![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Witajcie ja niesety pisze ze szpitala
![]() Zostaje w nim do konca ciazy..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boje sie o siebie O Julka o wszystko.... MAM dosc.... buzka kochane..... ![]() DUDZIACZKU KOCHANY - TRZYMAJ SIE KOCHANA.TAM BĘDZIESZ MIAŁA OPIEKE.I WSZYSTKO BĘDZIE Z JULKIEM DOBRZE KOCHANA. ![]() ![]() ![]() Ja też się boję że wyląduję w szpitalu wcześniej bo czasem są takie babki które leża i są takie niemiłe że szok albo patrzą sie jak szpak w ****e.Dlatego nielubie też być w szpitalu. ![]() Mam nadzieje ze bedzie dobrze fajnie ze masz neta tam chociaz.Mnie jak wywiozą do szczecina to niewiem czy ktoś przyjedzie do mnie jedynie kto to tylko GRZESIEK Z BRAĆMI ZE SŁAWKIEM ANDRZEJEM I DARKIEM I MOZE TEŚCIOWA.ZOBACZYMY UCIEKAM KĄPAĆ MAŁA BO TAK SIE UPACKAŁA NA OGRÓKU ZE SZOK ![]()
#4832 |
Zakorzenienie
|
Mamusie czym sie róznia te dwie pościele, ja nie moge znaleźć róznicy,obie pasuja na łózeczko 120/60 wiec nie wiem
![]() http://allegro.pl/item735309368_7cz_...fon_matex.html http://allegro.pl/item735309376_7_cz...fon_matex.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki. mam pytanko- w jakim proszku pierzecie rzeczy dla maluszkow? i jak ustawiacie pralke?( jaki program i temperatura?)
u nas wszystko w porzadku, nadal jezdze do pracy, bo moja gin twierdzi, ze nie jestem chora i powinnam przebywac z ludzmi. plci wciaz nie znamy, moze na poczatku pazdziernika sie wyjasni ![]() kupilismy uzywany wozek kaps3 za 200 zl wiec super okazja ![]()
#4835 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie jakie kupujecie staniki do karmienia. Tzn jaki rozmiar, o ile większy niż obecny? i jeśli któraś zamawia na allegro to dajcie link
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() to lepiej chyba ta wieksza wziac... Cytat:
Ja mysle, ze ustawie sobie na 30* i 800 obrotów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
ja mam to samo pytanie co asioczka jaki używacie proszek do prania czy płyn do prania?
dudziakowa już za miesiąc będziesz se swoim maleństwem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zastanawiam się tylko czy do takiego prania daje się jakiś płyn do płukania? Są jakieś specjalnie dla dzieciaczków?
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2009-09-16 o 17:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A prałam w 40 stopniach- bawełna Cytat:
![]() szykuję się do zakupu tego: http://allegro.pl/item729919567_2_sz...zmiar_75d.html ale czekam na odp od sprzedającego odnośnie rozmiaru.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
Już jestem wykąpałam mała i siebie tylko podmyłam bo niechciało mi sie całej kąpać.Nikolce umyłam głowe ale był płacz ale miała tyle piasku w głowce że to masakra.Grzesiek już wraca i zaraz idzie do biedronki po kaszke dla nikoli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I ja sobie zażyczyłam twarde kwaśne jabłko.Właśnie patrze a Nikola mi usnęła na łóżku dobra spadam muszę ją położyc usnęła teraz bo niespała w dzień hi hi. DO JUTERKA KOCHANE BUZIAKI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4841 |
Zakorzenienie
|
ja mam proszek dzidzius. niedrogi, ladnie wszystko pachnie.. wlasnie takim dzidziusiem
![]() Ela faktycznie nie widzialam wczesniej tego plynu. ile kosztuje i gdzie go kupilas??
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zresztą, jak Mały nie będzie miał żadnych alergii, to raczej szybko przejdę na normalny proszek, zwłaszcza, że normalnie używam Persil Sensitive, a on podobno tez może być dla maluszków.
![]() |
#4843 |
Wtajemniczenie
|
Dudziakowa
![]() Bravurko to tylko dwa dni - troszkę zazdroszczę ja musze jeszcze wytrzymać 7 tygodni co do proszku to prawda jest taka, ze cięzko coś polecić bo nigdy nie wiadomo jak zareaguje smyk na daną chemię - ale dzidziuś jest raczej bardzo dobry, jelp tez OK, a ja piore w 60 jakoś nie wiem, wcześniej dla Izy prałam w 90 co do staników to jest problem zwłaszcza dla tych które maja wielkie rozmiary - jak ja ![]() dam Wam linka nie do samych biustonoszy ale na temat ich rozmiarów http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ według tego mam 80I - tylko to akurat moge kupic w angli bo w PL to masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A płyn kupiłam w Tesco, chyba ok 8 zł kosztował . Magda, ja własnie wg tej stronki mierzyłam mój rozmiar i potem poszłam do sklepy gdzie szyją staniki na zamówienie i się potwierdziło. Ale niestety nie szyją takich odpinanych na sutek,więc mam problem teraz! A gdzie kupowałaś przy pierwszej Córci taki stanik do karmienia??? Bo się zastanawiam czy przy moim 70E/F moge kupić 75D ?? (chyba że jeszcze poszukam jakiś większych,ale gdzie ????) Ale Córcia ma czkawkę, biedulka, wczoraj też miała, ciekawe od czego jest czkawka? ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-09-16 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Brombusiu ja dosc szybko przestalam prac rzeczy dla Adriana w dzieciecym proszku. ja piore w vizirze sensitive bo sama mam uczulenie na zwylke proszki i musze miec te sensitive (tak samo plyn do mycia naczyn czy inne kosmetyki)
#4846 |
Zadomowienie
|
Dudziakowa ty juz nam pokazałas jak jesteś dzielna i najgorsze juz przetrwałas- wiec teraz powinno być tylko lepiej. Leżenie w szpitalu przyjemne nie jest ale powinnaś być większa optymistką bo coraz bliżej do narodzin twojego Juleczka- a on urodzi sie na pewno zdrowy i piękny!!!
![]() Bravurko ja też czekam na zdjęcia ![]() Proszek kupiłam Lovelle i Dzidziuś a plyn do płukania Lenor Sensitive (bo w takich prałam Kuby ubranka i było ok- po Jelpie miał uczulenie) Ubranka prałam w programie "delikatne" bo wiekszosc była nowych albo juz wczesniej wypranych wiec tylko chciałam je "odświeżyć". |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=brombusia;14272769]Nie ma sprawy
![]() Wybacz, ale to akurat nieprawda ![]() I robią to u nas od co najmniej 20 lat, albo i dłużej. Jeśli nie miałaś okazji czytać wcześniej, to przeczytaj to co zeskanowała Kropka. W tym artykule rozprawiają się ze wszystkimi mitami na temat ZZO. QUOTE] Rzeczywiście nie czytałam tego artykułu, ale zaraz to nadrobię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magda z tymi stanikami to są problemy, coś o tym wiem ![]() Najbardziej mnie wkurzają takie sprzedawczynie, które jak pytam o rozmiar, to robią wielkie oczy i twierdzą, że takich to nie produkuje żadna firma ![]()
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
szczerze mówiąc niewiem jak ten program sprawdzi się w praniu brudnych ubranek bo tak jak pisałam te co teraz prałam to były nowe lub używane ale czyste- niewiem jaka temperatura jest na tym programie ale wydaje mi sie ze w przypadku przybrudzonych ubranek moze byc za niska wiec pewnie w praktyce bede korzystałą z programy bawełana 60 stopni. Ogólnie to bardzo rzadko używam tego programu wiec w wyborze pralki nie koniecznie nim bym sie sugerowała bo nie jest niezbędny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do staników robionych, to niekoniecznie musi być odpinany na sutek. Myślę, że wystarczyłby zwyczajnie odpinany na przodzie. Ja mam tylko jeden typowy do karmienia, jeden z odpinanymi ramiączkami i taki pseudo stanik-bluzeczkę kopertową. Mam nadzieję, że to mi wystarczy. A jeśli nie to, coś dokupię. A teraz wrócę krótko do kosmetyków dla dzieci. Wróciliśmy właśnie od położnej, która będzie mi pomagać przy maleńkiej przez pierwsze dni w domu i powiedziała mi, że dla bobasa wystarczy kupić tylko jakiś kremik do pupci (Penaten odradzała mi, bo zawiera cynk, polecała raczej Weledę) i oliwkę, najlepiej najzwyklejszą czystą oliwę z oliwek, albo oliwę z migdałów. I nic więcej na początek takiemu maleństwu nei potrzeba. Pytałam ją też o odkażanie pępka i też nic nie powinno się stosować jeśli wszystko ładnie zasycha.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-09-16 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Dudziaczkuto tylko miesiac dasz rade ,dla Waszego synusia
![]() Dziewczynki ...Mi doświadczone mamusie podpowiadaja zeby kupić łóżeczko-kojec bo jest dużo lepsze prakty. od zwykłego coo tym myślicie ...ja już nie wiem za czym mam patrzyć na tym allegro ![]()
#4852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z tą ósemką to mnie zdziwiłaś, bo z tym nie ma problemu nawet w moim mieście, nie mówiąc już o Katowicach czy Chorzowie. Cytat:
Moja koleżanka miała i ostatnio mi mówiła, że nigdy więcej by takiego nie kupiła. Według niej dziecku gorzej idzie nauka wstawania, bo nie ma szczebelków, poza tym nie można regulować na jakiej wysokości jest materacyk. A co do materacyka, to ja nie wiem, czy on jest dobry w takich kojcach ![]() No i przewijaka nie oprzesz na takim łóżeczku, bo by się złożyło.
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
To jo juz nie wiem
![]()
#4854 |
Zakorzenienie
|
Jo tyż
![]() A tak na poważnie, to zdrowsze jest drewniane łóżeczko z dobrym materacem ![]() Najlepiej już nic dziś nie oglądaj, tylko idź spać, a jutro ze świeżym umysłem na coś na pewno się zdecydujesz ![]() Ja też się zmywam do wyrka. Do jutra, papa ![]()
#4855 |
Zakorzenienie
|
AsiCcccCa, najlepiej posłuchaj intuicji, bo i tak każdy będzie mówił ci co innego.
Pomyśl w jakim łóżeczku byś ty sama się lepiej czuła ![]() O rany, ale mam ochotę na Haribo ![]() ![]() ![]()
#4856 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=brombusia;14279920]Ogólnie w małych miejscowościach jest gorzej, bo wszystko pakuje się w stolicę
![]() Ale z tą ósemką to mnie zdziwiłaś, bo z tym nie ma problemu nawet w moim mieście, nie mówiąc już o Katowicach czy Chorzowie. QUOTE] No nieżle nie? Sama byłam zaskoczona, ale taka jest prawda. Na miejscu nie ma nawet chirurga ani jałowego gabinetu, więc o czym my mówimy. Podobno w jednym gabinecie próbują wyjaławiać pomieszczenie raz na tydzień, ale nie chce wiedzieć jak to im wychodzi. A tyczy to się i tak zębów które przebiły sie przez dziąsło. Takich których nie widać nawet się nie podejmują ![]() Mam nadzieję, że z porodem będę mieć mniej przeszkód ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
gucia - haribo to jest to
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dudziaku - kochanie, badz dzielna jeszcze tylko 30 dni a ty jestes silna kobieta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Kolanosiu to ty sie najpierw dowiedz czy szpital ma w ofercie zzo. ja w moim szpitalu dowiedzialam sie ze u nich zzo nie ma jak juz lezalam na porodowce. niewazne czy platne czy nie oni nie maja..
#4860 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora wszystkie mamusie
Dudziaczku dasz rade kochana,to tylko miesiac,juz tyle przeszlas w tej ciazy ze i to przejdziesz a Julus zaraz bedzie na swiecie A ja mialam nadrobic jakos rady nie dalam bo tz niespodziewanie zjechal na dobe do domu i wlasnie pojechal znowu buuuuuuuu A poza tym dzis spalam w nocy tylko 3 godzinki wiec padam na pychola juz,lece pod prysznic i spac a jutro raNO szkola rodzenia i albo bedzie wyjscie na porodowke o ile bedzie wolna i wtedy jeszcze za tydzien kolejne zajecia albo porodowka bedzie zajaet i bedzie to ostatnie spotkanie,jak znam zycie i nasze cotygodniowe szczescie do wolnej porodowki w czwatek to nie pojdziemy Zmykam do wyrka pod ciepla koldrinke bo oczy juz mam na zapałki i widze ze juz wyrazy przestawiam i literki zjadam Milej nocki mamusie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.