Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-15, 17:45   #1621
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Mam prośbe... dostałam Sab Simplex ale ulotka jest po czesku Niech no któraś poratuje co wie: jak się to stosuje????
Pokud lékař neurčí jinak, je obvyklé následující dávkování: kojenci a batolata od 3. týdne do 36
měsíců 15 kapek (0,6 ml) do každé lahvičky s pitím.
Přípravek se bez problémů mísí s různými tekutinami (např. mlékem), ale je jej možno podávat i
na lžičce.

Czyli 15 kropel do każdego posiłku (do butelki z mlekiem lub jak się karmi piersią to mozna podawać na łyżeczce

Aniu, wszystkiego naj dla imiennika mojego starszego Synalka
Niech rośnie zdrowo

Kto mi pomoże z tą hustawką?
Zamówiłam już nosidło.
Teraz wybieram matę i karuzelę. Jakie Wy macie Dziewczynki?
Stary 2009-09-15, 17:58   #1622
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Miramejku Ja klade Laure na brzuszku jak po mleku jej sie nie odbije to na chwile do zdenerwowania.
A po wieczornym mleku ktore pije na 2raty-najpierw pieknie sie jej odbije a jak dopije druga polowe to juz gorzej wiec odkladma ja i tak zasypia.Przekladam ja na plecki dopiero jak sama ide spac czyli po kilku godzinach.
Na poczatku tez nie znosila tak lezec.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kto mi pomoże z tą hustawką?
Zamówiłam już nosidło.
Teraz wybieram matę i karuzelę. Jakie Wy macie Dziewczynki?
ja uwazam ze jak bedzie wazyc nawet 10 i ja wsadze to zaraz sie nie zerwie.A poza tym jak moja bedzie wazyc 9kg to juz bedzie siedziec i brac sie do wstawania/raczkowania no i zdazy sie nia znudzic.Teraz nie dobija jeszcze do 5kg.

Do nas doszla juz kolo13 i od razu ja zmontowalismy i jest juz w uzytku.Fajniutka.Jestem zadowolona z zakupu
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 19:04   #1623
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Mam prośbe... dostałam Sab Simplex ale ulotka jest po czesku Niech no któraś poratuje co wie: jak się to stosuje????
tak jak Unholy juz napisala - 15 kropli przed kazdym posilkiem

ale ten czeski podobno nie dziala tak jak ten niemiecki - niby jest gorszy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 19:44   #1624
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Dzieciaczki cudowwwwwwwwwwwwwwwne gratuluję

a my jutro na 2 juz szczepienie boje się strasznie, mysia ostatnio płakała po każdym zaszczyku to teraz kupiłam ta szczepionke zamiast 3 1 zobaczymy czy bedzie lepiej a ktoras z was szczepiła ta szczepionką??? my mamy pentaxim. jeszcze przed szczepionka idziemy na bioderka
no ciekawe jak mała to wszystko zniesie az sie boję. pozdrawiamy goraco i buziaki przesyłamy
Weronika miala wlasnie Pentaximem

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 22:54   #1625
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Pokud lékař neurčí jinak, je obvyklé následující dávkování: kojenci a batolata od 3. týdne do 36
měsíců 15 kapek (0,6 ml) do každé lahvičky s pitím.
Přípravek se bez problémů mísí s různými tekutinami (např. mlékem), ale je jej možno podávat i
na lžičce.

Czyli 15 kropel do każdego posiłku (do butelki z mlekiem lub jak się karmi piersią to mozna podawać na łyżeczce
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
tak jak Unholy juz napisala - 15 kropli przed kazdym posilkiem

ale ten czeski podobno nie dziala tak jak ten niemiecki - niby jest gorszy
Nie wiedziałam że zamawiam na ebay'u czeski... kurcze to mnie zmartwiłaś...

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 23:16   #1626
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Nie wiedziałam że zamawiam na ebay'u czeski... kurcze to mnie zmartwiłaś...
nooo jak masz ulotke po czesku to jest czeski, tak by byla po niemiecku

wiesz nie wiem jak to jest z tym dzialaniem preparatu bo nie sprawdzalam, czytalam takie opinie na necie
Stary 2009-09-15, 23:18   #1627
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Mariola dziekuje za odpowiedz
a jaki masz lezaczek? bo ja nie odrozniam ich od chustawek... musze sie zaczac rozgladac
Leżaczek mam taki

Unholy, ciekawa jestem, jaką huśtawke wybrałaś. Osobiście podoba mi sie ta trzecia.
Karuzelę mam Symphony Light and Motion Tiny Love
Matę również Tiny Love

Dzień szybko mi zleciał. Spotkałam się na lunchu z koleżankami z pracy, Antonio został wyściskany przez wszystkie ciotki , jedna z nich była z synem (11 miesięcy). O rany, jak on szybko biegał na czworakach między stolikami! Aż strach się bać, co nas wkrotce czeka .
Antonio zaczyna się wybudzać na jedzenie w nocy, w dzień też domaga się częściej. Czyżby nadeszła pora na inne jedzonko? Jeszcze go poobserwuję dzień lub dwa, w piątek kończy 16 tygodni, więc można sprobować
Stary 2009-09-15, 23:30   #1628
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mariolu czy to nie jest przypadkiem ta karuzela, ktora gra muzyke klasyczna?

my tez chcemy zmienic na taka na baterie a najlepiej z pilotem bo nas palce bola od nakrecania pozytywki w kolko

tylko nie wiem jaka wybrac - teraz sa takie bajeranckie, maja nawet projektory, ktore swietla gwiazdki itp na suficie
Stary 2009-09-15, 23:39   #1629
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Miramejku Ja klade Laure na brzuszku jak po mleku jej sie nie odbije to na chwile do zdenerwowania.
A po wieczornym mleku ktore pije na 2raty-najpierw pieknie sie jej odbije a jak dopije druga polowe to juz gorzej wiec odkladma ja i tak zasypia.Przekladam ja na plecki dopiero jak sama ide spac czyli po kilku godzinach.
Na poczatku tez nie znosila tak lezec.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

ja uwazam ze jak bedzie wazyc nawet 10 i ja wsadze to zaraz sie nie zerwie.A poza tym jak moja bedzie wazyc 9kg to juz bedzie siedziec i brac sie do wstawania/raczkowania no i zdazy sie nia znudzic.Teraz nie dobija jeszcze do 5kg.

Do nas doszla juz kolo13 i od razu ja zmontowalismy i jest juz w uzytku.Fajniutka.Jestem zadowolona z zakupu
No Twoja Laura to jeszcze kruszynka
Cieszę się, że jesteś zadowolona z zakupu

Cytat:
nooo jak masz ulotke po czesku to jest czeski, tak by byla po niemiecku

wiesz nie wiem jak to jest z tym dzialaniem preparatu bo nie sprawdzalam, czytalam takie opinie na necie
Też słyszałam, ze się różni.
A moja szwagierka się coś nie odzywa (miała mi przesłać ten Niemiecki). Chyba czas napisac maila. Chociaż bardzo potrzebny nie jest, ale lepiej mieć

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Leżaczek mam taki

Unholy, ciekawa jestem, jaką huśtawke wybrałaś. Osobiście podoba mi sie ta trzecia.
Karuzelę mam Symphony Light and Motion Tiny Love
Matę również Tiny Love

Dzień szybko mi zleciał. Spotkałam się na lunchu z koleżankami z pracy, Antonio został wyściskany przez wszystkie ciotki , jedna z nich była z synem (11 miesięcy). O rany, jak on szybko biegał na czworakach między stolikami! Aż strach się bać, co nas wkrotce czeka .
Antonio zaczyna się wybudzać na jedzenie w nocy, w dzień też domaga się częściej. Czyżby nadeszła pora na inne jedzonko? Jeszcze go poobserwuję dzień lub dwa, w piątek kończy 16 tygodni, więc można sprobować

Właśnie jeszcze nie wybrałam. Na razie napisałam maila do sprzedawcy dot. info o tej pierwszej z FP, czy aby na pewno jest do 11,3 kg
Mąż się już "wkurza", bo dzisiaj mieliśmy zamówić, a ja się nie mogę zdecydować...;')
Jutro to juz ostatecznośc...

Nad t a Twoją karuzelą tiny love też się zastanawiam, typami są jeszcze te
http://allegro.pl/item730901304_fish...ilot_0108.html
http://allegro.pl/item734563253_karu...przedawcy.html
http://allegro.pl/item738523622_karu...a_0_hadri.html
http://allegro.pl/item741771314_karu...lot_bonus.html

Ja zwykle jestem konkretna i zdecydowana....

Super, że dzień się udał. Zazdroszczę lunchu z koleżankami
Ja na razie wychodze tylko na spacerki lub z całą ferajną na zakupy

Śmigam lulu, bo Mały dzisiaj śpi od 13 non stop, budząc się tylko na cyca 2 razy, także boję się, ze ok 3 będzie pobudka na dobre.
Darowałam mu kąpiel, więc może sobie coś poprzestawiać...

Dobrej nocki

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:

my tez chcemy zmienic na taka na baterie a najlepiej z pilotem bo nas palce bola od nakrecania pozytywki w kolko

tylko nie wiem jaka wybrac - teraz sa takie bajeranckie, maja nawet projektory, ktore swietla gwiazdki itp na suficie

No sporo tych bajerów jest. Strasznie podobają mi się te pastelowe misie, ale dziecko "woli" ostre kolory, a takich jest zatrzęsienie. I wybierz tu ta najsuperowszą
Stary 2009-09-15, 23:43   #1630
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Też słyszałam, ze się różni.
A moja szwagierka się coś nie odzywa (miała mi przesłać ten Niemiecki). Chyba czas napisac maila. Chociaż bardzo potrzebny nie jest, ale lepiej mieć

Nad t a Twoją karuzelą tiny love też się zastanawiam, typami są jeszcze te
http://allegro.pl/item730901304_fish...ilot_0108.html
http://allegro.pl/item734563253_karu...przedawcy.html
http://allegro.pl/item738523622_karu...a_0_hadri.html
http://allegro.pl/item741771314_karu...lot_bonus.html
tylko, ze na mojego marcela zaden srodek nie dziala

co do karuzel - ta pierwsza tez mi sie podoba i sie nad nia zastanawiam wlasnie, druga mi sie wcale nie podoba, trzecia fajna ale ta cena
a czwarta fajna ale ja nie kupie bo mam juz z tej serii mate i lezaczek wiec marcel chyba ma dosc tego cwierkania ptaszkow
Stary 2009-09-15, 23:53   #1631
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja będę decydowała między 1 a 3. Rainforest też fajna, ale juz troszkę się "przejadła".
No nic, pomyślę jutro.
Musze jutro posiedziec na allegro i pokupować dzieciom ciuszki na jesień.
Antosiowi kupiłam już dwa kombinezony (na jesien i zimę), ale musze jeszcze dokupić na zmianę po jednym.
Bartkowi kupiłam kurtkę, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam, najwyżej będzie zapasowa. Zobaczę jak dotrze czy może być.
Bluzy to teraz potrzeba nr 1 dla Bartusia - od piątku zostawił w szkole juz dwie.....W czwartek mam zebranie, mam nadzieję, że się znajdą, bo inaczej zbankrutuję. A Małemu powiedziałam, że od dzisiaj będzie chodził w krótkim rękawku, jak taki zapominalski i roztrzepany jest...

Lecę, dobranoc
Stary 2009-09-16, 00:02   #1632
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, gra muzykę klasyczną, a światelko jest bardzo łagodne, ale w dół. Muzyka nie jest wnerwiająca, można ją sciszyć, a gra okolo 20 minut, po których i tak Antonio juz śpi, więc na brak pilota nie cierpię.

Taki projektor z gwiazdkami kupię później, gdy Antonio będzie już siadał i karuzelę się zdemontuje. Fajny jest i niedrogi.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Ja już na jesień i zimę zrobiłam zakupy dla Antosia. Ewentualnie jeszcze kupię jeden kombinezon, gdyby przypadkiem było zimno, bo minusowych temperatur to raczej u mnie nie ma. Postawiłam na kurteczki, bluzy, sweterki i ładne spodnie.
Stary 2009-09-16, 00:15   #1633
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ja będę decydowała między 1 a 3. Rainforest też fajna, ale juz troszkę się "przejadła".
No nic, pomyślę jutro.
Musze jutro posiedziec na allegro i pokupować dzieciom ciuszki na jesień.
Antosiowi kupiłam już dwa kombinezony (na jesien i zimę), ale musze jeszcze dokupić na zmianę po jednym.
Bartkowi kupiłam kurtkę, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam, najwyżej będzie zapasowa. Zobaczę jak dotrze czy może być.
Bluzy to teraz potrzeba nr 1 dla Bartusia - od piątku zostawił w szkole juz dwie.....W czwartek mam zebranie, mam nadzieję, że się znajdą, bo inaczej zbankrutuję. A Małemu powiedziałam, że od dzisiaj będzie chodził w krótkim rękawku, jak taki zapominalski i roztrzepany jest...

Lecę, dobranoc
ja tez musze pokupowac bluzy dla Eryka bo wyrosl, kurtki mam dwie z zeszlego roku, byly wieksze wiec teraz sa akurat

i maluszkowi kombinezon tez musze kupic
Cytat:
Tak, gra muzykę klasyczną, a światelko jest bardzo łagodne, ale w dół. Muzyka nie jest wnerwiająca, można ją sciszyć, a gra okolo 20 minut, po których i tak Antonio juz śpi, więc na brak pilota nie cierpię.

Taki projektor z gwiazdkami kupię później, gdy Antonio będzie już siadał i karuzelę się zdemontuje. Fajny jest i niedrogi.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Ja już na jesień i zimę zrobiłam zakupy dla Antosia. Ewentualnie jeszcze kupię jeden kombinezon, gdyby przypadkiem było zimno, bo minusowych temperatur to raczej u mnie nie ma. Postawiłam na kurteczki, bluzy, sweterki i ładne spodnie.
dzieki
musze pomyslec nad ta karuzela
Stary 2009-09-16, 08:21   #1634
UnholyOne
Ola-Unhola

Ooo jestem pierwsza

Dzieńdoberek
Chłopcy starsi wyprawieni pojechali do szkoły i pracy, Młodszy śpi na leżaczku w łazience jego ulubione miejsce ostatnio , a mamusia na wizaż.
Nie nie, idę się połozyc, bo u nas jeszcze pogoda się klaruje i słoneczko przebija dopiero przez chmurki. Jest jeszcze szaro, więc z przyjemnościa wskoczę pod kołderkę chociaż na 30 min.

No i ten gośc od zielonej huśtawki FP mi jeszcze nie odpisał...brrrr
Stary 2009-09-16, 08:44   #1635
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda ze mi sie nie wyswietla ten projektor a jestem ciekawa ja on wyglada.

Ja garderobe dla Laurki na chlodki wlasciwie mam skompletowana, tylko bodzikow z dł,.rekawem jakos mam malo, wiec zaraz pojedziemy na spacerek i dokupimy.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:16   #1636
eleeri
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No nie mów, że tyle powinien ważyć dzidź w 3,5 miesiącu , bo Kuba jutro kończy 7 tygodni. Ale kupka u nas raz na 2 dni, czasem rzadziej Niezły klocuszek mi rośnie , nie znam się na tych siatkach, muszę się nauczyć
No to faktycznie klocuszek
Dziecko gdy ma pół roku powinno podwoić wagę urodzeniową, a do roku powinno ją potroić

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Dawno mnie tu nie było... ale czytam was regularnie.
U nas hmmm wielki kłopot;( Maleńka ma podejrzenia poważnej choroby ja jestem załamana Nie umiem sobie z tym poradzić. Dziś byłam na powturzeniu badania i mam nadzieję, że to pomyłka. Bardzo Was proszę o mocne kciuki za moją kruszynkę.

Mi pediatra też przepisał tą robioną maść w aptece. Ona się nazywa Maść pośladkowa i jak dla nas jest rewelqcyjna.

O czkawce też rozmawiałam z laekrzem. Nie jest to wina zimna. To przepona się rozwija i podczas jedzenia dziecko łapie dużo powietza. Lekarka powiedziałą że jak mała ma czkawkę to szybko trzeba podać ciepłą perś, lub wodę z glukza. Nam perś pomaga.
O matko
współczuję serdecznie
może jednak to błąd w diagnozie, trzymam za to kciuki
oby okazało się, że kruszynka jest zdrowa

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
My wczoraj spróbowalismy i ... to było straszne ... oczywiście początek był super, a potem ... katastrofa jednym słowem ... juz nawet stwierdziłam, ze babka źle mnie zeszyła

Dobrze że za tydzień idę do ginki to sprawdzi co ze mna jest nie tak ... jak rzeczywiście jestem źle pozszywana to

może dlatego, że za dużo o tym myślałaś i dlatego nie było fajnie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Niestety pepuszek nadal się nie zagoił pomomo przemywania spirytusem i psikania Neomecyną. Ja już nie wiem co zrobic bo ładnie się goił i przysechł a tu od wewnątrz ropa się co trochę pokazuje. Byłam u lekarza ale chyba się wybierzemy do chirurga bo już nie wiem co robic.
To faktycznie coś długo się Wam ten pępuszek goi
daj znać co powiedział chirurg

Cytat:
W nocy nie mogłam spać , więc caly dzień czułam się jakby mnie walec przejechał. Marzę, aby moje huśtawki nastrojowe już się skończyły, bo jest dobrze 2 dni, a potem tydzień do .

Zapomniałam dodać, że wczoraj uaktualniłam album

Dziś poczytałam trochę na gazetowym forum o wcześniakach. kiedyś myślałam, że może by i pomogło, gdybym tam pisała, ale teraz wiem, że nic by mi to nie dało. Poza tym "mam" Gizmiatko z podobnymi problemami i wątpliwościami. Zdołowało mnie bardzo to forum, tyle tragedii i nieszczęść . Doszłam do wniosku, że mimo tego, iż Antonio ma wady, to jestem ogromną szczęściarą, rozwija się dobrze i raczej według wieku urodzeniowego, a nie korygowanego. Powinnam skakać pod sufit, ale walczę z depresją . Wiem, co mnie dobija - czekanie na każdy kamień milowy i ta ciągła niepewność. No to sobie posmęciłam i się wypisałam i mi lepiej

Biedactwo, nie wiem jak mogę Cie pocieszyć
Kiedyś musi być dobrze

Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze maluchy lubią leżeć na brzuszku? Jak często je tak kładziecie i jak długo jednorazowo potrafią tak leżeć? Bo Kubuś nie przepada i nie wiem, jak Go zachęcić
Mój nienawidzi, zaraz beczy,
jak ktoś ma sposób to ja też zgapię

Cytat:
Kubuś, z tym, że u mnie na brzuchu nie poleży, bo zaraz szuka cyca (nieważne czy głodny czy nie ) i jest ryk.

nie wolno głodzić dzieci

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Projektor ładny

Cytat:
Chłopcy starsi wyprawieni pojechali do szkoły i pracy, Młodszy śpi na leżaczku w łazience jego ulubione miejsce ostatnio , a mamusia na wizaż.

przyznaj się, że nie ma dla niego miejsca w pokoju

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 09:18   #1637
UnholyOne
Ola-Unhola

Svinecko, tutaj jest FP z muzyką klasyczną
http://allegro.pl/item734084013_karu...przedawcy.html
http://allegro.pl/item737092675_karu...ot_gratis.html
http://allegro.pl/item743328449_chic...aw_gratis.html
http://allegro.pl/item741679249_tiny..._zwierzat.html
http://allegro.pl/item735619860_tiny...aniej_hit.html
Stary 2009-09-16, 10:14   #1638
eleeri
Zakorzenienie

Mariola zdjęcia Antonia w wanience jest słodkie
a jak ładnie już trzyma główkę

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Piszę na biało bo może nie każda z Was ma ochotę czytać jaki dramat spotkał jedną z rodzin z Filipin

Bliźniaczki syjamskie z Filipin Nicolle i Anne (z prawej) mieszkają w dzielnicy nędzy Manili Muntinlupa City. Dzielą ciało, płuca i nerki. Urodziły się w normalnym terminie, jednak z zapaleniem płuc. Serca nie są w pełni rozwinięte i mają zaledwie po jednym przedsionku. Dodatkowo Nicolle ma dziurę w sercu.

link
http://wiadomosci.onet.pl/131771,21,1,pokaz.html

Stary 2009-09-16, 10:27   #1639
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry słonecznie
taka jesień mogła by być zawsze

Cytat:
Wszystkiego naj dla Bartusia Pulchniutkiego z okazji dwóch miesiączków

Dzięki za odpowiedź , czuję się trochę pocieszona , bo to podobnie jak Kubuś, z tym, że u mnie na brzuchu nie poleży, bo zaraz szuka cyca (nieważne czy głodny czy nie ) i jest ryk.

dziekujem

Bartek też szuka ... jak się już zmęczy podciąganiem główki to od razu je kocyk, mate, piąstkę, moją bluzkę ... albo co mu wpadnie w buzie ... no i po chwili jest krzyk
Cytat:
Aniu, wszystkiego naj dla imiennika mojego starszego Synalka
Niech rośnie zdrowo

Cytat:
ja też zazdroszczę spotkania z kolezankami ... chociaz u mnie nie jest tak źle - w sobote byliśmy na grillu u przyjaciółki ... tylko ze Bartek posiedział chwile, pogadał z chłopakami ... a potem chciał spac i jeść ... i co mu dałam cyca to zaraz usnął ... i budził sie po 10 minutach z płaczem ... i tak przez dwie godziny ... aż w końcu zasnął na dobre!

Marilu, ponieważ Twój Antos jest tu prawie najstarszy ... to mam pytanie ... od kiedy można dziecko nosić na prosto
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
[/COLOR]Piszę na biało bo może nie każda z Was ma ochotę czytać jaki dramat spotkał jedną z rodzin z Filipin

Bliźniaczki syjamskie z Filipin Nicolle i Anne (z prawej) mieszkają w dzielnicy nędzy Manili Muntinlupa City. Dzielą ciało, płuca i nerki. Urodziły się w normalnym terminie, jednak z zapaleniem płuc. Serca nie są w pełni rozwinięte i mają zaledwie po jednym przedsionku. Dodatkowo Nicolle ma dziurę w sercu.

link
http://wiadomosci.onet.pl/131771,21,1,pokaz.html
biedne dzieci ... a rodzice co muszą przezywać

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 10:42   #1640
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzieki

a myslisz ze maluch polubi taka muzyke? bo nie wiem, te karuzele tanie nie sa, a co bedzie jak sie okaze, ze mu nie pasuje
Stary 2009-09-16, 10:49   #1641
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc Mamusie. Tomuś ma katar meczy sie biedactwo, ciagle mu oczyszczam nosek frida ale za jakis czas znow to samo...Wczoraj byl u nas lekarz i wtedy te dolegliwosci byly delikatniejsze i lekarz stwierdzil ze Tomus jest zdrowy,no ale teraz ewidentnie ma katar.I nie wiem czy isc do lekarza czy poczekac jeszcze....

Mi tez rosnie klocuszek Wczoraj skonczyl miesiąc i na wadze jest juz 4400 a przy wypiscie ze szpitala bylo 3250
Stary 2009-09-16, 10:50   #1642
UnholyOne
Ola-Unhola

dubelek...
Stary 2009-09-16, 11:18   #1643
Wojtusia
Zakorzenienie

Unholy mi najbardziej podoba sie ta karuzela http://allegro.pl/item738523622_karu...a_0_hadri.html

ale zrezygnujemy z niej na rzecz maty edukacyjnej, bo moja niunia i tak sama zasypia, to chyba nie potrzeba jej w łóżeczku takiej zabawki.

Wróce do tematu szczepień. Czy zdecydowałyście sie na szczepienie na rotawirusy lub pneumokoki?
bo przed nami szczepienie a ja dalej nie wiem czy szczepic czy nie....
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 11:53   #1644
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cześć mamuski
Wybaczycie, że kilka dni sie nie odzywałam ale przez te chrzeciny wogole nie miałam czasu Jeszcze w dodatku sie czyms zatrułam, wczoraj całą noc miałam gorączke 39,4, wymioty, bolał mnie brzuch. Potem bóle przeszły ale goraczka została dopiero pod wieczor mi przeszło. Dzisiaj na szczescie juz dobrze sie czuje.

Chrzciny należały do udanych, jak bede miała wiecej czasu to napisze cos wiecej Kuba cały czas krzyczy bo chce na rece :/ Tak moja mama go wyszkoliła przez te dni kiedy ja zajmowałam sie przygotowaniem do chrzcin. Jeszcze tesciowa przyjechała i dwie szwagierki, nosiły go non stop na rekach a teraz co...mały nie daje mi spokoju i domaga sie noszenia Ooho juz krzyczy...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 12:13   #1645
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Wróce do tematu szczepień. Czy zdecydowałyście sie na szczepienie na rotawirusy lub pneumokoki? bo przed nami szczepienie a ja dalej nie wiem czy szczepic czy nie....
Ja będę szczepić na pneumo- i meningo-, rota sobię daruję bo mam zamiar karmić cycem do 2 r.ż. (zawsze to 7 a nie 8 godzin w pracy )

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Aha i do lekarza jutro nie idziemy
Małż miał mieć wolne ale dzisiaj dzwonił z pracy, że mu nie dadzą

Stary 2009-09-16, 12:42   #1646
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Weronika miala wlasnie Pentaximem
i na szczęście już po szczepionce i bioderkach. mała rozpłakała nam się na badaniu usg i był szał przy szczepinu nawet rozebrac bylo ja ciężko tak plakusiała kruszynka, na szczęście tylko 1 ukłucie bo ciezko byloby zrobic jej 3. no ale juz po wszystkim spi w ramionach mamusi i cyca . a wazy 6300 i ma 65 cm a to dop 12 tydz.
Stary 2009-09-16, 13:03   #1647
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
i na szczęście już po szczepionce i bioderkach. mała rozpłakała nam się na badaniu usg i był szał przy szczepinu nawet rozebrac bylo ja ciężko tak plakusiała kruszynka, na szczęście tylko 1 ukłucie bo ciezko byloby zrobic jej 3. no ale juz po wszystkim spi w ramionach mamusi i cyca . a wazy 6300 i ma 65 cm a to dop 12 tydz.

No widzę, że większość bobasów na naszym forum to waga ciężka

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Ania co się nie chwalisz że dodałaś zdjęcia
Z pieskiem – czadowe ( a jaki podpis )
Ale dwa zdjęcia Ci się chyba zdublowały

Stary 2009-09-16, 13:13   #1648
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Cześć mamuski
Wybaczycie, że kilka dni sie nie odzywałam ale przez te chrzeciny wogole nie miałam czasu Jeszcze w dodatku sie czyms zatrułam, wczoraj całą noc miałam gorączke 39,4, wymioty, bolał mnie brzuch. Potem bóle przeszły ale goraczka została dopiero pod wieczor mi przeszło. Dzisiaj na szczescie juz dobrze sie czuje.

Chrzciny należały do udanych, jak bede miała wiecej czasu to napisze cos wiecej Kuba cały czas krzyczy bo chce na rece :/ Tak moja mama go wyszkoliła przez te dni kiedy ja zajmowałam sie przygotowaniem do chrzcin. Jeszcze tesciowa przyjechała i dwie szwagierki, nosiły go non stop na rekach a teraz co...mały nie daje mi spokoju i domaga sie noszenia Ooho juz krzyczy...
oj bidulko, dobrze ze juz ci przeszło

My chrzciny mamy przed sobą, bo 20 września. nie robimy zadnej duzej imprezy tylko obiad z rodzicami i rodzenstwem ale i tak sie stresuje. Strój juz kupilismy dla Oliwki
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 13:41   #1649
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
oj bidulko, dobrze ze juz ci przeszło

My chrzciny mamy przed sobą, bo 20 września. nie robimy zadnej duzej imprezy tylko obiad z rodzicami i rodzenstwem ale i tak sie stresuje. Strój juz kupilismy dla Oliwki

My tez mielimy robic male chrzciny ale uzbierało sie 25 osób. Ledwo co wszyscy sie pomiescili ale imprezka sie udała
Kubus w kosciele był bardzo grzeczny, rozglądał sie dookoła, nie płakał a na koniec usnał
Zaraz wkleje jakies foteczki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 13:44   #1650
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Unholy mi najbardziej podoba sie ta karuzela http://allegro.pl/item738523622_karu...a_0_hadri.html

ale zrezygnujemy z niej na rzecz maty edukacyjnej, bo moja niunia i tak sama zasypia, to chyba nie potrzeba jej w łóżeczku takiej zabawki.

Wróce do tematu szczepień. Czy zdecydowałyście sie na szczepienie na rotawirusy lub pneumokoki? bo przed nami szczepienie a ja dalej nie wiem czy szczepic czy nie....

ja na rota
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

My tez mielimy robic male chrzciny ale uzbierało sie 25 osób. Ledwo co wszyscy sie pomiescili ale imprezka sie udała
Kubus w kosciele był bardzo grzeczny, rozglądał sie dookoła, nie płakał a na koniec usnał
Zaraz wkleje jakies foteczki
hihi prawie jak male wesele
swoja droga u mnie na slubie bylo 6 osob a u Kuby na chrzcinach 25

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości