj nie straszyc!! ja tez juz mojej zapowiedzialam, ze obowiazkowo zzo, ja rodze w prywatnym szpitalu wiec tak czy siak ja place i ja wybieram- no mam nadzieje. chociaz nie zawsze tak jest.oj nasza kropeczka - zrobili cie w bambucho, i czlowiek jak glupi tylko sie najezdzi i nic z tego. tak jestem w domu on line z moja gin, i mam nadzieje, ze nic sie nie bedzie dzialo i tak dotrzymamy do 29.09 - kolejna wizyta. Flowers juz uciekaj do dok, nie zwlekaj slonko tutaj chodzi o dwie osoby. nie czaj sie tylko 1, 2, 3 i juz cie nie ma. a my czekamy na relacje. Konspiracja kochanie uwazaj na siebie, wiem ja tez mam problem z rownowaga z tym brzuchem. mam nadzieje, ze obcasow juz nie nosisz???
|
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja też jestem nastawiona na zzo ale naczytałam się i nasłuchałam, że nawet jak się chce zapłacić, to najpierw położne zwlekają z podaniem znieczulenia, a potem mówią, że jest już za późno, bo powyżej bodajże 4 cm rozwarcia już się zzo nie podaje
![]() Co o tym słyszałyście? I jak to jest z niepublicznymi szpitalami? Płaci się za poród, pobyt i wszystko co tam jeszcze wymyśla? Czy taż można na książeczkę ubezpieczeniową i bez płacenia?
|
#4791 |
|
Rozeznanie
|
oooooo niam, niam
![]() juz mam smaka. chyba sie skusze i dzisiaj wezme sie za pieczenie![]() ![]() tak, kochane ja na moja tesciowa nie moge nic zlego powiedziec. bez moich usilnych zaproszen - sama nigdy wizyty niezapowiedzianej, czy zapowiedzianej nie sklada. oj to mi strasznie podoba!! a seducho ma ogromne i kocham ja bardzo.wydaje mi sie, ze doswiadczenia zyciowe ucza ludzi pokory i tak jest w przypadku moich tesciow - maja 3 dzieci dwie corki i moj tz(najmlodszy), jedna z corek (38l) jest chora - chodzi, lecz nie mowi, nie jest w stanie sama egzystowac, poczawszy od prostych czynnosci fizjologicznych jak toaleta, jedzenie.... taki ciezar rodzice niosa cale zycie na sobie -ale dzieki tem potrafia kochac, wspolczuc i pomimo pozycji jak posiadaja sa tak skromnymi ludzmi - cenie i kocham ich za to.
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Brombusiu
http://allegro.pl/item743008195_mate...ka_1 20x60.html Gucia śliczna focia ![]() U nas w szpitalach z tego co piszą to niechcą dawać znieczulenia. Ciekawe jakie to są powody
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda bardzo smakowicie
![]() W przepisie napisałaś : kostka masła/margaryny ( 250g) Kostka masła ma 200 g, więc ile mam dać masła? Kostkę czy 250 g? Cytat:
|
|
#4794 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja nie mieszkam w pl, i tak placi sie za porod, za kazdego dok z osobna, za polozne i piguly, za pediatre, i oczywiscie leki... w zeszlym tygodniu bylam w szpitalu i otrzymalam cennik pokoi, jak w hotelu do wyboru:4os, 2os, 1os, 10s z dostawka - dla dodatkowej osoby np tz moze zostac z toba, i vip room - za 3 dni 2500eur - oni sa pomyleni!!!! ale tak naprawde, to tutaj nikt nie rodzi w puplicznych szpitalach sami taki biznes napedzaja. i publiczna sluzba zdrowia naprawde kuleje.---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
wiesz co???? jestem w szoku!!! ktos juz dzisiaj pisal, ze porod w porownaniu z bolem zeba to pikus ![]() wiec.....?????
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzruszyłam się normalnie. Twoja teściowa musi być wspaniałą kobietą Cytat:
Co do powodów, to chyba głównym jest brak anestezjologów w naszym pięknym kraju ![]() W szpitalu w którym ja chce rodzić, dają bez problemu, tylko trzeba miec zrobiony ten test na krzepliwość.
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
sexy zeskanuje ci pozniej artykul z czerwcowego m jak mama nt zzo
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym ja mam świra na punkcie tego do czego mam prawo, a skoro mam prawo do znieczulenia, to mam zamiar z niego skorzystać
|
|
#4798 |
|
Rozeznanie
|
tak jest!!!
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Załącznik 2518590
Załącznik 2518591 Załącznik 2518592 mam nadzieje ze jak sciagniecie fotki to spokojnie uda sie wam powiekszyc i poczytac
|
#4800 |
|
Zadomowienie
|
czemu ja nie umiem takich pyszności piec?? Ale mam teraz smaka na takie pachnące ciacho...Madzia ja własnie po porodzie sn nie mogłam sie pozbierać- nie che pisac o szczególach bo nie che straszyć- zresztą wychodzę z założenia że każdy poród jest inny, wiec ile kobiet tyle opinii i nie ma sie co nakręcać bo w każdym przypadku jest to do przeżycia (mimo wszystko ![]() ![]() Sexy nie che nakręcać tu schizy przedporodowej- wiec tylko napisze że rodziłam 16 godzin- ale przeciez w kilka minut tez można urodzić czego wszystkim życzę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Długo myslałam o tym porodzie- bo przy Kubie wogóle nie brałam pod uwagę cc i byłam zapartą zwolenniczką porodów sn- ale teraz psychicznie chyba nie jestem w stanie pokonać ten lęk.

Widzę, że wczoraj humorek dopisywał
U nas kolejny dzień remontów ... eh to się nigdy nie skończy ...
No i czekamy z niecierpliwością na wyniki ...

Tylko TŻ był wniebowzięty, że z nim poszłam.