![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
oLIWKA nie wiem dokładnie jak sie te sale nazywaja ale to jest gdzies na obżeżach łodzi ponoć każda sala ma swoja nazwe jakiegos koloru i jest tam slicznie widziałam na stronie.
A co tez idziesz na wesele ![]() ![]()
![]() |
#1382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ilona 24 tp. 24.03.2010 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie Szczęśliwe Przyszłe Mamy!
Dołączam do Waszego grona jako mama marcowa (8.03.2010) a więc to mój początek 16-go tygodnia. Postaram się nadrobić w kilku zdaniach: O ciąży dowiedziałam się w 8 tygodniu jej trwania, mając już na koncie kilka mocno zakrapianych imprez i paralizujący mnie do dziś pantomogram zębów. Potem tylko pod górę: krwiaki sprowadzające się do leżenia w łóżku, okrutne torsje sprawę krwiaków znacznie pogaszające i wiele innych ksiażkowych dolegliwości. Generalnie pierwszy trymestr to pasmo zaburzeń wzorcowo wyciągniętych z rozdziału: problemy w ciąży. Z zazdrością więc czytam o Waszych zakupach, możliwości chodzenia do pracy i ogólnej radości z macierzyństwa płynącej. Narzekania czas skończyć, bo to wszystko mam już za sobą i mogę do Was dołączyć bez obawy pogoni do toalety w połowie postu ![]() Ze wzgledu na konieczność monitorowania krwiaków maleństwo nasze oglądaliśmy na USG praktycznie co dwa tygodnie. Rozwija się cudnie. Przez nieszczęsny rentgen zrobiłam Pappa i wszystko OK. Ryzyko ZD niskie, NT 1,8. Następne USG pod koniec października - już połówkowe. Poznamy płeć ale jakoś tak czuję, że to dziewczynka - może ze względu na ten termin porodu... ;-) Pozdrawiam ciepło, Claire |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Claire9 - witaj, A ja myślałam że to ja miałam ciężki pierwszy trymestr, ale po tym co Ty napisałaś to już tak nie myślę. Współczuję ale też mam nadzieję że teraz to już tylko będzie u Ciebie lepiej.
Ania - Twój wierszyk dot. dzieci bardzo fajny i prawdziwy. Moja siostra ma trzy córki i było właśnie tak jak napisałaś. U mnie to się nie sprawdza gdyż ja ukrywam swoją ciąże jak mogę a jest to coraz bardziej trudne (17 tydzień). A w pracy już ze dwa razy się zdarzyło że ktoś mnie zapytał czy jestem w ciąży a ja oczywiście prosto w oczy skłamałam. Co prawda pytanie było ze względu na mój ubiór a nie na budowę fizyczną, ale chyba w końcu będę musiała się przyznać. Tylko nie wiem jak ja to zrobię. Samo przyznanie się do ciąży to nić ale do tego dojdą pytania KTO JEST OJCEM. A tego chyba najbardziej się obawiam. TylkoOliwka- jak będziesz u lekarza to spytaj się o te maści rozgrzewające na plecy. Czy możne je używać czy nie? A jeżeli tak to które. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- A tak na marginesie. Czy zauważyłyście że najwięcej dzieci jest planowanych na 8.03.2010? Dziewczyny czyżbyście chciały sobie zrobić prezent na Dzień kobiet? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Wtajemniczenie
|
hehehe
![]()
#1386 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj Claire9 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() dolaczam do grona mamus marcowo-kwieniowych ![]() ![]() w skrocie to napoczatku bylam na watku mam styniwoo lutowych bo moj lekarz mi wyliczyl termin na 22.02 a teraz mi sie przesuynal takze mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego licznego grona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie nowe mamusie!!!
Coraz więcej mamuś marcowych sie ujawnia!!! Wow!!! ![]()
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
a imiona mojego dzieciac zka to Zuzia badz Jasiu
![]() pozdrawiam serdecznie wszytskie mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Rozeznanie
|
Witam nowe Mamusie!!!!! Ale nas już jest!!!! super!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki!
![]() ![]() No nic, ja w sumie nic ciekawego do napisania nie mam, oprócz tego, że pomalutku zaczynam czuć się lepiej ![]() ![]() No a tak poza tym to przychodzę do was z moim małym wkładem w ten wątek ;] LOGO dla nas ![]() ![]() ![]() Załącznik 2518915 |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Rozeznanie
|
Izumi bardzo mi się podoba nasze logo, dzięki
![]() A ta pępowinka, w kształcie serca, super, masz talent. |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzieciaczki na 8 marca będą jak znalazł ![]() ![]() Witam nowe mamusie. Ale fajne to logo ![]()
![]() |
#1395 |
Raczkowanie
|
Logo - bomba!
Powiedzice proszę jak to jest z Waszymi brzuchami i dodatkowymi kilogramami? Ja niby 16 tydz ale waga ani drgnie a brzuch to taka coroczna poświąteczna ciąża spożywcza... Ta irlandzka hisoria z mierzeniem brzucha taśmą krawiecką - naprawdę przednia! Nie do śmiechu by mi jednak było ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
u mnie z kg hmmm do konca nie wiem bo pierwszy raz wazylam sie w 11 tc a potem po 3 tyg to 0,5 kg mi przybylo
![]() ![]() ogolnie tak pokrtotce o mnie w I trymestrze zle sie czulam strasznie mdlosci nie moglam jesc... bleee brzuch mnie bolal ogolnie okropnie teraz juz jest dobrze ![]() ![]() ogolnie wkleje swoj brzuch z 14 tc ![]() a teraz czas na prasowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
Super logo!!!
Już umieściłam pod nasza listą!!! Zobacczcie!!! ![]()
![]() |
#1398 |
Wtajemniczenie
|
O rany
![]() ![]() Co do brzucha. Ja od kiedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży to się skrupulatnie ważę i mierzę. Co do wagi to przytyłam gdzieś w ok.800g, wiadomo raz mniej, raz więcej ![]() ![]() ![]() ![]() Asiuulka89 już widać zarysowane krągłości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Ja póki co chudnę, nie tyję. Ale to nie dziwne, bo zamiast jedzeniowych zachcianek, mam odechcianki- prawie wszystko mnie odrzuca i powoduje liczne wycieczki do Rygi
![]() W poprzedniej ciąży przestałam dopinać się w spodnie w 4 miesiącu, a do końca przytyłam w sumie 12 kg. Ale słyszałam, że w drugiej ciąży najczęściej przybiera się więcej i szybciej widać. Zobaczymy. Izumi- słodkie to logo ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale i tak jestem w szoku że dopiero z 4-ym miesiącu przestałaś się dopinać! TO DŁUUUUGO! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczęście leżałam już w szpitalu (od 7-mego miesiąca), bo inaczej chyba bym nie zdążyła ![]() Szybko zawołałam położną, a ona lekarza i lekarz mnie zbadał i spytał czy bardzo mnie boli, ja zdziwiona, że nic nie czuję, a ten, że mam pełne rozwarcie i jedziemy szybko na salę ![]() ![]() ![]() ![]() W sumie myślę, że dużo pomogły mi ćwiczenia Kegla, które za radą mojego lekarza ćwiczyłam od początku. No i ważne jest, żeby dobrze oddychać w czasie porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Rozeznanie
|
Impersona jak miło się czyta ten opis Twojego porodu...
![]() Też tak chcę!! ![]() madziwnia ale mamy teraz wypasioną listę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
fasolko- tu masz napisane, co to są Cwiczenia Kegla
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/%C4%86wiczenia_Kegla Polecam, naprawdę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. ![]() nasz mały wielki cud ![]() Edytowane przez drcron Czas edycji: 2009-09-16 o 19:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki ..musze wam cos opowiedziec bo hmm sama nie wiem co to bylo hehe,a musze sie podzielic z kims... otoz pichcilam sobie dzisiaj i stoje tak i nagle w okolicy pepka i zaraz nad nim jakby mi ktos cos wypychal,jakby pepek sie wypychal do przodu a skora sie zaczela naciagac.wywalilo mi zaraz taki brzuchol..normalnie uczucie jakby mi dzidzia napierala albo,,podleciala,, pod piersi.. wiem ze to nie ruchy jestem w 11 tyg ciazy.. ale to bylo tak dziwne uczucie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Natka nie pomoge nie wiem co to mogłoby być..
ale takie uczucioe rozciągania brzucha mam czesto skóra sie chyba napina ![]() ale musiało być ciekawie ![]()
![]() |
#1407 |
Rozeznanie
|
madziwinia przyznam ze to dzwne uczucie bylo ..ktorego nigdy nie mialam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moje dziecko chodzi ![]() ![]()
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
jestem już po zebraniu i po wizycie. Nowy lekarz-zarąbisty - bez porównania z poprzednią babą. Delikatny, dokładny ...wszystko ok. Dzidziulek pięknie się ruszał i serduszko mu biło pięknie, nie robił mi usg tylko miał takie przenośne urządzenie:sonda na brzuch i do tego słuchawka i w niej słychać i tłumaczył mi jak się ruszyło i słuchałam przez tą słuchawkę serduszko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Rozeznanie
|
natka294 to musiało być ciekawe, Ale najlepsze się dopiero zacznie
![]() ![]() Baobabek tak się cieszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.