|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Kochane dziewczyny
![]() Czy przygotowałyście sobie kiedyś zupę cud? Przepis znajduje się w książce Nie potrafię schudnąć, na stronie 166. Zupa jest pyszna! ![]() Potrzeba do niej wielkiego garnka, bo z podanych składników wychodzi jej naprawdę mnóstwo. Objadałam się nią w pierwszych miesiącach diety. Jest słodka. To pozwoliło, że nie miałam ochoty przez dłłługi czas na coś słodkiego. |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
neitka - no fotki nie mam, ale jak bym miała, to bym wstawiła.
![]() co to są demotywatory??? ![]() co do szpinaku - ja robięgłownie tak: podsmażam na patelni, wciskam ciośnek, wbijam jajka i lekko solę. Wsio. Można to zawinąć w naleśnik, ale akurat to nei dla nas :P didier - ja na linka kliknęłam i mi się pojawiły przepisy bez logowania. tam jest spi, a poniżej linki do konkretnych przepisów idę na jakieś zakupy...
Edytowane przez cocci Czas edycji: 2009-09-17 o 12:50 |
|
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
a ten placek dukana to nie moze sluzyc za nalesnik
|
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze że szumu narobiłam... a złozylam tylko propozycję Nic więcej ... Staram się Wam pomagać i dawać realne rady do zrealizowania ale od razu podkreślam nie jestem Dukanem ani nawet jego daleką krewną
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
didier - no może, jak go usmazysz na cienko
Tylko, że jak dla mnie to tego farszu musiało by być mnóstwo, bo taki mały placuszek zwykle to dl amnei ażnad to. Zapych amnie dokumentnie ![]() dobra, zmykam
|
|
#936 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Jak najbardziej możesz używać słodzika---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Cukinia,bakłażan jak najbardziej dozwolone są na liście .
|
|||
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Didier;14287395]
Cytat:
cocci tak, w mikrofali na sredniej mocy
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam właśnie naleśniki z jabłkami dla dzieci i jak te jabłka obierałam to się uśliniłam chyba do pasa
|
#939 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak szpinak jest na liście i ja jestem jego fanką---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Muszę przyznać że bardzo dużo faktycznie jadłaś ja bym w siebie tyle nie zmieściła całe?Ja tylko uzywam piersi i czasem udka |
||
|
|
|
#940 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=BogaczKa22;14282810]Chcę jeszcze zapytać Was dziewczyny, czy któraś z Was w czasie tej diety przyrządzała sobie SZPINAK ??? Bardzo go lubię ale w tej wersji, którą robię (z serem żółtym, białym i fetą oraz czosnkiem i innymi przyprawami) odpada w przedbiegach
Czy macie więc jakiś fajowy i smakowity przepis ???ja jadłam szpinak w naleśniku duncanowskim. Szpinak liściasty, duże kawałki piersi kurczaka, dużo czosnku i chudy twaróg. REWELACJA! |
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Kredka ale ja uważam, że Ty słusznie zwróciłaś na to uwagę!!!
I Cię popieram ![]() cocci wpisz w google "demotywatory" kliknij, wejdź a uzależnisz się
|
|
|
|
#942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta zupa to coś taka bardzo podobna do kapuścianej |
|
|
|
|
#943 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=wiolqn;14288305]
Cytat:
dzieki wiolqn nie wpadlam na to ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- [QUOTE=paloma1987;14288538] Cytat:
zarzuc tu zaraz przepis ale od poczatku krok po kroku |
||
|
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
hehe mi się w ogole nie chce gotować, jadę ciągle na tym co mam w 5 min, np biorę wieśniaka i wkrajam w niego pomidora, kurczaka smażę sobie w ilościach starczających na dwa dni i spokój;p a wy tu widze cuda tworzycie
|
#945 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczęta dziś znowu P+W jakoś czuje si dziś słabo jakby ktoś wyssał zemnie resztkę energii
. Ogólnie to jestem troszkę przygnębiona chyba zaraz się położę. Co do gumy do żucia to nie znalazłam nic słodzonego asparytem kilka razy żułam gumę bez cukru ale to w pierwszych dniach fazy uderzeniowej. Dzisiejszy jadłospis na śniadanko serek wiejski plus multum szczypiorku i pomidorek o tego ja mieszam wszystko ze sobą robię jakby sałatkę . A na obiadek kupiłam śliczna zieloną brokuł kę a kolacja hm może jogurt bałkanski ![]() witam nową dukatanke _kasiulka_
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
no i ten sos czosnkowy to robicie ze swiezym czochem czy granulowanym
|
|
|
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem teraz na P i może przez to....brak węgli...W pracy dziś tylko udaję że pracuję...Dobrze że szefa nei ma dziś na miejscu... ![]() Parvati ja w ramach pracy sprawdziłam te demotywatory - fajne
|
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podduszam sobie szpinak. Na patelni przesmazam posiekany/pokrojony w cienkie plasterki czosnek aż sie zeszkli (czyli kilka sekund ), dodaje szpinak, dolewam troche mleka. Jeszcze troche to dusze, odparowuje i gotowe. Przyprawy to, oprocz czosnku, sol ziolowa i pieprz ziolowy.Ew. mysle sobie, ze na Dukanie mozna zrobic zasmazke z mleka i maki kukurydzianej, dodac szpinak, przyprawy i pod koniec czosnek, ale nie probowalam tak nigdy. Tylko ja to szpinaku lisciastego uzywam. Nie wiem jak do tych moich duszen maja sie mrozonki :/. |
|
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bardzo Wam wszystkim dziękuję
za szpinakowe przepisy . Do soboty jestem jeszcze na P+W, więc sobie upichcę ![]() A dziś na obiad pomidorowa-krem. Na lightowym rosołku podgotowałam włoszczyznę, wycedziłam ją i wsadziłam do dzbana od maszyny (taki, w którym różne koktajle się robi) wlałam też pomidory z puszki, wszystko razem zmieliłam, wlałam do wywaru i przyprawiłam. Familia moja zje ją sobie z makaronem i ew. łyżką śmietany a ja samą albo z łyżką jogurtu
|
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Musze się na jakies zupy przerzucić, bo już mam z lekka dość tych pieczonych mięs i ryb ![]() Na warzywach najczęściej nagotuję sobie gar jakiegoś lecza, alebo innego bigosu i to jem caly czas...ale sam P potrafia sprawić, ze przestaję miec ochote na mięcho i ryby ( a do tej pory to uwielbiałam!)
|
|
|
#951 |
|
Przyczajenie
|
Muszę przyznać że bardzo dużo faktycznie jadłaś ja bym w siebie tyle nie zmieściła całe?Ja tylko uzywam piersi i czasem udkaTak, jadłam bardzo dużo. Nie ograniczałam diety do ilości i czasu posiłków. Jadłam kiedy chciałam, nawet po 22:00. Pisząc całe - miałam na myśli piersi i nogi kurczaka. Resztę odrzucam. Zajadam się też wędzonym dorszem. Chudy twaróg kupuję w Netto. Dodaję do niego trochę kefiru 0%, a w czasie P+W dodaję pokrojone w kostkę pomidory i czerwoną paprykę. ![]() Wołowiny i mięsa indyczego nie jadam. Przez pół roku ubyło mojego ciała 30 kg. Edytowane przez anna777 Czas edycji: 2009-09-17 o 14:40 |
|
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To jest dla mnie niesamowite! Twój upór i motywacja napewno na nas dobrze wpłyną ![]() No i oczywiście zyczę powodzenia w dlaszych podbojach lub stabilizacji ( nie wiem na jakim etapie jesteś )
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-09-17 o 14:47 |
|
|
|
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
i dziewczyny
DAJCIE TEN PRZEPIS NA NALEŚNIKI, PROSZĘ!!! ![]() dziekuje z gory przepraszam ze krzycze bardzo mi z tego powodu przykro jest
Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-09-17 o 14:49 |
|
|
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uwierz mi, że jakbym go miała to po tym komunikacie NAPEWNO bym ci go podała. Normalnei głupio mi że go niemam Przepraszam Nie krzycz na nas juz więcej ....To jest niesamowicie skuteczna forma komunikacji...żeby się tylko na stałe tu nei rozprzestrzeniła
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-09-17 o 14:54 |
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
AJKB w niektóre dni są lepsze w inne gorsze te demotki, codzienna dawka uśmiechu
Hm ta zupa to zupełnie jak kapuściana-prezydencka na tej prezydenckiej diecie. Smaczna bardzo jest Didier ja sosik czosnkowy to robię ze świeżego czosnku - bardzo drobno trzeba pokroić. |
|
|
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
czesc kobity,
sluchajcie a ja mam taki przepis na nalesniki dzisiaj nawet je jadlam na sniadanie 4 dzien diety jakos mija.. przepis 1 jajko 3 łyżki mąki kukurydzianej mleka 0% (tak na oko,żeby sie zrobila masa jak do normalnych nalesników) ja dodalam jeszcze cynamon do smakua możecie je zjeść z - jogurtem light jogobeli ![]() -serek wiejski + żółtko polecam dziś na sniadanie jadłam ![]() |
|
|
|
#958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, jadłam bardzo dużo. Nie ograniczałam diety do ilości i czasu posiłków. Jadłam kiedy chciałam, nawet po 22:00. Pisząc całe - miałam na myśli piersi i nogi kurczaka. Resztę odrzucam. Zajadam się też wędzonym dorszem. Chudy twaróg kupuję w Netto. Dodaję do niego trochę kefiru 0%, a w czasie P+W dodaję pokrojone w kostkę pomidory i czerwoną paprykę. ![]() Wołowiny i mięsa indyczego nie jadam. Przez pół roku ubyło mojego ciała 30 kg.[/QUOTE] No piękny wynik gratuluję .Wiesz ja jem ,no jem tyle że jestem cały czas najedzona,ale tak naprawdę niewiele mi potrzeba,jak zjem pół piersi z kurczaka,a czasem tylko pół z połowy.Może dlatego powoli mi to idzie .
|
|
|
|
|
#959 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje wszystkim
![]() a jakby zamiast maki dodac otreby ? Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-09-17 o 15:44 |
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na nalesniki znalazlam to CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników) wersja na słodko 250 gr mąki kukurydzianej 4 jaja 1/2 litra odtłuszczonego mleka 1 szczypta soli 1 łyżeczka do kawy zapachu waniliowego 1 łyżeczka do kawy zapachu rumowego (lub 1 łyżka do zupy rumu )Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym. Dodatki zgodne z aktualnie dozwolonymi produktami w okreslonej fazie diety. UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych jak dla mnie to troche duzo tej maki. Moze ktos ma inny, lepszy przepis Jakos dzis do mnei dotarlo o ile latwiejsze jest odchudzanie jak ma sie z kim o tym porozmawiac kazdego dnia, w chwili zwatpienia czy po prostu ot tak. I tenktos rozumie dokladnie o co chodzi a nie patrzy sie z poblazaniem myslac: taaaak glupia krowo, po prostu przestan tyle zrec to schudniesz.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

póki co jest ok.

Czy macie więc jakiś fajowy i smakowity przepis
???

Jestem teraz na P i może przez to....brak węgli...
za szpinakowe przepisy