![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lans z kubkiem kawy w ręku?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak, tzw. nerd glasses, zgadza się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;14307564]A tak w ogóle, jakie wyższe sfery? Jacy kosmopolici? Jacy ludzie zamożni? Dzieci z gimnazjum, LO, studenci...?
![]() [COLOR=Silver]No, powiedzmy, że są studenci, którzy już do czegoś doszli... Ale ta reszta?![/QUOTE] no ta reszta do nich aspiruje, trzeba mierzyć wysoko! ![]() Ja lubię w Starbucksie te "solniczki" z czekoladą w proszku i wanilią, to jest najlepsze tam chyba ![]()
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Chciałam powiedzieć, że do Starbucksa ponoć (jak wynika z artykułu), ludzie chodzą głównie dla lansu. Więc do kogo aspirują? Do kogo chcą się upodobnić? Bo mnie wychodzi, że do innych lansiarzy...
Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2009-09-18 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ejj...bo ja często widzę jak ludzie idą z kawą...ale chyba bym nie wpadła na to, że próbują być trendi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
ja czasami sobie kupię kawę i idę gdzieś tam dalej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to zaden lans...sama tak biegalam w czasie studiow...jak czlowiek nie ma czasu na kawe musi ja wypic miedzy zrobieniem ksero...a wizyta w aptece - na przyklad...zwykly brak czasu moim zdaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Ja uważam ze latanie z kubkiem kawy po ulicach w mieście jest:
Takie moje zdanie. Jeśli uraziłam kogoś codziennie pijącego kawę z kubka na ulicy to przepraszam ![]()
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
A ja nie pije kawy bo mam nadwrazliwosc
![]() ![]() ![]() Jak ktos sie lansuje z kubkiem firmowym i uwaza sie to nobilitacja, to tylko jedno moge powiedziec- jest pusty jak kubek po kawie ![]() Ja mam wrazenie ze czesc naszego spoleczenstwa jest niedowartosciowana i bezkrytycznie przyjmuje 'nowinki z zachodu'. Jak wchodzil McDonald to tez byl szal, jak otwierali hipermarkety to juz szalenstwo - przykladow jest wiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak. W USA to też zwykła sieciówka,po prostu kawa z kubka i tyle. Nieważne czy to Starbucks,The Coffe Bean,kawa z 7-Eleven,czy z innych sieci-miliony Amerykanów codziennie paradują z kubeczkami.Tam to nie jest żaden lans,nie wiem dlaczego u nas utożsamia się to z gwiazdami. ![]() Chociaż niektórzy specjalnie zrywają się rano z łóżka,aby jechać po ulubiony napój.I to jest jedna z rzeczy,które zdziwiły mnie w Stanach najbardziej-wstawać rano,jechać kawał drogi samochodem,który ,,pali jak smok'',zużyć masę benzyny,po to aby napić sie kawy z palstikowego kubka za kilka $. Wolałabym w domu naszykować sobie sama,zwłaszcza,że tam w sklepach jest bardzooo bogata oferta,różnych ,,ulepszaczy''-soki,syropy,mleczka smakowe,itd. do kawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
ale nie uważacie że jest różnica między lansowaniem się a zwykłym piciem kawy?
![]() mam wydział na nowym świecie i koleżanki kawoszki, więc bardzo często gdzieś z nimi jestem, bo one uwielbiają zwłaszcza C.H. mi to rybka pipka gdzie idziemy. plus jest taki że C.H jest bardzo blisko nowego światu, a Starbucks kampusu uw. w starbucksie też byłyśmy parę razy, zawsze się śmiejemy że jesteśmy za mało wylansowane, bo większość to takie nołlajfy-studentki jak ja. można lecieć z kubkiem na zajęcia i nikt się nawet nie popatrzy ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
A tak btw droga jest kawa w starbucksie ?
![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam na wątek i... w życiu bym nie wpadła na to, że picie kawy "na mieście" może być odbierane przez kogoś jako lansowanie się... Od kiedy zaczęłam studiować (5lat temu), to w drodze na pociąg wpadałam do McD po dużą kawę, którą siorbałam sobie powoli, szczególnie zimą, aby się rozgrzać
![]() Obecnie zdarza mi się to np. rano wypadając na zakupy łapię kubek i lecę dalej ![]() Starbucksa u mnie nie ma, więc nie z ich kubkiem chodzę, ale chodziłam, chodzę i pewnie chodzić będę, bo kawę uwielbiam i piję często ![]()
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
W Polsce jest to lans, gdyż w całym panstwie są tylko 2 takie kawiarnie. Młodzież lekko zapatrzona na zagraniczne gwiazdy, które daja sie fotografowac z kubeczkami kawy tej sieci mylnie oceniła ze jest to lans i ze to wyzsze sfery. A w Ameryce czy w Anglii zarówno Misha Barton jak i robotnik moze sobie taką kawę kupić. Z tym ze robotnika nikt raczej fotografował nie będzie, mimo kubeczka kawy w reku.
Takie troche mylne postrzeganie zachodu wg mnie i dorabianie ideologii tam gdzie jest ona zupełnie niepotrzebna. Odnosnie wypowiedzi ludzi w artykule, troszke dziwne mają podejscie. Sieciowka jak kazda inna, poczekamy 2 czy 3 lata i bedzie w kazdej wiekszej galerii handlowej w Polsce.
Paweł ![]() Edytowane przez Pawełeczek Czas edycji: 2009-09-18 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
a ja kawy nie pijam wcale :d i po sprawie ;p
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
dla mnie te zdjecia sa naturalne, sama wypijam kosmiczne ilosci kawy i nie zawsze sie udaje, zeby to w porcelanowej filizance bylo.
![]() ![]() No ale moda mi na reke - nie bede walczyc z czyms co jest zgodne z moim interesem. ![]() Punkt za skuteczny marketing dla tej kawiarni, minus za ceny, minus dla mlodziezy, ktora tam lazi na wagary i szasta nieekonomicznie kase od rodzicow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Austrią i Pawełeczkiem
![]() Picie kawy, jak picie kawy, ale bawią mnie Ci ekonomiczni, co chodzą z pustym kubkiem ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem, czy te picie kawy w plasykowych kubeczkach to takie modne jest. Mnie się to w oczy jakoś specjalnie nie rzuca szczerze mówiąc. Ale to może dlatego, że ja nie ze stolycy ?
![]() Większość osób jest zabiegana, wpada do kawiarni, mc donalda i tam tych innych, kupuje co ma kupić, a że jest wygodne picie w trakcie za przeproszeniem 'podrozy' to, co w tym zlego? ![]()
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
sprawdziłem... :P ten w Lublinie to jakis nieoficjalny?? http://starbucks.pl/pl/_Our+Stores/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
:d
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
To jak z lodami Häagen-Dazs
![]() Kiedyś koleżanka mnie zaprosiła do tej lodziarni na kawę, bo też serwują. Piłyśmy sobie kawę jak kawę, zwykłą zwyczajną, ale za to w otoczeniu aktorek i innych osób z telewizji ![]() ![]() Może i ja, szara myszka- polonistka, dołączyłam na chwilę do elyty ![]() ![]() ![]() A co do kawy- w Starbucksie nie byłam, bo jakoś nie wierzę, że mogą robić lepszą kawę, niż robię sama ![]() A najlepszą kawę na świecie robi chrzestny mojego syna, który jest baristą i ma swoją kawiarnio-lodziarnię i to jest jedyna kawa, która robi na mnie wrażenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Toż to złoty interes!! Ceny identyczne jak na zachodzie, tylko tyle, że w Polsce wszystkie koszty, opłacenie personelu itd., są znacznie niższe.
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
yy, był juz taki temat. przytaczano ten sam artykuł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.