|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Wiecie co, ja to naprawdę pojęcia nie mam dlaczego z tym zzo są takie problemy
![]() No bo skoro to może zmniejszyć ból, prawdopodobnie najgorszy jaki kobietę w życiu czeka, to do cholery jasnej dlaczego nie????? Dlaczego jest tyle z tym problemów i w szpitalach nie chcą tego znieczulenia podawać i trzeba się o to martwić już na długo przed porodem?????? Boli głowa - bierzesz pigułkę, bolesny zabieg u dentysty - dostajesz znieczulenie, byle jaki zabieg chirurgiczny - dostajesz znieczulenie miejscowe. A dlaczego poród jest wyjątkiem????? Dlaczego lekarze, majac w rękach takie narzędzie, dzięki któremu rodziłoby nam się łatwiej, tak bardzo utrudniają nam do niego dostęp??? Z tego co czytałam zzo nie szkodzi ani mamie ani dziecku, nie przeszkadza w postępie akcji porodowej wiec na Boga dlaczego???? I dlaczego położne - KOBIETY - nie ułatwiają rodzącym dostępu do znieczulenia, a na siłę chcą tych porodów sn?????? Niech ktos w koncu zrobi z tym porządek!!! Bo jak nie to ja się jutro spakuję i pojadę pikietować do stolicy!!!!!!
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Ja nie zdecydowana na tych zakupach
,Dziewczynki które kupowały łóżeczko z szufladą to u którego sprzedawcy
|
#4803 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Raczkowanie
|
CZEŚC WAM KOCHANE
Co do porodu to też się boję,tak jak pisałam wcześniej to przy Nikolki porodzie miałam cesarke bo niechciała wyjść SN.I podpisałam papier i zrobili mi cesarke.Niebyło tak źle tylko niecały miesiąc się męczyłam z tym bólem ciągnącym rane.Bardzo się bałam tego ale przetrwałam jakoś. .Teraz powiem wam że boję się bardziej porodu Wiktora niż Nikoli niewiem czemu ale boję się bardzo tego wszystkiego.Inne miasto inni lekarze.Boje się wszystkiego ![]() :conf used:![]() ![]() :conf used:![]() Jestem taka głupia albo szalona.Już powiedziałam swojej doktorowej że chce cesarke bo czuję że nieurodzę sn,A wogóle jak Wiktor ma już 34cm to jak sie urodzi ma podobno mieć około-55-60cm więc tym bardziej go nieurodzę sn.Ale zobaczymy kochane wy też macie takie obawy ;( Dziś niekładę Nikoli spać teraz może w nocy będzie spać normalnie.
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Brombi kochana ładnie to napisalas nt mojego Tz
Gucia Ty masz talent nooo a ja sie biore za zrobienie kocyczka na drutach....poysł z drutai odgapiony od Gucia.plSexi ja tez czytalam i slyszalam o probelmach z zzo, a czemu takie robią to nie wiem, przeciez to jednak troszke kasy kosztuje ![]() I nie wiem czy jeste dziwna, ale mam wrazenie ze odstaje troszke od normlanych mamus pod tym wzgledem. Po pierwsze: nie lubie ogladac wózkow, a po drugie NIE MYSLE O PORODZIE i nawet sie go nei boje....I pewnie przez takie nastawienie bedzie straszny...Nie czytam o porodach i mysle se, ze jak tyle ludzie to przeszlo to mja mam nie przejsc...Nawet sie ciesze, ze bede mogla tego doswiadczyc ![]() Ja to w ogólek upilam sobie specjalna foremke na pizze, ostatnio robilam w tortownicy, ale sprobuje w tej foremce ![]() Rano od 5 jestem na nogach, Bylismy u mnie w domu, zeby mi mama pobrala krew...nawet nei wiem czy wam pisalam...w kazdym razie zyly i nie chcialy wyjsc i w trakcie pobierania nagle krew mi przestala leciec. Wiec Tz sciskal mi reke bandazem i sie tak bawili z moja mama, az w koncu mi zsinilala...no ale jakos poleciala... Jutro ide na ta nieszzcesna glukoze w sumie jutro moglabym zrobic morfologie i krew, ale z racji ze jestem oszzcedna i moge miec to za darmo to mi to mama zrobi![]() U mnie sie zaczyna burza
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-16 o 14:54 |
|
|
|
#4806 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
I ostatnio na SR położna mówiła żeby kupić z wyjmowanymi szczebelkami żeby dziecko mogło wyjść dołem a nie próbowało górą. Bo jej synek właśnie górą sobie wychodził i musieli upiłować dwa szczebelki![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja będę rodzić w takiej półprywatnej klinice. Płacę za poród 410 zł i w tym mam zzo do porodu SN albo jeśli ktoś chce to zrobią cc. Na początku chciałam cesarkę, ale teraz jestem za Sn bo jeśli dadzą znieczulenie to powinno być ok. A co do znieczulenia właśnie to problem jest w braku anestezjologów. A i co do wielkości rozwarcia to oni to mogą zrobić w każdym momencie tylko że im większe rozwarcie tym większe ryzyko że się zatrzyma akcja porodowa i będzie trzeba robić cc. W tej klinice dają znieczulenie i ono działa 2 godziny, podają też oxy na skurcze i czasem nawet jest tak że kobieta nie czuje bóli partych tylko położna mówi kiedy przeć. Wtedy to wogóle jest komfort Ale większości znieczulenie działa tylko na bóle przy rozwieraniu a bóle parte się już czuje. Domi Bardzo dziękuję za gratulacje z powodu egzaminu |
|||
|
|
|
#4807 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=sexy body;14268647] Dzisiaj idę do gina. Nie wiem czy będziemy podglądać Szkrabika bo chcę tylko zwolnienie z pracy, bo w koncu chcę przejsc na L4. Myslicie, że bez problemu takie zwolnienie dostanę? Trzymajcie kciuki ok? /QUOTE] Myślę, że nie będzie problemu. Teraz lekarze chętnie dają l4, a przecież już jesteś w 3 trymestrze więc masz prawo jak najbardziej Jejku jak pysznie wygląda, zdolniacha jesteś Cytat:
![]() Cytat:
No a u mnie po staremu. W piątek idę do szpitala. Mają mnie oglądać specjaliści i zadecydować czy coś robimy z moimi nerkami. albo jeszcze poczekamy albo będą myśleć nad cewnikiem lub ewentualnie o nefrostomii. Cewnika bym nie chciała, bo jak mówi mój lekarz musiałabym zostać w szpitalu już do końca a to jeszcze 13 tyg. Nefrostomia znowu mnie przeraża.....jejku chyba zwariuję
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy
Brombusiu, ja kupuję kostki masła i margaryny takie 250 gramowe. Jeśli ty masz 200g to musisz dodać jeszcze 50 g z kolejnej Kolanosiu, mam nadzieję, że szybko ci się poprawi Co do zzo, to położna powiedziała nam w SR, że czasem problem polega na tym, że na niektóre kobiety znieczulenie działa za mocno i za szybko, na niektóre prawie wcale. I potem i tak trzeba mieć na tyle czucia, żeby móc przeć. Zmykam rozpakować zakupy i do roboty z klopsikami ![]() W końcu mogę się wyszaleć kulinarnie ;P
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-16 o 15:51 |
|
|
|
#4809 |
|
BAN stały
|
hej dziewczynki.
zrobiłam rano ten test i dwie kreski. jutro ide na bete ale rozmawiałam z lekarzem i może tak być że wynik jest fałszywy bo ciąza jest raczej nieprawdopodobna?:confuse d: znowu stres do jutra. ![]() ale mam się z czego cieszyć. za dwa dni mój Skarb już wychodzi buziaczki i biore się za czytanie |
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zdecydowana, że chce z szuflada. zawsze bedzie mozna tam pochowac pieluszki i inne gadżety, a tak to by leżale te rzeczy pod ózkie i ładnie by to nei wygladalo a ja lubie meić wszystko pochowaneDziekuje za pocieszenie to prawda, w kazdej rodzinie zdarzaja sie różne ekscey, rózni ludzie. Ale my z rodzina Tz nawet jak sie pogodzimy, to nie sądze, ze bedziemy zyc jak kochajacy sie ludzie |
|
|
|
|
#4811 |
|
Wtajemniczenie
|
Paczko ja tez sie boję porodu i naprawdę nie wiem czy chce sn czy cc i nie dlatego że to czy tamto ale mam już wyobrażenie sn bo dziewczyna rodziął przy mnie i przeszłam cesarkę
a tak na marginesie ta dziewczyna rodziłą drugie i zajeło jej to kilka godzin a darła sie o przeciwbólowe, ze miałam dość tego słuchać rozmawiałąm o tym z ginem o moich obawach itd i stwierdzam że mój strach wynika ze świadomości co mnie czeka - choć jest to dziwne bo wiem ze da sie przezyć jeśli chodzi o sn to nie boję sie chyba samego bólu tylk tego ze sie w tym wszystkim pogubię - parcie oddychanie, przy Izie to przy skurczach myliłam sie w oddychaniu i dodatkowo to mnie denerwowało |
|
|
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
kolanosia będziemy trzymać kciukasy żeby w szpitalu ci specjaliści znaleźli najlepsze wyjscie i żeby było ono jak najmniej kłopotliwe i bolesne dla Ciebie
A jeszcze co do zzo, to moja koleżanka, która rodziła miesiac temu, męczyła się 15 godzin z rozwarciem. W szpitalu nie chcieli dać jej zzo. Kiedy była już totalnie wyczerpana, dali jej to zzo ale ona wtedy z tego wysiłku opadła i już nic nie była w stanie działać. Liczyło się tylko to że poczuła ulgę. W końcu zrobiono jej cc. Nie rozumiem dlaczego nie dali jej tego zzo wcześniej, a dopiero po 15 godzinach męki
|
#4813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam takie pytanie (może głupie ale mnie nęka) : czy to przed-mleko to zawsze występuje? bo pamiętam że sporo dziewczyn pisało że miało ok chyba 20-22 tyg no a ja nie miałam nic takiego
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie występuje zawsze, niektórzy w ogole nie maja Ja mam, dziś rano mialam calą bluzka mokra
|
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Zostawic Was na pol dnia i juz tyle stron,lece nadrabiac Dzis padnieta jestem bo zasnelam dopiero o 6 rano a wstawalam juz o 9 ale za to bezsenna noc byla pracowita bo wzielam sie za prasowanie i wszystkie ciuszki z wczorajszego pranka poprasowane,dzis kolejna tura
|
#4817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I robią to u nas od co najmniej 20 lat, albo i dłużej. Jeśli nie miałaś okazji czytać wcześniej, to przeczytaj to co zeskanowała Kropka. W tym artykule rozprawiają się ze wszystkimi mitami na temat ZZO. Trzymam żebyś jednak nie musiała kłaść się do szpitala.Cytat:
Więc głowa do góry ![]() A jak tam przygotowania do przywitania Patryczka? Wózek macie?
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-09-16 o 16:27 |
|||
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4819 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
juz sie doczekac nie możemy piątku. tak sie dłuży nam. sobote pewnie rodzinka się zjedzie. chociaz wolałabym żebysmy pobyli troszke sami we trójke ale pewnie bedzie mnóstwo takich okazji jeszcze dzisiaj posatram sie fotki dodać . i wzka i ciuszków i Patryczka
|
|
|
|
|
#4820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na fotki w takim razie ![]() Ty wiesz, jak my tu lubimy oglądać wózki, ciuszki i łóżeczka
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na focie Cytat:
Moja kolezanka z wizazu nie miala w ogole przedmleka a ma duzo pokarmu teraz to nie ma nic do rzeczy
|
||
|
|
|
#4822 |
|
BAN stały
|
Witajcie ja niesety pisze ze szpitala
Zostaje w nim do konca ciazy..... ![]() Czuje masakrycznie psychicznie.....Boje sie o siebie O Julka o wszystko.... MAM dosc.... buzka kochane..... |
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana!!!głowa do góry, WYTRWASZ, nawet tak nie gadaj wiem ,ze to smutne, ale w szpitalu bedziesz bezpieczna!to zostal miesiac tylko, bardzo szybko zleciTRZYMAMY MOCNO KCIUKI, wspolczuje Ci tej meki psychicznej, ale uwierz,ze to dla dobra malenstwa i tak naleza Ci sie pochwaly, bo juz jestes tak daleko, to juz końcówka, zobaczysz za miesiac bedziesz najszczesliwsza mamusia na swiecie!!!!!!!!!a my bedziemy swietowac razem z Toba! KONSPIRACJO zapomnialam Tobie napisac przedtem ![]() ![]() uwazaj na siebie!dobrze, ze nic Wam sie nie stało![]() |
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze Kochana, nie martw się!!! Poczekaj na Juleczka do Waszej rocznicy to byłby to piękny prezent!!! Bravurka czekamy na fotki Patryczka!!! |
|
|
|
|
#4825 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dzieki kochana.... Dobrze ze chodz TZ mysli poztywnie......bo ....negatywnie.... |
|
|
|
|
#4826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cudownie, że już wkrótce Patryk będzie z wami ![]() Cytat:
![]() A terminem się nie przejmuj. Pomyśl, że móc przytulić Julka będzie najwspanialszym prezentem na waszą rocznicę
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-16 o 17:35 |
|||
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Dudziaczku jeszcze 32 dni.. wytrzymaj
Julek powinien byc dumny ze ma taka dzielna mamusie.. nie jest ci latwo wiec doskonale rozmiem te zdenerwowanie i frustracje i pozoztsje mi tylko trzymac kciuki za Ciebie i Julka
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Dudziakowa w szpitalu bedziesz bezpieczna, i tak jak mowi elalank to bylby CUDOWNY prezent dla was na rocznice, tylko pozazdroscic
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego piszesz, że nie dotrwasz, gorsze przeciwności już pokonywałaś i teraz też będzie wszystko w porządku
|
|
#4830 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kochanie twój synek i tak jest już silny i coekolwiek by sie nie działo bedzie dobrze. ja urodziłam w 24 t a mój Patryczke juz wychodzi ze szpitala. bedzie dobrze . wytrzymasz do 18.10 i nie możesz się załamywac. masz być silna dla Julka zo0baczysz za kilka tygodni jakie to szczescie bedzie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

,Dziewczynki które kupowały łóżeczko z szufladą to u którego sprzedawcy

mogłaś skłamać i napisać że masz wadę wzroku
.
a ja sie biore za zrobienie kocyczka na drutach....poysł z drutai odgapiony od Gucia.pl
w sumie jutro moglabym zrobic morfologie i krew, ale z racji ze jestem oszzcedna i moge miec to za darmo to mi to mama zrobi

a ja lubie meić wszystko pochowane
to prawda, w kazdej rodzinie zdarzaja sie różne ekscey, rózni ludzie. Ale my z rodzina Tz nawet jak sie pogodzimy, to nie sądze, ze bedziemy zyc jak kochajacy sie ludzie
żebyś jednak nie musiała kłaść się do szpitala.
będzie dobrze Kochana, nie martw się!!! Poczekaj na Juleczka do Waszej rocznicy to byłby to piękny prezent!!!