|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
hejka
![]() Cytat:
![]() Ale nieważne. Nie wiem czy to możliwe żeby od wczorajszego wieczora już zaczęło działać? Bo Adrian sadzi bąki bez żadnego wysiłku jak narazie. Tylko w nocy znowu przeprawa była ale to po jedzonku od tatusia który zapomniał dać kropelki. Mam nadzieje że krople zadziałają i nocki beędą przyjemniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
ja wg.oficjalnej wersji równiez karmie.Tylko dlatego zeby wyjsc z pracy o 19,zamiast o 20, a to i tak 11h bedzie
![]() Cytat:
![]() u nas tez tacie sie zapominalo Jemy obiadek,czekamy na tatusia i lecimy ogladac wizazowe malenstwo od mamus wrzesniowych ![]() Mala zasnela w hustawce a ja koncze obiadek,czytam co u was itp Pogoda wysmienita.Spacer juz zaliczony,wszystko po naszej mysli ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
celebriti
|
unholy mnie podoba sie 1 i ostatnia karuzela. ten projektor fajna sprawa.
daj znac co wybierzesz i jak sie sprawuje bo tez zaczynam szukac. chyba wazne by byla muzyka powazna... moze w koncu cos ulula mojego rozdarciucha, hmmm? Kasia czy Ty masz chustawke wlaczona? zastanawiam sie czy kupic chustawke czy lezaczek? Laura lubi przebywac w niej? bo u mnie jak nie ma snu to jest krzyk niczym nie moge jej zainteresowac...
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laurka od wczoraj dopiero ma hustawke, ale mysle ze sie z nia zakolezenila ![]() Od pierwszego dnia w domu krzystam z lezaczka ktorego stawiam na stole w kuchni.Przez to mala jest zaineresowana tym co sie dzieje no i widzi mnie a nie nogi ![]() Szkoda ze ten lezaczek od hustawki jest tak pionowy.Mam wrazenie ze czasem ze to dla niej za pionowo i ze moze scierpnac, wiec jak jej nie hustam to wracamy w łaski starego lezaczka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z katarkiem współczuje ![]() mój Bartek nienawidzi jak mu fukam wodą morską ... i odciągam fridą ... jest strasznie zły ![]() Cytat:
![]() ![]() no i super ze chrzciny sie udały i Kubuś był taki grzeczny w kosciele ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pies naprawde nie lubi Bartka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no to lece ... bo bartek zjadał sobie piastke! ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
![]() Cytat:
![]() ![]() Czuję się pocieszona, ale Mati przynajmniej na Twoim brzuchu poleży, o ile dobrze pamiętam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szkoda ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
celebriti
|
dziewczyny mam nieco dyskretne pytanie odnosnie odchodow połogowych (rodziłam sn).
nadal krwawie mniej lub bardziej obficie, ale dzis znalazlam na papierze dużą krwistą jakby to powiedziec... galarete. takie cos ze mnie wyleciało. czy ktorejs zdarzylo sie cos takiego? do tego od dwoch dni wylatuja mi namietnie szwy... nie wiem czy to tylko supelki wydaje mi sie ze nie bo sa to nitki. a mialy sie rozpuszczac... nadmienie ze nic mnie nie boli.
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |||
Zakorzenienie
|
Gdzie te foteczki ?
Nie widzę ![]() Cytat:
![]() jeszcze teraz jak jest dziecko ![]() A co z Laurką ? Przedszkola przecież tak długo nie pracują ? A wiesz, że pracodawca może zażądać zaświadczenia od lekarza, że kobieta karmi, masz jakiegoś zaprzyjaźnionego ? Cytat:
![]() Wczoraj na sam widok Katarka zaczął jojczeć i odwracać głowę ![]() Mój pies nawet dość toleruje Matiego, a na spacerze nie odstępuje nas ani na krok ![]() ![]() Cytat:
![]() cyce mu chyba nagle zaczęły przeszkadzać, bo u małża na brzuchu nadal leży i nie protestuje a u mnie nie chce ![]() ![]() wyczytałam w książce, że karmienie piersią zapobiega biegunkom zakaźnym a rotawirusy powodują biegunki właśnie. Dwa lata, bo trzy to już chyba przegięcie ![]() Teoria się sprawdzała, ale Mati znowu zrobił się marudny, ciągle siedzi przy cycu i to dosłownie. Zasypia z cycem w buzi a jak go wyjmuję to robi podkówkę i płacze ![]() zrobił sobie z cycia smoczek po prostu Dzisiaj się poddałam i przeprosiłam się ze smoczkiem, wygrzebałam ze szuflady, wygotowałam i co ... Jak Mati przysnął cyć wypadł mu z buzi, więc zaczął go szukać po omacku, więc ja mu smoka, a on mi zaserwował podkówkę i w ryk ![]() ![]() On który uwielbiał smoka teraz go wypluwa i się wykrzywia, całą moja nadzieja legła w gruzach ![]() A to chyba wina tych nieszczęsnych skoków rozwojowych ![]() Ostatnio nawet dość dobrze sypia, tzn robi jedną dłuższą przerwę na spanie (ostatnio spał od 20 do 24.30 ![]() ![]() Ale ja się cieszę i z tego ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- A ja mam jeszcze pytanko ![]() Jeśli kąpiecie maluchy w płynie do kąpieli to spłukujecie dzieci potem wodą ? Ja mam płyn z J&J ale pisze na nim żeby spłukać dziecko tylko że ja kąpie w pokoju i nie mam jak go spłukać ![]() Ciekawi mnie jak maja inne płyny ![]() a stosujecie jeszcze dodatkowo mydełka, czy tylko płyn do wody i tyle ?
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-09-16 o 19:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to takie pożadne odgazowanie ma wieczorem.Kilka godzin tak lezy i spi.Zasypia z ostatnim łykiem mleczka wiec taka polprzytomna ja odkladam i nie protestuje-na moje szczescie. W ciagu dnia jak cos robie a ją nic nie jest w stanie zajac to nosze ją "na samolocika" wtedy jedna reke mam wolna a ona znowu na brzuchu Ja bobotic dawalam 4x dziennie.Na noc nie dawalam, bo noca ją nic nie męczyło. Teraz, czasem profilaktycznie podam jak widze ze ma problem lub nie kupkała i gazy jej ciąza. Jak dla mnie bobtic najskuteczniejszy sie okazal. Mam go zawsze pod reka ale nie podaje juz tak regularnie dzien w dzien jak na poczatku. Odpukac...od ostatniej jazdy nie miala kolki, a wlasciwie nie mielismy, bo ja przezywalam to razem z nia ![]() Cytat:
![]() a to normalne ![]() Szwy na majtoszkach tez znajdowalam, ze 3x conajmniej. Wszystk ok, nie masz powodu do zmartwien
||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że to chyba standard naszych polskich szpitali ![]() Chyba większości z nas one wyłaziły przed terminem
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wmawiam sobie ze bedzie dobrze i ze to zniose choc na sama mysl usta robia mi sie w podkówke, zupelnie jak u twojego synusia ![]() I nie chodzi o to ze u mamy bedzie miala zle.Chodzi o to ze bede musiala ją zostawic/opuscic, wyjsc,pracowac,ze bedzie z babcia a nie z mamusia... chlip chlip...buuuuuueeeeeeeeee e Z zaswiadczeniem nie bede miala problemu. Ale nie sadze zeby wymagali ode mnie takiego swistka.To miedzynarodowa firma, bardzo prorodzinna i przyjazna kobieta/matka.I to dla wszystkich jest oczywiste ![]() Ja codzien wieczorem psikam woda morska i w zaleznosci od nastroju raz piszczy, raz cisza,a raz płacz, ale ogolnie histerii nie ma. Ja czytam o tych skokach ale ich nie zauwazam.Czy jest regula ze dziewczynki inaczej to znosza?czy ktoras mama corci zauwaza zmiany? Ja kąpie w hippie i nie splukuje.Tez nie mam gdzie, a nawet bym na to nie wpadla ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() ja myslalam ze dobrze ![]() Mi mowili ze skora sie szybciej goi niz szew rozpuszcza ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |||
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
eleeri ja myje tylko w oilatum lub balneum - pol nakretki bez splukiwania.
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja wychodzę gorzej bo codziennie do pracy będę musiała pomykać A że z babcią to chyba dobrze, przynajmniej będzie z osobą do której masz zaufanie, zawsze to lepiej niż jakaś nieznajoma opiekunka A z mamusią i tak będzie większość dni w miesiącu i to całych dni ![]() Nie wiem czy jest jakaś reguła na te skoki, ale wszyscy mówią, że chłopcy są marudniejsi i ogólnie dają bardziej w kość niż dziewczynki ![]() Ja też lubię zapach Hippa, ja mam oliwkę, przypomina mi się, że dawniej tak pachniała linia Penatena dla dzieci. Dziecko mojej siostry tak pachniało Zależy które szwy i w jakim tempie wyłażą ![]() Przypominam że mi wylazły wszystkie i było przede mną widmo ponownego szycia ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
czy samo Oilatum/Balneum Uciekam kąpać młodego, bo małż już na mnie krzyczy że za długo na forum siedzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam trzy płyny -Hippa, Cleanica i Nivea. Żadnego nie spłukuje. ![]() A mój Kubasek nie protestuje podczas czyszczenia noska. Tylko jak mu psiukam Sterimarem to sie skrzywi a jak uzywam Fridy to czasami potrafi sie śmiać...chyba go to łaskocze ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Ja od kiku dni starałam sie kąpac małego tak ok 19. I juz chyba sie do tego przyzwyczaił bo jak dochodzi 19 to robi sie marudny, wkładam go do wanny, daje mleczko i dziecko za 10-15 min śpi. Sam usypia ze smoczkiem i pieluszka, a dzisiaj chyba był taki zmeczony bo usnał bez "pomocników" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze chcialam/planowalam byc z dzieckiem do czasu przedszkola...a tu zycie stawia /zmusza nas do innych wyborow ![]() Moze wygram w totka ![]() ![]() ![]() O roznicy miedzy chlopcami a dziewczynkami wlasnie tak slyszalam.Mowily tak w szpitalu i mowila tak moja polozna, twierdzi tez tak moja siostra i w rodzinie ci co maja parke. Ze chlopcy sa glosniejsi juz od chwili narodzin, ze n oddziale z reguly to chlopcow wiecej slychac,ze sa bardziej marudniejsi/charakterni. Spotkalam sie tez z opinia nt.roznic miedzy porodem sn a cc.Nie pamietam dokladnie ale argumentacja byla taka ze dziecko przy sn przychodzi na swiat powoli i sie dostosowuje czy cos, a przy cc wyciagaja nagle z brzucha i ze zbyt szybko sie to dzieje. Oczywiscie w syt.zagrozenia zycia nie ma dyskusji. Nie mam zdania na ten temat,nie wiem czy ma to wplyw. Spotkala sie ktoras z podobnymi opiniami? a ja 2x uzylam samego mydla bo jakos wylatywao mi z glowy zeby kupic plyn.Zawsze przed kąpiela...oho...zapomnial am ![]() Potem ja smarowalam bo mialam wrazenie ze jest szorstka po tym mydle. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Ja tez kapie o stalej porze i juz max do 20 musze byc "po robocie" I robie tak wlasciwie od poczatku.Moze 2x wykąpalam ją raz o 23 raz kolo21 ale teraz tak reguluje czas/karmienie i samo tak sie ładnie sklada ze idzie to zgodnie z planem.Mala po mleczku odplywa a ja tez mam wlasnie czas dla siebie(czyt.gotuje obiad,sprzatam,piore,wiza zuje itp)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
celebriti
|
- nie uzywam mydla, tylko ten plyn, tak robili w szpitalu i przy tym zostalam, pozniej tylko krem na strategiczne punkty, poki co jest ok.
- nie umiem zastosowac fridy, jak wy to robicie? u mnie nie dziala, psikam tylko disnemar, ewentualnie wyciagam kózki patyczkiem niemowlecym, -eleeri zdradz teorie bo u mnie po kapieli jest syrena na maksa, po mleku kolejna i nawracajace syreny nocne, tylko w dzien idzie ja jakos ululac, chyba kupie te karuzele... - co do teorii sn/cc i wielu innych, moim zdaniem co kraj to obyczaj a co gazeta to marketing ![]() ![]() - wystraszylam sie tym nowym szyciem.... boli mnie coraz mniej, ale boje sie ze mi sie cos rozlazi, w wypisie mam 'pekniecie scian pochwy'
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2009-09-16 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
A mi polozna mowila ze nie maszans na drugie szycie. ze musi sie to zrosnac samoistnie i ze strasznie sie goi itp
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zazdroszcze Wam, ze Wasze dzieci chodza spac ok 20
moj jeszcze walczy...
#1671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Weronika dzis bardzo marudna byla po tej szczepionce.......pila mleko i marudzila-sama nie wiedziala czego chce chyba ![]() ![]() ![]() mala zasypia zwykle miedzy 21 a 22......wiec mam czas zeby sie wykapac i zeby z tż sobie posiedziec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1673 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też w to chcę wierzyć ![]() Cytat:
![]() Dzis byla u nas health visitor. Antonio sie popisał i pokazał wszystko, co umie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do pionizowania, to wbrew pozorom nie ma jednoznacznej odpowiedzi ![]() Ale... można przecież nosić dziecko na półleżąco i półpionowo, a także pionowo, jeśli prawidłowo trzyma się dziecko. Wszystkie znają, ale dla przypomnienia słynny poradnik Generalnie neurolodzy nie są zachwyceni noszeniem w pionie ze względu na kręgosłup, a ortopedzi często zalecają, chociażby przy problemach ze stawami ![]() Z drugiej strony, gdy pomyślimy, że od zawsze np w Afryce dziecko jest noszone pionowo w chuście i to od pierwszych dni życia ![]() Mój Antonio od pierwszych dni był noszony pionowo, bo był kangurowany, jeszcze przez co najmniej 2 miesiące to była jego najulubieńsza pozycja - przytulony do klatki i brzucha mamy lub taty. Wiadomo, że kręgosłup i główka byly przez nas odpowiednio asekurowane. Teraz też go noszę z głową opartą na ramieniu (która i tak podnosi ![]() ![]() Pewnie zamotałam ![]() Cytat:
W istocie sam płyn wystarcza, ale ja i tak używam mydełka, chociaż wiem, że moje dziecko jeszcze w piaskownicy sie nie brudzi, ale ma 4 miesiące, potrafi nieźle pluć mlekiem, które mu w różne zakamarki spływa i robi mega kupki wychodzące bokami, więc jakos mam wrażenie, że lepiej go umyję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak samo mnie śmieszy, gdy w ciąży odgaduje się płeć dziecka po wysokości/szybkości tętna dzidziusia ![]() Teorię zawsze można sobie dorobić, a dowodów na potwierdzenie własnej tezy usilnie doszukiwać i dopasowywać ![]() Moje dziecko wypisuje się z klubu klocuszków ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-09-16 o 23:05 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() a mojej Weronice nie chcialo sie spac o 6 rano-pierwszy raz!! no to sru ja do lozka polozylam na koldre i sobie gaworzyla a ja zasnelam.....potem jak sie przebudzilam patrze a ona sobie drzemie ![]() ![]() przynajmniej mialam czas sie umyc i zjesc... Cytat:
![]() ja Weronike nosze pionowo do odbicia i bardzo jej sie to podoba, ale sama przyjmuje pozycje bardziej na bok i lezy mi na przedramieniu- lubi sie rozgladac i krecic glowka-malo tego odpycha sie odemnie i patrzy sie na mnie ![]()
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
Zauwazam u nas jakby wiekszy ruch
![]() To fajnie, bo momentami to smęty u nas straszne... Ja małą nosze pionowo i odpowiednio trzymam.Tak lubie i tak mi wygodnie i Laura tez tak woli najbardziej. Odebralam wczoraj expres do kawy chyba poraz 6 juz w serwisie byl i wciaz go odsylaja coprawda sprwnego,ale mogliby stwierdzic ze to wada ktorej nie mozna usunac i wtedy kupilabym nowy,dolozylabym lub wziela taki sam. Wiec sie racze boską kawka z pianą i syropem czekoladowym ![]() Mala zasnęła w hustawce, to jest ale usypiacz ![]() Dzis nocka męża i jak zwykle, jakby byli w komitywie i obudzila mu sie chwile przed 7 czyli rowniotko po 12h od kąpieli ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
celebriti
|
po 12 godzinach???????????????? ??????
![]() ![]() ![]() no to ja Ci szczerze gratuluje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynko a Laurka nie jest za mala zeby juz tyle godzin bez jedzenia spac?
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety trzeba uważać, bo moja znajoma tak przyzwyczaiła dziecko do bujania, ze inaczej nie chciało usypiać ![]() ja kąpię w Emolium i nie spłukuję wczoraj skończył nam się Sab Simplex i stwierdziłam, ze nie kupujemy więcej, bo Tomasz skończył już 12 tyg i powinno byc z brzuszkiem ok i oczywiście zapłaciłam za to ![]() z Sab Simplexem Tomuś spał od 21 do 3, a potem 5 i ok 7 juz koniecznie musiałam wstać, a dziś od 21 do 1 i potem już co godzinię i stękał biedaczek i się budził... teraz śpi w huśtawce spokojnie, więc chyba jest lepiej dziewczyny jak sie liczy wiek dziecka? czy 12 tyg to już 3 miesiące, czy kalendarzowo trzeba czekać? - nie wiem czy umawiać małego do okulisty
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w kolki moga byc nawet do pol roku
no wlasnie tez nie wiem jak zapisywac do okulisty ![]()
#1680 | |
Zakorzenienie
|
zapomniałam się Wam pochwalić, ze po raz pierwszy od porodu idę do fryzjera i zostawie mojego Smyka na więcej niż godzinkę... zobaczymy jak będzie, bo od 1 października 2 razy w tyg chodzę do pracy na 5 godzin
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
ale i tak mnie nie strasz ![]() w każdym razie małż chyba znów pojedzie po SS
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.