Wszystko o Avonie - część 7 :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 13:06   #2011
Gosiulkar
Raczkowanie

GG do Gosiulkar
Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
czy dziewczyny z gdańaka i okolic wiedzą może czy w gdańsku znajduje się punkt odbioru paczek???????
Kiedyś był( tylko przez jakiś czas działał), a teraz to już tylko COK w Gdyni pozostaje...
Gosiulkar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 13:34   #2012
teroslawa
Raczkowanie

Kupiłam sobie tego Alcatela w myAvon 2 tygodnie temu i jeszcze nie dostałam obiecanych 70 avonków. Muszę najpierw doładować konto czy o co chodzi?
teroslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 13:56   #2013
darg23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teroslawa Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie tego Alcatela w myAvon 2 tygodnie temu i jeszcze nie dostałam obiecanych 70 avonków. Muszę najpierw doładować konto czy o co chodzi?

Też tak miałam,
otrzymałam odpowiedź, że avonki naliczone zostaną po dwóch tyg. od wystawienia faktury za telefon, faktycznie otrzymałam je dopiero, kiedy dwa razy jeszcze się o nie upomniałam (czyli po ok. miesiącu). Napisz do nich maila ze strefy z podaniem daty i nr zamówienia ze sklepu My Avon. Pozdrawiam.
darg23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 14:00   #2014
SylwiaAVONn
Raczkowanie

GG do SylwiaAVONn

Cytat:
Napisane przez darg23 Pokaż wiadomość
Też tak miałam,
otrzymałam odpowiedź, że avonki naliczone zostaną po dwóch tyg. od wystawienia faktury za telefon, faktycznie otrzymałam je dopiero, kiedy dwa razy jeszcze się o nie upomniałam (czyli po ok. miesiącu). Napisz do nich maila ze strefy z podaniem daty i nr zamówienia ze sklepu My Avon. Pozdrawiam.
To ja z kolei słyszałam, ze przyznają je od 2 do 6 tygodni.
SylwiaAVONn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 14:19   #2015
darg23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SylwiaAVONn Pokaż wiadomość
To ja z kolei słyszałam, ze przyznają je od 2 do 6 tygodni.
Faktycznie może tak być. Ja dostałam je dopiero po ok. miesiącu. Upomniałam się trzy razy i za każdym razem otrzymałam inną odpowiedź;-)
darg23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 14:23   #2016
kashka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Naszyjnik, a raczej łańcuszek i jego zapięcie są dla mnie koszmarne. Zrobiłam zdjęcia i wrzucilam, jak obiecałam na katalogowy. Ale dobrym rozwiązaniem jest odpięcie serduszka i dopięcie go gdzieindziej jako breloczka. Do tego się nadaje.
Mnie łańcuszek nie razi, do zapięć tego typu też jestem przyzwyczajona, bo mam już biżuterię zapinaną właśnie w ten sposób, natomiast rozczarował mnie rozmiar naszyjnika, głównie gwiazdki. Myślałam, że będzie nieco subtelniejszy a przy mojej dość drobnej twarzy on bije po oczach . Nie wiem, czy kiedykolwiek go założę
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 15:04   #2017
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slodziak87 Pokaż wiadomość
Mam pytanie a zarazem prośbe o pomoc. Byłam teraz 2 tygodnie na wakacjach i nie dopilnowałam tematu a wydaje mi się, że coś mnie lekko oszukano. W katalogu 12/2009 była promocja perfum dance... za 9,90, jesli zlozy sie zamowienie na min 180zl. Suma moich 2 zamowien byla ponad 200 zl (produktow z upustem) + ok. 50 za probki i produktow bez upustu, natomiast tych perfum mi nie przyslano, napisalam maila o wyjasnienie ale nie mam odp. Ma ktos moze scanik tej oferty promocyjnej? Jestem prawie pewna ze oferta dotyczyla wszystkich zakupow z katalogu 12 , a nie tylko jednorazowego zakupu.
Wyrzuciłam już wszystkie zaległe materiały, ale też jestem pewna,że chodziło o kwotę zbiorczą z katalogu. Nigdzie nie było napisane,że obowiązuje w obrębie jednego zamowienia. Upominaj się o swoje.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 15:41   #2018
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie a zarazem prośbe o pomoc. Byłam teraz 2 tygodnie na wakacjach i nie dopilnowałam tematu a wydaje mi się, że coś mnie lekko oszukano. W katalogu 12/2009 była promocja perfum dance... za 9,90, jesli zlozy sie zamowienie na min 180zl. Suma moich 2 zamowien byla ponad 200 zl (produktow z upustem) + ok. 50 za probki i produktow bez upustu, natomiast tych perfum mi nie przyslano, napisalam maila o wyjasnienie ale nie mam odp. Ma ktos moze scanik tej oferty promocyjnej? Jestem prawie pewna ze oferta dotyczyla wszystkich zakupow z katalogu 12 , a nie tylko jednorazowego zakupu.
Cytat:
Wyrzuciłam już wszystkie zaległe materiały, ale też jestem pewna,że chodziło o kwotę zbiorczą z katalogu. Nigdzie nie było napisane,że obowiązuje w obrębie jednego zamowienia. Upominaj się o swoje.
a z tego co mi się wydaje dotyczyło to 1 zamówienia a nie sumy zamówień z katalogu

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 15:51   #2019
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
a z tego co mi się wydaje dotyczyło to 1 zamówienia a nie sumy zamówień z katalogu

może głupie pytanie - jak coś to sorry - ale zamówiłaś wogóle te perfumy? Bo oni tak sami z siebie nie wysyłali, tylko Ty musiałaś wyrazić swoją chęć, poprzez dodanie danego numeru do zamówienia
szczesliwa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:12   #2020
myszka1313
Raczkowanie

Dokładnie, perfumy trzeba było zamówić tak jak ten drugi zestaw Anew. Był specjalny kod do nich. Dlatego kosztowały 9.90 a nie 0.50 lub 1zł jak wszystkie "darmowe" papierki które nam wciskają bez pytania

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Z minikatalogu przychodzą: myjka, minimasażer, opaska na głowę.
Z oferty internetowej: Kredka do powiek Big Color Eggplant.
Z oferty netto: tusz do rzęs Marimekko, kredka do powiek Big Color Surf.
Przynajmniej tak mnie poinformował podgląd fakturki Jutro jak odbiorę wszystko to wam potwierdzę.

Swoją drogą czy któraś miała ten tusz Marimekko? Zamówiłam dla siebie bo jestem gadżeciarą pod tym względem i strasznie podoba mi się jego wygląd:P No i nie był porażająco drogi w netto, więc pomyślałam że spróbuję. Ale i tak czatuję na ten turkusowy co będzie w K15

"Everytime I hear thunder I wonder if Vampires are playing baseball"
myszka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 16:33   #2021
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

tusz Marimeko to tusz Super Shock tylko w opakowaniu z kwiatkami
Stary 2009-09-16, 16:47   #2022
myszka1313
Raczkowanie

Wspaniale.. Mam Super Shocka w domu! Dostałam w TPSie. Nawet go nie otworzyłam bo pomyślałam że sprzedam... No ładnie Teraz to muszę komuś sprzedać!

"Everytime I hear thunder I wonder if Vampires are playing baseball"
myszka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:07   #2023
ilussia
Wtajemniczenie

ika2-dzięki za fotki na katalogowym dot.16 katalogu
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:08   #2024
kasia2904
Raczkowanie

dziewczyny, mozecie mi powiedziec co to jest na fakturze:
PAK.PR.SERUM NAPRAW. (X1) bez opustu 10 9,00 ?

Bo ja czegos takiego nei zamawialam, a musze jeszcze 9 zl zaplacic? Co to jest? I kolejna rzecz, za ktora musze zaplacic 1zl to Anew przewodnik po swiecie mlodosci (ktorego tez nie zamawialam).

I dlaczego przy KOLCZYKI DAISY JANE jest dopisek ze brak w magazynie? Nie bylo chyba mowy w katalogu iz do wyczerpania zapasow. Prosze o odpowiedz i pozdrawiam
kasia2904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:22   #2025
czajana
Raczkowanie

Cytat:
tez mi sie tak wydaje
Stary 2009-09-16, 17:40   #2026
nowaczka1990
Raczkowanie

ika2 super skany z 16! Dzieki
nowaczka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:42   #2027
madzialenkaendzabcia
Raczkowanie

Cytat:
Mam taka sama sytuację. wpisałam kod i cisza
Stary 2009-09-16, 17:57   #2028
morenaMujer
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wariaty Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to napewno nie przychodzi?

31690 PORTFEL DAMSKI 12,90
02139 KOLEKCJA BIZUTERII ANEW 19,90
35303 KOLEKCJA BIZUTERII NICKY 29,90
28670 PESETA DO BRWI 8,90

Dziekuje za odpowiedz

Hej O którym katalogu tutaj mowa??
morenaMujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:58   #2029
201702060926
Konto usunięte

To w takim razie ja znowu mam problem. Ostatnio miałam termin zapłaty do soboty, ale akurat byłam na wyjeździe. W poniedziałek od razu zostało mi naliczone 5zł bez wysyłania żadnego upomnienia. Pojechałam zapłacić w następną sobotę ale już od rana naliczyli mi kolejne 5zł. Zapłaciłam fakturę a w kolejnym katalogu w ogóle nie składałam zamówienia. Dziś składałam zamówienie z 13 i odkryłam, że na moim koncie jest juz 15zł!!!!!!
Czy ktoś też miał tak jak ja??????
Już napisałam do nich maila w tej sprawie
201702060926 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 17:59   #2030
morenaMujer
Przyczajenie

Czy ktoś zamawiał coś na I termin z katalogu 13/2009 ??
Interesują mnie braki... Z góry dzięki za pomoc
Stary 2009-09-16, 18:00   #2031
aaaania1989
Zakorzenienie

czy oprócz portfela,pęsety i biżuterii anew są jakieś braki z k13?
Stary 2009-09-16, 18:47   #2032
wariaty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez myszka1313 Pokaż wiadomość
Z minikatalogu przychodzą: myjka, minimasażer, opaska na głowę.
Dziwne, a u mnie opaska jest wyzerowana :/

Cytat:
Napisane przez morenaMujer Pokaż wiadomość
O 13
wariaty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 18:51   #2033
margolcia0108
Przyczajenie

Hej pomóżcie!
Co mam zrobić ja jestem z goleniowa a to znaczy mam adres inny zameldowania tzn..kolo mysliborza ale mieszkam tu i tu odbieram paczki a mam klientke (baardzo dobrą tam)ktora duzo zamawia i dzisiaj mi zadzwonila i powiedziala ze chce zostac konsultantka i nie wiem jak mam to zrobić bo nie chce jej stracic same wiecie ale ona chyba nie moze podemna byc tylko pod inna konsultantka nie wiem? tam jest okreg juz chyba gorzowski?
Prosze o pomoc !
margolcia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 18:52   #2034
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Mnie łańcuszek nie razi, do zapięć tego typu też jestem przyzwyczajona, bo mam już biżuterię zapinaną właśnie w ten sposób, natomiast rozczarował mnie rozmiar naszyjnika, głównie gwiazdki. Myślałam, że będzie nieco subtelniejszy a przy mojej dość drobnej twarzy on bije po oczach . Nie wiem, czy kiedykolwiek go założę
Mnie nie pasują proporcje w tym zapięciu, nawet gdyby uznać, że reszta jest OK, to te kółka są za duże, w stosunku do wielkości ogniw tego łańcucha.

Pomysł ankoro by wykorzystać gwiazdkę jako brelok byłby świetny, gdyby nie wykonanie tej gwiazdki
Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
ika2-dzięki za fotki na katalogowym dot.16 katalogu
ika2
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 19:14   #2035
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
Szkoda , że mieszkamy tak daleko i nie są uwolnione kody.
Ja bardzo dbam o swoje konsultantki.
Na spotkanie z Tobą bym przyjechała do Wrocławia na pewno nie jeden raz i na pewno te spotkanie by usatysfakcjonowało obie strony.
Moje konsultantki często dostają ode mnie prezenty, oczywiscie jest to uzaleznione od wysokości zamówień
Byłoby miło

Cytat:
Napisane przez SylwiaAVONn Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała mieć chociaż jedną taką Konsultantkę... Marzenia...
Moja najlepsza KK robi średnie zamówienie na 550 - 560 zł i jest moją perłą !!!
Tylko pozazdrościć. Widać nie każda Liderka docenia nakład pracy swoich konsultantek

Cytat:
Jakby o sobie czytała. Moje zamówienia też są ponad 1000 zł a czesto ok 1500. Nie wymagam prezentów od niej, aby coś mi "fundowała" ale aby dawała mi to co jest dla mnie.
Jakieś 2 katalogi temu, gdy udało mi się dobić do40% upustu, po cichu liczyłam na małego sms'a w stylu "dobra robota"- ale cóż, chyba mamy zbyt wielkie wymagania
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 19:16   #2036
morenaMujer
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez morenaMujer Pokaż wiadomość
Dzięki
Stary 2009-09-16, 19:44   #2037
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Witam!
Miałam kiedyś taki przypadek że zamawiałam z netto wode perfumowaną Flower by Cynthia Rowley 12ml i nie przyszły,a na fakturze mi napisano "produkcja zakończona prosimy nie zamawiać" , Ale jakieś 3 miesiące pózniej, a dokładnie w kat 12/09 zaryzykowałam i zamówiłam 3 szt tej samej wody i PRZYSZŁY!!!!
Bardzo zależy mi na portfelu z mini katalogu za 12.90 więc może się uda i przyjdzie.
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:02   #2038
Limonatka
Zakorzenienie

dziewczyny, gdzie można sprawdzić od kiedy będę mogła zamawiać z katalogu 14? czy to są te terminy wyliczania bazy opustu i kwoty klubu róży podane na fakturze? czy inne?

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:48   #2039
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
konturówka do oczu kolor blackest black też przychodzi alternatywna zapomniałam wcześnieja napisac;
u mnie - okęg 503 - portfel z mini katalogu w brakach (pisałam o tym wcześniej, ale niektórym przychodzi a niektórym nie, więc może ktoś z mojego okregu konkretnie chciałby wiedzieć);

ja się tylko boję, jak to będzie z moimi paczkami, jak w domu nie będzie miał ich kto odbierać może pogadam z kurierem, żeby zawsze był po 17-stej?? myslicie, że da się z nimi dogadać?? a może 'napiwek' w postaci piwka przekona kuriera??
Nie wiem , jaki do Ciebie przyjeżdża kurier, do mnie przyjedzie jutro i prawie zawsze jest w czwartki do południa ,raz tylko był po południu ,ok.16 ,ale to był tylko jedyny raz....
A z jakiej jesteś dzielnicy Gdańska?
Acha , racja ,Pruszcz Gdański , zapomniałam...
To chyba przyjeżdża inny niż mój.
Może zadzwoń do jego szefa , do Przemka....

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
czy dziewczyny z gdańaka i okolic wiedzą może czy w gdańsku znajduje się punkt odbioru paczek???????
Najbliżej teraz jest w Gdyni COK, ul. 10 Lutego 11 Centrum Batory,
dawniej mieliśmy bliżej kolo Wielkiego Młyna u naszej OMS
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:53   #2040
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość
dziewczyny, gdzie można sprawdzić od kiedy będę mogła zamawiać z katalogu 14? czy to są te terminy wyliczania bazy opustu i kwoty klubu róży podane na fakturze? czy inne?
Jeśli nie jesteś w okręgu prognozujacym to z kat. 14 będziesz mogła zamawiać od 5 października.
Możesz to sprawdzić w zakładce "Harmonogram"

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2009-09-16 o 20:54
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości