Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 11:59   #1531
MartaKW
Rozeznanie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez dooo Pokaż wiadomość
Dziewczyny..... plizzzzz..... czy któraś czekała na paczkę z fragrancex dłużej niż miesiąc ???? ..... wróciłam dziś z wakacji, myślałam, że paczka będzie a tu ....
zawsze po 14 dniach już była.....
Ja raz zamawiałam i Urząd Celny mi trzymał 1,5 miesiąca bo nie wiedzieli jak mnie odprawić bo adresie była firma...
Stary 2009-08-25, 12:13   #1532
dooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaKW Pokaż wiadomość
Ja raz zamawiałam i Urząd Celny mi trzymał 1,5 miesiąca bo nie wiedzieli jak mnie odprawić bo adresie była firma...
to mnie nieco pociesza ..... może jednak paczucha przyfrunie.... jak Twój UC rozwiązał problem?
dooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 17:10   #1533
shirley74
Przyczajenie

Cytat:
to mnie nieco pociesza ..... może jednak paczucha przyfrunie.... jak Twój UC rozwiązał problem?

Sprawa wyjaśniła się. Oczywiście zawiniła super instytucja poczta polska (aż mam ochotę pobluzgać jak o tym pomyślę) Pierwsze awizo wrzucili nie wiadomo gdzie, drugie do sąsiada, który mi je oddał po tym jak już upłynął termin odbioru przesyłki :-(
Czyli perfumy zostały odesłane do nadawcy a jedyne co można zrobić w tej sytuacji to zwrócic uwagę kierownikowi listonoszy, żeby przekazał listonoszom aby wrzucali awiza do własciwych skrzynek, allelujah ))))) Na przyszłość nauczka (dla innych też), żeby molestować pocztę czy aby nie ma u nich przesyłki, która powinna być, choć nie ma awiza.
Biję się w piersi i zwracam honor fragrancexowi.

Pozdr.
P.S.
Zastanawiam się tylko, czy po tym jak nieodebrałam przesyłki (nie z mojej winy, tylko niekumatego listonosza) zechcą jeszcze wysyłac cokolwiek z fragrancexu na mój adres bez opłat?
shirley74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-25, 19:43   #1534
dooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shirley74 Pokaż wiadomość
Sprawa wyjaśniła się. Oczywiście zawiniła super instytucja poczta polska (aż mam ochotę pobluzgać jak o tym pomyślę) Pierwsze awizo wrzucili nie wiadomo gdzie, drugie do sąsiada, który mi je oddał po tym jak już upłynął termin odbioru przesyłki :-(
Czyli perfumy zostały odesłane do nadawcy a jedyne co można zrobić w tej sytuacji to zwrócic uwagę kierownikowi listonoszy, żeby przekazał listonoszom aby wrzucali awiza do własciwych skrzynek, allelujah ))))) Na przyszłość nauczka (dla innych też), żeby molestować pocztę czy aby nie ma u nich przesyłki, która powinna być, choć nie ma awiza.
Biję się w piersi i zwracam honor fragrancexowi.

Pozdr.
P.S.
Zastanawiam się tylko, czy po tym jak nieodebrałam przesyłki (nie z mojej winy, tylko niekumatego listonosza) zechcą jeszcze wysyłac cokolwiek z fragrancexu na mój adres bez opłat?
no to jest szansa, że u mnie było podobnie .... tyle, że awiza żadnego niet ... a teraz... nawet jeśli paczka była to pewnie po niej śladu nie ma..... można jakoś sprawdzić na poczcie czy paczka była?? może ktoś wie
Stary 2009-08-26, 17:27   #1535
blueania
Zakorzenienie

przebrnelam przez kilkanascie stron watku i chyba moj wybor padnie na e-glamour,poza tym maja atrakcyjne ceny perfum ktore mnie interesuja i same pozytywne opinie na opineo.pl.
Napisze jak moje odczucia,gdy sfinalizuje tranzakcje
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 11:15   #1536
blueania
Zakorzenienie

Otrzymalam paczke z e-glamour,zamowienie zlozylam w srode poznym popoludniem,wiec jestem bardzo zadowolona ekspresowa wysylka
i co najwazniejsze perfumy sa oryginalne (zamawialam Lanvin Eclat d'Arpege).
Wiec z czystym sumieniem moge polecic ta perfumerie !
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 18:50   #1537
abnegat
Przyczajenie

Witam
Mam pytanie odnośnie sklepu www.perfumesco.pl , upatrzyłem sobie perfumy YSL L 'Homme . W tej perfumerii znalazłem w 60 ml o ok 30 zł taniej niż w innych sklepach. Na "ceneo" sklep ma same dobre opinie ale chciałbym nabrać pewności. Z góry dziękuję za pomoc
abnegat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-30, 21:24   #1538
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Czy ktoś zamawiał w perfumerii www.crystaline.pl? W wyszukiwarce wyrzuciło mi posty, ale też z zapytaniami tylko. Czy ktoś tam dokonał zakupu i potwierdzi, że to oryginał?

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 11:54   #1539
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

Kupowała któraś z Was w drogerii http://www.celux.pl/ ? Zastanawiam się nad zakupem perfum i nie wiem czy mają tam oryginalne.

mgr matematyki

pixelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 20:44   #1540
megi.3
Zadomowienie

Co sądzicie o perfumerii czerwona i agnes? na pierwszy rzut oka wygladaja podobnie, nawet bardzo, ceny podobne ale korzystnie to czym jestem zainteresowana.
Zastanawiam się nad zakupami w połowie wrzesnia i nie wiem czy spokojnie mogę tam kupować? Przejrzałam w wyszukiwarce, ale mało wiarygodnych opinii było.
megi.3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 22:53   #1541
rozważna_i_romantyczna
Rozeznanie

Mogę polecić dolce.pl. Moje zamówienie zrealizowano błyskawicznie, cena bardzo dobra, perfumy oczywiście oryginalne. Zamawiałam przesyłkę za pobraniem.Wadą tej perfumerii jest jedynie to, że nie wszystko udało mi się tam dostać.
rozważna_i_romantyczna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-04, 21:28   #1542
megi.3
Zadomowienie

Skoro nie ma za bardzo opinii o czerwonej i agnes , to mam takie pytanie: czy amarige mariage 30 ml za 65 zł to jest w raczej normalnej cenie?
Stary 2009-09-06, 21:50   #1543
peele
Przyczajenie

perfumeria.pl i euphoria intense

mam pytanie odnośnie perfumeria.pl a mianowicie czy wszystkie perfumy z tego sklepu są oryginalne.

Pytanie trochę głupie ale jeszcze głupsza jest oferta jaką ma ten sklep a mianowicie przedstawię tutaj 2 produkty:

1. Calvin Klein Euphoria Men Intense (Woda toaletowa 50ml spray) cena 117zł ( http://perfumeria.pl/Calvin+Klein+Eu...40,1-0,i2.html )

2. Calvin Klein Euphoria Men Intense (Zestaw zapachowy: woda toaletowa 50ml spray + żel pod prysznic 100ml (01349)) cena 108.89zł ( http://perfumeria.pl/Calvin+Klein+Eu...61,1-0,i2.html ).

Dla mało spostrzegawczych wyjaśnię o co mi chodzi:
woda toaletowa euphoria intense 50ml jest sprzedawana drożej o 10zł niż zestaw zapachowy w skład którego wchodzi ów woda toaletowa plus żel pod prysznic 100ml. Jedyne wytłumaczenie tego jest, że perfumeria.pl ma po prostu ciekawą promocję. Ale z drugiej strony ów promocyjna cena euphorii 50ml jest o ok 100zł niższa od ceny z sephory i w granicach 40-100zł niższa niż ceny w innych sklepach internetowych.

Ponawiam swoje pytanie czy wszystkie perfumy na perfumeria.pl są oryginalne?
peele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 08:10   #1544
megi.3
Zadomowienie

Dot.: perfumeria.pl i euphoria intense

Cytat:
Napisane przez peele Pokaż wiadomość
mam pytanie odnośnie perfumeria.pl a mianowicie czy wszystkie perfumy z tego sklepu są oryginalne.

Pytanie trochę głupie ale jeszcze głupsza jest oferta jaką ma ten sklep a mianowicie przedstawię tutaj 2 produkty:

1. Calvin Klein Euphoria Men Intense (Woda toaletowa 50ml spray) cena 117zł ( http://perfumeria.pl/Calvin+Klein+Eu...40,1-0,i2.html )

2. Calvin Klein Euphoria Men Intense (Zestaw zapachowy: woda toaletowa 50ml spray + żel pod prysznic 100ml (01349)) cena 108.89zł ( http://perfumeria.pl/Calvin+Klein+Eu...61,1-0,i2.html ).

Dla mało spostrzegawczych wyjaśnię o co mi chodzi:
woda toaletowa euphoria intense 50ml jest sprzedawana drożej o 10zł niż zestaw zapachowy w skład którego wchodzi ów woda toaletowa plus żel pod prysznic 100ml. Jedyne wytłumaczenie tego jest, że perfumeria.pl ma po prostu ciekawą promocję. Ale z drugiej strony ów promocyjna cena euphorii 50ml jest o ok 100zł niższa od ceny z sephory i w granicach 40-100zł niższa niż ceny w innych sklepach internetowych.

Ponawiam swoje pytanie czy wszystkie perfumy na perfumeria.pl są oryginalne?
Nieraz na to zwracałam uwage. Często u nich 50 ml jest sporo droższe, niż 100 ml! Ale z tego co tutaj czytałam, to raczej wszyscy uważaja ich za pewniaka
Ceny w perfumeriach internetowych - tak, sa niższe, poniewaz sprzedający nie musza utrzymywać i wynajmowac powierzchni , tylu sprzedawców itd. No i konkurencja w sieci robi tez swoje - żeby utrzymac się na rynku i sprzdawac, trzeba dopasować swoje ceny do poziomu przy którym jest sprzedaż. A Sephora, Dauglas - ceny w Polsce jak z księżyca. Niestety.

Edytowane przez megi.3
Czas edycji: 2009-09-07 o 08:11 Powód: poprawiony bląd :)
Stary 2009-09-11, 12:16   #1545
Tsukichan
Rozeznanie

Dot.: perfumeria.pl i euphoria intense

A czy ktoś kiedyś zamawiał coś na fragrancenet.com?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-15, 16:29   #1546
mr smakosz
Przyczajenie

http://www.crystaline.pl - NIE POLECAM!

mam watpliwosci odnosnie zakupionego hugo boss energise. na pudelku z boku jakis numer zdarty - zaklejony papierkiem z kodem kreskowym (bez cyfr - na kilku zdjeciach w necie widze ze to norma) w srodku pozrywane tak jakby zabezpieczenia przed kradzieza (z drogerii).

skad oni ta wode wytrzasnli?

niby nr seryjny na pudelku zgdza sie z tym co naklejny jest z dolu . ale to tylko naklejka

ja juz dziekuje za zakuy w necie... a szczegolnie u nich

zresza ktos juz mial podobnie jak i ci co wystawili dwie *
http://www.ceneo.pl/1221-0a;028f2.htm

ciekawa odpowiedz...

Edytowane przez mr smakosz
Czas edycji: 2009-09-15 o 16:34
mr smakosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 19:28   #1547
zzzielona
Wtajemniczenie

A ja mam pytanie odnośnie perfumerii http://1perfumeria.pl
Czy ktoś z Was kupował już w tej perfumerii? Prowadzą oni sprzedaż nie tyle co oryginalnych wód toaletowych ale tańszych odpowiedników, co jak najbardziej mi odpowiada ponieważ markę Bi-Es już na przykład wypróbowałam. Teraz czaję się na inne, ale nie wiem czy to nie oszuści bo gdzieś kiedyś przez przypadek trafiłam na artykuł, gdzie ktoś wypowiadał się niechlubnie na ich temat... Mogę się mylić i może to nie być akurat ten adres, dlatego pytam Was, drogie Wizażanki . Kupowała któraś z Was w ten perfumerii? Jakie zdanie na ten temat?
zzzielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-15, 19:49   #1548
Meghan1987
Przyczajenie

W piątek o godzinie 21 złożyłam zamówienie z http://www.tagomago.pl; W poniedziałek o 16 dostałam maila, że zamówienie zostało wysłane (Jesus Del Pozo Halloween 100ml 87,00 zł z promocji i Cacharel Noa Perle 30ml 68,00 zł z wyprzedaży). Zamówienie przyszło solidnie zapakowane już dziś o 16. Perfumy jak najbardziej oryginalne, zapachy znam niemal na pamięć, bo nieraz je wąchałam w perfumeriach. Każdy posiada swój numer i na opakowaniu (czasem i folii jak w przypadku Noa Perle) i na naklejce pod spodem flakonika. Flakoniki bez zarzutu, żadnych paproszków, rysek czy skaz. Perfumy zamawiałam za pobraniem, bo wolę czekać na perfumy niż denerwować się, że zapłaciłam, a ich nie dostałam. Tagomago wywiązało się z powierzonego zadania naprawdę świetnie! Jestem bardzo zadowolona i na pewno zamówię coś znowu. Ze swojej strony mogę śmiało polecić tą perfumerię. Pozdrawiam i życzę wszystkim tak udanych zakupów!
Meghan1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 09:37   #1549
Pin up girl
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś miała do czynienia z poniższymi adresami:

www.fragrancenet.com

www.fragrancex.com

Jeśli tak, to jaki jest koszt wysyłki do Polski?
Dziękuję!
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-17, 10:00   #1550
Ewas1
Rozeznanie

GG do Ewas1

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość

www.fragrancenet.com

www.fragrancex.com

Dziękuję!
Kupowałam na fragrancex. com - wysyłka jest darmowa (trzeba przy składaniu zamówienia wpisać kod "free") ale przychodzi zwykłą paczką nie poleconą
Na fragrancenet nie zamawiałam ale na ich stronie jest kalkulator ile kosztuje wysyłka w zależności od ilości http://www.fragrancenet.com/f/net/ship_calc.html
Ewas1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 10:48   #1551
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewas1 Pokaż wiadomość
Kupowałam na fragrancex. com - wysyłka jest darmowa (trzeba przy składaniu zamówienia wpisać kod "free") ale przychodzi zwykłą paczką nie poleconą
Na fragrancenet nie zamawiałam ale na ich stronie jest kalkulator ile kosztuje wysyłka w zależności od ilości http://www.fragrancenet.com/f/net/ship_calc.html
Pozwolisz, że pomolestuję Cię trochę o ten Fragrancex
Przesyłka jest darmowa bez względu na ilość i cenę towaru?
Jak długo szła do Ciebie?
No i czy do jakości towaru nie ma żadnych zastrzeżeń?
Stary 2009-09-17, 15:47   #1552
Ewas1
Rozeznanie

GG do Ewas1

Cytat:
Pozwolisz, że pomolestuję Cię trochę o ten Fragrancex
Przesyłka jest darmowa bez względu na ilość i cenę towaru?
Jak długo szła do Ciebie?
No i czy do jakości towaru nie ma żadnych zastrzeżeń?
Kupowałam pojedyńcze rzeczy i były to perfumy - ale myślę że wysyłka jest darmowa przy każdej ilości.

Kupowałam mężowi wodę Baldessarini Hugo bossa i wszystko było z nią ok ( wcześniej miał z douglasa więc można było porównać), i sobie eternity i też było ok.
Wysyłka o ile dobrze pamiętam szła ok 7- 10 dni
Ewas1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 22:54   #1553
olalola24
Wtajemniczenie

JA polecam fragrancex. com, swietny towar naprewno bede z tamtad zamawiac
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 23:30   #1554
kasiabrys
Przyczajenie

Kto kupował na Luckyscent?

Kto kupował na Luckyscent i może powiedzieć, jaką formę wysyłki do Polski stosują? Normalna poczta (US Post) czy kurier (Fedex lub jakiś inny)? I jaki jest koszt przesyłki? Niestety na stronie Luckyscent tych konkretów nie znalazłam. Za każdą życzliwą odpowiedź z góry serdzecznie dziękuję.
kasiabrys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 16:24   #1555
kania1323
Przyczajenie

W tym miesiącu kupowałam na dolce.pl i ten sklep mogę polecić z czystym sumieniem - Cacharel Amor Amor w 100% oryginalne, pudełko zafoliowane i numery się zgadzają, do zakupu dołączyli próbkę perfum Dolce&Gabana l'eau the one. Przesyłka mimo że pocztą doszła na trzeci dzień. Cena (179 za 100 ml + 16 zł. przesyłka za pobraniem) może nie jest najniższa, ale mam pewność, że kupiłam oryginalne perfumy.
Trochę wcześniej robiłam zakupy na iperfumy.pl. Hmm... tu mam trochę mieszane uczucia. Ale może jestem zbyt dociekliwa. Nr na buteleczce Diesel Plus Plus jakiś taki rozmazany, na pudełku w ogóle nie ma numeru wytłoczonego, no chyba że to normalne. Ale kontakt, przesyłka itp. w porządku. Próbkę też dołączyli. Sam zapach wydaje się w porządku, trwałość też - jak na wodę toaletową.
Następne zakupy na pewno na dolce.pl
kania1323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 18:36   #1556
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Kto kupował na Luckyscent?

Przesyłki do Polski lecą w opcji "US Post Express Mail" i są przesyłane przez firmę USPS. W osobnym mailu otrzymuje się numer przesyłki i można śledzić jej trasę. Koszt przesyłki to 40 dolarów za paczkę. Próbki lecą jako list ekonomiczny (czy coś w tym stylu, bo przy odbiorze nie wymagają podpisu) i ta przyjemność kosztuje 5 dolarów.
Link tutaj - http://www.luckyscent.com/shipping.asp
Stary 2009-09-18, 22:08   #1557
dooo
Zakorzenienie

Cytat:

www.fragrancenet.com

www.fragrancex.com

Dziękuję!
Kupowałam na fragrancex wiele razy ...wysyłka free, a perfumy oryginalne.... natomiast paczki nie są niestety rejestrowane ..... więc trzeba uwzględnić ewentualną stratę .... niestety sprawdziłam to na własnej skórze....
Stary 2009-09-19, 09:54   #1558
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Kupowałam na fragrancex wiele razy ...wysyłka free, a perfumy oryginalne.... natomiast paczki nie są niestety rejestrowane ..... więc trzeba uwzględnić ewentualną stratę .... niestety sprawdziłam to na własnej skórze....
To mnie teraz wystraszyłaś
W takiej sytuacji chyba zdecyduję się na fragrancenet.com. Trochę drożej, ale tu chyba mam pewność, że nie stracę pieniędzy...
Stary 2009-09-20, 09:05   #1559
dooo
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie teraz wystraszyłaś
W takiej sytuacji chyba zdecyduję się na fragrancenet.com. Trochę drożej, ale tu chyba mam pewność, że nie stracę pieniędzy...
Absolutnie nie chciałam Cię wystraszyć, naprawdę sporo kupiłam na fragrancex i tylko 1 paczka do mnie nie dotarła. Ale fakt jest faktem. Warto wziąć to pod uwagę przy droższych zakupach.

Zastanawiam się czy na fragrancenet paczki są rejestrowane? Bo wysyłka do Polski to ok 14$, czyli jak za zwykłą paczkę z USA.
Stary 2009-09-20, 09:20   #1560
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Absolutnie nie chciałam Cię wystraszyć, naprawdę sporo kupiłam na fragrancex i tylko 1 paczka do mnie nie dotarła. Ale fakt jest faktem. Warto wziąć to pod uwagę przy droższych zakupach.

Zastanawiam się czy na fragrancenet paczki są rejestrowane? Bo wysyłka do Polski to ok 14$, czyli jak za zwykłą paczkę z USA.
Z tego, co wiem, z fragrancenet przesyłka do Polski 1 produktu kosztuje 10.95 $.
Czyżby tutaj też nie było pewności...?
Trzeba będzie napisać w tej sprawie do nich maila...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości