|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
zalezy mi na tym zeby jakos ominac make czy skrobie, chce sie przekonac czy moze dlatego w ogole nie chudne ze uzywam czy moze jednak moj organizm jest winien |
|
|
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
ja własnie jem sobie obiadek pierś z kurczaka na patelni grilowanej... jakoś cięzko mi dzisiaj zrobilam na obiad rodzince leczo
wiec myslalam,że umre tam nad tą patelnia
|
|
|
|
#963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.ale na razie nie probowalam :/ |
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
taaaak glupia krowo, po prostu przestan tyle zrec to schudniesz.
Wiolqn za ten tekst należy Ci się medal
|
#966 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mozna na sto procent! ja mam liste skserowana z 350 przepisow chyba i tam one sa! ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
taaaak, chyba dzisiaj sprobuje... ![]() nie lubie wywalac zarcia ale tym razem zaryzykuje, mysle ze to sie moze udac, jutro napisze |
||
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzis z rana wstałam o 400 g lzejsza
czyli narazie jest 1,5 kg a dzis konczy sie 4 dzien uderzeniowki .. nie wiem czy to dobry wynik czy nie .. ciekawe czy jeszcze spadnie .. dodam tez ze mam drugi dzien @ moze po troche zleci :Pdzis na sniadanko miałam serek wiejski z cynamonem a w miedzyczasie dziabłam plasterki szynki na obiadek było pare rybek ufoliowanych z cebulka do tego 3 jajka i polane sosem czosnkowym dzisiaj planuje jeszcze nagrode dla mnie w postaci serka homo z kakao najpyszniejsze na tej diecie i jakas kolacje ale nie mam pomysłu co .. mam w lodoce jajka troche tunczyka jogurt szyneczke i serek biały.. i nie wiem co z tym zrobic :P a moze by tak biały serek z dodatkiem jogurtu tak na słodko ?? nie bedzie tez serek taki suchy :P
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=wiolqn;14291618]tez tak sobie pomyslalam, i one doszly do wniosku ze kotlety sojowe mozna. Co do tego tez nie jestem pewna, ale przepisy warzywne to sobie skopiowalam. Bedzie jakas odmiana.
na tym forum znalazlam wzmianke o czyms co sie nazywa ser harceński czy ktoras z was o nim slyszala? tamte forumowiczki dodaja to do pizzy, podobno ma ful bialka i po 0,5g wegli i tluszczu eee sama znalazlam Ser harcyński to taki smrodkowy ser.A cytując etykietkę " delikatny ,aromatyczny chudy ser miękki z pasteryzowanego kwaśnego mleka". W smaku jest dość słony.Ponieważ kupiłam go dzisiaj ,to jeszcze nie zdążyłam sprawdzić. jak na ciepło smakuje. Wartości odżywcze ma niesamowite bo w 100g ma 125 kcal, a w tym 30g białka,0,3 tłuszczu i 0,5 węgli. Jak ktoś jest zainteresowany to w Lidlu jest o nazwie HARZER KASE w zielonym opakowaniu. 200g kosztuje niecałe 5 zł. ale trzeba to sprawdzic ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- musze leciec babeczki, pa do jutra Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-09-17 o 16:51 |
|
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jego trzeba się nauczyć jeść i lubić. To nie przychodzi tak odrazu...Chociaz znam kilku jego wielbicieli. On jest taki dziwny niby żółty ser, ale taki jakby trochę przejrzysty...trudno wytłumaczyć...No i faktycznie smrodkowy... Ja równiez uciekam do domu WKOŃCU! i zaraz kłade się do wyrka...Mój TZ obiadu dzis nei dostanie. Bozia rączki dała, nich sobie chlopak kanapki zrobi.!
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-09-17 o 16:57 |
|
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam dzis dola i wielki kryzys .........niech ten dzien sie skonczy............
|
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Wiolqn, możesz te wszystkie swoje przepisy z tego wątku wkleić tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667&page=2 ? O wiele łatwiej byłoby je znaleźć. Mogłabym wkleić za Ciebie, ale nie chcę sobie przywłaszczać : P |
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba każdy ma taki dzień.Nie daj się ,jutro będzie lepiej i będziesz zadowolona z siebie,że przetrwałaś,że dałaś radę ![]() Głowa do góry.
|
|
#973 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Od jutra zaczynam dietę. Odchudzam się już od jakiegoś czasu - z 72.5kg waga spadła mi na 64.5 i od ładnych 2 tygodni stoi. Moim celem są 52kg przy 168cm wzrostu. Próbowałam już kilku diet - kopehaskiej, którą rzuciłam w połowie, jednak schudłam na niej około 4kg i Plaż Południowych, na której również schudłam 4. Teraz jestem na 1000kcal, jednak w moim przypadku jest ona kompletnie nieskuteczna. Ponadto 6 dzień męczę 3 minutowe odchudzanie i brzuszkuję sobie codziennie.
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JA też. Dieta idzie dobrze, tylko spadek energii. Ćwiczyłam troche ale rozbolał mnie brzuch(@) i niestety leże na łóżku. Nic mi sie nie chce.
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bellz robiłaś test Dukana ? Wydaje mi się ,że bardzo mało chcesz ważyć
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie, kurcze. Na jakiej zasadzie jest ten test?
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Bellz też mam takie wrażenia jak eliza40 że mała ta Twoja waga. zrost mamy ten sam z pułapu wagowe podobnego startujemy, jak sobie zrobiłam test ile bym chciała ważyć najmniej to Dukan uznał że waga najmniejsza to 54,5kg nie mniej bo może być to zagrożeniem dla zdrowia
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg miesiąc diety |
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Bo to chyba minimalna waga przy tym wzroście? Powiem, że mój początkowy cel to bylo 70kg (maksymalna przy moim wzroście w ramach normy), ale od kiedy zaczęłam się odchudzać chcę ważyć coraz mniej, 57kg byłoby ok...
|
|
|
|
#979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie w przepisach też mam kalafiora i brokuła,a na liście niema .
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A możesz powiedzieć: wpisałam w google ''test dukana'' wyskoczyło mi no i teraz odpowiadam na pytania i co dalej?
|
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
A na stronce francuskiej czy Polskiej?? Bo na francuskiej uzupelniasz test i na koniec dostajesz wynik ile mas zbyc w kazdej fazie i ile mozesz shcunac w kazdej z ich. Jak poszukasz to znajdziesz na tym wątku stronkę francuska i przetłumaczony test, bo dawałam linki do tego.
Tu masz linki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362623&page=15 tu masz ten wątek z przetłumaczonym testem i stronka do testu http://www.regimedukan.com/je-minscris.html A i jeszcze jedno ten tekst przetłumaczony nie jest tak jak na stronce francuskiej wiec musisz dokładnie sprawdzać.
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg miesiąc diety Edytowane przez agus8609 Czas edycji: 2009-09-17 o 19:05 Powód: :) |
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Zjadłam jednego naleśnika z kurczakiem i jajecznicą ze szpinakiem i straciłam apetyt w swój pierwszy dzień P+W :/ dorzucę szpinak na listę rzeczy których już nie przełknę :/
|
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Mi tak wyszło
http://img12.imageshack.us/i/courbesgeneratorphp.png/ Dukan chce żebym ważyła 58 kg! Wow :P co on tam wie ja chce ważyć 55 i koniec
|
#984 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny dziękuję
![]() Miałyście rację - 54.5 jest dla mnie odpowiednią wagą wg Dukana i do takiej będę dążyć. Powinnam tyle schudnąć do 27/11, choć mam nadzieję, że pójdzie szybciej, m.in. ze względu na to moje trzyminutowe odchudzanie.
Zapuszczam włosy: wrzesień 2009 - 28-29 cm grzywka - 14 cm Będzie - 40 cm! Edytowane przez Bellz Czas edycji: 2009-09-17 o 20:00 |
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
AJKB dziękuje za słowa otuchy co ja bym bez was zrobiła
Też robiłam sobie ten test i wyszło mi poobnie jak agus8609 z tym ze najmniejszą wagę minimalną Dukat sugeruje 54,1 kg i powinnam osiągnąć ten cel 14.11.2009
Wszystko było takie, jakie być powinno, z tym tylko zastrzeżeniem, że nic nie było jak należy. Esmeralda Weatherwax Edytowane przez margaa Czas edycji: 2009-09-17 o 19:57 |
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze,to dlaczego mi Dukan każe ważyć 66 kg przy wzroście 167 cm
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Jak dobrze że jesteście
. Naprawdę jakoś tak raźniej razem. No i dajecie mnóstwo inspiracji do gotowania. Ja dziś jadłam taką trochę "pseudo" zupkę - pomidory wrzuciłam do niewielkiej ilości wrzątku, do tego przyprawy i trochę mięsa mielonego drobiowego podsmażonego. Trochę przypraw, jogurt żeby było więcej białka i wyszła taka zagęszczana pomidorówka. Nawet smaczna. Waga powoli u mnie spada. Nie jest to w jakimś oszałamiającym tempie, ale kurde... wiecie jaka to radość zobaczyć 67 na wadze jak od zawsze miało się 70 lub 70+. No rogal na twarzy niesamowity. Na diecie jestem dokładnie 17 dni. Teraz P+W i waga powoli, ale systematycznie spada. I wiece co, ja się czuje naprawdę lepiej. Kilka kilogramów mniej i człowiek jakieś takie ma lżejsze spojrzenie na świat. Aha jak już piszę to zapytam, dziewczyny jakie kawałki wołowiny używacie? Jakie są najchudsze? Totalnie się na tym nie znam.
|
#988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wsparcie dziewczyn jest bezcenne i niezwykle pomocne WIELKIE DZIĘKI DZIEWCZYNY ![]() ![]() Co do tych naleśnieków, to ja teraz bardzo ostrożnie będę podchodzić ze względu na tą nieszczęsną mąkę chociaż je uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- No dziwny jakiś ten doktorek Wg niego ja powinnam ważyć 64,4 przy wzroście 166 ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
A może coś źle wypełniacie dziewczyny ja mam wzrost 168 i mi pozwala schudnąć do 57kg(które chce osiągnąć) najniższy waga to 54,5kg a może też to zależy od wagi z jakiej ktoś startuje, może też od tego czy się kiedyś diety stosowało. W sumie to nie wiem już sama od czego
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- A może coś źle wypełniacie dziewczyny ja mam wzrost 168 i mi pozwala schudnąć do 57kg(które chce osiągnąć) najniższy waga to 54,5kg a może też to zależy od wagi z jakiej ktoś startuje, może też od tego czy się kiedyś diety stosowało. W sumie to nie wiem już sama od czego ![]() syb Ja ostatnio kupiłam Legawe bo mi mama powiedziała że to jest najchudsze, i z tego co wiem to jeszcze te kawałki wołowiny co są na rolady
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg miesiąc diety |
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale wezcie pod uwage jakie pytania sa w tym tescie. M.in o wiek, o przebyte ciaze....
Inny wynik wyjdzie 16-latce, a inny osobie po 30 i z 3 dzieci .Podobnie liczy sie tam maksymalna, minimalna waga w wieku doroslym, grubosc kosci... Wzrost jest tylko jednym z KILKU branych pod uwage czynnikow. A gdy dojdziecie do wywrozonej wagi, same zobaczycie, czy jest ok, podobacie sie sobie, dobrze sie czujecie itd, czy jeszcze chcecie troche pociagnac. I czy wasz organizm sie nie zbuntuje. Mi wywrozyl Dukan 61kg, ja chcialam 60, ale tak po cichutku to marzylam sobie o 55kg .Zobacze w marcu czy poslucham rad pana doktora czy jednak nie :/. Mam nadzieje, ze dotrwam. Trzymajcie sie zdrowo, a testy sa przeciez orientacyjne, prawda?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

)
wiec myslalam,że umre tam nad tą patelnia

"

. Jego trzeba się nauczyć jeść i lubić. To nie przychodzi tak odrazu...

.

ze względu na tą nieszczęsną mąkę