Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-17, 22:26   #1021
Ulinka_24
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

a ja robiłam tez i mi wyszło ze ponizej 62 nie zejde :P a mam 168 wzrostu a kosci hmm nie wiem jakie mam ale wiem ze własnie przy nadgrastku mam bardzo mało mam nawet mniejsza reke przy nadgarstku niz kumpela ktora jest chuda od urodzenia ale w sumie to takby było dobrze z ta waga tak wazyłam pod koniec technikum i było super wtedy mi sie tak nie wydawalo ale teraz to chciałabym miec tamte problemy z waga no ale 2 ciaze robią swoje

_________________________ ______

"Każdego dnia budzę się piękniejsza ale dziś to już przesadziłam "
Ulinka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 22:28   #1022
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pupuru Pokaż wiadomość
Jak masz 14 lat, to Ty jeszcze urośniesz w górę, a waga zostanie taka sama. Lepiej zapisz się na siłownie czy coś w tym stylu : P
No właśnie ja też proponuję w tym przypadku ćwiczenia i lżejsze jedzenie

Sama mam 2 córki w tym wieku i nie pozwoliłabym im na taką dietę tylko kopa w tyłek i biegać nad Odrą
Dzięki Bogu dziewczyny są taaaaakie laski, że faceci już patrząc na nie ściągają gacie przez głowę Nie mówię tego bo to moje córki ale muszę przyznać, że są laski nie z tej ziemi I zazdroszczę im tego Dobrze, że się w mamusię nie wdały
Czasami jak któraś zacznie "oj ale mam gruby brzuch!" to jej wtedy mówię "to się ze mną zamień" Ja bym chciała mieć taki "paskudny" brzuch

Dukan

Edytowane przez BogaczKa22
Czas edycji: 2009-09-17 o 22:31
BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 22:30   #1023
_kasiulka_
Rozeznanie

do mnie te problemy dopiero dotrą moja córeczka ma dopiero 2 latka ale pewnie tez bedzie wesoło,ale tez poszła po tacie i widać,że bedzie chudzina tacy to mają szczęście od urodzenia
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 22:32   #1024
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmargola Pokaż wiadomość
Witajcie
Podczytuję Was od ponad tygodnia, więc w końcu włączę sie do tematu, bo jak już mówiłyście jest o wiele łatwiej, kiedy można pogadać o diecie.
To moje drugie podejście do proteinek - pierwszy epizod (na poprzednim wątku) był na przełomie lutego i marca, zakończony jak nietrudno się domyśłić fiaskiem.
Udało mi się przetrwać uderzeniówkę - 7 dni, spadło 34 kilo wody, ale poźniej poległam, niestety i tak do teraz. Po drodze przybyło mi tu i ówdzie, w finale zastartowałam z wagą 71 kg na początku poprzedniego tygodnia. Dzisiaj w 11 dniu diety jest -3, mało bo mało, ale z testu wyszło mi że powinnam osiągnąć 60,2 - wagę odpowiednią dla mnie (167 cm wzrostu) do 19listopada
W ubiegłym roku stosowałam dietę Montignaca - bardzo rozsądnie schudłam 8 kg,w czasie wakacji. Do świąt udało mi się utrzymywać wagę, jednak wróciłam do słodyczy i zaczelam tyć. Tamta dieta opierała się o indeks glikemiczny, ale trzeba było totalnie zrezygnowac z sacharozy - cukru, skrobii i glukozy. Dozwolona była fruktoza - do placków i chudych deserów z mąką pełnoziarnistą. No i można było jeść moją ukochaną fasole i soczewicę, dlatego dieta mogła być bardziej urozmaicona, a podstawą były warzywa o niskim IG do każdego posiłku. Organizm po 2 tygodniach nie domagał się niczego słodkiego, wręcz drażnił mnie zapach gofrów i lodów, no i schudłam. Ale niestety - brak konsekwencji mnie zgubił. A w szafie móstwo ubrań z ubiegłego roku kupowanych w euforii spowodowanej chudnięciem
Od jutra P+W więc trochę poszaleję, chcę iść trybem 4P - 3 PW(weekendy) Zobaczymy, jaki będzie efekt. Ze słodkości pozwalam sobie tylko na pepsi light albo jogobelle light, mąki kukurydzianej nie stosuję - jestem uprzedzona do kukurydzy po Montignacu. Zamiast mąki lepiej stosować otręby - wczoraj piekłam muffinki - na pikantnie- i wyszły
rewelacyjne.
Dobrej nocki

Witam w naszych progach.Co się stało że po utracie 34 klogramów zrezygnowałaś?No kochana tym razem tak nie będzie ,my nie damy ci tak łatwo zaprzepaścić tego co uda się zrzucić tym razem. Jesteśmy tu codziennie,każda może wypłakać się i wyspowiadać z grzechów,a także cały czas dowiadujemy się czegoś nowego i uczymy się przygotowywać jedzonko,co coraz lepiej nam wychodzi. Więc pamiętaj że nie jesteś sama.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 22:35   #1025
eliza40
Zakorzenienie

Ja na obiadek mam jutro rybkę i ogórek konserwowy.

Też mam córkę laskę(22 l )
Stary 2009-09-17, 22:37   #1026
cocci
Zakorzenienie

ja wieczornie na szybko...

kasiulka - ja pulpeciki w koperku zmodyfikowane na protalowsko, czyli bez mąki i śmietany, tylko własnie musze sobie doczytać, czy koperek traktować jak zioło, czy warzywo.
co do biegunki - zamień sie, ciom? Mnie dopadły zaparcia

kingusiak no przecież Ty jeszcze rośniesz dziewczyno! Spokojnie jeszcze dobre 5 lat mozesz sobie odpuścić WSZELKIE diety! Zdrowe odżywianie i sport - tego Ci trzeba

mmargola - no hej

eliza- t ekst dnia c oś w stylu: "Dzień dobry, zastałem Jolkę?"

powspierajcie mnie ciut, bo mam okropną ochotę na pieczywo....

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 22:41   #1027
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kingusiak5 Pokaż wiadomość
Witam. Mam dopiero 14 lat a jestem już za gruba. Przy wzroście 162 cm waże 62 kg. Mam duży brzuch oraz boczki. Moja mama stosowała tę dietę i ja również ją stosuję. Już około miesiąca. Przez pierwszy tydzień zauważyłam że waga mi spada i to tylko 80 dag. Teraz waga cały czas stoi w miejscu, albo idzie w góre. Stosuję się do nakazan diety. Jeszcze napisze że jestem na 3 fazie bo na dwóch pozostałych niestety nie mogłam byc. Co zrobic aby waga znowu poszła w dół? Pomocy!
Kochana jesteś bardzo młodziutką osóbką,ja zgadzam się z Bogaczką wystarczy tylko trochę więcej ruchu,odrzucić słodycze ,hamburgery itd. Jeść o stałych porach i nie póżniej jak o 18 i będzie dobrze.Pamietaj że cały czas się rozwijasz i musisz rozsądnie podejść do tego co jesz.Ja też uważam że Twoja waga jest dobra,a jeśli będziesz pilnować tego co wcześniej pisałam to napewno zleci pomału.Trzymam za Ciebie skarbie kciuki.
Stary 2009-09-17, 22:51   #1028
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Jeść o stałych porach i nie póżniej jak o 18 i będzie dobrze.
Słuchajcie, mam taką satysfakcję, jak słyszę albo czytam takie rzeczy Ludzie katują się różnymi "zdrowymi" dietami i przestrzegają godziny ostatniego posiłku o 18/19 a ja właśnie o godz. 23 pożarłam pół małego wieśniaka i mi z tym dobrze I wcale ale to wcale nie mam wyrzutów sumienia Skoro doktorek napisał o "każdej porze" to wiem, że mogę i już

Dukan

Stary 2009-09-17, 22:59   #1029
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Ja na obiadek mam jutro rybkę i ogórek konserwowy.

Też mam córkę laskę(22 l )
Ale macie fajnie ja mam trzech facetów,ale też są fajnie zbudowani,niestety nie po mnie tylko po tatusiu.Chociaż przed ślubem ważyłam 46kg.Niestety po trzeciej ciąży coś mi sie poprzestawiało i jak przybrałąm w ciązy 34 klogramy,to potem już miałam cały czas problemy z wagą.

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, mam taką satysfakcję, jak słyszę albo czytam takie rzeczy Ludzie katują się różnymi "zdrowymi" dietami i przestrzegają godziny ostatniego posiłku o 18/19 a ja właśnie o godz. 23 pożarłam pół małego wieśniaka i mi z tym dobrze I wcale ale to wcale nie mam wyrzutów sumienia Skoro doktorek napisał o "każdej porze" to wiem, że mogę i już
Tak zgadzam się ta dieta jest cudowna,nie liczymy kalorii,jemy o której chcemy,czego można sobie jeszcze życzyć?No chyba że szybkiego spadku wagi.
Stary 2009-09-17, 23:03   #1030
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Ale macie fajnie ja mam trzech facetów,ale też są fajnie zbudowani,niestety nie po mnie tylko po tatusiu.Chociaż przed ślubem ważyłam 46kg.Niestety po trzeciej ciąży coś mi sie poprzestawiało i jak przybrałąm w ciązy 34 klogramy,to potem już miałam cały czas problemy z wagą.
Ja w pierwszej ciąży przybrałam (nie przytyłam ) tylko 7 kg natomiast w drugiej ciąży już ok 20 kg i później troszkę spadłam , potem troszkę bardziej spadłam , potem znów przybrałam, i ostatnio było tak jak na huśtawce ale zazwyczaj blisko wagi, z której startowałam Dukana.

Dukan

Stary 2009-09-17, 23:12   #1031
margaa
Rozeznanie

Ale sie rozpisałyście myślałam że już nie przebrnę o końca. Drzemka trochę pomogła lepiej sie czuje choć przygnębienie zostało i niema co zazdrostki wolałam bym pracować jak wy eh . Dzisiejszy obiadek przerodził się w kolacje ponieważ ugotowałam za duzo brokuły ale była pyszna uwielbiam p+w

Witamy mmargola w naszym gronie

margaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 23:21   #1032
eliza40
Zakorzenienie

Margaa ,a jak robisz brokuły? Tak same czy z czymś jeszcze?
Stary 2009-09-17, 23:34   #1033
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Ja coprawda nie Margaa, ale brokuły robię takie same w sobie ugotowane, ew. daję odrobinę wyciśniętego czosnku

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Niestety muszę Wam już powiedzieć dobranoc bo o 6,00 pobudka

I proszę też już iść spać i nie pisać tyle , cobym rano nie musiała za dużo nadrabiać

Dukan

Stary 2009-09-17, 23:34   #1034
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Ja ponawiam pytanie co jest z tymi brokułami i kalafiorem?Niema ich na liście są ,jednak w przepisach są.Nic z tego nie kumam,ja juz jadłam kilka razy jedno i drugie.Jak do tej pory nie uzyskałąm odpowiedzi,a mam 2 fajne przepisy.Jutro je zamieszczę.
Stary 2009-09-17, 23:34   #1035
eliza40
Zakorzenienie

Bogaczko dzięki

Ja już zmykam do jutra.

Betii ,dziewczyny pisały,że można,ja też jem

Edytowane przez eliza40
Czas edycji: 2009-09-17 o 23:36
eliza40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 23:38   #1036
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Ja coprawda nie Margaa, ale brokuły robię takie same w sobie ugotowane, ew. daję odrobinę wyciśniętego czosnku

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Niestety muszę Wam już powiedzieć dobranoc bo o 6,00 pobudka

I proszę też już iść spać i nie pisać tyle , cobym rano nie musiała za dużo nadrabiać
DOBRANOC.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Bogaczko dzięki

Ja już zmykam do jutra.

Betii ,dziewczyny pisały,że można,ja też jem
DO JUTRA KOLOROWYCH SNÓW.
Stary 2009-09-18, 06:51   #1037
Dianae
Raczkowanie

Dzień doberek, wstawać Śpiochy!

Jupi! Spadło mi kolejne 0,6 kg! Czyli w tym tygodniu jednak sie udało 0,9 w dół--> 82,8 kg! Dobra waga, grzeczna waga (muszę być dla niej naprawdę miła, inaczej nici z chudnięcia ). Myślę, że jednak najlepiej mi zrobi to, że zaraz się pakuję i wyjeżdżam, czyli odwyk od sprawdzania co rano, ile ważę. Następne ważenie dopiero w poniedziałek, czyli ofocjalnie po pierwszej dzsięciodniówce 5PW + 5P. Zobaczymy.

I calkiem nie wiem, co ja będe jeść przez najbliższe trzy dni - jadę w miejsce, w którym żadnego dostępu do kuchni, same jedzenie w knajpach, a na wychodnym to ja mam odwagę zjeść tylko sashimi. Macie jakieś pomysły? Bo mogę umrzeć z głodu!

Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm
Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009
Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg
Aktualnie: 75,8 kg

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png
Dianae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 07:02   #1038
eliza40
Zakorzenienie

Jakie tam znowu śpiochy już od rana klawiaturka.

Dianae gratulejszyn za spadającą wagę
Na wyjeździe będziesz miała ciężko z dietką,musisz się bardzo starać,bo szkoda tych kilosków co już spadły.Ciężko je potem zrzucać.
Stary 2009-09-18, 07:17   #1039
anna777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
Grtatuluję najmocniej!
To jest dla mnie niesamowite!
Twój upór i motywacja napewno na nas dobrze wpłyną
No i oczywiście zyczę powodzenia w dlaszych podbojach lub stabilizacji ( nie wiem na jakim etapie jesteś )
Dziękuję pięknie za gratulacje AJKB Sama nadal jestem pod wrażeniem. Jak przypomnę sobie, jak wyglądałam..koszmar. Teraz? Wszyscy niezazdroszczący mówią, że pięknie Nareszcie mogę chodzić w modnych ubraniach.
Nadal jestem w II fazie. Ostatnio trochę popuściłam diecie ale teraz znowu zaczynam się jej trzymać. Wiolqn ma rację, tworzą się miękkie wałeczki po bokach, gdy zaczyna się jeść niedozwolone rzeczy.
Nigdy więcej dodatkowych kilogramów!
Pozdrawiam i trzymam kciuki za drogę do sukcesu

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Tak, jadłam bardzo dużo. Nie ograniczałam diety do ilości i czasu posiłków. Jadłam kiedy chciałam, nawet po 22:00.
Pisząc całe - miałam na myśli piersi i nogi kurczaka. Resztę odrzucam.
Zajadam się też wędzonym dorszem.
Chudy twaróg kupuję w Netto. Dodaję do niego trochę kefiru 0%, a w czasie P+W dodaję pokrojone w kostkę pomidory i czerwoną paprykę.
Wołowiny i mięsa indyczego nie jadam.
Przez pół roku ubyło mojego ciała 30 kg.
No piękny wynik gratuluję,zawsze podziwiam takie osoby jak Ty.Może kiedyś ja też będę dla kogoś wzorem.Wiesz ja jem ,no jem tyle że jestem cały czas najedzona,ale tak naprawdę niewiele mi potrzeba,jak zjem pół piersi z kurczaka,a czasem tylko pół z połowy.Może dlatego powoli mi to idzie.[/QUOTE]

betii5 Dziękuję Na pewno będziesz wzorem dla innych.
P. Dukan pisze, że należy jeść na zapas. Ja tak jadłam. Nie oszczędzałam jedzenia ani siebie i chudłam Nareszcie trafiłam na odpowiednie dla mnie jedzenie. Nie chodzić głodna, jeść, jeść i jeść, i chudnąć. Coś wspaniałego.
anna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 07:27   #1040
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie w przepisach też mam kalafiora i brokuła,a na liście niema.Może jest dozwolony w 3 i 4 fazie.

Witajcie dziewczęta!

droga betii5, w kaiążce 350 przepisow we wstępie, na stronie 14, znajdziesz brokuły i kalafior
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:22   #1041
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta!

droga betii5, w kaiążce 350 przepisow we wstępie, na stronie 14, znajdziesz brokuły i kalafior
Dzięki rozwiałyście moje wątpliwości,niestety nie mam jeszcze książki z przepisami.Tylko zastanawiałam się dlaczego ich niema na liście warzyw dozwolonych?Jestem taki niewierny Tomasz.
Stary 2009-09-18, 08:30   #1042
agus30
Raczkowanie

Ja też zawsze należałam do osób które są zawsze szczupłe a nawet byłam chuda pomimo tego że jadłam wszystko na co miałam, ochotę i w ogóle jadłam duużo.Pamiętam jak mieszkałam w internacie i dziewczyny mi zazdrościły że jem za trzech a wyglądam jak wieszak.Przy wzroście 170cm ważyłam 58kg,ale wyglądałam naprawdę chudo (jestem średniej budowy kości).Podczas pierwszej ciąży przytyłam ok 25kg i wyglądałam jak balon,fakt faktem że synek ważył 4680 g ,ale każdy mi powtarzał,zobaczysz jak będziesz karmić piersią to schudniesz.U mnie to jednak na odwrót po dwóch miesiącach ważyłam tyle jak w dniu kiedy poszłam rodzić.Niestety nie potrafiłam schudnąć.Kiedy synek miał rok poszłam do pracy,stres i w ogóle tak że po dwóch miesiącach schudłam 20kg i wtedy się czułam super z waga 66kg.Utrzymałam ją do czasu drugiej ciąży na której podobnie przytyłam i efekt był taki sam,przeróżne diety,efekty jojo.Miałam już wszystkiego dosyć. Problemy z kupnem fajnych ciuchów bo te które mi się podobały to oczywiście nie w moim rozmiarze a takie które były w moim to pasowały na stare babcie,załamana byłam.W końcu trafiłam przez przypadek na te właśnie forum,następnego dnia kupiłam książkę,przeczytałam jednym tchem i powiedziałam sobie,koniec z moja otyłością,muszę coś z tym zrobić.Jestem bardzo zadowolona waga spada,głodna nie chodzę.Powiem jeszcze więcej to forum daje mi ogromne wsparcie i chęć do działania,nie poddaję się.Na tym forum wszyscy się rozumiemy,dajemy sobie cenne uwagi,rady spostrzeżenia,jak trzeba stawiamy kogoś do pionu.

Według testu dukana waga którą utrzymam to 68kg i powinnam ja uzyskać do 15 grudnia ,chcę 65,ale zobaczymy.
ale się rozpisałam
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:30   #1043
betii5
Rozeznanie

Czy robiłyście ten koktajl proteinowy?2łyzki otręb owsianych,1 łyzka otręb pszennych,3/4szk. mleka0%,lub0,5%,średni kubek jogurtu0%,1/2kostki twarogu0%,3 płaskie łyzeczki mleka w proszku niskotłuszczowego,zmiksow ać,smacznego.
Stary 2009-09-18, 08:37   #1044
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna777 Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie za gratulacje AJKB Sama nadal jestem pod wrażeniem. Jak przypomnę sobie, jak wyglądałam..koszmar. Teraz? Wszyscy niezazdroszczący mówią, że pięknie Nareszcie mogę chodzić w modnych ubraniach.
Nadal jestem w II fazie. Ostatnio trochę popuściłam diecie ale teraz znowu zaczynam się jej trzymać. Wiolqn ma rację, tworzą się miękkie wałeczki po bokach, gdy zaczyna się jeść niedozwolone rzeczy.
Nigdy więcej dodatkowych kilogramów!
Pozdrawiam i trzymam kciuki za drogę do sukcesu

betii5 Dziękuję Na pewno będziesz wzorem dla innych.
P. Dukan pisze, że należy jeść na zapas. Ja tak jadłam. Nie oszczędzałam jedzenia ani siebie i chudłam Nareszcie trafiłam na odpowiednie dla mnie jedzenie. Nie chodzić głodna, jeść, jeść i jeść, i chudnąć. Coś wspaniałego.

ale mi sterczy brzucho jak sie najem tez tak mialas anna777?
Stary 2009-09-18, 08:39   #1045
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Ja też zawsze należałam do osób które są zawsze szczupłe a nawet byłam chuda pomimo tego że jadłam wszystko na co miałam, ochotę i w ogóle jadłam duużo.Pamiętam jak mieszkałam w internacie i dziewczyny mi zazdrościły że jem za trzech a wyglądam jak wieszak.Przy wzroście 170cm ważyłam 58kg,ale wyglądałam naprawdę chudo (jestem średniej budowy kości).Podczas pierwszej ciąży przytyłam ok 25kg i wyglądałam jak balon,fakt faktem że synek ważył 4680 g ,ale każdy mi powtarzał,zobaczysz jak będziesz karmić piersią to schudniesz.U mnie to jednak na odwrót po dwóch miesiącach ważyłam tyle jak w dniu kiedy poszłam rodzić.Niestety nie potrafiłam schudnąć.Kiedy synek miał rok poszłam do pracy,stres i w ogóle tak że po dwóch miesiącach schudłam 20kg i wtedy się czułam super z waga 66kg.Utrzymałam ją do czasu drugiej ciąży na której podobnie przytyłam i efekt był taki sam,przeróżne diety,efekty jojo.Miałam już wszystkiego dosyć. Problemy z kupnem fajnych ciuchów bo te które mi się podobały to oczywiście nie w moim rozmiarze a takie które były w moim to pasowały na stare babcie,załamana byłam.W końcu trafiłam przez przypadek na te właśnie forum,następnego dnia kupiłam książkę,przeczytałam jednym tchem i powiedziałam sobie,koniec z moja otyłością,muszę coś z tym zrobić.Jestem bardzo zadowolona waga spada,głodna nie chodzę.Powiem jeszcze więcej to forum daje mi ogromne wsparcie i chęć do działania,nie poddaję się.Na tym forum wszyscy się rozumiemy,dajemy sobie cenne uwagi,rady spostrzeżenia,jak trzeba stawiamy kogoś do pionu.

Według testu dukana waga którą utrzymam to 68kg i powinnam ja uzyskać do 15 grudnia ,chcę 65,ale zobaczymy.
ale się rozpisałam
WITAM.Ja miałam bardzo podobnie tylko trzy ciąże jedna po drugiej,i od ostatniej zaczęły się straszne problemy.No i tak zrzuciłam 6 to przybrałam 8 i tak w kółko.Jestem również szcześliwa że trafiłam na dukana i to forum które dodaje mi skrzydeł,dziewczyny są super zawsze można na nie liczyć,bo każda z nas ma podobne problemy i każda czasem potrzebuje bratniej duszy.Jestem pewna że w tym gronie ,każdej z nas się uda dojść do upragnionego celu.
Stary 2009-09-18, 08:41   #1046
AJKB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmargola Pokaż wiadomość

Od jutra P+W więc trochę poszaleję, chcę iść trybem 4P - 3 PW(weekendy) Zobaczymy, jaki będzie efekt. Ze słodkości pozwalam sobie tylko na pepsi light albo jogobelle light, mąki kukurydzianej nie stosuję - jestem uprzedzona do kukurydzy po Montignacu. Zamiast mąki lepiej stosować otręby - wczoraj piekłam muffinki - na pikantnie- i wyszły
rewelacyjne.
Dobrej nocki
Tak w ogóle to witam
Ja szłam taki trybam jak ty przez miesiąc, ze względu na wakacyjne zagrożenie grilami Ale przyznam, że teraz idę 5/5 i wydaje mi się że sa lepsze efkety...albo to tylko takie moje urojenia. Z drugiej strony, ja przynajmniej tak mam, że jak już grzeszę to na warzywach, a w weekend jest więcej możliwości do grzeszenie a jak to mi się jeszcze połączylo z warzywami...to trudno czasami było mi się oprzeć...i te 3 dni z warzywami to było czasami mało i podkopywało moją motywację.A teraz jak jadę 5/5 to jakoś jestem bardziej zorganizowama...
Tyle moich przemyśleń i doświadczeń- może tobie to sie lepiej uda

Powodzenia

A tak w ogole to zaczynam żałować, że nei mam internetu w domu - wy to najbardziej gadatliwe jestescie wieczorem! A nawet sobie wczoraj o was myślałam i zastanawiałam się na jaki temat teraz dyskutujecie...

W związku z wasza dyskusja na temat kalafiora ( w mojej książce był wymieniony jako warzywo dozowlone) ja ostatnio podawałam go z proteinowym majonezem. majonez zrobiłam ostrzejszy (wiecej octu, musztardy i słodzika) i polałam nim gotowanego kalafiora - był obłędny. No i zaparć po takim majonezie nie ma.... Polecam

Edytowane przez AJKB
Czas edycji: 2009-09-18 o 08:45
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:42   #1047
kredka131
Raczkowanie

GG do kredka131

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Hmm 14 lat i dieta? Może jednak więcej ruchu, zdrowe odżywianie? Wizyta u dietetyka.
A co do diety Dukana - jak to jesteś na 3 fazie? Na unormowaniu? Czytałaś książkę? Bo to co robisz totalnie nie jest dietą DUKANA i za pewne stąd problem, że nic nie chudniesz.
Zacznij od książki i jak będziesz miała pytania to służymy pomocą, ale na początek KSIĄŻKA!! Obowiązkowo. Choć mimo wszystko polecałabym jednak coś innego.
Proszę nie krzyczeć na nastolatkę
Ona dobrze się stosuje :P To chyba Wy czytacie po łebkach

Za przepisami w książce Dukana jest informacja jak stosować tę dietę u dzieci i nastolatek.
I dokładnie jest jak kungusiak....

Może Wy sobie przypomnicie książke co?
kredka131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:46   #1048
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki rozwiałyście moje wątpliwości,niestety nie mam jeszcze książki z przepisami.Tylko zastanawiałam się dlaczego ich niema na liście warzyw dozwolonych?Jestem taki niewierny Tomasz.
betii5 te warzywa sa na liscie warzyw dozwolonych, tylko nie w Nie potrafie schudnac a w 350 przepisow...
probowalam znalezc date wydania ale nie udalo mi sie; z pewnoscia kaiazka z przepisami jest wydana pozniej stad mogly sie w niej znalezc dodatkowe warzywka

chyba teoria do przyjecia mnie sie wydaje
Stary 2009-09-18, 08:55   #1049
betii5
Rozeznanie

Zapiekanka obiadowa;1 pierś z kurczaka,kilka różyczek kalafiora i brokuła,30dag pieczarek,1 czerwona papryka,1 pomidor,1 mały jogurt,1 łyżeczka przecieru pomidorowego,1 łyzeczka przyprawy gyros,czosnek.Fileta kroimy w paski,cebule w kostkę.Pieczarki dusimy na niewielkiej ilości wody.Fileta z przyprawą gyros,cebulą i papryką smażymy na teflonie.Kurczakawkładamy do naczynia żaroodpornego,na to kalafiora i brokuła,następnie pieczarki i pokrojonego w 8 pomidora.Jogurt mieszamy z chrzanem i przecierem,oraz czosnkiem.Pieczemy 30minut w temperaturze200c.Smaczneg o ja się tym zajadałam.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kredka131 Pokaż wiadomość
Proszę nie krzyczeć na nastolatkę
Ona dobrze się stosuje :P To chyba Wy czytacie po łebkach

Za przepisami w książce Dukana jest informacja jak stosować tę dietę u dzieci i nastolatek.
I dokładnie jest jak kungusiak....

Może Wy sobie przypomnicie książke co?
Jeśli tak to prrzepraszamTego nie doczytałam faktycznie.Kungusia przepraszam
Stary 2009-09-18, 09:01   #1050
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Czy robiłyście ten koktajl proteinowy?2łyzki otręb owsianych,1 łyzka otręb pszennych,3/4szk. mleka0%,lub0,5%,średni kubek jogurtu0%,1/2kostki twarogu0%,3 płaskie łyzeczki mleka w proszku niskotłuszczowego,zmiksow ać,smacznego.
ja robilam tylko ze w gazetce rosmana w tym koktajlu byl jeszcze owoc, np truskawki 3 albo 3 jagody, zrobilam chyba 2 razy potem juz nie mogla ale kolezanka caly czas pije; jedyna zaleta tego koktajlu jest to ze do wieczora nie bedziesz glodna ale w przypadku naszej diety to moze raczej wada jest tak?
w kazdym razie ja go pic nie bede, bo lubie smaczne rzeczy, o!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości