Wszystko o Avonie - część 7 :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-17, 21:33   #2131
luki14
Raczkowanie

GG do luki14 Send a message via Skype™ to luki14
Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
Zegarków są 2 albo 3 rodzaje, w swiątecznym jest ich na pewno więcej

Żel pachnie BOSKO jak dla mnie ma się rozumieć, jak seria SPA afrykańska, brązowy cukier i wanilla... cudeńko

Co polecam... to zależy, jak duże problemy ze skórą, to dermatolog
Jak małe, to może być maseczka błotna SPA (moim zdaniem rewelacja), maseczka z glinką, tonik radzę nawilżający, bo często problemy z łojotokiem są związane z przesuszoną skórą

Dzięki Jesteś super

Jak byś była taka miła i znalazła chwilkę to proszę o nazwy zegarków i o cenę albo tylko numery

bede zadowolony
luki14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 21:36   #2132
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez olla74 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi ,bo nie moge zrozumieć. Dlaczego musicie ciągle mianowac nowe KK? Przecież jak beda same konsultantki to kto bedzie kupował od nich? KK nie bedzie sie opłacało być KK.Nie wystarcza te aktywne?
Tam w górze strasznie mieszają i jak widać tu po naszych opiniach idzie to w złym kierunku Avon oszcędza tylko na nasSzkoda, bo kiedys współpraca z ta firma byłą przyjemniejsza.
Bo tak na prawdę konsultantek jest coraz mniej... rekord, to 220'000 konsultantek w całej Polsce, teraz jest obecnie jedyne 150'000, z tego duża część to nieaktywne, zagrożone... bla bla bla

Avon sobie wymyśla cele a my mamy je spełniaj, jak nie spełnimy (a tak jest często), to od góry w dół wszyscy zbietrają ochrzan po kolei... od dywizyjnych, przez OMS po Liderów włącznie

Żeby Avon odzyskał dawną 'świetność'... powinien zmienić jakość kosmetyków... a nie tylko dusić i dusić aby jak najwięcej mianować

Moim skromnym zdaniem, lepiej, aby było mniej KK i każda miała super zamówienia, niż pełno KK i każda ledwo na 150 zbiera... bez sensu moim zdaniem jest ich polityka... no ale fakt faktem, spotkałam się z miejscami, gdzie konsultantek bylo jak grzybów po deszczu, ale i z miejscami, gdzie ludzie szukali, a faktycznie nikogo nie było

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2009-09-18 o 10:04
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 21:47   #2133
emza
Rozeznanie

na trądzik najlepsza jest regularnośc stosowania kosmetyków(zel, tonik, peeling, maseczka) oraz zabiegi (oczyszczanie twarzy u kosmetyczki, w zaleznosci od potrzeby raz na 3-6 miesiecy, pozniej zadziej)

ja zapisałam się do Avonu, bo na cały akademik, baa wśród znajomych na uczelni nikt nie był w Avonie, a ja sama lubię te kosmetyki i tak wyszło
emza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 21:47   #2134
mazia84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez baska513 Pokaż wiadomość
Tyle ze ja nie kurierską tylko zwykłą....
Ja też miałam dostawę regularną ale paczkę przywiózł kurier co mnie bardzo zaskoczyło.
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 21:59   #2135
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez luki14 Pokaż wiadomość
Dzięki Jesteś super

Jak byś była taka miła i znalazła chwilkę to proszę o nazwy zegarków i o cenę albo tylko numery

bede zadowolony
Nie ma sprawy, tylko nazwy i numerki z cenami podam jutro... teraz niestety muszę już zmykać

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez emza Pokaż wiadomość
na trądzik najlepsza jest regularnośc stosowania kosmetyków(zel, tonik, peeling, maseczka) oraz zabiegi (oczyszczanie twarzy u kosmetyczki, w zaleznosci od potrzeby raz na 3-6 miesiecy, pozniej zadziej)

ja zapisałam się do Avonu, bo na cały akademik, baa wśród znajomych na uczelni nikt nie był w Avonie, a ja sama lubię te kosmetyki i tak wyszło
Super sprawa ja się zapisałam, bo mnie mama namówiła i na początku kupowałam dla siebie i dla rodzinki... a potem samo się rozkręciło, teraz kupują znajomi, sąsiedzi, dziewczyny z uczelni, współpracownicy, ludzie ze żłoba mojej córy... idzie mi znacznie lepiej jako KK niż jako LS
Stary 2009-09-17, 22:01   #2136
anoska
Zakorzenienie

a ja mam takie pytanie z innej beczki... zamówiłam u konsultantki kosmetyki i ni stąd ni zowąd jakiś błąd wyskoczył u nich, nie wiem w ogóle z czym to jest związane i zamówienie w ogóle nie będzie zrealizowane. co teraz? można jakoś jeszcze zamówić z wcześniejszego, 12, katalogu? zaznaczam, że w tym 13 nie ma tego czego szukam...
Stary 2009-09-17, 22:02   #2137
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie z innej beczki... zamówiłam u konsultantki kosmetyki i ni stąd ni zowąd jakiś błąd wyskoczył u nich, nie wiem w ogóle z czym to jest związane i zamówienie w ogóle nie będzie zrealizowane. co teraz? można jakoś jeszcze zamówić z wcześniejszego, 12, katalogu? zaznaczam, że w tym 13 nie ma tego czego szukam...
Nie można musisz czekać, aż znowu się pojawi w katalogu to, czego szukasz, lub znaleźć KK która ma to w zapasie

Niestety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 22:12   #2138
bleki00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luki14 Pokaż wiadomość
Czy wiecie może Czy oprócz Zegarka Robin dla panów oczywiście Avon ma w ofercie jakieś inne zegarki ????
W katalogu 15 będzie też dostępny zegarek Marlon w cenie 69,90 nr 42614
bleki00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 07:00   #2139
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
Dzisiaj kurierzy póżniej mieli dostawę paczek , u mnie w Trójmieście dopiero je odbierał po 14.00 a przywiózl po 18.30...., co zazwyczaj jest 11, 12 to max
no a do mnie wczoraj wogóle nie dotarł szkoda, bo akurat jednej mojej klientce zależało na dniu wcześniej; mam nadzieję, ze dziś w miare wcześnie dotrze

ika2 dzięki za skany odpidałam Ci na e-mail, ale jak widze 'troszkę' za późno sorasy

jezeli chodzi o katalog 16 .... hmmmm ... jak dla mnie szału nie ma kusi mnie to masło do ciała z Planet Spa, ale 30zł za 200ml!! jedyne co w tym dobre, to to, że ze słoiczek można wyczyścić z kremu do ostaniej kropelki nic sie nie zmarnuje
napewno wezme sobie ten zegarek eternal love, bo mój obecny wziął i sie 'skończył' a te 25 zł to zaden majątek

aaa no i obstawiam, że na ten tusz SS w tym tygrysim opakowaniu to klienkti sie hurtem rzucą

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2009-09-18 o 07:21
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 07:20   #2140
Paola
Raczkowanie

Rzadko to robię, ale postanowiłam wykorzystać sferę i napisać do nich maila. Mam trzy sprawy, czy lepiej będzie jak wyślę trzy wiadomości? czy też mogę liczyć, że jak maila "zapcham" pytaniami to odpowiedzą na wszystkie?
Stary 2009-09-18, 07:26   #2141
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Paola Pokaż wiadomość
Rzadko to robię, ale postanowiłam wykorzystać sferę i napisać do nich maila. Mam trzy sprawy, czy lepiej będzie jak wyślę trzy wiadomości? czy też mogę liczyć, że jak maila "zapcham" pytaniami to odpowiedzą na wszystkie?
ja bym napisałam 3 maile, bo znając życie, to w zapchanym mailu na pierwsze pytanie Ci tylko odpowiedzą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 07:40   #2142
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:

Moim skromnym zdaniem, lepiej, aby było mniej KK i każda miała super zamówienia, niż pełno KK i każda ledwo na 150 zbiera... bez sensu moim zdaniem jest ich polityka... no ale fakt faktem, spotkałam się z miejscami, gdzie konsultantek bylo jak grzybów po deszczu, ale i z miejscami, gdzie ludzie szukali, a faktycznie nikogo nie było
dziewczyny na tym polega polityka avonu że jak wszystkie będą zamawiać po 150zł to upust jest 15% i więcej będą zarabiać na nas niż gdyby musiały dać wielkim KK -40%

proste

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

ja już jestem w tej firmie barrrdddzo długo i widzę że się straszny syf robi..kiedyś to dopiero nagradzano KK co rok wyły wyjazdy sponsorowane przez avon, paki kosmetyków co rok spa...

a teraz jest śmieszny avon club z badziewnymi produktami...

a do tego moje klientki albo się zapisyją na KK albo na liderki bo tak są kuszone..że to niby super praca eschhh
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:12   #2143
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby Avon odzyskał dawną 'świetność'... powinien zmienić jakość kosmetyków... a nie tylko dusić i dusić aby jak najwięcej mianować
Święte słowa. Kiedyś zamawiałam mnóstwo dla siebie a teraz tylko produkty do stóp uważam za warte uwagi.

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
jezeli chodzi o katalog 16 .... hmmmm ... jak dla mnie szału nie ma kusi mnie to masło do ciała z Planet Spa, ale 30zł za 200ml!!
Ile?!
To ja wolę dołożyć 3 zł i kupić na wyprzedaży masło z TBS.
Stary 2009-09-18, 08:40   #2144
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
no a do mnie wczoraj wogóle nie dotarł szkoda, bo akurat jednej mojej klientce zależało na dniu wcześniej; mam nadzieję, ze dziś w miare wcześnie dotrze
Mogłaś dzwonić do Przemka , podałam Ci telefon, byś przynajmniej wiedziala o której przyjedzie i czy w ogóle przyjedzie. Ja zawsze, jak coś mi nie pasuje, nawet jak opóżnia sie z przyjazdem to dzwonie bezpośrednio do mego kuriera i wiem na co mogę liczyć.
Dzisiaj, w piątek możesz nawet , jak bedziesz wiedziała o której kurier może być w twojej dzielnicy, w twoim mieście, możesz telefonicznie przekierować paczkę do naszego Biura ,jak chcesz podam Ci telefony do naszej OMS wcześniej z nią uzgadniajać jednorazowo przekierowaną paczkę np. ze względu na Twoją nieobecność w domu...
A potem ustalisz z Basią inna możliwosc odbioru paczki, wszystko można załatwić
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:53   #2145
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Mogłaś dzwonić do Przemka , podałam Ci telefon, byś przynajmniej wiedziala o której przyjedzie i czy w ogóle przyjedzie. Ja zawsze, jak coś mi nie pasuje, nawet jak opóżnia sie z przyjazdem to dzwonie bezpośrednio do mego kuriera i wiem na co mogę liczyć.
Dzisiaj, w piątek możesz nawet , jak bedziesz wiedziała o której kurier może być w twojej dzielnicy, w twoim mieście, możesz telefonicznie przekierować paczkę do naszego Biura ,jak chcesz podam Ci telefony do naszej OMS wcześniej z nią uzgadniajać jednorazowo przekierowaną paczkę np. ze względu na Twoją nieobecność w domu...
A potem ustalisz z Basią inna możliwosc odbioru paczki, wszystko można załatwić
wg harmonogramu dziś ma być dostawa, więc póki co dzwonić nie bedę - jak przyjedzie to bedzie jeszcze w tym tygodniu jestem w domu jak przyjedzie to wezme od niego nr telefonu, żeby na przyszłość mieć no i chce z nim wogóle pogadac, jak to by wyglądało jak mnie nie bedzie; jak mnie odpowiedz nie usatysfakcjonuje to wtedy bede działać z przekierowaniem paczki
dziękuje Ci bardzo za wszelkie informacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 08:59   #2146
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
wg harmonogramu dziś ma być dostawa, więc póki co dzwonić nie bedę - jak przyjedzie to bedzie jeszcze w tym tygodniu jestem w domu jak przyjedzie to wezme od niego nr telefonu, żeby na przyszłość mieć no i chce z nim wogóle pogadac, jak to by wyglądało jak mnie nie bedzie; jak mnie odpowiedz nie usatysfakcjonuje to wtedy bede działać z przekierowaniem paczki
dziękuje Ci bardzo za wszelkie informacje
Przepraszam, nie chciałam za bardzo wciskać się.
Wiem, czasem jest za bardzo, za przeproszeniem upierdliwa.
Nasze Biuro jest czynne tylko w piątki, w dni pozostale nasz OMS pracuje w terenie w terenie.....
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 09:16   #2147
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Przepraszam, nie chciałam za bardzo wciskać się.
Wiem, czasem jest za bardzo, za przeproszeniem upierdliwa.
Nasze Biuro jest czynne tylko w piątki, w dni pozostale nasz OMS pracuje w terenie w terenie.....
no ja jestem Ci baaardzo wdzięczna!!

Stary 2009-09-18, 09:48   #2148
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo tak na prawdę konsultantek jest coraz mniej... rekord, to 22'000 konsultantek w całej Polsce, teraz jest obecnie jedyne 15'000, z tego duża część to nieaktywne, zagrożone... bla bla bla

Avon sobie wymyśla cele a my mamy je spełniaj, jak nie spełnimy (a tak jest często), to od góry w dół wszyscy zbietrają ochrzan po kolei... od dywizyjnych, przez OMS po Liderów włącznie

Na ulotkach z okazji 10 lat Avonu w Polsce podawali liczbę konsultantek w tamtym czasie jako 250 000.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 09:49   #2149
iza251
Zakorzenienie

Question Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)

Czy widziałyście już na żywo portfel DONATELLA?Bardzo mi się podoba,ale nie wiem jaki jest w środku?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 10:02   #2150
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Święte słowa. Kiedyś zamawiałam mnóstwo dla siebie a teraz tylko produkty do stóp uważam za warte uwagi.
To ja wolę dołożyć 3 zł i kupić na wyprzedaży masło z TBS.
Ja akurat nadal ich kosmetyki lubię, zwłaszcza Anew sobie chwalę, jest dla mnie lepsze od wielu tak zwanych wysokopółkowców a tańsze... także serię SPA uwielbiam.

Ale kolorówka i wiele innych produktów jest daleko w tyle za konkurencją, niestety Co prawda wreszcie zmienili cienie i jest o niebo lepiej niż było, z czego bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Na ulotkach z okazji 10 lat Avonu w Polsce podawali liczbę konsultantek w tamtym czasie jako 250 000.
Zera mi sie zjadły już poprawiam
Stary 2009-09-18, 10:08   #2151
ssylwiaa19
Raczkowanie

Witam!
Jeśli moje zamówienie pobrano do realizacji dziś to moge jeszcze jakos domówić jedna rzecz ?? i jak to zrobić najlepiej ??
ssylwiaa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:10   #2152
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez ssylwiaa19 Pokaż wiadomość
Witam!
Jeśli moje zamówienie pobrano do realizacji dziś to moge jeszcze jakos domówić jedna rzecz ?? i jak to zrobić najlepiej ??
Telefonicznie, innej opcji już chyba nie ma
Także dzwoń jak najszybciej i powinni Ci dołożyć to co chcesz do paczki
Stary 2009-09-18, 10:14   #2153
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja akurat nadal ich kosmetyki lubię, zwłaszcza Anew sobie chwalę, jest dla mnie lepsze od wielu tak zwanych wysokopółkowców a tańsze... także serię SPA uwielbiam.
Anew lubiłam ale "przejechałam" się na Rejuvenate na noc i już mi się odechciało tej serii. Wolę lepsze i tańsze produkty z BU.

A seria SPA też moim zdaniem schodzi na psy. Niestety ceny wprost przeciwnie.
Stary 2009-09-18, 10:17   #2154
ssylwiaa19
Raczkowanie

Cytat:
Telefonicznie, innej opcji już chyba nie ma
Także dzwoń jak najszybciej i powinni Ci dołożyć to co chcesz do paczki
022 878 28 00 na ten numer ??
ssylwiaa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:20   #2155
porzeczka2602
Zakorzenienie

Powiedzcie mi gdzie znajde skany minikatalogu ? wszystkie rozdałam i potrzebuje dla siebie

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:31   #2156
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi gdzie znajde skany minikatalogu ? wszystkie rozdałam i potrzebuje dla siebie

w plikach do pobrania w strefie konsultantki
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 10:38   #2157
nowaczka1990
Raczkowanie

Cytat:

jezeli chodzi o katalog 16 .... hmmmm ... jak dla mnie szału nie ma kusi mnie to masło do ciała z Planet Spa, ale 30zł za 200ml!! jedyne co w tym dobre, to to, że ze słoiczek można wyczyścić z kremu do ostaniej kropelki nic sie nie zmarnuje
Akurat dla nas to maslo do ciała bedzie tansze, minus wypracowany upust bedzie kosztowało jakies 20 zl
nowaczka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 10:40   #2158
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ssylwiaa19 Pokaż wiadomość
022 878 28 00 na ten numer ??
tak
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 11:06   #2159
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez nowaczka1990 Pokaż wiadomość
Akurat dla nas to maslo do ciała bedzie tansze, minus wypracowany upust bedzie kosztowało jakies 20 zl
oczywiście wiem ale i tak drogo wychodzi; klientki, to sie raczej nie rzuca

LadyBird6 dzwoniłam do p. Przemka i dowiedziałam się, ze w pruszczu będą rozwozić paczki popołudniu jeszcze raz dzięki za info

Stary 2009-09-18, 11:19   #2160
Catherine1980
Rozeznanie

Czy też macie na ostatniej fakturze naliczoną opłatę za jakiś przewodnik Anew?
Catherine1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości