Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-17, 12:47   #931
anna777
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Kochane dziewczyny

Czy przygotowałyście sobie kiedyś zupę cud? Przepis znajduje się w książce Nie potrafię schudnąć, na stronie 166. Zupa jest pyszna!
Potrzeba do niej wielkiego garnka, bo z podanych składników wychodzi jej naprawdę mnóstwo. Objadałam się nią w pierwszych miesiącach diety. Jest słodka. To pozwoliło, że nie miałam ochoty przez dłłługi czas na coś słodkiego.
anna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:49   #932
cocci
Zakorzenienie

neitka - no fotki nie mam, ale jak bym miała, to bym wstawiła.
co to są demotywatory???

co do szpinaku - ja robięgłownie tak: podsmażam na patelni, wciskam ciośnek, wbijam jajka i lekko solę. Wsio. Można to zawinąć w naleśnik, ale akurat to nei dla nas :P

didier - ja na linka kliknęłam i mi się pojawiły przepisy bez logowania. tam jest spi, a poniżej linki do konkretnych przepisów

idę na jakieś zakupy...

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

Edytowane przez cocci
Czas edycji: 2009-09-17 o 12:50
cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:51   #933
Didier
Rozeznanie

a ten placek dukana to nie moze sluzyc za nalesnik
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:56   #934
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Aleście się rozpisały

Didier dzięki za przepis, ale skoro tak tu na tę skrobię krzyczą, to póki co zrezygnuje

Dziś mój pierwszy dzień póki co jest ok.

A co do szpinaku - kiedyś jak opiekowałam się dzieciaczkiem z niedoborem żelaza, to dodawałam do normalnie usmażonego rozmieszanego jajeczka wcinał aż się uszy trzęsły
Oj nikt tu nie krzyczy na skrobię
Widze że szumu narobiłam... a złozylam tylko propozycję
Nic więcej ...
Staram się Wam pomagać i dawać realne rady do zrealizowania ale od razu podkreślam nie jestem Dukanem ani nawet jego daleką krewną
kredka131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 12:57   #935
cocci
Zakorzenienie

didier - no może, jak go usmazysz na cienko Tylko, że jak dla mnie to tego farszu musiało by być mnóstwo, bo taki mały placuszek zwykle to dl amnei ażnad to. Zapych amnie dokumentnie

dobra, zmykam

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 13:19   #936
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
witam dziewczęta,
przeczytałam wszystko zajeło mi to troche..na tej diecie jestem od 3 dni narazie nie jest źle to moja pierwsza dieta w życiu. Mam nadzieje ze uda mi sie zrzucić tyle ile chce czyli 10

Bardzo fajnie sie was czyta,mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona
WITAMY OCZYWIŚCIE W NASZYM GRONIE.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ewaaaa19 Pokaż wiadomość
witam. dieta super. mam pytanie czy mozna uzywac w pierwszej fazie slodzika?? i jeszcze czy rzeczywscie te wymienione produkty mozna tak wcinac bez ograniczen bo cos nie chce mi sie w to wierzyc ze mozna caly czas jesc i chudnac
Jak najbardziej możesz używać słodzika.Właśnie ta dieta jest cudowna bo nigdy nie jesteś głodana i trzeba jeść.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pupuru Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze kilka pytań:
1. Cukinia są dozwolone, tak? Więc jak jest z kabaczkiem i ważniejsze - bakłażanem?
2. Któraś znalazła jakąkolwiek gumę nie słodzoną sorbitolem?
3. (3 raz edytuje... boże) Jeszcze jedno, ktoś kupuje mieszanki warzyw mrożone na tej diecie? Macie jakieś, które polecacie i które będą ok?

Bogaczko - moje 4kg w porównaniu z Twoimi 14 to nic :O A o tym, żeby sobie międlić jedzenie w buzi dla smaku, a potem wypluwać, też myślałam : P A warzyw to na co dzień nawet nie lubię, jadam bardzo rzadko... A teraz nawet 'zupa z pora' wydaje się smakowita.

Ewa - w książce jest napisane, że aspartan można używać do woli. Gorzej z tym, do czego go używasz Ale serki bardzo-nisko-tłuszczowe + aspartan są ok ^^
Cukinia,bakłażan jak najbardziej dozwolone są na liście.Gumy nie żuję więc nie wiem.Tak ja kupuję najczęściej z nordisa i gotuję na parze,choć wolę świerze.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 13:25   #937
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

[QUOTE=Didier;14287395]
Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
a tu jest stronka z przepisami roznymi innych link

wiolqn

czy tam sie trzeba zalogowac zeby miec dostep do tych przepisow
nie, nie trzeba, na gorze po prawej stronie sa opcje, zmien tam uklad na standardowy (bo teraz jest drzewko) i wyswietla sie wszystkie przepisy. Niektore sa naprawde ciekawe, zwlaszcza te wstawiane przez sliweczke. Z jej podpisu wynika ze schudla juz 34kg a kolejne 32 w planach. Niezle.

cocci tak, w mikrofali na sredniej mocy

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 13:27   #938
eliza40
Zakorzenienie

Robiłam właśnie naleśniki z jabłkami dla dzieci i jak te jabłka obierałam to się uśliniłam chyba do pasa
Stary 2009-09-17, 13:34   #939
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Chcę jeszcze zapytać Was dziewczyny, czy któraś z Was w czasie tej diety przyrządzała sobie SZPINAK ??? Bardzo go lubię ale w tej wersji, którą robię (z serem żółtym, białym i fetą oraz czosnkiem i innymi przyprawami) odpada w przedbiegach Czy macie więc jakiś fajowy i smakowity przepis ???

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Nie pamiętam nawet czy szpinak znajduje się na liście dozwolonych warzyw... A nie chce mi się o tej porze zaglądać do książki

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Dobranoc Dukanki

Rano zgłoszę się po przepis na szpinaczek
Tak szpinak jest na liście i ja jestem jego fanką.No niestety nie mogę przyrządzic go jak zwykle to robię,ale robię to tak;daje kilka kropel parafiny do tego wkładam szpinak i duszę chwilę,następnie 2 rozmącone jajka,1 łyzeczkę skrobi kukurydzianej,jako zagęstnik ,jogurt naturalny ,no i oczywiście troszkę soli pierzu,czosnku i ja dodaje odrobinę magi.Nie smakuje tak jak powinno w orginale ,ale podobnie.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anna777 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim Dukankom)))

Przez pierwsze 3 miesiące mojego odchudzania nie "zgrzeszyłam" Jadłam tylko dozwolone produkty. Przygotowywałam je w prosty sposób.
Kurczaków do tej pory zjadłam mnóstwo. Zawsze obieram ze skóry i wyskrobuję tłuszcz a potem piekę w kombiwarze także jeszcze troszeczkę tłuszczu spływa z nóżek i piersi kurczaka. Tylko solę. Czasami zjadam kurczaka z musztardą. Jadłam bardzo dużo. Potrafiłam zjeść 3 kurczaki w ciągu 3 dni. A do tego inne rzeczy, choć przyznam, nie jest to wielki asortyment. Gdy zaczynają się P+W, to robię szaszłyki. Dużo czerwonej papryki i cebuli i ok.1,5 kg piersi kurczaka. Starcza mi to na 2 dni.
Przepraszam, teraz muszę kończyć cdn
P o z d r a w i a m m i ł o!
Muszę przyznać że bardzo dużo faktycznie jadłaś ja bym w siebie tyle nie zmieściła.Co to znaczy kurczaki całe?Ja tylko uzywam piersi i czasem udka.Jadam też wołowinę i indyka.Ile schudłaś przez ten okres?????
Stary 2009-09-17, 13:36   #940
paloma1987
Przyczajenie

[QUOTE=BogaczKa22;14282810]Chcę jeszcze zapytać Was dziewczyny, czy któraś z Was w czasie tej diety przyrządzała sobie SZPINAK ??? Bardzo go lubię ale w tej wersji, którą robię (z serem żółtym, białym i fetą oraz czosnkiem i innymi przyprawami) odpada w przedbiegach Czy macie więc jakiś fajowy i smakowity przepis ???

ja jadłam szpinak w naleśniku duncanowskim.
Szpinak liściasty, duże kawałki piersi kurczaka, dużo czosnku i chudy twaróg.
REWELACJA!
paloma1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 13:41   #941
Parvati
Zakorzenienie

Kredka ale ja uważam, że Ty słusznie zwróciłaś na to uwagę!!!
I Cię popieram

cocci wpisz w google "demotywatory" kliknij, wejdź a uzależnisz się

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 13:48   #942
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Kochane dziewczyny

Czy przygotowałyście sobie kiedyś zupę cud? Przepis znajduje się w książce Nie potrafię schudnąć, na stronie 166. Zupa jest pyszna!
Potrzeba do niej wielkiego garnka, bo z podanych składników wychodzi jej naprawdę mnóstwo. Objadałam się nią w pierwszych miesiącach diety. Jest słodka. To pozwoliło, że nie miałam ochoty przez dłłługi czas na coś słodkiego.
Ta zupa to coś taka bardzo podobna do kapuścianej.
Stary 2009-09-17, 13:52   #943
Didier
Rozeznanie

[QUOTE=wiolqn;14288305]
Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość

nie, nie trzeba, na gorze po prawej stronie sa opcje, zmien tam uklad na standardowy (bo teraz jest drzewko) i wyswietla sie wszystkie przepisy. Niektore sa naprawde ciekawe, zwlaszcza te wstawiane przez sliweczke. Z jej podpisu wynika ze schudla juz 34kg a kolejne 32 w planach. Niezle.

cocci tak, w mikrofali na sredniej mocy

dzieki wiolqn nie wpadlam na to

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

[QUOTE=paloma1987;14288538]
Cytat:
Chcę jeszcze zapytać Was dziewczyny, czy któraś z Was w czasie tej diety przyrządzała sobie SZPINAK ??? Bardzo go lubię ale w tej wersji, którą robię (z serem żółtym, białym i fetą oraz czosnkiem i innymi przyprawami) odpada w przedbiegach Czy macie więc jakiś fajowy i smakowity przepis ???

ja jadłam szpinak w naleśniku duncanowskim.
Szpinak liściasty, duże kawałki piersi kurczaka, dużo czosnku i chudy twaróg.
REWELACJA!
paloma1987 czy ten nalesnik to to samo co placek dukana?
zarzuc tu zaraz przepis ale od poczatku krok po kroku
Stary 2009-09-17, 13:55   #944
candy1991
Raczkowanie

hehe mi się w ogole nie chce gotować, jadę ciągle na tym co mam w 5 min, np biorę wieśniaka i wkrajam w niego pomidora, kurczaka smażę sobie w ilościach starczających na dwa dni i spokój;p a wy tu widze cuda tworzycie
Stary 2009-09-17, 13:56   #945
margaa
Rozeznanie

Witam dziewczęta dziś znowu P+W jakoś czuje si dziś słabo jakby ktoś wyssał zemnie resztkę energii . Ogólnie to jestem troszkę przygnębiona chyba zaraz się położę. Co do gumy do żucia to nie znalazłam nic słodzonego asparytem kilka razy żułam gumę bez cukru ale to w pierwszych dniach fazy uderzeniowej.
Dzisiejszy jadłospis na śniadanko serek wiejski plus multum szczypiorku i pomidorek o tego ja mieszam wszystko ze sobą robię jakby sałatkę . A na obiadek kupiłam śliczna zieloną brokuł kę a kolacja hm może jogurt bałkanski

witam nową dukatanke _kasiulka_

margaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 13:57   #946
Didier
Rozeznanie

no i ten sos czosnkowy to robicie ze swiezym czochem czy granulowanym
Stary 2009-09-17, 14:04   #947
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaa Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta dziś znowu P+W jakoś czuje si dziś słabo jakby ktoś wyssał zemnie resztkę energii . Ogólnie to jestem troszkę przygnębiona chyba zaraz się położę.
Wiem co czujesz ja tez jestem dziś bez energii życiowej...ale musze jeszcze w pracy parę godzin posiedzieć- a zadroszcę ci tej możliwości położenia się. Jestem teraz na P i może przez to....brak węgli...
W pracy dziś tylko udaję że pracuję...Dobrze że szefa nei ma dziś na miejscu...Ale cóż, każdemu zdarzają sie gorsze dni

Parvati ja w ramach pracy sprawdziłam te demotywatory - fajne
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 14:13   #948
margaretkaat
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Nie pamiętam nawet czy szpinak znajduje się na liście dozwolonych warzyw... A nie chce mi się o tej porze zaglądać do książki

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Dobranoc Dukanki

Rano zgłoszę się po przepis na szpinaczek
Ja zawsze robilam na zasmazce z mleka i maki, ale gdy zaczelam sie dietowac, to zmodyfikowalam troche przepis.

Podduszam sobie szpinak. Na patelni przesmazam posiekany/pokrojony w cienkie plasterki czosnek aż sie zeszkli (czyli kilka sekund ), dodaje szpinak, dolewam troche mleka. Jeszcze troche to dusze, odparowuje i gotowe. Przyprawy to, oprocz czosnku, sol ziolowa i pieprz ziolowy.

Ew. mysle sobie, ze na Dukanie mozna zrobic zasmazke z mleka i maki kukurydzianej, dodac szpinak, przyprawy i pod koniec czosnek, ale nie probowalam tak nigdy.

Tylko ja to szpinaku lisciastego uzywam. Nie wiem jak do tych moich duszen maja sie mrozonki :/.
15.07.09
\/
34 33 32 3130 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20.... 1 0
------------------------/\ 26.10.09 (ruszylo!!)
margaretkaat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 14:26   #949
BogaczKa22
Zadomowienie

Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję za szpinakowe przepisy . Do soboty jestem jeszcze na P+W, więc sobie upichcę
A dziś na obiad pomidorowa-krem. Na lightowym rosołku podgotowałam włoszczyznę, wycedziłam ją i wsadziłam do dzbana od maszyny (taki, w którym różne koktajle się robi) wlałam też pomidory z puszki, wszystko razem zmieliłam, wlałam do wywaru i przyprawiłam. Familia moja zje ją sobie z makaronem i ew. łyżką śmietany a ja samą albo z łyżką jogurtu

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 14:32   #950
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję za szpinakowe przepisy . Do soboty jestem jeszcze na P+W, więc sobie upichcę
A dziś na obiad pomidorowa-krem. Na lightowym rosołku podgotowałam włoszczyznę, wycedziłam ją i wsadziłam do dzbana od maszyny (taki, w którym różne koktajle się robi) wlałam też pomidory z puszki, wszystko razem zmieliłam, wlałam do wywaru i przyprawiłam. Familia moja zje ją sobie z makaronem i ew. łyżką śmietany a ja samą albo z łyżką jogurtu
Noo...wygląda to bardzo smakowicie! Ja własnie od soboty będę na warzywkach, to spróbuję
Musze się na jakies zupy przerzucić, bo już mam z lekka dość tych pieczonych mięs i ryb
Na warzywach najczęściej nagotuję sobie gar jakiegoś lecza, alebo innego bigosu i to jem caly czas...ale sam P potrafia sprawić, ze przestaję miec ochote na mięcho i ryby ( a do tej pory to uwielbiałam!)
Stary 2009-09-17, 14:37   #951
anna777
Przyczajenie

Muszę przyznać że bardzo dużo faktycznie jadłaś ja bym w siebie tyle nie zmieściła.Co to znaczy kurczaki całe?Ja tylko uzywam piersi i czasem udka.Jadam też wołowinę i indyka.Ile schudłaś przez ten okres?????[/QUOTE]

Tak, jadłam bardzo dużo. Nie ograniczałam diety do ilości i czasu posiłków. Jadłam kiedy chciałam, nawet po 22:00.
Pisząc całe - miałam na myśli piersi i nogi kurczaka. Resztę odrzucam.
Zajadam się też wędzonym dorszem.
Chudy twaróg kupuję w Netto. Dodaję do niego trochę kefiru 0%, a w czasie P+W dodaję pokrojone w kostkę pomidory i czerwoną paprykę.
Wołowiny i mięsa indyczego nie jadam.
Przez pół roku ubyło mojego ciała 30 kg.

Edytowane przez anna777
Czas edycji: 2009-09-17 o 14:40
anna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 14:42   #952
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn;142883

[B
cocci[/B] tak, w mikrofali na sredniej mocy
wiesz wiolqn przejrzalam troche to drugie forum, niezle sa niektore przepisy ale tam to sie maizeny sypie troche na tym forum, oj nie zaluja
Stary 2009-09-17, 14:45   #953
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
Tak, jadłam bardzo dużo. Nie ograniczałam diety do ilości i czasu posiłków. Jadłam kiedy chciałam, nawet po 22:00.
Chudy twaróg kupuję w Netto. Dodaję do niego trochę kefiru 0%, a w czasie P+W dodaję pokrojone w kostkę pomidory i czerwoną paprykę.
Przez pół roku ubyło mojego ciała 30 kg.
Grtatuluję najmocniej!
To jest dla mnie niesamowite!
Twój upór i motywacja napewno na nas dobrze wpłyną
No i oczywiście zyczę powodzenia w dlaszych podbojach lub stabilizacji ( nie wiem na jakim etapie jesteś )

Edytowane przez AJKB
Czas edycji: 2009-09-17 o 14:47
Stary 2009-09-17, 14:47   #954
Didier
Rozeznanie

i dziewczyny

DAJCIE TEN PRZEPIS NA NALEŚNIKI, PROSZĘ!!!
dziekuje z gory przepraszam ze krzycze bardzo mi z tego powodu przykro jest

Edytowane przez Didier
Czas edycji: 2009-09-17 o 14:49
Stary 2009-09-17, 14:50   #955
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
i dziewczyny

DAJCIE TEN PRZEPIS NA NALEŚNIKI, PROSZĘ!!!
dziekuje z gory

Uwierz mi, że jakbym go miała to po tym komunikacie NAPEWNO bym ci go podała. Normalnei głupio mi że go niemam Przepraszam Nie krzycz na nas juz więcej ....

To jest niesamowicie skuteczna forma komunikacji...żeby się tylko na stałe tu nei rozprzestrzeniła

Edytowane przez AJKB
Czas edycji: 2009-09-17 o 14:54
Stary 2009-09-17, 15:17   #956
Parvati
Zakorzenienie

AJKB w niektóre dni są lepsze w inne gorsze te demotki, codzienna dawka uśmiechu

Hm ta zupa to zupełnie jak kapuściana-prezydencka na tej prezydenckiej diecie. Smaczna bardzo jest

Didier ja sosik czosnkowy to robię ze świeżego czosnku - bardzo drobno trzeba pokroić.

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 15:29   #957
_kasiulka_
Rozeznanie

czesc kobity,
sluchajcie a ja mam taki przepis na nalesniki dzisiaj nawet je jadlam na sniadanie 4 dzien diety jakos mija..
przepis
1 jajko
3 łyżki mąki kukurydzianej
mleka 0% (tak na oko,żeby sie zrobila masa jak do normalnych nalesników)
ja dodalam jeszcze cynamon do smaku

a możecie je zjeść z
- jogurtem light jogobeli
-serek wiejski + żółtko

polecam dziś na sniadanie jadłam
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 15:29   #958
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Muszę przyznać że bardzo dużo faktycznie jadłaś ja bym w siebie tyle nie zmieściła.Co to znaczy kurczaki całe?Ja tylko uzywam piersi i czasem udka.Jadam też wołowinę i indyka.Ile schudłaś przez ten okres?????

Przez pół roku ubyło mojego ciała 30 kg.[/QUOTE]
No piękny wynik gratuluję,zawsze podziwiam takie osoby jak Ty.Może kiedyś ja też będę dla kogoś wzorem.Wiesz ja jem ,no jem tyle że jestem cały czas najedzona,ale tak naprawdę niewiele mi potrzeba,jak zjem pół piersi z kurczaka,a czasem tylko pół z połowy.Może dlatego powoli mi to idzie.
Stary 2009-09-17, 15:35   #959
Didier
Rozeznanie

dziekuje wszystkim

a jakby zamiast maki dodac otreby ?

Edytowane przez Didier
Czas edycji: 2009-09-17 o 15:44
Stary 2009-09-17, 15:51   #960
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
wiesz wiolqn przejrzalam troche to drugie forum, niezle sa niektore przepisy ale tam to sie maizeny sypie troche na tym forum, oj nie zaluja
tez tak sobie pomyslalam, i one doszly do wniosku ze kotlety sojowe mozna. Co do tego tez nie jestem pewna, ale przepisy warzywne to sobie skopiowalam. Bedzie jakas odmiana.

na nalesniki znalazlam to
CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników)
wersja na słodko

250 gr mąki kukurydzianej
4 jaja
1/2 litra odtłuszczonego mleka
1 szczypta soli
1 łyżeczka do kawy zapachu waniliowego
1 łyżeczka do kawy zapachu rumowego (lub 1 łyżka do zupy rumu )

Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym.
Dodatki zgodne z aktualnie dozwolonymi produktami w okreslonej fazie diety.
UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych

jak dla mnie to troche duzo tej maki. Moze ktos ma inny, lepszy przepis

Jakos dzis do mnei dotarlo o ile latwiejsze jest odchudzanie jak ma sie z kim o tym porozmawiac kazdego dnia, w chwili zwatpienia czy po prostu ot tak. I tenktos rozumie dokladnie o co chodzi a nie patrzy sie z poblazaniem myslac: taaaak glupia krowo, po prostu przestan tyle zrec to schudniesz.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości