Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 14:32   #4801
sexy body
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Wiecie co, ja to naprawdę pojęcia nie mam dlaczego z tym zzo są takie problemy
No bo skoro to może zmniejszyć ból, prawdopodobnie najgorszy jaki kobietę w życiu czeka, to do cholery jasnej dlaczego nie?????
Dlaczego jest tyle z tym problemów i w szpitalach nie chcą tego znieczulenia podawać i trzeba się o to martwić już na długo przed porodem??????

Boli głowa - bierzesz pigułkę, bolesny zabieg u dentysty - dostajesz znieczulenie, byle jaki zabieg chirurgiczny - dostajesz znieczulenie miejscowe. A dlaczego poród jest wyjątkiem?????

Dlaczego lekarze, majac w rękach takie narzędzie, dzięki któremu rodziłoby nam się łatwiej, tak bardzo utrudniają nam do niego dostęp???

Z tego co czytałam zzo nie szkodzi ani mamie ani dziecku, nie przeszkadza w postępie akcji porodowej wiec na Boga dlaczego????

I dlaczego położne - KOBIETY - nie ułatwiają rodzącym dostępu do znieczulenia, a na siłę chcą tych porodów sn??????

Niech ktos w koncu zrobi z tym porządek!!!

Bo jak nie to ja się jutro spakuję i pojadę pikietować do stolicy!!!!!!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 14:34   #4802
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Ale Ja nie zdecydowana na tych zakupach ,Dziewczynki które kupowały łóżeczko z szufladą to u którego sprzedawcy
Stary 2009-09-16, 14:35   #4803
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

malina - nie strasz z przeżyciami z porodu mogłaś skłamać i napisać że masz wadę wzroku
No bo własnie chciałam powiedzieć że mam okropną wadę wzroku a to wszystko co pisałam wczesniej to był żart- wiec nie ma sie czego bać
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 14:47   #4804
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

CZEŚC WAM KOCHANE

Co do porodu to też się boję,tak jak pisałam wcześniej to przy Nikolki porodzie miałam cesarke bo niechciała wyjść SN.I podpisałam papier i zrobili mi cesarke.Niebyło tak źle tylko niecały miesiąc się męczyłam z tym bólem ciągnącym rane.Bardzo się bałam tego ale przetrwałam jakoś..
Teraz powiem wam że boję się bardziej porodu Wiktora niż Nikoli niewiem czemu ale boję się bardzo tego wszystkiego.Inne miasto inni lekarze.Boje się wszystkiego :conf used: :conf used:
Jestem taka głupia albo szalona.Już powiedziałam swojej doktorowej że chce cesarke bo czuję że nieurodzę sn,A wogóle jak Wiktor ma już 34cm to jak sie urodzi ma podobno mieć około-55-60cm więc tym bardziej go nieurodzę sn.Ale zobaczymy kochane wy też macie takie obawy ;(

Dziś niekładę Nikoli spać teraz może w nocy będzie spać normalnie.

Stary 2009-09-16, 14:52   #4805
domi7ks
Zakorzenienie

Brombi kochana ładnie to napisalas nt mojego Tzod razu humor sie poprawia...

Gucia Ty masz talent nooo a ja sie biore za zrobienie kocyczka na drutach....poysł z drutai odgapiony od Gucia.pl

Sexi ja tez czytalam i slyszalam o probelmach z zzo, a czemu takie robią to nie wiem, przeciez to jednak troszke kasy kosztuje

I nie wiem czy jeste dziwna, ale mam wrazenie ze odstaje troszke od normlanych mamus pod tym wzgledem. Po pierwsze: nie lubie ogladac wózkow, a po drugie NIE MYSLE O PORODZIE i nawet sie go nei boje....I pewnie przez takie nastawienie bedzie straszny...Nie czytam o porodach i mysle se, ze jak tyle ludzie to przeszlo to mja mam nie przejsc...Nawet sie ciesze, ze bede mogla tego doswiadczyc

Ja to w ogólek upilam sobie specjalna foremke na pizze, ostatnio robilam w tortownicy, ale sprobuje w tej foremce

Rano od 5 jestem na nogach, Bylismy u mnie w domu, zeby mi mama pobrala krew...nawet nei wiem czy wam pisalam...w kazdym razie zyly i nie chcialy wyjsc i w trakcie pobierania nagle krew mi przestala leciec. Wiec Tz sciskal mi reke bandazem i sie tak bawili z moja mama, az w koncu mi zsinilala...no ale jakos poleciala...
Jutro ide na ta nieszzcesna glukoze w sumie jutro moglabym zrobic morfologie i krew, ale z racji ze jestem oszzcedna i moge miec to za darmo to mi to mama zrobi

U mnie sie zaczyna burza

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-09-16 o 14:54
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 15:24   #4806
katekatee
Zadomowienie

Witam ponownieJuż trochę odżyłam po tych porannych przeżyciach w związku z tym nieszczęsnym egzaminem. Widzę że na forum znowu o łóżeczkach i materacach. Ja się ciągle zastanawiam nad tym czy z szufladą czy bez. Co do materacy to warto pytać o grubość bo są takie 7cm i są nawet 10 cm a im grubszy tym chyba lepszy I ostatnio na SR położna mówiła żeby kupić z wyjmowanymi szczebelkami żeby dziecko mogło wyjść dołem a nie próbowało górą. Bo jej synek właśnie górą sobie wychodził i musieli upiłować dwa szczebelki

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Katee to super bedziesz miała spokoj, tylko szkoda, ze tyle czekania a w ogole to ktory to był rok?
Pierwszy rok magisterki. No a teraz już jestem na drugim Muszę się zabrać za pisanie pracy jeszcze nic nie mam

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Powiem ze ja od poczatku ciazy nastawilam sie na porod naturalny. Mowilam ze jestem silna psychicznie i skoro tyle kobiet to przezylo to co ja nie dam rady? ale czym blizej porodu to zaczynam w jakas traume wpadac.. mam mozliwosc zalatwienia sobie CC i z jednej strony chciala bym to zrobic bo coraz bardziej zaczynam sie bac ze nie dam sobie rady psychicznie ale z drugiej strony znowu mowie ze inne urodzily naturalnie to czemu ja mam nie dac rady.. i jestem w martwym punkcie bo nie wiem co mam zrobic

Wlasnie spakowalam torbe do szpitala jeszcze ttylko kilka niezbednych rzeczy i bedzie juz wszystko.. eh coraz blizej a ja sie coraz bardziej boje
Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też jestem nastawiona na zzo ale naczytałam się i nasłuchałam, że nawet jak się chce zapłacić, to najpierw położne zwlekają z podaniem znieczulenia, a potem mówią, że jest już za późno, bo powyżej bodajże 4 cm rozwarcia już się zzo nie podaje
Co o tym słyszałyście?

I jak to jest z niepublicznymi szpitalami? Płaci się za poród, pobyt i wszystko co tam jeszcze wymyśla? Czy taż można na książeczkę ubezpieczeniową i bez płacenia?
Ja też się zaczynam bać, wczoraj nawet mówiłam tżtowi że jak o tym myślę to normalnie aż mam ciary...
Ja będę rodzić w takiej półprywatnej klinice. Płacę za poród 410 zł i w tym mam zzo do porodu SN albo jeśli ktoś chce to zrobią cc. Na początku chciałam cesarkę, ale teraz jestem za Sn bo jeśli dadzą znieczulenie to powinno być ok. A co do znieczulenia właśnie to problem jest w braku anestezjologów. A i co do wielkości rozwarcia to oni to mogą zrobić w każdym momencie tylko że im większe rozwarcie tym większe ryzyko że się zatrzyma akcja porodowa i będzie trzeba robić cc. W tej klinice dają znieczulenie i ono działa 2 godziny, podają też oxy na skurcze i czasem nawet jest tak że kobieta nie czuje bóli partych tylko położna mówi kiedy przeć. Wtedy to wogóle jest komfort Ale większości znieczulenie działa tylko na bóle przy rozwieraniu a bóle parte się już czuje.

Cytat:
chcialaby miec normlana tesciowa i normalna rodzine Tz
DomiTak jak dziewczyny pisały Twój tż Ci napewno wynagradza wszystkie "braki" jego rodziny a i tak uwierz mi że w każdej rodzinie znajdą sie mniej lub bardziej nienormalni jej członkowie tylko o tym się tak nie mówi. Raz jest lepiej raz gorzej. Zobaczysz może i u Ciebie się wszystko wyjaśnie i będziesz mieć normalną rodzinę tżta

Bardzo dziękuję za gratulacje z powodu egzaminu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 15:32   #4807
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamusie!

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! chciaałm wczoraj napisac, ,ale wizaż mnie nie wpuścił. ale miałam wczoraj dzień
wywalilam sie jak dluga! Jeszcze nigdy tak nie upadłam, chyba że na nartach... Normalnie na prostym chodniku, potknęłam sie i ryyyyps!mam obite kolano i wsparlam sie na ręce chyba troche bo mam podrapaną i boli, ale tak sie wystraszyłam o brzuszek.... Jezu, dziewczyny wszystko idzie dobrze, a tu tak niewiele trzeba... wczoraj sobie to wyraźnie uświadomilam Chyba nic sie nie stalo, czuje ruchy dzidzi, wody nie ma czyli pecherz płodowy chyba cały, ale straszne to przeżycie.... Rozmawialm z połozna powiedziala, zeby teraz tylko uważac i obserwowac wszystko, że jak pojde do gina to moze mi tylko niepotrzebnie brzuch ponaciskac i ze jakby cos sie miało stac to juz by sie stało, ale i tak czuje sie fatalnie... Dobrze że synek daje znaki.
Ale nas wystraszyłaś, całe szczęście nic się nie stało....uważaj na siebie i zwolnij bo coś czuję , że z ciebie taka energiczna iskierka i wszędzie Ciebie pełno

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam problem...otóż od paru dni zaczęły mi puchnąć ręce i drętwieć w nocy a cały dzień mnie bolą i opuchlizna nie schodzi w ogóle, a co dziwne to nogi mi w ogóle nie puchną. Oprócz tego kiedyś lekarz mi mówił, żebym patrzała rano czy nie mam zażółconych białek oczu i wydaje mi się, że mam no i Tż też to potwierdził i kazał zadzwonić z tym wszystkim do lekarza ale ja się jakoś czuję jak panikara no i zdaje się, żę jakieś skurze znbowu mam w nocy a wczoraj jak wróciłam z uzelni bo musiałam parę spraw załatwić to miałam skurcze co 6 min ale wzięłam no-spe i po godzinie przeszło. Wizytę mam dopiero 30 września i zastanawiam się o zrobi ale chyba jednak zadzwonie do niego najwyżej mnie wyśmieje .
Lepiej dmuchać na zimne, nie ignoruj żadnych objawów. Trzymam kciuki by sytuacja szybko się wyjaśniła

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie Siedziałam wczoraj prawie do 12 w nocy i czekałam na wyniki. Oczywiście nic nie było więc poszłam spać. Całą noc mi się śniło otwieranie skrzynki pocztowej i że dostałam wiadomość. Umówiłyśmy się z koleżanką że wstaniemy przed 7 rano i jak nic nie będzie to pojedziemy na tą uczelnie. Rano okazało się że Pani Doktor niedługo po moim pójściu spać wysłała mailaOkazało się że zdałyśmy Rano zdążyłam jeszcze podrzucić koledze indeksy żeby nam zrobił wpis i w taki oto sposób zakończyłam sesję na mojej uczelni...Teraz mam niecałe dwa tygodnie przerwy bo od 26 września zaczynają się zajęcia Oczywiście cieszę się że nie muszę tam jechać ale jestem niewyspana, zmęczona, głowa mnie boli jak cholera i straciłam tydzień czasu A wystarczyło tylko wziąć dwie prace z 16 pytaniami i je sprawdzić po egzaminieI bym wiedziała już w zeszłą środę że zdałam i mam spokój........
Super gratulacje! Egzamin do przodu, teraz troszkę odpocznij, bo ostatnio sporo miałaś na głowie

[QUOTE=sexy body;14268647]

Dzisiaj idę do gina. Nie wiem czy będziemy podglądać Szkrabika bo chcę tylko zwolnienie z pracy, bo w koncu chcę przejsc na L4.
Myslicie, że bez problemu takie zwolnienie dostanę?
Trzymajcie kciuki ok?
/QUOTE]

Myślę, że nie będzie problemu. Teraz lekarze chętnie dają l4, a przecież już jesteś w 3 trymestrze więc masz prawo jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A proszę bardzo
Dodam, że wyszło na jakieś 4 cm wysokości.
Jejku jak pysznie wygląda, zdolniacha jesteś

Cytat:
Dziewczyny ja też jestem nastawiona na zzo ale naczytałam się i nasłuchałam, że nawet jak się chce zapłacić, to najpierw położne zwlekają z podaniem znieczulenia, a potem mówią, że jest już za późno, bo powyżej bodajże 4 cm rozwarcia już się zzo nie podaje
Co o tym słyszałyście?

I jak to jest z niepublicznymi szpitalami? Płaci się za poród, pobyt i wszystko co tam jeszcze wymyśla? Czy taż można na książeczkę ubezpieczeniową i bez płacenia?
Podobno to blef z tymi 4cm. Tak naprawdę można podawać i przy większym rozwarciu. Przecież możesz mieć rozwarcie 4 cm przez 10 godz i tylko się wymęczysz, a czasem samo podanie bardzo skraca poród, bo kobieta nie czuje bólu i prze mocniej. Ja zamierzam się dopominać, jeśli będzie możliwość znieczulenia. I nie zbyją mnie tak łatwo

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Brombusiu
http://allegro.pl/item743008195_mate...ka_1 20x60.html

Gucia śliczna focia

U nas w szpitalach z tego co piszą to niechcą dawać znieczulenia. Ciekawe jakie to są powody
Prawdopodobnie jeszcze nie potrafią tego robić tak sprawnie jak na zachodzie. Może nie mają wprawy i boją się konsekwencji. wiadomo przecież że jak naruszą nerwy to kobieta może mieć niedowład, częściowy paraliż, problemy z chodzeniem itp. Ale w innych krajach to standart a u nas jak zwykle.....zawsze problemy.

No a u mnie po staremu. W piątek idę do szpitala. Mają mnie oglądać specjaliści i zadecydować czy coś robimy z moimi nerkami. albo jeszcze poczekamy albo będą myśleć nad cewnikiem lub ewentualnie o nefrostomii. Cewnika bym nie chciała, bo jak mówi mój lekarz musiałabym zostać w szpitalu już do końca a to jeszcze 13 tyg.
Nefrostomia znowu mnie przeraża.....jejku chyba zwariuję
Stary 2009-09-16, 15:48   #4808
gucia6
Zakorzenienie

Dziękuję za komplementy

Brombusiu, ja kupuję kostki masła i margaryny takie 250 gramowe. Jeśli ty masz 200g to musisz dodać jeszcze 50 g z kolejnej

Kolanosiu, mam nadzieję, że szybko ci się poprawi

Co do zzo, to położna powiedziała nam w SR, że czasem problem polega na tym, że na niektóre kobiety znieczulenie działa za mocno i za szybko, na niektóre prawie wcale. I potem i tak trzeba mieć na tyle czucia, żeby móc przeć.

Zmykam rozpakować zakupy i do roboty z klopsikami
W końcu mogę się wyszaleć kulinarnie ;P

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-16 o 15:51
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 15:53   #4809
bravurka
BAN stały

hej dziewczynki.
zrobiłam rano ten test i dwie kreski.
jutro ide na bete
ale rozmawiałam z lekarzem i może tak być że wynik jest fałszywy bo ciąza jest raczej nieprawdopodobna?:confuse d:
znowu stres do jutra.

ale mam się z czego cieszyć. za dwa dni mój Skarb już wychodzi

buziaczki i biore się za czytanie
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 15:54   #4810
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam ponownieJuż trochę odżyłam po tych porannych przeżyciach w związku z tym nieszczęsnym egzaminem. Widzę że na forum znowu o łóżeczkach i materacach. Ja się ciągle zastanawiam nad tym czy z szufladą czy bez. Co do materacy to warto pytać o grubość bo są takie 7cm i są nawet 10 cm a im grubszy tym chyba lepszy I ostatnio na SR położna mówiła żeby kupić z wyjmowanymi szczebelkami żeby dziecko mogło wyjść dołem a nie próbowało górą. Bo jej synek właśnie górą sobie wychodził i musieli upiłować dwa szczebelki

Ja też się zaczynam bać, wczoraj nawet mówiłam tżtowi że jak o tym myślę to normalnie aż mam ciary...
Ja będę rodzić w takiej półprywatnej klinice. Płacę za poród 410 zł i w tym mam zzo do porodu SN albo jeśli ktoś chce to zrobią cc. Na początku chciałam cesarkę, ale teraz jestem za Sn bo jeśli dadzą znieczulenie to powinno być ok. A co do znieczulenia właśnie to problem jest w braku anestezjologów. A i co do wielkości rozwarcia to oni to mogą zrobić w każdym momencie tylko że im większe rozwarcie tym większe ryzyko że się zatrzyma akcja porodowa i będzie trzeba robić cc. W tej klinice dają znieczulenie i ono działa 2 godziny, podają też oxy na skurcze i czasem nawet jest tak że kobieta nie czuje bóli partych tylko położna mówi kiedy przeć. Wtedy to wogóle jest komfort Ale większości znieczulenie działa tylko na bóle przy rozwieraniu a bóle parte się już czuje.

DomiTak jak dziewczyny pisały Twój tż Ci napewno wynagradza wszystkie "braki" jego rodziny a i tak uwierz mi że w każdej rodzinie znajdą sie mniej lub bardziej nienormalni jej członkowie tylko o tym się tak nie mówi. Raz jest lepiej raz gorzej. Zobaczysz może i u Ciebie się wszystko wyjaśnie i będziesz mieć normalną rodzinę tżta

Bardzo dziękuję za gratulacje z powodu egzaminu

Ja jestem zdecydowana, że chce z szuflada. zawsze bedzie mozna tam pochowac pieluszki i inne gadżety, a tak to by leżale te rzeczy pod ózkie i ładnie by to nei wygladalo a ja lubie meić wszystko pochowane
Dziekuje za pocieszenie to prawda, w kazdej rodzinie zdarzaja sie różne ekscey, rózni ludzie. Ale my z rodzina Tz nawet jak sie pogodzimy, to nie sądze, ze bedziemy zyc jak kochajacy sie ludzie

Stary 2009-09-16, 15:59   #4811
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Paczko ja tez sie boję porodu i naprawdę nie wiem czy chce sn czy cc i nie dlatego że to czy tamto ale mam już wyobrażenie sn bo dziewczyna rodziął przy mnie i przeszłam cesarkę
a tak na marginesie ta dziewczyna rodziłą drugie i zajeło jej to kilka godzin a darła sie o przeciwbólowe, ze miałam dość tego słuchać
rozmawiałąm o tym z ginem o moich obawach itd i stwierdzam że mój strach wynika ze świadomości co mnie czeka - choć jest to dziwne bo wiem ze da sie przezyć
jeśli chodzi o sn to nie boję sie chyba samego bólu tylk tego ze sie w tym wszystkim pogubię - parcie oddychanie, przy Izie to przy skurczach myliłam sie w oddychaniu i dodatkowo to mnie denerwowało
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:04   #4812
sexy body
Rozeznanie

kolanosia będziemy trzymać kciukasy żeby w szpitalu ci specjaliści znaleźli najlepsze wyjscie i żeby było ono jak najmniej kłopotliwe i bolesne dla Ciebie

A jeszcze co do zzo, to moja koleżanka, która rodziła miesiac temu, męczyła się 15 godzin z rozwarciem. W szpitalu nie chcieli dać jej zzo. Kiedy była już totalnie wyczerpana, dali jej to zzo ale ona wtedy z tego wysiłku opadła i już nic nie była w stanie działać. Liczyło się tylko to że poczuła ulgę. W końcu zrobiono jej cc. Nie rozumiem dlaczego nie dali jej tego zzo wcześniej, a dopiero po 15 godzinach męki

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:10   #4813
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
kolanosia będziemy trzymać kciukasy żeby w szpitalu ci specjaliści znaleźli najlepsze wyjscie i żeby było ono jak najmniej kłopotliwe i bolesne dla Ciebie

dzięki serdeczne, dużo lepiej to pewnie nie będzie ale chciałabym być w domu. Myśl o szpitalu mnie dołuje zwłaszcza jeśli chodzi o 3 miechy
Dzięki za słowa otuchy

A jeszcze co do zzo, to moja koleżanka, która rodziła miesiac temu, męczyła się 15 godzin z rozwarciem. W szpitalu nie chcieli dać jej zzo. Kiedy była już totalnie wyczerpana, dali jej to zzo ale ona wtedy z tego wysiłku opadła i już nic nie była w stanie działać. Liczyło się tylko to że poczuła ulgę. W końcu zrobiono jej cc. Nie rozumiem dlaczego nie dali jej tego zzo wcześniej, a dopiero po 15 godzinach męki
no jak czytam takie wieści to już mi ręce opadają....kiedy u nas będzie normalnie? Kiedy zaczniemy w Polsce rodzić po ludzku????
Stary 2009-09-16, 16:24   #4814
simpatica
Zakorzenienie

dziewczyny mam takie pytanie (może głupie ale mnie nęka) : czy to przed-mleko to zawsze występuje? bo pamiętam że sporo dziewczyn pisało że miało ok chyba 20-22 tyg no a ja nie miałam nic takiego
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:26   #4815
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
dziewczyny mam takie pytanie (może głupie ale mnie nęka) : czy to przed-mleko to zawsze występuje? bo pamiętam że sporo dziewczyn pisało że miało ok chyba 20-22 tyg no a ja nie miałam nic takiego

nie występuje zawsze, niektórzy w ogole nie maja
Ja mam, dziś rano mialam calą bluzka mokra

Stary 2009-09-16, 16:26   #4816
kachula27
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Zostawic Was na pol dnia i juz tyle stron,lece nadrabiac
Dzis padnieta jestem bo zasnelam dopiero o 6 rano a wstawalam juz o 9 ale za to bezsenna noc byla pracowita bo wzielam sie za prasowanie i wszystkie ciuszki z wczorajszego pranka poprasowane,dzis kolejna tura

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:26   #4817
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi kochana ładnie to napisalas nt mojego Tzod razu humor sie poprawia...
Nie ma sprawy

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie jeszcze nie potrafią tego robić tak sprawnie jak na zachodzie. Może nie mają wprawy i boją się konsekwencji. wiadomo przecież że jak naruszą nerwy to kobieta może mieć niedowład, częściowy paraliż, problemy z chodzeniem itp. Ale w innych krajach to standart a u nas jak zwykle.....zawsze problemy.
Wybacz, ale to akurat nieprawda
I robią to u nas od co najmniej 20 lat, albo i dłużej.
Jeśli nie miałaś okazji czytać wcześniej, to przeczytaj to co zeskanowała Kropka. W tym artykule rozprawiają się ze wszystkimi mitami na temat ZZO.
Trzymam żebyś jednak nie musiała kłaść się do szpitala.

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki.
jutro ide na bete
ale rozmawiałam z lekarzem i może tak być że wynik jest fałszywy bo ciąza jest raczej nieprawdopodobna?:confuse d:
znowu stres do jutra.

No widzisz, nawet lekarz wątpi, że to mogłaby być ciąża.
Więc głowa do góry
A jak tam przygotowania do przywitania Patryczka?
Wózek macie?

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-09-16 o 16:27
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:43   #4818
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
nie występuje zawsze, niektórzy w ogole nie maja
Ja mam, dziś rano mialam calą bluzka mokra
zastanawiam się czy to ze teraz nie mam to oznacza ze nie będe miała pokarmu? albo bedę miała go za mało?
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:58   #4819
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

No widzisz, nawet lekarz wątpi, że to mogłaby być ciąża.
Więc głowa do góry
A jak tam przygotowania do przywitania Patryczka?
Wózek macie?
mamy już wszytko. wózek tez.
juz sie doczekac nie możemy piątku. tak sie dłuży nam.
sobote pewnie rodzinka się zjedzie. chociaz wolałabym żebysmy pobyli troszke sami we trójke ale pewnie bedzie mnóstwo takich okazji jeszcze
dzisiaj posatram sie fotki dodać . i wzka i ciuszków i Patryczka
Stary 2009-09-16, 17:01   #4820
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam, co prawda czasami coś mi tam pocieknie, ale nie w takich ilościach jak Domi, żeby bluzkę moczyć.

Cytat:
zastanawiam się czy to ze teraz nie mam to oznacza ze nie będe miała pokarmu? albo bedę miała go za mało?
Gdzieś czytałam, że to nie ma znaczenia, więc nie martw się na zapas

Cytat:
sobote pewnie rodzinka się zjedzie. chociaz wolałabym żebysmy pobyli troszke sami we trójke ale pewnie bedzie mnóstwo takich okazji jeszcze
No to super.
Czekamy na fotki w takim razie
Ty wiesz, jak my tu lubimy oglądać wózki, ciuszki i łóżeczka

Stary 2009-09-16, 17:13   #4821
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

czekamy na focie
Cytat:

Moja kolezanka z wizazu nie miala w ogole przedmleka a ma duzo pokarmu teraz to nie ma nic do rzeczy

Stary 2009-09-16, 17:23   #4822
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Witajcie ja niesety pisze ze szpitala

Zostaje w nim do konca ciazy..... czyli do 18.10 bo wtedy mam zaplanowane CC(1 rocznica naszego slubu) Ale ja wiem ze do tego czasu nie dotrwam.....Czuje masakrycznie psychicznie.....

Boje sie o siebie O Julka o wszystko....
MAM dosc....

buzka kochane.....
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:26   #4823
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość

Zostaje w nim do konca ciazy..... czyli do 18.10 bo wtedy mam zaplanowane CC(1 rocznica naszego slubu) Ale ja wiem ze do tego czasu nie dotrwam.....Czuje masakrycznie psychicznie.....

MAM dosc....

buzka kochane.....

Kochana!!!głowa do góry, WYTRWASZ, nawet tak nie gadaj wiem ,ze to smutne, ale w szpitalu bedziesz bezpieczna!to zostal miesiac tylko, bardzo szybko zleci
TRZYMAMY MOCNO KCIUKI, wspolczuje Ci tej meki psychicznej, ale uwierz,ze to dla dobra malenstwa i tak naleza Ci sie pochwaly, bo juz jestes tak daleko, to juz końcówka, zobaczysz za miesiac bedziesz najszczesliwsza mamusia na swiecie!!!!!!!!!a my bedziemy swietowac razem z Toba!

KONSPIRACJO zapomnialam Tobie napisac przedtem uwazaj na siebie!dobrze, ze nic Wam sie nie stało

Stary 2009-09-16, 17:28   #4824
elalank
Zadomowienie

Cytat:

MAM dosc....

buzka kochane.....
będzie dobrze Kochana, nie martw się!!! Poczekaj na Juleczka do Waszej rocznicy to byłby to piękny prezent!!!

Bravurka czekamy na fotki Patryczka!!!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:29   #4825
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

Cytat:
Kochana!!!głowa do góry, WYTRWASZ, nawet tak nie gadaj wiem ,ze to smutne, ale w szpitalu bedziesz bezpieczna!to zostal miesiac tylko, bardzo szybko zleci
TRZYMAMY MOCNO KCIUKI, wspolczuje Ci tej meki psychicznej, ale uwierz,ze to dla dobra malenstwa i tak naleza Ci sie pochwaly, bo juz jestes tak daleko, to juz końcówka, zobaczysz za miesiac bedziesz najszczesliwsza mamusia na swiecie!!!!!!!!!a my bedziemy swietowac razem z Toba!

KONSPIRACJO zapomnialam Tobie napisac przedtem uwazaj na siebie!dobrze, ze nic Wam sie nie stało

dzieki kochana....

Dobrze ze chodz TZ mysli poztywnie......bo ....negatywnie....
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:29   #4826
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Nic się nie martw. Ja do tej pory tego nie miałam. Mam tylko nadzieję, że po porodzie produkcja ruszy
Cytat:
hej dziewczynki.
jutro ide na bete
znowu stres do jutra.

buziaczki i biore się za czytanie
Głowa do góry. Pewnie to tylko fałszywy alarm. Jutro wszystko się wyjaśni.

Cudownie, że już wkrótce Patryk będzie z wami

Cytat:

MAM dosc....

buzka kochane.....
Trzymaj się kochana
A terminem się nie przejmuj. Pomyśl, że móc przytulić Julka będzie najwspanialszym prezentem na waszą rocznicę

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-09-16 o 17:35
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:30   #4827
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Dudziaczku jeszcze 32 dni.. wytrzymaj
Julek powinien byc dumny ze ma taka dzielna mamusie.. nie jest ci latwo wiec doskonale rozmiem te zdenerwowanie i frustracje i pozoztsje mi tylko trzymac kciuki za Ciebie i Julka

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:30   #4828
domi7ks
Zakorzenienie

Dudziakowa w szpitalu bedziesz bezpieczna, i tak jak mowi elalank to bylby CUDOWNY prezent dla was na rocznice, tylko pozazdroscic

Stary 2009-09-16, 17:36   #4829
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Kochanie trzymaj się jakoś, został tylko miesiąc i Julek będzie z Tobą
Dlaczego piszesz, że nie dotrwasz, gorsze przeciwności już pokonywałaś i teraz też będzie wszystko w porządku

Stary 2009-09-16, 17:38   #4830
bravurka
BAN stały

Cytat:

MAM dosc....

buzka kochane.....

kochanie twój synek i tak jest już silny i coekolwiek by sie nie działo bedzie dobrze.
ja urodziłam w 24 t a mój Patryczke juz wychodzi ze szpitala.
bedzie dobrze .
wytrzymasz do 18.10
i nie możesz się załamywac. masz być silna dla Julka
zo0baczysz za kilka tygodni jakie to szczescie bedzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości